فهرست مطالب

مطالعات فرهنگ - ارتباطات - پیاپی 25 (بهار 1393)

فصلنامه مطالعات فرهنگ - ارتباطات
پیاپی 25 (بهار 1393)

  • 254 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1393/04/25
  • تعداد عناوین: 9
|
  • سید مجتبی رضوی طوسی سجاد یاهک صفحه 7
    مقاله حاضر، حاصل یافته های نظرسنجی تلفنی با هدف بررسی گرایش شهروندان 15 تا 45 سال تهرانی با تمرکز بر انواع موسیقی در دسترس است. حجم نمونه، 804 نفر بوده و برای تحلیل داده ها از آمارهای توصیفی و استنباطی استفاده شده است.
    یافته ها نشان داد 78/2درصد شهروندان 15 تا 45سال تهرانی، شنونده انواع موسیقی هستند. شنوندگان موسیقی، 72/1درصد به «موسیقی باکلام»، 68/4درصد به «موسیقی ایرانی» و 54/3درصد به «موسیقی با تصویر» علاقه دارند. 63/8درصد شنوندگان موسیقی، به «موسیقی پاپ ایرانی»، 52/6درصد به «موسیقی های لس آنجلسی»، 40/8درصد به «موسیقی سنتی ایرانی»، 28/6درصد به «موسیقی های مذهبی»، 26/3درصد به «موسیقی محلی»، 19/4درصد به «موسیقی غربی»، 19/3درصد به «موسیقی های رپ»، 16/9درصد به «موسیقی پاپ ایرانی بی کلام»، 14/5درصد به «موسیقی سنتی ایرانی بی کلام»، 13/3درصد به «موسیقی های پاپ زیرزمینی»، 11/5درصد به «موسیقی غیررسمی راک»، 10/4درصد به «موسیقی کلاسیک خارجی» و 4/6 درصد به «موسیقی سنتی کشورهای خارجی» در حد زیاد گوش می دهند. 45/6 درصد شنوندگان موسیقی، به «محتوا» و 19/5 درصد به «ریتم و آهنگ» موسیقی اهمیت می دهند.
    کلیدواژگان: موسیقی، مصرف موسیقیایی، مصرف فرهنگی، سبک زندگی
  • جلال درخشه، بهنام سرخیل صفحه 37
    حقوق بشر در حوزه مباحث بین المللی اغلب از منظر سیاسی و بازتاب های آن مورد اعتنا قرار می گیرد. این درحالی است که سنگ بنای حقوق بشر معاصر بر پایه رفع نابرابری ها و آلام اجتماعی- اقتصادی گسترده ای شکل گرفته که در پی جنگ های جهانی و متعاقب آن تعارض ها و بحران های گوناگون به یک معضل پایدار بین المللی مبدل شده است.
    لذا در چارچوب نظریه مکتب انتقادی که از دو ویژگی مهم (یعنی تبیین ناکارآمدی «وضعیت موجود» با هدف دستیابی به «وضعیت مطلوب» و همچنین اهتمام آن به مقوله های بیناذهنی نظیر فرهنگ، هنجارها و فهم مشترک) بهره می برد، این بخش مهم حقوق بشر از زاویه مباحث فرهنگی کنکاش و بررسی شده و در پایان نیز راهکارهایی برای طراحی ساختارهای نوین بین المللی که حاوی مفاهیم و گفتمانی جدید برای پیشبرد حقوق بشر باشد، ارائه شده است. از آن جمله اجماع سازی حقوقی با تکیه بر اخلاق مسئولیت و نیز ایجاد اتحادیه سازمان های غیردولتی حمایتی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: حقوق بشر، فرهنگ، نظریه انتقادی، رفتارهای حمایتگرانه، نظام بین الملل، نابرابری های اجتماعی
  • محمد مهدی فرقانی، آتنا ابراهیمی معیر صفحه 73
    مقاله حاضر به دنبال پاسخ به این پرسش است که آیا از طریق وبلاگ های روزنامه نگاران وبلاگ نویس می توان به ناهماهنگی شناختی آنها پی برد. آیا روزنامه نگاران وبلاگ نویس دچار ناهماهنگی شناختی هستند. در این نوشتار، نظریه ناهماهنگی شناختی فستینگر و نظریه تعادل شناختی به کار رفته است. پیگیری این مسائل، متضمن شناخت محتوای وبلاگ هاست، به همین دلیل، از روش تحلیل محتوای کمی و کیفی استفاده شده است. در مقاله پیش رو، محتوای 20 وبلاگ روزنامه نگاران روزنامه های همشهری، کی هان، ایران و شرق به روش نمونه گیری غیراحتمالی از نوع هدفمند انتخاب و مورد تحلیل قرار گرفته است. نتایج به دست آمده نشان می دهد بیشتر مطالب وبلاگ ها، انتقاد از اوضاع سیاسی است. روزنامه نگاران وبلاگ نویس، تمایل بیشتری به نوشتن مطالب با سبک مقاله دارند و نیمی از مطالبی که توسط آنها نوشته شده، دارای ناهماهنگی شناختی ارزیابی شده است. یافته های این نوشتار نشان می دهد که از طریق وبلاگ های روزنامه نگاران می توان به ناهماهنگی شناختی آنها پی برد.
    کلیدواژگان: ناهماهنگی شناختی، وبلاگ نویس، وبلاگ، تحلیل محتوا، تحلیل محتوای کمی و کیفی
  • فاطمه کاسی، یحیی طالبیان، رحیمه سیاهی پور صفحه 89
    ساخت گرایی یکی از شیوه های نقد ادبی است که به بررسی ساختار های اجتماعی در آثار ادبی می پردازد. ایدئولوژی، از مهم ترین مباحث مورد توجه منتقدان ساخت گرا و ازجمله مباحث مهم داستان نویسی عصر صادق چوبک است. چوبک در داستان های خود به انحاء و روش های مختلف، ایدئولوژی های گوناگون حاکم در جامعه وقت، ازجمله ایدئولوژی اجتماعی(مرد سالاری، طبقاتی و...)، سیاسی و مذهبی را به چالش می کشاند. در این مقاله، ایدئولوژی و بازتاب آن در همه داستان های چوبک با رویکرد جامعه شناسی ساخت گرا، از دیدگاه دو منتقد معروف مارکسیست، لوسین گلدمن و جورج لوکاچ مورد بررسی قرار گرفته است. در بخش تحلیل و تفسیر، به تبیین یکی از مباحث مهم و اصلی مدنظر منتقدان ساخت گرا، تحت عنوان «ایدئولوژی» و جستجوی آن در داستان های چوبک از سه جنبه سیاسی، اجتماعی و مذهبی پرداخته شده است. نقد روحیه استعمارستیزی روشنفکران، ارائه تصویر برجسته از فشار سیاسی، ابراز تنفر از بی ثباتی وضعیت حاکم، اعتراض به فقدان آزادی بیان و... بازتاب ایدئولوژی سیاسی حاکم در جامعه عصر چوبک است. در بعد اجتماعی، چوبک پایه و اساس تمام عقب ماندگی و رکود جامعه عصر خود را سوای بی لیاقتی حاکمان و حضور استعمار در ایران، غلبه فقر در جامعه در زوایای مختلف ازجمله: مالی، فرهنگی و اجتماعی ناشی از برداشت های غلط از ایدئولوژی حاکم می داند. بازتاب ایدئولوژی مذهبی، تقریبا در تمامی داستان های چوبک به چشم می خورد. وی در داستان های خود به تشریح اثر منفی باورهای عامیانه و خرافی در ضعف فرهنگی جامعه خود می پردازد.
    کلیدواژگان: ساخت گرایی، جامعه شناسی ساخت گرا، ایدئولوژی، بازتاب، چوبک
  • ناصر باهنر محمدرضا روحانی صفحه 115
    امروزه حضور گسترده رسانه های جمعی در جهت دهی به افکار عمومی جهان از واقعیت های انکارناپذیر بوده که دنیای معاصر را تحت تاثیر قرار داده است. این معنا تا بدانجا پیش رفته که عصر حاضر را عصر رسانه ها نامیده اند. در این میان پرداختن به فریضه امر به معروف و نهی از منکر با توجه به جایگاه ممتاز آن در دین مبین اسلام و همچنین در بین سایر فرایض دینی برای رسیدن به رسانه های مطلوب اسلامی حائز اهمیت است. بر این اساس می توان با تحلیل رسانه ای این فریضه الهی عناصر و کارکردهای آن را با توجه به اقتضاهای فرهنگی و اجتماعی معاصر مورد توجه قرار داد. در مدل رسانه ای یاکوبسن برای برقراری ارتباط، شش عنصر اساسی وجود دارد که هر یک از عناصر شش گانه، کارکردهای ارتباطی مشخصی را به خود اختصاص می دهند. گیرنده، کارکرد کوششی، فرستنده، کارکرد عاطفی، پیام، کارکرد زیبایی شناسانه، کد یا رمزگان، کارکرد فرازبانی، بافت، کارکرد ارجاعی و مجرای تماس، کارکرد کلامی. در دیدگاه یاکوبسن هر پیام مجموعه ای از کارکردها بوده که یک کارکرد حسب شرایط و بافت، وجه غالب می شود. امر به معروف و نهی از منکر در رسانه های مطلوب اسلامی نه تنها عناصر و کارکردهای فوق را نسبت به یکدیگر و در الگویی هم گرا و تعاملی نشان می دهد بلکه وجه غالب رسانه ای یعنی کارکرد انگیزشی مخاطب در مواجهه با پیام را متجلی می سازد.
    کلیدواژگان: امر به معروف و نهی از منکر، رسانه های جمعی، رسانه مطلوب اسلامی، مدل ارتباطی، رسانه ای یاکوبسن، عناصر و کارکردها
  • رضا اسماعیلی، نسرین قلانی، مینا جلالی صفحه 149
    جهانی شدن به عنوان فرایند تحول نسبتا عمیق و با دامنه گسترده، تقریبا همه ساخت های زندگی بشر به خصوص فرهنگ های ملی را که پایه تمدن و هویت ملت هاست در معرض تغییر و تحول و در بیشتر مواقع مورد تضعیف قرار می دهد. این مقاله در پی تبیین مفهوم همزیستی فرهنگی در بین جوامع چندفرهنگی، قومی است و همچنین در پی پاسخ به این سوال است: جامعه ای که شاهد حضور فرهنگ ها و قومیت های مختلف است و با توجه به فرایند گریزناپذیر جهانی شدن، فرهنگ های گوناگون چگونه می توانند در کنار یکدیگر به حیات خود ادامه دهند؟
    در این مقاله سعی شده با روش اسنادی و تکیه بر منابع مکتوب و رهیافت تحلیلی در حوزه فرهنگ، به بازاندیشی در مفهوم همزیستی فرهنگی پرداخته شود. برای تحلیل این موضوع دیدگاه تلفیقی میان نظریه های جامعه شناسان کلاسیک و معاصر و حوزه پست مدرن بررسی شده است. همچنین در این زمینه دیدگاه اندیشمندانی چون هاروی، فیدرستون و فوکویاما تحت واکاوی قرار گرفته است.
    یافته ها حاکی از آن است که در فرایند همزیستی فرهنگی در جوامع چندفرهنگی، وجود تغییرات اجتماعی و فرهنگی در جوامع، ذاتی است اما اگر این تغییرات و دگرگونی ها هماهنگ با هویت ملی و حفظ عناصر فرهنگ های قومی باشد، نه تنها می تواند به پویایی فرهنگی کمک کند بلکه می تواند عاملی برای افزایش همزیستی و انسجام ملی در جوامع چندفرهنگی باشد.
    کلیدواژگان: فرهنگ، هویت، تغییر فرهنگی، همزیستی فرهنگی، جهانی شدن فرهنگ
  • زهرا حامدی شیروان، شهلا شریفی صفحه 171
    اهمیت و نقش چشمگیر گفتمان رسانه ها به طور عام و مطبوعات به طور خاص بر آگاهی بخشی و همچنین جهت دهی و شکل دهی به افکارعمومی بر کسی پوشیده نیست. در فصل دوم قانون مطبوعات که به رسالت مطبوعات مربوط است، یکی از آن رسالت ها عبارت است از «روشن ساختن افکارعمومی و بالا بردن سطح معلومات و دانش مردم». در این مقاله به بررسی میزان آگاهی بخشی، صراحت در بیان یا بالعکس پوشیده گویی در پاره ای از متون مطبوعاتی در چارچوب تحلیل گفتمان انتقادی فرکلاف پرداخته شده است. ساختارهای گفتمان مدار این متون عبارت اند از: نام گذاری و ارجاع، استعاره، کنایه و مجاز. بررسی داده های نوشتار حاضر حاکی از این مطلب است که کاربرد سه مولفه استعاره، کنایه و مجاز در متون، به صراحت نداشتن و پوشیده گویی می انجامد. مولفه نام گذاری و ارجاع با توجه به نحوه کاربرد می تواند منجر به صراحت یا بالعکس پوشیده گویی شود و اینکه روزنامه ها بر اساس دیدگاه ها، ایدئولوژی ها و اهداف مورد نظر خود، به توصیف رویداد پرداخته اند.
    کلیدواژگان: تحلیل گفتمان انتقادی، فرکلاف، رسانه ها، صراحت، ابهام
  • علی سروری مجد صفحه 197
    فرهنگ احسان از موضوعاتی است که هم شناخت ابعاد آن و هم راه های تحقق آن از نیازهای ضروری بشر است. هیچ جامعه ای بدون فهم و گسترش این فرهنگ به تعالی نمی رسد. ضرورت امروز و فردای جوامع بشری نهادینه کردن فرهنگ احسان است. آموزه های قرآن و عترت که ناظر به تعالی فرد و جامعه بوده، درصدد گسترش این فرهنگ در تمام زوایای زندگی مردم است. لذا پرسش اصلی این است که ابعاد انسان ساز فرهنگ احسان از دیدگاه قرآن و روایت ها چیست؟ خطابه های قرآنی «یا ای ها الناس» و «یا ای ها الانسان» ناظر به تغییر، تحول و تعالی زندگی بشر است. منشا احسان، باور به معنویت و عمل به مقتضای انسانیت و تاله اوست. روش این مقاله به شیوه تحلیلی- توصیفی و شیوه گردآوری اطلاعات به روش کتابخانه ای اسنادی است که با مراجعه مسئله محورانه به منابع دینی (قرآن و روایت های معتبر معصومین(ع)) در چارچوب آموزه های قرآن و عترت پرداخته شده است.
    فرهنگ احسان در چارچوب تعالیم وحیانی قرآن و عترت که منشا آن همان هدف خلقت انسان نیز است در چند بعد خلاصه می شود: ایمان به خدا و عمل صالح، نیکی به خلق، عفو، صفح و کظم غیظ، صبر، جهاد.
    کلیدواژگان: فرهنگ، اسلام، احسان، انسان، جامعه
  • سید محمد مهدی زاده، عبدالرحمان علیزاده صفحه 217
    روایت رسانه ها از رویدادها، روایت عینی نیست، بلکه بازنمایی آن در چارچوب های گفتمانی و ایدئولوژیکی است. این مقاله به دنبال آن است تا ببیند یکی از مهم ترین رویدادهای خاورمیانه (برکناری مرسی) چگونه توسط رسانه هایی با چارچوب های گفتمانی مختلف (شبکه یک صداوسیمای ج. ا. او بی بی سی فارسی) بازنمایی می شود. روش بررسی این نوشتار تحلیل گفتمان انتقادی است. نتایج به دست آمده بیانگر آن است که تلویزیون بی بی سی فارسی از گفتمان لیبرال دموکراسی در قالب مولفه هایی چون مشروعیت اکثریت، حکومت قانون و برابری برای بازنمایی رویداد مصر استفاده کرده و در مقابل شبکه یک تلویزیون ج. ا. ا. از مولفه های گفتمان انقلاب اسلامی همچون حمایت از اسلام گرایان، حمایت از جبهه مقاومت و توطئه غرب برای برساخت رسانه ای رویداد مصر بهره گرفته است. علاوه بر این، شبکه یک، مولفه های گفتمانی دیگر، همچون دموکراسی و خواست اکثریت را نیز برای بیان مقاصد خود به خدمت گرفته است.
    کلیدواژگان: بازنمایی، تحلیل گفتمان، مصر، بی بی سی فارسی، صداوسیمای ج، ا، ا
|
  • Page 7
    The present paper is the result of a telephone survey، aiming at examining the attitude of 15 to 45 years citizens of Tehran towards music، focusing on a variety of available music. It has a sample size of 804 participants، and descriptive and inferential statistics were used for data analysis. The results showed that 78. 2% of 15 to 45 years citizens of Tehran were listeners to a variety of music. Among music listeners، 72. 1% listened to “music with words”، 68. 4% listened to “Iranian music” and 54. 3% preferred “music videos”. 63. 8% of them were interested in “Iranian pop music”، 52. 6% preferred “Iranian music produced in Los Angeles”، 40. 8% preferred “Iranian classical music”، 28. 3% listened to “religious music”، 26. 3% preferred “folklore music”، 19. 4% were interested in “western music”، 19. 3% were the lovers of “rap music”، 16. 9% preferred “Iranian instrumental pop music”، 14. 54% preferred “Iranian instrumental classical music”، 13. 3% preferred “underground pop music”، 11. 5% listened to “non-rock music”، 10. 4% preferred “foreign classical music” and 4. 6% listened to “foreign folk music” at high levels. 45. 6% of music listeners cared about “content” and 19. 5% of them cared about “rhythm”.
    Keywords: Music, Music consumption, Cultural consumption, Life style
  • Page 37
    As far as the international issues are concerned، human rights are often considered from a political perspective and its reflections. Meanwhile، the cornerstone of contemporary human rights has been formed based on the elimination of inequalities and major social-economic sufferings that were turned to an international persistent problem after Two World Wars and subsequent conflicts and crises. Therefore، within the framework of the critical school theory which benefits from the two important features (i. e. explanation of the ineffectiveness of «status quo» with the aim of achieving «optimal status» and its dedication to inter-mental categories such as culture، norms and common sense)، this important part of the human rights is explored and evaluated in terms of the cultural issues. At the end، a number of guidelines for the design of new international structures containing a new discourse and also new concepts to promote human rights are presented. Two of these guidelines are legal consensus building with an emphasis on ethics of responsibility، as well as the formation of the union of support NGOs.
    Keywords: Human rights, Culture, Critical theory, Supportive behaviors, The international system, Social inequalities
  • Page 73
    This paper tries to answer the questions whether it is possible to discover the cognitive dissonance among blogger journalists through their blogs and whether blogger journalists are suffering from cognitive dissonance. Festinger''s cognitive dissonance theory is applied in this paper. Following up these issues involves understanding the content of blogs. For this reason، quantitative and qualitative content analysis were used. In this paper، the contents of the blogs of 20 journalists working in Hamshahri، Kayhan، Iran and Shargh newspapers were selected using purposive convenient sampling method and then they were analyzed. The results indicated that most blogs criticize the political situation. Blogger journalists are more willing to write using article style; and half of articles written by them have been evaluated as having cognitive dissonance. The results of this paper indicate that it is possible to discover the cognitive dissonance among journalists through the content of their blogs.
    Keywords: Cognitive Dissonance, Blogger, Blogs, Content Analysis, Qualitative, Quantitative Content Analysis
  • Page 89
    Constructivism is one of the methods of literary criticism that examines the social structures in the literary works. Ideology is one of the main topics of interest for structuralist critics and of important issues of fiction (story) writing during the Chubak''s time. In his stories، Chubak challenges different ideologies prevailing in the society of that time، including social، political and religious ideology (patriarchy، social classes، etc.)، through different ways. In this paper، ideology and its reflection on all Chubak''s stories were evaluated using the structuralist sociology approach، from the perspectives of two famous critics of Marxism، Lucien Goldmann and George Lukacs. In the analysis and interpretation section، one of the major topics addressed by structuralist critics، entitled ''ideology''، and its search in the Chubak''s stories from social، political، religious aspects is discussed. Criticism of anti-colonial spirit of intellectuals، provision of an outstanding image of the political pressure، expressing hatred of the instability of the dominant situation، protesting the lack of freedom of expression، etc.، are all the reflection of political ideology in the society of Chubak''s time. In the social dimension، Chubak believes that the basis of all backwardness and stagnation of society at that time، apart from the inability of rulers and the presence of colonization in Iran and the dominance of poverty at different financial، social and cultural aspects، is the result of misconceptions from ideology. The reflection of religious ideology is almost seen in all Chubak''s stories. In his stories، he describes the negative impact of superstitious and folk beliefs on his society''s cultural malaise.
    Keywords: Structuralism, Structuralist Sociology, Ideology, Reflection, Chubak
  • Page 115
    Today, the widespread presence of mass media in directing the world public opinion is one of the undeniable facts that and has influenced the contemporary world. This meaning has gone up to that point that the present age has been called "the Age of Media". In the meantime, addressing the obligation of enjoining good and forbidding the evil based on its privileged position in Islam and also in other religious practices is important for having desirable Islamic media. Accordingly, its elements and functions can be dealt with and considered with regard to the contemporary social and cultural requirements. There are six basic elements for communication in Jakobson's model of media. Each of these six elements has assigned certain communicative functions to oneself which include receptors, effort functionality, transmitters, emotional functionality, message, aesthetic functionality, code or codes, cross-language functionality, context, reference functionality, contact channels, and words functionality. In Jakobson's view, each message has a set of functions, but a function becomes dominant based on the circumstances and context. Enjoining good and forbidding the evil in the Islamic ideal media, not only indicate the above elements and functionalities in relation to each other and in a convergent and interactive model, but also manifest the media dominant aspect, i.e. the motivational functionality of the audience in facing with the message.
    Keywords: Enjoining the Good, Forbidding the Evil, The Mass Media, The Islamic Ideal Media, Jakobson's Media, communication Model, Elements, Functionalities
  • Page 149
    As a process of relatively deep transformation in a wide scope, globalization has changed, and in most cases, weaken almost all the structures of human life, especially national cultures that are the foundation of identity and civilization of nations. This paper explains the concept of cultural symbiosis among multicultural-ethnic societies and seeks answers to this question: given the inevitable process of globalization, how different cultures can come together to survive in a society where there are different cultures and ethnic groups? The methodology of this paper is documentary and it has been tried to rethink the concept of cultural integration relying on written sources and analytical approaches in the field of culture. For the analysis of this issue, the consolidated view of the theories of classical, contemporary and postmodern sociologists has been studied. In this context, the views of scholars such as Harvey, Fiderston and Fukuyama were analyzed as well. The results suggest that in the process of cultural integration in multicultural societies, the social and cultural changes are the natural phenomena in the communities. But if those changes are consistent with the national identity and preservation of ethnic cultures (and move in this direction), not only can help the cultural dynamics, but also can be a factor in enhancing the integration and national cohesion in multicultural societies.
    Keywords: Culture, Identity, Cultural change, Cultural integration, Globalization of Culture
  • Page 171
    Importance and significant role of the media discourse in general, and newspapers, in particular, on awareness, as well as directing and shaping public opinion is clear for every individual. In the second chapter of the press law that is related to the mission of the press; one of the missions is "To enlighten public opinion and raising the level of their knowledge". This paper examines the level of awareness, clarity of expression (explicitation) or vice versa, implicitation in some literary texts within the framework of the analysis of critical discourse of Norman Fairclough. Discourse-oriented structures of these texts include nomenclature and references, metaphors, irony and allegory. Data examination of this paper suggests that the application of the three components of metaphor, irony and allegory in the texts leads to the explicitation and implicitation. Regarding the manner of application, nomenclature and reference component can be resulted in the explicitation or implicitation and the fact that the newspapers describe the events based on their own views, ideologies and intended targets.
    Keywords: Critical discourse Analysis, Norman Fairclough, Media, Explicitation, Implicitation
  • Page 197
    The culture of Ihsan is of issues that understanding its dimensions and realization is of human necessities. No society achieves perfection without understanding and spreading this culture. One of the current and future requirements of human societies is to institutionalize the culture of Ihsan. Caring about the excellence of the individual and society, teachings of the Quran and Ahl-al-Bayt (Family of the House of Prophet) seek to promote this culture in all aspects of people's lives. Therefore, the main question is "What are the human-promotion aspects of the Ihsan culture based on Quran and narrations? The phrases such as "O people" and "O man" refer to a change, transformation and transcendence of human life. The origin of Ihsan is to believe in spirituality and act in line with the requirements of humanity and its subsequent related issues. The methodology of this paper is to use analytical-survey and desk studies-documentary methods to collect required data. This was done through problem-oriented reference to religious sources (Quran and authentic narrations by 14 infallibles) within the framework of teachings of Quran and Ah-al-Bayt. The culture of Ihsan, within the framework of essential teachings of Quran and ah-al-Bayt, the origin of which is the purpose of human creation, is summarized in several dimensions: Faith in God and good deeds, do good to the people, forgiving, resorts and dissipation and management of anger, patience and Jihad.
    Keywords: Culture, Islam, Ihsan, Human, Society
  • Page 217
    The media narrative of events is not an objective narrative, but its representation is in the discursive and ideological frameworks. This paper tries to find out how one of the most important events in the Middle East (dismissal of Morsi) is represented by media having different discursive frameworks (Channel 1 of IRIB and BBC Persian). Critical discourse analysis is used to evaluate this paper. The results indicate that BBC Persian television used a liberal democracy discourse within the framework of components such as legitimacy of majority, the rule of law and equality for the representation of this Egyptian event. In contrast, Channel 1 of IRIB applied components of Islamic Revolution discourse such as support for Islamists, support for resistance movement and conspiracy of western countries for the media construction of this Egyptian event. In addition, Channel 1 served other discourses, such as democracy and the will of the majority for the expression of its purposes.
    Keywords: Representation, Discourse Analysis, Egypt, BBC Persian, IRIB