فهرست مطالب

Journal of Clinical Research in Paramedical Sciences
Volume:2 Issue: 4, 2014

  • تاریخ انتشار: 1392/12/18
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سعیده شهبازین، سیدعلی موسوی، بهنام خالدی پاوه، مرضیه نصوری، سمیه اعظمی صفحات 209-219
    زمینه
    بسیاری از بیماران مبتلا به سرطان سینه اختلال های روانی را در خلال بیماری خود تجربه می کنند. بیماران برای مقابله با بیماری خود، به راهبرد های مقابله ای متفاوتی متوسل می شوند. هدف از اجرای مطالعه، بررسی ارتباط بین وضعیت روانی و پاسخ های مقابله ای زنان مبتلا به سرطان سینه کرمانشاه در سال 1391 می باشد.
    روش ها
    این مطالعه شامل 127 نفر از زنان مبتلا به سرطان سینه می باشد. جهت بررسی اختلال روانی از پرسشنامه DASS-42 و شیوه های مقابله از پرسشنامه پاسخ های مقابله ای بیلینگر و موس(1981) استفاده شده است. داده ها با استفاده از ضریب همبستگی متناسب با سطح متغیر ها، در بسته نرم افزاری SPSS-16 تحلیل شده است.
    یافته ها
    نتایج این مطالعه نشان داد که بین پاسخ های مقابله ای متمرکز بر هیجان و استرس و همچنین پاسخ های مقابله ای متمرکز بر هیجان و اضطراب (در سطوح کمی و کیفی) با پاسخ های مقابله ای اجتنابی رابطه مثبت معنادار وجود داشت(001/0>P).
    نتیجه گیری
    همه زنان مبتلا به سرطان سینه ی شرکت کننده در مطالعه، صرف نظر از اختلال روانی خود، در اولین برخورد با بیماری خود از راهبرد پاسخ مقابله ای اجتنابی بهره می گیرند. اما در مرحله ی بعد بسته به اختلال استرس و اضطراب از پاسخ های مقابله ای متفاوتی استفاده می کنند.
    کلیدواژگان: سرطان سینه، استرس، اضطراب، پاسخ های مقابله ای
  • علیشاه اکیا، مهرداد خدادوست، فرزانه محبی، سعید علیمرادی صفحات 220-227
    زمینه
    تهاجم میکروارگانیسم ها به خون و انتشار آن ها به بخش های مختلف بدن می تواند موجب اخلال عملکرد ارگان های حیاتی و حتی مرگ شود. درمان مناسب و سریع این عفونت ضروری و سبب کاهش چشمگیر میزان مرگ و میر می شود. مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی باکترهای جدا شده از خون بیماران مشکوک به سپتی سمی انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه نمونه خون بیماران کشت و باکتری های جدا شده با استفاده از روش های استاندارد شناسایی شدند. تست تعیین حساسیت آنتی بیوتیکی باکتری ها به آنتی بیوتیک های منتخب با روش دیسک دیفیوژن بر اساس توصیه های CLSI انجام گرفت. نتایج با شاخص های آماری تحلیل گردید.
    یافته ها
    نتایج نشان داد 4/17% از کشت های خون مثبت بود. از باکتری های جدا شده (50 %) گرم مثبت شامل استافیلوکوک های کواگولاز منفی و استافیلوکوکوس اورئوس بودند و (50 %) گرم منفی شامل کلبسیلا، اسینتوباکتر، انتروباکتر و سراشیا مارسنس بودند. جدایه های گرم مثبت نسبت به پنی سیلین(5/66%) و سفوتاکسیم (75 %) مقاوم بودند و 45% جدایه های گرم منفی نیز نسبت به کوتریموکسازول مقاوم بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به افزایش شیوع عفونت های ناشی از استافیلوکوک های کواگولاز منفی، استفاده از آنتی بیوتیک ها باید منطبق با نتایج تست سنجش حساسیت باشد و در موارد مشکوک آزمایش کشت خون و آزمون حساسیت آنتی بیوتیکی انجام شود. با توجه به نتایج این مطالعه به نظر می رسد برای درمان سپتی سمی، وانکومایسین برای گرم مثبت ها و سیپروفلوکساسین، آمیکاسین و نسل سوم سفالوسپورین ها برای گرم منفی ها داروهای موثرتری باشند.
    کلیدواژگان: سپتی سمی، کشت خون، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • فاطمه حدادیان، سمیرا گلعذار، بهزاد کرمی متین، ستار باب، سید محمد سعید احمدی، حسین باباپور، محمد حیدری صفحات 228-234
    زمینه
    واحد اورژانس از جنبه های اساسی ارائه خدمات است و مشارکت پرسنل این بخش در زمینه های مدیریتی می تواند باعث بهبود کیفیت ارائه مراقبت شود. هدف این مطالعه تعیین ارتباط سطح مشارکت کارکنان بیمارستان های آموزشی درمانی شهر کرمانشاه با عملکرد واحد اورژانس این مراکز می باشد.
    روش ها
    این مطالعه به روش توصیفی تحلیلی مقطعی بر روی 140 نفر از کارکنان واحد اورژانس بیمارستان های آموزشی درمانی شهر کرمانشاه انجام شد. گردآوری داده ها به کمک پرشسنامه سنجش مشارکت کارکنان و چک لیست سنجش عملکرد بخش اورژانس انجام شد. در پایان وضعیت مشارکت کارکنان و عملکرد اورژانس بیمارستان ها در قالب جداول توصیفی ارائه و ارتباط بین سطح مشارکت و متغیرهای دموگرافیک و همچنین عملکرد واحدهای اورژانس با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون، X2 و ANOVA و با استفاده از نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    یافته های پژوهش حاکی از آن است که 6/62% نمونه ها مونث بوده و میانگین سنی واحدهای پژوهش 39/7±92/31 بود. میزان مشارکت مردان نسبت به زنان در زمینه های مدیریتی بیشتر بود اما تفاوت معنی دار نبود. علیرغم میانگین سطح مشارکت بیش از 60 % افرد در زمینه های یاد شده تفاوت معنی دار آماری از نظر عملکرد بین واحدهای اورژانسی مشاهده نشد. اما میزان مشارکت پزشکان به طور معنی داری (05/0=P) نسبت به بقیه افراد کمتر بود.
    نتیجه گیری
    رابطه بین سطح مشارکت پرسنل و عملکرد واحد اورژانس هرچند مثبت است اما از نظر آماری معنی دار نبود. پیشنهاد می شود بررسی های مشابه در حجم وسیع تری انجام شود.
    کلیدواژگان: مشارکت، فوریت های پزشکی، عملکرد اورژانس، کرمانشاه
  • مهوش رنجبر، شیرین ایرانفر، فرید نجفی، فیض الله فروغی، پریسا جانجانی صفحات 235-242
    زمینه
    نظر به عوارض جسمی و روحی ناشی از سقط القایی در جوامع به ویژه جوامع مسلمان، این بررسی به منظور تعیین نگرش زنان نسبت به سقط القائی درمنطقه تحت پوشش مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی در شهر کرمانشاه در سال 1389 انجام شد.
    روش ها
    این مطالعه از نوع توصیفی- تحلیلی بود که بر روی 400 زن در سن باروری مراجعه کننده به مرکز بهداشتی درمانی تحت پوشش مرکز تحقیقات توسعه اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه، به منظور بررسی نگرش آنان انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها، پرسشنامه نگرش سنجی بود که با استفاده از یک مطالعه مقدماتی تعیین روایی و پایایی شده بود. از آمار توصیفی و تحلیلی جهت تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    میانگین سن افراد تحت مطالعه 66/12±3/31 سال بود، 6/34% آنان دارای تحصیلات دیپلم و 2/61% خانه دار بودند. به طور کلی 3/23 و3/18% از زنان به ترتیب نگرش منفی، مثبت و بقیه نگرشی خنثی نسبت به سقط القایی داشتند. بین نگرش آنان با شغل و تحصیلات رابطه معنی دار آماری وجود داشت. نگرش زنان نسبت به سقط القایی بر حسب تعداد سقط آنها نیز معنی دار بود به طوری که با افزایش تعداد سقط نگرش نسبت به این عمل مثبت تر بود.
    بحث: یافته های این پژوهش نشان داده که نگرش زنان نسبت به سقط جنین بیشتر نگرش خنثی است و این می تواند بیان گر این مطلب باشد که برنامه ریزی جهت آموزش افراد برای اصلاح نگرش زنان جامعه برای پیشگیری از عملکرد نامتناسب می تواند بسیار کار آمد باشد.
    کلیدواژگان: سقط القایی، نگرش، زنان، کرمانشاه
  • شکوه صادقی، محمد رسول توحیدنیا، ساحل حیدرحیدری، نرگس گلچین نیا، نصرالله سهرابی صفحات 243-250
    زمینه
    اهمیت به امر تحقیقات و افزایش فعالیت های پژوهشی در هر کشوری سبب توسعه و پیشرفت می شود. هدف مطالعه حاضر تعیین موانع پژوهشی از دیدگاه اعضاء هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه است.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی مقطعی به روش سرشماری از کلیه اعضاء هیئت علمی دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه در سال 1390 انجام پذیرفت. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه ای بر اساس مقیاس لیکرت بود که در دو بخش کلی ویژگی های فردی و موانع پژوهشی تنظیم گردید. جهت تجزیه و تحلیل داده ها از جداول فراوانی نسبی و مطلق، میانگین و ضریب همبستگی اسپیرمن با استفاده از نرم افزارSPSS نسخه 16 استفاده گردید.
    یافته ها
    موانع سازمانی فراوانی بالاتری را نسبت به سایر موانع در زمینه انجام تحقیقات به خود اختصاص می دهند، لذا ارتباط معنی داری بین عوامل سازمانی و عوامل پژوهشی وجود دارد (001/0=P). عدم درآمد کافی ناشی از تحقیقات، عدم استفاده از نتایج تحقیقات و وجود مقررات دست و پاگیر مهمترین آنها بود. عوامل شخصی نیز فراوانی بالایی به خود اختصاص می دهند که در این زمینه مسائل و مشکلات خانوادگی و عدم روحیه پژوهشگری مهمترین موانع پژوهش شناخته شدند.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش لزوم از بین بردن موانع سازمانی، فردی و پژوهشی را از طرف معاونت تحقیقات و فناوری و مسئولان طلب می کند. هم چنین اتخاذ تدابیری نظیر تشویق های مادی و معنوی و فراهم کردن فرصت مناسب جهت انجام تحقیق می تواند گام موثری در راستای توسعه کمی و کیفی پژوهش باشد.
    کلیدواژگان: اعضاء هیئت علمی، موانع پژوهش، کرمانشاه
  • افشین گودرزی، افشین الماسی، ناصر یگانه، رضا پورمیرزا، بیژن صبور، ارسلان نادری پور، سعید جامه شورانی صفحات 251-259
    زمینه
    مهم ترین نتیجه احیا قلبی و ریوی (CPR) بازگشت عملکرد قلب و ریه است. با وجود پیشرفت های فراوان علم پزشکی، کماکان پیش آگهی بیمارانی که دچار ایست قلبی ریوی می شوند ضعیف است. این مطالعه با هدف تعیین میزان موفقیت احیاء قلبی ریوی در یک پیگیری شش ماهه در مراکز منتخب آموزشی درمانی شهر کرمانشاه طی سال های 91 -90 انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه آینده نگر 320 نمونه با روش نمونه گیری مبتنی بر هدف از محیط پژوهش انتخاب شدند. داده ها با استفاده از فرم اطلاعاتی محقق ساخته دارای روایی صوری و محتوی و پایایی 79/0Kappa= جمع آوری شدند و با نرم افزار STATA9 وآزمون های آماری محاسبه میزان موفقیت، خطر نسبی(RR)، آزمون کای دو و تست دقیق فیشر تحت تجزیه و تحلیل آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    میزان موفقیت اولیه احیاء قلبی ریوی 3/15%، میزان موفقیت نهایی (ترخیص زنده از بیمارستان) 6/10% و موفقیت شش ماهه 12/8 % بود. تفاوت معنی داری در زمینه میزان موفقیت اولیه احیاء از لحاظ آماری در رده های سنی مختلف وجود نداشت، اما میزان موفقیت احیاء اولیه در بیماران در شیفت صبح بیشتر بود (02/0=P).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه، نشان داد که میزان موفقیت اولیه CPR خصوصا طی شیفت شب نسبت به مطالعات داخل و خارج از کشور در سطح پایین تری است اما نتایج شش ماهه در سطح قابل قبولی است. بر اساس یافته های این مطالعه، پیشنهاد می شود توزیع مناسب کادر درمان در تمامی شیفت های کاری برای افزایش موفقیت CPR و پیگیری دقیق تر بیماران پس از احیاء موفق و ترخیص از بیمارستان انجام شود.
    کلیدواژگان: احیاء قلبی، ریوی، موفقیت احیا، پیگیری
  • فرشته جلالوندی، ناصر یگانه، سوده شهسواری، سوسن قربانی، اورنیب مرادی، سوزان احمدی، عبدالرضا بهزادی صفحات 260-266
    زمینه
    امروزه آموزش پزشکی به دلیل تامین نیروهای گرداننده نظام سلامت جامعه مورد توجه قرار گرفته و نیاز به ارتقاء مستمر دارد که مستلزم بررسی وضعیت موجود، شناخت نقاط قوت و اصلاح نقاط ضعف است و دانشجویان به عنوان دریافت کنندگان آموزش، بهترین منبع برای شناسایی مشکلات موجود هستند. لذا این مطالعه با هدف بررسی کیفیت آموزش بالینی از دیدگاه دانشجویان پزشکی در سال 1389 انجام شده است.
    روش ها
    این مطالعه توصیفی تحلیلی بر روی130 نفر از دانشجویان پزشکی با نمونه گیری در دسترس انجام شدکه 119 مورد پرسشنامه، تکمیل و بازگشت داده شد. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه بررسی وضعیت آموزش بالینی که شامل سوالاتی در مورد اهداف و برنامه آموزشی، عملکرد استاد و... بود. پایایی این پرسشنامه در مطالعات قبلی به روش آزمون بازآزمون 88/0 گزارش شده است. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 15 و آزمون های آمار توصیفی و استنباطی انجام شده است.
    یافته ها
    بطور کلی از دیدگاه 3/61% دانشجویان، شرایط مورد انتظار در حیطه های مختلف مورد بررسی در سطح تا حدودی رعایت می شود. میانگین امتیاز کسب شده در حیطه های اهداف و برنامه های آموزشی و عملکرد استاد بیش از سایر حیطه ها بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصل از این مطالعه به نظر می رسد برنامه های آموزشی ارائه شده در دوره بالینی باید مورد تجدید نظر قرار بگیرد.کاهش تعداد دانشجویان، بهبود امکانات رفاهی و وسایل کمک آموزشی از عواملی هستند که در ارتقاء کیفیت آموزش بالینی ودر نتیجه افزایش رضایت دانشجویان بسیار موثر خواهند بود.
    کلیدواژگان: آموزش بالینی، دانشجویان پزشکی، دیدگاه
  • حمیدرضا شرکت العباسیه، نصرالله سهرابی، محمد عرفان زارع، عاطفه نصیر کنسستانی، شیوا شفیع زاده، هادی صانع احمدی، عبدالرضا ماهرویی، کامبیز جاسمی صفحات 267-272
    مقدمه
    ترومبوسیتوپنی یک اختلال شایع در بیماران بستری در بخش های مراقبت های ویژه می باشدکه به عنوان یک پیش آگهی بد برای مرگ و میر بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه مطرح است که علل مختلفی سبب بروز این عارضه می گردد. هدف از انجام این مطالعه بررسی شیوع ترومبوسیتوپنی و سپسیس به عنوان یکی از علل ایجاد کننده آن می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش گذشته نگر انجام گرفت و تمامی بیماران بستری شده در بخش مراقبت های ویژه یک بیمارستان آموزشی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمانشاه از سال 1389 الی 1392 بررسی شدند.
    نتایج
    از بین 387 بیمار بررسی شده، 231 بیمار (6/59%) در طول مدت بستری خود حداقل یک بار به ترومبوسیتوپنی مبتلا شده بودند. ارتباط آماری معنی داری بین جنس و سن بیماران با بروز ترومبوسیتوپنی مشاهده نشد (5/0P>). در کل 76 بیمار (6/19%) بیماران دارای کشت خون مثبت بودند که از این تعداد 58 بیمار (3/76%) در افراد مبتلا به ترومبوسیتوپنی رخ داده بود (01/0 P<).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد که بروز ترومبوسیتوپنی به عنوان یک فاکتور در پیش آگاهی وضعیت بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه و متعاقب آن طولانی شدن مدت زمان بستری شدن و افزایش میزان مرگ و میر بیماران می باشد. همچنین نتایج این مطالعه نشان داد که عفونت خون باکتریایی یکی از مهم ترین علل بروز ترومبوسیتوپنی در بیماران بستری در بخش مراقبت های ویژه می باشد.
    کلیدواژگان: ترومبوسیتوپنی، عفونت خون، مراقبت های ویژه
|
  • Pages 209-219
    Background
    Many breast cancer patients experience mental disorders during their illness. Patients for coping with their illness، use different coping strategies. The aim of this study was to examine the relationship between psychological status and coping strategies in women with breast cancer in Kermanshah.
    Methods
    This study was including 127 women with breast cancer. for estimating of Mental disorders used of DASS-42 questionnaire and for estimating of coping strategies used of Bylyngr and Mouse questionnaire (1981). Data by using of correlation coefficients proportional with level of variables were analyzed in SPSS-16 software package.
    Result
    The results of this showed that there was a significant positive relationship between Emotion-focused coping responses and Stress، Emotion-focused coping responses and Anxiety (quantitative and qualitative levels) with avoidant coping responses (p˂0/001).
    Conclusion
    All women with breast cancer in the study، regardless of their mental disorder، in the first dealing with their illness used of avoidance coping strategies. But in the next step depending on stress and anxiety disorder are used different coping responses.
    Keywords: Breast cancer, stress, anxiety, coping responses
  • Pages 220-227
    Background
    The invasion of microorganisms into the bloodstream and spread to different parts of body can cause disruption the functions of vital organs and even death. The proper and prompt treatment is essential and can significantly reduce morbidity and mortality rates. This study aimed to determine the frequency and the antimicrobial susceptibility of bacteria isolated from blood cultures in patients suspected to septicemia.
    Materials And Methods
    In this study، blood samples of patients were cultured and isolated bacteria were identified using standard methods. Antibacterial susceptibility testing of isolated bacteria to selected antibiotics was performed using disk diffusion method based on CLSI recommendations. The results were analyzed using descriptive statistical indices.
    Results
    The results showed 17. 4% of the blood cultures were positive for bacteria. Isolated bacteria were 50% gram-positive included coagulase-negative Staphylococci and Staphylococcus aureus and 50% were gram-negative bacteria included Klebsiella، Acinetobacter، Enterobacter، and Serratia marcescensGram-positive isolates were resistant to to cefotaxime (75%) and penicillin (66. 5%). The gram-negative isolates were resistant to Co-trimoxazole (45%).
    Conclusion
    Given the increased prevalence of infections caused by coagulase-negative Staphylococci، the use of antibiotics should comply with the results of antibacterial susceptibility testing. It is necessary to performed blood cultures and antibacterial susceptibility testing in suspected cases. For the treatment of septicemia، vancomycin for gram-positive and ciprofloxacin، amikacin and third generation of cephalosporins for gram-negative bacteria are more effective drugs.
    Keywords: Septicemia, blood culture, antibiotic resistance
  • Pages 228-234
    Background
    Emergency unit is one of the basic aspects of giving service to patients and the staff participation can help improve quality management service giving aspect. The purpose of this study was determined relation between level of staffs participation and emergency performance in educational hospitals of Kermanshah.
    Methods
    The study implemented by descriptive cross-sectional that its statistical community was performed 140 emergency unit staffs in educational hospitals in Kermanshah, Iran. They completed participation measurement questionnaire and emergency unit performance measurement checklist. At end description of staffs participation and hospital emergency unit performance presented by descriptive tables and relationship between participation level and demographic variables and units performance analyzed by Pearson correlation coefficient, X2 and ANOVA using SPSS 15 software.
    Results
    Finding of this study showed 62.6% of subjects were women and rest of them was men. Total mean age for them was 31.92±7.39. Participation rate men higher than women and few rate had low participation, however, this different wasn’t statistically significant. More than 60% of them had high level of participation but there wasn’t significant difference between units.
    Conclusion
    However the relationship between personals participation and emergency unit performance was positive but this relation wasn’t meaningful, as statistical analysis, we suggest it should be carried out more study with large sample.
    Keywords: Participation, medical emergency, emergency performance, Kermanshah
  • Pages 235-242
    Background
    In spite of the physical and mental complications due to induced abortion، on communities، especially in society Muslim، this study to assess women’s attitude towards induced abortion in health care centers of the Social Development Research Center in Kermanshah.
    Methods
    Descriptive – Analytical study designs were conducted among 400 women. These women who attended the Health Care Center and were married women in their fertility aged (15-49 years). A self-administered questionnaire was used to measure attitude of women’s towards induced abortion. A pilot testing was conducted for reliability and validity on questionnaire. The statistical was applied on the data descriptive – analytical.
    Results
    The ages average ranged from، 31. 3±12. 66 years، 34. 6% of Diploma graduates and 61. 2% were housewife. The negative attitude was 23. 3%، positive attitude were 18. 3%، and while the remaining participants were neutral attitude toward induced abortion. The results indicated that there is a significant association between attitude toward induced abortion، such as occupation، education level، and number of abortion (P = 0. 001)، the higher the number of abortion had the more positive attitude towards the induced abortion.
    Discussion
    Findings in this study showed that Majority of the participants had neutral attitude toward induced abortion. These indicate that it is need to planning to train women، which can be for prevention of the disproportionate.
    Keywords: Induced Abortion, attitude, women, Kermanshah
  • Pages 243-250
    Background
    Research can be considered as the essential component of progress in every country. The purpose of this study is to determine the barriers to performing research activities from the viewpoint of faculty members in Kermanshah University of Medical Sciences.
    Method
    This cross – sectional study was performed in 2011 on all 229 faculty members، using a questionnaire consisting of a demographic section and a research barrier one in Likert scale. Data analysis was performed using the software SPSS 16.
    Results
    Organizational barriers were found to have a high frequency، there is a significant relationship between organizational factors and research factors (P < 0. 001). Including insufficiency of the income from doing research، inapplicability of the research findings، and tough formalities to mention just the major ones. Personal factors were found to be important، too the highest frequencies were related to family problems and unwillingness to perform research.
    Conclusions
    the findings indicate the necessity of eliminating research barriers on the part of the vice – chancellor of Research & Technology of the university and related authorities. In addition، some actions like material and non-material incentives and providing opportunities for research can be important measures to improve both the quality and quantity of research projects.
    Keywords: Faculty members, barriers research, Kermanshah
  • Pages 251-259
    Background
    Most important consequences of cardiopulmonary resuscitation (CPR) are Restoration functions of the heart and lung. Despite abundant advances in medical sciences، the prognosis remains poor for patients who have CPR. This study was done to determine the success rate of CPR in patients with cardiopulmonary arrest during a six months training in selected health centers were studied in Kermanshah in 2011-2012
    Methods
    In this prospective study 320 samples were selected with the use of purposive sampling method. The researcher made Information form was used for data gathering whose face and content validity and Kappa coefficient reliability r= 0. 79. Data were analyzed with STATA9 software and statistical tests such as، relative risk (RR) and successfully revived Poll، chi-square test and Fisher Accurate.
    Results
    The initial success rate of cardiopulmonary resuscitation were 15. 3%، final (discharged live from the hospital) 10. 6 and six months of successful CPR 8. 12 percent. There was no Significant difference in the success rate of initial resuscitation statistically significant deference in different age categories، But the amount successful initial resuscitation patients were higher in morning (P=0. 02).
    Conclusion
    The results showed that the initial success rate of CPR inside and outside the country، especially on the night shift toward lower levels، however patient survival at six months is an acceptable level. According to this study finding suggested appropriate distribution of the Medical team in all shifts were done to successfully CPR and exactly flow- up after Successful resuscitation and hospital discharge were done.
    Keywords: cardiopulmonary resuscitation
  • Pages 260-266
    Introduction
    Today، medical education provides the human force that runs the health care system; therefore it requires continuous upgrade by studying the current state and identifying its strengths and weaknesses. Students as recipients of training are the best source for identifying the existing problems. This study reviews the quality of clinical education from the perspective of medical students.
    Methods
    This descriptive analytic study was done on 119 samples that selection with convenience sampling. Data collection questionnaire including questions about demographic information، goals of the educational program، the performance of the teacher، and the learning environment، was distributed among samples. Validity of this questionnaire in previous studies was reported 0. 88 through test re-test method. The data was analyzed using SPSS 15 software and descriptive and analytic statistics tests.
    Results
    From 130 distributed questionnaires، 119 were completed and returned. The results showed 57. 7% of the students were female and the average age was 24 ±4. 1 years. Generally، 61. 3% of students believed that the conditions in different examined fields، almost meet their expectations. The average score achieved in fields such as the goals of the program and the performance of the teacher was higher over the rest of the fields.
    Conclusion
    According to the results of this study، it seems the educational programs offered in the course of clinical training، must be revised. Reduction of the number of students، improving accommodation and means of training are among the various factors which can help upgrade the quality of clinical education and consequently improve the satisfaction of the students.
    Keywords: Clinical education, medical students, viewpoint
  • Pages 267-272
    Introduction
    Thrombocytopenia is a common disorder in patients who admitted to the intensive care unit (ICU) that has been showed as a bad prognostic factor for mortality and has a various causes. The aim of this study was to determine the prevalence of thrombocytopenia and its relation to bacterial sepsis as one of causes of this disorder in patients who admitted to the ICU.
    Methods
    This study was a retrospective analysis of all patients who hospitalized in ICU of a teaching hospital affiliated to Kermanshah University of Medical Sciences from 2012 to 2014.
    Results
    Of 387 patients، 231 patients (59. 6%)، at least one time، afflicted by thrombocytopenia. There wasn’t any significant difference between age and gender by thrombocytopenia incidence (P>0. 05). Totally، 76 patients (19. 6%) had positive blood culture that 58 cases (76. 3%) occurred in thrombocytopenic patients.
    Conclusion
    The results of this study was determine that thrombocytopenia incidence is a good prognostic factor in morbidity and mortality of patients who hospitalized in ICU. Also، bacterial sepsis as a major causes of thrombocytopenia incidence in ICU.
    Keywords: Thrombocytopenia, sepsis, intensive care