فهرست مطالب

فصلنامه دنیای میکروب ها
سال ششم شماره 2 (پیاپی 15، تابستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/04/11
  • تعداد عناوین: 8
|
  • نجمه علایی*، عباس بهادر، ناصر هرزندی صفحات 91-104
    سابقه و هدف
    امروزه اسینتوباکتر بامانی به دلیل افزایش سریع مقاومت به طیف گسترده ای از آنتی بیوتیک ها و نیز ایجاد عفونت های مشهور بیمارستانی با میزان مرگو میر بالا، مشکلات زیادی را در سیستم درمان ایجاد نموده است. هدف از این پژوهش، بررسی اپیدمیولوژیکی سویه های اسینتوباکتر بامانی جمع آوری شده از بیمارستان نمازی شیراز، به روش AFLP و تعیین سطح مقاومت آنتی بیوتیکی برای طراحی برنامه درمانی مناسب بود.
     
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت مقطعی - توصیفی بر روی سویه های اسینتوباکتر بامانی به دست آمده از 7 واحد مختلف مراقبت های ویژه در بیمارستان نمازی شیراز انجام شد. تمامی جدایه های احتمالی به وسیله کیت های NE20API شناسایی شدند. مقاومت دارویی سویه ها نسبت به 20 آنتی بیوتیک مختلف با روش میکروبراث دایلوشن بررسی گردید. به منظور طبقه بندی فنوتیپی سویه ها با استفاده از نتایج به دست آمده، آنتی بیودندروگرام توسط نرم افزار SPSS طراحی شد. سپس آنالیز AFLP با هضم DNA سویه ها به وسیله آنزیم های MboI و MseI ، اتصال آداپتورهای طراحی شده، تکثیر اولیه و تکثیر انتخابی توسط پرایمرهای اختصاصی انجام گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه 54% (46 مورد) از سویه های اسینتوباکتر بامانی از نوع MDR، 43% (36 مورد) از نوع XDR  و 2% (2 مورد) از نوع PDR بودند. الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی حضور برجسته سویه های مقاوم به ایمی پنم (51%) و مروپنم (76%) را نشان داد. هچنین نتایج AFLP نشان دهنده سه خوشه اصلی (1، 3 و 4) بود که با شیوع عفونت های مختلف بیمارستانی ارتباط داشت.
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش  نشان داد که تکثیر بالای سویه های اسینتوباکتر بامانی و انتقال مقطعی سویه ها در بین بخش های مختلف بیمارستان نمازی شیراز، موجب افزایش مقاومت دارویی و بروز شیوع های گسترده در بیمارستان شده است. بنابراین توجه به برنامه های مراقبتی متناسب با داده های به دست آمده از تحقیق اخیر در کنترل عفونت و درمان ضروری می باشد.
    کلیدواژگان: اسینتوباکتر بامانی، AFLP، آنتی بیودندروگرام
  • مرجان انشاییه*، آزاده عبدلی، ایرج نحوی، محبوبه مدنی صفحات 105-116
    سابقه و هدف
    لیپید میکروبی از نظر نوع و ترکیب به روغن حاصل از گیاهان و حیوانات شباهت دارد. در ابتدا به منظور تولید بیودیزل از روغن های گیاهی استفاده می شد. اما به دلیل هزینه تولید بسیار بالا، امروزه دیدگاه جدیدی در مورد تولید بیودیزل از منابع میکروبی به وجود آمده است. این مطالعه با هدف جداسازی و شناسایی مخمر مولد چربی با پتانسیل بالای تولید لیپید، بهینه سازی و استخراج چربی تولید شده و آنالیز و تبدیل آن به بیودیزل انجام شده است.
     
    مواد و روش ها
    در این پژوهش پس از جداسازی مخمر، تولید بالای لیپید میکروبی در محیط فقر ازت، پوشال گندم و برنج هیدرولیز شده برررسی شد. آنالیز روغن تولید شده با تکنیک کروماتوگرافی گازی - اسپکترومتری توده ای انجام گردید. همچنین بهینه سازی تولید لیپید، با دو روش تک عاملی و روش تاگوچی انجام و نتایج حاصل از آن ها مقایسه گردید. در نهایت سویه مخمر با استفاده از  پرایمر های اختصاصی ITS شناسایی شد.
    یافته ها
    سویه مخمری جداسازی شده در این مطالعه به عنوان ردوتورولا موسیلاژینوزا معرفی گردید. این سویه در شرایط بهینه به میزان بالای تولید معادل g/l 10/97 لیپید و g/l 18/84 توده زیستی خشک رسید. بیشترین اسیدهای چرب تولید شده نیز شامل پالمیتیک اسید (18/51%) و اولییک اسید (67/29%) بود.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده در این پژوهش نشان دهنده وجود سویه های بومی با ارزش در کشور است که می توان از آن ها در بخش های مختلف صنعتی به ویژه در تولید سوخت زیستی استفاده نمود.
    کلیدواژگان: لیپید میکروبی، کروماتوگرافی گازی - اسپکترومتری توده ای، رودوتورولا موسیلاژینوزا
  • علیرضا نیازمند*، مریم رحمانی، گیلدا نجفی پور صفحات 117-131
    سابقه و هدف
    امروزه به منظور بررسی تفاوت های درون گونه ای و نژادی از روش RFLP ناحیه IGS استفاده می شود. این مطالعه با هدف شناسایی گونه های بیماری زای آلترناریا عامل تولید لکه برگی مرکبات با استفاده از روش های مورفولوژیک و توالی یابی ناحیه ITS1 در شهرستان ممسنی و نیز بررسی تفاوت های ژنتیکی جدایه های این قارچ بر اساس RFLP ناحیه IGS انجام گردید.
     
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت مقطعی- توصیفی بر روی70 نمونه برگی گونه ها و ارقام مختلف مرکبات دارای علایم ظاهری مانند لکه قهوه ای و لکه برگی جمع آوری شده از باغات مرکبات شهرستان ممسنی در پاییز سال 1390 انجام شد. نمونه ها بر روی محیط سیب زمینی آگار کشت گردیدند. پس از خالص سازی قارچ به روش تک اسپور، شناسایی گونه ها با استفاده از بررسی خصوصیات مورفولوژیک انجام گرفت. اثبات بیماری زایی جدایه ها با استفاده از اصول کخ روی برگ ها صورت گرفت. تکثیر نواحیITS1 و IGS با استفاده از آغازگرهای اختصاصی انجام پذیرفت. ناحیه ITS1 جدایه ها توالی یابی شدند و ناحیه IGS پس از برش با استفاده از آنزیم های برش دهنده با روش RFLP ارزیابی شد.
    یافته ها
    تمامی جدایه های مورد بررسی از لحاظ مورفولوژیک و توالی یابی ناحیه ITS1 به عنوان گونه آلترناریا آلترناتا شناسایی شدند. دندروگرام ترسیمی برای الگوهای برشی آنزیم های مورد استفاده، جدایه ها را در 3 گروه متمایز قرار داد. جدایه هایی که از ارقام پرتقال جمع آوری شده بودند همگی در یک گروه و جدایه های لیمو در یک گروه متمایز دیگر قرار گرفتند. همچنین جدایه لیموشیرین ویکوا در یک گروه کاملا مجزا از سایر جدایه ها قرار گرفت.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که به کارگیری الگوهای برش آنزیمی ناحیه IGS می تواند مشکل مربوط به طبقه بندی جدایه های  آلترناریا آلترناتا مرکبات بر حسب نوع میزبان را که در حال حاضر مورد بحث بسیار زیادی می باشد تاحدودی حل نماید.
    کلیدواژگان: پرتقال، لیمو، لیمو شیرین، ITS1، آلترناریا آلترناتا
  • شمسی اژدهاکش پور*، محمد مهدی نام آوری، ناهید نقشگر، عبدالله رحیمیان، مریم منصوریان، معصومه حیاتی صفحات 132-137
    سابقه و هدف

    نیوسپورا کنینوم یکی از مهم ترین عوامل ایجاد کننده سقط جنین گاو در جهان به شمار می رود. تولید انبوه این تک یاخته در شرایط آزمایشگاهی با استفاده از کشت سلولی و رده های سلولی مختلف انجام می گردد. از طرفی استفاده از رده های سلولی معلق در تولید انبوه فرآورده های بیولوژیک بسیار مقرون به صرفه است. هدف از این مطالعه بررسی امکان کشت تک یاخته نیوسپورا کنینوم با استفاده از رده سلولی معلق Ka6 می باشد.
     

    مواد و روش ها

    این پژوهش به صورت تجربی پس از کشت تاکی زوییت نیوسپورا کنینوم بر روی رده سلولی Ka6 انجام شد. سپس توانایی این رده سلولی با رده سلولی Vero که در حال حاضر بهترین رده سلولی برای کشت نیوسپورا است با روش رنگ سنجی MTT مورد بررسی قرار گرفت.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش نشان داد که تاکی زوییت های نیوسپورا کانینوم به خوبی درون سلول های Ka6 وارد، تکثیر و از این سلول ها خارج شده اند. همچنین تکثیر تاکی زوییت های این تک یاخته در هر دو رده سلولی Ka6 و Vero نسبت به گروه کنترل معنی دار بود. اما میزان تکثیر نیوسپورا بر روی رده سلولی Ka6 تفاوت معنی داری نسبت به رده سلولیVero  نداشت.

    نتیجه گیری

    این مطالعه اولین گزارش موفق آمیز کشت تک یاخته نیوسپورا کنینوم با استفاده از رده سلولی معلق می باشد. از آن جایی که رده سلولی Ka6 یک لنفوسیت ترانسفورم شده است و به دلیل امکان کشت آن به صورت معلق در سطح انبوه در بیوراکتور، استفاده از آن نسبت به رده سلولی Vero ارجحیت دارد.

    کلیدواژگان: نئوسپورا کنینوم، رده سلولی عفونی با تیلریا لستوکاردی، کشت سلولی معلق، رنگ سنجیMTT
  • غزاله جابری، رضا شاپوری*، اشرف کریمی نیک صفحات 138-147
    سابقه و هدف
    : سودوموناس آیروژینوزا از مهم ترین پاتوژن های عفونی در پزشکی به شمار می آید. این باکتری عفونت های مختلفی به ویژه در بیماران دچار سوختگی های شدید و افراد دارای نقص سیستم ایمنی ایجاد می نماید. این پژوهش با هدف تهیه ترکیب آنتی ژنی کونژوگه با قابلیت القای تولید آنتی بادی و ایمنی خاطره ای علیه سودوموناس آیروژینوزا در مدل موش انجام شد.
     
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت تجربی بر روی سویه PAO1 باکتری سودوموناس آیروژینوزا انجام شد. در ابتدا باکتری در محیط اختصاصی کشت و آلژینات آن استخراج و تغلیظ گردید. سپس توکسویید دیفتری، ADH و EDAC به عنوان مولکول فاصله گذار و مولکول اتصال دهنده اضافه شدند. محلول کونژوگه آلژینات و توکسویید دیفتری از ستون کروماتوگرافی (CL-2B) عبور و آزمون های کنترل کیفی بر روی آن انجام شد. آنتی ژن تهیه شده به  موش های نژاد BALB/c با میزان 10 میکروگرم تزریق گردید. واکسیناسیون در سه دوز به صورت داخل صفاقی با فواصل دو هفته ای انجام و خون گیری دو هفته پس از هر تزریق صورت گرفت. سپس میزان آنتی بادی های سرمی برای IgG ، IgA و IgM با روش الایزا اندازه گیری شد.
    یافته ها
    آنتی بادی های سرمی گروه واکسینه شده با ALG-DT پس از هر تزریق افزایش معنی داری از لحاظ آماری داشتند. به طوری که میزان تیتر IgG تام، IgM و IgA تولید شده علیه آلژینات در گروه های واکسینه با کونژوگه نسبت به آلژینات خالص در سه تزریق به ترتیب به طور متوسط 3/5، 1/7 و 1/2 برابر افزایش نشان داد.
    نتیجه گیری
    افزایش تیتر آنتی بادی در گروه های واکسینه با کونژوگه آلژینات نشان دهنده فعال شدن سلول های T و ایجاد خاطره ایمنی می باشد. بنابراین کونژوگه آلژینات و توکسویید دیفتری می تواند کاندید مناسبی به منظور تهیه واکسن باشد.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، آلژینات، توکسوئید دیفتری، واکسن کونژوگه، الایزا
  • راحله سلطانمرادی*، امیرسلیم رزم آرا، سید رضا حسینی دوست صفحات 148-156
    سابقه و هدف

    پروتیازها یکی از مهم ترین آنزیم های کاربردی در بیوتکنولوژی و صنایع مختلف مانند صنایع چرم، صنایع غذایی، داروسازی، شوینده ها و غیره می باشند. میکروب ها به دلیل رشد سریع، سهولت کشت، دستکاری ژنتیکی در جهت تولید بهینه آنزیم، از منابع عمده تولید پروتیازها به شمار می روند. این مطالعه با هدف جداسازی سویه های سراشیا مارسیسنس از منابع طبیعی غرب مازندران و ارزیابی قابلیت تولید آنزیم پروتیاز انجام شده است.
     

    مواد و روش ها

    این پژوهش به صورت مقطعی بر روی150 نمونه جمع آوری شده از عمق 0 تا 10 سانتی متری خاک ها و آب های مناطق غرب مازندران انجام شد. به منظور جداسازی و شناسایی اولیه میکروارگانیسم های دارای فعالیت پروتیولیتیک از محیط کشت Skim milk agar و آزمون های یوشیمیایی استفاده شد. پس از استخراج DNA و با استفاده از پرایمر اختصاصی ژن 16S rDNA گونه سراشیا مارسیسنس شناسایی گردید. سپس بهینه سازی دمایی و زمانی بر روی سویه های برتر مولد آنزیم انجام شد. همچنین وزن مولکولی تقریبی آنزیم به وسیله رسوب دهی پروتئین و روش SDS-PAGE تعیین گردید.

    یافته ها

    در مجموع از 2 سویه سراشیا مارسیسنس جداسازی شده در این مطالعه، نمونه N به عنوان سویه جدید با نام سراشیا مارسیسنس سویه 424 در بانک جهانی ژن با شماره KC790390 به ثبت رسید. این دو سویه بیشترین مقدار تولید آنزیم را در دمای 37 درجه سانتی گراد و در مدت 24 ساعت نشان دادند. بیشترین تولید آنزیم مربوط به سراشیا مارسیسنس سویه 424 با فعالیت معادلU/ml   199/80و وزن مولکولی 52 کیلو دالتون بود.

    نتیجه گیری

    نتایج به دست آمده در این مطالعه نشان دهنده پتانسیل بالای سراشیا مارسیسنس سویه 424 در تولید پروتیاز و سراشیوپپتیداز می باشد. بنابراین ارزیابی پتانسیل کاربردی این آنزیم ها در صنایع مختلف پیشنهاد می شود.

    کلیدواژگان: سراشیا مارسیسنس، 16S rDNA، سراشیوپپتیداز، فعالیت آنزیمی، SDS-PAGE
  • فرشید کفیل زاده*، پروین امیری، عاطفه رضایی، نرگس احمدی صفحات 157-167
    سابقه و هدف
    هیدروکربن های آروماتیک چند حلقه ای گروهی از ترکیبات آلی هستند که دارای دو یا چند حلقه آروماتیک می باشند. تقریبا 90% از این ترکیبات سرطان زا هستند. برای حذف این آلودگی ها از محیط زیست روش های مختلفی استفاده می شود اما استفاده از میکروارگانیسم ها برای پاکسازی این آلودگی ها موثرتر و ارزان تر می باشد. این پژوهش با هدف جداسازی باکتری های بومی تجزیه کننده فلورانتن از رسوبات جنگل های حرای خلیج فارس انجام شد.
     
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت مقطعی بر روی رسوبات جنگل های حرا خلیج فارس انجام شد. تعداد باکتری ها در محیط کشت حاوی فلورانتن و محیط کشت فاقد فلورانتن شمارش گردید. جداسازی باکتری های تجزیه کننده فلورانتن با کشت نمونه ها بر روی محیط پایه معدنی MSM و MSM آگار صورت گرفت. ارزیابی قدرت تجزیه کنندگی باکتری ها با استفاده از روش کروماتوگرافی مایع با کارایی بالا (HPLC) انجام شد. در نهایت شناسایی مولکولی سویه های برتر با استفاده از روش 16S rRNA انجام گرفت.
    یافته ها
    تعداد باکتری های در محیط بدون فلورانتن بالاتر از محیط حاوی فلورانتن گزارش شد. از بین باکتری های جدا شده باسیلوس سیرکولانس، آلکالیژنز فکالیس، انتروباکتر، لیستریا و استافیلوکوکوس بیشترین توانایی را تجزیه فلورانتن داشتند. اما  باکتری باسیلوس سیرکولانس و آلکالیژنز فکالیس با توانایی تجزیه کنندگی 73/4% و 71% بیشترین تجزیه و رشد را در حضور فلورانتن از خود نشان دادند.
    نتیجه گیری
    یافته های این پژوهش نشان داد که رسوبات جنگل های حرای خلیج فارس دارای تعداد زیادی از باکتری های تجزیه کننده فلورانتن می باشند. این مساله ضرورت توجه به باکتری های بومی به منظور زیست پالایی آلاینده ای نفتی را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: اصلاح زیستی، فلورانتن، باسیلوس سیرکولانس، جنگل حرا
  • مهناز رمضانی*، علی ریاحی مدوار، موج خالقی صفحات 168-177
    سابقه و هدف
    : باکتری های موجود در ناحیه ریزوسفر با محلول نمودن فسفات و تولید ترکیباتی از قبیل فیتوهورمون ها و ترشح آنزیم هایی مانند α-آمیلاز و کیتیناز به رشد گیاهان کمک می نمایند. این مطالعه با هدف جداسازی و شناسایی باسیلوس های تولید کننده α-آمیلاز از ریزوسفر درختان پرتقال و نیز ارزیابی تولید و فعالیت α-آمیلاز در حضور منابع مختلف کربن و دامنه های مختلف pH انجام شد.
     
    مواد و روش ها
    این پژوهش به صورت مقطعی به منظور جداسازی  باسیلوس های تولید کننده α-آمیلاز از ریزوسفر باغات پرتقال دلفارد در استان کرمان انجام شد. پس از جمع آوری نمونه، به منظور جداسازی باکتری از محیط آگار حاوی نشاسته استفاده گردید. از آزمون های بیوشیمیایی و مولکولی تعیین توالی ناحیه 16S rRNA برای شناسایی دقیق سویه مورد نظر استفاده شد. به منظور بررسی فعالیت آمیلازی از تست سریع هیدرولیز نشاسته استفاده گردید. همچنین تولید آنزیم در حضور منابع مختلف کربن شامل گلوکز، فروکتوز و نشاسته مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    پس از شناسایی بیوشیمیایی و تعیین توالی سویه برتر تولید کننده آنزیم با عنوان باسیلوس سریوس سویه MR-R3 با شماره دستیابی KC306945.1 در بانک جهانی ژن ثبت گردید. همچنین نتایج نشان داد که نشاسته و گلوکز بیشترین اثر مثبت بر تولید آنزیم α-آمیلاز را در غلظت 0/5 گرم بر لیتر و فروکتوز بیشترین اثر را در غلظت 0/25 گرم بر لیتر دارا می باشند.
    نتیجه گیری
    با توجه به کفایت مناسب تولید α-آمیلاز سویه جداشده در شرایط آزمایشگاهی، انجام مطالعات های گسترده تر در حد بالاتر به منظور شناسایی دقیق تر ویژگی های آنزیمی آن پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: α-آمیلاز، باسیلوس سرئوس، 16S rRNA، ریزوسفر
|
  • Najmeh Alaee *, Abbas Bahador, Naser Harzandi Pages 91-104
    Background and Objectives
    Due to rapid resistance of Acinetobacter baumannii to broad-spectrum antibiotics and to cause nosocomial infections with high mortality rates, this bacterium has associated with many therapeutic problems. This study aimed to investigate epidemiologic strains pf Acinetobacter isolates in Sahid Namazi hospital, Shiraz- Iran, based on AFLP method and to determine their antibiotic resistance levels in order to design surveillance program and effective treatment.
    Materials and Methods
    This descriptive study were performed on the Acinetobacter baumannii strains isolated from seven different intensive Care Units of Sahid Namazi hospital. All isolates were identified with the API20NE kits. Drug resistances of the strains were determined based on broth microdilution methods. For purpose of the phenotypic typing by obtained results, the antibiodendrogram was designed with SPSS statistical software. Next, AFLP analysis was performed with DNA digestion by MboI and MseI restriction enzymes, ligation of synthetic adapters, Pre-amplification and sensitive amplification by specific primers.
    Results
    In present research, 54% (46 cases) of Acinetobacter baumannii strains were MDR, while 43% (36 cases) belonged to XDR and only 2% (2 cases) was identified as PDR. The antibiotic susceptibility pattern show prominent presence of imipenem resistance (51%) and meropenem resistance (76%) strains. In addition, the AFLP results revealed that three main clusters (1, 3, and 4) have been associated with several outbreaks of nosocomial infections.
    Conclusion
    Based on the results, rapid growth of Acinetobacter baumannii and their cross-transmission among different wards of Sahid Namazi hospital have led to increase of antibiotic resistance rate and their prevalence in the hospital. Therefore, results of this study emphasizes surveillance programs for infection control and to eradication therapy.
    Keywords: Acinetobacter baumannii, AFLP, Antibiodendrogram
  • Marjan Enshaeieh *, Azadeh Abdoli, Iraj Nahvi, Mahbobeh Madani Pages 105-116
    Background and Objectives
    Microbial lipid composition is similar to the oil obtained from plants and animals. Although vegetable oils were originally used for producing biodiesel, high costs of the process encouraged industries to use  microbial lipids as biodiesel sources. This study was conducted to isolate yeast strains with high lipid productivity, to optimize the extraction process of produced lipid and to convert the lipids to biodiesel.
    Materials and Methods
    In this study, after isolation of the yeast Rhodotorula, the productivity of microbial lipid in nitrogen limited condition, rice straw and wheat bran hydrolyzate was evaluated. The products were analyzed based on Gas Chromatography-Mass Spectrometry technique (GC-MS). The lipid production was optimized by two techniques (one factorial and Taguchi method) and the results were compared. At the end, the yeast strain was identified using polymerase chain reaction (PCR) techniques.
    Results
    The strain isolated from this study was identified as Rhodotorula musilaginosa. The strain had high lipid production and dry biomass of 10.97 g/l and 18.84 g/l in optimized conditions, respectively. The highest fatty acids were Palmitic acid (18.51%) and Oleic acid (67.29%).
    Conclusion
    The results obtained in this study indicate that there are valuable native strains in our country that they can be used in different industries , especially biodiesel production.
    Keywords: Microbial lipids, Gas Chromatography-Mass Spectrometry, Rhodotorula musilaginosa
  • Alireza Niazmand *, Maryam Rahmani, Gilda Najafipoor Pages 117-131
    Background and Objectives
     Nowadays RFLP test from IGS region is a used for determination of interspecies diversities. The aim of this study was to determine pathogenic species of Alternaria from leaf spots of citrus in Mamasani region based on morphological and ITS1 sequencing and to determine genetic variation of isolates based on RFLP-IGS.
    Materials and Methods
    This descriptive study was performed on 70 leaf spotted samples collected from different citruses species and cultivars of Mamasany orchards including orange (Valencia, Navel and leaf spoon Cv.), lime and sweet lemon (Wikova and local Cv.) during In autumn 2011. The isolates were cultured on PDA medium and purified by using single spore method and their species were identified based on morphological characters. The pathogenicity of the isolates was evaluated by based on Koch’s rules through exposure of isolates to leaf. DNA was extracted from mycelia by CTAB and the ITS1 and IGS regions were amplified by using specific primers. The ITS1 region was sequenced and the IGS region was digested by HinfI, BsnI, RsaI, BssmI and AluI restricted enzymes.
    Results
    All isolates were identified as Alternaria alternata based on morphological characters and sequencing of ITS1 region. Constructed dendrogram based on RFLP patterns showed existence of three divergent groups in 51% similarity. Orange, lime and sweet lemon isolates grouped in divergent groups. Also Wikova isolates grouped in different clade.
    Conclusion
    The obtained results clearly showed that the enzyme patterns of IGS can reveal the classification defects of Alternaria alternata form citrus hosts.
    Keywords: ITS1, Alternaria alternata, Orange, lime, Sweet lemon
  • Shamsi Ezhdahakosh Pour, Mohammad Mehdi Namavari, Nahid Naghshgar, Abdollah Rahimian, Maryam Mansoorian, Masoume Hayati Pages 132-137
    Background and Objectives

    Neospora caninum is one of main etiologic factors of abortion in  in cattle. The mass production of protozoa in laboratory conditions is performed based on growing in different cell lines. Since using suspension cell lines are very cost effective for mass production of biological products, this study aimed to evaluate the suspension cell culturing for production of this protozoan.

    Materials and Methods

    This study was experimentally performed bases on growth of N. caninum tachyzoites on Ka6 cell line (a cell line obtained from cattle infected with Theileria lestoquardi, Razi Institute, Shiraz, Iran. Next, based on MTT assay, ability of this cell culture for production of  N. caninum was compared with  Vero cell as the best current cell line for this purpose.

    Results

    The results showed that N. caninum tachyzoites could enter into K6a cell lines and after replication released from the cells successfully. Replication of the tachyzoites was significant in both Vero and K6a cell lines in compare to the control.

    Conclusion

    To our knowledge, this is the first and successful report of suspension culture of N. caninum tachyzoites. Although, the rate of N. caninum proliferation on Ka6 cell line did not show any significant difference in compare to Vero cell line, since Ka6 cell line is a transformed lymphocytic cell and it is possible to grow massively this cell line as suspension bioreactors, it is preferred to Vero cell line.

    Keywords: Neospora caninum, Theileria lestoquardi infected cell line, Suspension culture, MTT assay
  • Ghazaleh Jaberi, Reza Shapouri *, Ashraf Kariminik Pages 138-147
    Background and Objectives
    Pseudomonas aeruginosa is one of the most important infectious agent in medicine. These bacteria cause several infections especially in the patient with high degrees of burns and in immunodeficiency cases. The purpose of this study was providing conjugated antigen component that can induct production of antibody and memory immune in mouse model against Pseudomonas aeruginosa. 
    Materials and Methods
    After culturing P. aeruginosa strain PAO1 and extraction of alginate, Diphteria toxoid, ADH and EDAC were added as protein carrier, spacer and linker, respectively to the alginate. After passing the Alginate diphtheria toxoid conjugated (ALG-DT) through chromatography column (CL-2B), its quality was checked to get the quality control label. The prepared antigens were intraperitoneally injected to BALB/c mice (10µg/ml/mouse) for three times once each two weeks. Blood sampling was performed after two weeks of each injection and the levels of serum IgG, IgA and IgM were measured by ELISA.
    Results
    The titer of serum antibodies of vaccinated group with ALG-DT increased significantly after each injection. The levels of serum IgG, IgM and IgA against alginate in vaccinated group was significantly more than the control groups, and after third injection reached to 3.5, 1.7 and 1.2 times increases, respectively.
    Conclusion
    The increases in the levels of  antibodies in vaccinated groups are an indicator of activation of T-cells and memory cells. As a result, the conjugated alginate-diphtheria toxoid can be appropriate candidates for production of vaccine.
    Keywords: Pseudomonas aeroginosa, Alginate, Diphtheria toxoid, Conjugate vaccine, ELISA
  • Raheleh Soltanmoradi *, Amir Salim Razmara, Seyed Reza Hosseinidoost Pages 148-156
    Background and Objectives

    Proteases are a useful family of enzymes in microbiology with applications in leather industry, food industry, pharmacy, cleaners, and many other industries. Due to rapid replication, fast growing and facility in their genetic manipulations, microorganisms are used as the main resources of production of proteases. This paper aimed to isolate the Serratia marcescens strains from the natural environments at western Mazandaran, with the ability to produce proteolytic enzymes.

    Materials and Methods

    In the present study, 150 natural samples were taken from different depth (0-10 cm) of soils and waters located at western part of Mazandaran. In order to isolate and to identify the microorganisms the samples were grown on Skim milk agar, and the isolates were underwent different biochemical tests. Next, Serratia marcescens strains were screened by molecular tests and 16SrRNA. After isolation of the strains, several time and temperature optimization steps were performed on the most potent enzyme producing strains. As well, approximate molecular weight of the enzymes were measured abased on protein deposition and SDS-PAGE.

    Results

    Only two isolates were identified as Serratia marcescens. One of the two isolates belongs to a novel strain nominated as Serratia marcescens 424, which recorded in Genbank as KC790390. These two isolates could produce high levels of proteolytic enzyme in 24 hours under 37oC. The highest amount of enzyme belonged to a 52 Dalton molecular weight isolated from Serratia marcescens 424.

    Conclusion

    Our studies show a high potential of the isolated Serratia marcescens strains in production of protease and Serratiopeptidase. As a result these strains can be useful in various industries.

    Keywords: Serratia marcescens, 16S rDNA, Serratiopeptidase, Enzyme Activity, SDS-PAGE
  • Farshid Kafilzade *, Parvin Amiri, Atefeh Rezaei, Narges Ahmadi Pages 157-167
    Background and Objectives
    Polycyclic aromatic hydrocarbons are a group of organic compounds with two or more aromatic rings, and approximately 90 percent of these compounds are carcinogen. Although there are different methods to clear such contaminants from environment, microorganisms are more effective and more cost friendly. This study was designed to isolate indigenous microorganisms which are able to biodegradation fluoranthene from sediments of mangrove forests in Persian Gulf and to evaluate their biodegrading ability on fluoranthene.
    Materials and Methods
    This sectional study was performed on the sediment samples collected from Persian Gulf mangrove. The bacteria were counted in two series of media; one containing fluoranthene and another one without any contaminants. The degrading bacteria were isolated on two basic mineral media (MSM and MSM Agar). The degradation ability were assayed based on High pressure liquid chromatography (HPLC).
    Results
    The total number of bacteria grown on the medium without Fluoranthene was significantly more than those contaminated with Fluoranthene (cfu/g). Among the isolated bacteria Bacillus circulance, Alcaligens fecalis, Entrobacter, Listeria and Staphylococcus showed the highest ability to degrade Fluoranthene. Bacillus circulance and Alcaligens fecalis showed the most biodegrading activity and growth at the presence of fluoranthene (73.4% and 71%, respectively).
    Conclusion
    Results of this study indicate that there are many fluoranthene degrading bacteria in Persian Gulf mangrove sediments.
    Keywords: Bioremediation, Fluoranthene, Bacillus circulans, Mangrove
  • Mahnaz Ramezani *, Ali Riahi-Madvar, Mooj Khaleghi Pages 168-177
    Background and Objectives
    Rhizosphere bacteria assist growth of plants via dissolving phosphate, production of special compounds such as phytohormones and release of hydrolytic enzymes such as a-amylase and kitinase. This study aimed to isolate and to identify a a-amylase producing bacillus in rhizosphere of orange orchards and to investigate microbial activity to enzyme production in presence of different source of carbon ranges.
    Materials and Methods
    This study was conducted in order to isolation of a-amylase bacilli from rhizosphere of orange orchards located at Kerman province, Iran. After sample collection, bacteria were isolated by growing on starch agar. Several molecular (based on 16SrRNA) and biochemical methods were used to identify bacterial species. The starch rapid hydrolysis test was used to investigate amylase activity of the isolates. Additionally, the enzyme production level was studied in the presence of several carbon sources include glucose, fructose and starch ranges.
    Results
    Molecular and biochemical analysis showed that isolated bacterium is a strain of Bacillus cereus named as Bacillus cereus MR-R3 and recorded in GeneBank under accession number of KC306945.1. Moreover, results showed that starch and glucose have the highest positive effects on alpha amylase production in the presence of 0.5 g/l and fructose have the highest effect in the presence of 0.25 g/l.
    Conclusion
    Isolation and identification of orange orchards rhizospher-derived bacillus species considering their ability to produce a-amylase and phosphate solvation showed that the presence of this species in this region is very important. Moreover, increase in production of the enzyme after treatment with different carbon sources can be related to their gene expression induction effects.
    Keywords: α-amylase, Bacillus cereus, 16S rRNA, Rhizospher