فهرست مطالب

Reproductive BioMedicine - Volume:12 Issue: 8, Aug 2014

International Journal of Reproductive BioMedicine
Volume:12 Issue: 8, Aug 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/06/08
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقاله اصیل
  • Bingbing Zheng، Xiangyang Xue، Yiping Zhao، Jing Chen، Chao Yi Xu، Ping Duan* صفحات 530-555
    مقدمه

    مطالعات اخیر نشان داده است که بیان نامناسب میکرو RNA ها (miRNA) به شدت با وقایع مرتبط با تومورها در انسان در ارتباط است.

    هدف

    هدف از انجام مطالعه، یافتن تغییرات میکرو RNA ها در اندومتریوز بود.

    مواد و روش ها

    بیان miR-143 و miR-145 در اندومترویز یوتوپیک (2=n) و اکتوپیک (11=n) (از زنان مبتلا به اندومتریوز) و همچنین اندومتر طبیعی (22 نفر) (از زنان بدون اندومتریوز اما مبتلا به لیومیوما) توسط real time RT-PCR بررسی شد.

    نتایج

    تغییراتی در بیان miR-143 و miR-145 در اندومتر نرمال یا اندومتریوز اکتوپیک همراه با تغییرات سیکل قاعدگی دیده نشد. اما نتایج ما نشان داد که سطح miR-143 در اندومتریوط یوتوپیک در مقابل با اکتوپیک افزایش داشته است (0/000=p). همچنین سطح miR-143 در اندومتریوز یوتوپیک افزایش نشان داد ولی این افزایش معنی دار نبود (0/053=p). بیان miR-143 در اندومتریوز اکتوپیک نسبت به اندومتریوز یوتوپیک افزایش معنی داری را نشان داد(p=0/016). miR-145 خصوصیاتی شبیه miR-143 را نشان داد. miR-145 در هر دو بافت اندومتریوز یوتوپیک (0/004=p) و اکتوپیک (0/000=p) در مقایسه با اندومتر طبیعی افزایش معنی داری را نشان داد. miR-145 در اندومتریوز اکتوپیک در مقایسه با اندومتریوز یوتوپیک افزایش معنی داری داشت. (0/008=p).

    نتیجه گیری

    miR-143 و miR-145 ممکن است نقش معینی در تکوین و پیشرفت اندومتریوز بازی کنند.

    کلیدواژگان: RNA (miRNA)، miR-143، miR-145، اندومتریوز
  • مرور سیستماتیک
  • زهرا معظمی گودرزی، حسین فلاح زاده، عباس افلاطونیان*، مسعود میرزایی صفحات 531-538
    مقدمه

    چندین کارآزمایی بالینی به مقایسه دو روش درمانی کوتریزاسیون لاپاراسکوپیک تخمدان (LOD) و مصرف گونادوتروپین برای بیماران نابارور مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مقاوم به کلومیفن سیترات پرداخته اند. اما به دلایلی نظیر تفاوت در روش کار و طراحی مطالعات نتایج آنها در بررسی برخی پیامدها با هم همخوانی نداشته و متعارض بودند. همچنین به دلیل کوچک بودن حجم نمونه در مطالعات مذکور، نتایج نهایی آنها نمی تواند به روشنی میزان اثربخشی هر یک از دو روش درمانی ذکر شده را نشان دهد.

    هدف

    انجام یک مطالعه مروری از نوع سیستماتیک و متاآنالیز جهت مقایسه میزان بارداری با دو روش مصرف گونادوتروپین ها و LOD در بیماران نابارور مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مقاوم به کلومیفن سیترات به منظور پیشنهاد بهترین نوع درمان برای این گروه از بیماران بر اساس شواهد کامل حاصل از ادغام نتایج مطالعات اولیه انجام شده قبلی به روش متاآنالیز.

    مواد و روش ها

    جستجوی سیستماتیک و نظام مند منابع الکترونیکی در پایگاه های داده ها از جمله EMBASE, MEDLINE, Cochrane Library و Google scholar با استفاده از کلید واژه های استاندارد انجام شد. تنها مطالعات کارآزمایی بالینی تصادفی شده که در آن ها دو روش درمانی کوتریزاسیون لاپاراسکوپیک تخمدان- بدون دریافت داروی تحریک تخمک گذاری اضافه- و مصرف گونادوتروپین برای بیماران نابارور مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مقاوم به کلومیفن سیترات مورد بررسی قرار گرفته اند وارد مطالعه شدند. در جستجوی منابع محدودیت زمانی در نظر گرفته نشد.

    نتایج

    میزان بارداری در6 کارآزمایی بالینی شامل 499 زن واجد شرایط مورد بررسی قرار گرفته است. بطور کلی بارداری در 33% زنان گروه درمانی LOD و 55% زنان گروه درمانی گونادوتروپین گزارش شده است. اما این تفاوت در بین دو گروه درمانی از نظر آماری معنی دار نیست (%73/201=I2، زن 499، مداخله 6 , p=0/119,p, OR:0/534, 95% CI:0/242-1/176). در حالیکه میزان تولد زنده در گروه درمانی LOD بطور معنی داری کمتر از گروه درمانی گونادوتروپین است (%353/3=I2، زن 318، مداخله 3، 0/02=OR :0/446,95%CI 0/269-0/74 ،p). همچنین میزان چند قلو زایی نیز در گروه درمانی LOD کمتر از گروه درمانی گونادوتروپین محاسبه شده است که این تفاوت از نظر آماری معنی دار است (%0=I2، زن 307، مداخله 3، 0/008= 95% ,0/127:OR). در نهایت، تفاوت معنی داری در میزان سقط بین دو گروه درمانی مذکور برآورد نشد (%0=I2، زن 422، مداخله 4، 0/19=CI ،0/273-1/293:p 95% OR:/0594).

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان میدهد که شواهدی دال بر وجود تفاوت معنی دار از نظر میزان سقط و حاملگی در گروه درمانی LOD در مقایسه با مصرف گونادوتروپین در بیماران نابارور مبتلا به سندرم تخمدان پلی کیستیک مقاوم به کلومیفن سیترات وجود ندارد. با این حال کاهش معنی دار میزان چند قلوزایی در گروه درمانی LOD می تواند از جمله مزایای این روش درمانی برای بیماران ذکر شده باشد. از طرف دیگر، بالا بودن میزان تولد زنده در گروه درمانی گونادوتروپین میتواند بدلیل بالا بودن میزان چند قلو زایی در این گروه درمانی باشد. از آنجاییکه اثرات LODبر روی عملکرد تخمدانها طولانی مدت است، انجام مطالعات بیشتر با تمرکز بر این ویژگی درمانLOD پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: کوتریزاسیون لاپاراسکوپیک تخمدان، تخمدان پلی کیستیک، ناباروری، متاآنالیز
  • مقاله اصیل
  • طاهره افتخار، فرناز سهراب وند، ندا زبان دان، مامک شریعت، فدیه حق اللهی*، اکرم قهقهانی نظام آبادی صفحات 539-546
    مقدمه

    سندرم تخمدان پلی کیستیک (PCOS) با مشخصه عدم تخمک گذاری مزمن، چاقی و هیپر آندروژنیسم می تواند در عملکرد جنسی زنان در سنین باروری تاثیرگذار باشد.

    هدف

    این مطالعه با هدف بررسی فراوانی و عوامل موثر در اختلال عملکرد جنسی در بیماران PCOS نابارور انجام شد.

    مواد و روش ها

    در مطالعه مقطعی- توصیفی، 130 زن نابارور با تشخیص PCOS مراجعه کننده به درمانگاه ناباروری انتخاب شده و عملکرد جنسی آنان بر اساس حوزه های تمایل جنسی، برانگیختگی، ارگاسم، رضایت و درد با استفاده از پرسشنامه FSFI(Female Sexual Function Index) مورد بررسی قرار گرفت .

    نتایج

    فراوانی اختلال جنسی در 7/57% از زنان PCOS نابارور بود که در حوزه تمایل جنسی و برانگیختگی به ترتیب در 99/2% و 98/5% از نمونه ها گزارش گردید. BMI در حوزه های تمایل جنسی و بر انگیختگی تاثیر قابل ملاحظه ای داشت داشت (0/02=p). هیرسوتیسم در همه ابعاد به جز دیس پارونی تاثیر داشت (0/001>p).

    نتیجه گیری

    بیماران PCOS بطور قابل ملاحظه ای از اختلال عملکرد جنسی به عنوان یک عارضه رنج می برند و بنظر می رسد که غربالگری مناسب اختلال عملکرد جنسی در بیماران با این سندرم با یک پرسشنامه ساده کوتاه نظیر FSFI انجام شود و با مداخلات هدفمند همراه با درمان های دیگر جهت بهبود کیفیت زندگی این بیماران در نظر گرفته شود.

    کلیدواژگان: سندرم تخمدان پلی کیستیک، اختلال عملکرد جنسی فیزیولوژیکی، ناباروری، اختلال عملکرد جنسی سایکولوژیکی، تمایل جنسی، بر انگیختگی جنسی
  • مریم نیک نژادی*، فرناز اخباری، فاطمه نیک نژاد، غلامرضا خلیلی، مرضیه شیوا صفحات 547-554
    مقدمه

    پیش از این روش های تهاجمی مانند هیستروسالپنگوگرافی و هیستروسکوپی در تشخیص رحم های سپتوم دار بکار می رفت، اما اکنون سونوگرافی دو بعدی و با دقت بیشتر سونوگرافی سه بعدی در این زمینه جایگزین گردیده است.

    هدف

    هدف از انجام مطالعه کنونی، ارزیابی سونوگرافی سه بعدی و دو بعدی در تشخیص انواع رحم های سپتوم دار می باشد. هیستروسکوپی به عنوان گلد استاندارد در نظر گرفته می شود.

    مواد و روش ها

    این مطالعه گذشته نگر بین سال های 87 الی 91 در 215 خانم نابارور که به داشتن رحم سپتوم دار مشکوک بودند انجام شد. معیارهای ورود شامل رحم های سپتوم دار می باشد که در هیستروسالپنگوگرافی مشخص شده یا سابقه سقط، زایمان زودرس و یا شکست در درمان ناباروری داشتند. آنومالی های فیوژن مانند رحم دیدلفیس، دوشاخ و تک شاخ از مطالعه خارج شدند. نتایج سونوگرافی دو بعدی و سه بعدی مقایسه شدند. در ضمن این نتایج با یافته های هیستروسکوپی در تشخیص رحم سپتوم دار نیز مقایسه شدند. شاخص کاپا جهت تعیین توافق تشخیصی بین هیستروسکوپی و سونوگرافی سه بعدی در تشخیص رحم های سپتیت اندازه گیری شد. بوسیله منحنی راک، نقطه برش جهت تشخیص انواع رحم سپتیت مشخص گردید.

    نتایج

    215 خانم مشکوک به رحم سپتیت در این مطالعه حضور داشتند. خانم ها به دو گروه تقسیم شدند: 1-گروهی که سونوگرافی دو بعدی انجام دادند (تعداد: 89 نفر)،2- خانم هایی که روی آن ها سونوگرافی سه بعدی انجام شد (تعداد: 126 نفر). تمامی خانم هایی که سونوگرافی دوبعدی و سه بعدی انجام دادند، در همان سیکل یا سیکل بعدی هیستروسکوپی شدند. شاخص کاپا به ترتیب 0/575 و 0/291 جهت مقایسه هیستروسکوپی و سه بعدی و همچنین مقایسه هیستروسکوپی و سونوگرافی دو بعدی بود. نقطه برش رحم های ساب سپتیت و آرکوییت 27% و برای تشخیص رحم های سپتیت و ساب سپتیت 35% بود.

    نتیجه گیری

    سونوگرافی سه بعدی در به تصویر کشیدن حفره رحمی و فوندوس رحم بهتر از سونوگرافی دو بعدی می باشد. همچنین سونوگرافی سه بعدی در توافق بالاتری با هیستروسکوپی در تشخیص رحم های سپتوم دار می باشد.

    کلیدواژگان: آنومالی های مادرزادی رحم، سونوگرافی سه بعدی، سونوگرافی دو بعدی، هیستروسکوپی، سونوگرافی سه بعدی متحرک
  • مرضیه رستمی دوم، فهیمه رمضانی تهرانی*، مهراندخت عابدینی، گلشن امیر شکاری، سمیه هاشمی، مهسا نوروززاده صفحات 561-566
    مقدمه

    نازایی تاثیرات متعددی بر جنبه های مختلف سلامت و کارایی زنان دارد.

    هدف

    هدف از این مطالعه تعیین میزان نازایی و عوامل موثر بر آن بر اساس یک مطالعه مبتنی بر جمعیت می باشد که در چهار استان کشور انجام گرفته است.

    مواد و روش ها

    1126 زن 18-45 ساله با روش نمونه گیری چند مرحله ای به صورت تصادفی انتخاب شدند. از میان آن ها 888 زن واجد شرایط مورد مصاحبه قرار گرفتند. در این مطالعه نازایی طبق تعریف سازمان جهانی بهداشت "عدم وقوع بارداری در زنان با داشتن رابطه جنسی مداوم بیش از یک سال" مورد استفاده قرار گرفت.

    نتایج

    شیوع نازایی اولیه در مجموع21/1% (%23/8-%18/4 :CI,%95) بود. احتمال اولین بارداری در پایان دو سال پس از ازدواج در زنان ازدواج کرده %94 می باشد. نازایی اولیه در زنان سنین35-31 (0/001>p؛ 11/5-1/9 :CI, %95 ؛ 4/6 :OR) سال و با تحصیلات بیش از 9 سال (0/0001>p؛ 3/3-1/5 :CI, %95 ؛ 2/8 :OR) به طور معنی داری بالاتر از سایر زنان می باشد.

    نتیجه گیری

    ضرورت زندگی مدرن باعث شده است که بسیاری از زنان فرزند آوری را به آخرین سال های باروری خود به تاخیر بیاندازند. اطلاع رسانی به زنان در خصوص خطر ناباروری در سنین بالا از ضروریات می باشد.

    کلیدواژگان: نازایی اولیه، شیوع، مطالعه مبتنی بر جمعیت
  • Huan Zhang، Ying Zhou، Yan Li، Yi Zheng، Shiquan Xiao، Yonggen Wu، Haiqing Wang، Xuefeng Huang* صفحات 567-572
    مقدمه

    انتخاب بلاستوسیت ذوب شده بعد از فریز برای انتقال به رحم مادر بر اساس شکل جنین قبل از فریز می باشد. اما اینکه کدام پارامتر مورفولوژی بلاستوسیت بیشتر در ارتباط با نتایج بالینی است مورد توافق نیست.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه برآورد اثر بسط بلاستوسل، مورفولوژی تروفکتودرم و ICM بر میزان حاملگی بالینی در سیکل های برگشت از فریز به روش انجماد شیشه ای و انتقال یک بلاستوسیت بود.

    مواد و روش ها

    172 سیکل انتقال یک بلاستوسیت به دنبال برگشت از فریز در سال 2012 وارد این آنالیز شد. مقایسه نتایج بالینی بین گروه حامله و غیرحامله بر اساس خصوصیات بیمار و مورفولوژی بلاستوسیت انجام شد. سپس آنالیز رگرسیون لوجستیک برای انتخاب بهترین عامل پیشگویی کننده برای حاملگی بالینی به کار برده شد. در پایان، مقایسه بین خصوصیات بیماران و نتایج بالینی بر اساس بهترین عامل پیش گویی کننده انجام شد.

    نتایج

    مقایسه نتایج بین گروه حامله و غیر حامله و رگرسیون لوجستیک نشان داد میزان حاملگی بالینی تحت تاثیر ICM می باشد. مقایسه خصوصیات بیماران بر اساس گرید ICM نشان داد که ICM گرید A نسبت به گرید B میزان حاملگی بیشتری را به دنبال دارد. (54/3% در برابر 35% به ترتیب و 0/05>p).

    نتیجه گیری

    بلاستوسیت با مورفولوژی ICM خوب می تواند منجر به افزایش میزان حاملگی بالینی در سیکل های انتقال یک جنین بعد از برگشت از فریز باشد.

    کلیدواژگان: تروفکتودرم، inner cell mass، بلاستوسیت، vitrification، مورفولوژی
  • طاهره دهقان، حسین مزدارانی*، آرزو خرادمهر، سید مهدی کلانتر، محسن بخشنده، فتح الله بوذرجمهری، سید میلاد کلانتر، مرتضی سپهر جوان صفحات 573-580
    مقدمه

    پرتو درمانی در زنان جوان عوارض نامطلوب فراوانی در بر دارد به گونه ای که می تواند منجر به نارسایی تخمدان در زنانی که تحت پرتودرمانی ناحیه شکم و لگن قرار گرفته اند شود.

    هدف

    این مطالعه به بررسی پاسخ تخمدان موش های ماده (NMRI) به هورمون های محرک تخمدان (hCG، PMSG) بعد از پرتوگیری کل بدن پرداخته است.

    مواد و روش ها

    45 عدد موش باردار به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند .گروه آزمایش دارای سه زیر گروه : پرتو (2گری و4گری)، گروه تحریک شده (10واحد و 15 واحد) ،گروه پرتو و هورمون (2گری -10واحد، 2گری -15واحد، 4 گری -10واحد، 4گری -15واحد) تقسیم شدند. موش های باردار کشته شده و جنین ها از لوله رحمی خارج شدند. تعداد سلول های جنین ها شمارش و کیفیت جنین ها نیز در هرگروه مورد بررسی قرار گرفت. برای آنالیز آماری از Kruskal-Wallis و Mann-Whitney استفاده شده است.

    نتایج

    داده های جمع آوری شده نشان داد که جنین های 4-2 سلولی با کیفیت D در گروه 2گری -15واحد نسبت به گروه های کنترل و 2 گری (0/01=p)، گروه 4 گری نسبت به گروه 10واحد و 15 واحد (0/03=p) و گروه 2 گری-15واحد (0/01=p)، گروه 4گری-15واحد نسبت به گروه 2گری-15واحد دارای تفاوت معنی دار است (0/01=p). در تعداد جنین های 4-2 سلولی با کیفیت A، B، Cو همچنین تعداد جنین های 8-4 سلولی با کیفیت A، B، C، D تفاوت معنی داری دیده نشده است.

    نتیجه گیری

    استفاده همزمان از داروهای محرک تخمدان و پرتوی گاما می تواند اثرات کاهشی پرتو را در تعداد جنین ها بهبود ببخشد.

    کلیدواژگان: PMSG-HCG، پرتوی گاما، پرتودهی کل بدن
  • محمدحسن زاده نظرآبادی*، فاطمه باغبانی، ایمان نمازی، سلمه میرزایی صفحات 581-585
    مقدمه

    تقریبا 205 میلیون حاملگی در هر سال در سراسر جهان اتفاق می افتد که سقط مکرر %20-15 حاملگی های تشخیص داده شده را شامل می شود. علت های مختلفی در توضیح سقط مکرر وجود دارد که مشکلات جسمی، بیماریهای اندوکرینی، ترومبوفیلی، فاکتورهای ایمنی، سندرم آنتی فسفولیپید، عفونت و ناهنجاری های کروموزومی از جمله مهمترین آن ها هستند. شایع ترین علت سقط مکرر، ناهنجاری های کروموزومی در جنین است. که بیش از %80 آنها در سه ماهه اول اتفاق می افتد. به طور کلی جابجایی متعادل کروموزومی در %6-4 جمعیت نرمال اتفاق می افتد. از سوی دیگر شیوع ترانسلوکاسیون متعادل کروموزومی در زوجین با تجربه سقطهای تکراری، 20 برابر جمعیت نرمال گزارش شده است. جابجایی متعادل کروموزومی روبرت سونین، به ویژه جابجایی 21 به 14 شایعترین نوع متعادل کروموزومی در زوج های با سابقه سقط مکرر است.

    مورد:

     در این مطالعه بررسی های سیتوژنتیکی در 10 عضو یک خانواده با ازدواج خویشاوندی و سابقه سقط تکراری، به منظور جستجوی جابجایی متعادل کروموزومی با استفاده از روش -G باندینگ انجام شد.

    نتیجه گیری

    در6 عضو این خانواده، جابجایی متعادل کروموزومی روبرت سونین با کاریوتایپ 45,XX,t(14,21) 45,XY,t(14,21) مشاهده شد که تایید کننده نتایج مطالعات مشابه در این زمینه است که نشان می دهد ریسک سقط مکرر در زوجین با جابجایی متعادل کروموزومی بیشتر از جمعیت نرمال است. با توجه به نتایج این مطالعه به نظر می رسد که انجام بررسی های سیتوژنتیکی در خانواده های با سابقه سقط تکراری به منظور جستجوی ترانسلوکاسیون ضروری است .

    کلیدواژگان: سقط تکراری، جابجایی متعادل کروموزومی، جابجایی روبرت سونین، ناهنجاری کروموزومی
|
  • Bingbing Zheng, Xiangyang Xue, Yiping Zhao, Jing Chen, Chao Yi Xu, Ping Duan* Pages 530-555
    Background

    Recent studies showed that inappropriate expression of microRNAs (miRNAs) is strongly associated with tumor-related processes in humans (2-9,11-17).

    Objective

    To understand the changes of miRNAs in endometriosis.

    Materials And Methods

    With real-time RT-PCR, we investigated the miR-143 and miR-145 expression in eutopic (EU, n=2) and ectopic endometrium (EC, n=11) (from women with endometriosis) (as well as EU+EC, n=11), along with the normal endometrium (EN, n=22) (from women without endometriosis, but with leiomyoma).

    Results

    We did not find that the expression of miR-143 and/or miR-145 in EN or EC changed with menstrual cycle. But our results showed the miR-143 was up-regulated in EC (p=0.000) compared to EN. The miR-143 was also up-regulated in EU, but the difference did not reach statistically significance (p=0.053). Compared to EU, the expression of miR-143 in EC was up-regulated (p=0.016). MiR-145 had the similar characteristic to miR-143. The miR-145 was up-regulated in both EU (p=0.004) and EC (p=0.000) in compared to EN group. When compared with EU, the miR-145 in EC was up-regulated (p=0.008).

    Conclusion

    In conclusion, the miR-143 and miR-145 may play a certain role in the development and progression of endometriosis.

    Keywords: MiRNA (microRNA), MiR, 143, 145, Endometriosis
  • Zahra Moazami Goudarzi, Hossein Fallahzadeh, Abbas Aflatoonian*, Masoud Mirzaei Pages 531-538
    Background

    Some trials have compared laparoscopic ovarian drilling (LOD) with gonadotropins but, because of variations in study design and small sample size, the results are inconsistent and definitive conclusions about the relative efficacy of LOD and gonadotropins cannot be extracted from the individual studies.

    Objective

    To evaluate the relative efficacy of LOD and gonadotropins for infertile women with clomiphene citrate- resistant poly cystic ovary syndrome (PCOS).

    Materials And Methods

    A complete electronic literature search in databases including EMBASE, MEDLINE, Cochrane Library and Google scholar for some specific keywords was accomplished. We contained randomized clinical trials comparing outcomes between LOD, without medical ovulation induction, and gonadotropins.

    Results

    Six trials, covering 499 women, reported on the primary outcome of pregnancy rate. There was no evidence of a difference in pregnancy rate when LOD compared with gonadotropins (OR: 0.534; 95% CI: 0.242-1.176, p=0.119, 6 trials, 499 women, I2=73.201%). There was evidence of significantly fewer live births following LOD compared with gonadotropin (OR: 0.446; 95% CI: 0.269-0.74, p=0.02, 3 trials, 318 women, I2=3.353%). The rate of multiple pregnancies was significantly lower in the LOD arm compared to the gonadotropins arm (OR: 0.127; 95% CI: 0.028-0.579, p=0.008, 3 trials, 307 women, I2=0%).

    Conclusion

    Our result revealed that there was no evidence of a significant difference in rates of clinical pregnancy and miscarriage in women with clomiphene citrate-resistant PCOS undergoing LOD compared to the gonadotropin arm. The decrease in multiple pregnancies rate in women undergoing LOD makes this option attractive. The increase in live birth rate in the gonadotropin group may be because of the higher rate of multiple pregnancies in these women. However, more focus on the long-term effects of LOD on ovarian function is suggested.

    Keywords: Ovarian drilling, Polycystic ovary syndrome, Meta, analysis, Gonadotropin, Infertility, Clomiphene citrate
  • Tahereh Eftekhar, Farnaz Sohrabvand, Neda Zabandan, Mamak Shariat, Fedyeh Haghollahi*, Akram Ghahghaei, Nezamabadi Pages 539-546
    Background

    Polycystic Ovary Syndrome (PCOS) is presented with characteristic complications such as chronic an ovulation, obesity, and hyperandrogenism which can affect sexual function in women of reproductive age.

    Objective

    Herein we evaluated the frequency and predisposing factors of sexual dysfunction in infertile PCOS patients.

    Materials And Methods

    In this cross-sectional study, 130 married women with a definite diagnosis of PCOS who were referred due to infertility were recruited. They were evaluated concerning their sexual function in the domains of desire, arousal, lubrication, orgasm, satisfaction and pain with the female sexual function index (FSFI) questionnaire.

    Results

    The frequency of sexual dysfunction was verified 57.7% in PCOS patients with the domains of desire and arousal being commonly affected in 99.2% and 98.5%of cases respectively. BMI had a significant effect on sexual desire and arousal (p=0.02) while the effect of hirsutism was significant on all domains (p<0.001 for total FSFI score) except for dyspareunia.

    Conclusion

    PCOS patients markedly suffer from sexual dysfunction as comorbidity. It seems appropriate to screen all PCOS patients for sexual function with a simple short questionnaire such as FSFI. Targeted interventions could be considered to help improve their quality of life along with other treatments.

    Keywords: Polycystic ovary syndrome, Physiological sexual dysfunction, Infertility, Psychological sexual dysfunction, Libido, Arousal
  • Maryam Niknejadi*, Farnaz Akhbari, Fatemeh Niknejad, Gholamreza Khalili, Marzieh Shiva Pages 547-554
    Background

    Traditionally, septate uterus was diagnosed with invasive method like hysterosalpingography and hysteroscopy. Nowadays transvaginal ultrasonography was reported to be a sensitive tool for detection of septate uterus too.

    Objective

    The objective of the present study was to evaluate the application of two dimensional ultrasound (2-DUS) and real time three dimensional ultrasound (3-DUS) in differentiating various type of septated uterus. Hysteroscopy confirmation was assigned as the gold standard.

    Materials And Methods

    This retrospective study was performed among 215 infertile women with suspected septate uterus from October 2008 to July 2012. An inclusion criterion was septated uterus based on HSG or experiencing abortion, preterm labor, or recurrent IVF failure. Fusion anomalies were excluded from the study (unicornuate, bicornuate and didelphys anomalies). The results of 3D and 2D sonographies were compared, while they were confirmed by hysteroscopy result in detection of septated uterus. Kappa index for agreement between 2DUS and hysteroscopy, as well as 3-DUS and hysteroscopy in detection of septate uterus was carried out. By receiver operating characteristic (ROC) curve, cut off points for predicting the kind of anomalies were proposed.

    Results

    The women were evaluated by 2-DUS (n=89) and (II) 3-DUS (n=126). All women underwent hysteroscopy, following 2-DUS and 3-DUS at the same or subsequent cycle. The results of kappa (K) index were 0.575 and 0.291 for 3-DUS and hysteroscopy, as well as 2-DUS and hysteroscopy, respectively. Also, the cutoff points were 27% for arcuate and subseptate, and 35% for differentiating septate and subseptate.

    Conclusion

    Real time 3-DUS has better ability for visualization both uterine cavity and the fundal uterine, so it has higher agreement in detection of septate uterus than 2-DUS.

    Keywords: Congenital abnormalities, Ultrasonography, Hysteroscopy
  • Marzieh Rostami Dovom, Fahimeh Ramezani Tehrani*, Mehrandokht Abedini, Golshan Amirshekari, Somayeh Hashemi, Mahsa Noroozzadeh Pages 561-566
    Background

    Infertility has a varied impact on multiple dimensions of health and functioning of women.

    Objective

    We aimed to identify the burden of infertility and its influencing factors based on a population based study conducted in four provinces of Iran.

    Materials And Methods

    A sample of 1126 women, aged 18-45 years, was selected using the multi stage, stratified probability sampling procedure; those met the eligibility criteria were invited for further comprehensive interview. This study used the definition of infertility proposed by World Health Organization “the woman has never conceived despite cohabitation and exposure to pregnancy for a period of 1 year”.

    Results

    The overall prevalence of lifetime infertility and current primary infertility were 21.1% (95% CI: 18.4- 23.8) and 6.4% (95% CI: 4.8-8) respectively. The probability of first pregnancy at the end of 2 years of marriage was 94% for all ever-married women. Infertility were observed as significantly higher among women age 31-35 (OR: 4.6; 95% CI: 1.9-11.5; p=0.001) and women with more than 9 years of education (OR: 2.8; 95% CI: 1.5-3.3; p<0.0001).

    Conclusion

    The necessities of modern living have compelled many women to postpone childbearing to their late reproductive years; however they must be informed of being at risk of infertility with ageing.

    Keywords: Infertility, Prevalence, Female, Sterility, Population based study
  • Huan Zhang, Ying Zhou, Yan Li, Yi Zheng, Shiquan Xiao, Yonggen Wu, Haiqing Wang, Xuefeng Huang* Pages 567-572
    Background

    The selection of blastocyst warmed for transfer is based on pre-freeze morphology in vitrified-warmed single blastocyst transfer cycles. But, it is controversial which parameter of blastocyst morphology most closely related to the clinical outcomes.

    Objective

    To estimate the effect of blastocoele expansion, trophectoderm (TE) morphology grade, and inner cell mass (ICM) morphology grade on clinical pregnancy in vitrified-warmed single blastocyst transfers.

    Materials And Methods

    There were 172 vitrified-warmed single blastocyst transfer cycles during the year 2012 included in this analysis. Comparison of clinical results between pregnancy and no pregnancy group based on patient and blastocyst morphology characteristics was done. Then stepwise logistic regression analysis was used to select the best morphological predictor for clinical pregnancy. Last, comparison of patient characteristics and clinical outcomes separated by the best independent morphological predictor was done.

    Results

    Comparison of clinical results between pregnancy and no pregnancy group and logistic regression showed the clinical pregnancy rate was affected by ICM. Comparison of patient characteristics separated by ICM grade, ICM grade A cycles got higher clinical pregnancy rate than ICM grade B cycles (54.3% vs. 35.0% respectively, p=0.037).

    Conclusion

    Blastocyst with good ICM morphology could increase clinical pregnancy rate in vitrified-warmed single blastocyst transfer cycles.

    Keywords: In vitro fertilization, Inner cell mass, Blastocyst, Vitrification, Morphology
  • Tahere Dehghan, Hossein Mozdarani*, Arezoo Khoradmehr, Seyed Mehdi Kalantar, Mohsen Bakhshandeh, Fathollah Bouzarjomehri, Seyed Milad Kalantar, Morteza Sepehr Javan Pages 573-580
    Background

    Radiotherapy has many side effects on fertilization in young women. Radiation can lead to ovarian failure in women who underwent abdomen or pelvic radiotherapy.

    Objective

    This study helps us to investigate ovarian response of NMRI female mice to ovarian stimulating hormones (PMSG, HCG) after whole-body gamma irradiation.

    Materials And Methods

    45 pregnant mice were divided into two groups of control and experimental. The experimental group was classified into three sub-groups: Irradiation group (2 or 4Gy),Superovulation group (10 or 15IU),and superovulation and gamma-radiation group (2Gy & 10IU, 2Gy & 15IU, 4Gy & 10IU,4Gy & 15IU). Female mice were killed and embryos were removed from oviduct. The number of embryos cells counted and the quality of them was evaluated in each group. Kruskal-Wallis test and Mann-Whitney test were used to analyze the data.

    Results

    There was a significant difference in the number of 2-4 cells grade D embryos in 2Gy & 15IU group compared with control and 2Gy groups (p=0.01), and the number of embryos in 4Gy group was more than in 10IU and 15IU (p=0.03) and 2Gy & 15IU groups (p=0.01). It was more significantly embryos in 4Gy & 15IU group compared to 2Gy & 15IU group (p=0.01).In addition There were no significant differences in the number of 2-4 cells grades A, B and C embryos and also number of 4-8 cells grades A, B and C, D embryos in groups.

    Conclusion

    The concurrent use of ovulation stimulating hormones and gamma rays ameliorates this problem of drastic decrease in number of living embryos due to whole-body irradiation.

    Keywords: PMSG, HCG, Gamma rays, Whole body irradiation
  • Mohammad Hasanzadeh, Nazarabadi*, Fatemeh Baghbani, Iman Namazi, Salmeh Mirzaee Pages 581-585
    Background

    Approximately 205 million pregnancies occur each year in the worldwide. On the other hand, Spontaneous abortion has been reported in 15-20% of all diagnosed pregnancies. The most common cause of spontaneous abortion is chromosomal abnormalities of the embryo. Robertsonian translocation carriers specially 21-14 are the most common balanced rearrangement among the carrier couples with the history of spontaneous abortion. In order to search for balanced chromosomal rearrangement and cytogenetic disorders, 10 members of related family with consanguinity marriage with the history of recurrent miscarriage were assessed.

    Case: 

    Cytogenetic evaluation on the basis G-banding technique at high resolution was performed in 3 couples and their related family with the history of idiopathic RSA in order to postulate any balanced chromosomal rearrangement.

    Conclusion

    six members of them appeared with robertsonian balanced translocation between chromosome No.21 to No. 14 with the karyotype of 45, XX, t (14, 21) and 45, XY, t (14, 21), which this results are in agreement with several similar works which claimed that the risk of spontaneous abortion in couples with balanced chromosomal rearrangements is higher compared with general population. Considering to results of present study, it seems as if the cytogenetic analysis of couples with the history of recurrent abortions should be suggested compulsory to estimate the probable presence of any chromosomal rearrangement. This offer wills valuable information for genetic consulting

    Keywords: Spontaneous abortion, Balanced chromosomal rearrangement, Robertsonian translocation, Chromosomal abnormality