فهرست مطالب

Genetics in the Third Millennium
Volume:12 Issue: 2, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/06/18
  • تعداد عناوین: 11
|
  • تارا اخترخاوری، مژگان بابا نژاد، مرضیه محسنی، خدیجه جلالوند، حسین نجم آبادی، کیمیا کهریزی * صفحات 3498-3503

    ناشنوایی ارثی جزء شایع ترین بیماری های حسی است و اکثر موارد آن حالت غیر سندرمی دارد. هشتاد درصد از بیماران مبتلا به ناشنوایی حسی-عصبی غیرسندرمی، الگوی توارث اتوزوم مغلوب را نشان می دهند. تاکنون 47 ژن و 98 جایگاه برای این نوع ناشنوایی گزارش شده و مطالعات قبلی در این مرکز نشان داد جهش در جایگاه DFNB59 از شیوع بالایی در ایران برخورداراست. ژن مربوط به این جایگاه PJVK است. PJVK نخستین ژن انسان است که ناشنوایی غیرسندرمی را به دلیل آسیب عصبی ایجاد می کند. این ژن پروتئین پژواکین را کد کرده که در انتقال تحریکات عصبی نقش دارد. هدف از این مطالعه تفحص پیرامون میزان شیوع جهش های DFNB59 در بین 36 خانواده ایرانی مبتلا به ناشنوایی غیرسندرمی بود. در ابتدا 36 خانواده که ازدواج خویشاوندی داشته و در شجره ی آن ها بیش از یک فرد مبتلا وجود داشت و نیز برای جهش در GJB2 (شایع ترین علت ناشنوایی غیرسندرمی با الگوی توارث اتوزوم مغلوب) منفی بودند، انتخاب شدند. با انتخاب چهار مارکر STR برای هر جایگاه، نقشه کشی هموزیگوسیتی انجام شد و خانواده هایی که الگوی اتوزیگوسیتی را نشان دادند برای تمام اگزون ها مورد توالی یابی به روش سنگر قرار گرفتند. از این میان یک خانواده برای این جایگاه الگوی پیوستگی نشان داد و با توالی یابی جهش c:499C>T پیدا شد. این جهش یک کدون اختتام زودرس (R167X) ایجاد می کند. این جهش برای اولین بار در سال 2007 در ترکیه توسط دلمقانی و همکارانش گزارش شد و این نخستین بار است که R167X در ایران گزارش می شود.

  • احمدرضا صالحی چالشتری، محمد امین طباطبایی فر، حمیدرضا صالحی، مرتضی هاشم زاده چالشتری صفحات 3504-3511
    شایعترین نقص حسی در انسان ناشنوایی مادرزادی است و نقش ژنها در شکل گیری این اختلال غیرقابل انکار است. جهشهای ژنی زیادی به عنوان عوامل دخیل در ایجاد این بیماری بسیار ناهمگن مطرح هستند که بالاترین فراوانی جهش در ژن GJB2 دیده شده است و بعد از آن، ژن SLC26A4 حائز رتبه دوم می باشد. به تازگی گزارشی برای اولین بار در جهان، مبنی بر نقش جهش c.637+1G>T ژن CABP2 در ایجاد ناشنوایی در سه خانواده ایرانی بررسی و منتشر نموده ایم. مطالعه حاضر با هدف بررسی این جهش جدیدا گزارش شده در موارد ناشنوایی اسپورادیک انجام شده است. تعداد 183 بیمار مبتلا به سطوح متوسط تا عمیق ناشنوایی اسپورادیک برای این مطالعه در نظر گرفته شدند. جهش c.637+1G>T با استفاده از روش PCR-RFLP در بیماران مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از PCR-RFLP حاکی ازعدم حضور جهش مورد مطالعه در نمونه های ناشنوای اسپورادیک مورد بررسی بود. جهش c.637+1G>T در ژن CABP2 در جمعیت ناشنوایان اسپورادیک ایرانی مورد بررسی در این مطالعه، نقشی در ایجاد ناشنوایی ندارد. حجم نمونه های بزرگتر از جمعیت های مختلف و بررسی کلیه اگزونها و قسمت پروموتور ژن مزبور در تعیین نقش واقعی این ژن در ایجاد ناشنوایی می تواند راهگشا باشد.
    کلیدواژگان: ناشنوایی غیر سندرومی اسپورادیک، PCR، RFLP، (Ca، Binding Protein 2) CABP2، ایران
  • مریم رحیمی کاکلکی، محمد باقر منتظرتربتی، همایون فرهنگ فر، آرش امیدی صفحات 3512-3519
    به منظور بررسی ارتباط بین چند شکلی در ژن STAT5b با برخی صفات تولیدی شیر در گاوهای هلشتاین از تعداد 150 راس گاو نژاد هلشتاین از 6 گله در استان خراسان رضوی خون گیری انجام شد. استخراج DNA به روش نمکی بهینه یافته -کلروفورم و تکثیر یک قطعه 337 جفت بازی از این ژن که شامل بخشی از اگزون 16 بود، توسط واکنش زنجیره ای پلیمراز (PCR) با استفاده از یک جفت آغازگر اختصاصی صورت گرفت. ژنوتیپ هرحیوان با استفاده از روش تفاوت فرم فضایی رشته های منفرد (SSCP) بوسیله ژل پلی اکریل آمید و رنگ آمیزی نیترات نقره تعیین شد. برای این ژن در ناحیه مورد مطالعه 5 الگوی باندی AD، AB، CC، BB، AA به ترتیب با فراوانی 0667/0، 1933/0، 2067/0، 4467/0و 0867/0 مشاهده گردید. درصد فراوانی آللی برای آلل های D، C، B، A به ترتیب 33/33، 67/41، 67/20و 33/4 بود. داده های آماری با استفاده از نرم افزار POPGENE نسخه 31/1 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. آزمون کای مربع (2χ) نشان داد که جمعیت مورد مطالعه در تعادل هاردی واینبرگ قرار نداشت. تعداد آلل موثر و شاخص شانون (I) به ترتیب 0366/3 و 1928/1 بود. ارتباط چند شکلی ها و صفات مورد مطالعه بوسیله رویه ی مختلط نرم افزار SAS نسخه 1/9 ارزیابی شد. نتایج نشان داد که چند شکلی های مشاهده شده در این ژن بطور معنی داری با تولید شیر مرتبط بود (0004/0 >p)... چند شکلی در ژن مذکور با درصد چربی شیر و درصد پروتئین شیر فاقد ارتباط معنی دار آماری بود. با توجه به برتری ژنوتیپ های CC برای صفت تولید شیر می توان انتظار داشت با انتخاب دام های حامل آلل های Aو C، روند بهبود ژنتیکی برای تولید شیر بیشتر را تسریع بخشید
    کلیدواژگان: چندشکلی، ژن STAT5b، صفات تولیدی شیر، گاو هلشتاین، PCR، SSCP
  • سید نادر آلبوشوکه، مجتبی طهمورث پور *، محمدرضا نصیری صفحات 3520-3527

    هدف از انجام این پژوهش بررسی توالی نوکلئوتیدی ژن سیتوکروم اکسیداز 1 در ژنوم میتوکندری مرغ بومی خراسان و شناسایی جهش های احتمالی در آن بود. بدین منظور پس از نمونه گیری و استخراج DNA از خون کامل، ژن COX1 با استفاده از آغازگرهای اختصاصی تکثیر و در پلاسمید pTZ57R/Tدر سویه DH5α باکتری اشیریشیاکولای همسانه سازی گردید. در نهایت پلاسمید نوترکیب از یک کلونی نوترکیب استخراج و پس از خالص سازی توالی یابی شدند. نتایج هم ردیفی نوکلئوتیدی این توالی 99 درصد شباهت با توالی مشابه در ژنوم نوکلئوتیدی مرغ مرجع (با شماره دسترسی x 52392.1) را نشان داد. مقایسه ایندو توالی وجود 6 اختلاف نوکلئوتیدی را مشخص نمود. با این حال فقط سه جهش منجر به تولید اسیدهای آمینه غیرهمسان گردید. همچنین نتایج حاصل از مقایسه پروتئینی، شباهت 99% در 100% طول را با ناحیه حفاظت شده، زیرواحد 1 سیتوکروم Cاکسیداز مرغ مرجع را نشان داد. بعلاوه در این مطالعه مشخص گردید که مرغ بومی خراسان در توالی های پروتئینی ژن COX1 با سایر نژاد های طیور بیش از %96 شباهت دارد..

    کلیدواژگان: کلونینگ مولکولی، توالی یابی DNA، ژنوم میتوکندری، مرغ
  • هادی گنجعلی، قدرت الله محمدی*، حمید گله داری، محمدرضا افضل زاده صفحات 3528-3535

    مطالعات ژنتیکی نشان می دهد که جهش های تک نوکلئوتیدی اثرات مهمی روی چند قلوزایی و تخمک گذاری دارند. یکی از ژن های موثر بر باروری (BMP15) 51 Bone Morphogenetic Protein می باشد که روی کروموزوم X قرار دارد و دارای جهش های متعددی است. هدف از این مطالعه بررسی جهش های FecXB و FecXG در بزهای نژاد کاموری استان خوزستان است. بدین منظور از 40 راس بز کاموری با سابقه چندقلوزایی با استفاده از لوله های خلاء دار حاوی EDTA خونگیری به عمل آمد. استخراج DNA با استفاده از روش اصلاح شده انجام گردید و از تکثیر جایگاه های FecXB و FecXG به ترتیب قطعات 153 و 142 جفت بازی به دست آمد. پس از مجاورت محصولات به دست آمده با آنزیم های اختصاصی DdeI و HinfI، مشاهده گردید که تمام قطعات به دست آمده برش خوردند. نتایج این مطالعه نشان داد که جهش های FecXB و FecXG در بزهای کاموری استان خوزستان وجود ندارد. در نتیجه این جهش ها نمی توانند از عوامل چندقلوزایی در نمونه های گرفته شده از این نژاد باشند.

    کلیدواژگان: بز کاموری، جهش، ژن BMP15، FecXB، FecXG
  • کیوان خانی، علیرضا عبدالمحمدی، صاحب فروتنی فر، علیرضا زبرجدی صفحات 3536-3543
    در این مطالعه هدف بررسی چندشکلی های ژن میوستاتین و ارتباط آنها با صفت دوقلوزایی در150 راس نژاد بز مرخز ایران بود. قطعه 573 جفت بازی از ژن میوستاتین حاوی یک حذف شدگی 5 نوکلئوتیدی(TTTTA/ 206) و یک جهش تک نوکلئوتیدی (A/T339) به ترتیب در ناحیه 5`UTR و اگزون یک تکثیر شد. هضم محصولات PCR با استفاده از آنزیم محدودگر DraIو HinIII به صورت جداگانه برای هر جایگاه انجام گرفت. که نتایج آن حاکی از دو ژنوتیپ AA و AB در ناحیه 5`UTR و سه نوع ژنوتیپ AT، TT و AA در اگزون یک بود. برآورد نسبت احتمالات (OR) دوقلوزایی در شکم زایش اول نسبت به دوم و سوم به ترتیب برابر با 4/1 (05/0P) و در شکم زایش دوم نسبت به سوم نیز60/4 (05/0>P) بود. مقایسه ژنوتیپی ژن میوستاتین نشان داد که ژنوتیپ AA نسبت به ژنوتیپ TT (63/13= کای اسکور، 84/1= OR) و ژنوتیپ TT نسبت به ژنوتیپ AT با(46/8 = کای اسکور، 28/0= OR) در سطح احتمالی01/0 دارای اختلاف معنی دار هستند. برآورد نسبت احتمالات ژنوتیپ AB نسبت به AA در ناحیه 5`UTR برابر با 07/0 (1/0>P) بود. هم چنین نتایج این تحقیق رایطه معنی داری صفت دوقلوزایی با ژن میوستاتین را در بزهای مرخز تایید نموده و مطالعه بیشتر روی نژادهای بومی دیگر ایران را پیشنهاد می کند.
    کلیدواژگان: برآورد نسبت احتمالات، بز مرخز، دوقلوزایی، ژن میوستاتین
  • سید مهدی حسینی، فاطمه منتظری، علی محمد فروغمند*، محمدرضا دهقانی، حمیدرضا قدیمی صفحات 3544-3563

    امروزه علم ژنتیک و مباحث پیرامون آن بطور گسترده در علوم مختلف و بویژه در حوزه علوم پزشکی (تحقیقاتی و بالینی) نفوذ قابل توجهی داشته است. با توجه به شیوع بالای بیماری های ژنتیکی ارثی و غیر ارثی بویژه در کشور ما که شیوع ازدواج های فامیلی نسبتا بالا می باشد، کاربرد انواع تست های ژنتیکی در زمینه های تشخیص، درمان، پیش آگهی و بسیاری از حوزه های دیگر اهمیت بسزایی یافته است. با این وجود سیر تحول در حوزه تست های ژنتیکی چنان سرعتی دارد که معرفی هرچه بیشتر انواع تست های ژنتیکی می تواند کمک موثری برای همراه شدن جامعه علمی کشور با این تحولات گسترده باشد. این مقاله برآن است تا پس از معرفی مختصری از انواع تست های ژنتیکی بر اساس هدف کاربردی آن ها، به معرفی فرایندها، کاربردها، معایب و مزایای برخی از پرکاربردترین تست های ژنتیکی در دو حوزه سیتوژنتیک و ژنتیک ملکولی بپردازد. از جمله در حوزه سیتوژنتیک به معرفی تستهای کاریوتایپنگ، فلوسیتومتری، FISH، CGH و در حوزه ژنتیک ملکولی انواع روش های مبتنی بر PCR، کمی سازی PCR و PCR چندگانه مثل MAPH/MLPA، انواع روش های مبتنی بر تکنولوژی ریزآرایه (Microarray) و تکنیک های نسل جدید توالی یابی (NGS) پرداخته خواهد شد.

    کلیدواژگان: تست های ژنتیکی، کاریوتایپنگ، فلوسیتومتری، FISH، روش های مبتنی بر PCR، MLPA، ریزآرایه ها، CGH، NGS
  • هاجر قلی یان امیری، ابوالقاسم اسماعیلی*، کامران قائدی صفحات 3564-3571

    حیوانات تراریخت امکان و فرصت های مناسبی در راستای تولید فرآورده های نوترکیب فراهم کرده اند. سال های متمادی تکنیک های مختلفی جهت تولید هر چه بهتر این موجودات استفاده شده است. اما از جدیدترین این تکنیک ها می توان SMGT را نام برد که بر مبنای توانایی سلول های اسپرم در جذب DNA و انتقال آن به اووسیت در زمان لقاح پایه ریزی شده است. هنوز مکانیسم عملکرد SMGT به خوبی مشخص نشده است، اما به نظر می رسد که ورود DNA خارجی به ژنوم اسپرم واقعه ای غیر تصادفی است و کروماتین فشرده اسپرم جایگاه های محدودی را جهت دخول معرفی می کند. SMGT با همراه شدن با روش های مکملی همچون الکتروپوریشن، لیپوفکشن،ICSI، REMI و دیگر تکنیک ها می تواند بازدهی مناسبی داشته باشد، اما هر یک از این روش ها در گونه های مختلف بازدهی و تاثیرات متفاوتی داشته است. اینک به خوبی روشن شده است که اسپرم توانایی جذب مولکول DNA و انتقال آن به تخمک در زمان لقاح را دارد و همچنین پیشرفت های اخیر موجب افزایش بازدهی SMGT شده است که آن را به تکنیکی ارزان، سریع و کارا جهت تولید حیوانات تراریخت تبدیل کرده است.

    کلیدواژگان: اسپرماتوزوآ، انتقال ژن، حیوانات تراریخت
  • الهام تفسیری، علیرضا جوادی، مرتضی کریمی پور صفحات 3572-3587
    ریزRNA ها گروهی از RNA های غیرکد کننده هستند که بیان ژن های هدف را به صورت منفی در سطح پس از رونویسی تنظیم می کنند. ریزRNA ها انواع مختلف فرایندهای سلولی مانند تکثیر، تمایز، متابولیسم، کهولت و مرگ سلولی را تنظیم می کنند. عدم تنظیم ریزRNA ها در ارتباط با مجموعه ای از بیماری ها، من جمله انواع گوناگون سرطان می باشد. سرم انسان و سایر مایعات بدن منبع غنی از زیست نشاگرها می باشند که می توان از آنها در تشخیص های بالینی بهره مند شد. اخیرا، گزارش شده است که سرم و سایر مایعات بدن دارای مقدار کافی ریز RNA های پایدار هستند. بنابراین پروفایل ریز RNA های در گردش در بسیاری از مطالعات لحاظ شد وآنها چشم اندازی امیدوارکننده به عنوان زیست نشانگرهای غیرتهاجمی به شمار می آیند. در این مقاله مروری در خصوص نحوه تولید ریز RNA ها در بدن و اثرات فیزیولوژیک و پاتولوژیک آنها بحث می شود. سپس به بررسی نحوه انتشار ریز RNA ها در مایعات بدن اشاره شده و عملکرد های احتمالی آنها بحث می شود. در نهایت به روش های بررسی ریز RNA های در گردش و استفاده از آنها به عنوان زیست نشانگر اشاره می شود.
    کلیدواژگان: ریزRNA، سرم خون، مایعات بدن، سرطان ها، زیست نشانگرها، تکنیک تشخیصی ملکولی
  • مسیر سیگنال دهی ROS و نقش آن در تنش های محیطی
    رزگار سید رحمانی، رضا معالی امیری صفحات 3588-3603
    از آن جا که گیاهان موجودات ساکنی هستند و توانایی فرار از تنش های زنده و غیرزنده را ندارند به شبکه سیگنال دهی منظمی در تنظیم فرایندهای سلولی و هموستازی نیاز دارند. گونه های اکسیژن فعال (ROSها) مولکول های سمی هستند که توانایی واکنش با مولکول های حیاتی از نوع پروتئین ها، اسیدهای نوکلئیک، لیپیدها و کربوهیدارات ها را داشته و سبب آسیب به آن ها می شوند. ROSها با ویژگی های منحصر به فرد خود می توانند به عنوان سیگنال های مولکولی عمل کرده و در پاسخ های گیاهی نقش ایفا کنند. در گیاهان نقش سیگنال دهی ROSها و حفاظت سلول ها از اثرات سمی آن ها، به ترتیب نیاز به شبکه تنظیمی و سیستم های دفاعی داشته تا آن جا که میزان پاسخ هر یک از این عوامل درجه تحمل گیاه به تنش های محیطی را نشان می دهد. ROSها در اندامک های مختلف نظیر کلروپلاست، میتوکندری، پراکسی زوم و فضای آپوپلاستی تولید می شوند و میزان آن ها به وسیله مکانسیم های سمیت زدایی مختلف تنظیم می شود. ROSها در مسیرهای سیگنال دهی مختلفی نظیر پروتنین کیناز (MAPK) و کلسیم مشارکت داشته و با اکسیدکردن پروتئین های خاص و تاثیر بر عوامل رونویسی سبب تغییر الگوی بیان ژن در پاسخ به تنش ها می شوند. در این بررسی مسیر سیگنال دهی، مکانیسم های تولید، فعالیت و تخریب ROS و تاثیر آنها بر فرایندهای سلولی نظیر گلوتاتیونه شدن و تاخوردگی پروتئین ها در شرایط تنش مورد بازبینی قرار می گیرد.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، تنش اکسیداتیو، سیگنال رسانی، گلوتاتیون، گونه های فعال اکسیژن
  • محمدحسن کریمی نژاد صفحات 3604-3611
    در زیر نمونه هایی از اختلالات عددی و ساختمانی کروموزوم های پیکری که نسبتا شایع ترند به اختصار شرح داده شده است. بایستی توجه داشت که اختلالات کروموزومی منحصر به اینها نبوده و مرتبا موارد نادر و جدیدی از آن گزارش می شود. در ضمن قابل ذکر است که تمامی این علائم ممکن است در فرد مبتلا وجود نداشته و گاها نیز ممکن است که علائم دیگر نیز در فرد مبتلا مشاهده شود. در تمامی این موارد تنها راه مسلم تشخیص، انجام آزمایش سیتوژنتیک و مطابقت آن با علائم بالینی بیمار است.
    کلیدواژگان: تریزومی، آمنیوسنتز
|
  • Tara Akhtarkhavari, Mojgan Babanejad, Marzieh Mohseni, Khadijeh Jalalvand, Hossein Najmabadi, Kimia Kahrizi Pages 3498-3503

    Heredity hearing loss (HL) is the most prevalent sensory disorder and most cases are non-syndromic. Eighty percent of non-syndromic sensorineural deaf patients show an autosomal recessive pattern of inheritance. To date، 47 genes and 98 loci have been reported for this mode of inheritance. Previous studies in our center showed the high prevalence of DFNB3 among Iranian deaf families. PJVK (DFNB59) is the first human gene implicated in non-syndromic deafness due to a neuronal defect. PJVK encodes Pejvakin، which is present in the auditory nerves and brainstem. Scientists believe Pejvakin can play an important role in transmission of nerve impulses that register sound. The aim of this study was to investigate the prevalence of DFNB59 mutations among 36 unrelated deaf Iranian families. We selected 36 consanguineous deaf families with two or more affected individuals who were negative for mutations in GJB2. At first، we conducted homozygosity mapping using four STR markers for DFNB59 and finally، for the families that showed autozygosity by descent، we performed Sanger Sequencing for all exons via intronic primers flanking the exons. One family showed autozygosity by descent at DFNB59 locus and Sanger Sequencing of the family revealed c: 499C>T transition، which produces a premature stop codon (R167X). So far، ten different types of mutations have been reported for Pejvakin gene. In 2007، R167X was first reported in a Turkish family. This study revealed the first case of R167X among Iranian population and it seems that the mutation in Pejvakin is more prevalent in Iran than other countries، because most cases have been reported among Iranian population.

    Keywords: Hearing Loss, Homozygosity Mapping, DNA Sequence Analysis, Deafness Autosomal Recessive 59, Iran
  • Ahmad Reza I. Salehi Chaleshtor, Mohammad Amin Tabatabaiefar, Hamid Reza Salehi, Morteza Hashemzadeh Chaleshtori Pages 3504-3511
    The most common sensorineural defect in human is congenital hearing loss and genes have an incontestable role in the development of this defect. Many genetic mutations are known to be responsible in this heterogeneous disease. The most frequent mutations are GJB2 mutations followed by the SLC26A4 mutations. Recently، we published a report regarding the role of c. 637+1G>T mutation in CABP2 gene، causing hearing loss in three Iranian families. The present study was launched to analyze the role of this recently reported mutation in patients with sporadic hearing loss. One hundred and eighty three patients with moderate to profound sporadic hearing loss were included in this study. The mutation c. 637+1 G>T was investigated in patients using the PCR-RFLP method. PCR-RFLP findings revealed that the considered mutation was absent in subjects with sporadic hereditary hearing loss. The mutation c. 637+1 G>T in CABP2 gene did not play any roles in the investigated Iranian patients with sporadic hearing loss. Larger samples of different populations، and assessment of all exons and the promoter region of mentioned gene will help to determine the real role of this gene in producing hearing loss.
    Keywords: Sporadic non, Syndromic Hearing Loss, Polymorphism, Restriction Fragment Length, CABP2 (Ca, Binding Protein 2), Iran
  • Maryam Rahimi Kakolaki, Mohammad Bagher Montazer Torbati, Homayoun Farhangfar, Arash Omidi Pages 3512-3519
    In order to study STAT5b gene polymorphisms and its association with milk production traits in Holstein dairy cows in Khorasan Razavi Province، blood samples were collected from 150 Holstein cows from six herds in Khorasan Razavi Province. DNA was extracted using modified the salting out-Chloroform method and polymerase chain reactions (PCR) were carried out by specific primer pairs for amplification of a fragment of 337 bp from part of exon 16 of STAT5b gene. All animals were genotyped by single stranded conformation polymorphism (SSCP) analyses by Acrylamide gel and using silver staining. Five SSCP patterns (genotypes) of AA، BB، CC، AB، and AD were identified with the frequencies of 0. 0667، 0. 1933، 0. 2067، 0. 4466، and 0. 867، respectively. Statistical data was analyzed using the POPGENE software. Chi-square test (χ2) showed that this population was not in the Hardy-Weinberg equilibrium. Effective allele numbers (Ne) and Shannon’s information index (I) were 3. 0366 and 1. 1928، respectively. Results showed that SNPs were significantly associated with milk yield in Khorasan Razavi Holstein cows (P <0•0004). The cows with combination genotype CC had the highest milk yield. These results suggested that the STAT5b may be a potential genetic marker for milk production selecting. The association between polymorphism in this gene with milk fat and milk protein percentage was not significant
    Keywords: Polymorphism, STAT5b Gene, Milk Production Traits, Holstein Cow, PCR, SSCP
  • Sayed Nader Albooshoke, Mojtaba Tahmoorespour, Mohammad Reza Nassiry Pages 3520-3527

    The purpose of the study was to investigate the nucleotide sequence of the Cytochrome C oxidase 1 gene (MT-COX1) in the Khorasan’s native chicken and identification of possible mutations in it. For this reason، the MT-COX1 gene was cloned using the specific amplification initiators and cloned in the plasmid pTZ57R/T vector in DH5α strain of E. coli – bacteria after sampling and extracting the DNA from the whole blood. Finally، the recombinant plasmid was extracted from a recombinant colony and its sequence was identified after the purification. The results of the nucleotide blast of this peer showed 99 percent similarity to the same nucleotide sequences of the Gallus Gallus (access number x52392. 1). The comparison of these sequences also revealed six nucleotide differences. However، only three mutations resulted in production of non-synonymous amino acids. The results of the protein blast also presented 99 percent similarity in 100 percent length to the conserved area of subunit 1 in domain cytochrome C oxidase in Gallus Gallus. Furthermore، it was showed that Khorasan’s native chicken had 96% similarity in protein sequence of gene MT-COX1 to the other poultry breeds.

    Keywords: Cloning, Molecular, DNA Sequencing, Mitochondrial Genomes, Gallus Gallus Domesticus
  • Hadi Ganjali, Godratollah Mohammadi, Hamid I. Gallehdar, Mohammadreza Afzalzadeh Pages 3528-3535

    Based on genetic studies, single nucleotid polymorphisms have a pivotal role in the superfecundity and ovulation. Bone Morphogenetic Protein 15 (BMP15) gene, which is essential for fertility, has been maped to the X chromosome. BMP15 has several point mutations. The aim of this study was to determine FecXB and FecXG mutations in Kamouri Goats of Khouzestan Province. For this study, 40 blood samples were collected by vacutainer tubes containing EDTA (Ethylenediaminetetraacetic acid). DNA was extracted by the modified method. The site of the mutations was amplified using specific primers and 153 and 142 bp PCR products were determined for FecXB and FecXG, respectively. Then, the PCR products were digested with DdeI and HinfI enzymes. All PCR products were cleaved by the enzymes. Therefore, no mutations were observed in FecXB and FecXG in the Kamouri goats of Khouzestan Province. In conclusion, the mutations of FecXB and FecXG do not cause prolificacy in Kamouri goats.

    Keywords: Kamuri Goat, Mutation, BMP15 Gene, FecXB, FecXG
  • Keyvan Khani, Alireza Abdolmohammadi, Saheb Foroutanifar, Alireza Zebarjadi Pages 3536-3543
    This study aimed to investigate the myostatin gene polymorphisms and their relationship with twining trait in 150 individuals from Markhoz goat of Iran. A 573 bp fragment of the myostatin gene was amplified، which contained a deletion 5 bp indel (206 TTTTA/) and a single nucleotide polymorphism substitution (339 T/A) in 5`UTR and exon1 regions، respectively. The PCR products were separately digested for each position using DraI or HinIII restriction enzyme endonuclease. The digestion results revealed two AA and AB genotypes in 5`UTR region and three AA، AT، and TT genotypes in exon1 region of myostatin gene. Odds Ratio (OR) statistics for twinning trait was estimated 1. 4 (P>0. 05) and 4 (P<0. 1) in the first parity compared to the second and third parity، respectively. Also، the odds ratio was 4. 60 (P<0. 05) when the second parity was compared to the third parity. The amounts of OR and Chi-square statistics for the twining rate were 1. 84 and 13. 6 for the AA genotype on theTT genotype and also 0. 28 and 8. 46 for the TT genotype on AT genotype. The OR of the twining rate was estimated 0. 07 (P<0. 1) for the AB genotype compared to the AA genotype in 5`UTR region. The results of this research confirm a significant association between the myostatin gene and the twining rate in Markhoz goats and suggest more investigation in this field on other Iranian native goat breeds.
    Keywords: Odds Ratio, Markhoz Goat, Twining, Myostatin Gene
  • Seyed Mehdi Hoseini, Fateme Montazeri, Ali Mohammad Froughmand, Mohammadreza Dehghani, Hamid Reza Ghadimi Pages 3544-3563

    Nowadays، the science of genetics and relevant issues have influenced various fields of science، particularly the fields of medical sciences (research and clinical field). Considering the high prevalence of hereditary and non- hereditary genetic disorders، especially in our country due to the relatively high prevalence of consanguineous marriages، application of genetic testing for diagnosis، treatment، prognosis، etc. is of considerable importance. However، evolution in the field of genetic testing is very fast and better introduction of different genetic tests can effectively help the scientific community to follow these extensive developments. In this paper، a brief introduction to different genetic tests based on their functional purposes will be provided. In the following، we will present a brief description of the processes، applications، advantages and disadvantages of some of the most commonly used genetic tests in both cytogenetics and molecular genetics fields. In the field of cytogenetics، karyotyping، flow cytometry، FISH، and CGH will be included and in the field of molecular genetics، PCR-based methods، multiplex PCR quantification such as MAPH / MLPA، microarrays and related technologies and next generation sequencing (NGS) will be discussed.

    Keywords: Genetic Testing, Karyotyping, Flow Cytometry, In Situ Hybridization, Fluorescence, Comparative Genomic Hybridization, PCR, Based Methods, Multiplex Polymerase Chain Reaction, Microarrays, Next Generation Sequencing
  • Hajar Gholian Amiri, Abolghasem Esmaeili, Kamran Ghaedi Pages 3564-3571

    Nowadays، recombinant products have been produced using transgenic animal technology. So far، several techniques have been used to produce transgenic organisms. The most recent of these techniques is SMGT that has been established based on the ability of the sperm to uptake exogenous DNA and transfer it to the oocyte during fertilization. SMGT can be an efficient method when coupled with complementary methods such as electroporation، lipofection، ICSI، REMI and other techniques. The mechanism of the action of SMGT is not well defined. However، it seems that entering exogenous DNA into the sperm genome is a non-random event. The sperm chromatin condenses defines the limited sites for DNA integration. SMGT accompanied by other methods such as electroporation، lipofection، ICSI، REMI and other techniques can be an efficient method، but each of these methods has different efficiency and effects in different species. It is now clear that the sperm has the ability to transfer DNA molecules to egg during fertilization. Recent advances have reported that the efficiency of SMGT is growing and it is a cheap، fast and efficient technique for producing transgenic animals.

    Keywords: Spermatozoa, Gene Transfer, Transgenic Animals
  • Elham Tafsiri, Alireza Javadi, Morteza Karimipoor Pages 3572-3587
    microRNAs are small non-coding RNAs which negatively regulate several the expression of target genes at the post-transcriptional level. These non-coding RNAs are involved in different mechanisms including proliferation، differentiation، metabolism، aging، and apoptosis. Deregulation of miRNAs expression is linked with various diseases such as cancer. Human serum and other body fluids are a rich source of biomarkers that can be used in clinical diagnosis. Recently، it has been reported that there are enough stable circulating miRNAs in the serum and body fluids. Therefore، the profile of circulating miRNAs is considered in many studies and is a promising perspective as non-invasive biomarkers. In this review، we will focus on the distribution of circulating miRNAs and their physiological and pathological functions. Finally، some molecular techniques will be presented that are related to detection and analysis of circulating miRNAs as biomarkers.
    Keywords: MicroRNAs, Neoplasms, Biological Markers, Serum, Body Fluids, Molecular Diagnostic Techniques
  • ROS Signaling Pathway and Its Role in Environmental Stresses
    Razghar Seyyed Rahmani, Reza Maali-Amiri Pages 3588-3603
    Since plants are living organisms and cannot escape from biotic and abiotic stresses، they require a regular signaling network for regulation of cellular processes and homeostasis. Reactive oxygen species (ROS) are toxic molecules that can react with vital molecules such as proteins، nucleic acids، lipids، and carbohydrates and cause damage to them. ROS with their unique properties can act as signal molecules that play a role in plant responses. In plants، the signaling role of ROS and cell protection from their toxic effects require a regulatory network and defense systems respectively so that the amount of these factors determine the degree of tolerance. ROS is produced in different organelles like chloroplast، mitochondria، peroxisomes and apoplastic space. The levels of them are regulated by different detoxification mechanisms. ROS is involved in different signaling pathways like MAPK and calcium، and change gene expression patterns in order to respond to stress via specific protein oxidation and affecting transcription factors. In this review، signaling pathway، production، function، and degradation mechanisms of ROS and the effect of ROSs on cell processes like glutathionylation and protein folding under stress conditions are described.
    Keywords: Antioxidants, Oxidative, Stress, Signal Transduction, Glutathione, Reactive Oxygen Species
  • Mohammad Hassan Kariminejad Pages 3604-3611