فهرست مطالب

گزیده ای از تازه های پزشکی (بیماریهای داخلی و کودکان) - سال نهم شماره 1 (پیاپی 49، آبان 1382)

دو ماهنامه گزیده ای از تازه های پزشکی (بیماریهای داخلی و کودکان)
سال نهم شماره 1 (پیاپی 49، آبان 1382)

  • 140 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1382/08/15
  • تعداد عناوین: 17
|
  • بیماری دریچه ای قلب در دوران بارداری
    صفحه 1
    بارداری همراه با بیماری های دریچه ای یک مسئله مهم پزشکی است که لازم است مورد توجه قرار گیرد. بیماری های دریچه ای اکتسابی یا مادرزادی هستند که روماتیسم قلبی شایع ترین علت بیماری های دریچه ای قلب می باشد و تنگی دریچه میترال به خصوص در خانم ها شایع تر است. شدت بیماری ارتباط مستقیم با افزایش تنگی سطح دریچه دارد و معاینه ی دقیق و مشاوره ی قلب قبل از بارداری را ایجاب می کند و البته در موقع بارداری باید اکوکاردیوگرام به طور مرتب انجام و بیماری را کنترل نمود. متذکر می شویم ضایعات مادرزادی دریچه ای مثل تنگی دریچه آئورت هم از اهمیت خاصی برخوردار است که قبل از بارداری بایستی بررسی دقیق گردد و شدت آن مشخص و سپس تصمیم به بارداری گرفته شود.
  • تشخیص و درمان برونشیت حاد
    صفحه 9
    برونشیت حاد یکی از ده بیماری شایعی است که موجب درخواست مراقبت های پزشکی می گردد. پزشکان در توصیف علایم و نشانه هایی که برای تشخیص بیماری لازم است تغییرات قابل ملاحظه ای داده اند. از آن جا که برونشیت حاد اغلب علت ویروسی دارد، درمان علامتی به وسیله ی ضد سرفه ها، محرک های سرفه، یا گشاد کننده های برونش مناسب است.
  • آنافیلاکسی
    صفحه 14
    آنافیلاکسی یک واکنش سریع آلرژی نوع اول با وساطت IgE می باشد که می تواند گاهی منجربه مرگ شود. علایم ممکن است در بیماران مختلف یکسان نباشد لیکن عمده ی علایم پوستی به صورت کهیر، علایم گوارشی مثل اسهال و شکم درد و استفراغ و علایم تنفسی مثل نفس تنگی، ویزینگ و علایم قلبی - عروقی به طور متوالی بروز کند و علایم پوستی دیرتر تظاهر یابد. مصرف اپی نفرین مهم ترین و اولین دارو می باشد که نباید به تاخیر بیفتد. آنافیلاکسی ممکن است تکرار شود و مراحل به طور واحد یا دو مرحله ای و گاه چند روز تا هفته با وجود درمان ادامه یابد.
  • تشخیص اختلالات تغذیه در مراقبت های اولیه
    صفحه 16
    اختلالات تغذیه به ویژه بی اشتهایی عصبی و پرخوری عصبی از علل مهم مراجعات پزشکی و مرگ و میر در دختران نوجوان و جوان است. از عواقب این اختلالات می توان مرگ، استئوپوروز، تاخیر رشد و تامل را نام برد. تشخیص سریع این اختلالات نتایج بهتری دارد و با همکاری پزشک خانواده، روان شناسی و متخصص تغذیه، می توان در درمان این اختلالات تغذیه ای موفق بود. لذا این مقاله که مروری بر همه گیرشناسی - علل و ابزارهای تشخیصی و درمان این اختلالات است، راهنمای مفیدی برای پزشکان در برخورد با این بیماری می باشد.
  • کمردرد مزمن
    صفحه 23
    این مقاله شرح حال مردی 40 ساله با سابقه ی کمر درد مزمن از 2 سال پیش است که در هفته ای گذشته علایم وی تشدید یافته و دچار درد متناوب با انتشار به سمت پایین در پای راست خود شده است. با مطالعه این مقاله می توانید در مورد موضوعاتی که باید به آن ها توجه شود و نیز اقدامات لازم اطلاعاتی به دست آورید.
  • آیاداروها در درمان فلج بل موثرند؟
    صفحه 25
    با مطالعه این مقاله در می یابید که درمان زودهنگام با کورتیکواسترویید، باعث کمتر شدن سین کینزی خودکار و احتمالا افزایش میزان بهبود در بزرگ سالان می شود، ولی در کودکان هیچ فایده ثابت شده ای وجود ندارد. نتایج یک مطالعه ی غیرکور نشان میدهد که وقتی میتل کوبالامین داخل عضلانی به تنهایی و یا به همراه پردنیزون به کار می رود، ممکن است زمان رسیدن به بهبود را کوتاه کند.
  • کالا - آزار؛ پیش روی علیه یک بیماری فراموش شده
    صفحه 27
    با مطالعه این مقاله دانسته های زیر در اختیار شما قرار می گیرد:1- همه گیر شناسی کالا آزار به اختصار و میزان شیوع آن در کشورهای اندمیک2- پاتوژنی و ویژگی های بیماری از نظر بالینی3- اطلاعاتی در مورد عفونت های بدون علامت پایدار4- روش های نوین در تشخیص کالارآزار5- پیشرفت های اخیر در درمان و پیش گیری بیماری
  • سامان دهی آکنه
    صفحه 30
    آکنه یکی از بیماری های شایع پوست است که بخصوص گروه نوجوان و جوان را مبتلا می کند، این بیماری ضایعاتی در روی صورت و بالای تنه ایجاد می کند و موجب اشکال در زیبایی می شود، همچنین به میزان قابل توجهی بر روی وضعیت روحی آنها تاثیر می گذارد و گاهی باعث افسردگی بیماران می شود، بنابراین درمان و کنترل ضایعات از اهمیت زیادی برخوردار است، این مقاله به شرح انواع داده های ضد آکنه پرداخته است که می تواند در درمان آن مفید واقع شود.
  • میلوم مولتیپل
    صفحه 38
    میلوم مولتیپل سرطانی است که به علت تکثیر پلاسما سل ها در مغز استخوان و در نتیجه تخریب استخوان و کم خونی ایجاد می شود. این سلول های سرطانی موجب افزایش ایمونوگلوبولین تک دودمانی، نارسایی کلیه، هیپرویسکوزیته ی خون، عفونت های مکرر باکتریایی، ویروسی و گاهی قارچی گشته و جان بیمار را تهدید می نماید. گرچه درمان موجب بهبودی قابل توجه و طول عمر بیماران می گردد، متاسفانه بیماری غیرقابل علاج است. درک و کشف اصولی بیولوژی سلول های میلومی در نهایت باعث درمان موثرتر و قطعی تر خواهد شد. در این زمینه در سال های اخیر پیشرفت های قابل توجهی شده است.
  • رویکرد به آنفولانزا در مطب: تشخیص بالینی و بررسی های آزمایشگاهی
    صفحه 44
    با مطالعه این مقاله شما قادر خواهید بود:1- با کمک دانسته های همه گیری شناسی، تظاهرات بالینی آنفلوانزا و بیماری های ویروسی و باکتریایی مشابه را به میزان بالایی افتراق نمایید.
    2- با انجام آزمایشات سریع تشخیصی آنفلوانزای نوع A و B چگونگی انجام آنها به طور سرپایی (در مطب) آشنا شوید.
    3- نحوه کاربرد و میزان اثر داروهای ضد ویروسی را در انواع آنفلوانزا بدانید.
    4- با اولویت کاربرد واکسن های آنفلوانزا و پنوموکوک، اثرات و فواید آنها آگاه شوید.
  • تازه های اسپوندیلوآر تروپاتی ها
    صفحه 51
    مقاله ی تازه های اسپوندیلوآرتروپاتی ها دیدگاه موشکافانه پرفسور محمد آسم خان، سرونگاتیوشناس برجسته جهان را بیان می کند. در این مقاله خصایص کمردرد التهابی که شاه علامت AS می باشد، عوامل ایجادکننده ی آرتریت واکنشی و میزان مثبت شدن HLA-B27 در بیماری های مختلف این گروه به صورت جداولی ساده آمده است و این بیماری ها به خوبی تقسیم بندی شده و تشخیص افتراقی آن که شایع هستند بیان شده و ارتباط بعضی از این بیماری ها با HIV مطرح شده است که همه ی این ها به مقاله ی بسیار جالب این دانشمند بزرگ اعتباری خاص داده است.
  • افسردگی در مبتلایان به بیماری های طبی
    صفحه 61
    در بیمارانی که به بیماری های طبی مبتلا هستند افسردگی شایع است ولی در بسیاری از موارد به آن توجه نیم شود. علایم عمده ی افسردگی مانند خلق پایین، احساس خستگی، ضعف، بی حالی، اختلال خواب و اشتها اغلب به عنوان بخشی از مشکلات داخلی بیمار به حساب می آید و بنابراین تشخیص افسردگی به راحتی مورد غفلت قرار می گیرد. مقاله ی حاضر با بحثی ساده راجع به این موضوع نحوه ی تشخیص و درمان افسردگی در بیماران طبی را تبیین می کند و می تواند برای هر پزشک عمومی و یا متخصص داخلی جالب توجه باشد.
  • ایمن سازی بر ضد آبله، آنچه متخصص کودکان، لازم است بداند
    صفحه 67
    با وجود این که خطر بیماری آبله در دنیا جدی نشده است ولی به نظر می رسد آشنایی با بیماری آبله و ایمن سازی بر ضد آن برای نسل جدید که شناختی از این خطر جهنی ندارند، کاملا ضروری است.
  • سرفه ی مزمن در کودکان
    صفحه 72
    یکی از شایع ترین علل مراجعه ی اطفال به مطب پزشک، سرفه ی مزمن، می باشد. در این مقاله علل عمده ی سرفه ی مزمن در اطفال و راهکارهای تشخیصی و آزمایشات مفید برای رسیدن سریع به تشخیص به صورت معرفی بیمار و بحث بر روی بیماران ارایه شده است. شایع ترین علل سرفه ی مزمن در کودکان عبارت است از عفونت های تنفسی، آسم و رفلاکس معده به مری که در این باره بیشتر بحث شده است.
  • خودآموزی ویژه ی پزشکان عمومی
  • تشخیص شما چیست؟ زنی 44 ساله با خستگی و تنگی نفس
    صفحه 85
    تظاهرات متنوع در بیماری های اتوایمیون گاهی تشخیص افتراقی بیماری ها را مشکل تر می کند که آگاهی پزشکان نسبت به این تظاهرات برای تشخیص زودرس بسیار سودمند است. در این مقاله شرح حال خانم 44 ساله ای که با ترومبوسیتوپنی، ارتشاح پلور و آسیت مراجعه کرده، مطرح شده است و تشخیص آن به صورت پرسش سوالات مرحله ای مورد بحث قرار گرفته است.
  • تشخیص و دسته بندی دیابت قندی، گزارش کمیته ی اختصاصی
    صفحه 91
    این مقاله که گزارشی از کمیته ی تخصصی تشخیص و دسته بندی دیابت قندی است شمار را با تعاریف و دسته بندی های جدید، جزییات دقیق تری از دیابت بارداری، آزمایشات توصیه شده برای تحقیق و میزان آزمایشات برای تشخیص، آشنا خواهد نمود. از آن جا که دیابت هنوز بیماری بسیار شایعی در جوامع است لازم است همه ی پزشکان درباره ی این بیماری و تازه های آن آگاهی کامل داشته باشند.
  • خودآموزی ویژه متخصصان داخلی
  • پیش گیری، شناسایی، ارزیابی و درمان فشار خون بالا، هفتمین گزارش کمیته ی الحاقی ملی
    صفحه 119
    در این مقاله، آخرین دستاوردهای هفتمین کمیته ی الحاقی ملی برای بررسی راه های پیش گیری، شناسایی، ارزیابی و درمان فشار خون بالا و رهنمود جدید به سامان دهی بیماران ارایه شده است که به دین ترتیب فرصت آشنایی با آخرین روش های درمانی فشار خون بالا فراهم خواهد شد.