فهرست مطالب

دنیای میکروب ها - سال هفتم شماره 1 (پیاپی 18، بهار 1393)

فصلنامه دنیای میکروب ها
سال هفتم شماره 1 (پیاپی 18، بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/01/19
  • تعداد عناوین: 8
|
  • گیلدا نجفی پور*، سولماز حسنی، سید محسن تقوی صفحات 6-17
    سابقه و هدف
    یاسمن زمستانی، گیاهی از خانواده زیتون می باشد که در زیباسازی فضاهای شهری کاربرد دارد. گال سرشاخه ناشی از سودوموناس ساواستانوی یکی از بیماری های مهم در این گیاه می باشد. این مطالعه با هدف ارزیابی تنوع فنوتیپی و ژنوتیپی سودوموناس ساواستانوی جدا شده از یاسمن زمستانی در شیراز، با استفاده از روش BOX-PCR انجام گردید.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت تجربی بر روی 23 جدایه سودوموناس ساواستانوی جدا شده از یاسمن زمستانی شیراز انجام شد. به منظور ردیابی مستقیم از آغازگر IAAL و روش PCR استفاده گردید. بررسی تنوع ژنتیکی سودوموناس ساواستانوی با روش rep-PCR و آغازگر BOX انجام شد. در ادامه داده های مرتبط با خصوصیات فنوتیپ جدایه های مورد بررسی به کمک نرم افزار NTsys-PC آنالیز گردید.
    یافته ها
    بر اساس آنالیز عددی خصوصیات فنوتیپی، سویه ها در سطح 88% با یکدیگر تشابه داشتند، اما گروه بندی خاصی برای آن ها مشاهده نگردید. با استفاده از آغازگر اختصاصی IAAL و عصاره گال در بافر GES، قطعه DNA با اندازه تقریبی 454 جفت باز تکثیر شد. با استفاده از نرم افزارNTsys-pc  در آزمون rep-PCR و آغازگر BOX، مشخص شد که جدایه ها در سطح تشابه 81%، به سه کلاستر تقسیم می شوند. کلاستر اول شامل جدایه های یاسمن زمستانه شیراز، کلاستر دوم شامل جدایه خرزهره تهران و کلاستر سوم دربرگیرنده جدایه زیتون تهران و جدایه استاندارد بود.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان داد که با استفاده از آغازگر BOX می توان جدایه های سودوموناس ساواستانوی متعلق به مناطق مختلف و میزبان های متفاوت را از یکدیگر تفکیک نمود. همچنین مطالعه حاضر اولین گزارش ردیابی مستقیم باکتری سودوموناس ساواستانوی از گال گیاهان آلوده در ایران می باشد.
    کلیدواژگان: یاسمن زمستانه، BOX-PCR، سودوموناس ساواستانوی
  • نسیم حیدری*، مریم کاظمی پور، موج خالقی صفحات 18-25
    سابقه و هدف
    امروزه رنگدانه های میکروبی کاربرد بسیار زیادی در صنایع مختلف دارند. عبور اشعه خورشید که موجب افزایش میزان ابتلا به سرطان پوست می گردد، ضرورت استفاده از ترکیبات موثر ضدآفتاب را به منظور جذب اشعه مضر ماورای بنفش خورشید بیش از پیش نمایان می سازد. این مطالعه با هدف ارزیابی فاکتور محافظتی (Sun Protection Factor) رنگدانه قارچ های پنی سیلیوم و آسپرژیلوس در جذب اشعه ماوراء بنفش با استفاده از روش برون تنی انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش جدایه قارچی به صورت تصادفی از هوا و خاک جداسازی شد. از حلال آب و DMSO برای استخراج رنگدانه های قارچی استفاده شد. محلول های حاوی رنگدانه پس از فیلتر شدن توسط دستگاه لیوفیلیزه و دمای محیط خشک شدند. پس از تهیه 3 رقت متوالی از پودر حاصله، جذب هر نمونه در طول موج های 200 تا 700 نانومتر توسط دستگاه اسپکتروفتومتر اندازه گیری شد. در نهایت فاکتور محافظت کننده SPF آن تعیین گردید.
    یافته ها
    از میان گونه های قارچی مورد بررسی در این مطالعه تنها گونه شماره 24 (آسپرژیلوس) و 28 (پنی سیلیوم) به ترتیب با بیشینه جذب 300 و 290 نانومتر و SPF معادل 272 و 140 بهترین میزان محافظت در مقابل اشعه ماورای بنفش را داشته اند. همچنین در زمینه بررسی تنوع رنگ، در بین گونه های قارچی مورد ارزیابی رنگدانه های زرد و مشکی بهترین جذب اشعهUV  را دارا بودند.  
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان می دهد که رنگدانه های جداسازی شده از قارچ های پنی سیلیوم و آسپرژیلوس محافظت خوبی را در مقابل اشعه ماوراء بنفش از خود نشان داده اند. بنابراین می توان از این رنگدانه های طبیعی به جای ترکیبات شیمیایی در کرم های ضد آفتاب استفاده نمود.
    کلیدواژگان: اشعه ماورای بنفش، رنگدانه های میکروبی، کرم ضد آفتاب، SPF
  • الهام انصاری*، خسرو عیسی زاده، علیرضا شعاع حسنی صفحات 26-37
    سابقه و هدف
    باکتریمی و اندوکاردیت، شایع ترین عامل عفونت در استافیلوکوکوس اوریوس می باشند. با توجه به خواص گوناگون دارویی کورکومین از جمله اثر آنتی بیوتیکی آن، می توان با تغییر معایب کورکومین، از آن در شرایط بالینی استفاده نمود. هدف از این مطالعه، ارزیابی اثر ضدباکتریایی نانوکورکومین در برابر عفونت استافیلوکوکوس اوریوس مقاوم به متی سیلین در شرایط پیش بالینی در مدل حیوانی موش Balb/C می باشد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت پیش بالینی در مرکز تحقیقات علوم و تکنولوژی در پزشکی در بیمارستان امام خمینی تهران انجام شد. پس از سنتز نانوذرات کورکومین-PLGA، از روش رنگ سنجی (MTT) برای بررسی سمیت آن بر روی سلول ها و از میکروسکوپ الکترونی نگاره برای ارزیابی اندازه آن استفاده گردید. آزمایشات In vitro برای کشت های MRSA توسط روش های MIC و MBC با استفاده از رقیق سازی براث انجام شد. سپس این کار بر روی کشت خون موش آلوده انجام گرفت.
    یافته ها
    نانوذرات کوکومین-PLGA  قادر بودند در شرایط In vitro با غلظت 6 میکروگرم در میلی لیتر خاصیت ضد باکتریایی بر روی سویه MRSA داشته باشند. این غلظت در درون حیوان آزمایشگاهی برابر با 10 میکروگرم در میلی لیتر بود. همچنین نتایج نشان داد که نانوذرات کورکومین-PLGA هیچ گونه اثر سمی بر روی سلول های طبیعی ندارند و سلول های تیمار شده با بالاترین غلظت توسط نانوذرات بیش از 75% زنده ماندند.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان داد که می توان به صورت ایمن از نانوذرات کورکومین-PLGA برای درمان عفونت های ناشی از سویه های MRSA و پروفیلاکسی باکتریمی و اندوکاردیت استفاده نمود.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین، نانوکورکومین، اثر ضد باکتریایی
  • مهناز کریمی، مهرداد شمس الدینی بافتی*، مجید عزتخواه، محمد کارگر صفحات 38-48
    سابقه و هدف
    کلستریدیوم پرفرنجنس یکی از مهمترین گونه های بیماری زا در جنس کلستریدیوم است. توکسین های آلفا (α) و اپسیلون(ε)  از توکسین های اصلی این باکتری به شمار می آید. این مطالعه با هدف بررسی بیان ژن های کد کننده و سمیت توکسین های کلستریدیوم پرفرنجنس تایپ D در دو محیط کشت پایه و محیط کشت پایه حاوی پودر جگر انجام شد.
    مواد و روش ها
    در ابتدا سویه استاندارد بر روی محیط کشت های پایه که نیمی از آنها حاوی پودر جگر بود کشت داده شد. سپس RNA استخراج و پس از تبدیل شدن به cDNA، با واکنش زنجیره ای پلی مراز دوگانه، توکسین ها از نظر بیان ژن مورد بررسی قرار گرفتند. میزان سمیت با استفاده از آزمون میزان حداقل کشندگی (MLD) و میزان پروتئین با دستگاه اسپکتروفتومتری بررسی شدند.
    یافته ها
    الکتروفورز محصولات PCR با ایجاد باندهای 324 و 625 جفت بازی به ترتیب بیان موفقیت آمیز ژن های کد کننده توکسین های آلفا و اپسیلون را در دو محیط کشت نشان داد. در این مطالعه میانگین حداقل میزان کشندگی توکسین در گروه های محیط کشت پایه رایج و محیط کشت پایه حاوی پودر جگر به ترتیب معادل 1/4000 و 1/4333 بود. میانگین میزان پروتئین در محیط کشت پایه رایج و محیط کشت پایه حاوی پودر جگر به ترتیب معادل 94.39 و 48.01 میلی گرم بر میلی لیتر محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که ژن های کد کننده در حضور پودر جگر بیان می شوند. همچنین با ارزیابی آزمون MLD در دو محیط کشت مشخص شد که اگرچه توکسین توانایی کشندگی خود را حفظ کرده است اما افزودن پودر جگر تاثیر بسزایی بر میزان کشندگی توکسین ندارد.
    کلیدواژگان: کلستریدیوم پرفرنجنس، محیط کشت، بیان ژن، توکسین، پودر جگر
  • مجید مقبلی*، وحید بهنود، رضا رنجبر صفحات 49-57
    سابقه و هدف
    فلوروکینولون ها به طور موفقیت آمیزی برای درمان شیگلوزیس و عفونت های ناشی از سویه های مقاوم به چند آنتی بیوتیک استفاده می گردند. جهش در ژن gyrA و حمل ژن qnr ، از مکانیسم های اصلی ایجاد مقاومت کینولونی در سویه های مقاوم به فلوروکینولون به شمار می رود. این مطالعه با هدف بررسی حضور ژن های پلاسمیدی مقاومت (qnr) و نیز ارزیابی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های شیگلای جدا شده از بیماران انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی بر روی 73 نمونه شیگلا جدا شده از بیماران مراجعه کننده به مرکز طبی کودکان مفید تهران انجام گردید. در ابتدا جنس و گونه سویه های جداسازی شده با استفاده از آزمون های بیوشیمیایی و سرولوژیک مورد تایید قرار گرفت. ارزیابی الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه ها بر اساس روش کربی بایر انجام شد. در نهایت حضور ژن های qnr با روش واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) بررسی گردید.
    یافته ها
    الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی نشان داد که 97.2% از سویه ها حداقل به یکی از 18 آنتی بیوتیک مقاوم بودند. بیشترین میزان مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک تری متوپریم+ سولفامتوکسازول (94.5%) و کمترین مقاومت نسبت به سیپروفلوکسازین و سفتی زوکسیم با 100% حساسیت بود. 23 عدد از شیگلاهای جداسازی شده مقاوم به نالیدیکسیک اسید بودند. از این میان 4 نمونه دارای ژن qnrS بود که مربوط به سروتایپ های شیگلا فلکسنری (2 سویه)، شیگلا سونیی (1 سویه) و شیگلا بوییدی (1 سویه) بودند. هیچ یک از ژن های qnrA و qnrB در سویه های مورد بررسی مشاهده نگردید.
    نتیجه گیری
    یافته های حاصل از این مطالعه نشان داد که فراوانی مقاومت به نالیدیکسیک اسید و وجود ژن qnrS در میان نمونه های شیگلا جدا شده شیوع چشم گیری داشته است.
    کلیدواژگان: شیگلا، مقاومت آنتی بیوتیکی، ژن qnrS، واکنش زنجیره ای پلی مراز
  • رسول شکری، مجتبی صلوتی*، رحیم سروری زنجانی، زهرا حیدری صفحات 58-65
    سابقه و هدف
    امروزه باکتری استافیلوکوکوس اوریوس مقاوم به متی سیلین به دلیل مقاومت به عوامل و داروهای ضد میکروبی به یکی از نگرانی های عمده سلامت عمومی تبدیل شده است. این مطالعه با هدف بررسی فراوانی و الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی سویه های استافیلوکوکوس اوریوس مقاوم به متی سیلین در نمونه های بالینی جمع آوری شده از بیمارستان آیت الله موسوی زنجان و شناسایی ژن mec A با روش واکنش زنجیره ای پلی مراز انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت مقطعی - توصیفی بر روی 176 نمونه بالینی جمع آوری شده از بخش های مختلف بیمارستان آیت الله موسوی زنجان انجام شد. پس از شناسایی سویه ها، مقاومت جدایه ها نسبت به 12 نوع آنتی بیوتیک با روش انتشار دیسک بررسی گردید. در نهایت پس از استخراج DNA، با استفاده از روش PCR، ژن مقاومت به متی سیلین (mec A) مورد ارزیابی قرار گرفت.
    یافته ها
    از مجموع نمونه های مورد بررسی 25/56 درصد (45 مورد) آلوده به باکتری استافیلوکوکوس اوریوس بودند. از این میان به کمک روش PCR مشخص گردید که 26 مورد (57.77%) حاوی ژن مقاومت به متی سیلین می باشند. بررسی مقاومت آنتی بیوتیکی نشان داد که سویه ها بیشترین مقاومت را نسبت به آنتی بیوتیک های پنی سیلین (100%) و کلوگزاسیلین (80.76%) و کمترین میزان را نسبت به ونکومایسین (7.69%) دارند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان می دهد که میزان شیوع باکتری استافیلوکوکوس اوریوس در نمونه های بیمارستانی قابل توجه بوده و مقاومت به متی سیلین در سویه های این باکتری افزایش یافته است. این امر می تواند به عنوان یک هشدار در درمان عفونت های ناشی از این باکتری مطرح باشد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، مقاومت آنتی بیوتیکی، ژن mec A، واکنش زنجیره ای پلی مراز
  • طاهره صلاحی نژاد*، زهیر حشمتی پور، مسعود هاشمی کروئی صفحات 66-74
    سابقه و هدف
    کیتیناز یکی از مهم ترین آنزیمهای صنعتی می باشد که در سال های اخیر به دلیل کاربرد وسیع، به ویژه در کنترل زیستی قارچ های بیماری زا مورد توجه بسیاری قرار گرفته است. این مطالعه با هدف جداسازی و شناسایی باکتری های تجزیه کننده کیتین از خاک ریزوسفر گیاهان و نیز بررسی میزان پتانسیل ضد قارچی آنها انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این پژوهش 38 نمونه خاک از ریزوسفر بوته های چای، شعمدانی و شبدر به صورت تصادفی جمع آوری گردید. پس از تعیین رقت و کشت نمونه ها بر روی محیط کیتین کلوییدال آگار (CCA)، جدایه های دارای هاله شفاف انتخاب شدند. سنجش آنزیم کیتیناز با دستگاه اسپکتروفتومتر انجام شد. پتانسیل ضد قارچی باکتری های جداسازی شده علیه قارچ فوزاریوم سولانی مورد بررسی قرار گرفت. در نهایت، تعیین هویت مولکولی سویه ها با استفاده از روش واکنش زنجیره ای پلی مراز و تعیین توالی ناحیه 16S rRNA انجام شد.
    یافته ها
    در این مطالعه تنها یک سویه جدید به نام سراشیا سویه صلاحی با فعالیت تجزیه کنندگی کیتین جداسازی گردید. بیشترین میزان فعالیت آنزیمی این سویه در دمای 30 درجه سانتی گراد و پس از 4 روز معادل U/ml 4.37 بود. همچنین فعالیت ضد قارچی این باکتری با هاله عدم رشد 1.5 سانتی متر به اثبات رسید.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان داد که این سویه جدید پتانسیل کاربرد به عنوان یک آفت کش طبیعی محصولات زراعی، جایگزین آفت کش های سنتزی و سرطان زا را دارد.
    کلیدواژگان: کیتیناز، پتانسیل ضد قارچی، فوزاریوم سولانی، 16S rRNA
  • علیرضا ابراهیمی نژاد*، آیدین برنجیان، سید امین کوهپایه، یونس قاسمی صفحات 75-86
    گسترش استفاده از نانوساختارها در علوم مختلف تجاری سازی آنها را به دنبال داشته است. به طوری که در محصولات تجاری متنوعی از خواص ضدمیکروبی نانوذرات نقره استفاده شده است. در سال های اخیر استفاده از نانوذرات اکسید آهن در تثبیت سلول های میکروبی، از دیگر زمینه های مورد توجه بوده است. از این نانوذرات می توان به منظور دارورسانی هدفمند و موثرتر به محل عفونت استفاده نمود. در این راستا اطلاع از تاثیر نانوذرات اکسید آهن بر فیزیولوژی میکروارگانیسم ها از اهمیت بالایی برخوردار است. نانوذرات اکسید آهن در غلظت های اندک می توانند به عنوان منبع تامین یون آهن مورد نیاز میکروارگانیسم ها عمل کرده و در نتیجه حذف گردد. اما غلظت های بالای این نانوذرات در سلول های میکروبی می تواند با ایجاد تنش وآسیب سلولی موجب کاهش رشد سلولی گردد. از سوی دیگر نانوذرات اکسید آهن قادرند از طریق نیروهای الکترواستاتیک و یا هیدروفوبیک به دیواره سلول های میکروبی اتصال یافته و به عوامل چسبنده سطحی متصل گردند. اشغال فاکتورهای چسبنده سطحی در اتصال میکروارگانیسم ها به سلول های میزبان ایجاد تداخل کرده و در نهایت منجر به کاهش بیماری زایی آنها می شود. اتصال نانوذرات اکسید آهن به دیواره سلولی باکتری ها در عملکرد غشا سلولی نیز اختلال ایجاد کرده و نفوذ پذیری آنرا افزایش می دهد. این امر موجب افزایش انتقال مواد و بهبود بازده فرآیند های صنعتی می گردد.
    کلیدواژگان: تبدیل زیستی، تثبیت سلولی، بیماری زایی، نانوذرات مغناطیسی
|
  • Gilda Najafi Pour *, Solmaz Hassani, Seyed Mohsen Taghavi Pages 6-17
    Background and Objectives
    Winter jasmine, Jasminum nudiflorum, is a tree belonging to Syringa family, which is used in the urban designing. The gall disease in the tree branches caused by Pseudomonas savastanoi is one of the most important diseases in this trees The purpose of this study was to determine the phenotypic and genotypic diversity of P. savastanoi using the BOX PCR.
    Materials and Methods
    This experimental study was performed on 23 P. savastanoi isolated from winter Jasmine, Shiraz, Fars, Iran. A IAAL primer and PCR approach was used to direct tracking of the strains. The genotypic characteristics of the P. savastanoi isolates was performed by rep-PCR using BOX primers. The data were next analysed using NTsys-PC software.
    Results
    Base in numerical analysis of phenotypic characteristics, the strains showed 88% similarity to each other. Using IAAL primer and GES buffer obtained from gall extract, DNA fragments with 454 bp length were amplified. Using rep-PCR option and BOX primer in NTsys-pc software, it was shown that the isolates can be divided into three cluster with 81% similarity. These clusters belonged to Shiraz’s Winter Jasmine isolates, Tehran’s Oleander isolate and Tehran’s Olive as well as standard isolate.
    Conclusion
    On the basis of our findings, using BOX-PCR it is possible to differentiate the P. savastanoi isolated from different geographical areas and different hosts. Furthermore, this is the first report of direct detection of P. savastanoi from gall using PCR in Iran.
    Keywords: Winter Jasmine, BOX-PCR, Pseudomonas savastanoi
  • Nasim Heidari *, Maryam Kazemipour, Mooj Khaleghi Pages 18-25
    Background and Objectives
    Microbial pigments are nowadays employed in many different industries. Due to carcinogenic ability of sunrays, protection of skin from the harmful ultraviolet rays of the sun by using an effective sunscreen is necessary. This study aimed to evaluate the sun protection factor (SPF) of the pigments obtained from Penicillium and Aspergillus fungi in absorption of ultraviolet radiation, in vitro.
    Materials and Methods
    In this study, fungal strains were randomly isolated from air and soil. The fungal pigments were extracted using Water and DMSO solvents. Following a filtration step, these pigment solutions were powdered using lyophilization and drying in room temperature. After three time dilution steps, absorbance of each sample at 200-700nm wavelengths was measured by a spectrophotometer to evaluate SPF of these samples.
    Results
    Among the species studied in this study, Aspergillus and Penicillium showed the highest absorption at 300 and 290 nm, respectively. These ability is equal to 272 and 140 sun protection factors, respectively, which was the best protective ability of these isolates from ultraviolet rays. Furthermore, the yellowish and black pigments showed the best UV absorption ability.
    Conclusion
    Based on the results of this study, the pigments isolated from the fungus Penicillium and Aspergillus showed high protection against UV rays. Therefore, it is possible to replace chemical compounds used in cream sunscreen with these natural pigments.
    Keywords: Ultraviolet radiation, Biological pigments, Sunscreen, SPF
  • Elham Ansari *, Khosro Issazadeh, Alireza Shoae Hassani Pages 26-37
    Background and Objectives
    Bacteremia and endocarditis are the most commonly infection in Staphylococcus aureus. Due to curative effects of curcumin, including as an antibiotic, it can be used as a medicine albeit after reducing its side effects. This study aimed to investigate antimicrobial effects of curcumin on methicillin-resistant Staphylococcus aureus in vitro and in an animal model (Balb/C mice).
    Materials and Methods
    This pre-clinical study was performed in the department of scientific research and clinical technology of Khomeini Hospital, Tehran. Following synthesis of curcumin-PLGA nanoparticles, their size were measured using scanning electron microscopy and their toxicity were determined by a colorimetric method (MTT). In vitro studies to analyze the effects of this compound on MRSA were performed firstly based on MIC and MBC tests and broth dilution. Next, a same procedure was conducted on blood cultures obtained from infected mice.
    Results
    A concentration of 6 micrograms of urcumin-PLGA nanoparticles per millimeter showed Antibacterial activity on MRSA strains. A same effect was observed in vivo in mice after treatment by 10 μg/ml urcumin. Furthermore, based on this results, there were no side effects on the normal cells and 75% of the cells treated with the highest concentration of this particle were survived.
    Conclusion
    these results show that curcumin-PLGA nanoparticles can be used safely for the treatment of bacteremia and endocarditis prophylaxis of infections caused by MRSA.
    Keywords: Methicillin-Resistant Staphylococcus aureus, Nano-curcumin, Antibacterial effect
  • Mahnaz Karimi, Mehrdad Shamsaddini Bafti *, Majid Ezatkhah, Mohammad Kargar Pages 38-48
    Background and Objectives
    Clostridium perfringens is one of the most pathogenic species in the clostridium genus. Alpha (α) and epsilon (ε) are the main toxins of this bacteria. This study aimed to express the genes encoding alpha and epsilon toxins of C. perfringens type D in two media (in the base medium and the base medium containing liver powder) and to analyze their toxicity.
    Materials and Methods
    The standard strain was inoculated in the base enrichment medium, which half of them were enriched by powder liver. Then, RNAs were extracted and after converting to cDNA using double polymerase chain reaction, the gene expression was investigated on gels. The level of protein expression was measured by spectrophotometery and the cell toxicity of these proteins was determined by minimum lethal dose (MLD) assay.
    Results
    The electrophoresis of PCR products showed two bands, 324 and 625, which represented successful expression of the genes encoding of alpha and epsilon toxins in both media. The mean cell cytotoxicity of the proteins expressed in the base medium and the base medium containing liver powder were measured 1/4000 and 1/4333, respectively. The mean protein production in the base medium and the base medium containing liver powder were measured 94.39 and 48.01 mg/ml.
    Conclusions
    This study showed that these genes are expressed in the presence of liver powder. Furthermore, based on the MLD assay in these media, although these genes expressed the genes in the presence of liver powder, this additives did not had any effects on their toxicity.
    Keywords: Clostridium perfringens, Culture media, Gene expression, toxin, Liver powder
  • Majid Moghbeli *, Vahid Behnood, Reza Ranjbar Pages 49-57
    Background and Objectives
    Fluoroquinolones are successfully being used for treatment of the infections caused by Shigella and multiple antimicrobiaol resistant strains, as well. Mutations in gyr A and carrying qnr are the main mechanisms of resistance to quinolone in microbial strains. This study was aimed to investigate the presence of qnr resistant genes and to evaluate the antibiotic resistant profile in Shigella strains isolated from patients.
    Methods and Materials: This study was carried out on 73 Shigella strains isolated from the patients admitted to Mofid’s children medical center, First, the bacteria and strains isolated from the patients were identified based on biochemical and serological tests. The antibiotic resistance profile was determined based on Kirby– Bauer test. The presence of qnr gene was finally determined using PCR reaction. 
    Results
    The antibiotic resistance profile showed that 97.2% of the isolates were resistant to at least one antibiotic among 18 antimicrobial agents. The most antibiotic resistance ability belonged to trimetoprim+ sulfametoxasol (94.5%) while the lowest antibiotic resistance were seen in the case of treatment with Ciprofloxacin and ceftizoxime (with 100% sensitivity ratio). Totally, 23 Shigella isolates showed resistance against nalidixic acid. Of these, four samples, belonging toS. flexeneri (2 strains), S. Soneie (1 strain) and S. Boiedie (1 strain) carried qnrS gene. None of qnrA and qnrB genes were detected in the isolated strains.
    Conclusion
    Based on the data, the nalidixic resistance frequency and presence of qnrS gene was significant in these Shigella isolates.
    Keywords: Shigella, Antibiotic resistant, qnrS gene, PCR
  • Rasoul Shokri, Mojtaba Salouti *, Rahim Sorouri Zanjani, Zahra Heidari Pages 58-65
    Background and Objectives
    Nowadays Meticillin resistant Staphylococcus aureus (MRSA) is one of the public-health threats due to resistance to agents and anti microbial drugs. The aim of present study was to find the incidence of Meticillin resistant Staphylococcus aureus strains isolated from clinical samples in Ayatollah Mousavi Hospital of Zanjan and their antibiotic resistance pattern as well as recognizing of the mecA gene using PCR.
    Materials  &
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study, 176 specimens were collected from different sections of Ayatollah Mousavi Hospital and assayed. The strains were identified and the resistances of the isolates to 12 kinds of antibiotics were determined using disk diffusion method. Finally, following DNA extraction, mecA gene was analyzed by PCR.
    Results
    45 Staphylococcus aureus isolates were recovered (25.56%). 26 out of 45 Staphylococcus aureus isolates (57.77%) were confirmed as MRSA. Evaluation of antibiotic resistance showed the greatest resistance to penicillin (100%) and cloxacillin (80.76%), respectively, and the lowest resistance was observed to vancomicin (7.69%).
    Conclusion
    The findings showed that the prevalence of MRSA was remarkable in the hospital samples and the resistance to methicillin has increased that is a serious warning to the treatment of infections caused by this bacterium.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Antibiotic Resistance, mecA gene, PCR
  • Tahereh Salahinezhad *, Zoheir Heshmatipour, Masoud Hashemikaroui Pages 66-74
    Background and Objectives
    Chitinase is one of the most important industrial enzymes, which is recently employed especially in the biological control of pathogenic fungi. This study was aimed to isolate and to identify the chitin degrading bacteria obtained from the rhizosphere soil and also to evaluate their antifungal ability.
    Materials and Methods
    In this study, 38 soil samples from the rhizosphere of tea plants, Geranium and clover were collected randomly. After serial dilution and growth of the samples on colloidal chitin agar (CCA), the isolates with a clear zone were chosen for further studies. The presence of Chitinase enzyme was measured by a spectrophotometer. Next, we determined the antifungal activity of the isolates against Fusarium solani. Finally, the isolates were identified based on polymerase chain reaction and sequencing 16S rRNA genes.
    Results
    In this study, only one new strain referred to as Serratia Salahi strains was isolated which showed the chitin degrading activity. The highest enzymatic activity (4.37 U/ml) of this strain was obtained at 30°C after 4 days. Furthermore, the antifungal activity of this bacterium could create 1.5 cm inhibition zone.
    Conclusion
    According to the findings, this new strain can be used as a natural pesticide and therefore, it is possible to replace the synthetic pesticides with this natural compounds.
    Keywords: chitinase, Potential anti-fungal, Fusarium solani, 16S rRNA
  • Alireza Ebrahiminezhad *, Aydin Berenjian, Seyyed Amin Kohpayeh, Yones Ghasemi Pages 75-86
    A broad application of nanostructures in various fields of science has led to their commercialization in different industries. For instance, application of the antimicrobial activity of nanosilver is one of the consequences of such these strategies. Furthermore, iron oxide nanoparticles is currently employed in microbial cell fixation. In addition, nanoparticles can be used for effective targeted drug delivery to the site of infection. In this term, study on the effect of iron oxide nanoparticles on the physiology of microorganisms is highly demanded. At low concentrations, since iron oxide nanoparticles can act as iron source of microorganisms, they may be eliminated from microbial environment. However, higher concentrations of these particles can result in cell stress and reduction in microbial cell growth. These nanoparticles attach to the microbial cell wall via electrostatic and hydrophobic forces, reducing microbial pathogenicity. The attachment of iron oxide nanoparticles to bacterial cell wall interferes in functionality of cell membrane and thereby increase membranes permeability. These phenomenon increases molecular transportation through the cell membrane and increases productivity in industrial process.
    Keywords: Biotransformation, Cell immobilization, pathogenesis, Magnetic nanoparticles