فهرست مطالب

نسیم تندرستی - سال یکم شماره 4 (بهار 1392)

فصلنامه نسیم تندرستی
سال یکم شماره 4 (بهار 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/08/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • آذر آقامحمدی*، ماندانا زعفری صفحات 1-5
    زمینه و هدف
    تعداد زیادی از مردان در سراسر جهان سیگار می کشند و به عنوان یک واقعیت شناخته شده است که دود سیگار، حامل بسیاری از مواد جهش زا و سرطان زا می باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی تاثیر کشیدن سیگار بر پارامترهای اسپرم انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه مقطعی از فروردین تا دیماه 1390، 188 مرد وارد مطالعه شدند. پارامترهای اسپرم، مطابق شاخص های سازمان جهانی بهداشت، جهت اسپرموگرام اندازه گیری و در دو گروه مردان سیگاری و غیر سیگاری با یکدیگر مقایسه شدند. سپس داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل و کای اسکوئر مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. P-value کمتر از 0/05 معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    یافته های مطالعه نشان داد که از مجموع 188 مردی که مورد مطالعه قرار گرفتند، 40 نفر (21/7%) سیگاری و 144 نفر(78/3%) غیر سیگاری بودند. تفاوت آماری معنی داری در پارامترهای اسپرم در بین دو گروه وجود نداشت (0/05>P).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج مطالعه ما گزارش های مبنی بر تاثیر سیگار را به تنهایی بر پارامترهای اسپرم تایید نمی کند.
    کلیدواژگان: سیگار، اسپرم، نازایی مردان
  • نصیرالدین جاویدی، مصطفی بلقان آبادی، محسن دهقانی نیشابوری* صفحات 6-14
    زمینه و هدف
    هدف پژوهش حاضر، تعیین اثر بخشی زوج درمانی مبتنی بر شادکامی به شیوه شناختی- رفتاری بر افزایش رضایت جنسی زوجین می باشد.
    روش بررسی
    این پژوهش، از نوع نیمه آزمایشی، با پیش آزمون و پس آزمون می باشد. به این منظور، تعداد 30 زوج حاضر به شرکت در پژوهش شدند، سپس شرکت کنندگان به طور تصادفی در دو گروه آزمایش و گواه جایگزین شدند و به پرسشنامه های شادکامی آکسفورد و رضایت جنسی پاسخ دادند، آنگاه افراد گروه آزمایش به مدت 10 جلسه (دو جلسه 90 دقیقه ای در هفته) تحت زوج درمانی مبتنی بر شادکامی به شیوه شناختی-رفتاری قرار گرفتند و پس از آن، هر دو گروه به پس آزمون پاسخ دادند.
    یافته ها
    نتایج تحلیل کوواریانس نشان می دهد که تفاوت میان میانگین های پیش آزمون، پس آزمون در عامل آموزش و عامل گروه از نظر آماری در سطح 05/0 معنادار است. به عبارت دیگر، عامل درمان، سبب افزایش نمرات مولفه رضایت جنسی گروه آزمایش در مقایسه با گروه کنترل شده است. همچنین تاثیر این درمان در گروه زنان بیشتر از گروه مردان بوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    از این تحقیق می توان نتیجه گرفت که عامل آموزش و درمان، باعث ایجاد تفاوت نمرات رضایت جنسی زوجین در گروه کنترل و آزمایش شده است. از نتایج این پژوهش می توان در جهت پیشگیری، آسیب شناسی، آموزش و درمان رفتارهای سلامت جنسی بهره برد.
    کلیدواژگان: شادکامی، شناختی، رفتاری، رضایت جنسی
  • لیلا مسلمی، رضا بخردی، صغری حسنی، خوشه خالقی نژاد صفحات 15-20
    زمینه و هدف
    دیسمنوره اولیه به عنوان درد لگنی در غیاب یک ضایعه پاتولوژیک مشخص در دوران قاعدگی تعریف می شود و درمان اصلی آن استفاده از داروهای ضد التها بی غیراستروئیدی می باشد. به علت عوارض شناخته شده داروهای شیمیایی و سابقه مصرف رازیانه در طب سنتی به عنوان یک گیاه آرام بخش و ضد اسپاسم، هدف این مطالعه تعیین تاثیر رازیانه بر دیسمنوره اولیه می باشد.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی دوسو کور تعداد 50 دانشجوی دختر مبتلا به دیسمنوره اولیه متوسط تا شدید انتخاب کرد و به طور تصادفی در دو گروه عصاره رازیانه و دارونما تقسیم شدند. گرو ه ها برای 2 ماه متوالی درمان را از روز اول خونریزی به مدت 3 روز برای 4 بار در روز به کار بردند.
    یافته ها
    شدت درد در گروه رازیانه در مقایسه با قبل از درمان، کاهش یافت (0/000>P) مقایسه دو گروه نشان داده، تفاوت معنی داری در شدت درد در سیکل دوم درمان وجود داشت و این کاهش، بیشتر در گروه رازیانه مشاهده شد. (0/006>P) مدت درد نیز در گروه عصاره رازیانه در دو ماه کاهش داشت(0/00>P). میزان مصرف مسکن نسبت به قبل درمان در گروه رازیانه کمتر بوده؛ اما در مقایسه با دارونما معنی دار نبوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به نتایج بررسی حاضر به نظر می رسد عصاره رازیانه می تواند باعث کاهش شدت دیسمنوره شود. در این زمینه انجام پژوهش هایی با طول مدت و تعداد نمونه بیشتر برای حصول اطمینان و اظهار نظر قطعی، ضروری است.
    کلیدواژگان: دیسمنوره اولیه، فنالژین، داروهای گیاهی
  • مریم غلامی تبار طبری، لیلا مسلمی، رحیم ملک زاده صفحات 21-28
    زمینه و هدف
    ایدز یکی از بزرگترین معضلات بهداشتی در بسیاری از کشورها در قرن بیست و یکم می باشد. هدف از این مطالعه، تعیین میزان آگاهی، نگرش و عملکرد دانش آموزان به بیماری ایدز در دبیرستانهای شهرستان بابل است.
    روش بررسی
    این پژوهش یک مطالعه توصیفی- تحلیلی است. براساس اهداف این مطالعه و با بهره گیری از روش نمونه گیری تصادفی چند مرحله ای504 دانش آموز دعوت به مطالعه شدند. داده ها به وسیله spss نسخه 16مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان می دهد که اغلب پاسخ دهندگان دارای سطح اگاهی و نگرش و عملکرد متوسط بودند. مقایسه میانگین نمره کلی آگاهی نوجوانان از بیماری ایدز در دختران، برابر (65/47) درصد بود که به طور معنی داری بیشتر از پسران (53/01) درصد بود(0/000>P). آگاهی کل افراد برابر 58/95 درصد و نمره نگرش نوجوانان از بیماری ایدز در دختران 8/747 ±56/03 به طور معنی داری بیشتر از پسران 5/313 ±47/50 بود(0/000>p). نگرش کل افراد برابر 8/44 ±51/9 درصد بود. مقایسه میانگین نمره عملکرد نوجوانان از بیماری ایدز در دختران 1/42 ±4/39 به طور معنی داری بیشتر از پسران 0/81 ± 2/86 بود (0/000=P) میانگین عملکرد کل افراد برابر 1/39±3/46 بود.
    بحث و نتیجه گیری
    به نظر می رسد، میانگین نمره آگاهی و نگرش و عملکرد دانش آموزان، متوسط تا خوب و در دختران بهتر از پسران بوده است. تاکید آموزش درمدارس پسرانه و بالابردن سطح سواد والدین توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: بیماری ایدز، آگاهی، نگرش، عملکرد
  • ام البنین زارع*، هاجر پاشا، بیتا جمالی، آزاده کیاپور صفحات 29-34
    زمینه و هدف
    آسیبهای پرینه که به دنبال زایمان طبیعی ایجاد می شود، عوارض کوتاه و بلند مدتی را به دنبال دارد، که نیازمند مداخلاتی است که احتمال شانس پرینه سالم را افزایش دهد. این مطالعه به منظور مقایسه تاثیر مانور ریتگن و عدم لمس پرینه بر آسیبهای پرینه در زمان زایمان انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه، کارآزمایی بالینی بر روی 70 نفر از زنان نخست زای مراجعه کننده به مرکز آموزشی درمانی امام علی(ع) آمل انجام شد. افراد به ترتیب ورود، یک در میان، در یکی از دو گروه ریتگن (35 نفر) و یا عدم لمس پرینه (35 نفر) قرار گرفتند، در گروه ریتگن در مرحله دوم زایمان هنگامی که سر جنین پرینه را متسع می کرد؛ از طریق پرینه و درست در جلوی استخوان دنبالچه با یک دست بر روی چانه جنین؛ فشار رو به جلو اعمال می شد و در همان زمان با دست دیگر فشار رو به بالا بر سر جنین (اکسی پوت) وارد می گردید. در گروه عدم لمس پرینه در مرحله دوم زایمان تا زمان خروج سر جنین، پرینه لمس نمی شد. سپس فراوانی پرینه سالم، اپی زیاتومی، پارگی پرینه، میانگین طول مرحله دوم لیبر، نمره آپگار دقیقه اول و پنجم در دو گروه تعیین و با یکدیگر مقایسه شد.
    یافته ها
    در گروه ریتگن فراوانی پرینه سالم (30 نفر) 85/7%، اپی زیاتومی (26 نفر) 74/3% و پارگی پرینه (5 نفر) 14/3% و در گروه عدم لمس پرینه این مقادیر به ترتیب (28 نفر) 80%، (29 نفر) 82/9% و (2 نفر) 5/8% بود که این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود. در گروه ریتگن فراوانی پارگی درجه یک (5 نفر) 14/3% و در گروه عدم لمس پرینه فراوانی پارگی درجه یک (7 نفر) 20% بود که این تفاوت از نظر آماری معنی دار نبود. در گروه ریتگن و عدم لمس پرینه پارگی های درجه دو، سه و چهار رخ نداد.
    بحث و نتیجه گیری
    استفاده از عدم لمس پرینه به عنوان تکنیک کنترل پرینه براساس معیارهای زایمانی و راحتی و تمایل زن در حین زایمان، بدون خطر می باشد.
    کلیدواژگان: مانور ریتگن، عدم لمس پرینه، آسیب پرینه، زایمان
  • کبری قربانپور، مجید پاکدامن، محمد باقر رحمانی، غلامحسین حسینی صفحات 35-44
    زمینه و هدف
    توانایی یادگیری تا حد بسیاری به حافظه وابسته است. تاثیرات یک تجربه یادگیری می بایست حفظ و نگه داری شود تا پس از متراکم شدن این تجربیات یادگیری رخ دهد. حافظه یک بخش ذاتی از فرایند یادگیری است. بسیاری از کودکان دچار ناتوانی یادگیری، یک نوع مشکل حافظه ای دارند. بدین منظور، پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش حرکات ریتمیک ایروبیک بر کارکرد حافظه ی کوتاه مدت و حافظه شنیداری دانش آموزان مبتلا به اختلال یادگیری انجام شده است.
    روش بررسی
    از بین دانش آموزان دختر پایه های سوم تا پنجم ابتدایی که در سال تحصیلی 92 - 91 به مرکز اختلالات یادگیری طلوع ارجاع داده شده بودند، تعداد 36 دانش آموز با روش تصادفی ساده انتخاب و به دو گروه گواه و آزمایش منتسب شدند. کل نمونه ابتدا با استفاده از خرده آزمون حافظه عددی وکسلر و آزمون سنجش شنیداری ارزیابی شدند. سپس، گروه آزمایش 24 جلسه ی 1 ساعته، طی 8 هفته متوالی، تحت آموزش حرکات ریتمیک ایروبیک قرار گرفتند. در پایان، هر دو گروه مجددا ارزیابی شدند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که آموزش حرکات ریتمیک ایروبیک بر بهبود حافظه کوتاه مدت و حافظه شنیداری دانش آموزان مبتلا به اختلالات یادگیری تاثیر مثبت دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    این نتایج حاکی از آن است که که آموزش حرکات ریتمیک ایروبیک می تواند حافظه کوتاه مدت و شنیداری دانش آموزان مبتلا به اختلال یادگیری را در مقطع ابتدایی بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: اختلالات یادگیری، حرکات ریتمیک ایروبیک، حافظه کوتاه مدت، حافظه شنیداری
  • مجید شفیعی امیری، سید محمد موسوی، نازنین فرخی صفحات 45-51
    زمینه و هدف
    از پژوهش حاضر، مقایسه راهکار های مقابله با درد افراد معتاد درون گرا و برون گرای در حال ترک است.
    روش بررسی
    روش پژوهش از نوع علی- مقایسه ای و جامعه پژوهشی در برگیرنده کلیه افراد وابسته به مواد افیونی بود که تحت پوشش مرکز درمانی ترک اعتیاد دکتر مازدرانی، شهرستان ساری در حال ترک بودند. نمونه آماری مشتمل بر 45 فرد درون گرا و 45 فرد برون گرای در حال ترک بود. و در آن از دو پرسشنامه: 1. راهکارهای مقابله با درد روزنشتایل و کیف و 2.آزمون شخصیتی درون گرا و برون گرای آیزنگ استفاده گردید. به منظور تجزیه تحلیل داده ها از آزمون پارامتریک MANOVA استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های آزمون نشان می دهد که تفاوت معنی داری بین میانگین های مولفه های درد، در بین معتادین برونگرا و درونگرا در سطح 0/001 وجود داشته است.
    بحث و نتیجه گیری
    یافته های پژوهش حاکی از این بود که افراد معتاد در حال ترک برون گرا در مقایسه با افراد درون گرا از راهبردهای مقابله ای مناسب تری استفاده می کردند و تفاوت بین مولفه های نادیده انگاشتن درد و گفتگو با خود در برون گرایان معتاد در حال ترک، بیشترین کاربرد نسبت به درون گرایان داشته است.
    کلیدواژگان: درد، معتاد درون گرا و برون گرا، راهکارهای مقابله ای
  • طیبه حسینی، مجتبی امیری، محمد قمری صفحات 52-58
    زمینه و هدف
    پژوهش حاضر با هدف اثربخشی مشاوره گروهی به شیوه راه حل مدار در افزایش صمیمیت زناشویی زنان متاهل در فروردین 91 انجام شد.
    روش بررسی
    این پژوهش به صورت نیمه آزمایشی از نوع پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل بود. آزمودنی ها 24 نفر از معلمان زن متآهل ناحیه 3 آموزش و پرورش استان قم بودند که با استفاده از روش نمونه گیری داوطلبانه انتخاب شدند. آزمودنی ها پس از تکمیل پرسشنامه، به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل جایگزین شدند. اعضای گروه آزمایش به صورت هفتگی به مدت 8 جلسه 90 دقیقه ای، مشاوره گروهی راه حل مدار دریافت کردند و گروه کنترل هیچگونه مداخله ای دریافت نکرد. در پایان جلسات درمانی، پس آزمون بر روی هر دو گروه اجرا شد و داده های به دست آمده با استفاده از تحلیل کوواریانس تحلیل شد.
    یافته ها
    بیانگر اثربخشی رویکرد راه حل مدار بر افزایش صمیمیت کلی زناشویی (024/0p=) اعضای شرکت کننده در ابعاد صمیمیت، افزایش در صمیمیت هیجانی (047/0p=)، روانشناختی (043/0p=)، جنسی (024/0p=) و گذراندن وقت (003/0P=)در سطح 05/0≥α بود. و در سایر ابعاد صمیمیت زناشویی از جمله عقلانی (069/0P=)، بدنی (834/0 P=)، معنوی (174/0 P=)، زیباشناختی (309/0P=) و اجتماعی- تفریحی (227/0P=) در سطح 05/0≥ α، بین دو گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    بحث و نتیجه گیری
    رویکرد راه حل مدار می تواند برای ارتقای صمیمیت کلی، صمیمیت هیجانی، روانشناختی، جنسی و گذراندن وقت به عنوان یک مهارت کارآمد در حوزه زوج درمانی، به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: رویکرد راه حل مدار، صمیمیت زناشویی، هیجانی و جنسی
|
  • Pages 1-5
    Background And Objective
    A large number of men worldwide smoke and it is the known fact that or cigratte,s smoke contains some complication such as mutagens and carcinogens. The aim of this study was to evaluate consequences of smoking cigarette on sperm parameters.
    Methods
    In this Cross-sectional study, From April 2011 to January 2012, 188 men participated in this study. Sperm parameters were measured according to the WHO criteria and were compared between non-smokers and smokers men. Data was recorded in the special forms according to our variables and analyzed by SPSS (independent sample t-test and Chi-Square test). Statistical significance was defined as P < 0.05.
    Results
    the result of the study shows from the whole 188 men in this study, 40 of them were smokers and 144 of them were non smokers. P-value was not signifi cant, in other words p> 0.05
    Conclusion
    Our study does not corroborate reports of detrimental effects of cigarette smoking alone on sperm parameters.
    Keywords: Cigarette, Sperm, Male infertility
  • Pages 6-14
    Background And Objective
    The aim of this study was to determine efficacy of the couple therapy based on happiness by cognitive-behavior method on sexual satisfaction of couples.
    Methods
    This research was a Semi-empirical study with pre-test and post-test. The sample included sixty participarts (30 couples) that all were randomly selected. All participants completed the index of sexual satisfaction (ISS) and the Oxford Happiness Questionnaire (OHQ).Then, members of experimental group take part in 10 session, and both groups responded to the post-test.
    Results
    The results of covariance analysis showed that differenc of experimental group and control group is significant in 0/05 error. In other words, training of happiness by cognitive-behavior method had significant effect on sexual satisfaction in couples. This effect in women was more than men.
    Conclusion
    According to the research, training of happiness and treatment by cognitive-behavior method increase sexual satisfaction in couples.The findings of important Implications is for future research, prevention, psychopathology and treatment of sexual health behaviors in couples.
    Keywords: Happiness, Cognitive, behavior, Sexual satisfaction
  • Pages 15-20
    Background And Objective
    Primary dysmenorrhea is described as pelvic pain around the time menstrual bleeding in the absence of an identifiable pathologic lesion. And its main treatment is non steroid anti-inflammatory drugs. Due to side effects of chemical drugs and traditionally use of fennel as sedative plant, the aim of this study was to detect the effect of Fenalgin on primary dysmenorrhea.
    Methods
    A randomized double blind, placebo-controlled trial among 50 single female students who suffered from primary dysmenorrhea were selected. Then they were divided into 2 groups: experimental and control. The fenalgin group has received treatment for four times a day from the onset of bleeding and continued for three days for two consecutive menstrual periods.
    Results
    In the of Fenalgin group, pain severity was lower after treatment in comparison with to before treatment (P<0/00). Comparison of 2 groups showed that there was significant difference in pain severity in second cycle and reduction was greater in Fenalgin group (P<0/006). In the Fenalgin group, pain duration reduced at two months (P<0/00). Painkiller using was lower in comparison with before treatment in Fenalgin group but reduction was not significant in comparison with the control group.
    Conclusion
    It seems that the Fenalgin can reduce the primary dysmenorrhea. The researches with more samples and longer times are suggested.
    Keywords: Primary dysmenorrhea, Fenalgin, Herbal drug
  • Pages 21-28
    Background And Objective
    AIDS is one of the greatest health issues in many countries in the 21th century. The current research aimed at determineing the level of high school students’ awareness, perception, and performance concerning AIDS in Babol.
    Methods
    The current research is a descriptive study. Based on the goals of this research selected using multistage random sampling method and 78-item questionnaires, 507 students were chosen as the research participants and tested by the researchers. The collected data was then analyzed by using SPSS 16 Software.
    Results
    The results showed that most of the participants had an average level of awareness, perception, and performance. The general score of awareness of female students was 65.47% that was significantly higher than the male students, which was 53.01 %. The are rage for all the participating students in awarness was 58.95%. The score of AIDS perception for female students was 56.03 ± 8.747 that was significantly higher than the male,s score (47.50 ± 5.313). The AIDS perception score for all the participating students was 51.9 ± 8.44. The average score of performance against AIDS for female students was 4.39 ± 1.42 that was significantly higher than the male,s score (2.86 ± 0.81) (P=0.000). The average performance score of all the participants was 3.46 ± 1.39.
    Conclusion
    The range of average related to the level of awareness, perception, and performance was fair to good. The results showed that the female students were better than the male ones. Thus the instruction of the parents is highly emphasized.
    Keywords: AIDS disease, Awareness, Perception, Performance
  • Pages 29-34
    Background And Objective
    Perineal trauma during natural vaginal delivery is associated with short and long term morbidity for women. Interventions to increase the possibility for an intact perineum are needed. This study aimed to compare the effects of Ritgen’s maneuver and hand-poised on perineal lacerations during delivery.
    Methods
    This clinical trial study was performed on 70 nulliparous women who referred to Amol Emam Ali teaching center for normal delivery. They were randomly participating in Ritgen group (35 cases) or hand-poised group (35 cases). In Ritgen group, this method was used to control fetal head in the second stage of labor. It means that fingers of one hand supported fetal occiput and the other hand applied slight pressure on the head to control the delivery of the head. In the hand-poised group, perineum wasn’t touched during the second stage of labor while fetal head was delivering. At last we compared the rate of intact perineum, episiotomy and laceration, mean duration of second stage of labor and Apgar score in 1 and 5 minute between two groups.
    Results
    In Ritgen group, intact perineum, episiotomy and laceration were: 85.7% (30), 74.3% (26), 14.3% (5) respectively. In hande-poised group, intact perineum, episiotomy and laceration were: 80% (28), 82.9%(29), 5.8%(2) respectively. This difference was not statistically significant. In Ritgen group, first degree laceration was 14.3% (5). In hand-poised group, first degree laceration was 20% (7).This difference was not statistically significant. In Ritgen and hand-poised groups, second, third and fourth degree laceration were not occurred.
    Conclusion
    The use of hand-poised method as technicque for perineal control is safe based on labour criteria and woman’s preference during delivery.
    Keywords: Ritgen's maneuver, Hand, poised, Perineal trauma, Delivery
  • Pages 35-44
    Background And Objective
    Learning ability highly depends on memory. Effects of a learning experience should be maintained and to occur after condensing these experiences. learning takes place Memory is an intrinsic part of the learning process. Many children with learning disabilities have a kind of memory problem. To determine the effect of aerobic training and rhythmic movements on short-term memory function and auditory memory of students with learning disabilities, this study was done.
    Methods
    out of the whole number of 3rd and 5th grads female primary school students whom were refered to the center of learning disor ders 'Tolue' about 36 were randomly selected and divided into two groups of experimental and control. First both groups were evaluated by application of test of memory, Kessler, and test of auditory memory. Then the experimental group received treatment on rhythmic movement and aerobic training for 24 sessions of 1 hour in 8 consecutive weeks.
    Results
    The results showed that rhythmic movements and aerobics training have a positive impact on improving short-term memory and auditory memory in students with learning disabilities.
    Conclusion
    the results of this study imply that doing aerobic and rhythmic movements can improve the short term memory and auditory memory in primary students with learning disabilities.
    Keywords: Learning disorders, Rhythmic aerobic movements, Short, term memory, Auditory memory
  • Pages 45-51
    Background And Objective
    The objective of the current research is to compare the strategies of Tackling pain in introvert and extrovert addicted people.
    Methods
    The method of research is of causation-comparing and the population of research includes all people addicted to opium who are treated by doctor mazdarani medical center of addiction abandonment in sari. Sample includes 15 introvert persons and 15 extrovert ones in abandonment. And two questions: 1. Ways of coping with pain Rosenstile and Keef and 2. Introverted personality test and extraversion were Ayzeng. To analyze the obtained data, of MANOVA parametric test has been used.
    Results
    The results shows, that there significant differences between the means of ache by introvert and extrovert addicts at the level of 0/05 (p = 0/05)
    Conclusion
    This research proved that the extrovert addicts use more appropriate strategies in comparison with the introvert ones. The strategies of', ignoring pain' and 'talking with self' have more application in extroverts rather than in introverts.
    Keywords: Pain, Extrovert, introvert addicted person, Encountering solutions
  • Mojtaba Amiri Majd Pages 52-58
    Background And Objective
    The aim of present study was to determine the effectiveness of solution-focused group counseling on increasing marital intimacy of married women.
    Methods
    The research design was quasi-experimental (pretest-posttest with a control group). For this purpose, 24 participants selected from married female teachers, who are employed in Educational Department (District 3) in Qom province (Iran). By using convenience sampling, the researcher selected themout of four districts of this province. Then they were randomly assigned into two groups of experimental (12 member) and control group (12 member). All participants filled Bagarozi Couple Intimacy Questionnaire before and after the intervention. The group received therapeutic solution- focused approach for eight sessions (90 minutes per session) weekly; and control group did not receive any intervention. Data analyzed using analysis of covariance.
    Results
    The results suggested that the effectiveness of solution-focused approach in improvement of overall marital intimacy and in intimacy dimensions, including emotional, psychological and sexual intimacy and recreational, was no significant difference in other dimensions of marital intimacy among experimental and control group.
    Conclusion
    Solution-focused approach may be used as an efficient technique for improvement of general intimacy and its components including emotional, psychological, recreational.
    Keywords: Solution, focused therapy, Marital intimacy, Emotional intimacy, Sexual intimacy