فهرست مطالب

مطالعات علوم پزشکی - سال بیست و پنجم شماره 5 (امرداد 1393)

مجله مطالعات علوم پزشکی
سال بیست و پنجم شماره 5 (امرداد 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/05/21
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سپیده صالحی *، حمید پورشریفی، مریم بیدادیان صفحات 373-381
    پیش زمینه و هدف
    پژوهش حاضر باهدف بررسی نقش متغیرهای روان شناختی در تبیین توفیق کاهش وزن در زنان مبتلا به چاقی انجام شد.
    مواد و روش ها
    جامعه آماری در این پژوهش شامل کلیه زنان مبتلا به چاقی بود که با شاخص توده بدنی بیش از 30 برای درمان چاقی به یک مرکز مشاوره تغذیه و رژیم درمانی در شهر کرج مراجعه نموده بودند.از میان این افراد، 130 نفر بر اساس ملاک های ورود، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. وزن شرکت کنندگان در بدو ورود به جلسات درمانی و دو ماه بعدازآن اندازه گیری شد. همچنین همراه با سنجش اول، داده های مرتبط با متغیرهای خودکارآمدی، حمایت اجتماعی ادراک شده، ویژگی های شخصیت، افسردگی و تصویر بدنی، و همراه با سنجش دوم داده های مقیاس پیروی از توصیه های درمانی برای تعیین میزان پیروی افراد، به دست آمد. این پژوهش با توجه به هدف، از نوع مطالعات بنیادی و ازلحاظ جمع آوری داده ها از نوع همبستگی هست. برای تحلیل آماری داده های پژوهش از تحلیل رگرسیون چندمتغیری گام به گام استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاصل از رگرسیون گام به گام نشان داد که از میان تمامی متغیرهای پژوهش، متغیرهای پیروی از توصیه های درمانی، افسردگی، سازگاری، و برونگرایی از قدرت پیش بینی بیشتری در موفقیت کاهش وزن برخوردار هستند و درمجموع توانستند 59 درصد از تغییرات متغیر توفیق در کاهش وزن را تبیین نمایند.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس پژوهش حاضر می توان نتیجه گرفت که زنان چاق دارای پیروی از درمان بالا، افسردگی پایین، سازگاری و برونگرایی بالا، در تلاش برای کاهش وزن موفق تر هستند.
    کلیدواژگان: توفیق در کاهش وزن، پیروی، افسردگی، ویژگی های شخصیت
  • لیلی خلیلی*، بهروز دولتشاهی، مهدی فرهودی، زهرا نیکنام، عباس پورشهباز صفحات 382-396
    پیش زمینه و هدف
    مالتیپل اسکلروزیس (MS) بیماری پیش رونده سیستم عصبی مرکزی است. نقص شناختی به طور متداول در MS رخ می دهد که بر جنبه های گوناگون عملکرد شناختی مثل حافظه و توجه اثر می گذارد. مطالعات اندکی در زمینه توان بخشی توجه در کاهش نقایص توجه مبتلایان MS وجود دارد. مطالعه حاضر اثربخشی توان بخشی توجه را در کاهش نقایص توجه متمرکز و حافظه کاری مبتلایان MS موردبررسی قرار می دهد.
    مواد و روش کار
    مطالعه حاضر مطالعه آزمایشی با ساختار تک موردی، مدل AB با پیگیری است که 6 بیمار MS پیش رونده ثانویه بر اساس نمونه گیری قضاوتی، از میان مراجعه کنندگان به مراکز درمانی MS انتخاب شدند. متغیرهای موردمطالعه، توجه متمرکز و حافظه کاری است. ابزارهای مورداستفاده شامل خرده مقیاس رمزگردانی آزمون هوش وکسلر بزرگ سالان و خرده مقیاس فراخنای ارقام مقیاس حافظه وکسلر و پرسشنامه نوروسایکولوژیکی مالتیپل اسکلروزیس و آزمون افسردگی بک (II) است. نتایج با تحلیل چشمی، اندازه اثر d کوهن و درصد افزایش مورد تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در کل از 6 مورد، 5 مورد اثربخشی بالا و در یک مورد اثربخشی متوسط در مولفه توجه متمرکز و سه آزمودنی اثربخشی متوسط و دو آزمودنی اثربخشی احتمالی و یک مورد اثربخشی کم درمان در حافظه کاری نشان دادند.
    نتیجه گیری
    توان بخشی توجه، نقایص توجه متمرکز و حافظه کاری را در مبتلایان MS کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: مالتیپل اسکلروزیس، توان بخشی توجه، توجه متمرکز، حافظه کاری
  • شهنام ولی زاده شهبازلو، امیر قربانی حق جو *، ناصر صمدی، نادره رشتچی زده، حسن ارگانی، جمال حلاج زاده، سخاوت ابوالحسنی صفحات 397-404
    پیش زمینه و هدف
    پروتئین فتوئین آیکی از مهم ترین مهارکنندهٔ کلسیفیکاسیون عروقی است و ممکن است کلید تنظیمی در جلوگیری از کلسیفیکاسیون نابجا در نارسایی کلیه از طریق واکنش با رسپتور ویتامین D موجود در بافت عروقی باشد. مطالعه حاضر سطح سرمی فتوئین آو ارتباط آن با سطوح ویتامین D و iPTH در بیماران تحت همودیالیز در مقایسه با افراد سالم به عنوان گروه کنترل موردبررسی قرار می دهد.
    مواد و روش کار
    46 بیمار همودیالیزی شامل 28 مرد و 18 زن و 43 نفر فرد سالم شامل 20 مرد و 23 زن به عنوان گروه کنترل انتخاب شدند. سطوح سرمی فتوئین آ، ویتامین D و هورمون پاراتیروئید به همراه سایر فاکتورهای بیوشیمیایی موثر در کلسیفیکاسیون عروقی با استفاده از روش های استاندارد اندازه گیری و نتایج با استفاده از روش های آماری مقایسه گردیدند.
    یافته ها
    نتایج حاکی از کاهش فتوئین آ(0.004=p) و ویتامین دی (0.002=p) در بیماران دیالیزی و افزایش فسفر و هورمون پاراتیروئید (001/0p=) در گروه بیمار نسبت به افراد کنترل است. همچنین کاهش ویتامین D و افزایش سطح سرمی PTH زنان نسبت به مردان دیالیزی در مطالعه حاضر نشان داده شد (0.05>p)
    بحث و نتیجه گیری
    کاهش ویتامین D و فتوئین آبه همراه افزایش PTH می تواند در افزایش کلسیفیکاسیون عروقی بیماران تحت همودیالیز موثر باشد.
    کلیدواژگان: فتوئین آ، ویتامین D، هورمون پاراتیروئید، بیماران همودیالیز
  • علیرضا دیدارلو*، زهرا سرخابی صفحات 405-413
    پیش زمینه و هدف
    کودکان دبستانی بیش از سایرین در معرض خطر بیماری های انگلی- روده ای قرار دارند. بهترین راه پیشگیری از این بیماری ها و کاهش بار ابتلا در دانش آموزان، افزایش آگاهی، تغییر نگرش و رفتار بهداشتی آن هاست. هدف این مطالعه بررسی تاثیر مداخله آموزشی بر پیشگیری از ژیاردیازیس در بین دانش آموزان مدارس ابتدایی حومه شهر خوی است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه نیمه تجربی شاهد دار تصادفی به تعداد 300 نفر از مدارس آزمون و کنترل حومه شهر با روش تصادفی ساده انتخاب و مدفوع آن ها ازنظر انگل ژیاردیا آزمایش شدند. افراد آلوده پس از دارودرمانی و پاک شدن ازنظر انگل به دو گروه آزمون و کنترل تقسیم شدند. در گروه آزمون مداخله آموزشی صورت گرفت ولی گروه کنترل هیچ مداخله ای دریافت نکرد. یک و نیم ماه بعد از آموزش دو گروه مجددا ازنظر آلودگی بررسی و نتایج مقایسه شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه محقق ساخته، چک لیست رفتار روا و پایا و آزمایش مدفوع بوده و داده ها در دو مرحله قبل و بعد از آموزش جمع آوری شدند. داده ها با روش های آمار توصیفی و استنباطی در نرم افزار کامپیوتری SPSS مورد تجزیه وتحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    میانگین و انحراف معیار سن دانش آموزان برای دو گروه موردمطالعه 97/0± 95/10 بود. نمره میانگین آگاهی و نگرش دانش آموزان گروه آزمون نسبت به ژیاردیازیس قبل از آموزش به ترتیب 85/2±3/9 و 68/2± 75/12 بود (05/0p>) که پس از آموزش به 73/1± 7/18 و 82/1± 33/19 افزایش یافت (001/0p<). همچنین فراوانی رفتار بهداشتی دانش آموزان گروه آزمون در برابر این بیماری قبل از آموزش 4/24 در صد بود و بعد از آموزش به 6/82 در صد افزایش یافت (001/0p<). ولی در دانش آموزان گروه کنترل تفاوتی ازنظر نمره آگاهی و نگرش و فراوانی رفتار بهداشتی قبل و بعد از آموزش دیده نشد (05/0p>). بعد از آموزش، نتایج آشکار کرد که 8/2درصد از گروه آزمون و 33/33درصد از گروه کنترل به ژیاردیا لامبلیا آلودگی مجدد داشتند و آزمون آماری کای-دو این اختلاف را معنی دار نشان داد (001/0p<).
    بحث و نتیجه گیری
    بهترین راهکار برای پیشگیری از آلودگی های انگلی، ارتقاء سطح آگاهی، تغییر نگرش و رفتارهای بهداشتی دانش آموزان نسبت به این بیماری هاست و مربیان بهداشت مدارس می توانند نقش مهم و برجسته ای در آموزش دانش آموزان و اعضای خانواده آن ها راجع به پیشگیری از بیماری های انگلی داشته باشند.
    کلیدواژگان: آموزش بهداشت، دانش آموزان پایه ابتدایی، ژیاردیازیس، خوی
  • رقیه رضایی، سید همایون صدرایی*، غلامرضا کاکا، محمود مفید، ذبیح الله حسن زاده صفحات 414-424
    پیش زمینه و هدف
    سلول های استرومائی مغز استخوان (BMSCs) سلول های بنیادی چند استعدادی هستند و قابلیت تمایز به سلول های استخوان ساز (osteogenic) را دارند. هدف از این تحقیق بررسی پیوند این سلول ها جهت ترمیم نقص استخوان در موش صحرایی می باشد.
    مواد و روش ها
    در این بررسی 28 سر موش صحرائی نر بالغ در چهار گروه مساوی قرار گرفتند. گروه 1 شاهد(control) که بعد از ایجاد نقص استخوانی هیچ گونه درمانی دریافت نکردند. گروه 2 شم(Sham) که بعد از ایجاد نقص استخوان، محیط کشت در محل آسیب تزریق شد. گروه 3 (گروهی که پیوند سلول ها به صورت غیر اتولوگ در محل آسیب انجام شد). گروه 4 (گروهی که پیوند این سلول ها به صورت اتولوگ در محل آسیب پیوند گردید). ارزیابی های هیستومورفومتری استخوان و شمارش سلولی در تمام گروه ها انجام شد.
    یافته ها
    هیچ گونه اختلاف معنی داری میان گروه های شاهد و شم ازنظر بررسی های هیستومورفومتری و شمارش سلولی مقاطع استخوانی نشان نداد. میانگین مساحت ترابکولای استخوانی در گروه پیوند سلولی غیر اتولوگ و اتولوگ نسبت به گروه شاهد افزایش معنی دار نشان داد (05/0 (P<. همچنین میانگین تعداد استئوسیت ها در گروه های پیوند سلولی غیر اتولوگ و اتولوگ افزایش معنی دار نسبت به گروه شاهد نشان داد (001/0P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که پیوند هر دو صورت اتولوگ و غیر اتولوگ سلول های BMSCs بتواند در ترمیم نقص استخوانی موثر باشد.
    کلیدواژگان: سلول های استرومائی مغز استخوان، پیوند سلول، ترمیم استخوان، موش صحرایی
  • علی عیسی زادگان، فرزانه میکائیلی منیع، سیران قادرپور، سیامک شیخی *، بهروز کارگر صفحات 425-434
    پیش زمینه و هدف
    در درمان سوءمصرف مواد مداخله همه جانبه لازم است. یکی از مداخله ها به همراه با درمان های پزشکی آموزش راهبردهای تنظیم شناختی هیجان است که کمتر مورد توجه قرار گرفته است. هدف از این پژوهش بررسی اثربخشی راهبردهای تنظیم شناختی هیجان به همراه با مصرف متادون بر افزایش کیفیت زندگی مردان مبتلا به سوءمصرف مواد در شهر ارومیه بود.
    مواد و
    روش
    طرح این پژوهش آزمایشی و از نوع پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل بود. نمونه شامل 32 مرد مبتلا به سوءمصرف مواد تحت درمان با متادون بود که به شیوه تصادفی ساده انتخاب شدند و در دو گروه آزمایشی (16 نفر) و کنترل (16 نفر) قرار داده شدند. هر دو گروه تحت درمان با متادون بودند. اما گروه آزمایش علاوه بر درمان با متادون 12 جلسه یک ونیم ساعته آموزش راهبردهای تنظیم شناختی هیجان را دریافت کرد. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه کیفیت زندگی فرم کوتاه و برای تجزیه وتحلیل داده ها از روش کوواریانس استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در خرده مقیاس های کیفیت زندگی ازجمله روابط بین فردی، سلامت فیزیکی و ملزومات زندگی نمره های افراد گروه آزمایشی به طور معناداری بالاتر از نمره های گروه گواه بود. اجرای برنامه آموزش راهبردهای تنظیم شناختی هیجان موجب افزایش کیفیت زندگی در گروه آزمایش گردیده است.
    نتیجه گیری
    دشواری در تنظیم هیجان ها یکی از مشکلات افراد سوءمصرف کننده مواد است و آموزش نحوه ی ابراز صحیح و تنظیم هیجان ها به شیوه ی شناختی می تواند در کاهش مشکلات آن ها و افزایش کیفیت زندگی به خصوص در مولفه های روابط بین فردی، سلامت فیزیکی و ملزومات زندگی موثر واقع گردد.
    کلیدواژگان: سوءمصرف مواد، کیفیت زندگی، راهبردهای تنظیم شناختی هیجان، متادون
  • رویا معزز*، محسن پورکاکرودی، رقیه معزز، ناصر صبحی قراملکی صفحات 435-443
    پیش زمینه و هدف
    یکی از بزرگ ترین مشکلات بیماران مبتلا به MS، اختلالات شناختی است. هدف پژوهش حاضر مقایسه حافظه دیداری- فضایی در بیماران مبتلا به MS و گروه سالم است.
    مواد و روش کار
    برای این منظور 38 نفر آزمودنی سالم و 38 نفر از بیماران مبتلا به MS مراجعه کننده به مطب پزشک متخصص مغز و اعصاب شهر اردبیل که تشخیص آن ها توسط پزشک متخصص تایید شده بود به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. از کل نمونه پژوهشی بیماران 25 نفر مبتلا به RRMS و 13 نفر مبتلا به PRMS بودند. به منظور تحلیل داده های پژوهشی از روش های آماریt و ضریب همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آنبود که حافظه دیداری- فضایی بیماران مبتلا به MS ضعیف تر از گروه سالم است. همچنین بیماران مبتلا به نوع RRMS عملکرد بهتری در تست اشکال پیچیده ری- اوستریت نسبت به گروه PRMS داشتند. در این پژوهش بین طول مدت بیماری و حافظه دیداری- فضایی در گروه بیمار رابطه معناداری به دست نیامد.
    نتیجه گیری
    بیماران مبتلا بهMS عملکرد ضعیف تری در حوزه شناختی که در این پژوهش حافظه دیداری- فضایی مورد بررسی قرار گرفت نسبت به گروه سالم از خود نشان دادند.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، اختلالات شناختی، حافظه دیداری، فضایی
  • سید دامون صدوقی*، سعیده ظفربالانژاد، خدیجه نژاد شاهرخ آبادی، جواد بهارآرا صفحات 444-452
    پیش زمینه و هدف
    سرطان پستان از شایع ترین سرطان ها در زنان می باشد. هدف اصلی این مطالعه بررسی اثرات میدان الکترومغناطیس با فرکانس پایین بر رده سلول سرطانی MCF-7 می باشد.
    مواد و روش کار
    سلول های سرطانیMCF-7 و طبیعی L929 در محیط RPMI حاوی سرم جنین گاوی (FBS) و آنتی بیوتیک کشت گردیدند. سلول ها به مدت 3 ساعت در مجاورت میدان الکترومغناطیس با فرکانس 50 هرتز و شدت های 50، 200 و 400 گاوس قرار گرفتند. میزان رشد و تکثیر و همچنین تغییرات مورفولوژیک ایجاد شده با میکروسکوپ معکوس عکس برداری شد؛ و میزان زنده بودن سلول ها به روش آزمون MTT تعیین شد. داده ها توسط نرم افزار آماری Spss (ویرایش20) به کمک آنالیز واریانس یک طرفه (ANOVA) و آزمون تعقیبی Tukey تحلیل شدند.
    یافته ها
    درصد زنده ماندن سلول هایMCF-7 (38/5±985/87) و L929 (28/4±726/93) پس از قرارگیری در مجاورت میدان الکترومغناطیس با شدت 50 گاوس نسبت به شاهد معنی دار نبود. درصد زنده ماندن سلول هایMCF-7 (27/8±342/41) و L929 (39/3±649/44) پس از قرارگیری در مجاورت میدان الکترومغناطیس با شدت 200 گاوس نسبت به شاهد، کاهش معنی داری یافت. درصد زنده ماندن سلول هایMCF-7 (98/5±381/24) و L929 (55/7±627/30) پس از قرارگیری در مجاورت میدان الکترومغناطیس با شدت 400 گاوس نسبت به شاهد، کاهش معنی داری یافت.
    نتیجه گیری
    میدان الکترومغناطیس با فرکانس 50 هرتز و شدت های 200 و 400 گاوس اثر مهاری بر رشد و تکثیر و همچنین دارای اثر کشندگی بر رده سلول های سرطانیMCF-7 و سلول های طبیعی L929 دارد.
    کلیدواژگان: MCF، 7، سرطان، میدان الکترومغناطیس، آزمون MTT
  • محسن خسروی*، ناصر سنجر موسوی، سید محمدرضا پریزاده، همت آقاگل زاده حاجی صفحات 453-462
    پیش زمینه و هدف
    سلول های بنیادی کشت داده شده در موارد زیادی به صورت بالینی استفاده می شوند، اما درباره شرایط کشت آن ها نگرانی هایی وجود دارد. یکی از این شرایط، استفاده از FBS در محیط کشت می باشد. FBS ترکیبی خارجی با کاربرد وسیع در سیستم های کشت سلولی است و به دلیل داشتن اثرات زیان آور باید از محیط کشت حذف گردد.PRP جایگزین مناسبی برای FBS در نظر گرفته می شود. در این مطالعه اثرات PRP بر روی تکثیر و تمایز به استخوان سلول های بنیادی بررسی می شود.
    مواد و روش کار
    سلول های موردنظر از بافت چربی حاصل عمل لیپوساکشن استخراج و با روش فلوسایتومتری ارزیابی شدند. PRP بروش سانتریفوژ 2 مرحله ای تهیه و توسط روش انجماد فعال گردید. برای بررسی تکثیر و تمایز سلول ها به سلول های استخوانی به ترتیب از آزمون های رزازورین و مینرالیزاسیون استفاده گردید.
    یافته ها
    ازنظر آماری، استفاده از PRP منجر به افزایش معنی داری در تکثیر سلول های بنیادی مزانشیمی و تمایزشان به استخوان در مقایسه با گروه کنترل منفی شد (001/0p<) و اثر گروه 15 درصد PRP به طور معنی داری بیشتر از گروه 10 درصد PRP شد (05/0p<). همچنین اثر FBS در تمایز به استخوان بیشتر از PRP می باشد.
    بحث و نتیجه گیری
    این یافته ها نشان می دهد PRP روند تکثیر و تمایز به استخوان را بهبود می بخشد. به طور واضح، اثرات بیولوژیکی PRP وابسته به دوز می باشد و می تواند در کاربردهای بالینی جایگزین مناسبی برای FBS باشد. هرچند برای کاربرد PRP تحقیقات بیشتر، بخصوص در زمینه بالینی ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: پلاسمای غنی از پلاکت، سلول های بنیادی بافت چربی، تمایز سلولی، تکثیر سلولی، فتال بوین سرم
  • حسن سلیمانپور*، صمد شمس وحدتی، محسن عباس نژاد، کریم مرجانی، کامران شادور صفحات 463-468
    حملات تاکیکاردی پیوستگاهی در اثر ضربان سازی سریع و ناگهانی یک کانون خودکار بسیار تحریک پذیر در محل اتصال دهلیز به بطن ایجاد می شود. این حملات بیشتر در کودکان گزارش شده و در بالغین بسیار نادر می باشد.
    مورد، خانم سی ساله ای است که به علت حملات تپش قلب، مراجعات مکرر به اورژانس داشته و با تشخیص تاکیکاردی حمله ای فوق بطنی برای بیمار آدنوزین و یا وراپامیل بسته به شرایط بیمار و در دسترس بودن دارو تجویز می شده و ریتم بیمار کنترل می گردیده است. بیمار به دنبال حاملگی دچار تشدید حملات مذکور شده و برای مراقبت ویژه و انجام زایمان در بخش مراقبت های ویژه بستری گردید. در طول بستری متوجه ارتباط بین غذا خوردن و حملات بیمار شدیم که بیمار به صورت عادتی با اغ زدن آن را کنترل می کرده است. درنهایت بیمار با تشخیص تشدید حملات تاکیکاردی پیوستگاهی با ابلیشن تحت درمان قطعی قرار گرفت و حملات تکرار نگردید.
    تشدید حملات تاکیکاردی پیوستگاهی، معمولا در پاسخ به بعضی داروها و در برخی شرایط مستعد کننده مانند حاملگی و بلع دیده می شود. درمان تشدید حملات تاکیکاردی پیوستگاهی، با ابلیشن در بزرگ سالان به عنوان انتخاب اول درمانی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: تشدید حملات تاکیکاردی پیوستگاهی، آدنوزین، ابلیشن
|
  • Sepide Salehi *, Hamid Poursharifi, Maryam Bidadian Pages 373-381
    Background and Aims
    The present study aimed to examine the role of psychological factors in explaining weight loss success in obese women.
    Materials and Methods
    This correlative study was conducted on all obese women with BMI more than 30 who had referred to nutrition counseling center in Karaj city. Therefore, 130 obese women were selected by available sampling method. Weight of subjects on arrival and two months later was measured at therapy sessions. Also along with the first measurement, the data related to weight efficacy of lifestyle, perceived social support, personality characteristics, depression and body image, and along with the second measurement the data with the adherence scale were obtained. Stepwise multiple regression analysis was used to analyze the data.
    Results
    It was revealed that among all study variables, adherence, depression, agreeableness, and extroversion were predicted more significant in weight loss success and totally they could demonstrate 59% of success variance in weight loss.
    Conclusions
    Based on the results, obese women with high adherence, extraversion, agreeableness and low depression, are more successful in losing weight.
    Keywords: Success in weight loss, Adherence, Depression, Personality characteristics
  • Leili Khalili *, Behrooz Dolatshahi, Mehdi Farhodi, Zahra Niknam, Abbas Pourshahbaz Pages 382-396
    Background and Aims
    Multiple sclerosis (MS) is a progressive central nervous system (CNS) disease. Cognitive impairment is a common concomitant of multiple sclerosis that affects various aspects of cognitive functioning including attention, and memory. Few studies investigated the efficacy of attention rehabilitation to decrease attention deficits in multiple sclerosis patients. The present study investigated the effectiveness of attention rehabilitation for decreasing focused attention and working memory deficits in multiple sclerosis patients.
    Materials and Methods
    This single case study with A/B model followed six patients with secondary progressive multiple sclerosis (SPMS) who were selected with judgmental sampling. The studied variables focused on attention and working memory. The instruments used included Subtest Backward Wechsler Memory and Subtest Coding Wechsler Adults Intelligence Scale (WAIS), Multiple Sclerosis Neuropsychology Questioner, Beck Depression Inventory - II (BDI-II). The data were analyzed by visual analysis, Cohen's d and percentage of increases.
    Results
    From 6 cases, 5 cases significantly focused on high efficiency, one on moderate effectiveness of focused attention, three cases fairly on effectiveness, two subjects on probable effectiveness, and one on low working memory.
    Conclusion
    These findings suggest that attention rehabilitation can decrease focused attention and working memory deficits in multiple sclerosis patients.
    Keywords: Attention rehabilitation, Working memory, Focused attention, Multiple sclerosis
  • Shahnam Valizadeh Shahbazlou, Amir Ghorbanihaghjo *, Naser Samadi, Nadere Rashtchizadeh, Hasan Arghani, Jamal Hallajzadeh, Sakhavat Ablhasani Pages 397-404
    Background and Aims
    Fetuin-A is a circulating protein and a powerful circulating inhibitor of vascular calcification. It has been shown that Fetuin–A interactions with vascular vitamin D receptors may be an important key in preventing renal calcification. The aim of the present study was evaluating the levels of vitamin D (Vit D), intact Parathormone hormone(iPTH) and their relationship with that of Fetuin-A as the main factor involved in vascular calcification in patients suffering from heart diseases (HD).
    Materials and Methods
    The serum levels of iPTH, Fetuin-A, 25OH vitamin D, calcium, and phosphorus were determined in forty six hemodialysis (28 men and 18 women) and fort three age and sex matched control subjects (20 men and 23 women) by enzyme-linked immunosorbent assay and spectrophotometric methods.
    Results
    In HD patients Fetuin-A and Vit D levels were significantly lower than the healthy controls (p = 0.004 and p=0.002 respectively). Serum iPTH and phosphorus concentrations were higher in HD patients compared to the healthy control group (p<0.001 both of them). Women hemodialysis patients were detected to have significantly lower Vit D and higher serum iPTH levels in comparison with HD men (p<0.05 all the cases).
    Conclusions
    Our findings suggest a lower levels of Fetuin-A, vitamin D and higher levels of iPTH may increase susptibility of atherosclerosis in patients with HD.
    Keywords: Fetuin A, Vitamin D, Intact Parathyroid Hormone, Hemodialysis Patients
  • Alireza Didarloo *, Zahra Sorkhabi Pages 405-413
    Background and Aims
    School age children are more susceptible for intestinal parasitic infections in comparison with others. The best way to prevent these diseases and reduce morbidity in students is increasing student's knowledge, changing their attitude and behavior. The purpose of this study was to identify the effect of health education on preventing giardiasis among primary schools students in the suburbs of Khoy.
    Materials and Methods
    In this randomized quasi-experimental study, 300 students were randomly selected from primary schools and their feces were tested for giardia lamblia. After treatment by suitable drugs the infected patients were divided into two equal groups of intervention and control. Educational program was implemented on the intervention group, but the control group received no instruction. One and a half months after education the two groups were tested and compared in terms of re-infection. Data collecting tools including a valid and reliable questionnaire, behavior checklist, and stool exam, and data were collected before and after the training. Study data was analyzed using descriptive and inferential statistics in SPSS software.
    Results
    The mean age for both groups of students was 10.95±0.97. In the intervention group, before education the mean score of knowledge and attitude of students towards giardiasis were 9.3±2.85 and 12.75±2.68, respectively (p>0.05), but after education those changed to 18.7±1.73 and 19.33±1.82 (p<0.001). In intervention group, before education the percentage of student's health behavior was 24.4, after training it increased to %82.6 (p<0.001). But in the control group, before and after education there was no significant changes in knowledge, attitude and behavior of students (p>0.05). After training, the results revealed that 2.8% of the intervention group and 33.33% of controls had re-infection with Giardia lamblia.
    Conclusion
    The best strategy for the prevention of parasitic infections is raising awareness, changing attitudes and health behaviors of students toward these diseases. With regard to preventing parasitic infections, school health teachers have an important role in training school children and their families.
    Keywords: Health education, Primary students, Giardiasis, Khoy
  • Roqieh Rezaei, Seyed Homayoon Sadraie *, Gholamreza Kaka, Mahmoud Mofid, Zabihullah Hassanzadeh Pages 414-424
    Background and Aims
    Bone marrow stromal cells (BMSCs) are multipotent stem cells that can proliferate and differentiate into osteogenic cells. T his study aimed to investigate the effects of BMSCs transplantation for the repair of bone defects in rat.
    Materials and Methods
    In this study twenty-eight male adult rats were equally divided into 4 groups. Group 1 (control group) received no treatment after bone defect; after bone defect the culture medium was injected at the site of bone defect for group 2 (sham group); group 3 was non-autologous cell transplantation group and group 4 was autologous cell transplantation group. Bone histomorphometric evaluation s and cell counting were performed in all groups.
    Results
    No significant differences were found between the control group and Sham according to histomorphometric study. The mean trabecular surface was significantly increased in autologous and non-autologous groups compared to the control group. In addition, mean number of osteocytes was increased in autologous and non-autologous groups when compared to the control group.
    Conclusion
    It seems that both autologous and non-autologous BMSCs transplantation appears to be effective in the repair of bone defect.
    Keywords: BMSC s, Cell transplantation, Bone repair, Rat
  • Ali Issazadegan, Farazana Mikayili Manee, Seyran Ghaderpur, Siamak Sheikhi *, Behrooz Kargar Pages 425-434
    Background and Aims
    In substance use treatment, total intervention is necessary. One of the interventions associated with medical treatment is the training cognitive emotion regulation strategies that have received less attention. The main objective of this study is to check the effectiveness of cognitive emotion regulation strategies on increasing the quality of men’s life treated with methadone in Urmia.
    Materials and Methods
    In an experimental design with pre-test/post-test with control group paradigm, a sample of 32 patient with hypertension were selected by available sampling method and randomly were assigned to two experimental (n=16) and one control groups (n=16). The measurement tool was World Health Organization-Quality of life (SF-36) Short term Questionnaire. Each group was in drug therapy but the experimental group participated in 12 sessions of training cognitive emotion regulation strategies while the control group did not receive any treatment. The mean scores of the two groups were compared through analysis of covariance (ANCOVA).
    Results
    Based on the findings of this research, it was clear that in subscales of life’s quality, including interpersonal relationships, physical health and essentials of life, the scores of experimental group were significantly higher than the control groups.
    Conclusions
    The findings of this study suggest that the difficulties in emotional regulations is one of the problems in addict people, and learning how to express emotions regulation correctly and cognitively can be effective in reducing problems and improving the quality of life.
    Keywords: Substance abuse, Quality of life, Cognitive emotion regulation strategies, Methadone
  • Roya Moazaz *, Mohsen Pourkakroudi, Roghie Moazaz, Nasre Sobhi Gramaleki Pages 435-443
    Background and Aims
    One of the biggest problems that develop in patients with multiple sclerosis is cognitive dysfunction. The aim of the present study was comparison of visual-spatial memory between multiple sclerosis patients and healthy ones.
    Materials and Methods
    In this research, 38 healthy individual and 38 multiple sclerosis were selected by convenience sampling method. 25 patients with RRMS and 13 patients were diagnosed with PRMS. In order to analyze the data t-Test and Pearson correlation coefficient were used.
    Results
    Our results indicate that visual memory - spatial MS patients is lower than normal. Also, patients with better RRMS performance on tests of complex shapes Rey-Osterrieth were compared to PRMS. In this study, the relationship between disease duration and visual memory - the spatial relationship between the patient groups was not significant
    Conclusion
    Accordingly, there was cognitive dysfunction in patients with multiple sclerosis.
    Keywords: Multiple sclerosis, Cognitive dysfunction, Visual spatial memory
  • Seyed Damoon Sadooghi *, Saide Zafar Balanezhad, Khadijeh Nezhad Shahrokh Abadi, Javad Baharara Pages 444-452
    Background and Aims
    Breast cancer is the most common cancer in women. The aim of this study was to investigate the effects of electromagnetic field on MCF-7 cancer cell line.
    Materials and Methods
    MCF-7 cell lines and L929 cell line were cultured in RPMI medium that contain fetal bovine serum and antibiotics. Cells for three hours were exposed to 50 Hz electromagnetic field with intensities of 50, 200 and 400 Gauss. Growth and proliferation and morphological changes were photographed by inverted microscope. Cell viability was quantitated by MTT assay. The obtained data were statistically analyzed by SPSS software and compared with each other by ANOVA and post hoc Tukey.
    Results
    Viability percent of MCF-7 (87.985±5.38) and L929 (93.726±4.28) cell line that were vicinity of electromagnetic field with intensity of 50 gauss was not significantly compared to control. Viability percent of MCF-7 (41.342±8.27) and L929 (44.649 ±3.39) cell line that were vicinity of electromagnetic field with intensity of 200 gauss was significant compared to control. Viability percent of MCF-7 (24.381±5.98) and L929 (30.627±7.55) cell line that were vicinity of electromagnetic field with intensity of 400 gauss was significant compared to control.
    Conclusion
    Electromagnetic field with frequency of 50 Hz and intensities of 200 and 400 Gauss was inhibitory effect on the growth and proliferation of MCF-7 and L929 cell line.
    Keywords: MCF, 7, Cancer, electromagnetic field, MTT assay
  • Mohsen Khosravi *, Nasser Sanjar Mossavi, Seyyed Mohammad Reza Parizadeh, Hemat Aghagolzade Haji Pages 453-462
    Background and Aims
    The cultured mesenchymal stem cells (MSCs) have been applied in many clinical trials and there are some concerns about the culture conditions. One of them is related to the use of fetal bovine serum (FBS). FBS is a xoengenic supplement withadverse effects which is used widely in culture system and many attempts have been done to eliminate it. Platelet rich plasma (PRP) is a candidate in the place of FBS.
    Materials and Methods
    Adipose-derived stromal cells (ADSCs) were isolated from liposuction tissues and cultured in αMEM with 10 % FBS. Cells of the third passage were used for the in vitro experiments and characterized by flowcytometric analysis. PRP was obtained by two-step centrifugation and PRP sample were activated by freezing method. Resazurinand mineralization assays were used to determine the effects of PRP on cell proliferation and osteogenic differentiation.
    Results
    Treatment with PRP resulted in a statistically significant increase cell proliferation and mineralization in comparison to negative control (P<0.001) and that of the 15% PRP group significantly was higher than that of 10 % PRP group (P<0.05). FBS showed the osteogenic differentiation of ADSCs better than hPRP.
    Conclusions
    These findings indicate that PRP improves the proliferation and osteogenic differentiation of ADSCs. Obviously, the biological effects of PRP were dose-dependent and can be a useful solution for clinical applications in the place of FBS. However, for the clinical application of PRP, more research is needed such as in vivo transplantation.
    Keywords: Platelet rich plasma, Adipose, derived stromal cells, Cell differentiation, Cell proliferation, Fetal bovine serum
  • Hassan Soleimanpour *, Samad Shams Vahdati, Mohsen Abbasnezhad, Karim Marjany, Kamran Shadvar Pages 463-468
    Paroxysmal Permanent Junctional Reciprocating Tachycardia (PJRT) is caused after rapid and sudden pacing of excitatory foci in atrioventricular junction. While it happens mostly in infants and children, it is rarely seen in adults. A 30-year-old female came to our emergency department repeatedly with the chief complaint of palpitation. She was later diagnosed with PSVT and throughout her several referrals, she received adenosine or verapamil depending on her condition. Consequently, her rate was controlled. In the period of pregnancy, these attacks became frequent. For delivery, she was admitted to our intensive care unit due to cardiac concerns. Throughout her hospitalization, a relation between feeding and attacks were observed; furthermore, attacks were controlled by stimulating gag reflex. Finally, with the diagnosis of PJRT, she underwent ablation therapy. PJRT is usually triggered by some drugs or situation like pregnancy and swallowing. Ablation is the definite and choice treatment in adults.
    Keywords: Permanent Junctional Reciprocating Tachycardia, Adenosin, Ablation