فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:12 Issue: 7, Jul 2014

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:12 Issue: 7, Jul 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/05/13
  • تعداد عناوین: 9
|
  • مقاله مروری
  • مریم باوری، فائزه خدابنده، مژگان تن ساز، صفورا روح الامین* صفحات 453-458

    اولیگو منوره بیماری شایعی با عوارض شناخته شده است که سال ها پیش توسط حکمای طب ایرانی به تفصیل مورد بررسی و بحث قرار گرفته است. بوعلی سینا در کتاب معروف خود، قانون، در مبحثی با عنوان "اختناق رحمی"، یکی از عوارض مهم اولیگومنوره را بیان نموده است. در مقاله حاضر، سندروم فوق از دیدگاه طب سنتی ایران و نیز طب رایج مورد بررسی و بحث قرار گرفته است. این مبحث می تواند به عنوان یک راهنمای اولیه برای تحقیق بیشتر با انجام مطالعات کارازمایی بالینی و اثبات آن توسط پژوهشگران مورد استفاده قرار گیرد تا در مراحل بعدی جهت اقدامات تشخیصی و درمانی برای بیمارانی که با این سندروم به درمانگاه ها مراجعه می نمایند مفید واقع شود.

    کلیدواژگان: اولیگومنوره، بوعلی سینا، اختناق رحمی
  • مقاله اصیل
  • مهسا عسکری جهرمی، منصوره موحدین*، زهره مظاهری، مسعود امانلو، سید جواد مولی، حسین بتولی صفحات 459-466
    مقدمه

    ژن های خانوادهCatsper کانال های پروتئینی یونی را در غشای اسپرم کد می کنند. پروتئین های Catsper مسیول ورود کلسیم به درون سلول بوده و نقش مهمی در حرکت اسپرم و باروری مرد ایفا می کنند. آنتی اکسیدان ها نیز از عناصر ضروری جهت حرکت اسپرم می باشند. عصاره گیاه کالیگونوم دارای آنتی اکسیدان های مهمی چون کاتچین و کرستین است.

    هدف

    در این مطالعه تاثیر عصاره گیاه کالیگونوم را بر پارامترهای اسپرم و بیان ژن Catsper در موش های مسن مورد بررسی قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    در این مطالعه که از نوع مطالعه حیوانی بوده است در ابتدا دوزیابی با استفاده از سه دوز mg/kg 10 و mg/kg 30 و mg/kg 50 از عصاره گیاه کالیگونوم انجام شد. 5 سر موش در هر گروه در نظر گرفته شدند و تزریقات به صورت داخل صفاقی به مدت 5 هفته انجام گرفت. پس از آن موش های مذکور کشته شدند و پارامترهای اسپرم مورد ارزیابی قرار گرفتند. جهت اندازه گیری میزان آپوپتوز بافت بیضه رنگ آمیزی تانل انجام شد. در این مرحله دوز mg/kg 30 به عنوان دوز بهینه شناخته شد. سپس 15 سر موش 13-11 ماهه به 3 گروه کنترل، شم و آزمون تقسیم شدند. گروه های آزمون دوز mg/kg 30 از عصاره گیاه کالیگونوم را به مدت 5 هفته دریافت کردند. گروه شم تزریق داخل صفاقی حلال دی متیل سولفوکسید را دریافت کردند. بیان ژن Catsper با استفاده از واکنشReal time-PCR مورد اندازه گیری قرار گرفت و با گروه های جوان مقایسه شد.

    نتایج

    نتایج نشان داد که پس از تیمار با عصاره گیاه کالیگونوم پارامترهای اسپرم در گروه دوز mg/kg 30 نسبت به سایر دوزهای مورد مطالعه بهبود پیدا کرد. نتایج همچنین نشان داد که تفاوت معنی داری بین بیان ژن Catsper 2,4 در گروه آزمون مسن نسبت به گروه کنترل مسن وجود داشت.

    نتیجه گیری

    دوز mg/kg 30 از عصاره گیاه کالیگونوم می تواند پارامترهای اسپرم را بهبود ببخشد و تغییر بیان ژن Catsperرا در موش های مسن موجب شود. بنابراین استفاده از این عصاره گیاهی به عنوان یک جزء آنتی اکسیدانی جهت درمان ناباروری مردان می تواند موثر باشد.

    کلیدواژگان: اسپرم، پروتئین catsper، آنتی اکسیدان، کانال های کلسیمی
  • لیلا صفدریان، زهرا نجمی، اشرف آل یاسین، مرضیه آقاحسینی، ماندانا رشیدی*، سارا اسدالله صفحات 467-470
    مقدمه

    درصد بالایی از موارد شکست های IVF به دلیل عدم لانه گزینی رخ می دهند. از آنجایی که اختلالات ترومبوفیلی ارثی می توانند منجر به شکست لانه گزینی شوند، ممکن است در موارد شکست مکرر IVF هم موثر باشند.

    هدف

    هدف این مطالعه مورد-شاهد تعیین این مطلب است که آیا ترومبوفیلی ارثی در خانم های مبتلا به شکست مکرر IVF شایع تر است یا خیر.

    مواد و روش ها

    گروه مورد شامل 96 خانم نابارور با سابقه شکست مکرر IVF، و گروه کنترل شامل 95 خانم سالم بارور با سابقه بارداری خود به خود بود. از تمام افراد تست ارزیابی از نظر حضور ترومبوفیلی های ارثی شامل: فاکتور 5 لیدن، موتاسیون MTHFR، موتاسیون پروترومبین، سطح سرمی هموسیستیین، کمبود پروتئین C وS، کمبود آنتی ترومبین3 و موتاسیون PAI-1 گرفته شد. در انتها میزان و نوع ترومبوفیلی ها در دوگروه با هم مقایسه شدند.

    نتایج

    آنالیز بر روی داده های 191 بیمار صورت گرفت. پنجاه و نه بیمار در گروه مورد (61/5%) در مقایسه با 31 بیمار در گروه کنترل (32/61%) حداقل یک ترومبوفیلی ارثی داشتند. داشتن حداقل یک ترومبوفیلی ارثی در این مطالعه به عنوان یک ریسک فاکتور برای شکست مکرر IVF شناخته شد. (CI=1/74-5/70,OR=3/15,p=0/00, 95%) فاکتور 5 لیدن (95%, CI=1/26-10/27,OR=3/06,p=0/01) و موتاسیون MTHFR (95%, CI=1/55-97/86,OR=12/33,p=0/05) نیز به عنوان ریسک فاکتور برای شکست مکرر IVF شناخته شدند. با این حال ارتباط معنی داری میان سایر ترومبوفیلی ها یافت نشد.

    نتیجه گیری

    ترومبوفیلی ارثی در خانم های مبتلا به شکست مکرر IVF در مقایسه با افراد سالم شایع تر است. داشتن حداقل یک ترومبوفیلی ارثی، فاکتور 5 لیدن و موتاسیون MTHFR به عنوان ریسک فاکتورهای شکست مکرر IVF شناخته شدند.

  • هدی احمری طهران*، شهره تاشی، ناهید مهران، نرگس اسکندری، تهمینه دادخواه تهرانی صفحات 471-480
    مقدمه

    رحم جایگزین یکی از روش های جدید کمک باروری است که در آن یک زن برای زن دیگری فرزند به دنیا می آورد. این روش یک راه حل انتخابی برای داشتن فرزند است که علاقه بسیاری از زوجین نابارور را در ایران به خود جلب کرده است و بسیاری از فقها و حقوقدانان شیعه نیز آن را جایز دانسته و منع شرعی برای آن قایل نشده اند. غیر از احتمال عوارض جسمی این روش برای مادر میزبان، احتمال عوارض روحی ناشی از تعلق خاطر به یک موجود در رحم جایگزین زن هم یک آسیب مخاطره آمیز دیگر به شمار می رود که ضرورت نیاز به مشاوره و ارزیابی، قبل از اقدام به پذیرش توسط زوجین نابارور و یا اهداء رحم از سوی مادر میزبان را روشن می نماید.

    هدف

    این مطالعه با هدف توصیف تجارب روحی، روانی در اهداء کنندگان رحم انجام گردید.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر یک مطالعه کیفی از نوع پدیدارشناسی (فنومنولوژی) بوده که به منظور بررسی تجارب زنان اهداء کننده رحم بر روی 8 نفر از مادران اهداکننده رحم در مرکز ناباروری اصفهان به روش نمونه گیری مبتنی بر هدف انجام گرفت. برای گردآوری اطلاعات از مصاحبه حضوری و نیمه سازمان یافته و برای تجزبه و تحلیل یافته ها از روش آنالیز محتوی به شیوه هفت مرحله ای کلایزی استفاده گردید.

    نتایج

    یافته های حاصل در 45 کد و 3 طبقه موضوعی شامل "مسایل روحی روانی مرتبط با خانواده و اطرافیان" ، "احساس نسبت به بارداری" و "عواقب روحی روانی اهداء رحم" و 2 تم اصلی تحت عنوان " تجربیات روحی روانی کسب شده در بارداری" و " تبعات روحی روانی اهداء رحم " قرار گرفتند.

    نتیجه گیری

    اهداء رحم جایگزین باید به عنوان یک تجربه عاطفی پر خطر در نظر گرفته شود زیرا بسیاری از مادران اهداء کننده رحم ممکن است با تجارب منفی روبرو شوند.بنابراین توصیه می شود اهداء کنندگان رحم باید قبل، در خلال و بدنبال بارداری مشاوره تخصصی دریافت نمایند.

    کلیدواژگان: تجارب روحی، روانی، اهداء کنندگان رحم، مادر جایگزین
  • محمود نوری شادکام، محمدحسین لوک زاده، محمود تقی زاده، اعظم گلزار*، زهرا نوری شادکام صفحات 487-491
    مقدمه

    بیماری غشاء هیالین (HMD) یک مشکل شایع و یکی از دلایل مرگ و میر در نوزادان است. تست (GST) Gastric aspirate shake، را می توان برای ارزیابی وجود سورفاکتانت در ریه نوزاد در هنگام تولد استفاده کرد.

    هدف

    هدف از این مطالعه تعیین سودمندی و دقت و صحت از آزمون GST برای تشخیص بیماری غشای هیالین می باشد.

    مواد و روش ها

    این پژوهش یک مطالعه تشخیصی است که بر روی 49 نوزاد نارس متولد شده در بیمارستان شهید صدوقی در سال 2012 (25 نوزاد بدون بیماری های ریوی و 24 نوزاد با HMD) انجام شد. مدت کوتاهی پس از تولد، تست GST با استفاده از ترشحات معده انجام گردید. نتایج حاصل از تست GST با تشخیص قطعی HMD در ارتباط بود.

    نتایج

    در تمام نوزادان با بیماری غشاء هیالین (HMD) نتایج آزمایش منفی بود. در 23 نوزاد از 25 نوزاد بدون دیسترس تنفسی، تست مثبت بود. یافته های ما نشان می دهد که GST دارای حساسیت 100%، ویژگی 92%، ارزش اخباری کمبود سورفاکتانت 92/3% و ارزش اخباری 100% برای کفایت سورفاکتانت می باشد.

    نتیجه گیری

    با توجه به این مطالعه GST یک تست قابل اعتماد و روش ساده برای شناسایی آن دسته از نوزادان با پیشرفت سندرم زجر تنفسی (RDS) و در نهایت تصمیم گیری جهت پیشگیری با جایگزینی سورفاکتانت اگزوژن است.

    کلیدواژگان: تست Gastric aspirate shake، بیماری غشاء هیالین، نوزاد، نارس، سورفاکتانت
  • Ahmed M. Isa *، Basim Abu، Rafea، Sahel Al، Asiri، Johara Al، Motawa، Khalid Almady، Raheek Alwaznah صفحات 493-498
    مقدمه

    روش درمانی IUI از ابتدایی ترین روش های درمان ناباروری به حساب می آید.

    هدف

    هدف از انجام مطالعه، مقایسه اثرات 2 داروی تحریک تخمک گذاری و همچنین حاملگی بیماران به دنبال IUI که با این 2 دارو تحریک شده بودند بود. در این مطالعه hMGH، MER، rFSH و PUR که برای بیماران نابارور عربستانی که با دلایل مختلف ناباروری مراجعه کرده بودند مورد استفاده قرار گرفت.

    مواد و روش ها

    در یک بازه زمانی 24 ماهه، تعداد 296 زن نابارور تحت درمان IUI قرار گرفتند. ارتباط بین میزان حاملگی و نوع تحریک تخمدانی سنجیده شد. همچنین تعداد و قطر فولیکول ها روز تزریق hCG مورد ارزیابی قرار گرفت.

    نتایج

    MER و PUR ار نظر تعداد روزی که نیاز دارند تا فولیکول ها را برای IUI آماده سازند با هم اختلاف معنی داری نداشتند (به ترتیب 9/26 و 9/73). اگرچه میانگین MER به اندازه 2 برابر PUR مورد استفاده قرار گرفت (به ترتیب 1199/9 و 621/08). میزان حاملگی به دنبال استفاده از PUR تقریبا 2 برابر MER بود (به ترتیب 13/28 و 7/14%). بیشترین حاملگی (16/22%) زمانیکه 13-12 روز جهت آماده سازی فولیکول طول کشید، حاصل شد. آماده شدن 3 فولیکول با قر حداقل 15 میلی متر در روز تزریق hCG نسبت به یک یا دو فولیکول، حاملگی بیشتری را نشان داد و این میزان وقتی قطر فولیکول حداقل 18 میلی متر بود به طور معنی داری افزایش داشت (0/013=p). هیچ گونه گزارش 3 قلویی در این مطالعه مثبت نشد.

    نتیجه گیری

    MER و PUR اثرات تحریک مشابهی در روش درمانی IUI نشان دادند. اگرچه PUR حاملگی بالاتری را نشان داد. بیشترین حاملگی زمانی رخ داد که 13-12 روز برای بلوغ فولیکول ها زمان نیاز بود که این زمان مشابه سیکل طبیعی در انسان می باشد. زمانیکه 3 فولیکول بالغ در روز تزریق hCG مشاهده شد، میزان حاملگی بالاتر گزارش شد و این میزان وقتی قطر فولیکول حداقل 18 میلی متر بود، بیشتر بود.

    کلیدواژگان: تلقیح داخل رحمی اسپرم، تحریک تخمک گذاری، فولیکول های بالغ، میزان حاملگی، تحریک درمانی
  • Manal T. Mutib، Farqad B. Hamdan*، Anam R. Al، Salihi صفحات 499-506
    مقدمه

    سندروم تخمدان پلی کیستیک (PCO) یک اختلال پیچیده و ناهمگن با علت نامشخص می باشد که زمینه ژنتیکی در آن بسیار پررنگ است. مقاومت انسولینی در اثر مبتلایان به PCO وجود دارد که می تواند در ارتباط با پلی مورفیسم تک نوکلیوتیدی گیرنده انسولین (INSR) باشد.

    هدف

    هدف از انجام مطالعه، بررسی اینکه آیا INSR در استعداد ژنتیکی زنان عراقی مبتلا به PCO نفش دارد و همچنین یافتن اثرات آن روی پروفایل چربی و تست تحمل گلوکز در این بیماران بود.

    مواد و روش ها

    65 زن عراقی سالم و 84 زن نابارور دارای PCO به 2 گروه بر اساس BMI تقسیم شدند. آنالیز RFLP-PCR برای یافتن ژنوتیپ پلی مورفیسم C/T 1085 His در قلمرو تیروزین کینار در ژن INSR انجام شد. پارامترهای بیوشیمیایی، آنتروپومتریک و بالینی نیز مورد سنجش قرار گرفت.

    نتایج

    پلی مورفیسم C/T در 1058 His اگزون 17 ژن INSR یا PCO (چاق و غیر چاق) ارتباط داشت. تعداد ژنوتیپ C/C در بیماران PCO بیشتر بود در حالیکه ژنوتیپ T/T در گروه کنترل بیشتر دیده شد. افراد دارای ژنوتیپ CC بیشتر دارای BMI بالاتر، GTT بیشتر و پروفایل چربی بالتری نسبت به ژنوتیپ TT بودند.

    نتیجه گیری

    ارتباط بین پلی مورفیسم ‍C/T در 1058 His ژن INSR در زنان عراقی با PCO مشاهده شد. این ارتباط با شاخص های مقاومت انسولینی و ژروفایل چربی نیز مشهود بود.

    کلیدواژگان: PCOs، ژن INSR، GTT، پروفایل چربی، زنان عراقی
  • مقاله کوتاه
  • محسن اربابی*، زهره فخریه کاشان، مهدی دلاوری، امیر عبدلی صفحات 507-512
    مقدمه

    عفونت تریکوموناس واژینالیس یکی از شایع ترین بیماری های منتقله جنسی (STDs) در انسان می باشد. تریکوموناس واژینالیس یک تک یاخته انگلی با تمایل به جایگزینی در دستگاه تناسلی انسان است و ازاین رو باعث واژینیت، سرویسیت و اورتریت در زنان آلوده می شود. عفونت تریکوموناس واژینالیس درارتباط با ویروس نقص ایمنی (HIV) بوده و باعث عوارض حاملگی می گردد.

    هدف

    در این مطالعه، شیوع آلودگی به تریکوموناس واژینالیس درافراد مراجعه کننده به مراکز بهداشتی شهر کاشان مورد مطالعه قرار گرفته است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه روی970 زن و 235 مرد مراجعه کننده به 5 مرکز بهداشتی دولتی کاشان طی بهمن ماه سال 1391 تا مهرماه 1392سال انجام گردید. خصوصیات دموگرافیک افراد، براساس پروتکل مطالعه جمع آوری گردید. ترشحات واژن و نمونه ادرار افراد جمع آوری و توسط دو روش استفاده از محیط کشت TYM و آزمایش ترشحات مرطوب از نظر آلودگی به تک یاخته بیماری زای تریکوموناس واژینالیس بررسی گردید. شیوع تریکوموناس واژینالیس بر اساس روش کشت انگل و آزمایش ترشحات واژن تعیین گردید.

    نتایج

    شیوع کلی عفونت تریکوموناس واژینالیس (0/08±2:CI ،95%)2% تعیین شد. سن افراد آلوده 33/7±9/4 سال بود. تمام زنان آلوده خانه دار و ازدواج کرده بودند و سواد 53/3% آن ها در سطح ابتدایی بود. از نظر آماری هیچ اختلاف معنی داری بین نشانه های بالینی و یافته های حاصل از بررسی انگل شناسی مشاهده نشد (0/05<p).

    نتیجه گیری

    این مطالعه نشان داد شیوع تریکوموناس واژینالیس در جامعه مورد مطالعه نسبتا پایین می باشد. از آنجا که علایم تریکومونیازیس شبیه به سایر بیماری های منتقله جنسی می باشد، برای تشخیص عفونت استفاده از تست های آزمایشگاهی قابل اعتماد مورد نیاز می باشد. بواسطه نتایج زیان آور بیماری، ارتقا بهداشت عمومی ، توجه به رعایت بهداشت شخصی و پیشگیری از تماس های جنسی نامناسب کاملا ضروری می باشد.

    کلیدواژگان: تریکوموناس واژینالیس، ترشح واژن، ترشح مرطوب، محیط کشت، شیوع، کاشان
  • مریم افتخار، الهام رحمانی، سهیلا پورمعصومی* صفحات 513-518
    مقدمه

    انتقال جنین فریز شده یکی از مهم ترین روش های تکمیلی درمان زوج های نابارور است. در حالی که اطلاعات موجود بیشتر بر روی پیامدهای انتقال جنین تازه می باشد، مطالعات محدودی فاکتورهای کلینیکی موثر بر میزان باروری در انتقال جنین های فریز شده را بررسی کرده است.

    هدف

    در این مطالعه که به صورت گذشته نگر انجام شده است فاکتورهای کلینیکی که بر روی نتایج انتقال جنین فریز شده موثر بوده اند مورد بررسی قرار گرفته اند.

    مواد و روش ها

    اطلاعات 372 بیمار زن که کاندید انتقال جنین فریز شده بودند و بین فروردین 1389 تا فروردین1390 به مرکز تحقیقاتی و درمانی ناباروری دانشگاه شهید صدوقی یزد مراجعه کرده بودند مورد بررسی قرار گرفت. اطلاعات پایه جمع آوری گردید و توسط تست های آماری کولوموگراف اسمیرنوف و منویتنی آنالیز گردیدند.

    نتایج

    میزان حامگلی کلینیکی 57/7 و 29/2درصد به ترتیب در زنان کمتر از 35 سال و زنان بالای 35 سال بود (0/0001>p). میزان حاملگی کلینیکی در زنان که FSH کمتر از 10 واحد به ازای میلی لیتر داشته اند در مقایسه با بیمارانی که FSH بیشتر از 10 واحد به ازای میلی لیتر داشته اند 56/3% در مقابل 17/5% بود (0/0001>p). در حالی که سایر فاکتورهای کلینیکی شامل علت فریز ،پروتکل درمانی IVF، ضخامت اندومتر، طول درمان تا زمان انتقال جنین هیچ ارتباطی با نتایج انتقال جنین فریز شده نداشت (0/05<p).

    نتیجه گیری

    سن زن و FSH پایه دو فاکتور مهم هستند که میزان حاملگی کلینیکی بعد از انتقال جنین فریز شده را تحت تاثیر قرار می دهند.

    کلیدواژگان: انتقال جنین های فریز شده، IVF، میزان حاملگی کلینیکی
|
  • Maryam Yavari, Faezeh Khodabandeh, Mojgan Tansaz, Safoura Rouholamin* Pages 453-458

    Oligomenorrhea, a prevalent disease with serious complications, has been declared in the Avicenna traditional medicine in detail. Avicenna in his famous book, Cannon of Medicine, presents a syndrome termed ‘uterine strangulation’, as a complication of menstrual bleeding cessation and lack of sexual satisfaction. We have explained this syndrome from both traditional and conventional medicine viewpoints to propose a new hypothesis for diagnosis and treatment of women with oligomenorrhea and systemic signs/symptoms admitting to clinics for further evaluation. This hypothesis definitely needs to be further assessed and confirmed by strong clinical trials.

    Keywords: Iranian traditional medicine, Oligomenorrhea, Uterine strangulation, Menstruation Disturbances
  • Mahsa Askari Jahromi., Mansoureh Movahedin*, Zohreh Mazaheri, Masoud Amanlu, Seyed Javad Mowla, Hosein Batooli Pages 459-466
    Background

    Catsper proteins are responsible for entering Ca2+ to the cell and play an important role in sperm motility and male fertility. Antioxidants are vital for sperm motility too. Escanbil (Calligonum) extract possess some of the important antioxidant like Catechin and Quercetin.

    Objective

    Here we investigated the effects of Escanbil (Calligonum) extract on the sperm parameters and the expressing of Catsper gene in aging male mice.

    Materials And Methods

    In this animal study, firstly, dose response was performed by using these three doses of Escanbil (Calligonum) (10, 30 and 50 mg/kg). 5 mice in each group were considered and Intra Peritoneal injection was done for 5 weeks. the sperm parameters analyzed and Terminal deoxynucleotidyl transferase dUTP nick end labeling (TUNEL)staining was done. 30 mg/kg dose was considered as optimum dose. Secondly: fifteen aging male mice (11-13 months) were divided into three groups: control, sham and experiment. The experiments were injected Intra peritonealy with Escanbil (Calligonum) extract (30mg/kg) weekly for up to 5 weeks. The sham group was injected Intra Peritoneal (DMSO). Sperm parameters were analyzed. Expression of Catsper genes was analyzed by Real time PCR.

    Results

    Our results showed that after Escanbil (Calligonum) treatment (30 mg/kg), the sperm parameters were improved in experimental group (p<0.05). Our data showed that there was a statistical significance difference between the expressions of Catsper 2, 4 in aging experiment group comparison with aging control group (p<0.05).

    Conclusion

    We investigated that the Escanbil (Calligonum) extract (30 mg/kg) can improve sperm parameters and change the expression of Catsper genes in aging male mice. This herbal extract can be used as an antioxidant component for clinical usages.

    Keywords: Spermatozoa, Catsper protein, Antioxidants, Ca2+ channels
  • Leila Safdarian, Zahra Najmi, Ashraf Aleyasin, Marzieh Aghahosseini, Mandana Rashidi *, Sara Asadollah Pages 467-470
    Background

    The largest percentage of failed invitro fertilization (IVF (cycles, are due to lack of implantation. As hereditary thrombophilia can cause in placentation failure, it may have a role in recurrent IVF failure.

    Objective

    Aim of this case-control study was to determine whether hereditary thrombophilia is more prevalent in women with recurrent IVF failures.

    Materials And Methods

    Case group comprised 96 infertile women, with a history of recurrent IVF failure. Control group was comprised of 95 healthy women with proven fertility who had conceived spontaneously. All participants were assessed for the presence of inherited thrombophilias including: factor V Leiden, methilen tetrahydrofolate reductase (MTHFR) mutation, prothrombin mutation, homocystein level, protein S and C deficiency, antithrombin III (AT-III) deficiency and plasminogen activator inhibitor-1 (PAI-1) mutation. Presence of thrombophilia was compared between groups.

    Results

    Having at least one thrombophilia known as a risk factor for recurrent IVF failure (95% CI=1.74-5.70, OR=3.15, p=0.00). Mutation of factor V Leiden (95% CI=1.26-10.27, OR=3.06, P=0.01) and homozygote form of MTHFR mutation (95% CI=1.55-97.86, OR=12.33, p=0.05) were also risk factors for recurrent IVF failure. However, we could not find significant difference in other inherited thrombophilia’s.

    Conclusion

    Inherited thrombophilia is more prevalent in women with recurrent IVF failure compared with healthy women. Having at least one thrombophilia, mutation of factor V Leiden and homozygote form of MTHFR mutation were risk factors for recurrent IVF failure.

    Keywords: Recurrent implantation failure, In vitro fertilization, Hereditary thrombophilia
  • Hoda Ahmari Tehran*, Shohreh Tashi, Nahid Mehran, Narges Eskandari, Tahmineh Dadkhah Tehrani Pages 471-480
    Background

    Surrogacy is one of the new techniques of assisted reproduction technology in which a woman carries and bears a child for another woman. In Iran, many Shia clerics and jurists considered it permissible so there is no religious prohibition for it. In addition to the risk of physical complications for complete surrogate mothers, the possibility of psychological complications resulted from emotional attachment to a living creature in the surrogate mother as another injury requires counseling and assessment prior to acceptance by infertile couples and complete surrogate mothers.

    Objective

    The purpose of this study was to assess the emotional experiences of surrogate mothers.

    Materials And Methods

    This was a qualitative, phenomenological study. We selected eight complete surrogate mothers in Isfahan. We used convenient sampling method and in-depth interview to collect the information. The data analysis was fulfilled via Colaizzi’s seven-stage method. Reliability and validity study of the roots in the four-axis was done.

    Results

    The findings of these interviews were classified into two main themes and four sub themes: acquired experiences in pregnancy (feelings toward pregnancy, relationship with family, relatives and commissioning couple) and consequences of surrogacy (complications of pregnancy, religious and financial problems of surrogacy).

    Conclusion

    Surrogacy pregnancy should be considered as high-risk emotional experience because many of surrogate mothers may face negative experiences. Therefore, it is recommended that surrogates should receive professional counseling prior to, during and following pregnancy.

    Keywords: Surrogate mothers, Emotion, Experiences, Qualitative study
  • Mahmood Noorishadkam, Mohammad Hossein Lookzadeh, Mahmood Taghizadeh, Azam Golzar*, Zahra Noorishadkam Pages 487-491
    Background

    Hyaline membrane disease (HMD) has remained a common neonatal problem and is a cause of morbidity in infants. The shake test can be used to assess whether surfactant is present in the infant''s lungs at birth.

    Objective

    The goal of this study was to determine the usefulness and accuracy of gastric aspirate shake test for the diagnosis of two HMD.

    Materials And Methods

    This was a diagnostic accuracy study carried out on 49 preterm infant born at Shahid Sadoughi hospital in 2012 (25 newborns without pulmonary diseases and 24 newborns with HMD). Shortly after birth, the shake test was performed using gastric fluid. The results of the shake test were correlated with definitive diagnosis of HMD.

    Results

    All infants who developed HMD had negative test results. In 23 of 25 infants with no respiratory distress, the test was positive. Our findings indicated that the gastric aspirate shake test has 100% sensitivity, 92% specificity, a 92.3% predictive value for surfactant deficiency, and 100% predictive value for surfactant sufficiency.

    Conclusion

    According to this study gastric shake test (GST) is a reliable test and is a simple procedure to identify those neonates who will develop respiratory distress syndrome (RDS) and therefore to decide prophylactic exogenous surfactant replacement.

    Keywords: Gastric aspirate shake test, Hyaline membrane disease, Neonate, Premature, Surfactant
  • Ahmed M. Isa *, Basim Abu, Rafea, Sahel Al Asiri, Johara Al Motawa, Khalid Almady, Raheek Alwaznah Pages 493-498
    Background

    Intrauterine Insemination (IUI) remains the first thought of infertility treatment.

    Objective

    To compare the stimulation effects and Pregnancy rate (PR) outcomes of two ovulation induction (OI) medications, human-derived menopausal gonadotrophins (hMGH), Merional (MER), and recombinant follicular stimulating hormone (rFSH), Puregon (PUR), in a cohort of Saudi infertile patients, for better predictability of treatment results.

    Materials And Methods

    During a 24-month period, 296 women underwent IUI single treatments. PR’s were correlated with the type of stimulation medication that were prospectively and randomly assigned to each patient, and with the number and size of maturing follicles detected on the hCG injection day.

    Results

    MER and PUR needed comparable number of days (9.26±4.74 and 9.73±6.27 respectively) before follicles were ready for IUI, although the average amount used from MER, 1199.90 IU, was about double that was used from PUR, 621.08 IU. The overall PR in case of PUR however was nearly double that of MER, 13.28% and 7.14% respectively. The best PR, 16.22%, occurred when the follicles matured within 12-13 days. Three follicles of at least 15-mm diameter on the hCG day had better PR’s than one or two, however when the follicles’ diameters were at least 18-mm, PR was significantly higher, (p=0.013).

    Conclusion

    MER and PUR had comparable stimulation effects; however PUR had noticeably higher PR. The best PR occurred when the follicles matured within 12-13 days. PR in case of three maturing follicles on the hCG day was better than only one or two, and significantly better when their diameters were at least 18 mm.

    Keywords: Artificial Insemination, Ovulation induction, Ovarian Follicles, Pregnancy Rate
  • Manal T. Mutib, Farqad B. Hamdan*, Anam R. Al Salihi Pages 499-506
    Background

    Polycystic ovarian syndrome (PCOS) is a complex, heterogeneous disorder of uncertain etiology with strong genetic background. Insulin resistance is present in the majority of PCOS cases with linkage and association between single nucleotide polymorphisms of insulin receptor (INSR) gene and PCOS.

    Objective

    To examine whether the exon 17 of INSR gene contributes to genetic susceptibility to PCOS in Iraqi women and its effects on glucose tolerance test and lipid profile.

    Materials And Methods

    Sixty-five healthy Iraqi women and eighty-four infertile women with PCOS, divided into two subgroups depending on the BMI were studied. Restriction fragment length polymorphism (RFLP-PCR) analysis was performed to determine the genotypes for the His 1058 C/T polymorphism at the tyrosine kinase domain in the INSR gene. Clinical, anthropometric and biochemical parameters were also estimated.

    Results

    The C/T polymorphism at His 1058 in exon 17 of INSR was associated with PCOS (obese and non-obese). CC genotype frequency was higher in PCOS patients whereas TT genotype was higher in control women. Those with CC genotype had higher BMI, GTT and lipid profile than those with TT genotype.

    Conclusion

    An association of C/T polymorphism at His1058 of INSR with PCOS in Iraqi women was observed. Its association with indices of insulin resistance and dyslipidemia were also noticed.

    Keywords: PCOS, Insulin receptor gene, GTT, lipid proteins, Iraqi female
  • Mohsen Arbabi*, Zohreh Fakhrieh, Mahdi Delavari, Amir Abdoli Pages 507-512
    Background

    Trichomonas vaginalis infection is one of the most common sexually transmitted diseases in humans. T.vaginalis is a parasitic protozoan with a predilection for human urogenital tract and causative agent for vaginitis, cervicitis and urethritis in females. T.vaginalis infection is associated with risk of Human Immunodeficiency Virus infectivity and pregnancy complication.

    Objective

    In this study, the prevalence of T.vaginalis in individuals who referred to public health units in Kashan city, Iran was investigated.

    Materials And Methods

    This study was conducted on 970 women and 235 men who referred to 5 government health centers in Kashan, Iran during October 2012 to August 2013. Demographic information was collected as per the study protocol. Vaginal discharges and urine samples were obtained and examined by Trypticase-Yeast Extract Maltose (TYM) culture medium and wet-mount methods. The prevalence of T. vaginalis was determined using culture based method and wet-mount examinations.

    Results

    The overall prevalence of trichomonal infection was 2% (95% CI, 2±0.08). The age of infected individual was 33.7±9.4 years. All of those infected, were married housewives and 58.3% of them had primary school education. No statistical correlation was observed between clinical manifestations and parasitological results (p=0.8).

    Conclusion

    This study showed a relatively low prevalence of T.vaginalis infection in the study population. Since the clinical signs of trichomoniasis are the same of other Sexually Transmitted Diseases (STDs), confirmatory laboratory tests are necessary. Due to adverse outcomes of disease, there is a great need for public education regarding implementation of personal hygienic measures and prevention of inappropriate sexual contacts.

    Keywords: Trichomonas vaginalis, Vaginal discharge, Culture, Prevalence, Iran
  • Maryam Eftekhar, Elham Rahmani, Soheila Pourmasumi* Pages 513-518
    Background

    Frozen embryo transfer (FET) is one of the most important supplementary procedures in the treatment of infertile couples. While general information concerning the outcome of fresh embryo transfer has been documented, paucity of investigations has addressed the clinical factors influenced on pregnancy rates in FET.

    Objective

    In this study, we performed a retrospective analysis of clinical factors that potentially influence the outcome of FET.

    Materials And Methods

    We reviewed the data from 372 women who were subjected to FET registered from April 2009-2011 at the Research and clinical center, Shahid Sadoughi University of Medical Sciences, Yazd, Iran. Baseline data and pregnancy rate were collected. The data were analyzed statistically using the Kolmogorov-Smirnov, and Mann-Whitney tests.

    Results

    The clinical pregnancy rate was 57.7 and 29.2% in women <35 years old, and women >35 years old, respectively (p<0.0001). Clinical pregnancy rates in women with FSH <10 IU/ml, and FSH >10 IU/ml were 56.3% and 17.5 %, respectively (p<0.0001). Whereas the other clinical parameters consist of reason of fetus freezing, primary IVF protocol, IVF procedure, endometrial thickness, treatment duration to fetal transfer found to be unrelated to FET outcomes (p>0.05).

    Conclusion

    Female age and basal FSH level are the most important factors influencing the clinical pregnancy rate following FET.

    Keywords: Frozen embryo transfer, In Vitro Fertilization, Clinical pregnancy rate