فهرست مطالب

نشریه طب انتظامی
سال سوم شماره 1 (پیاپی 8، بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/03/08
  • تعداد عناوین: 7
|
  • علی خادمی، میترا هاشم زاده * صفحات 7-18
    مقدمه
    همایندی اختلالات اضطرابی و ماهیت پیچیده اختلال استرس پس از سانحه، بررسی و به کار گیری درمان های جدید را ایجاب می کند. هدف پژوهش حاضر، تعیین»اثربخشی آموزش مولفه های فراشناختی برکاهش نشانگان«این اختلال بوده است.
    مواد و روش ها
    پژوهش حاضر، از نوع شبه آزمایشی بود که با طرح پیش آزمون-پسآزمون و با گروه کنترل اجرا شد. بدین منظور از بین کلیه جانبازان اعصاب و روان (25% تا 40%) آذربایجان غربی تعداد40 نفر، با تشخیصPTSD به صورت تصادفی انتخاب شده و به صورت تصادفی در دو گروه آزمایش و کنترل قرار گرفتند. گروه آزمون، 8 جلسه درمان فراشناختی»ولز«را تجربه کردند و گروه کنترل تنها پی گیری شدند. آزمون می سی سی پی به عنوان ابزار تشخیص، آزمون چک لیست PCL و آزمون فراشناخت ولز، به عنوان ابزارهای ارزشیابی در پیش آزمون، پس آزمون و پیگیری به کار گرفته شد و نتایج ثبت گردید.
    یافته ها
    داده های جمع آوری شده با آزمون تحلیل کوواریانس چند متغیره و آزمون t مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند که نتایج آن نشان داد، بین میانگین نمرات مولفه های فراشناختی گروه ازمایش و کنترل در پس آزمون و پیگیری تفاوت معنی داری وجود دارد (0/01P<) همچنین گروه آزمایش در نمره کل نشا نگان استرس پس از سانحه کاهش معنی داری نسبت به گروه کنترل در پس آزمون و پیگیری نشان دادند (0/05P<).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش حاکی از آن است که مولفه های فراشناختی درجانبازان مبتلا به (PTSD) مختل است. و به کارگیری الگوی فراشناختی»ولز«در کاهش نشانگان عمومی آن ها موثر می باشد.
    کلیدواژگان: آموزش، مولفه های فراشناختی، اختلال استرس پس از سانحه، نشانگان
  • روح الله زابلی، مهدی حسنی *، کاظم خلجی، محمد کریم بهادری، هادی شیرزاد صفحات 19-30
    مقدمه
    هدف نهایی بیمارستان ها بهبود ایمنی بیمار بوده و این کار نیازمند تغییرات اساسی در فرآیندها و فرهنگ مثبت سازمانی است. این تحقیق با هدف بررسی ارتباط فرهنگ ایمنی بیمار از نظر کارکنان با ادراک بیماران از کیفیت خدمات در بیمارستان های منتخب نظامی شهر تهران در سال 1392 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این تحقیق از نوع توصیفی مقطعی بود که در بیمارستان های منتخب نظامی در شهر تهران به انجام رسید. نمونه آماری پژوهش با استفاده از فرمول کوکران، 125 نفر ازکارکنان و 125 نفر از بیماران با روش نمونه گیری تصادفی طبقه ای تشکیل دادند. روش جمع آوری داده ها دو پرسش نامه استاندارد HSOPSC به عنوان ابزار استاندارد سنجش فرهنگ ایمنی بیمار و پرسش نامه استاندارد CAHPSHS برای سنجش ادراک بیماران از کیفیت بود. از آمار توصیفی و آزمون همبستگی جهت تحلیل داده ها استفاده شد.
    یافته ها
    60/81% از کارکنان را زنان و 39/18% را مردان تشکیل دادند. میانگین امتیاز در ابعاد ادراک کلی از ایمنی 14/28، اقدامات و انتظارات مدیر در راستای ارتقاء ایمنی 12/52، کار تیمی درون بخش ها 15/33، شفافیت ارتباطات 10/34 پاسخ غیر تنبیهی به خطاها 8/98، حمایت مدیریت از ایمنی بیمار 10/6 و جابجایی و انتقال اطلاعات بیمار 11/65 بود. نتایج آزمون همبستگی پیرسون نشان داد که علی رغم وجود همبستگی مثبت بین امتیاز کلی ایمنی بیماران از دیدگاه کارکنان وامتیاز کلی ادراک بیماران از کیفیت مراقبت دریافتی (0/1= r)، این رابطه از نظر آماری معنادار نبود (0/13= P).
    نتیجه گیری
    با بالا رفتن فرهنگ ایمنی بیمار، نمی توان انتظار داشت که بیماران درک بهتری از کیفیت خدمات داشته باشند زیرا کیفیت خدمات درمانی متاثر از عوامل متعدد دیگری است.
    کلیدواژگان: فرهنگ ایمنی بیمار، ادراک از کیفیت، بیماران، بیمارستان نظامی
  • احسان زارع *، فریبا هوشمندی، حسین مشهدی نژاد صفحات 31-38
    مقدمه
    افزایش فشار مغزی مقاوم از عوارض هماتوم ساب دورال تروماتیک حاد و عامل مرگ و ناتوانی بیماران است. هدف مطالعه مقایسه اثر دو نوع عمل رایج جراحی دکمپرسیو بر پیش آگهی بیماران می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه از فروردین 1389 لغایت تیر 1390 در بیمارستان شهید کامیاب دانشگاه علوم پزشکی مشهد اجرا گردید. بیماران مبتلا به هماتوم ساب دورال تروماتیک حاد دردو گروه بررسی شدند. گروه اول تحت عمل جراحی کرانیوتومی و دوراپلاستی و گروه دوم تحت لوبکتومی، کرانیوتومی و دوراپلاستی قرار گرفتند. برای تمامی بیماران معیار کومای گلاسکو (GCS) قبل از عمل، میزان مرگ و میر و معیار نتایج گلاسکو (GOS) 3 ماه پس از جراحی ثبت گردید. در این پژوهش از نرم افزار SPSS ویرایش 18 و از آزمون های آماری کای-اسکوئر، تست تی مستقل و تست من-ویتنی استفاده شد.
    یافته ها
    از87 بیمار 52 نفردر گروه یک و 35 نفر در گروه دوم حضور داشتند. بین دو گروهGCS قبل ازجراحی (0/93=P)،GOS در 3 ماه پس از جراحی (0/35=P) و میزان مرگ و میر (0/48=P) تفاوتی وجود نداشت. رابطه آماری بین GCS قبل از جراحی و GOS در 3 ماه پس از جراحی در گروه یک (0/15=P) و گروه دوم (0/70=P) وجود نداشت. اگر چه ارتباط معنی داری بین GCS قبل از جراحی و میزان مرگ ومیر در گروه یک وجود داشت (0/04=P) ولی در گروه دوم معنا دار نبود (0/63=P).
    نتیجه گیری
    نتایج پیگیری 3 ماهه در دو گروه تفاوتی با هم نداشت. بیماران بعد از کرانیوتومی، دوراپلاستی و لوبکتومی از بخش مراقبت های ویژه و همچنین از بیمارستان زودتر مرخص شدند.
    کلیدواژگان: هماتوم ساب دورال حاد تروماتیک، کرانیوتومی، معیار کومای گلاسکو
  • مهرناز مرادی کل بلند، سمیرا بیرانوند *، پریسا شینی جابری صفحات 39-46
    مقدمه
    اعتیاد به عنوان یکی از جدی ترین معضلات اجتماعی در ایران بوده و زمینه ساز بسیاری از آسیب ها و انحرافات اجتماعی، می باشد که نیازمند پیشگیری های اولیه و ثانویه است. لذا پژوهش حاضر با هدف بررسی رویکرد های پیشگیری اولیه و پیشگیری از عود مجدد اعتیاد از دیدگاه بیمار مراجعه کننده به مراکز درمان و سوءمصرف و کاهش آسیب مواد مخدر شهر اهواز در سال 92-1391 انجام شده است.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش توصیفی مقطعی، 200 نفر از مراجعین به 8 مرکز سوء مصرف و کاهش آسیب مواد مخدر در یک دوره 6 ماهه و به روش نمونه گیری تصادفی- خوشه ایانتخاب شدند. داده ها با استفاده از یک پرسشنامه محقق ساخته در 3 بخش (اطلاعات دموگرافیک، رویکردهای پیشگیری اولیه و پیشگیری از عود مجدد اعتیاد) و مصاحبه سازمان یافته جمعآوری با استفاده از نرم افزارSPSS19 تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین سنی شرکت کنندگان در مطالعه حاضر9/40 ± 32/19 سال، میانگین سنی شروع مصرف مواد 7/37 ± 20/7 و میانگین طول مدت بیماری اعتیاد در این گروه 8/30 ± 10/84 سال بود. در حیطه رویکردهای پیشگیری اولیه از اعتیاد به ترتیب رویکردهای خانوادگی، آموزشی، اجتماعی و اقتصادی و در حیطه رویکردهای پیشگیری از عود مجدد اعتیاد، رویکردهای آموزشی، خانوادگی و اجتماعی- اقتصادی به عنوان مهمترین رویکردها از نظر معتادان به مواد مخدر بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج فوق، در تمامی برنامه های پیشگیری اولیه و پیشگیری از عود مجدد اعتیاد، علاوه بر توجه به رویکرد های فردی بایستی رویکردهای خانوادگی، آموزشی، اجتماعی و اقتصادی نیز به ترتیب اهمیت در گروه هدف مورد تاکید قرار گرفته، تا حداکثر اثربخشی محقق گردد.
    کلیدواژگان: بیماری اعتیاد، رویکردهای پیشگیری، پیشگیری اولیه، عود
  • محمدطه محمدی آزاد *، امین تشکر، روح الله همتی، سامان حسینخانی صفحات 47-56
    مقدمه
    مرگ برنامه ریزی شده سلول یا همان آپوپتوز یکی از مهمترین فرآیندهای فیزیولوژیکی در تکوین و حفظ هموستازی موجودات چندسلولی می باشد. هر گونه اختلالی در تنظیم آپوپتوز منجر به ایجاد اختلالات گسترده ژنتیکی، بیماریهای خود ایمنی و سرطان می شود. فرآیند آپوپتوز هم در بحث سلامت و هم در بیماریها ضروری می باشد. اصطلاح آپوپتوز به تغییرات مورفولوژیکی یک سلول که درگیر مرگ برنامه ریزی شده باشد اطلاق می گردد که این تغییرات معمولا به صورت چروکیدگی سلول، متراکم شدن هسته، برآمدگی های سطح غشاء، قطعه قطعه شدن غشاء پلاسمائی و تبدیل شدن آنها به اجسامی به نام اجسام آپوپتوزی و تغییرات سطح غشاء که در نهایت به فاگوسیتوز شدن سلول آپوپتوزی منجر می شود.
    مواد و روشها: پس از ایجاد جهش هدف دار در ژنApaf-1 به کمکPCR، سلول های HEK293T به کمک لیپوفکتامین ترانسفکت شدند. 24 ساعت بعد از ترانسفکشن سلولها در حضور دوکسوروبیسین قرار گرفتند و فعالیت کاسپاز 3 و 7 آنها در زمانهای مختلف مورد سنجش قرار گرفت.
    یافتهها: فعالیت کاسپاز 3 و 7 به خوبی در سلول های ترانسفکت شده مشاهده شد و این فعالیت حدود 3 برابر سلول های کنترل بود که این داده به خوبی نشان دهنده افزایش فعالیت کاسپاز 3 و 7 در سلول هایHEK293T است. با توجه به مشاهده صورت گرفته احتمالا دومین انتهایی پروتئین Apaf-1 نقش کنترلی بر روی آزادسازی کاسپاز دارد.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد دومین انتهایی پروتئینApaf-1 فعالیت کاسپازهای سلول را کنترل می کند و امکان استفاده از آن به عنوان یک بیوسنسور برای غربالگری داروهای ضد سرطان وجود دارد.
    کلیدواژگان: مرگ برنامه ریزی شده، کاسپاز، آپاپتوز، آپاپتوزوم، سرطان
  • علیرضا حمید، سعیدرضا لطفی، زهرا عرب *، پیام پیشنماز صفحات 57-65
    مقدمه
    ترومای پرینه، یک مشکل رایج در طی درگیری های عملیاتی است که از اورژانس های جراحی می باشد.
    گزارش موردی: در این گزارش بیمار آقای 25 ساله بدنبال ترومای نافذ در اثر تیرخوردگی لگن به بیمارستان مراجعه کرده بود. در بررسی درد شدید، افت هموگلوبین و فشارخون داشت. بلافاصله تحت جراحی اورژانسی قرار گرفت. در حین جراحی تخریب کامل بیضه راست، قطع ریشه پنیس و مجرای ادراری، پارگی وسیع مثانه، پارگی ایلیوم و حدود دو لیتر خون در فضای پریتوئن مشاهده شد. رزکسیون و آناستوموز روده و ترمیم عروق شکمی انجام و پارگی مثانه ترمیم گردید. ترمیم مجرای ادراری و پنیس انجام شد. بیضه راست برداشته شد و در پایان درن سیستوستومی فیکس و جدار ترمیم گردید. در مدت پیگیری بیمار مشکل ادراری نداشت و نیز دارای ارکسیون طبیعی بود.
    نتیجه گیری
    این گزارش نشان داد که انجام جراحی اورژانسی بصورت تیمی در کمترین زمان ممکن، می تواند سبب ترمیم کامل آسیب لگنی و اندام تناسلی ناشی از ترومای سلاح گرم شود؛ و بیمار بعد از 7 ماه پیگیری دارای وضع عمومی پایدار و بدون مشکلات ادراری و جنسی بود.
    کلیدواژگان: ترومای دستگاه تناسلی، سلاح گرم، درگیری عملیاتی
  • مهدی محمدیان، ابوالفضل حجاری، عبدالله محمدیان هفشجانی * صفحات 63-72
    مقدمه
    این مطالعه با هدف بررسی روند میزان بروز سالیانه آسیب ها و مرگ و میرهای ناشی از سوانح ترافیکی درمناطق شهری و برون شهری استان اصفهان انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه ازنوع توصیفی و مقطعی- تحلیلی می باشد، که با استفاد از داده های مرکز ملی آمار بر پایه اطلاعات فرماندهی نیروی انتظامی (پلیس راهور) و دادهای حاصل از برنامه ملی ثبت سوانح و حوادث انجام شده است. میزان بروز آسیب و مرگ و میر ناشی از سوانح ترافیکی، برای هر 100 هزار نفر از جمعیت براساس منطقه رخداد سانحه محاسبه شده است.
    یافته ها
    بطور کلی 128477 نفر در طی دوره مطالعه در اثر سوانح ترافیکی در استان اصفهان مصدوم شدند، که از این تعداد 6392 نفر (5%) فوت نمودند، همچنین 99463 مورد (77/4%) از مصدومیت ها در مناطق درون شهری و 29014 مورد (22/6%) در مناطق برون شهری رخ داده است. روند میزان رخداد مرگ ومیر در طی دوره مطالعه صعودی می باشد، به گونه ای که از 4/9 تا 26/58 در هر 100000 نفر جمعیت می باشد. در این مطالعه 47/7% از سوانح ترافیکی در موتورسیکلت سواران، 34/2% در خودروسواران و 18/4% در عابرین پیاده رخ داده است.
    نتیجه گیری
    در استان اصفهان در طی سال های 1389– 1381 روند رخداد سوانح ترافیکی، مرگ و میر ها و آسیب ها صعودی می باشد. مناطق درون شهری نسبت بیشتری از تصادفات و آسیب ها و مناطق برون شهری نسبت بیشتری از مرگ و میرها را در بر می گیرند، در مناطق درون شهری بیشتر مرگ و میر ها در عابرین پیاده رخ می دهد. موتور سیکلت بیشترین عامل سوانح ترافیکی می باشد.
    کلیدواژگان: سوانح ترافیکی، میزان بروز، درون شهری، برون شهری
|
  • Pages 7-18
    Background
    Association of anxiety disorders and complex nature of Posttraumatic stress disorder (PTSD) entails examining and applying new treatments therapies. The aim of current study was to determine the effectiveness of cognitive training component in reducing symptoms of PTSD.
    Materials and Methods
    This quasi-experimental study was conducted with pre-post test and follow- up design using control group from all veterans patients with PTSD who lived in Urmia. For this reason, 40 patients were randomly selected and divided into two equal experimental and control groups. Experimental group experienced 8 sessions of Wells’s metacognitive therapy. While the control group was only followed. Mississipi scale was used as a diagnostic tool and PCL checklist as well as metacognitive test used as evaluation tools in the pre-test, post-test and follow up after two months. The results were recorded.
    Result
    Data were analyzed by multivariate covariance test (ANCOVA) and t-test. Our results indicated that there is a significant difference between mean metacognitive component’s scores of experimental and control groups in post-test and follow up(P<0/01). Experimental group also showed the significant decreas in total scores of general symptoms than the control in post- and follow- up test.
    Conclusion
    These results showed that the metacognitive components in veterans with PTSD are disordered and applying metcognitive model of Wells will be effective on decreasing general symptoms of PTSD.
    Keywords: instruction, meta, cognitive components, posttrumatic stress disorder, general symptoms
  • Rouhohllah Zaboli, Mahdi Hasani *, Kazem Khalagi, Mohammadkarim Bahadori, Hadi Shirzad Pages 19-30
    Background
    The final goal of hospitals is improving patient safety and this is requires fundamental changes in processes and positive organizational culture. This study aimed to analysis the relationship between patient safety culture and patient's perception of Healthcare quality in military hospitals in Tehran.
    Materials and Methods
    This was a descriptive and cross sectional study that performed in military hospitals in Tehran. The study population consisted of 125 staffs of hospitals and 125 patients were selected by using Cochran's formula formed by random stratified sampling. Data collected with use of two questionnairs:1) HSOPSC as a standard tool for patient safety culture assessment and 2) CAHPSHS for patient's perception of Healthcare quality measurement. Descriptive statistics and correlation test were used to analyze the data.
    Result
    The results showed that most employees in this study (%61.81) women and 39.18% of them were male. Based on our achieved results the average scores of overall perceptions of safety was 14.28, actions and expectations of the manager/supervisor in order to promote safety was (12.52), teamwork was (15.33), transparency of communications was (10.34), response to errors without punishing was (8.98), supporting of hospital management from patient safety was (10.6) and the relocation and transfer of patient information was 11.65. Pearson correlation showed that despite the positive correlation between patient safety culture from staff's point of view and patient's perception of Healthcare quality scores (r= %10), this relationship was not statistically significant (P- value= 0.13).
    Conclusion
    With increasing patient's safety culture in hospitals, we can not expect the better perception of quality of care due to health care quality affected by several other factors.
    Keywords: patient safety culture, quality of care, patients, military hospital
  • Ehsan Zaree *, Fariba Hoshmandi, Hosein Mashhadinejad Pages 31-38
    Background
    Acute and resistant rise in ICP is a cause of permanent disability in acute traumatic subdural hematoma. The objective of this study is to compare outcomes of two methods of decompressive surgery in acute traumatic subdural hematoma.
    Materials And Methods
    This study performed from March 2010 to June 2011 in Kamyab Hospital of Mashhad University of Medical Science, and patients who underwent surgical treatment divided to; Craniotomy & Duraplasty (Group I) and Craniotomy & Duraplasty & Lobectomy (Group II). Glascow coma scale (GCS) were assessed in pre- operative evaluation in addition to mortality rate and Glascow Outcome Scale (GOS) at 3 months. Statistical analysis was performed with SPSS18 by Chi- Square and T- student and Mann– Whitney test.
    Result
    87 patients with acute traumatic subdural hematoma contributed in this study. There were 52 patients in group I and 35 patients in group II There were not any significant relationship in preoperative GCS (p= 0.93), in 3 months postoperative GOS (p= 0.35) and Mortality rate (p= 0.48) between two groups. There were not any statistical relation between preoperative GCS and postoperative GOS in group I (p= 0.15) and group II (p= 0.07). There was a statistical relationship between preoperative GCS and mortality rate in group I (p= 0.04) but not in group II (p= 0.63).
    Conclusion
    Postoperative outcome after 3 months were similar in Craniotomy & Duraplasty and Craniotomy & Duraplasty & Lobectomy operations. Patients after Craniotomy & Duraplasty & Lobectomy operation discharged later from ICU and hospital.
    Keywords: acute traumatic subdural hematoma, craniotomy, glasscow coma scale
  • Pages 39-46
    Background
    As a serious social problem in Iran that leads to many social damages and deviations, Addiction requires primary and secondary preventions. Therefore, present study has been conducted with the aim of assessing primary prevention approaches and relapse prevention from the view of patient admitted to treatment center in Ahvaz during 2012- 2013.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional descriptive research, 200 of addicts referred to 8 treatments centers were selected by random- cluster sampling in a six month period. Data were collected by structured interviews and a 3 part researcher designed questionnaire (included demographic data, primary prevention approaches and relapse prevention) and analyzed with SPSS19.
    Results
    The mean age of participants in the research was 32.19 + 9.40 years, the mean age of onset for drug abus was 20. 7 + 7.37 years and the mean of addiction was 10.84 + 8.30. In the field of primary prevention approaches, familial, educational, social and economic approaches and in the field of relapse prevention, educational, familial and socioeconomic approaches were respectively as the most important approaches from patient perspective.
    Conclusion
    According to achieved results, in all programs of primary and relapse prevention of addiction, in addition to considering individual approaches, familial, educational, social and economic approaches should be included with regard to their importance to achieve the most efficacy.
    Keywords: addiction, prevention approaches, primary prevention, addiction relapse
  • Pages 47-56
    Background
    Programmed cell death or apoptosis is one of the most important physiological processes involved in development and homeostasis maintenance of multicellular organisms. Every defect in apoptosis regulation leads to wide variety of genetic disorders, autoimmune diseases and cancers. Apoptosis is an essential process in both health and diseases. Apoptosis is defined as morphological changes in a cell undergoing programmed cell death. These changes lead to cell shrinkage, nuclear condensation, membrane intrusion, plasma membrane fractionation and their conversion to apoptotic bodies and changes in cell surface membrane which cause phagocytosis of the cell bearing apoptosis.
    Materials And Methods
    Apaf-1 gene is mutated using PCR and then transfected into HEK293T cells by lipofectamin. 24 h transfected cells exposed to doxorubicin and caspase 3/7 activity was measured over different times.
    Results
    Caspase 3/7 activity was observed obviousely in transfected cells, which was 3 fold greater than those of controls. This data demonstrates the increase in caspase 3/7 activity in HEK293T cells. Based on our observation, the terminus domain in Apaf-1 is probably play a role in releasing the caspases.
    Conclusions
    The results of this study indicated that terminal domain of Apaf-1 has pivotal role in caspase regulation and it is possible to design a biosensor for screening the anticancer drugs by removing terminal domain of this protein.
    Keywords: programmed cell death, caspase, apoptosis, apoptosom, cancer
  • Alireza Hamid, Saeed Reza Lotfi, Zahra Arab *, Payam Pishnamaz Pages 57-65
    Background
    Perineal trauma is a common problem during operational conflicts that is a surgical emergency. Case report: In this case report, a 25-year-old man was referred to our hospital because of penetrating trauma caused by gunshot. The patient had severe pain, decline of hemoglobin and decreased blood pressure. An emergency surgery was performed immediately. During surgery, a complete destruction of the right testis, cutting the root of the penis and urethra, bladder large rupture, the rupture of the ileum and approximately two liters of blood in the peritoneal space was observed. Resection and the anastomosis of bowel were done, and abdominal vascular and bladder rupture were also repaired. His penis and urinary tract were repaired, as well. Right testis was removed and the cystostomy drain was fixed and the wall was repaired. The patient did not have urinary problems and his erection was normal during follow-up period.
    Conclusion
    This report showed that the multidisciplinary emergency surgery during the least possible time can lead to complete repair of extensive injury to the pelvis and genitalia following gunshot trauma, and the patient had normal and stable condition without any urinary and sexual disorder in seven months follow-up.
    Keywords: genital trauma, gunshot, operational conflict
  • Pages 63-72
    Background
    The aim of this study is to investigate the trends of incidence rate of morbidity and mortality from traffic accident in urban and suburban areas of Isfahan.
    Materials And Methods
    This descriptive cross-sectional analytic study conducted with use of data achieved from the National Statistics, according to the Chief of Police (Traffic Police) and recorded in accidents nationwide program in Isfahan province. Incidence rates of injuries and deaths resulting from traffic accidents calculated per 100 thousand of population, based on the occurrence areas of the accidents.
    Results
    Overall, 128477 patients injured from traffic accidents during the study period, that 6392 patients (5%) died. It was found that 99,463 (77.4%) cases of injury (injuries and deaths) occurred in urban and 29014 cases (22.6%) happened in suburban areas. Trend of mortality incidence during the study was ascending, that changes from 4.9 to 26.58 per 100000 person of population. In this study 47.7% of traffic accidents occurred in motorcycle riders, 34.2% in the motorcar and 18.4% in pedestrians.
    Conclusion
    In Isfahan province during 2002– 2010 the incidence of traffic accidents, deaths and injuries were found in ascending trend. Urban areas include the larger proportion of accidents and injuries– and- suburban areas, a greater proportion of deaths. In Urban areas larger proportion of deaths occurred in pedestrians. Motorcycle is the biggest cause of traffic accidents.
    Keywords: traffic accidents, incidence, urban, suburban