فهرست مطالب

مجله جراحی استخوان و مفاصل ایران
سال دوازدهم شماره 2 (پیاپی 47، بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/03/10
  • تعداد عناوین: 7
|
  • محمدهادی نورایی*، محمد جاودان، فرهاد نورایی، عبدالله محبی دهنوی، مهندس فرشاد صفدری صفحات 47-52
    پیش
    زمینه
    رزمندگانی که در زمان جنگ تحمیلی دچار قطع اندام تحتانی شده اند، از زمان جراحت تاکنون با مشکلات و عوارض ناشی از قطع اندام بخصوص مشکلات مشکلات پوستی، استخوانی عضلانی و عصبی عروقی مواجه هستند. غیر از بررسی ضایعات پوستی، مطالعات اندکی در این خصوص انجام شده است، لذا در این تحقیق مشکلات ناشی از قطع عضو بررسی شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی گذشته نگر بد که برروی 150 بیمار ارجاعی به یک مرکز ارتز و پروتز در شهر اصفهان طی 10 سال انجام شد. پس از گرفتن شرح حال، بیماران معاینه شدند. اطلاعات ثبت، استخراج و تحلیل شدند.
    یافته ها
    به طور کلی مشکلات و ضایعات پوستی شیوع بالاتر و مشکلات عروقی کمترین شیوع را داشتند. مشکلات استامپ در قطع اندام زیر زانوشایع تر از بقیه انواع قطع اندام بود؛ بجز مواردی مانند خارش و آتروفی که در قطع اندام «سایم» شایع تر بود. مشکلات پوستی در گروه قطع زیر زانو بیشتر از دو گروه دیگر و مشکلات استخوانی در قطع بالا و زیر زانو تفاوت واضحی نداشتند.
    کلیدواژگان: قطع عضو، اندام تحتانی، مشکلات استامپ، پروتز
  • مهندس احسان شکوری*، محمدحسین صادقی، محمدرضا کرفی، محمود فرزین صفحات 53-61
    پیش
    زمینه
    روش بی حرکت سازی داخلی قطعات شکسته شده استخوان، مبتنی بر سوراخکاری موضع شکستگی و ثابت کردن آن بوسیله تجهیزاتی است که به استخوان پیچ می شوند. در حین فرآیند سوراخکاری استخوان، این امکان وجود دارد که دما از محدوده مجاز 47 درجه سانتی گراد فراتر رود و آسیب جبران ناپذیر نکروز حرارتی بر جای گذارد. در تحقیق حاضر، فرآیند سوراخکاری استخوان به کمک ارتعاشات آلتراسونیک مورد بررسی قرار گرفته است تا مناسبترین شرایط فرآیندی به لحاظ ایجاد حداقل آسیب گرمایی تعیین شود.
    مواد و روش ها
    آزمون های سوراخکاری با استفاده روش سوراخکاری به کمک ارتعاشات آلتراسونیک بر روی استخوان ران گاو انجام پذیرفته و میزان ازدیاد دما در موضع سوراخکاری ثبت شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان دادند که در فرآیند سوراخکاری به کمک ارتعاشات آلتراسونیک، کاهش نیروها در دور rpm 1000، منجر به ایجاد دمای کمتر نسبت به سوراخکاری معمولی می شود. ضمن آنکه در دور rpm 2000 دمای موضع سوراخکاری نسبت به نرخ پیشروی مستقل می شود.
    نتیجه گیری
    اعمال ارتعاشات آلتراسونیک در جهت پیشروی مته، موجب کاهش دمای موضع سوراخ و کاهش احتمال وقوع نکروز حرارتی نسبت به فرآیندهای سوراخکاری معمولی و سرعت بالا می شود و به دلیل عدم وابستگی به نرخ پیشروی، قابلیت بکارگیری در عمل جراحی را دارد.
    کلیدواژگان: استخوان، حرارت، نکروز حرارتی، ارتعاشات آلتراسونیک، نرخ پیشروی
  • محسن کرمی، مریم صداقت نیا*، علی اکبر اسماعیلی جاه، سید رامین اعتمادی، احمد شفایی زاده صفحات 62-67
    پیش
    زمینه
    استفاده از پیچ پدیکولار، یک روش استاندارد برای فیوژن ستون فقرات توراسیک و کمری در اصلاح دفورمیتی های ستون فقرات در کودکان است. در زمان جاگذاری، پیچ ها می توانند عوارضی را ایجاد کنند که در این مطالعه صحت جاگذاری پیچ با سی تی اسکن پس از عمل جراحی بررسی می شود.
    مواد و روش ها
    یک مطالعه موردی گروهی روی 7 کودک زیر 5 سال که بدلیل دفورمیتی ستون فقرات تحت جراحی فیوژن ستون مهره ای با استفاده از پیچ های پدیکولارتوراسیک و کمری قرار گرفته اند انجام شده است. پس از جراحی و جاگذاری پیچ ها، توسط یک رادیولوژیست باتجربه با استفاده از سی تی اسکن تحت بررسی قرار گرفتند تا محل قرارگیری آنها ارزیابی شود.
    یافته ها
    در مجموع 7 بیمار مورد مطالعه قرار گرفتند که در مجموع 42 پیچ پدیکول در مهره های پشتی و کمری گذاشته شد. با استفاده از سی تی اسکن مشخص شد که بیش از 80% پیچ ها در محل مورد نظر قرار گرفتند. آسیبهای پدیکولار بیشترزمانی دیده می شد که قطرپدیکول کم بود (0/05>p). در جراحی های با عارضه نظیر رزکسیون همی ورتبرال نیزاین آسیب ها به چشم می خورد (0/05>p).
    نتیجه گیری
    جراحی گذاشتن پیچ پدیکول یک روش ایمن برای درمان دفورمیتی های ستون فقرات درکودکان زیر 5 سال است و پیشنهاد می شود تا این روش به تدریج در بخش های ارتوپدی کودکان رایج شود.
    کلیدواژگان: پیچ استخوانی، دفورمیتی ستون فقرات، کودکان
  • ابراهیم عامری مهابادی، حسن قندهاری، مهیار چهرازی، مهندس فرشاد صفدری* صفحات 68-77
    پیش
    زمینه
    مطالعات اندکی به بررسی شیوع دژنراسیون دیسک بین مهره ای در نوجوانان بدون علامت بالینی پرداخته اند. ما به بررسی شیوع تغییرات دژنراتیو در ام آرآی در نوجوانان بدون علامت و ارزیابی عوامل دموگرافیک موثر بر آن پرداختیم.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مقطعی، دیسک های ناحیه لومبار متعلق به 84 نوجوان با سن 18-12 سال که شکایتی از مشکلات کمری نداشتند، با ام آرآی بررسی شدند. وجود تغییرات دژنراتیو در سطوح مختلف بررسی و در نهایت ویژگی های دموگرافیک بین دو گروه با و بدون تغییرات دژنراتیو مقایسه شد. بعلاوه تاثیر وجود این تغییرات بر کیفیت زندگی نوجوانان با استفاده از پرسشنامه SF-36 ارزیابی گردید.
    یافته ها
    در مجموع 25/7% از دیسک ها دچار تغییرات دژنراتیو بودند. شیوع این تغییرات در سطوح مختلف، متفاوت و در سطح L4-L5 با 2/45% و به دنبال آن L5-S1 با 36/9% بیشترین و در L1-L2 با 5/9% کمترین بود. میانگین سنی افراد دچار تغییرات دژنراتیو بطور معناداری بالاتر بود (0/005=p) در این مطالعه جنس و توده شاخص بدنی تاثیری در بروز تغییرات دژنراتیو نداشتند. وجود این تغییرات تنها در سطح L3-L4 با کاهش نمره بخش جسمی، روانی و کلی SF-36 همراه بود و در سایر سطوح و بطور کلی تاثیری نداشت.
    نتیجه گیری
    بروز تغییرات دژنراتیو در ستون فقرات کمری از سنین پایین و در نوجوانی آغاز می شود و علامت بالینی مشخص و تاثیری بر کیفیت زندگی ندارد. توده شاخص بدنی تاثیری بر دژنراسیون دیسک بین مهره ای در نوجوانان ندارد اما سن بالاتر با افزایش احتمال دژنراسیون دیسک همراه است.
    کلیدواژگان: دژنراسیون دیسک، شاخص توده بدنی، نوجوانان، کیفیت زندگی، بلوغ
  • نیلوفر نمازی، فریدون مجتهد جابری، سارا پاکباز، امیر رضا وثوقی*، مهراد مجتهد جابری صفحات 78-84
    پیش
    زمینه
    تخریب گیرنده های درد اطراف کشکک با الکتروکوتری به طور معمول در تعویض مفصل زانو انجام می شود. اثر آن روی غضروف، هدف این مطالعه می باشد.
    مواد و روش ها
    بیست خرگوش که به دو دسته ده تایی تقسیم شدند تحت عمل جراحی و آرتروتومی از طریق سمت داخل کشکک قرار گرفتند. تخریب اعصاب با الکتروکوتری به عمق یک میلی متر در فاصله 3 میلی متری از اطراف کشکک در گروه مورد مطالعه انجام شد. در گروه کنترل، الکتروکوتری انجام نشد. دامنه حرکت مفصل، بررسی ماکروسکوپی با استفاده از سیستم امتیازدهی اوتربریج و بررسی بافت شناسی بعد از 12 هفته انجام شد
    یافته ها
    نه خرگوش مورد و هشت خرگوش کنترل در نهایت مورد بررسی قرارگرفتند و سه خرگوش در حین مطالعه مردند. دامنه حرکت مفصل کامل در تمام خرگوش ها دیده شد. تفاوت معنی داری از نظر سیستم امتیازدهی اوتربریج (0/002=p)، تجمع سلول ها (0/016=p)، کاهش ماتریکس (0/004=p) (و تجمع کندروسیت ها (0/008=p)دیده شد.
    نتیجه گیری
    تخریب غضروف ممکن است به دنبال الکتروتری دیده شود، بنابراین الکتروکوتری به طور معمول پیشنهاد نمی شود.
    کلیدواژگان: آرتروپلاستی، زانو، کشکک، غضروف، الکتروکوتری
  • غلامحسین شاهچراغی* صفحات 85-89
    درمان با پلاسمای حاوی پلاکت با غلظت بالا گسترش زیادی یافته و در 5 سال اختیر کاربرد آن در ارتوپدی افزایش یافته است. غنی بودن فاکتورهای رشد نقش مهمی در بهبود دارد و پلاسمای حاوی پلاکت با غلظت بالا می تواند از طریق مکانیسم های متعدد باعث احیای مجدد بافت شود. کاربردهای بالینی و جراحی شامل فیوژن ستون فقرات، کندروپاتی، استئوآرتریت زانو، تندینوپاتی، ضایعات حاد و مزمن بافت نرم، افزایش بهبودی بعد از بازسازی مجدد رباط، و سفتی عضلات می باشند. به هرحال در بسیاری موارد، شواهد بالینی محدودی در مورد کاربرد پلاسمای حاوی پلاکت با غلظت بالا وجود دارد. به علاوه، برای درک تغییرپذیری وجود نظام طبقه بندی و شناسایی تفاوت بین محصولات ضروری می باشد.
  • ابراهیم عامری مهابادی، حسن قندهاری، نوید نبی زاده*، حمید حصارکی کیا صفحات 90-93
    یک کایلوتوراکس یک عارضه نادر در جراحی ستون فقرات می باشد. نشت مایع لنف به داخل فضای پلور به علت آسیب مجرای توراسیک در ضمن اپروچ انتریور اسپاین به طور غیرشایع رخ می دهد. در این مقاله یک مورد کایلوتوراکس حدود 24 ساعت بعد از فیوژن پوستریور اسپاین گزارش گردید. برای یک پسر 14 ساله با سابقه کیفواسکولیوز کونژنیتال سرویکوتوراسیک انتریورفیوژن T7-T12 از طریق برش دنده پنجم سمت چپ انجام شد و هیچ عارضه ای مشاهده نشد. بعد از 10 روز بیمار تحت فیوژن پوستریور T2-L3 با کمک قلاب قرار گرفت. روز بعد از جراحی PSF، بیمار تاکی پنه و دیسترس تنفسی به علت تظاهر کایلوتوراکس پیدا کرد. علت گزارش این بیمار، بروز کایلوتوراکس به علت یک سبب شناسی غیرشایع بود. تظاهر کایلوتوراکس بعد از اپروچ پوستریور اسپاین غیرقابل انتظارتر از اپروچ های انتریور اسپاین می باشد. کشیدگی و پارگی مجرای توراسیک به دنبال اصلاح دفورمیتی علت اصلی کایلوتوراکس در این بیمار بود.
    کلیدواژگان: کایلوتوراکس، اسکولیوز، مجرای توراسیک
|
  • Mohammadi Hadi Nouraei *, Mohammad Javdan, Farhad Nouraei, Abdolah Mohebbi Dehnavi, Farshad Safdari Pages 47-52
    Background
    20 years have passed since the beginning of Iran -Iraq war and little has been written on war amputies and their stump problems. With the continued use of prosthesis by the patients، its problems increases and meticulous attension by expert team of rehabilitation and orthopaedic surgeon، is needed to prevent complications.
    Method
    In a retrospective study، 150 cases referred to a prosthesis center in Isfahan-Iran in a 10-year period. They were evaluated by clinical examination and the data were recorded in questionnaires and then were analyzsed.
    Results
    Skin problems are the most and vascular problems the least prevalent in stump problems. Except for skin problems، the rest of issues were seen more frequently in below knee amputations.
    Conclusions
    With the high rate of skin problems in stumps، hygenic care of stump skin، and proper duration of prosthetic use can decrease stump problems.
    Keywords: Amputation, lower limb amputation, stump problem, prosthesis
  • Ehsan Shakouri *, Mohammad Hosseyn Sadeghi, Mohammadreza Karafi, Mahmood Farzin Pages 53-61
    Background
    Internal immobilization of fractured parts of bone depends on the drilling of fracture site and screw fixation of implanted devices to the bone. During bone drilling، the temperature could increase above 47°C and causes irreversible thermal necrosis. This study is concerned with ultrasonic assisted drilling of bone to determine the best processing condition to minimize the osteonecrosis.
    Methods
    Drilling tests were performed with ultrasonic assisted drilling on the femur of bovine and increase of temperature in drilling site was measured.
    Results
    The results demonstrate that in ultrasonic assisted drilling، decrease of machining forces in cutting speed of 1000 rpm leads to decrease of local temperature raise in drilling site rather than other conventional drilling process. Furthermore، in rotational speed of 2000 rpm، the temperature of drill site is independent than feed rate.
    Conclusions
    It is found that by applying ultrasonic vibration in feed direction of drill bit، the temperature elevation and thermal necrosis can be reduced in comparison to conventional and high speed drilling and because of the lack of dependence on the feed rate applicable to the surgery.
    Keywords: Bone, Heating, Thermal Necrosis, Ultrasonic Vibration, Feed Rate
  • Mohsen Karami, Maryam Sedaghatnia *, Ali Akbar Esmailiejah, Ramin Etemadi, Ahmad Shafaeizadeh Pages 62-67
    Background
    The use of pedicle screws، thoracic and lumbar spine fusion is a standard method for the correction of spinal deformities in children. During insertion، the screws can cause complications، in this study the accuracy of the screw insertion is evaluated by CT scan after surgery.
    Methods
    7 children under 5 years due to spinal deformity had undergone spinal fusion surgery with pedicle screws. After surgery the location of the screws were determined by expert radiologist with using CT scan.
    Results
    A total of 7 patients were studied with 42 pedicle screws. More than 80% of the screws were placed in the desired location. Pedicular damage was detected in which the diameter of pedicle was low (p<. 05)، also it had been happened when surgical operation was accompanied with other complications (p<. 05).
    Conclusions
    Proper placing of screws relates with pedicle diameter in which it is determined by CT scan. This study proposes the pedicular screw operation is a safe method to treat the vertebral deformities.
    Keywords: Bone screw, Pediatric, vertebral deformity
  • Ebrahim Ameri Mahabadi, Hasan Ghandehari, Mahyar Chehrazi, Farshad Safdari * Pages 68-77
    Background
    There are limited studies regarding the incidence of degenerative changes in asymptomatic adolescents. In current study، we investigated the incidence of these changes in MR imaging and demographic factors affecting the presence of these changes.
    Methods
    In current cross-sectional study، lumbar intervertebral disks of 84 asymptomatic adolescents aged between 12-18 years were evaluated using MR imaging. The presence of degenerative changes in different levels were evaluated and demographic characteristics were compared between those with and without degenerative changes. The effect of these changes on mental and physical health were investigated using SF-36.
    Results
    In total، 25. 7% of disks were degenerated. The incidence of these changes was different in different levels. The incidence of degenerative changes was highest in L4-L5 level (45. 2%) followed by L5-S1 (36. 9%) and lowest in L1-L2 (5. 9%). The mean of age of subjects with degenerative changes was significantly higher (p=. 005). Gender and body mass index (BMI) had no effect on incidence of degenerative changes. The presence of these changes decreased the physical، mental and total score of SF-36 only at L3-L4 level، but not in other levels.
    Conclusions
    The degenerative changes in lumbar disks occur at earlier ages and have no symptoms. These changes do not affect the quality of life. BMI has no role in development of degenerative changes in adolescents but increased age is associated with increased risk of disk degeneration.
    Keywords: Disk degeneration, body mass index, adolescents, quality of life, puberty
  • Niloofar Namazi, Fereydoon Mojtahed Jaberi, Sara Pakbaz, Amir-Reza Vosooghi *, Mehrad Mojtahed Jaberi Pages 78-84
    Background
    Destruction of pain receptors around patella by electrocauterization is commonly used during total knee arthroplasty. Its effect on cartilage is the goal of this survey.
    Methods
    Twenty rabbits، divided into two equality sized group، underwent surgery via medial parapatellar arthrotomy of the knee joint. Electrocauterization denervation at a depth of 1 mm and a distance of 3 mm from border of patella performed in the cases animals. No patellar denervation was done in the control group. Range of motion of joint، macroscopic evaluation using modified Outerbridge score، and histopathologic scoring were assessed after twelve weeks.
    Results
    Finally، nine cases and eight control animals were included due to death of three animals. Full range of motion was seen in all rabbits. Statistically significant difference in Outerbridge score (p=. 002)، cellularity (p=. 016)، loss of matrix (p=. 004)، and clustering of chondrocytes (p=. 008) were obtained.
    Conclusions
    Cartilage destruction may be the result of electrocauterization of patellar rim. So، routine electrocauterization should be discouraged.
    Keywords: Arthroplasty, Knee, Patella, Cartilage, Electrocauterization
  • Gholam Hossein Shahcheraghi * Pages 85-89
    Autologous platelet-rich plasma (PRP) therapies have seen a dramatic increase in breadth and frequency of use for orthopaedic conditions in the past 5 years. Rich in many growth factors that have important implications in healing، PRP can potentially regenerate tissue via multiple mechanisms. Proposed clinical and surgical applications include spinal fusion، chondropathy، knee osteoarthritis، tendinopathy، acute and chronic soft-tissue injuries، enhancement of healing after ligament reconstruction، and muscle strains. However، for many conditions، there is limited reliable clinical evidence to guide the use of PRP. Furthermore، classification systems and identification of differences among products are needed to understand the implications of variability.
  • Ebrahim Ameri, Hasan Ghandhari, Navid Nabizadeh*, Hamid Hesarikia Pages 90-93
    Chylothorax is a rare complication of spinal surgery. Leakage of chyle into the pleural space occasionally occurs during anterior spinal approach as a result of damage to the thoracic duct. We present a case of chylothorax which took place 24 hours after posterior spinal fusion owing to an unusual etiology. A 14 years-old boy patient with history of congenital cervicothoracic kyphoscoliosis underwent T7-T12 anterior spinal fusion through left fifth rib resection. He got through Postoperative phase with no untoward consequence. Ten days he underwent T2-L3 posterior spinal fusion with hook instrumentation. Over the next day following this surgical step، he developed tachypnea with milky-color effusion. The biochemical analysis verified chylothorax diagnosis.
    Keywords: chylothorax, scoliosis, thoracic duct