فهرست مطالب

مهندسی شیمی ایران - پیاپی 72 (فروردین و اردیبهشت 1393)

دوماهنامه مهندسی شیمی ایران
پیاپی 72 (فروردین و اردیبهشت 1393)

  • بهای روی جلد: 100,000ريال
  • تاریخ انتشار: 1393/02/26
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سرمقاله
  • مقالات
  • صادق پهلوانی، سید حسن هاشم آبادی* صفحه 4
    با توجه به اهمیت و جایگاه راکتورهای شیمیایی در واحدهای مختلف صنایع نفت، گاز و پتروشیمی و نقش کلیدی آنها، بررسی و تعیین شرایط بهینه عملیاتی حائز اهمیت است. تحلیل و ارزیابی نحوه اختلاط و پدیده های انتقال (جرم، گرما و مومنتوم) در شرایط عملیاتی متفاوت و انواع مختلف راکتورها از قبیل راکتورهای بستردار و راکتورهای (دوغابی- حبابی) با هندسه های متنوع و در حضور و عدم حضور تجهیزات جانبی مثل بافل ها، تعداد و اشکال مختلف پره های همزن و دیگر تجهیزات و شرایط خاص، به منظور یافتن شرایط بهینه عملیات بسیار مفید و موثر است. در این مقاله به بررسی و تحلیل کارهای CFD انجام شده بر روی راکتورهای سه فازی در دو دهه اخیر پرداخته می شود. بیشتر مطالعات اخیر انجام شده، مستقیما بر روی کمی سازی ساختار جریان و تعیین الگوی جریان متمرکز است که اغلب این کارها مبتنی بر شرایط پایا، هندسه دو بعدی با فرض تقارن محوری و مدل چندفازی (اولرین- اولرین) می باشد. در حالی که اساسا جریان سه فازی در راکتورها، ترکیبی از پدیده های مختلف است که در زمان ها و مقیاس های طولی متفاوت رخ می دهد و منجر به یک رژیم ناپایا در جریان سیال می شود و شرایط دینامیکی ناپایا، فرایندهای اختلاط و انتقال را تحت تاثیر قرار می دهد. به خصوص در راکتورهای حبابی و دوغابی، این شرایط به شدت وابسته به پارامترهای طراحی و عملیاتی سیستم مانند نحوه ورود فازها، نرخ جریان گاز و بار ذرات جامد می باشد. کارهای انجام شده نشان می دهند. هیدرودینامیک پیچیده این نوع راکتورها، به خوبی مشخص نشده است. علت این امر نیز پیچیدگی بر هم کنش های بین فازی (جامد- جامد)، (جامد- مایع) و (جامد- حباب) می باشد. در مقالات موجود به ندرت می توان کاری را دید که در آن به مطالعه هیدررودینامیک جریان به صورت سه بعدی، ناپایا و همراه با بار زیاد ذرات جامد پرداخته شده باشد.
    کلیدواژگان: راکتورهای سه فازی، شبیه سازی CFD، هیدرودینامیک، جریان های چند فازی، مدل های اغتشاش
  • الناز پاشایی مرنی*، سیدکامران باقری، مرتضی رضاپور، مریم رشتچی، مریم توکل مقدم صفحه 15
    هیدرات گاز طبیعی ترکیب کریستالی جامدی است که از واکنش آب و گاز به وجود می آید و جزو خانواده کلاتریت ها محسوب می شود. هر چند از زمان کشف هیدرات های گازی حدود 200 سال می گذرد اما تنها کمتر از 50 سال است که وجود منابع هیدرات گاز طبیعی در اعماق دریا و نواحی منجمد اقیانوس ها به اثبات رسیده است. از اواسط دهه 70 با کشف حجم وسیع این منابع در جهان و با توجه به کاهش منابع سوخت های فسیلی و افزایش قیمت آن ها، تلاش های بسیاری درجهت استخراج و تولید گاز طبیعی از این منابع آغاز شد. از این رو برنامه های دولتی پژوهش و توسعه، به ویژه در کشورهایی که دارای تقاضای انرژی زیاد و منابع محدود هستند، شکل گرفت. از سوی دیگر انسداد لوله ها و مجاری در مرحله تولید و انتقال گاز به دلیل تشکیل هیدرات باعث شد که پژوهش های موازی دیگری نیز برای حل این مشکل صورت گیرد. امروزه پژوهش بر روی هیدرات در حوزه های متعددی مورد توجه قرار گرفته است و شرکت های متعددی در این حوزه ها به پژوهش می پردازند.
    در این مقاله جهت بررسی روند پیشرفت هیدرات و سیاست گذاری پژوهشی بهتر در زمینه این فناوری، اسناد اختراع ثبت شده در ارتباط با این فناوری (شامل ممانعت از تشکیل هیدرات، تولید هیدرات، تجزیه هیدرات و بازیابی گاز، استخراج گاز از منابع هیدرات موجود و برخی کاربردهای آن)، جستجو، جمع آوری و تحلیل شده است. نتایج این پژوهش نکات ارزشمندی از جهت گیری های پژوهشی در این حوزه را نمایان ساخته که می تواند برای تمامی برنامه ریزان پژوهش و فناوری و همچنین پژوهشگران کشور در ارتباط با این فناوری مفید باشد.
    کلیدواژگان: هیدرات، گاز طبیعی، هوشمندی فناوری، تحلیل اطلاعات اسناد ثبت اختراع
  • مرتضی داورپناه، علی احمدپور* صفحه 30
    جاذب های اصلاح شده دسته جدیدی از جاذب ها هستند که در دهه اخیر برای رفع کاستی های جاذب های معمولی توسط محققین معرفی شده اند. این دسته بزرگ از جاذب ها می توانند از ترکیب دو یا چند تایی مواد آلی، معدنی و بسپاری تهیه شوند. در این بین، جاذب های پرکاربردی که عملکرد خوبی در جذب آلاینده های فاز آبی دارند، به طور کلی در دو دسته جاذب های اصلاح شده بر پایه سیلیس و بسپار قرار می گیرند. در مقاله حاضر به این دو دسته از جاذب ها پرداخته شده و نحوه تولید، تعیین مشخصات و عملکرد آن ها همراه با مثال هایی مورد بررسی قرار می گیرد. در یک نگاه کلی می توان ادعا کرد که استفاده از سیلیس عامل دار شده یک روش ساده و موثر برای حذف فلزات سنگین است. در حالی که جاذب های بسپاری عامل دار شده گزینه مناسبی برای حذف ترکیبات آلی هستند. همچنین جاذب های بسپاری کی لیت ساز و جاذب های اصلاح شده (بسپاری- معدنی) عملکرد مناسبی در حذف فلزات سنگین نشان می دهند.
    کلیدواژگان: جاذب های اصلاح شده، جاذب های مبتنی بر پایه سیلیس، جاذب های مبتنی بر پایه بسپار، تصفیه آب و فاضلاب
  • معصومه قلبی آهنگری* صفحه 47
    سوخت های زیستی به عنوان جایگزین سوخت های فسیلی و سوخت های حمل و نقلی از نظر فنی بسیار اهمیت دارند. از آنجا که طی فرایند تفکافت، زیست توده مستقیما به سوخت های جامد، مایع و گازی تبدیل می گردد، در بین سناریوهای انرژی بسیار مورد توجه قرار گرفته است. فراورده های این فرایند به طور عموم مخلوط پیچیده ای از اسیدها، الکل ها، آلدهیدها و فنول ها می باشند. پسماند جامد این فرایند ماده ای زغالی است که می تواند جایگزین زغال کک مورد نیاز در صنعت ذوب آهن شود. فراورده های گازی این فرایند آمیزه ای از گازهای با ارزش گرمایشی میانه، نزدیک به 15 مگاژول در هر مترمکعب است. بنابراین در این مقاله سعی شده است روش تفکافت، مزایا و معایب این روش و جایگاه آن در جهان مورد بررسی قرار گیرد. بررسی اقتصادی این روش نشان می دهد که با توجه به وجود پتانسیل قوی زیست توده در کشورمان با برنامه ریزی تکنیکی می توان هزینه روش مورد نظر را کاهش داد و در جهت تولید گاز غنی از هیدروژن به بهترین نحو از آن بهره برد. هزینه فرایند تفکافت با این برنامه ریزی از (H2 Kg/60/3 دلار) به (H2 Kg/2 دلار) تا سال 2015 خواهد رسید.
    کلیدواژگان: تولید هیدروژن، تفکافت زیست توده
  • مونا ایروانی نیا، سوسن روشن ضمیر* صفحه 53
    پیل های سوختی یکی از فناوری های رایج در تبدیل انرژی شیمیایی به الکتریکی هستند که از لحاظ زیست محیطی پاکیزه و از لحاظ انرژی تولیدی کارآمد می باشند. این پیل ها معمولا بر حسب الکترولیت مورد استفاده به پیل های سوختی تبادل پروتون، قلیایی جامد (تبادل آنیون)، قلیایی، اسید فسفریک، اکسید جامد و کربنات مذاب تقسیم می شوند. امروزه استفاده از غشاءهای تبادل یونی به عنوان الکترولیت های جامد در این پیل ها بسیار موثر است و دامنه وسیعی از تحقیقات را به خود اختصاص داده است. در چند دهه اخیر مطالعات گسترده ای بر روی پیل های سوختی قلیایی جامد بعلت برخی از مزایا مانند استفاده از کاتالیست های فلزی با قیمت مناسب در الکترودها، واکنش احیای سریع اکسیژن در کاتد، اکسایش کارآمد بسیاری از سوخت-های مایع در آند، خوردگی کم و مزایای دیگر، صورت گرفته است. از این رو بررسی غشاءهای تبادل آنیون به عنوان یکی از اجزای کلیدی که نقش مهمی در تعیین خواص و کارایی این پیل های سوختی دارند، دارای اهمیت می باشند. هدف از این پژوهش بررسی ویژگی های لازم برای غشاءهای تبادل آنیون کارآمد جهت استفاده در پیل های سوختی قلیایی جامد می باشد. همچنین گروه های عاملی موثر در انتقال یون، مکانیزم هدایت یون هیدروکساید در غشاءهای بسپاری تبادل آنیون، روش های ارزیابی، ساختارهای غشایی، بسپارهای مورد استفاده و پایداری بسپارهای تبادل آنیون در محیط های قلیایی مورد بحث قرار می گیرند.
    کلیدواژگان: پیل سوختی قلیایی جامد، غشای تبادل آنیون، ساختارهای غشایی و هدایت یونی
  • حسین قجاوند، علیرضا خدابنده شهرکی، شهاب گرامی* صفحه 67
    در مخازن گاز میعانی با کاهش فشار تا زیر نقطه شبنم، میعانات گازی در ناحیه اطراف چاه که حداکثر افت فشار وجود دارد تشکیل می شود این مساله باعث کاهش بهره دهی از چاه ها می گردد. از جمله روش های موثر برای حل این مشکل که کارایی آن در مطالعات آزمایشگاهی به اثبات رسیده است استفاده از ترکیبات شیمیایی مناسب جهت ایجاد تغییر ترشوندگی می باشد که در صورت فراهم بودن مسائل فنی و اقتصادی می تواند مورد استفاده قرار بگیرد. در تحقیق حاضر با مطالعات شبیه سازی نشان داده می شود که چگونه می توان از تغییر ترشوندگی ناحیه اطراف چاه در مخازن گاز میعانی جهت کاهش انسداد میعانات و در نتیجه افزایش تولید گاز و میعانات گازی استفاده کرد. نتایج شبیه سازی نشان داد که چنانچه ناحیه اطراف چاه تیمار گردد تولید تجمعی گاز و میعانات در مقایسه با حالت عدم تیمار ناحیه اطراف چاه افزایش خواهند داشت. همچنین نتایج نشان داد که این تفاوت تولید حتی با تیمار فاصله کمی از ناحیه اطراف چاه (ناحیه 1 در جریان سیالات به طرف چاه) نیز رخ خواهد داد. بررسی ها نشان داد که با افزایش فاصله تیمار در ناحیه اطراف چاه، میزان تاثیر تغییر ترشوندگی بر روی منحنی های تولید، بیشتر خواهد بود. بررسی های اقتصادی نشان داد که هزینه تزریق در مقایسه با سود حاصل از افزایش تولید تجمعی گاز و میعانات گازی بسیار ناچیز است.
    کلیدواژگان: مخزن گاز میعانی، شبیه سازی، ترشوندگی، تراوایی نسبی، ارزش افزوده
  • سید سعید حسینی*، حسن پهلوانزاده، مرضیه تمدن دار صفحه 76
    آبزدایی از ترکیبات آلی با استفاده از روش های مرسوم نظیر تقطیر، علاوه بر ایجاد محدودیت در دستیابی به خلوص بالا بویژه در صورت وجود نقطه آزئوتروپ، بسیار انرژی بر است. فرایند غشایی تراوش تبخیری به لحاظ داشتن شرایط دمایی و فشاری مناسب و نیز نیاز به انرژی کمتر، از جذابیت بیشتری برخوردار است. ویژگی های منحصر بفرد غشاءهای پلی وینیل الکل ازجمله آبدوستی و مقاومت های مکانیکی و حرارتی مناسب، توجه بسیاری از محققان را در آبزدایی از ترکیبات آلی بوسیله این بسپار بخود جلب کرده است. ساخت غشاهای شبکه ترکیبی پلی وینیل الکل بصورت نامتقارن و نیز افزودن ترکیبات نانو ساختار به ماتریس بسپاری از جمله روش های نوین برای دستیابی به خواص مطلوب تر جداسازی در فرایند آبزدایی از ترکیبات آلی با استفاده از این بسپار می باشد. این مقاله به بررسی روند توسعه غشاهای پلی وینیل الکل در آبزدایی از ترکیبات آلی می پردازد.
    کلیدواژگان: آبزدایی از ترکیبات آلی، تراوش تبخیری، غشاء، پلی وینیل الکل
  • سید محمدرضا میرابوطالبی، لیلا وفاجو* صفحه 85
    امروزه کاربردهای فناوری نانو به نحوی گسترده شده است که تعامل آن با مولکول های زیستی منجر به ایجاد عرصه ای تازه به نام «نانو پزشکی» یا «پزشکی توانمند به کمک فناوری نانو» شده است. بنابراین نانو پزشکی به عنوان عرصه ای تازه در زمینه علم و فناوری نیاز دارد تا بهتر شناخته شده و مسائل مرتبط با آن از جمله تجهیزات پزشکی در مقیاس نانو(حسگرهای زیست شناختی)، تشخیص در شرایط آزمایشگاهی، سیستم های تحویل دارو و نیز مسائل تجاری و دیدگاه صنعتی مطرح شود. در این مقاله با معرفی و اشاره به برخی از آن ها سعی شده است گامی در جهت آشنایی هر چه بیشتر با این عرصه برداشته شود.
    کلیدواژگان: نانو پزشکی، فناوری نانو، پزشکی احیا کننده، نانو دارو، تحویل دارو
  • حسین معیری*، جلال شایگان، سیدمحمود رضایی صفحه 92
    کشور ما ایران در یک منطقه با آب و هوای گرم واقع شده است. خشکسالی چندسال اخیر نیز سبب شده است تا تامین آب با کیفیت بالا در حوزه های شهری و صنعتی بیش از پیش اهمیت پیدا کند. از این رو بایستی علاوه بر دقت نظر در مصرف آب، ازانواع راهکارهای مناسب جهت بازیابی و تصفیه فاضلاب کمک گرفت.
    در این تحقیق دو راهکار با بهره گیری از تشکیل لایه زیستی در سطح جامد (فناوری تشکیل موانع زیستی2 و فناوری صافی چکنده3) بحث شده و شرح چگونگی تشکیل لایه زیستی در این دو روش، مدلسازی و بکارگیری آنها توضیح داده شده است. در این مطالعه سعی شده است روش های جدید بهره گیری از لایه زیستی به منظور افزایش بازدهی در کیفیت پساب های خروجی در صنایع مختلف نظیر صنعت نفت، صنایع معدنی، متالورژی، سرامیک و هیدرولوژی مورد بحث قرار گیرد.
    موضوع لایه زیستی بدلیل رشد استفاده از پروتزها در مجاری و اندام های درونی انسان نیز چالش برانگیز شده است. وجود لایه زیستی سبب تجمع باکتریایی4 در بدن انسان می شود، و می تواند سلامتی انسان را به خطر اندازد و حتی خطرات جانی در پی داشته باشد، از این نظر رشد لایه زیستی را می توان از دو منظر مثبت و منفی بررسی کرد.
    کلیدواژگان: لایه زیستی، صافی چکنده، مانع زیستی، بستر متخلخل
  • اخبار و گزارش ها
  • صفحه 112
|
  • S. Pahlevani, S. H. Hashemabadi* Page 4
    With respect to crucial role of chemical reactors in different chemical units such as, oil, gas and petrochemical industries, survey and define of optimum operating conditions is important. Analysis and evaluation of mixing and transport phenomena in different operational conditions and for variety of reactor type is very useful and effective. With presence of side equipments such as baffle, agitator (impeller), turbine and gas distributor (sparger), especially. In this paper, CFD simulation of three phase reactor which was perfomed two recent decades has been reviewed. Most of the previous studies have been directed towards the understanding the complex hydrodynamics, and its influence on the phase holdup and transport properties. Recent research on three-phase reactors focuses on two topics, flow structure quantification, flow regime identification. Most of these CFD studies are based on steady state, 2-D axisymmetric, Eulerian multi-fluid approach. But in general, three phase flows in reactors are intrinsically unsteady and are composed of several flow processes occurring at different time and length scales. Even though a large number of experimental studies have been directed towards the quantification of flow structure and flow regime identification for different process parameters and physical properties, the complex hydrodynamics of these reactors are not well understood due to complicated phenomena such as particle–particle, liquid–particle and particle–bubble interactions. For this reason, computational fluid dynamics (CFD) has been promoted as a useful tool for understanding multiphase reactors for precise design and scale up. Also, there is scarcely any report focusing on hydrodynamic studies related to 3-D transient simulation with high solid content on fluidised bed reactors in literature.
    Keywords: Three, Phase Reactors, Computational Fluid Dynamics, Hydrodynamics, Multi, Phase Flow, Turbulence Models
  • E. Pashaei Marani*., S. K. Bagheri, M. Rezapour, M. Rashtchi, M. Tavakkol Moghaddam Page 15
    Natural gases hydrates are crystalline solids composed of water and gas that are categorized in the clathrate family. Although gas hydrates have been discovered since 200 ago gas hydrate resources have only been discovered under see beds and frozen ocean zones only some 50 years ago. Since the 1979's extensive work has been focused on regasification of gas hydrates, due to the large resources of these materials as well as the limitations and costs of the others. Governmental initiatives have hence been developed in countries of high demand and limited resources. On the other hand, blocking of gas pipelines due to the formation of gas hydrates has embarked on an independent series of research experiments to inhibit the formation of the compounds, leading to the current status in which different companies perform research on diverse aspects of this field.The present work focuses on the technology trends and policy makings in this area through the search, retrieval and analysis of the patents and applications filed in the different fields (including hydrate formation, production, dissociation, degasification etc.). The results contain priceless information of the technology trends and research orientations in the field and can be of benefit to R&D planners, as well as researchers.The aim of this study is to investigate the hydrate technology trend by mining the patent information in the field of gas hydrates including "Inhibition of hydrate formation, hydrate production, hydrate dissociation and regasification, gas hydrate resources exploitation, and some hydrates applications" and analysis thereof in strategic and competitive levels. The analysis of the acquired information is of great value to determine the research and technology orientation in the field and to recognize the inventors active in the field.
    Keywords: Hydrate, Natural Gas, Technology Intelligence, Patent Analysis
  • M. Davarpanah, A. Ahmadpour* Page 30
    Modified adsorbents have been introduced by researchers to overcome the shortcomings of conventional ones. These are including a wide range of adsorbents prepared from combination of organic, inorganic and polymeric materials. Most widely used modified adsorbents for removal of pollutants from aqueous solutions, classified as silica and polymer-based adsorbents. The present review focuses on synthesis, applications and adsorption performance of these modified adsorbents. In a comparative look, using functionalized silica is a simple and effective method for removal of heavy metals, while the functionalized polymeric adsorbents can be used to remove organic compounds. Also polymeric chelating adsorbents and polymeric/inorganic adsorbents mainly used for removal of heavy metals.
    Keywords: Modified Adsorbent, Functionalized Mesoporous Silica, Polymer, Based Modified Adsorbents, Water, Wastewater Treatment
  • M. Ghalbi Ahangary* Page 47
    Pyroliysis is a good method for conversion of biomass to hydrogen rich gases. This route will be a technology till the end of 2nd century. In this paper advantages and disadvantages of Pyroliysis and its position in the world is reported. Economical investigations show that over to the high potentional of biomass production in our country, the expenses of biomass conversion to hydrogen rich gas can be minimized using a technical program. Cost of pyroliysis with technical program will reduse from 3/60$/ Kg H2 to 2 $/ Kg H2 until 2015.
    Keywords: Hydrogen Production, Biomass Pyrolisis
  • M. Iravaninia, S. Rowshanzamir* Page 53
    Fuel cells due to their particular properties are on the verge of creating a vast revolutionary change in the field of electricity. By definition, fuel cell is an electrochemical apparatus that the chemical energy of fuel without fuel combustion turned into electrical energy. They are widely thought of as the environmentally friendly energy sources for the 21st century. Generally, it is common that fuel cells are classified and nominated based on the nature of used electrolyte in the fuel cell. Therefore, based on this classification, fuel cells include the following different types: alkaline fuel cells (AFC), phosphoric acid fuel cells (PAFC), polymer electrolyte membrane fuel cell (PEMFC), molten carbonate fuel cells (MCFC) and solid oxide fuel cells (SOFC). Extensive fundamental investigations have been conducted over the past several decades on polymer electrolyte membrane fuel cells. Furthermore, solid alkaline fuel cells (SAFCs) attract much attention because of their many important advantages such as the use of metal catalysts on the electrodes with reasonable price, fast oxygen reduction reaction at the cathode, anode oxidation efficiency of liquid fuels, low corrosion.Study and investigation of anion exchange membranes (AEMs) has an important role in determining the properties and performance of SAFCs. The aim of this study is to investigate the properties of AEMs for the use in SAFCs. Furthermore, effective ion exchange groups, hydroxide ion conductivity mechanism, characterization methods, membrane structures, polymer materials and stability of AEMs in alkaline media were investigated.
    Keywords: Solid Alkaline Fuel Cell (SAFC), Anion Exchange Membrane (AEM), Membrane Structures, Ion Conductivity
  • H. Ghojavand, A. Kh. Shahraki, Sh. Gerami* Page 67
    The productivity of condensate-gas reservoirs can be adversely affected by accumulation of condensate near the wellbore when the pressure decreases below the dew point. One of the proposed methods to prevent this condensate banking is altering rock wettability from liquid-wetting to gas-wetting by appropriate chemical treatment. We evaluated the performance of this treatment process for a real well by single well simulation study. The effect of relative permeability modification on the residual oil saturation in the region 1 around the well, total condensate production and total gas production were studied in our simulation work. The effect of chemical treatment up to different radial distances from the wellbore on total gas and condensate production were compared. The results showed short distance treatment around the well may be sufficient to prevent condensate accumulation near the wellbore. The economic analyses showed that the wettability alteration can increase gas production revenue. The results of the present work demonstrated that the chemical treatment can be economically applied in the field scales.
    Keywords: Gas Condensate Reservoir, Simulation, Wettability, Relative Permeability, Added Value
  • S. S. Hosseini*, H. Pahlavanzadeh, M. Tamadondar Page 76
    Dehydration of the organic compounds using conventional established processes such as distillation in addition to being highly energy intensive, suffers from the limitations in achieving high degrees of separation particularly in case of azeotropic mixtures. Membrane pervaporation technology has great potentials to be used for this application owing to the lower energy consumption as well as the simplicity of the operations. Prominent characteristics of membranes prepared from poly (vinyl alcohol) (PVA) such as hydrophilicity as well as high thermal and mechanical stability have attracted many researchers to use this polymer for dehydration of organic compounds. Fabrication of asymmetric mixed matrix PVA membranes and inclusion of nano-particles in PVA matrix are among the most recent approaches developed for obtaining pervaporation membranes with enhanced separation performance. This paper aims to review the recent progresses in development of PVA-based pervaporation membranes for dehydration of organic compounds.
    Keywords: Dehydration of Organic Compounds, Pervaporation, Membrane, Poly Vinyl Alcohol
  • S. M. R. Miraboutalebi, L. Vafajoo* Page 85
    Nowadays applications of Nanotechnology are really extended and the interaction between Nanotechnology and bio molecules creates a new field which is called "Nanomedicine" or "Nano-assisted medicine". Thus, Nano-medicine as a new field of science and technology needs to be better known along with related issues such as medical devices at the Nano scale (Biosensors), in vitro diagnostics, drug delivery systems, issues of trade and industrial perspectives. Therefore, in this paper, by introducing and explaining them, it has been tried to take a step in order to make familiar with this area.
    Keywords: Nanomedicine, Nano Technology, Regenerative Medicine, Nanodrug, Drug delivery
  • H. Moayeri*, J. Shayegan, S. M. Rezaei Page 92
    Iran lies in tropical climate while global worldwide warming and subsequent draughts in recent several years intensified the notion of climatology, consequently optimal quality of urban and industrial water received more crucial considerations as though it is necessary to set more precaution over water consumption trends, meanwhile utilizing treated wastewater with eliciting convenient strategies for optimum consumption is sensible critically.The current paper represents two strategies by utilization of biofilm in solid surfaces (technology of biobarrier formation and trickling filter technology). Stepwise biofilm formation in these two areas is also explained and practical mathematical modeling in addition to present process employed is discussed in detail. The present paper reviews the employment of biofilm formation to upgrade the production of various industries such as petroleum, mineral, metallurgical, ceramic and hydrological facilities.The concept of biofilm, due to its increased growth of prostheses utilization in medical applications improves bacterial replication and colonies in body as though to threat the health & life even causing fatality, therefore the process of biofilm replication shall be manifested in positive and negative perspectives.
    Keywords: Biofilm, Trickling Filters, Biobarrier, Porous Media