فهرست مطالب
Health and Development Journal
Volume:3 Issue: 1, 2014
- تاریخ انتشار: 1393/05/05
- تعداد عناوین: 8
-
-
صفحات 1-13مقدمهچگونگی دفع پسماندهای تولید شده شهری، همواره یکی از معضلات جامعه بشری بوده است. روش های گوناگونی برای مدیریت پسماندهای شهری ارائه شده است که محل های دفن پسماند، جدای از تکنولوژی استفاده شده در ارتباط با آن، مقصد نهایی زباله ها هستند. با توجه به حساسیت بالای موضوع، شناسایی مکان های مناسب برای دفن پسماند نیازمند تکنیک های جامعی است. هدف پژوهش حاضر، انتخاب مکان مناسب دفن پسماندهای شهری با استفاده از سیستم های اطلاعات جغرافیایی، فرآیند تحلیل سلسله مراتبی فازی و فازی تاپسیس است.روش هاابتدا معیارهای موثر در انتخاب محل دفن پسماند از سازمان های مربوطه جمع آوری شد و با استفاده از سیستم های اطلاعات جغرافیایی آنالیز و استاندارد سازی شدند. سپس با ارائه نظر کارشناسی و به کارگیری روش Fuzzy-AHP هریک از معیارها وزن دهی و همپوشانی شدند. در مرحله بعد با استفاده از روش Fuzzy-TOPSIS اولویت بندی گزینه ها انجام شد. هریک از این روش ها در محیط MATLAB برنامه نویسی شده اند.
نتا یج: با اجرای روش های فوق 36 گزینه مناسب به دست آمد. سپس با انجام اولویت بندی 2 گزینه به عنوان بهترین مکان انتخاب شدند که در جنوب شرقی مرکز دفن زباله فعلی (کولیک) و شهر پاکدشت واقع شده اند.بحث و نتیجه گیرینتایج نشان داد که گزینه های انتخابی در مقایسه با مرکز دفن فعلی در مکان بهتری واقع شده اند و این رویکرد ترکیبی به دلیل لحاظ کردن ماهیت غیر دقیق پدیده ها، هم در مرحله وزن دهی و هم در مرحله رتبه بندی عمکرد بهتری نسبت به سایر روش ها دارد.
کلیدواژگان: پسماند، دفن بهداشتی، تحلیل سلسله مراتبی فازی، فازی تاپسیس، سیستم های اطلاعات جغرافیایی، شهر پاکدشت -
صفحات 14-27مقدمهکروم یکی از شایع ترین آلاینده هایی است که به دلیل خاصیت تجمع پذیری در بافت های بدن انسان و توانایی ایجاد خطرات بهداشتی در سال های اخیر مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این مطالعه مغناطیسی کردن کربن فعال پودری به وسیله نانو ذرات آهن صفر ظرفیتی و استفاده از آن به عنوان جاذب در حذف کروم شش ظرفتیCr (VI) از محیط های آبی است.روش هادر این مطالعه آزمایشگاهی از روش احیاء برای تبدیل آهن دو ظرفیتی به آهن صفر و روش هم تر سیبی به منظور نشاندن آهن صفر تولید شده روی کربن فعال پودری جهت القای خاصیت مغناطیسی استفاده شد. ویژگی جاذب با تکنیک های SEM و XRD مورد آنالیز قرار گرفت. در ادامه به ترتیب pH، زمان تماس، دور همزن، میزان جاذب و غلظت کروم با استفاده از رگرسیون خطی در حالت بهینه مشخص گردید. سپس معادلات ایزوترم، سینتیک و ترمودینامیک جذب بر مبنای شرایط بهینه مورد بررسی قرار گرفت. برای تجزیه و تحلیل آماری از نرم افزار Design Expert استفاده شد.
نتا یج: بالاترین راندمان جذب در 3pH=، زمان تماس 60 دقیقه و میزان جاذب g/L 5/0 در غلظت اولیه mg/l4 کروم مشاهده شد. بررسی روابط ایزوترم و سینتیک واکنش نشان می دهد که فرآیند جذب کروم به ترتیب از مدل های فروندلیخ) 991/0(R2> و سینتیک درجه دوم) 982/0(R2> تبعیت می کند. در بررسی ترمودینامیک واکنش نیز مقادیر ∆HO و∆SO به ترتیب برابر 99/146 و 452/0- شد که نشان دهنده گرماگیر و خود به خودی بودن واکنش می باشد.بحث و نتیجه گیریکربن فعال پودری اصلاح شده با آهن صفر توانایی جذب موثر کروم را داشته و به دلیل خاصیت مغناطیسی به سادگی توسط آهن ربا از نمونه جداسازی می شود.
کلیدواژگان: کروم شش ظرفیتی، جذب سطحی، کربن فعال مغناطیسی، نانو ذره آهن صفر -
صفحات 28-37مقدمهبرخی از رنگ ها سمی و حتی سرطان زا بوده که قبل از تخلیه فاضلاب های نساجی به سیستم های متداول، نیازمند جداسازی و تصفیه پیشرفته هستند. هدف از این مطالعه حذف رنگ دایرکت بلو 71 از محیط های آبی با استفاده از گل قرمز فعال شده بود.روش هاگل قرمز با استفاده از اسید نیتریک فعال شد و در آزمایش های جذب مورد استفاده قرار گرفت. حذف رنگ دایرکت بلو 71 با استفاده از گل قرمز فعال شده به عنوان تابعی از زمان تماس، pH و غلظت اولیه رنگ مورد بررسی قرار گرفت. ایزوترم های جذب با استفاده از مدل های فروندلیخ و لانگمویر مورد تحلیل قرار گرفتند. داده های سینتیکی با سینتیک های شبه درجه اول و شبه درجه دوم تطبیق داده شدند.
نتا یج: میزان جذب رنگ با کاهش pH، افزایش زمان تماس و غلظت اولیه رنگ افزایش می یابد. مدل ایزوترمی فروندلیخ) 9737/0R2=) بهترین تطابق را با داده های آزمایش داشت. داده های سینتیکی از سینتیک شبه درجه دو)9902/0R2=) بهتر پیروی کردند.بحث و نتیجه گیریبراساس نتایج این مطالعه، استفاده از گل قرمز، به عنوان یک جاذب موثر و ارزان قیمت، جهت پیش تصفیه پساب های آلوده به رنگ دایرکت بلو 71 می تواند مورد ملاحظه قرار گیرد.
کلیدواژگان: دایرکت بلو 71، فاضلاب نساجی، گل قرمز فعال شده، جذب سطحی، مدل ایزوترمی -
صفحات 38-47مقدمهصنعت جوشکاری یکی از رایج ترین صنایع در جهان به حساب می آید و تقریبا بیش از یک درصد نیروی کار هر کشور را جوشکاران تشکیل می دهند. هدف این مطالعه بررسی تغییرات شاخص های عملکرد ریوی کارگران این صنعت پس از چهار سال جوشکاری می باشد.روش هاجمعیت مورد مطالعه را تمام جوشکاران یکی از کارخانه های تولید آبگرمکن شهرستان نیشابور (63 نفر) تشکیل می دهند. اطلاعات دموگرافیک و شکایت های تنفسی کارگران با استفاده از پرسشنامه جمع آوری گردید. نتایج اسپیرومتری اخیر هر کارگر با 4 سال قبل وی با آزمون t-test زوجی مقایسه شد. آنالیز داده ها به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 16 انجام گرفت.
نتا یج: میانگین شاخص های ریوی کارگران پس از 4 سال کاهش یافته بود و به طور متوسط FEV112/0 لیتر با دامنه (19/0-04/0)، FVC 12/0 لیتر با دامنه (2/0-03/0) و FEV1/FVC 77/0 درصد با دامنه (31/1-11/0) کاهش داشت، این کاهش در جوشکاران غیر سیگاری معنی دار بود اما در سیگاری ها به معنی داری نرسید. در سال آخر مطالعه سرفه و خلط شایع ترین شکایت تنفسی جوشکاران بود.بحث و نتیجه گیریبه نظر می رسد، جوشکاری جزء مشاغل پر خطر باشد که باعث کاهش شاخص های ریوی می شود. لذا باید به تدابیر لازم برای پیشگیری از این مشکل همانند تهویه کافی و استفاده از ماسک های تنفسی مناسب و بهداشت محیط کار اهمیت ویژه داده شود.
کلیدواژگان: جوشکاران، شاخص های عملکرد ریوی، علایم تنفسی -
صفحات 48-61مقدمهحوادث و سوانح رانندگی یکی از جدی ترین عوامل مرگ و میر و ناتوانی می باشند. از مهم ترین عوامل ایجاد این سوانح، عوامل انسانی هستند. لذا بررسی حاضر به نقش رفتار های رانندگی و عوامل موثر بر آن در رانندگان استان کرمان پرداخته است.روش هادر این بررسی مقطعی که در استان کرمان انجام گرفت، تعداد 730 راننده شرکت داشتند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ای مشتمل بر اطلاعات دموگرافیک، سوابق رانندگی، پرسشنامه رفتارهای رانندگی منچستر، پرسشنامه خصوصیات شخصیتی ((NEO PI-R و پرسشنامه منبع کنترل ادراک شده بود. از روش های آمار توصیفی، آزمون های پیرسون، ANOVA و t-test و نرم افزار آمار SPSS نسخه 16برای تجزیه و تحلیل داده ها استفاده شد.
نتا یج: حدود 36 % افراد فقط گاهی اوقات از کمربند ایمنی استفاده می کردند و3% ایشان هرگز از کمربند استفاده نمی کردند. تقریبا تمام شرکت کنندگان 4/96% انجام تخلفات غیرعمد را گزارش کردند. میان نگرش در مورد قوانین رانندگی و هر دو بعد رفتارهای رانندگی همبستگی معنی داری در حد متوسط و به صورت معکوس وجود داشت. بین برخی خصوصیات شخصیتی و خطا های عمدی نیز رابطه معنی دار معکوس وجود داشت. رابطه بین درک منبع کنترل درونی و تخلفات رانندگی منفی بود.بحث و نتیجه گیریشناسایی رانندگان پرخطر و ارایه مشاوره، راهنمایی و آموزش اختصاصی به آنان از طریق مشاورین روانشناسی و پلیس از یک سو و ارزیابی خصوصیات روان شناختی متقاضیان گواهینامه رانندگی هنگام اخذ برای اولین بار یا زمان مراجعه برای تمدید آن و حتی در فواصل زمانی منظم در سایر رانندگان از سوی دیگر می تواند به کاهش خطرات ناشی از سوانح ترافیکی منجر گردد.
کلیدواژگان: رفتار رانندگی، خصوصیات شخصیتی، نگرش، منبع کنترل، کرمان -
صفحات 62-70مقدمهحوادث غیرمترقبه و بلایا، اغلب وقایعی غیرقابل کنترل هستند که در سراسر دنیا و همچنین ایران نیز اتفاق می افتند. مراکز درمانی به ویژه بیمارستان ها، که نقش مهمی در درمان مصدومان و مجروحان و موفقیت در زمان بحران ها را ایفا می کند نیازمند آمادگی مناسب هستند. مطالعه حاضر با هدف بررسی میزان آمادگی بیمارستان های دانشگاه علوم پزشکی تبریز برای مواجهه با بحران طراحی شده است.روش هااین مطالعه به روش مقطعی -توصیفی در سال 1390 و در شش بیمارستان تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی تبریز انجام پذیرفت. داده ها با استفاده از چک لیستی که پایایی آن در حد قابل قبول برآورد شد، روایی آن نیز به وسیله صاحب نظران در دسترس مورد تایید قرار گرفت، گردآوری گردید و با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تحلیل شد.
نتا یج: بیمارستان های مورد پژوهش با کسب 30% از امتیاز کل مربوط به پذیرش، کمترین آمادگی را از لحاظ مقابله با بحران برخوردار بودند. اورژانس (54%)، پشتیبانی (57%) و ترافیک (58%) همچنان از وضعیت متوسطی برخوردار بودند، اما نسبت به سایر عوامل در وضعیت بهتری قرار داشتند. همچنین بیمارستان های مورد پژوهش از حیث نیروی انسانی، ساختار و تشکیلات به ترتیب با امتیاز 77% و 66% در وضعیت خوب قرار داشتند و از نظر فضای فیزیکی (47%)، نمودار عملکرد (44%) و پروتکل ها (40%) از وضعیت متوسط برخوردار بودند.بحث و نتیجه گیریمطابق با استانداردهای لازم برای مدیریت بحران در شرایط اضطراری بیمارستان های مورد مطالعه در تبریز با داشتن آمادگی متوسط در زمینه های اورژانس، تخلیه و انتقال، ترافیک، ارتباطات، امنیت، آموزش، پشتیبانی، نیروی انسانی و مدیریت و مخصوصا پذیرش نیاز به بهبود دارند و ضروری است تدابیر مناسبی در این زمینه اتخاذ گردد.
کلیدواژگان: آمادگی، بیمارستان، حوادث غیرمترقبه -
صفحات 71-83مقدمهمواد هیومیکی در آب شرب با کلر واکنش داده و ترکیبات سرطان زا را تشکیل می دهد. فرآیند جذب به علت اقتصادی و ساده بودن برای حذف آلاینده ها توجه زیادی را به خود جلب کرده است. این تحقیق با هدف بررسی مطالعه سینتیک و ایزوترم جذب اسید هیومیک توسط نانو ذره سیلیکون در آب انجام گرفت.روش هااین تحقیق یک مطالعه تجربی است که بر روی نمونه سینتیک و سپس بر روی نمونه واقعی آب سد علویان شهرستان مراغه انجام گرفت. اثر پارامترهای pH، مقدار جاذب و زمان های مختلف بر روی حذف اسید هیومیک مورد بررسی قرار گرفت. به منظور درک بهتر فرآیند جذب، ایزوترم ها، سینتیک جذب و انرژی گرمایی بررسی شد. برای تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 16 و روش های آماری رگرسیون و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.نتایجبیشترین درصد حذف اسیدهیومیک در4=pH، و زمان ماند10دقیقه و کاربرد مقدار جاذب 25/0گرم در لیتر برای محلول های سنتتیک و واقعی به ترتیب با راندمان4/88% و7/86% به دست آمد. همچنین جذب اسید هیومیک از ایزوترم لانگمیر و سرعت آن از سینتیک درجه دوم تبعیت می کرد. ظرفیت بیشینه جاذب با استفاده از مدل لانگمیر برابر با 56/1 میلی گرم بر لیتر تعیین شد. در این مطالعه، مقدار عددی RL برابر 1/0 نشان دهنده جذب مطلوب اسیدهیومیک با نانو ذره سیلیکون است. مطالعه ترمودینامیکی صورت گرفته روی جذب اسید هیومیک نشان داد که فرآیند جذب اسید هیومیک بر روی نانو ذره سیلیکون، گرمازا و خود به خودی است.بحث و نتیجه گیریجذب اسیدهیومیک با استفاده از نانو ذره سیلیکون به غلظت اولیه مواد واکنش دهنده بستگی داشته و هرچه غلظت اولیه افزایش یابد، زمان کمتری برای انجام واکنش ها مورد نیاز می باشد. این روش، روشی مطلوب برای حذف اسید هیومیک است.
کلیدواژگان: اسید هیومیک، نانو ذره سیلیکون، ایزوترم جذب -
صفحات 84-93مقدمهمحیط سازمان ایجاب می کند که مدیران در هر زمان سبک رهبری مناسب با شرایط موجود و تیپ شخصیتی خود و زیر دستان را انتخاب نمایند تا موجب افزایش بهره وری و اثر بخشی سازمان گردد. هدف از انجام این مطالعه بررسی رابطه بین تیپ های شخصیتی و سبک رهبری مدیران ارشد و میانی بیمارستان های آموزشی شیراز بود.روش هااین مطالعه توصیفی- تحلیلی به صورت مقطعی و برروی 34 نفر از مدیران ارشد و میانی بیمارستان های آموزشی شیراز انجام شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه60 سوالی بود که روایی و پایایی آن ثابت شده بود. داده ها با استفاده از آزمون های آماری من ویتنی یو، ضریب همبستگی اسپیرمن و کروسکال والیس توسط نرم افزار SPSSنسخه 16 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.نتایجدر مورد تیپ های شخصیتی بیشترین فراوانی مربوط به افراد دارای تمایل به تیپ شخصیتی A بود و هیچ کدام از افراد مورد مطالعه تمایل شدید به تیپ شخصیتی B نداشتند. از نظر سبک های رهبری مدیران در بعد انسان گرا در سطح متوسط و در بعد وظیفه ای در سطح متوسط به بالا و قوی قرار داشتند. بین تیپ شخصیتی و سبک رهبری انسان گرا از نظر آماری رابطه معنی داری وجود داشت.بحث و نتیجه گیریمدیران مورد بررسی در این مطالعه علاقه مند به سبک رهبری وظیفه ای بودند و بیشتر تیپ شخصیتی A داشتند. لذا بر اجرای اقداماتی نظیر توجه بیشتر به بعد انسانی کارکنان وآموزش مدیران تاکید می گردد.
کلیدواژگان: سبک رهبری، تیپ شخصیتی، بیمارستان
-
Pages 1-13BackgroundOne of the main dilemmas of the human community has been municipal waste landfills. Various methods have been developed to manage municipal wastes in which landfills are the final destination apart from the used technologies. Given the sensitivity of this issue, identifing areas approriate for landfilling requires the application of comprehensive techniques. The objective of the present research is to select the most appropriate place for municipal wastes landfilling using geographical information systems, fuzzy analytic hierarchy process and fuzzy TOPSIS.MethodsInitially the effective factors in choosing landfill location was inquired from various institution and were standardized and analysed using geographical information systems. Then every criterion was weighted according to expert opinion and FAHP (Fuzzy Analytic Hierarchy Process). Then, FTOPSIS (Fuzzy Technique for Order Preference by Similarity to Ideal Solution) method was used to prioritize the options. Each method was programmed in MATLAB.ResultsThirty six suitable options were calculated through running the above mentioned methods. Then, two options that were located in the south east of the current landfilling (in Kulik) and Pakdasht city were selected as the best location for landfilling.ConclusionResults showed that the selected landfills are located at a better position compared to the current one. And this integrated approach, showed a better performance than others due to taking into account the inexact nature of the phenomena both at weighting and ranking stages.Keywords: Solid waste, Sanitary Landfill, Fuzzy Analytic Hierarchy Process, Fuzzy TOPSIS, Geographic Information Systems, Pakdasht
-
Pages 14-27BackgroundChromium is one of the most common pollutants that has been noticed in recent years due to its accumulation in human tissues and health risks. The aim of this study is to magnetize powdered activated carbonby Nano zero-valent iron (NZVI) particles and use it as the adsorbent for removal of Cr (VI) from aquatic solutions.MethodsIn this study, reduction and co-precipitation methods were used for converting divalent iron into zero-valent iron and depositing zero-valent iron particles on powdered activated carbon in order to induct magnetic effect, respectively. Adsorbent characteristics were analyzed using SEM and XRD techniques. The pH, contact time, stirring rounds, adsorbent dose and the concentration of chromium was determined in optimal condition by Regression coefficient (R2). Then the isotherm, kinetic and thermodynamic equations of adsorption were investigated based on optimum conditions. Statical analysis was done by Design Expert software.ResultsThe highest removal efficiency was observed in pH=3, 60 minutes contact time and 0.5 g/L of adsorbent dose in the initial concentration of 4 mg/l chromium. Isotherm and kinetic studies also showed that adsorption process of chromium follows the Freundlich model (R2>0.991) and pseudo-second order model kinetics (R2>0.982) respectively. In evaluating the reaction thermodynamic, values of ∆Ho and ∆So was equal to 146.99 and -0.452respectively, which illustrates reactions are endothermic and spontaneous.ConclusionPowdered activated carbon modified by zero-valent iron has the ability to remove chromium effectively and could be separated from the sample by magnet simply due to its magnetic property.Keywords: Chromium(VI), Adsorption, Magnetic activated carbon, Nano zero valent iron
-
Pages 28-37BackgroundSome of dyes are toxic and even carcinogenic and require separation and advanced treatment of textile effluents before being discharged into conventional systems. The objective of this study was to remove the direct blue 71 dye from aqueous solutions using activated red mud.MethodsRed mud was activated by nitric acid and was used in the adsorption experiment. Direct blue 71 removal, using activated red mud was studied as a function of contact time, pH, and initial dye concentration. The adsorption isotherms were analyzed using the Langmuir and the Freundlich isotherms. Kinetics data were fitted with Pseudo-first-order and Pseudo-second-order models.ResultsThe adsorption rate increases with pH decrease, contact time increase, and increase initial dye concentrations. The Freundlich isotherm (R2=0.9737) was the best-fit adsorption isotherm model for the experiment. The adsorption data, followed a pseudo-second-order model (R2=0.9902).ConclusionBased on the result of the study, the use of activated red mud, as an efficient low-cost adsorbent, can be considered for (pre-) treating direct blue 71 contaminated wastewater.Keywords: Direct blue 71, Textile wastewater, Activated red mud, Adsorption, Isotherm models
-
Pages 38-47BackgroundWelding is one of the most common industries in the world and welders are estimated to make up more than 1% of the work force in industrialized countries. The aim of this research was to study the respiratory index changes in these workers after four years working in this industry.MethodsThis study included all welders working in one of the water heater making factories in Neyshabur who were 63 persons. Demographic information and respiratory complaints were collected by a questionnaire. Each worker's recent spirometry results were compared with his results from four years before using Paired-samples t-test. Data analysis was performed using SPSS16 software.ResultsThe mean respiratory indices had all decreased after 4 years. The mean of FEV1 had decreased 0.12 L, ranging from 0.04 to 0.19, FVC had decreased 0.12 L, ranging from 0.03 to 0.2 and FEVI/FVC had decrease 77%, ranging from 0.11 to 1.31. This decrease was significant in all non-smoking welders, but not significant in smoking welders. Mucopurulent cough was the most common respiratory complaint among the welders.ConclusionThe findings may imply that welding is a high risk job that can negatively affect respiratory indices.Therefore it seems necessary to pay attention to preventive measures such as proper ventilation, using proper respiratory masks and environment health in this industry.Keywords: Welders, Spirometry test, Respiratory symptoms
-
Pages 48-61BackgroundDriving accidents are one of the most serious causes of mortality and disability in Iran. Since the main cause of these accidents are human factors, the present study aimed at studying the role of driving behaviors and influencing factors among drivers in Kerman province.MethodsA total of 730 drivers participated in this cross-sectional study. Data gathering instruments were a questionnaire consisting of demographic variables and driving experience, Manchester Driving Behavior Questionnaire, personality characteristics assessment questionnaire (NEO PI-R) and perceived Locus of control questionnaire. Data were analyzed through SPSS16 software and using t-test, ANOVA and Pearson correlation test.ResultsAbout 36% of drivers sometimes use safety belts and 3% of them never use it. Almost all participants (96.4%) reported some non-intentional violations. There was a significant moderate reverse correlation between attitudes about driving laws and both aspects of driving behaviors. Some of personality characteristics had significant reverse relationship with intentional violations. Relationship between perceived internal locus of control and driving violation was negative.ConclusionIdentifying high-risk drivers, providing them with counseling and specific counseling and training by psychologists and police as well as primary evaluation of psychological characteristics of applicants at the time of getting or renewing driving license and other drivers at regular intervals can help to reduce risks of traffic accidents.Keywords: Driving behavior, Personality characteristics, Attitude, Source of Control, Kerman
-
Pages 62-70BackgroundUnexpected events and disasters are often uncontrollable events occurring around the world, including Iran. Health care delivery centers, especially hospitals play the most important role in treating injured and wounded people and accomplishing the mission in the time of crisis. They need to be in a proper level of readiness.This study aimed to evaluate the readiness of hospitals affiliated with Tabriz University of Medical Sciences for dealing with crisis and disaster.MethodsThis cross-sectional descriptive study was performed in six hospitals affiliated with Tabriz University of Medical Sciences in 2011. Data is collected using checklist that it’s the reliability and validity was estimated at an acceptable level. The gathered information was analyzed using descriptive statistics in SPSS version 16.ResultsIn all of six hospitals, reception units only meet 30% of standards and were the least ready for dealing with disasters. There was an average level of readiness in the fields of emergency (54%), support (57%) and traffic (58%) while they were in a readier condition than other fields. Scores concerning human resources (77%) and organization and structure (66%) represent a satisfactory level of readiness. There was an average level of readiness regarding physical space (47%), performance chart (44%) and protocols (40%).ConclusionAccording to the average standard necessary requirements for disaster management in emergencies, the studied hospitals need improvement in the fields of transportation, traffic, communication, safety, training, support, human resources and administration and especially reception, and it is recommended to implement a holistic policy for promoting the current situation.Keywords: Readiness, Hospital, Disasters
-
Pages 71-83BackgroundHumic substances in drinking water react with chlorine and form carcinogenic compounds. The adsorption process, as a simple and cost-effective process, has attracted great attention in pollutant removal. The aim of this research was kinetic and isotherm study of humic acid adsorption by silicon nanoparticles in water.MethodsThis experimental study was conducted on a synthetic and then a real water sample collected from Alavian Dam in Maragheh city. The effects of pH, absorbent amount and time on the removal of humic acid were evaluated. In order to get a better insight into the process of adsorption, the adsorption kinetic and equilibrium isotherm and thermal energy were determined. Data analysis was performed through SPSS16 and using regression and Pearson coefficient of correlation.ResultsThe highest percentage of Humic acid adsorption was observed at pH=4, retention time of 10 minutes and absorbent amount of 0.25 g/L with removal efficiency of 88.4% and 86.7% for synthetic and real samples respectively. Meanwhile, the removal of humic acid followed Langmuir isotherm and its rate followed the second order kinetic model. Optimal capacity of adsorbent was 1.56 mg/g based on Langmuir model. The obtained RL (0.1) shows efficient silicon nanoparticles adsortion capacity in humic acid removal. Thermodynamic study showed that humic acid adsorption on silicon nanoparticle is a spontaneous and thermal process.ConclusionThe adsoption of humic acid by nanoparticles depends on the initial concentration of the compounds and as the initial concentration increases the adsorption time decreases. This is an appropriate method for eliminating humic acid.Keywords: Humic acid, Sio2 Nanoparticle, Adsorption isotherm
-
Pages 84-93BackgroundOrganization environment obliges managers to choose proper leadership style matched with the current situation and their own and their subordinates personality types at any time to increase the efficiency and effectiveness of the organization. This study was conducted to investigate the relationship between personality type and leadership style among senior and middle managers in teaching hospitals of Shiraz city.MethodsIn this cross-sectional study, the sample included 34 senior and middle managers in teaching hospitals of Shiraz. Data were collected by a 60-item questionnaire that was valid and reliable. Analyses were performed using Spearman Correlation, Mann-Whitney U, and Kruskal Wallis in SPSS 16.ResultsIn terms of personality type, most managers tended to have type A personality and none of the surveyed managers had strong tendencyto type B personality. In terms of leadership style, managers were medium in human-oriented dimension and more than average in ask-oriented dimension. There was a statistically significant relation between personality type and human- oriented leadership styleConclusionThe Studied managers were more interested in task-oriented leadership style and most of them had type A personality.Therefore implementation of measures such as greater attention to the human dimension and managers training is emphasized.Keywords: Leadership styles, Character type, Hospital