فهرست مطالب

فصلنامه پژوهش های روان شناسی اجتماعی
پیاپی 13 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/02/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مرتضی امیدیان*، اعظم سادات حسینی کافی آبادی، احمد زندوانیان صفحه 1
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر، تعیین اثربخشی آموزش راهبردهای حل مسئله اجتماعی بر سازگاری اجتماعی دانش آموزان دختر پایه دوم راهنمایی شهرستان یزد بود.
    روش
    پژوهش از نوع نیمه آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. نمونه پژوهش متشکل از 67 دانش آموز دختر پایه دوم راهنمایی شهرستان یزد بود که با روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند و در سه گروه آزمایش، کنترل و پلاسیبو قرار گرفتند. ابتدا پیش آزمون بر روی آن ها اجرا گردید و سپس، گروه آزمایش در 10 جلسه حداکثر 60 دقیقه ای تحت آموزش راهبردهای حل مسئله اجتماعی قرار گرفت. پس از مداخله آزمایشی، از هر سه گروه پس آزمون به عمل آمد. جهت سنجش متغیر اصلی از پرسشنامه شخصیتی کالیفرنیا (تورپ، کلارک و تیگز، 1939) استفاده شد. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس یک راهه و آزمون تعقیبی بانفرونی تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج پژوهش حاکی از افزایش نمره سازگاری اجتماعی (01/0p<، 62/6F=) و خرده مقیاسهای آن یعنی قالبهای اجتماعی، مهارت های اجتماعی، روابط مدرسه-ای، روابط خانوادگی و روابط اجتماعی در میان دانش آموزان گروه آزمایش بود، اما قالبهای ضد اجتماعی کاهش نیافت.
    نتیجه گیری
    با توجه به یافته های پژوهش می توان گفت که آموزش راهبردهای حل مسئله اجتماعی موجب افزایش سازگاری اجتماعی می شود. بنابراین، از این روش می-توان به عنوان یکی از روش های احتمالی افزایش سازگاری اجتماعی در دوران حساس بلوغ استفاده کرد.
    کلیدواژگان: راهبردهای حل مسئله اجتماعی، سازگاری اجتماعی
  • الهام ابراهیمی پرگو*، فریبا یزدخواستی صفحه 17
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر، بررسی مدل علی رابطه نقش گزینی اجتماعی، هوش اجتماعی و جمع گرایی/ فردگرایی در ورزشکاران بود.
    روش
    پژوهش از نوع همبستگی و نمونه آماری آن شامل 150 ورزشکار مرد بود که با روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل پرسشنامه محقق ساخته نقش گزینی اجتماعی، مقیاس هوش اجتماعی ترومسو (سیلورا، مارتین-یوسن و داهل، 2001) و مقیاس فردگرایی/ جمع گرایی اوکلند (شولروف و همکاران، 2011) بود. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون و تحلیل مسیر تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که نقش گزینی اجتماعی با در نظر گرفتن دو بعد مهارت اجتماعی و پردازش اجتماعی، اثری مستقیم بر هوش اجتماعی و هوش اجتماعی نیز رابطه مستقیمی با جمع گرایی و فردگرایی دارد. همچنین، نقش گزینی اجتماعی از طریق هوش اجتماعی اثرات غیرمستقیمی بر هر دو متغیر جمع گرایی و فردگرایی داشت.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج پژوهش می توان گفت که ارتقای نقش گزینی با افزایش هوش اجتماعی همراه است و افزایش هوش اجتماعی نیز بر میزان فردگرایی و جمع گرایی ورزشکاران موثر است.
    کلیدواژگان: هوش اجتماعی، نقش گزینی اجتماعی، فردگرایی، جمع گرایی، ورزشکاران
  • میلاد سبزه آرای لنگرودی*، عباس ابوالقاسمی، مصطفی محمدی صفحه 31
    مقدمه
    پژوهش حاضر فرضیه های بنیادین نظریه مدیریت وحشت یعنی، تاثیر شرایط برجستگی مرگ (یادآوری افکار مرتبط با مرگ خویشتن) بر تلاش جهت افزایش حرمت خود و گرایش به جهان بینی فرهنگی را در دو مطالعه مورد آزمون قرار داد.
    روش
    هر دو مطالعه این پژوهش از نوع آزمایشی و در قالب طرح گروه آزمایشی و کنترل با پس آزمون بودند. در مطالعه اول، 180 دانشجو به طور تصادفی در دو گروه آزمایش (شرایط یادآوری مرگ خویشتن) و کنترل (شرایط یادآوری موضوعی غیر از مرگ خویشتن) قرار گرفتند و با به کارگیری دو ابزار تکلیف فراخوانی افکار مرتبط با مرگ و مقیاس حرمت خود روزنبرگ (RSES) اثر یادآوری مرگ بر تلاش جهت افزایش حرمت خود در میان آن ها آزمون شد. در مطالعه دوم نیز اثر یادآوری مرگ بر گرایش به جهان بینی فرهنگی با استفاده از مجموعه سنجش دفاع از جهان بینی فرهنگی در میان 120 دانشجو مورد آزمون قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل واریانس دوراهه نشان داد که یادآوری مرگ در مطالعه اول، تلاش جهت افزایش حرمت خود را در میان دختران افزایش داد، اما اثر یادآوری مرگ در مطالعه دوم بر جهان بینی فرهنگی معنی دار نبود.
    کلیدواژگان: نظریه مدیریت وحشت، اضطراب مرگ، حرمت خود، جهان بینی فرهنگی
  • زهرا طبیبی*، سیده هدی هاشمی چهنویی صفحه 47
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر بررسی قدرت پیش بینی کننده توانایی درک خطرات ترافیکی و نگرش برای انگیزه رانندگی با سرعت غیرمجاز و بررسی قدرت پیش بینی کننده توانایی درک خطرات رانندگی، نگرش و انگیزه برای بروز رفتارهای پرخطر رانندگی است.
    روش
    در این پژوهش همبستگی، 100 راننده با روش نمونه گیری تصادفی دردسترس انتخاب شدند و به پرسشنامه های درک خطرات ترافیکی، نگرش و انگیزه نسبت به رانندگی با سرعت و سبقت غیرمجاز بر اساس تئوری رفتار برنامه ریزی شده و رفتارهای پرخطر رانندگی پاسخ دادند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بعد از کنترل سن و جنسیت، هر سه مولفه نگرشی شامل پیامد رفتاری، هنجار ذهنی و ادراک کنترل رفتاری می توانند انگیزه رانندگی با سرعت/سبقت غیرمجاز را پیش بینی کنند. همچنین در پیش بینی رفتار پرخطر رانندگی، مولفه پیامد رفتاری معنی دار بود. همچنین، تنها مولفه نگرش نسبت به پیامد رفتار رانندگی با سرعت غیرمجاز قادر به تبیین رفتار پرخطر رانندگی بود و توانایی درک خطر نسبت به نگرش و انگیزه از اهمیت کمتری برخوردار بود.
    نتیجه گیری
    توجه به نگرشهای افراد نسبت به رانندگی باسرعت/ سبقت غیرمجاز و ویژگی های روان شناختی که منجر به افزایش انگیزه رانندگی با سرعت/ سبقت غیرمجاز می شود برای پیشگیری از این نوع رانندگی الزامی است.
    کلیدواژگان: ترافیک، رفتار رانندگی، ارزیابی خطر، سبقت غیرمجاز
  • علیرضا مخبر دزفولی، مهدی رضایی*، فضل الله میردریکوند، زینب کاظمی، محمد علی سپهوندی صفحه 61
    مقدمه
    هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر شباهت میان گروهی بر سوگیری، همانندسازی، نگرش، حالت عاطفی و عزت نفس جمعی بود.
    روش
    84 دانشجوی رشته ریاضی با روش نمونه گیری دردسترس انتخاب و در قالب دو طرح پس آزمون با گروه کنترل و اندازه گیری های مکرر، در دو موقعیت آزمایشی شباهت کم و زیاد به پرسشنامه عزت نفس جمعی و سوالات نگرشی، سوگیری، همانندسازی و حالت عاطفی که از پیشینه پژوهشی استخراج شده بود پاسخ دادند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از دو موقعیت آزمایشی شباهت میان گروهی کم و زیاد نشان داد که در عزت نفس جمعی، سوگیری، نگرش منفی و حالت عاطفی منفی تفاوت معنی داری وجود دارد، اما دستکاری شباهت تاثیر معنی داری بر همانندسازی با گروه خودی ندارد.
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل از پژوهش نشان می دهد که اگر شباهت میان گروهی افزایش یابد، علاوه بر کاهش عزت نفس جمعی موجب سوگیری و نگرش منفی علیه گروه بیگانه و تجربه حالت عاطفی منفی می شود.
    کلیدواژگان: شباهت میان گروهی، همانندسازی، نگرش، سوگیری، عزت نفس جمعی
  • محمد نریمانی، محمد جواد بگیان کوله مرز، مسلم عباسی* صفحه 77
    مقدمه
    هدف این مطالعه بررسی اثربخشی آموزش مهارت های اجتماعی بر بهبود کیفیت روابط بین فردی دانش آموزان مبتلا به ناتوانی یادگیری خاص بود.
    روش
    پژوهش از نوع آزمایشی با طرح پیش آزمون و پس آزمون با گروه کنترل بود. از جامعه آماری دانش آموزان پسر 12 تا 16، تعداد 40 دانش آموز پسر مبتلا به ناتوانی های یادگیری به صورت تصادفی ساده انتخاب و در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. برای جمع آوری داده ها از مقیاس روابط بین شخصی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس تک متغیره نشان داد که آموزش مهارت های اجتماعی مبتنی بر پردازش شناختی بر بهبود روابط بین شخصی دانش آموزان مبتلا به ناتوانی های یادگیری خاص موثر است(0/001>P).
    نتیجه گیری
    از آنجا که دانش آموزان مبتلا به ناتوانی یادگیری در مقایسه با دانش آموزان عادی از تعاملات اجتماعی کمتری برخوردارند، مداخله فوق می تواند به بهبود روابط بین فردی آن ها کمک کند.
    کلیدواژگان: مهارت های اجتماعی، پردازش شناختی، روابط بین فردی، ناتوانیهای یادگیری
  • داود اکبرزاده، حسن اکبرزاده*، عزت الله احمدی صفحه 93
    مقدمه
    هدف پژوهش حاضر بررسی رابطه بین مسئولیت اجتماعی و سرمایه روان-شناختی با سرمایه اجتماعی در دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز بود.
    روش
    پژوهش از نوع همبستگی و جامعه آماری آن شامل کلیه دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی واحد تبریز در سال تحصیلی 93-1392 بود که از میان آن ها 200 دانشجو با روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. آزمودنی ها به پرسشنامه های مسئولیت اجتماعی گوگ و همکاران، سرمایه روان شناختی لوتانز و سرمایه اجتماعی دلاویز پاسخ دادند. همچنین، جهت تجزیه و تحلیل داده ها از ضریب همبستگی و تحلیل رگرسیون چندمتغیری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین مسئولیت اجتماعی و سرمایه اجتماعی و بین سرمایه روان شناختی و مولفه های آن با سرمایه اجتماعی رابطه مثبت معنی دار وجود دارد. همچنین، نتایج تحلیل رگرسیون نشان داد که مسئولیت اجتماعی و سرمایه روان شناختی قادرند واریانس سرمایه اجتماعی را تبیین کنند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج پژوهش می توان گفت افرادی که دارای حس مسئولیت اجتماعی هستند و از سرمایه روان شناختی بالاتری برخوردارند، دارای سرمایه اجتماعی بیشتری هستند.
    کلیدواژگان: مسئولیت اجتماعی، سرمایه روان شناختی، سرمایه اجتماعی
  • مهدیه سادات میرمحمد*، سید کاظم رسول زاده طباطبایی، پرویز آزادفلاح صفحه 107
    مقدمه
    اعتماد سازه ای است که از سویی در بهداشت روانی و سلامت روابط بین فردی افراد جامعه و از سوی دیگر در کارکرد بهینه کل جامعه در حوزه های گوناگون نقش به سزایی دارد. لذا هدف پژوهش حاضر، بررسی اثر برداشت چهره ای «قابل اعتماد بودن» بر رفتار اعتماد بود.
    روش
    ابتدا از جامعه هدف، 48 نفر (24 زن و 24 مرد) انتخاب شده و به طور تصادفی در گروه های آزمایش و کنترل قرار گرفتند. آزمودنی های هر گروه با نسخه ای مجازی از «بازی اعتماد» مواجه شدند که طی آن برحسب گروه خود با افراد ناآشنای غیرحقیقی بازی می کردند. سپس به آزمودنی ها مقیاس های «اعتماد بین فردی راتر» (ITS) ارائه شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که با کاهش برداشت قابلیت اعتماد در چهره زنان، رفتار اعتماد در دو جنس کاهش می یابد. به علاوه، میزان امتیازات رد و بدل شده در گروه کنترل همبستگی بالایی با نمره آن ها در (ITS) داشت.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج پژوهش می توان گفت که چهره فرد مقابل به عنوان مجموعه ای از برداشتهای چهره ای مختلف بر رفتار اعتماد افراد تاثیرگذار است و این اثرگذاری به ویژه در مورد چهره زنان مطرح است.
    کلیدواژگان: اعتماد، بازی اعتماد، برداشت چهره ای
  • مرتضی قاسم زاده عراقی*، حسین ذوالقدر صفحه 121
    مقدمه
    هدف مقاله پیش رو پاسخ به این سوال است که کاربران وب سایتهای اینترنتی تفاوت میان اظها ر خود واقعی و خود مجازی ارائه شده در پروفایل خود و یا پروفایل دیگران را چگونه ارزیابی می کنند.
    روش
    نمونه پژوهش شامل 18 کاربر اینترنتی شبکه اجتماعی «کلوب» بود. برای گردآوری داده ها از روش مصاحبه نیمه ساختارمند و برای تجزیه و تحلیل داده ها از رویکرد کیفی متاثر از نظریه زمینه ای در سه مرحله استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که ارزیابی کاربران در مورد قابل قبول بودن اطلاعات ارائه شده در پروفایلها تحت تاثیر سه عامل تغییرات زمانی، شرایط معرفی از خود در ارتباطات با واسط کامپیوتری و نیز انتظارات مشترک (هنجارهای گروهی) میان کاربران است.
    نتیجه گیری
    به منظور درک صحت معرفی از خود در شبکه های اجتماعی چهار قالب (قرارداد روانی، کنش تاثیری، قالب تعهد و ابزار پیش بینانه) در مورد اطلاعات مندرج در پروفایل کاربران اینترنتی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: خود، محیط مجازی، خودابرازی، شبکه اجتماعی، هویت آنلاین
  • اسماعیل زارعی زوارکی، رحیم مرادی*، پرویز شریفی درآمدی صفحه 135
    مقدمه
    پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر چندرسانه ای آموزشی بر رشد مهارت های اجتماعی دانش آموزان درخودمانده پایه اول ابتدایی شهر تهران در سال تحصیلی 92-1391 صورت پذیرفته است.
    روش
    روش تحقیق از نوع شبه آزمایشی بود که 16 نفر از آن ها با استفاده از روش نمونه گیری دردسترس انتخاب و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه رشد مهارت های اجتماعی کرامتی (1381) بود. گروه آزمایش طی هشت جلسه با استفاده از نرم افزار چندرسانه ای محقق ساخته، مهارت های اجتماعی را آموزش دیدند. سپس از هر دو گروه پس آزمون به عمل آمد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از تحلیل کوواریانس چندمتغیری استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان دهنده برتری میزان رشد مهارت های اجتماعی دانش آموزانی بود که مطالب را از طریق چندرسانه ای آموزشی دریافت کردند و چندرسانه ای آموزشی باعث بهبود در مقیاس های مهارت های اجتماعی از جمله احترام به دیگران، رعایت نظم و مقررات، انجام وظیفه، مسئولیت پذیری و دوستیابی در دانش آموزان درخودمانده شده بود.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش در راستای سایر پژوهش های انجام شده، بیانگر نقش مثبت استفاده از چندرسانه ای در رشد مهارت های اجتماعی کودکان درخودمانده بود.
    کلیدواژگان: آموزش چندرسانه ای، مهارت های اجتماعی، کودکان درخودمانده
|
  • M.Omidian *, A.Hoseini Kafiabadi, A.Zandvanian Page 1
    Introduction
    This study was performed aiming to evaluate the effectiveness of social problem solving strategies training on social Adjustment in second grades of guidance school girls students of Yazd city.Methode: Research method was quasi-experimental with pre-test, posttest design and follow-up testing with control group. The population of this study comprised girl students of guidance school girls of Yazd city during 2012-2013, that sample of 67 these students were selected using Multistage random cluster sampling and assigned in three groups (experimental,20, control 20 and placebo27). Experimental group were trained in social problem solving strategies training in 10 sessions of at most 60 minutes. After experimental, were tested of all groups post-test. In order to measure the main variable of the model used California Test of Personality. The results measures analysis of covariance and Post hoc test Banferroni showed that were improved social adjustment score, (F=6/62, P<0. 01). also Subscales of the main variable (social rolls, social skills, Family relationships, school relationships, Social relationships) was increased. But this intervention could not decrease anti- social attitude.
    Result
    According to the research findings can be said that social problem solving strategies training cause to increase social Adjustment. So this method as one of the possible ways to increase social adjustment may be applied during the critical maturation.
    Keywords: social problem solving strategies training, social Adjustment, second grades of guidance school girls students, Yazd city
  • E.Ebrahimi Porgou*, F.Yazdkhasti Page 17
    Introduction
    The aim of this study is to evaluate the modeling causal relationships between social selection, social intelligence and collectivism/individualism athletes.
    Methods
    This research was a descriptive-correlation study. The study population included 150 male athletes who have been selected by multistage random sampling method. Researcher’s questionnaires of social selection, Tromso Social Intelligence and Individualism/ Collectivism Scale of Auckland were used to collect data. Data were analyzed by Pearson correlation and path analysis.
    Results
    The findings show that the social selection have a direct effect to social intelligence, social skills and social processes, And social intelligence is directly related to collectivism and individualism. On the other hand social intelligence have indirect effects on both collectivism /individualism. Result of this study showed that the improvement of the social selection is associated with increased intelligence social and increased of social intelligence have directly effect on individualism/collectivism.
    Keywords: social intelligence, social selection, collectivism, individualism, Athletes
  • M.Sabzehara Langaroudi*, A.Abolghasemi, M.Mohammadi Page 31
    Introduction
    Present study tested basic hypothesis of Terror Management Theory namely, the effects of mortality salience condition (remind own mortality-related thoughts) on effort to increase self-esteem and tendency to cultural worldview in two studies.
    Method
    Both studies were experimental and by post test with control group design. In the first study, 180 students from University of Tehran were randomly assigned to two experimental (remind ourselves of death) and control groups (the conditions remind topic except ourselves of death) and with using two tools of the task of called death-related thoughts and the Rosenberg Self-Esteem Scale (RSES) tested the effect of remind of death on the effort to increase self-esteem among those. Also in the second study tested the effect of remind of death on tendency to cultural worldview with using a measure of cultural worldview defense among the 120 students of the Kharazmi University and Sharif University of Technology.
    Result
    The results of two-way ANOVA showed that in the first study remind of death increased effort to increase self-esteem among girls but in the second study the effect of remind of death there was no significant on cultural worldview. The results were discussed based on Terror Management Theory, Self-Determination Theory and Contingencies of Self-Worth Theory.
    Keywords: Terror Management Theory, death anxiety, self, esteem, cultural worldview
  • Z.Tabibi*, S. H.Hashemi Chahnoee Page 47
    Introduction
    The aim of the current study was to assess the prediction of intention to drive at speed by traffic risk perception and constructs of Theory of Planned Behavior (TPB). The second aim was to predict aberrant driving behavior by traffic risk perception, TPB constructs and intention.
    Method
    A total of 100 students participated in the study. Four questionnaires were administrated including a demographic questionnaire, traffic risk perception questionnaire, a TPB based questionnaire and aberrant driving behavior questionnaire.
    Results
    The results indicated that the three constructs of TPB from strongest to the weakest were perceived behavioral control, behavioral attitude and subjective norm which predicted intention to drive at speed. Age, gender and traffic risk perception were non-significant. Also, behavioral attitude predicted aberrant driving behavior. In conclusion, attitudes to drive at speed are most important than traffic risk perception for motivation to drive at speed and performing aberrant driving behaviour. The implication is to decrease instrumental-affective attitudes towards driving at speed and to increase positive attitudes towards compliance with speed limits through educational programmes.
    Keywords: traffic, driving behavior, risk appraisal, overtaking
  • A.Mohkbere Dezfooli, M.Rezaee *, F.Mirderikvand, Z.Kazemi, M.Sepahvandi Page 61
    Introduction
    This study aimed to examine the effect of intergroup similarity in bias, identification, attitude, affective state and collective self-esteem.
    Method
    84 Math students using of tow design of post-test with control group and repeated measure were selected via available sampling and randomly were assigned to experimental and control groups. Then in tow condition high similarity and low similarity completed the collective selfesteem questionary and answered to questions about attitude, bias, identification and affective state that were resulted from pervious research.
    Results
    results from tow experimental condition high similarity and low similarity showed significant differences in collective self-esteem (t=2.17, p<0.05), bias (t=3.47, p<0.01), negative attitude (t=-4.8, p<0.0001) and affective state (t=2.24, p<0.05) but manipulating similarity dosnt have significant affect in identification with ingroup (t=- 1.77, p>0.05).
    Conclusion
    this results show that increasing intergroup similarity not only redound reducing collective self-esteem, makes bias and negative attitude to outgroup and experience of negative affect.
    Keywords: intergroup similarity, identification, attitude, bias, collective self, esteem
  • M.Narimani, M. J.Bagiankoulemarz, M.Abbasi* Page 77
    Introduction
    The purpose of this study was to evaluate the effectiveness of social skills training, improve the quality of interpersonal relationships of students with specific learning disabilities.Methode: This experimental method with pre -test and post-test was administered to the control group.Sampling. The subjects consisted of 40 male students with learning disabilities was of students with learning disabilities were randomly selected and assigned to two experimental and one control group. Interpersonal Relations scale was used to collect data.
    Results
    Results of univariate analysis of covariance (ANCOVA) showed that social skills training-based, cognitive processing, improving personal relationships between students with disabilities specific learning was effective (001/0> P). Because students with learning disabilities, in addition to academic problems, depression and loneliness they experience ¬ than normal students less social interaction, an intervention that can improve ¬ interpersonal relationships to help them.
    Keywords: social skills, cognitive processing, interpersonal relations, learning disability
  • D.Akbarzadeh, H.Akbarzadeh *, E.Ahmadi Page 93
    Introduction
    The main purpose of this study was to investigate the relationship between social responsibility and Psychological capital with social capital among Azad university Tabriz students.
    Method
    The target population of this study was the student of Azad University Tabriz in the academic year 92-93.Therefore, using a multistage, 200 students (100 male and 100 female), were select from random cluster sampling of study. For data collecting Gog Inventory Social Responsibility, Luthans Inventory Capital Psychological and Delaviz Scale Social Capital were used. Data were analyzed by using of Pearson correlation coefficient, multiple regression (stepwise).
    Results
    The results indicated that social responsibility positive relations social capital and psychological capital positive relations with social capital. Also based on results the social responsibility and psychological capital predict variables social capital.
    Conclusion
    Based on data people that have better psychological capital and social responsibility, also have better and higher social capital.
    Keywords: Social Responsibility, Psychological Capital, Social Capital
  • M.S.Mirmohammad *, S.K.Rasolzadeh Tababaie, P.Azadfallah Page 107
    Introduction
    Trust is a construct which plays a crucial role in mental health and wellbeing of interpersonal relationships; and meanwhile optimize social functioning of various fields. The aim of present study project was to investigate the effect of trustworthiness facial impression on trust behavior.Methode: Firstly, 48 subjects (24 male & 24 female) were selected from the volunteer students and get divided between 2 groups – i.e. the control group & experimental group – randomly. Subject in each group were exposed to a virtual version of “trust game” in which they played in different situations with unfamiliar virtual opponents according to their group. Then, they were asked to answer Rotter’s Interpersonal Trust Scale (ITS). Research hypotheses were that lower level of “trustworthiness” facial impression decrease trust behavior. Furthermore, this study sought to find the role of the sexuality of trustees in the effectiveness of trustworthiness facial impression on trust behavior.
    Results
    Final results indicate that low level of “trustworthiness” facial impressions lead to decreased level of trust behavior. In addition, the results showed that the amount of subjects’ payment in trust game was highly correlated with their score in ITS.
    Keywords: trust behavior, trust game, game theory, facial impressions, trustworthiness
  • M.Ghasemzadeh Araghi *, H.Zolghadr Page 121
    Introduction
    The ultimate goal of this paper is to answer the question that users of Internet websites say the difference between Real self and Virtual Self presented in the profile.Methode: The study population was included 18 users of social networking Web sites such as "Cloob". A semi-structured interview for data collection and data analysis of a qualitative approach influenced by the underlying theory of Strauss and Corbin were used in three stages.
    Results
    The results show that users evaluate the credibility of the information provided in the profiles under the influence of three factors: the nature of the non-synchronization profile, the short nature of the CMC and expectations if shared among users. So In this paper, in order to introduce a true understanding of Self presentation in online social networks suggested to in four templates (psychological contract, action effects, template and tools for predictive and Commitment template) to the user's profile.
    Keywords: self, virtual environments, self, disclosure, social network, online identity
  • E.Zareie Zavaraki, R.Moradi *, P.Sharifidaramadi Page 135
    Introduction
    This research aim was to study the effect of educational multimedia on social skills development in autistic students in the first grade of elementary school in Tehran city 2012-2013.Methode: The research methodology was quasi-experimental. Research statistics subjects include all of the autistic students in the first grade of elementary school in Tehran and have divided into two groups named control group and experimental group. Questionnaires pertaining to realized social skills, which were designed in 5 scales, were used as a tool for gathering data. During eight sessions experimental group were trained using realized multimedia software and control group was kept away from independent variable. In order to analyze data, statistics methods were used both in descriptive and inferential levels.
    Results
    In general, the results of this study indicate that the students that have received material through multimedia method have learned much more. The results also show that multimedia teaching has a great impact on improving social skills such as responsibility, sense of duty, respect other, respecting the law and so on. Therefore, in line with results from other studies, findings of this study demonstrate the prominent role of multimedia Instruction on social skills development in autistic students. Given that social development is one of domains in which autistic students have problem, so it is suggested that educational multimedia can be used to improve social skills of students.
    Keywords: Educational Multimedia, Social Skills, Autistics Students