فهرست مطالب

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:22 Issue: 92, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/06/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • داود ذوالفقاری *، غلامرضا کاکا، مینو صدری، سید همایون صدرایی، عسگر امامقلی، محمد اصغری جعفر آبادی، غلامرضا حرفه دوست صفحات 1-13
    زمینه و هدف
    پلی لاکتید کو پلی گلیکولید (Poly D،L-lactic-co-glycolic acid=PLGA) به عنوان پلیمری زیست سازگار و زیست تخریب پذیر شناخته شده است. این پلیمر اخیرا در مهندسی بافت بسیار مورد توجه قرار گرفته است. هدف از مطالعه ی حاضر بررسی رفتار بیولوژیک سلول های استرومایی مغز استخوان (=BMSCs Bone Marrow Stromal Cells) در کشت با نانوالیاف PLGA پوشش داده شده با ژلاتین و یا پلی ال لایزین می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه ابتدا به روش الکتروریسی نانو الیاف PLGA در حلال هگزا فلورو بیس پروپانول تهیه و توسط ژلاتین و پلی ال لایزین به طور جداگانه پوشش (Coat) داده شدند. ویژگی های این پلیمر با روش میکروسکوپ الکترونی روبشی (Scanning Electron Microscopy =SEM) و آنالیز زاویه ی تماسی (Contact Angle) مورد بررسی قرار گرفت. پس از استحصال سلول های BMSCs رت و رسیدن به پاساژ دو، سلول ها در چهار گروه بدون نانو الیاف، نانو الیاف PLGA، نانوالیاف PLGA پوشش داده شده با ژلاتین و نانوالیاف PLGA پوشش داده شده با پلی ال لایزین کشت داده شدند. تکثیر سلول ها در روزهای دوم، چهارم و ششم توسط اکریدین اورنج و مورفولوژی سلول ها با نانو الیاف به وسیله ی SEM مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    محدوده ی قطر نانو الیاف PLGA حاصل از الکتروریسی بین 270 تا 700 نانومتر بود. میانگین زاویه ی تماس برای PLGA 66/107 درجه، PLGA پوشش داده شده با ژلاتین 58/64 درجه و برای PLGA پوشش داده شده با پلی ال لایزین 12/40 درجه را نشان داد. همچنین یافته ها نشان دهنده ی کاهش معنی دار میزان تکثیر سلول ها در گروه نانوالیاف PLGA تنها (P<0/05) بود. اما این میزان در گروه های نانوالیاف پوشش داده شده با پلی ال لایزین و ژلاتین به ترتیب افزایش یافته بود.
    نتیجه گیری
    کشت سلول های شوان با نانوالیاف PLGA پوشش داده شده با ژلاتین و به خصوص پلی ال لایزین منجر به ارایه ی داربستی زیست تخریب پذیر به همراه سلول شوان شد.
    کلیدواژگان: نانوالیاف PLGA، سلول های استرومایی مغز استخوان، پلی ال لایزین، ژلاتین
  • حمید کیالها*، محمد قاسم روشنفکر، مریم احمدی صفحات 14-22
    زمینه و هدف
    یکی از شایع ترین مشکلات پس از بیهوشی عمومی لرز می باشد. مپریدین داروی انتخابی برای درمان لرز بوده، در پیشگیری از لرز نیز موثر است. اما عوارض جانبی پرخطری دارد. اندانسترون دارویی موثر اما فاقد عارضه ی پرخطر می باشد. این پژوهش با هدف مقایسه ی مپریدین و اندانسترون با یکدیگر و با دارونما در پیشگیری از لرز پس از بیهوشی انجام شد.
    روش بررسی
    در این کارآزمایی بالینی تصادفی بیماران به سه گروه 35 نفره تقسیم شدند. بعد از دریافت پیش دارو و بلافاصله قبل از القای بیهوشی Sao2 (اشباع اکسیژن شریانی) با پالس اکسیمتر ثبت شده، به بیماران گروه O اندانسترون 4 میلی گرم، گروه M مپریدپن 25 میلی گرم و گروه C نرمال سالین 2 میلی گرم به صورت مستقیم داخل وریدی تزریق شد. همه بیماران به روش مشابه ای تحت بیهوشی عمومی قرار گرفته و بلافاصله بعد از خروج لوله تراشه به صورت awake به ریکاوری منتقل شدند. در دقایق 5 و 15 پس از ورود به ریکاوری Sao2 با پالس اکسی متر و نیز لرز بر اساس سیستم درجه بندی مشابه ای مورد بررسی و ثبت قرار گرفتند. جهت تحلیل داده ها از آنالیز واریانس (آزمون های کای مربع؛ ANOVA و زیرآزمون Tukey) استفاده شد.
    یافته ها
    فراوانی لرز در دقایق 5 و 15در دو گروه M وO معادل هم و کمتر از گروه کنترل بود (P<0/05). همچنین Sao2 در گروه O در دقایق 5 و 15 پس از بیهوشی افت نکرد؛ حال آن که در گروه های M و C کاهش اندکی را نشان داد.
    نتیجه گیری
    چنین استنباط می گردد که 4 میلی گرم اندانسترون معادل 25 میلی گرم مپریدین داخل وریدی بلافاصله قبل از القای بیهوشی در کاهش لرز پس از بیهوشی موثر می باشد. همچنین با اندانسترون هیچ گونه کاهشی در Sao2 رخ نمی دهد. بنابراین به کار بردن اندانسترون به جای مپریدین جهت پیشگیری از لرز پس از بیهوشی مطلوب می باشد.
    کلیدواژگان: لرز پس از بیهوشی، اندانسترون، مپریدین
  • بررسی اثر هم افزایی سیپروفلوکساسین بر پیپراسیلین، سفتازیدیم و ایمی پنم بر آنتروکوک ها
    محمد مهدی سلطان دلال*، عبدالعزیز رستگار لاری، روناک بختیاری، بهرام نیک منش، محمدکاظم شریفی یزدی صفحات 23-32
    زمینه و هدف
    پیدایش انتروکوک های چندمقاومتی در 20 سال اخیر مورد توجه زیادی قرار گرفته است. یکی از روش های مقابله با این مساله، ترکیب کردن آنتی بیوتیک های مختلف با یکدیگر جهت افزایش دادن فعالیت ضد میکروبی و کاهش سمیت آن ها می باشد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر سینرژیسمی سیپروفلوکساسین به چند آنتی بیوتیک بتالاکتام (پیپراسیلین، سفتازیدیم و ایمی پنم) بر ایزوله های آنتروکوک بوده است.
    روش بررسی
    این یک مطالعه ی مقطعی بود که برای انجام آن، تعداد 67 ایزوله استرپتوکوکی از نمونه های کلینیکی در محدوده ی زمانی فروردین تا شهریور 91 جمع آوری شد. برای تعیین MIC، از روش آزمون رقت سریال در محیط کشت مایع در داخل لوله استفاده شده، برای نشان دادن اثر سینرژیسمی سیپروفلوکساسین با 3 آنتی بیوتیک بتالاکتام، از فرمت چک لیست صفحه ای (Check Board) استفاده شده است. اثر سینرژیسمی با کاهش چهار برابر در MIC اولیه تعیین گردید.
    یافته ها
    این مطالعه بر روی 67 ایزوله استرپتوکوکی انجام گرفت. از این تعداد 50 سوش مربوط به انتروکوک (6/74 درصد)، 6 سوش مربوط به بتا استرپتوکوک گروه A (9 درصد)، 5 سوش مربوط به استرپتوکوک غیر گروه A (5/7 درصد) 2 سوش پنوموکوک (3 درصد)، 2 سوش غیر انتروکوک (3 درصد) و 2 سوش آلفا استرپتوکوک (3 درصد) بوده است. کلیه ی نتایج براساس تعیین MIC و MBC تک تک آنتی بیوتیک ها و هم چنین در ترکیب با سیپروفلوکساسین به دست آمد.
    نتیجه گیری
    پس از انجام آزمایشات، اثر سینرژیسمی میان سیپروفلوکساسین و دیگر آنتی بیوتیک ها مشاهده نشد، ولی اثر بی تفاوتی میان سیپروفلوکساسین با دیگر آنتی بیوتیک ها مشاهده شد.
    کلیدواژگان: انتروکوک، استرپتوکوک، سینرژیسم، سیپروفلوکساسین، بتالاکتام، MIC، MBC
  • مریم قاسم زاده دهکردی *، مریم رفیعی راد، لیلا روحی صفحات 33-42
    زمینه و هدف
    ایسکمی در مغز موش موجب ایجاد آسیب های نرونی شدید و به دنبال آن اختلالات یادگیری و حافظه و درد می گردد. الاژیک اسید یک ترکیب پلی فنلی با خواص آنتی اکسیدانی است که در میوه هایی مانند انار، تمشک و انواع توت یافت می شود. هدف از این مطالعه، بررسی اثر تجویز 14 روزه ی دوزهای مختلف الاژیک اسید بر حافظه و یادگیری و درد متعاقب ایسکمی عمومی در مغز موش بود.
    روش بررسی
    در این تحقیق 50 سر موش صحرایی نژاد ویستار در محدوده ی وزنی 200 تا 250 گرم به طور تصادفی در 5 گروه مختلف قرار داده شدند. برای ایجاد ایسکمی شریان های کاروتید عمومی دو طرفه جدا شده، از دو قسمت مسدود و از بخش میانی قطع شدند. ارزیابی حافظه با استفاده از آزمون یادگیری اجتنابی غیر فعال (شاتل باکس) و ارزیابی آستانه ی درد با استفاده از دستگاه تیل فلیک انجام گرفت.
    یافته ها
    ایسکمی باعث کاهش حافظه (p<0.01) و کاهش آستانه درد (p<0.001) شد و تجویز دوزهای 10، 25، 50 میلی گرم در کیلو گرم الاژیک اسید به ویژه دوز 50 میلی گرم بر کیلو گرم منجر به بهبود نقایص ایجاد شده در حافظه (p<0.01) و درد (p<0.001) گردید.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد استفاده ی الاژیک اسید بتواند به واسطه ی خاصیت آنتی اکسیدانی و مهار رادیکال های آزاد، از شدت اختلالات عصبی ناشی از ایسکمی هیپوپرفیوژن بکاهد.
    کلیدواژگان: ایسکمی مغزی، الاژیک اسید، حافظه، درد، موش صحرایی نر
  • زهرا ربیعی *، مصطفی غلامی، محمدرضا حجتی صفحات 43-54
    زمینه و هدف
    بیماری آلزایمر (AD) یک اختلال دژنراتیو است که منجر به زوال شناختی پیشرونده می شود. اختلال حافظه در بیماری آلزایمر با کمبود قشری استیل کولین و از دست دادن نورون های کولینرژیک در هسته های قاعده ای ماینرت همراه شده است. هدف از این مطالعه بررسی اثر عصاره ی اتانولی ریزوم گیاه سعد کوفی برتعادل حرکتی در موش های صحرایی مدل آلزایمری و موش های صحرایی سالم بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی تجربی از 49 سر موش صحرایی نر از نژاد ویستار که به 7 گروه آزمایشی تقسیم شدند، استفاده شد. برای این هدف جهت ایجاد مدل آلزایمری، در موش های صحرایی هسته ماینرت به صورت دوطرفه با جریان الکتریکی تخریب شد. گروه کنترل و شم آب مقطر دریافت کردند در حالی که گروه های آلزایمری عصاره ی اتانولی ریزوم گیاه سعد کوفی با دوزهای 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم به مدت 20 روز دریافت کردند. گروه های سالم بدون هرگونه جراحی فقط عصاره دریافت کردند تعادل حرکتی موش های صحرایی با دستگاه روتارود سنجیده شد. داده ها با استفاده از آزمون آنوا و تست تعقیبی LSD تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    عصاره ی اتانولی ریزوم گیاه سعد با دوز 100 میلی گرم به مدت 20 روز تعادل حرکتی را در موش های صحرایی آلزایمری به طور چشمگیری بهبود بخشید. عصاره ی این گیاه در موش های صحرایی سالم به مدت 20 روز به طور چشمگیری تعادل حرکتی را وقتی با گروه کنترل مقایسه شد کاهش داد.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهند عصاره ی ریزوم گیاه سعد کوفی در موش های صحرایی آلزایمری از طریق القای تغییراتی در سطح استیل کولین در مغز تعادل حرکتی را به طور چشمگیری بهبود بخشیده، از این طریق اثراتش را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: آلزایمر، تعادل حرکتی، گیاه سعد کوفی، عصاره ی اتانولی، موش صحرایی
  • وحید معینی *، فرهاد رمضانی بدر، آذر آوازه، مژگان جلال زاده، محمود حکمی، مینا اخلاقی صفحات 55-65
    زمینه و هدف
    با توجه به اثر عوامل تنش زای مختلف برجسم روان بیماران همودیالیزی، در این مطالعه به منظور مقابله با اثر این عوامل به تاثیر ترکیبی ورزش های هوازی و بی هوازی بر کیفیت زندگی این بیماران پرداخته شد.
    روش بررسی
    این تحقیق یک مطالعه ی نیمه تجربی از نوع قبل و بعد با دو گروه مقایسه بود. نمونه های پژوهش شامل 74 بیمار بود که از دو مرکز همودیالیز وابسته به دانشگاه علوم پزشکی زنجان به روش نمونه گیری آسان در سال 1391 انتخاب و با شیوه ی تخصیص تصادفی به دو گروه مقایسه تقسیم شده بودند ابزار گردآوری داده ها فرم کوتاه پرسش نامه ی کیفیت زندگی در بیماری های کلیوی (KDQOL-sf) بود.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که میانگین و انحراف معیار کیفیت زندگی قبل از مداخله در گروه ورزش های ترکیبی 56/15±7/47 و در گروه ورزش های هوازی 51/11±1/41 بود. اما بعد از مداخله میانگین و انحراف معیار کیفیت زندگی در گروه ورزش های ترکیبی به 06/28±1/77 و در گروه ورزش های هوازی به 78/12±4/56 با اختلاف آماری معناداری افزایش یافت (0001/0>P). علیرغم تاثیر مثبت انجام هر دو نوع ورزش هوازی و ترکیبی در افزایش کیفیت زندگی بیماران همودیالیزی، تاثیر انجام ورزش ترکیبی حین دیالیز در بالا بردن سطح کیفیت زندگی بیماران همودیالیزی بیشتر از ورزش هوازی بود.
    نتیجه گیری
    با استفاده از نتایج حاصل از این پژوهش می توان از ورزش های هوازی و به خصوص ورزش های ترکیبی در حین همودیالیز جهت افزایش کیفیت زندگی بیماران همودیالیزی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: همودیالیز، کیفیت زندگی، ورزش هوازی، ورزش بی هوازی یا مقاومتی، ورزش ترکیبی
  • رضا رضایی*، فهیمه ولی زاده، عارفه سادات اشرفی، امیر الماسی حشیانی صفحات 66-72
    زمینه و هدف
    ناخنک یکی از شایع ترین اختلالات سطح چشم است که روش های جراحی مختلفی جهت برداشتن آن وجود دارد. هدف این مطالعه مقایسه ی عود ناخنک، حدت بینایی و فشار داخل چشمی بعد از جراحی ناخنک با استفاده از میتومایسین Cحین و پس از عمل جراحی می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه مداخله ای، 119 بیمار که اندیکاسیون جراحی ناخنک داشتند، وارد مطالعه و به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. در گروه یک میتومایسین C 2 درصد به مدت 3 دقیقه حین عمل و در گروه دو میتومایسین C 2 درصد چهار بار در روز به مدت 2 هفته استفاده شد و بیماران تا 15 ماه پس از عمل پیگیری شدند. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون Repeated Measurement در سطح معنی داری 05/0 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین حدت بینایی بین دو گروه میتومایسین حین عمل و بعد از عمل اختلاف معنی داری نشان نداد (8/0=P)، همچنین در میانگین فشار داخل چشمی بین دو گروه نیز اختلاف معنی داری مشاهده نشد (3/0=P).
    نتیجه گیری
    استفاده از میتومایسین حین عمل و بعد از عمل جراحی ناخنک ارتباط معنی داری از نظر حدت بینایی و فشار داخل چشمی نشان نداد، از این رو با توجه به مشکلات کمتر در استفاده از میتومایسین حین عمل جراحی توصیه می شود در انجام این نوع جراحی این نکته مد نظر قراد گیرد.
    کلیدواژگان: ناخنک، میتومایسین c، حدت بینایی، فشار داخل چشمی
  • مهدی مشکی *، طاهره بلوچی بیدختی، خدیجه چروی صفحات 74-85
    زمینه و هدف
    افسردگی پس از زایمان، علاوه بر سلامت مادر، بر رشد و تکامل روانی نوزاد تاثیر منفی و نامطلوب دارد. در نظریه جایگاه مهار سلامت، اعتقاد فرد به این امر است که سلامت وی تا چه حد تحت کنترل عوامل درونی یا بیرونی می باشد. مطالعه ی حاضر با هدف تعیین رابطه بین افسردگی پس از زایمان با باورهای کنترل سلامت در دوران بارداری و برخی عوامل جمعیت شناختی انجام شد.
    روش بررسی
    این مطالعه ی مقطعی شامل 230 نفر زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشتی درمانی و ابزار گردآوری اطلاعات شامل پرسشنامه های دموگرافیک، جایگاه چند وجهی مهار سلامت، افسردگی ادینبورگ بود. داده ها بعد از جمع آوری توسط آزمون های ANOVA، Multiple Regression، Pearson Correlation مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    دراین مطالعه، شیوع افسردگی 5/21 درصد نشان داده شد. سن نمونه ها و افسردگی پس از زایمان دارای ارتباط معناداری بودند. با افزایش تعداد فرزندان احتمال ابتلا به افسردگی پس از زایمان نیز افزایش می یافت. احتمال ابتلا به افسردگی پس از زایمان در زنان دارای سابقه ی سقط بیشتر از زنانی بود که فاقد این تجربه بودند. جنسیت نوزاد با افسردگی پس از زایمان ارتباط معناداری داشت به این ترتیب که وقوع افسردگی پس از زایمان در مادران با نوزاد پسر بیشتر از مادران با نوزاد دختر بود. باور درونی، باور افراد موثر و باور شانس پیش بینی کننده هایی بودند که بر افسردگی پس از زایمان به ترتیب تاثیر معنادار منفی، مثبت و مثبت داشتند.
    نتیجه گیری
    با شناخت باورهای کنترل سلامت به ویژه باور شانس می توان زنان باردار در معرض خطر افسردگی پس از زایمان را شناسایی و با برگزاری برنامه های آموزشی مناسب در جهت افزایش باورهای درونی و کاهش باورهای بیرونی از این مشکل عمده بهداشتی پیشگیری کرد.
    کلیدواژگان: باورهای کنترل سلامت، بارداری، افسردگی پس از زایمان، سلامت زنان
  • ذکریا اسکندری *، فرهاد طارمیان، محمد علی نظری، مریم بختیاری، سعید ممتازی، مظاهر رضایی صفحات 86-95
    زمینه وهدف
    هدف از این مطالعه بررسی اثر بخشی درمان نوروفیدبک واقعی در مقایسه با نوروفیدبک غیر واقعی (پلاسیبو) در کاهش شدت علایم افسردگی اساسی و تغییر امواج آلفا و بتا به سمت الگوی مطلوب در مبتلایان به اختلال افسردگی اساسی بود.
    روش بررسی
    در پژوهش حاضر با استفاده از طرح تک آزمودنی تجربی، 6 بیمار مبتلا به اختلال افسردگی اساسی با تشخیص روانپزشک و تایید افسردگی اساسی توسط محقق با استفاده از مصاحبه بالینی ساختار یافته به صورت جایگزینی تصادفی در دو گروه نوروفیدبک واقعی و نوروفیدبک غیرواقعی (پلاسیبو) جای داده شدند. هر دو گروه به مدت 20 جلسه هفته ای 2 بار تحت مداخله قرار گرفته اند و همچنین دو گروه قبل، حین و بعد از اتمام مداخله با پرسشنامه ی افسردگی بک- ویرایش دوم، مقیاس افسردگی ارزیابی شدند. داده های تحقیق از طریق تحلیل میزان اثر، درصد بهبودی و نمودار ها مورد بررسی قرار گرفتند.
    یافته ها
    داده های حاصل از میزان اثر، درصد بهبودی و بررسی نمودار های دو گروه حاکی از آنند که نوروفیدبک واقعی در مقایسه با نوروفیدبک غیر واقعی در تنظیم امواج مغزی و کاهش شدت علایم افسردگی افراد مبتلا به اختلال افسردگی اساسی موثرتر بود و تفاوت معنی داری از نظر بالینی در دو گروه مشاهده گردید. میزان اثردر آلفای راست در گروه آزمایش و کنترل به ترتیب 21/2، 48/0 میزان اثردر بتای چپ در گروه آزمایش و کنترل به ترتیب 2 و 51/0 به دست آمد. میزان بهبودی در گروآزمایش 48 درصد و در گروه کنترل 23 درصد بهبودی مشاهده گردید.
    نتیجه گیری
    اثر بخشی نوروفیدبک واقعی ناشی از تغییرات پلاسیبو (نوروفیدبک غیر واقعی) نبوده، می تواند به عنوان یک درمان مکمل برای اختلال افسردگی اساسی به کار برده شود.
    کلیدواژگان: نوروفیدبک، امواج مغزی، اختلال افسردگی اساسی
  • معصومه رستمی معز*، سید محمد مهدی هزاوه ای، بابک معینی، قدرت الله روشنایی، ملیحه طاهری صفحات 96-107
    زمینه و هدف
    فعالیت بدنی قسمت مهمی از سبک زندگی سالم است که عامل مهمی برای سلامتی در همه سنین محسوب می گردد. هدف این مطالعه تعیین عوامل موثر بر فعالیت جسمانی منظم در دانش آموزان دختر دبیرستانی شهر همدان با استفاده از مدل«بزنف» بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش مقطعی 622 دانش آموز دختر به روش نمونه گیری خوشه ایتصادفی از شش دبیرستان داوطلبانه وارد مطالعه شدند. ابزار جمع آوری داده ها شامل پرسشنامه دموگرافیک، فعالیت بدنی بین المللی و سازه های مدل بزنف بود که به روش خودگزارشی تکمیل گردید. روایی و پایایی پرسشنامه با استفاده از پانل متخصصین و آلفا کرونباخ تعیین شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های کای دو،آنالیز واریانس، تی مستقل و ضریب همبستگی انجام شد.
    یافته ها
    2/46 درصد دانش آموزان فعالیت بدنی سبک، 28 درصد فعالیت بدنی متوسط و 8/25 درصد فعالیت بدنی شدید داشتند. بین متغیرهای، پایه تحصیلی، تحصیلات مادر، سابقه ی فعالیت جسمانی با فعالیت بدنی دانش آموزان رابطه وجود داشت (p< 0.05). نگرش نسبت به رفتار، قصد رفتاری و عوامل قادر ساز با فعالیت بدنی رابطه داشتند (p = 0.01). هنجارهای انتزاعی از طریق قصد رفتاری بر فعالیت فیزیکی موثر بودند (p < 0.001).
    نتیجه گیری
    میزان پایین فعالیت بدنی دانش آموزان دختر در همدان ضرورت طراحی و اجرای مداخلات مبتنی بر مدل ها و تئوری های تغییر رفتار را برای ارتقا و حفظ فعالیت بدنی منظم مطرح می نماید.
    کلیدواژگان: فعالیت فیزیکی، بزنف، نوجوانان، قصد، رفتار
  • سید منصور آل طه *، علیشا اکیا، افسانه سلیمی، کمال احمدی صفحات 108-115
    زمینه و هدف
    هرپس سمپلکس تیپ 2 (HSV-2) در زنان معمولا عفونت واژن و سرویکس ایجاد می کند. در بیشتر مواقع این بیماری تشخیص و گزارش داده نمی شود، در نتیجه اکثر افراد در مورد این عفونت آگاهی کمی دارند. این مطالعه به منظور تعیین فراوانی ویروس HSV-2 در خانم هایی که به مراکز درمانی شهر کرمانشاه مراجعه و دچار سرویسیت بودند، انجام گرفت.
    روش بررسی
    از 239 خانم دچار سرویست، پس از ثبت اطلاعاتشان در پرسشنامه، نمونه گیری از سرویکس با سواب انجام شد. پس از استخراج DNA آزمایش PCR با استفاده از پرایمرهای اختصاصی جهت تشخیص ژن UL41 ویروس HSV-2 انجام شد.
    یافته ها
    از 239 خانم، 13 نفر (4/5 درصد) دارای ویروس HSV-2 بودند که بیشترین آلودگی در گروه سنی 26- 35 و 36- 68 سال دیده شد. خانم هایی که سابقه ی سقط و نازایی داشتند به ترتیب 1/9 درصد و صفر درصد آلوده به HSV-2 بودند. از نظر علایم بالینی، خانم هایی که مقاربت دردناک و ترشحات واژن داشتند بیشترین آلودگی را نشان دادند. اما در افرادی که توبکتومی کرده بودند، آلودگی ویروسی یافت نشد.
    نتیجه گیری
    نتایج ما برای میزان فراوانی ویروس هرپس سیمپلکس تیپ 2 پایین تر از میزان عفونت در اکثر کشورهای پیشرفته و در حال توسعه بود که با فرهنگ ایرانی و پایین بودن بی بند و باری جنسی مطابقت دارد. با این حال گروه های سنی که فعالیت جنسی بیشتری داشتند، شیوع بیشتری را نشان دادند.
    کلیدواژگان: PCR، سرویسیت، کرمانشاه، هرپس سمپلکس تیپ 2
  • طاهره الهی *، رباب خسروی، سهیلا رشیدی رشت آبادی، اکرم اخوان صفحات 119-125
    زمینه و هدف
    دوری از محیط آشنای خانه و حمایت های خانوادگی در کنار ضعف توانایی ها و مهارت ها و فقدان های دوران پیری، می تواند زمینه ی ابتلا به مشکلات روانی را برای سالمندان ساکن خانه ی سالمندان فراهم نماید؛ لذا ضروری است به دنبال شناسایی و تقویت عواملی باشیم که آسیب پذیری سالمندان را در برابر این مشکلات کاهش دهد. یکی از عوامل موثر و مغفول مانده در این زمینه امید است. از اینرو هدف پژوهش حاضر بررسی نقش امید در مشکلات روانشناختی سالمندان ساکن در سرای سالمندان بود.
    روش بررسی
    60سالمند (28 زن و32 مرد) فاقد مشکلات حاد جسمانی و شناختی از خانه های سالمندان شهر زنجان به روش تمام سرشماری با استفاده از آزمون های جمعیت شناختی، امیدواری اشنایدر و SCL 90-R مورد آزمون قرار گرفتند.
    یافته ها
    تحلیل داده ها با استفاده از روش های آماری همبستگی پیرسون و تحلیل رگرسیون، روابط معنادار امید کلی، امید راهبردی و امید عاملی را با ضریب کلی علایم مرضی و برخی از ابعاد آن نشان داد. مشخص شد که امید عاملی، راهبردی و کلی سهم معنادار و نسبتا بالایی از واریانس ضریب کلی علایم مرضی و ابعاد افسردگی، جسمانی سازی، اضطراب، خصومت و افکار پارانوئید (به ترتیب 7، 7، 14، 9، 21 و 5/17 درصد) را تبیین می نمایند. با توجه به علامت ضرایب بتا مشخص شد که هرچه نمرات آزمودنی ها در متغیرهای پیش بین امید بالاتر باشد میزان علایم مرضی ذکر شده در آن ها کمتر بوده، از سلامت روان بالاتری برخوردارند.
    نتیجه گیری
    امیدواری به آینده از طریق تحمل پذیر کردن شرایط موجود به عنوان پاسخی موثر به عوامل تنش زا در نظر گرفته می شود و آسیب پذیری سالمندان را نسبت به مشکلات روانی کاهش می دهد.
    کلیدواژگان: سالمند، مشکلات روانی، امید، سرای سالمندان
|
  • D. Zolfagari *, G. Kaka, M. Sadri, Sh Sadraie, A. Emamgoli, M. Asghari Jafarabadi, Gh Herfedoost Pages 1-13
    Background And Objective
    Poly D,L-lactic-co-glycolic acid (PLGA) is known as biodegradable and biocompatible polymer. These polymers have recently received much attention in tissue engineering. The aim of this study was to investigate the biological behavior of the bone marrow stromal cells (BMSCs) in culturing with PLGA nanofibers coated with poly-L-lysine or gelatin.
    Materials And Methods
    In this study, the electrospinning of PLGA nanofibers was performed with hexafluoro-2-propanol (HFIP) as solvent and coated with gelatin and poly-L-lysine, separately. The properties of polymers were investigated with scanning electron microscopy (SEM) analysis and contact angles were studied. After culturing BMSCs and reaching passage two, cells in the four groups of nanofibers, nanofibers PLGA, PLGA nanofibers coated with poly-L-lysine, and PLGA nanofibers coated with gelatin, were grown. Cell proliferation during the second, fourth and sixth days were examined by Acridin Orange and morphology of the cells seeded on nanofibers were investigated via SEM.
    Results
    The mean diameter of PLGA nanofibers were between 270 - 700 nm. The average contact angles were 107.66° for PLGA, 64.58 for PLGA coated with gelatin and 40.12 for poly-L-lysine-coated PLGA, respectively. The results showed significant reduction in cell proliferation in PLGA nanofibers alone (P <0.05). But this number increased in groups of nanofibers coated with poly-L-lysine and gelatin.
    Conclusion
    Culture of Schwann cells with PLGA nanofibers coated with gelatin and particularly coated with poly-L-lysine provide a biodegradable scaffold associated with Schwann cells.
    Keywords: PLGA nanofiber, Bone marrow stromal cells (BMSCs), Gelatin, Poly, L, lysine
  • H. Kayalha *, Mg Roushanfekr, M. Ahmadi Pages 14-22
    Background And Objective
    Shivering is one of the most common problems after general anesthesia. Meperidine is the drug of choice to treat and prevent shivering, but it has dangerous side effects, particularly cardio respiratory depression. Ondansetron is another effective drug that has no dangerous side effects. The aim of this study was to compare Ondansetron and Meperidine with each other, and with placebo to prevent post anesthetic shivering.
    Materials And Methods
    In this clinical trial, patients were randomly divided into three groups of 35. After injecting premedication, and immediately before induction of anesthesia, SaO2 Pulse oximetry was recorded. Patients in group O received Ondansetron 4mg IV, patients in group M received Meperidine 25mg IV, and patients in control (C) group received Saline 2ml IV. Similar method of general anesthesia was performed to all patients, and following awake extubation all were immediately transferred to recovery room. Within minutes 5 and 15 and after entrance to the recovery room, SaO2 was measured with Pulse oxymetry, and shivering was evaluated and recorded on the basis of a similar grading system. We used ANOVA, K-Square, and Tukey subtest to analyze the data.
    Results
    Amount of shivering within minutes 5 and 15 after anesthesia was equal in groups O and M, and it was less than group C (P<0.05). In group O, the SaO2 did not drop during minutes 5 and 15 after anesthesia, while there was a slight reduction in groups M and C.
    Conclusion
    It is concluded that Ondansetron 4mg IV, and Meperidine 25mg IV immediately before induction of anesthesia are equally effective to reduce post anesthetic shivering. Also, Ondansetron does not reduce SaO2. So, using Ondansetron instead of Meperidine is effective to prevent the post anesthetic shivering, especially in patients with cardio respiratory depression.
    Keywords: Post anesthetic shivering, Meperidine, Ondansetron
  • Synergistic Effect of Ciprofloxacin with Piperacillin, Ceftazidim and Imipenem against Entrococi
    Mm Soltan Dallal *, A. Rastegar Lari, R. Bakhtiari, B. Nikmanesh, Mk Sharifi Yazdi Pages 23-32
    Background And Objective
    Attention has largely been focused on appearance of multiple drug resistance enterococci in the last 20 years. One of the methods to overcome this problem is to combine different antibiotics in order to increase antimicrobial activity and reduce toxicity. The combination of fluor quinolones with other antibiotics has been widely investigated. The aim of this study was to investigate the synergistic effect of ciprofloxacin in several antibiotics Beta-lactam (piperacillin, ceftazidime and imipenem) on isolated enterococci.
    Materials And Methods
    In this cross sectional study, 67 Streptococci strains were isolated from clinical samples from March to September 2012. The serial broth dilution method in test tubes was used for the MIC, and the check board Format was used for the synergistic effect of ciprofloxacin with Beta-lactam antibiotics. The synergistic effect was determined with four- fold reduction of initial MIC.
    Results
    Totally, 67 strains of Streptococci were used, in which 50 strains (74.6%) were enterococci, 6(9%) were group B streptococcus, 5(7.5%) were non-group A streptococci, 2 (3%) were pneumococci, and 2 were strains of alpha streptococci (3%), respectively. All results were determined by the MIC and MBC of each antibiotic individually and also in combination with ciprofloxacin.
    Conclusion
    The effect of ciprofloxacin on other antibiotics was indifferent, and the synergistic effect was not observed.
    Keywords: Enterococcus, Streptococcus, Synergism, Ciprofloxacin, Beta, lactam, MIC, MBC
  • M. Ghasemzadeh Dehkordi *, M. Rafieirad, L. Rouhi Pages 33-42
    Background And Objective
    Ischemia in the brain of rats causes intensive neural injuries leading to learning and memory disorders in addition to pain. Ellagic acid is a polyphenol compound with antioxidant properties which is found in fruits like pomegranate, blackberry and all types of mulberry. The objective of this study was to investigate the effect of 14-day prescription of different doses of ellagic acid on memory, learning and pain followed by general ischemia in the brain of rats.
    Materials And Methods
    In this study, 50 Wistar rats in weight range of 200-250 g were randomly placed in five different groups. To induce ischemia, common carotid arteries were separated from both sides, blocked from both parts and cut from the middle part. Memory was evaluated using passive avoidance learning test (shuttle box) and pain threshold was assessed using tail- flick device.
    Results
    Ischemia caused reduction of memory (p<0.01) and pain threshold (p<0.001). Prescription of 10, 25 and 50 mg/kg doses of ellagic acid, particularly 50 mg/kg, led to improvement of defects in memory (p<0.01) and reduction of pain (p<0.001).
    Conclusion
    It seems that using ellagic acid can reduce intensity of neural disorders caused by ischemic hypo-perfusion due to its antioxidant property and inhibition of free radicals.
    Keywords: Brain ischemia, Ellagic acid, Memory, Pain, Rat
  • Z. Rabiei *, M. Gholami, Mr Hojjati Pages 43-54
    Background And Objective
    Alzheimer’s disease (AD) is a degenerative disorder that leads to progressive cognitive decline. The memory dysfunction of AD has been associated with a cortical cholinergic deficiency and loss of cholinergic neurons of the nucleus basalis of Meynert (NBM). This study investigated the effect of ethanolic extract of Cyperus rotundu tubers (CRT) on motor activity in NBM-lesioned rat model of AD and intact rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study 49 Wistar rats were divided into 7 groups. For this purpose, Wistar rats received bilateral electric lesions of the NBM. The control and sham groups received distilled water while NBM-lesioned group received CRT extract for 20 days with doses of 100 and 200 mg/kg. Intact rats received CRT extract for 20 days without any surgery. The motor activity was assessed with Rotarod apparatus. Data were analyzed using one- way Anova and LSD test.
    Results
    Use of ethanolic extract of CRT for 20 days improved motor activity in NBM-lesioned rats that received extract with a dose of 100 mg/kg. Ethanolic extract of CRT in the intact rats for 20 days significantly reduced motor activity when compared with the control group.
    Conclusion
    The results of this study suggest that ethanolic extract of CRT is useful in NBM-induced lesion rats via inducing some changes in acetylcholine levels in the brain.
    Keywords: Alzheimer's disease, Cyperus rotundu tubers, Motor coordination, Ethanolic extract, R
  • V. Moini *, F. Ramezani Badr, A. Avazeh, M. Jalalzadeh, M. Hakami, M. Akhlaghi Pages 55-65
    Background And Objective
    It seems that using a combination of aerobic and anaerobic exercises (resistance exercises) can induce beneficial physical, psychological, and social effects on hemodialysis patients who are encountered with various stressors. This study aimed to determine the effect of combined aerobic and anaerobic exercises on quality of life in hemodialysis patients.
    Materials And Methods
    In this study we used a pre and post semi-experimental design with two comparison groups. The subjects consisted of 74 patients from two hemodialysis centers affiliated to Zanjan University of Medical Sciences. All subjects were randomly allocated into two groups. Kidney Disease Quality of Life-Short Form (KDQOL-SF) was used to assess quality of life in patients with kidney disease.
    Results
    The results showed that the mean and standard deviation of quality of life before the intervention in the combined exercises group was 47.7 ± 15.56 and in the aerobic exercise group was 41.1 ± 11.51. But after the intervention, the mean and standard deviation of quality of life in the combined exercises group increased to 77.1±28.06 and in the aerobic exercise group increased to 56.4 ± 12.78 indicating significant differences between the two groups (P<0.0001). Both aerobic and combined exercises increased quality of life in hemodialysis patients. Though, the effect of the combined exercises during the hemodialysis was outstanding in enhancing quality of life in hemodialysis patients in comparison to aerobic exercises alone.
    Conclusion
    The results of this study suggest that the aerobic exercises, especially combined exercises in hemodialysis patients may lead to an increase in their quality of life.
    Keywords: Hemodialysis, Quality of life, Aerobic exercise, Anaerobic exercise, Combined exercise
  • R. Rezaei *, F. Vali, Zade, A. Sadat Ashrafi, A. Almasi, Hashiani Pages 66-72
    Background And Objective
    Pterygium is a common ocular surface disorder. A number of surgical procedures are used to remove it. The purpose of this study was to compare recurrent, visual acuity and intraocular pressure after pterygium surgery using mitomycin C during and after surgery.
    Materials And Methods
    In this interventional study, 119 patients with indications for pterygium surgery were enrolled and randomly divided into two groups. In the first group, intraoperative 2% mitomycin C was used for 3 min and in the second group, 2% mitomycin C was given four times a day for 2 weeks The patients were followed up for 15 months after the surgery. The data was collected and analyzed by using SPSS software (version 16), and repeated measurement test at a significance level of 0.05.
    Results
    The mean visual acuity showed no significant difference in intraoperative and postoperative mitomycin (P=0.8). Also, the difference in the mean of intraocular pressure between the two groups was not significant (P=0.3).
    Conclusion
    The use of intraoperative mitomycin-C in pterygium surgery was not correlated with visual acuity and intraocular pressure. It is recommended to use mitomycin C in intraoperative methods due to its fewer problems.
    Keywords: Pterygium, Mitomycin C, Visual acuity, Intraocular pressure
  • M. Moshki *, T. Baloochi Beydikhti, K. Cheravi Pages 74-85
    Background And Objective
    Postpartum depression in addition to the mother's health has a negative impact on infant development. Health Locus of Control (HLC) is the degree to which an individual believes that his behavior is controlled by external or internal factors. This study aimed to assess the postpartum depression and its relationship to HLC scale and some of demographic factors in Gonabad.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, the participants were 230 pregnant women visiting their obstetrician on a regular basis. The data collection instruments included a demographic questionnaire, multidimensional HLC and Edinburg depression scales. The collected data were analyzed with SPSS-20 using statistical tests of ANOVA, multiple regression, and Pearson coefficient correlation.
    Results
    The prevalence of depression was 21.5%. There was a significant correlation between age and postpartum depression. Delivery frequency affected postpartum depression, i.e., increasing the number of children also increased the risk of postpartum depression. EPDS score was positively correlated with neonatal sexuality, so that the occurrence of postpartum depression in mothers with newborn baby boys was more than girls. Inner confidence, acceptance of effective people and belief in chance were predictors of postpartum depression which exhibited significant effects of negative, positive and positive, respectively.
    Conclusion
    Studies of health control beliefs, especially belief in chance can be valuable in identifying pregnant women who are at risk of postpartum depression. Since belief in chance was a significant predictor of depression symptoms, clinicians might assess this component to identify those women who are at risk of developing depression during their pregnancy and to develop prevention programs and treatment procedures.
    Keywords: Health locus of control, Pregnancy, Postpartum depression, Women\'s health
  • Z. Eskandari *, F. Taremian, Ma Nazari, M. Bakhtiari, S. Momtazi, M. Rezaei Pages 86-95
    Background And Objective
    The current study aimed to examine the effectiveness of the real neurofeedback treatment in comparison with mock neurofeedback in decreasing severity of major depression symptoms and changing α and β waves into a desirable pattern in major depression disorder.
    Materials And Methods
    Using experimental single subject design، six individuals who were diagnosed as major depression sufferers were randomly selected and divided into two real neurofeedback and mock neurofeedback (placebo) groups. Both groups were treated for twenty sessions twice a week. Beck Depression Inventory II and Hamilton Depression Scale were used to assess both groups before، during and after the treatment. To analyze the collected data، effect size and improvement percentage were used.
    Results
    The results of the effect size، the improvement percentage and the graphs suggested that the real neurofeedback was more effective in regulating brain waves and in decreasing major depression disorder symptoms in comparison with the mock neurofeedback. Effect size in Alpha wave in right hemisphere in the experimental and control groups was 2. 21 and 0. 48. Effect size in Beta wave of experimental and control groups was 2 and 0. 51. Improvement quantity in the experimental group was 48% and in the control group was 23%.
    Conclusion
    The effectiveness of real neurofeedback was not due to the changes in the placebo. It can be as a complementary treatment in treating major depression disorders. The findings of the current research were congruent with the previous research.
    Keywords: Neurofeedback, Brain waves, Major depression disorder
  • M. Rostami Moez *, Smm Hazavehei, B. Moeini, G. Roshanaei, M. Taheri Pages 96-107
    Background And Objective
    Physical activity is an important part of a healthy lifestyle and active lifestyle is known as an important factor for health in all ages. The aim of this study was to determine the factors that influence regular physical activity of female high school students in Hamadan using BASNEF model.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, while using cluster random sampling method, 622 female students from six high schools were voluntarily entered into the study. A demographic questionnaire, IPAQ and constructs of BASNEF model were used to collect the data. Validity and reliability of scales were assessed with a panel of experts and Cronbach's alpha. To analyze the data, Chi-square, ANOVA, T-test and correlation were used.
    Results
    46.2% of the students had low physical activity, 28 percent of them had moderate and 25.8 % had severe physical activity. Grade of education, level of mother’s education and previous physical activity had significant correlation with student’s physical activity (p< 0.05). The attitude toward behavior, behavioral intentions and enabling factors statistically associated with physical activity status (p = 0.01). Subjective norms were effective on physical activity via behavioral intention (p < 0.001).
    Conclusion
    Low rate of female students’ physical activity in Hamadan calls for an intervention based on models and theories of behavior change to promote and maintain physical activity.
    Keywords: Motor activity, BASNEF, Adolescent, Intention, Behavior
  • Sm Aletaha *, A. Akya, A. Salimi, K. Ahmadi Pages 108-115
    Background And Objective
    Herpes Simplex Type 2 (HSV-2) causes vaginal and cervical infections in women. The diagnosis of this virus is not a routine test in medical laboratories and therefore in many cases this infection is not diagnosed and reported. Consequently, the majority of women have a little information about this infection. The aim of this study was to determine the frequency of HSV-2 infection in women with cervicitis admitted to Kermanshah medical centers.
    Materials And Methods
    After recording patient's information, cervical samples were obtained from 239 women with cervicitis using swab. Then, following DNA extraction from samples, PCR was done using specific primers to determine UL42 gene of HSV-2.
    Results
    Of 239 women tested, 13(5.4%) had HSV-2 infection who mostly belonged to the age groups of 26-35 and 36-68 years old. Women with the history of abortion and infertility had 9.1 and zero percent infection, respectively. From clinical symptoms point of view, women with dyspareunia and vaginal discharge had the maximum rate of infection whereas in women with tubectomy HSV-2 infection was not found.
    Conclusion
    Our result for the rate of HSV-2 infection was lower than the rates in most developed and developing countries which is consistent with the Iranian culture and less unrestrained sexual activities. However, the age groups with more sexual activities showed higher prevalence for HSV-2 infection.
    Keywords: Cervicitis, Herpes simplex type 2, Kermanshah, PCR
  • T. Elahi *, R. Khosravi, S. Rashidi Rashtabadi, A. Akhavan Pages 119-125
    Background And Objective
    Staying away from the familiar surroundings and family supports, along with weaknesses in capabilities, skills and aging- related failures can lead to mental problems in the elderly residing in nursing homes. Therefore, it is necessary to identify and strengthen the factors that reduce the old people’s vulnerability to these problems. One of the factors neglected in this area is hope. Hence, the aim of the present study was to examine the role of hope in mental problems of the elderly residing in nursing homes.
    Materials And Methods
    In this descriptive- correlational study, 60 elderly (28 females and 32 males) with normal IQ, without severe physical and cognitive problems from the nursing homes of Zanjan city were selected by using full census method. The data was collected using demographic researcher-made questionnaire, Snyder hopefulness and SCL-90-R measures.
    Results
    Data analysis using Pearson correlation coefficient and multivariate linear regression indicated significant relationship in general, operative and strategic hope and GSI and some of its dimensions. Operative, strategic and general hope exhibited significant and relatively high variance in GSI and dimensions of depression, somatization, anxiety, hostility and paranoid (7, 7, 14, 9, 21 and 17.5%, respectively). Beta coefficients showed that higher scores in predictive variables led to lower mental problems and better mental health in the elderly.
    Conclusion
    Hopefulness toward the future through strengthening forbearance of the existing circumstances, is regarded as a key element in facing stressful situations and reduces the elderlys’ vulnerability to mental disorders.
    Keywords: Elderly, Mental difficulty, Hope, Nursing homes