فهرست مطالب

اقتصاد کشاورزی و توسعه - پیاپی 85 (بهار 1393)

فصلنامه اقتصاد کشاورزی و توسعه
پیاپی 85 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/03/25
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی اصغر بانویی، عفت ویسی صفحات 1-35
    توسعه کشاورزی، به عنوان یکی از محورهای اصلی توسعه کشور، از نقش و جایگاه خاصی برخوردار است و صنایع وابسته به کشاورزی را می توان شرط لازم و محرک توسعه این بخش دانست. در این مقاله جایگاه بخش صنایع وابسته به کشاورزی در استان کرمانشاه بررسی شد. به این منظور از جدول داده ستانده سال 1380 استان کرمانشاه استفاده گردید. جدول مذکور بر مبنای جدیدترین روش های سهم مکانی (روش اصلاح شده شبه لگاریتمی بخش تخصصی یا بومی AFLQ*ij) برآورد شده است. با استفاده از رویکرد نوین تجزیه شده (در قالب پیوندهای فضایی)، پیوندهای میان بخش های مختلف اقتصاد استان مورد سنجش قرار گرفت. یافته ها حاکی از جایگاه مطلوب بخش صنایع وابسته به کشاورزی است، به طوری که در پیوندهای پسین و پیشین کل، دارای رتبه اول و با تجزیه این پیوندها به پیوندهای پسین و پیشین داخلی و خارجی، به طور میانگین، رتبه سوم را در میان سایر بخش های اقتصاد استان به خود اختصاص می دهد.
    کلیدواژگان: صنایع وابسته به کشاورزی، رشد و توسعه اقتصادی، جدول داده ستانده منطقه ای، پیوندهای پسین داخلی و خارجی، پیوندهای پیشین داخلی و خارجی
  • علیرضا کرباسی، هادی رفیعی دارانی صفحات 37-63
    بررسی تغییر در اجزای تقاضای نهایی بر مصرف آب در بخش های مختلف اقتصادی و بررسی ارتباط بین آن ها از جمله مسائلی است که در این مطالعه بررسی می شود. در این خصوص، از تحلیل داده- ستانده برای بخش های مختلف اقتصاد استان خراسان رضوی استفاده شد که جدول داده – ستانده مورد استفاده، بابهره گیری از روش راس (RAS) به هنگام سازی شد. نتایج نشان داد که افزایش در اجزای تقاضای نهایی باعث افزایش مصرف آب در بخش های مختلف می شود که در این خصوص سهم بخش کشاورزی درخور توجه است. از دیگر نتایج مهم این مطالعه، تاثیرگذاری افزایش صادرات و مصرف خصوصی بر مصرف آب است به گونه ای که افزایش 20 درصدی صادرات و مصرف خصوصی به ترتیب باعث افزایش مصرف آب به میزان 860342 و 712746 هزار مترمکعب می شود. این در حالی است که افزایش مصرف دولتی و سرمایه گذاری باعث افزایش مصرف آب به میزان کمتر از 30 هزار مترمکعب می شود. در این خصوص، سهم بخش کشاورزی در افزایش مصرف آب به ازای افزایش در تقاضای خصوصی و صادرات بالا بوده و به ترتیب 74/95 و 05/98 درصد از کل افزایش مصرف را به خود اختصاص داده است، در حالی که میزان سهم آن در افزایش مصرف آب به ازای افزایش تقاضای دولتی و سرمایه گذاری به ترتیب 34/69 و 41/83 درصد است. نتایج کشش تقاضای آب نسبت به تغییرات در اجزای تقاضای نهایی نشان داد که کشش مصرف آب نسبت به تغییرات در تمام اجزای تقاضای نهایی کمتر از یک بوده و به عبارتی کم کشش است.
    کلیدواژگان: آب، جدول داده ستانده، تقاضای نهایی، کشاورزی، خراسان رضوی
  • مرتضی مولایی، خبات قادری صفحات 65-85
    روش انتخاب دوگانه در ارزش گذاری مشروط برای برآورد ارزش های غیربازاری به کار می رود. این روش با مشکلاتی از جمله اینکه آیا روش آماری به کار رفته برای محاسبه تمایل به پرداخت درست انتخاب شده یا خیر، همراه است. در این مقاله از روش غیرپارامتری برای برآورد تمایل به پرداخت به منظور حفاظت از گل سوسن چلچراغ در استان گیلان استفاده و نتایج آن با روش پارامتری مقایسه شد. برای مقایسه دو روش، پارامترهای توزیعی تمایل به پرداخت (شامل میانگین، انحراف معیار، آماره t و فاصله اطمینان) مورد محاسبه و مقایسه قرار گرفتند. نتایج نشان می دهد که میانگین تمایل به پرداخت، با استفاده از روش های پارامتری و غیرپارامتری، به ترتیب برابر با 33/6540 و 79/8131 ریال و آماره t آن ها به ترتیب برابر با 71/10 و 41/14 است. همچنین آماره t برای آزمون برابری دو میانگین برابر با 91/1 به دست آمد که نشان می دهد میانگین تمایل به پرداخت، با استفاده از این دو روش، اختلاف معنی داری در سطح 5% ندارند. این امر نشان دهنده درست بودن توزیع انتخاب شده برای محاسبه تمایل به پرداخت در روش پارامتری است. درپایان، پیشنهاد می شود سیاست گذاران و تصمیم سازان منابع طبیعی و زیست محیطی در استفاده از تمایل به پرداخت به دست آمده از روش ارزش گذاری مشروط دقت کافی کنند و از روش به کار رفته در برآورد تمایل به پرداخت و فرض های در نظر گرفته شده آگاه باشند.
    کلیدواژگان: ارزش گذاری مشروط، انتخاب دوگانه، روش پارامتری و غیرپارامتری، ارزش های غیربازاری
  • محمدرضا کهنسال صفحات 87-105
    هدف اصلی این مطالعه بررسی تغییر تکنولوژی و تفکیک آن به مولفه های اصلی تشکیل دهنده و همچنین تحلیل اقتصاد مقیاس در تولید گندم آبی استان خراسان رضوی است. برای دستیابی به اهداف مورد نظر از تابع هزینه ترانسلوگ و همچنین معادلات سهم هزینه ها در چارچوب سیستم معادلات استفاده شد که از طریق SURE برآورد گردید. آمار و اطلاعات مورد نیاز مربوط به دوره 1372-1389 است. نتایج نشان داد که در مجموع، روند تغییرات تکنولوژی باعث کاهش هزینه های تولید شده که در این خصوص مولفه تغییر تکنولوژی ناشی از گسترش مقیاس اصلی ترین مولفه در روند تغییر تکنولوژی تشخیص داده شد. همچنین نتایج حاکی از آن است که در تولید گندم آبی در استان خراسان رضوی، بازده صعودی نسبت به مقیاس حاکم است. لذا سیاست های افزایش مقیاس های تولید در مزارع استان خراسان رضوی مورد تاکید قرار گرفت.
    کلیدواژگان: تغییرتکنولوژی، اقتصاد مقیاس، تابع هزینه ترانسلوگ، سیستم معادلات به ظاهر نامرتبط (SURE)، گندم
  • علیرضا سرگزی، محمود صبوحی، هیمن نادر صفحات 107-128
    کوشش های اقتصادی انسان همواره معطوف آن بوده است که حداکثر نتیجه را با کمترین امکانات و عوامل موجود به دست آورد. این تمایل را می توان دستیابی به کارایی و بهره-وری بالاتر نامید. هدف مطالعه حاضر رتبه بندی واحدهای زراعی منطقه سیستان با استفاده از رهیافت ترکیبی تحلیل پوششی داده ها و فرایند تحلیل سلسله مراتبی است. داده های مورد استفاده در این مطالعه شامل 15 واحد زراعی بوده که در سال زراعی 89-90 جمع آوری شده است. به منظور رتبه بندی این واحدها، ابتدا کارایی زوجی (دوبه دو) هر یک از آن ها محاسبه و سپس ماتریس فرایند سلسله مراتبی از مقایسات زوجی هر یک از مقادیر کارایی واحدها تشکیل شد و نهایتا رتبه بندی واحد های زراعی انجام گرفت. نتایج رتبه بندی بر اساس کارایی نشان داد که مزرعه 1، 13 و 15 با مقدار کارایی فنی 1 بالاترین رتبه و مزرعه 14 با مقدار 213/0 پایین ترین رتبه را دارد. نتایج رتبه بندی بر اساس تحلیل سلسله مراتبی حاکی از آن بود که مزرعه 1 با وزن 09/0 اولین رتبه، و مزرعه 12 با وزن 046/0 آخرین رتبه را بین مزارع به لحاظ کارایی دارند. بر اساس یافته ها، روش DEA رتبه بندی کاملی را از واحدهای زراعی ارائه نداده و صرفا رتبه بندی را به صورت دو گروه کارا و ناکارا انجام داده است. لذا رتبه بندی کامل مستلزم اندازه گیری بهره وری نسبی و مقایسه واحدها از نظر برخی جنبه های کاربردی نظیر روش تحلیل سلسله مراتبی است که به کنترل مجدد داده ها و ستانده ها اقدام و از صحت آن اطمینان حاصل می کند.
    کلیدواژگان: رتبه بندی، واحد زراعی، تحلیل پوششی داده ها، تحلیل سلسله مراتبی، سیستان
  • الهام باریکانی، افشین امجدی، حامد رفیعی صفحات 129-149
    ایران از بزرگ ترین تولیدکنندگان و صادرکنندگان خرما در جهان به شمارمی آید. با توجه به اهمیت صادرات خرمای ایران و سهم حدود 14 درصدی آن در صادرات کشاورزی، در این مطالعه مزیت نسبی صادرات خرمای ایران در مقابل رقبای بزرگ جهانی و ارتباط بلندمدت مزیت صادراتی ایران در بازارهای جهانی و میزان تولید خرما در ایران و سایر کشورهای رقیب، با استفاده از آزمون جوهانسون و الگوهای تصحیح خطای برداری (VECM) برای دوره زمانی 1996-2008 بررسی شد. نتایج مطالعه نشان داد که اثر شوک های ناگهانی بر میزان شاخص مزیت صادراتی در طی حدود 5/1 دوره تعدیل خواهد شد که نسبت به سایر کشورها فاصله زمان کو تاه تری خواهد بود. نتایج این مطالعه همچنین نشان داد که هرچند با افزایش تولیدات داخلی در بلندمدت، میزان مزیت صادراتی ایران افزایش داشته است، کشور تونس، کشوری بوده که بیشترین مزیت نسبی را در بازارهای جهانی داشته و همچنین بیشترین ارتباط بلندمدت بین تولید و مزیت صادراتی را در بازارهای جهانی به خود اختصاص داده است. این در حالی می باشد که ایران رتبه پنجم را در بازارهای جهانی کسب کرده است. عراق، الجزایر و امریکا از دیگر رقبایی هستند که انطباق بیشتری بین تولید و مزیت صادراتی خرما نسبت به ایران داشته اند. لذا باتوجه به اینکه افزایش توان تولیدی در داخل می تواند در بلندمدت مزیت صادراتی مناسب تری را در بازارهای جهانی به وجود آورد، لازم است تا به انطباق بیشتر تولیدات داخلی و مزیت صادراتی خرمای ایران در مقابل رقبای بزرگی همچون تونس توجه شود.
    کلیدواژگان: مزیت صادراتی، تولید داخلی، رابطه بلندمدت، خرما، ایران
  • حسین محمدی، ناصر شاهنوشی، زهرا رضایی صفحات 151-175
    این پژوهش به شناسایی عوامل موثر بر حمایت از بخش کشاورزی در ایران پرداخته است. در این مطالعه، با استفاده از روش هم انباشتگی جوهانسون جوسیلیوس، به تعیین ارتباط بین شاخص حمایت اسمی از تولیدکننده و متغیرهای درآمد حاصل از صادرات نفت خام و فراورده ها، نسبت سرمایه به نیروی کار در بخش کشاورزی، مزیت نسبی بخش کشاورزی و رابطه مبادله در این بخش طی دوره زمانی 1362-1388 پرداخته شد. نتایج تحقیق حاکی از آن است که میزان حمایت اسمی از تولید کننده در بخش کشاورزی عمدتا به درآمدهای حاصل از صدور نفت خام و فراورده ها وابسته بوده و معیار عملکردی خاصی، از جمله مزیت نسبی و یا رابطه مبادله بخش کشاورزی، اثری روی میزان حمایت از این بخش نداشته است. از این رو، با تعیین شاخص های عملکرد خاص برای بخش کشاورزی و سوق دادن حمایت ها بر مبنای این شاخص های عملکرد می توان ضمن به دست آوردن بازدهی بالاتر از حمایت ها، منابع اختصاص داده شده به این بخش را نیز به صورت هدفمند و کارامد صرف کرد.
    کلیدواژگان: حمایت، بخش کشاورزی، ضریب حمایت اسمی تولید کننده، مزیت نسبی، رابطه مبادله
  • محمد نبی شهیکی تاش، محمد عمرانی صفحات 177-211
    این مطالعه با هدف تحلیل انتقال قیمت میان بازار داخل و صادراتی محصولات منتخب کشمش، پسته و زعفران و تحلیل آثار رفاهی ناشی از انتقال نامتقارن صورت گرفت. به این منظور از داده های سری زمانی دوره 1970-2009 استفاده شد. آزمون علیت نشان داد قیمت صادراتی کشمش و پسته علت قیمت داخلی است و در مورد زعفران قیمت داخلی علت قیمت صادراتی می باشد. همچنین نتایج حاصل از آزمون انتقال قیمت نشان داد در مورد کشمش و زعفران انتقال قیمت در بلندمدت متقارن اما در کوتاه مدت نامتقارن است. در مورد پسته انتقال قیمت در کوتاه مدت متقارن و فرایند انتقال قیمت بلندمدت نامتقارن ارزیابی شد. همچنین تحلیل رفاهی انتقال نامتقارن نشان داد که افزایش قیمت موجب افزایش رفاه مجموع مصرف کنندگان داخلی، تولیدکنندگان و صادرکنندگان می شود و کاهش قیمت موجب کاهش رفاه مجموع آن ها می-شود، اما مقدار مطلق تغییرات رفاهی ناشی از کاهش قیمت بیشتر از افزایش قیمت است.
    کلیدواژگان: انتقال قیمت، صادرات، آثار رفاهی، کشمش، زعفران، پسته
  • مهدی کاظم نژاد، امید گیلانپور صفحات 213-235
    اهمیت پیش بینی متغیرهای اقتصادی برای سیاست گذاران و برنامه ریزان و واحدهای اقتصادی بر کسی پوشیده نیست. از این رو، در دهه های اخیر، مدل های گوناگون ابداع شده و به رقابت با یکدیگر پرداخته اند. در مطالعه حاضر، مقدار واردات ذرت ایران برای دوره 1389-93 با استفاده از روش های اقتصادسنجی و شبکه عصبی مصنوعی پیش بینی شده است. بدین منظور، از داده های دوره 1348-83 برای پیش بینی و آموزش شبکه و از داده های دوره 1383-88 برای آزمون صحت پیش بینی ها استفاده شده است. نتایج مطالعه نشان می دهد که شبکه عصبی پیشرو دارای خطای کمتر و عملکرد بهتری در مقایسه با روش اقتصادسنجی ARIMA و هموارسازی نمایی برای پیش بینی مقدار واردات این محصول است. همچنین مقدار واردات ذرت در 1390 نسبت به سال پیش از آن 8 درصد کاهش رشد داشته و بیشترین میزان کاهش در تغییر واردات ذرت نسبت به یک سال گذشته با 11 درصد کاهش مربوط به 1391 است. از این رو، برای تامین نیاز داخلی کشور لازم است که برنامه های ویژه در راستای افزایش توان تولید ذرت کشور صورت گیرد تا ضمن کاهش وابستگی کشور به واردات این کالا، میزان تولید داخلی برای رسیدن به مرز خودکفایی کشور نیز افزایش یابد.
    کلیدواژگان: پیش بینی، شبکه عصبی، ذرت، واردات، ایران
  • یعقوب انصاری، سیدعلی حسینی یکانی صفحات 237-254
    هدف از این مطالعه بررسی اثر توسعه بازار مالی بر رشد بخش کشاورزی ایران طی دوره زمانی1346-1386 با استفاده از مدل بک و لوین (2003) و الگوی خودتوضیح با وقفه های گسترده است. همچنین به منظور مطالعه توسعه بازار مالی از دو متغیر اعتبارات بانکی پرداختی به بخش کشاورزی (به عنوان نماینده بازار پول) و حجم مبادلات بورس کالا (به عنوان نماینده بازار سرمایه) استفاده شد. یافته های این مطالعه نشان داد که اثر کوتاه مدت و بلندمدت تمامی متغیرهای حاضر در مدل هماهنگ است. بازار سرمایه اثر منفی بر رشد بخش کشاورزی دارد، در حالی که اثر بازار پول بر رشد این بخش مثبت است. ضریب تصحیح خطای برآورد شده دارای علامت مورد انتظار بوده و از لحاظ مقداری نیز بیانگر سرعت نسبتا بالای فرایند تعدیل شوک های واردشده در کوتاه مدت است. همچنین تاثیر موجودی سرمایه و نیروی کار در رشد بخش کشاورزی مثبت و معنادار است و سرمایه نسبت به سایر متغیرها بیشترین تاثیر را در رشد بخش کشاورزی دارد. بنابراین، باید با انجام اقداماتی مناسب در بازار سرمایه و بازار پول مانند ایجاد فضای رقابتی در سیستم بانکی کشور، تخصیص مطلوب منابع مالی بین بخش های مختلف کشاورزی، گسترش بورس کالاهای کشاورزی در استان های مستعد و ورود نقدینگی جدید به بازار بورس کالاهای کشاورزی زمینه را برای بهبود و افزایش رشد بخش کشاورزی فراهم کرد.
    کلیدواژگان: بازارهای مالی، رشد کشاورزی، الگوی خودتوضیح با وقفه های گسترده
|
  • A.A. Banuei, E. Vaisi Pages 1-35
    Agricultural development، as one of the main axis in every country’s development، has a special role، and agro-based industry can be regarded as necessary and motivating precondition for development in this sector. This study investigates the position of agro-based industries in Kermanshah province by using the input-output table of the province for 2001، which is estimated by the most recent Location Quotient (AFLQij) method. In addition، it identifies and measures linkages among various economic sectors of the province by modern methods of linkage calculation in Hypothetical Extraction Method (within spatial linkages pattern). The findings show the desired position of agro-based industries in the economy of the province so that the sector stands in the first place، among others، in terms of the total backward and forward linkages as well as the third place in average when these linkages are decomposed into their external and internal ones.
  • A.R. Karbasi, R. Rafiei Darani Pages 37-63
    This study investigates impact of changes in final demand components on water use in various economic sectors in general and Agriculture in particular as well as their relationship. For this purpose، the input-output analysis table for different sectors of the economy in the Khorasan Razavi province is used، and the table is updated in RAS methodology. The study results show that any increase in the components of final demand would cause the increase in water consumption in different sectors، among which the share of agricultural sector would be considerable; in addition، any increase in exports and private consumptions of water would increase its consumption، so that a twenty percent increase in the exports and the same in the private consumption of water would increase its consumption by 860،342 and 712،746 thousand cubic meters، respectively; however، the same amount of increase in government water consumption and investment would increase its consumption by less than thirty thousand cubic meters. In this regard، the share of agriculture in water consumption per increase in private demand and the same in exports is high in the total consumption (95. 74 and 98. 05 percent، respectively)، while its shares in increasing the water consumption per the increase in government demand and investment are 69. 34 and 83. 41 percent، respectively. The results of water demand elasticity with respect to changes in final demand components indicate a low elasticity (less than one) in all of the components.
    Keywords: Water, Input, Output Table, Final Demand, Agriculture, Khorasan Razavi
  • M. Molaei, Kh. Qaderi Pages 65-85
    Dichotomous choice contingent valuation method is used to estimate non-market values. This method has some disadvantages، including whether the statistical method used to estimate the willingness to pay is the correct choice or not. This study، for the first time in the country، makes use of a nonparametric method to estimate the willingness to pay for the protection of Chandelier Lily flower in Gilan province and compare the results with those of the parametric method. To compare these methods، distributive parameters of willingness to pay (including mean، standard deviation، t-statistics and confidence interval) are calculated and compared. The study results show that the mean amounts of willingness to pay estimated in the parametric and nonparametric methods are 6540. 33 and 8131. 79 Rials and their t-statistics are 10. 71 and 14. 41، respectively. Also، the t-statistics is calculated 1. 91 for the equality of two means، showing that the obtained amounts of mean willingness to pay using these methods are not significantly different at 5%. This indicates that the chosen distribution form for estimating the amounts of willingness to pay is correct for parametric method. Finally، it is suggested that policy and decision makers in the context of natural and environmental resources be very careful when using the calculated willingness to pay، awaring of the method used for calculation and the assumptions considered.
    Keywords: Contingent Valuation, Dichotomous Choice, Parametric vs. Nonparametric Method, Non, Market Values
  • M.R. Kohansal Pages 87-105
    This study aims mainly at investigating technological change and its principal components as well as analyzing scale economies of irrigated wheat production in Khorasan Razavi province. For these purposes، translog cost function and equations of the cost share within equation system، estimated by (Seemingly Unrelated Regression Equation) SURE، are used. The required data and statistics are related to the period of 1993-2010. The study results show that totally، the technological changes result in a reduced costs of production; in this regard، the technological change resulting from scale augmentation is the main component affecting its process. In addition، the results indicate that increasing returns to scale dominate for the irrigated wheat production in Khorasan Razavi province. Therefore، the policies increasing the production scale in farm are emphasized in the province.
  • A.R. Sargazi, M. Sabouhi, H. Nader Pages 107-128
    Economic tendency of human always has been focused on getting maximum results with minimal facilities and factors; this can be called a tendency to achieve higher efficiency and productivity. This study aims at ranking farm units in Sistan region using integrated data envelopment analysis (DEA) approach and analytic hierarchy process AHP. Its data including fifteen farm units were gathered during the crop year of 2010-11. For the purpose of ranking these units، first، paired efficiency of each unit is calculated and then a matrix of the analytic hierarchy process is formed of paired comparisons for each efficiency value of the units and finally، the farm units are ranked. The study results of ranking in terms of efficiency show that the farms 1، 13 and 15 with technical efficiency value of 1 are placed in the highest rank and the farm 14 with the value of 0. 213 is placed in the lowest rank. Furthermore، the results of ranking based on AHP suggest that the farm 1 with a weight of 0. 09 is placed in the first rank and the farm 12 with a weight of 0. 046 is placed in the last rank among farms in terms of efficiency. As shown by the findings، the farm units could not be appropriately ranked in the DEA method identifying only the ranks of efficient and inefficient groups. Therefore، a complete ranking requires a measurement of the relative productivity and the comparison of units in terms of some applied aspects such as AHP، controlling the inputs and outputs again to ensure their accuracy.
    Keywords: Ranking, Farm Unit, Data Envelopment Analysis (DEA), Analytic Hierarchy Process (AHP), Sistan
  • A. Barikani, A. Amjadi, H. Rafiee Pages 129-149
    Iran is known as one of the most important date producing and exporting countries. Given the importance of Iran’s date export and its share of about 14 percent in agricultural exports of the country، this study investigates the comparative advantage of Iran''s date export against its large global rivals as well as the long term relation between export advantages of the country and the amounts of production in this country and its competing countries، drawing on Johansen test and Vector Error Correction Estimated (VECM) for the 1996-2008 period. The study result show that shock effects on export comparative advantage is adjusted in almost 1. 5 periods، which is shorter than the time periods required for the other countries. As shown by the results، although the Iran’s export advantage has increased following an increase in the country''s domestic production in the long run، it was Tunisia which has the highest amount of comparative advantage and also the highest relation between production and export comparative advantage. While Iran has the fifth rated. Iraq، Algeria and United States are the other competitors that have achieved further adjustment between the date production and export comparative advantage، compared with that of Iran. Therefore، given the increase in production can be created in a better long-term export advantage in global markets، attention should be given to the more adaption of Iran’s date domestic production and export advantage against big competitors and specifically Tunisia.
  • H. Mohammadi, N. Shahnoushi Pages 151-175
    This study aims at identifying the factors that influence protection of agricultural sector in Iran. It investigates the relation between nominal protection of producers and the independent variables including incomes from crude oil and oil product exports، capital to labor ratio in agricultural sector، comparative advantage and terms of trade during 1983-2009 with the application of Johansen methodology. The results show that the protection of agricultural sector mainly depends on the incomes from crude oil and oil product exports and the capital to labor ratio while other indexes such as comparative advantage and/or terms of trade have no significant effect in this respect. Therefore، by defining certain performance indexes for supporting policies of agriculture sector and directing the protections on the basis of these performance indexes، it would be feasible to achieve a higher return of protections as well as to spend the resources dedicated to the sector in an efficiently purposive manner.
    Keywords: Protection, Agriculture Sector, Aggregate Measure of Protection, Comparative Advantage, Terms of Trade
  • M.N. Shahiki Tash, M. Omrani Pages 177-211
    This study aims at analyzing the price transmission between domestic and export markets of selected agricultural crops including raisin، saffron and pistachio as well as measuring the welfare impacts of asymmetric price transmission. For this purpose، a time series of 1970-2009 period was applied. Examination of causality between domestic and world prices showed a long run causality from export price to domestic one for rasin and pistachio، while saffron domestic price was found as a source of price change in its export market. In addition، price transmission analyses for raisin and saffron showed a symmetric price transmission in long run but an asymmetric one in short run، while these were found quite conversed for pistachio. Welfare analysis also showed that price increase led to higher welfare for domestic consumers، producers and exporters of the selected crops as a whole، and decrease in crop prices resulted in a decreased welfare. However، in terms of absolute values، the welfare changes caused by the decreased prices exceed those resulting from the increased prices.
    Keywords: Price Transmission, Export, Welfare Impacts, Raisin, Saffron, Pistachio
  • M. M. Kazemnejad, O. Gilanpour Pages 213-235
    The importance of predicting the economic variables for policy makers and program planners is no secret to anyone. Therefore، over recent decades، several competing models have been developed. In this study، the amount of corn import to Iran is predicted for the period 2010-2014 by using econometric techniques and artificial neural networks methods. The results show that the feed forward neural network with fewer errors and better performance compared with econometric techniques ARIMA and exponential smoothing to predict the amount of corn imports. The study results also show that the amount of corn imports would grow in 2011 by 8 percent less than that of the previous year. Also the highest reduction in corn imports compared with that of the previous year by the amount of 11 percent decrease is related to the year 2012. So، it is necessary to increase domestic production to meet domestic needs.
    Keywords: Predict, Neural Network, Corn, Import, Iran
  • Y. Ansari, S.A. Hosseini -Yekani Pages 237-254
    This study aims at investigating the effects of financial market development on agricultural growth over the period 1967-2007، using Beck and Levine model (2003) and ARDL technique. In addition، two variables are used to measure the development of financial market: the credit paid to agricultural sector (as an index of money market) and the volume of commodity exchange in burse market (as an index of capital market). The study results indicate that short-run and long-run effects of all variables in the model are the same. Capital market has a negative effect on the agricultural growth while this effect of money market is positive. Also، the coefficient of the estimated correction error has the expected sing and its value show that adjustment progress of entered shocks has high speed. Therefore، it is necessary that increasing agricultural growth with suitable doing in money and capital market for example create Competitive in banking system، optimal allocation of finance Resources in Sectors of Agriculture، Spread of agricultural commodity burses in Talented provinces and increasing of liquidity in stock market.
    Keywords: Financial Markets, Agricultural Growth, ARDL Model