فهرست مطالب

Journal of Advances in Medical and Biomedical Research
Volume:22 Issue: 93, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/06/19
  • تعداد عناوین: 12
|
  • زهرا دهنوی *، ابراهیم جعفر زاده، علی میرزاجانی، محمود جباروند بهروز، مهدی خباز خوب صفحات 1-8
    زمینه و هدف
    انتخاب روش و ابزار اندازه گیری مناسب برای پارامترهای قرنیه یکی از مهم ترین نکات در مداخلات درمانی سگمان قدامی است. هدف از این مطالعه مقایسه ی کراتومتری به دست آمده از پنتاکم و کراتومتری IOL Master برای محاسبه ی لنز داخل چشمی در افراد بدون سابقه ی جراحی رفرکتیو بود.
    روش بررسی
    100 چشم که کاندید عمل جراحی (Photo Refractive Keratectomy) PRK بودند، مورد مطالعه قرار گرفتند. میانگین سن بیماران 30/4± 27 سال بود. اندازه گیری های کراتومتری توسط دستگاه IOL Master و پنتاکم انجام شد. مقادیرSIMK(Simulated Keratometry) و EKR(Equivalent Keratometry) توسط پنتا کم اندازه گیری شد. سپس قدرت لنز داخل چشمی با استفاده از Axial Length، و قدرت قرنیه با یک فرمول و برای یک نوع لنز محاسبه شد.
    یافته ها
    میانگین قدرت قرنیه توسط IOL Master، SIMK و EKR به ترتیب 54/1± 52/44، 46/1±08/44 و 48/1±25/44 به دست آمد. میانگین قدرت لنز داخل چشمی توسط IOL Master، SIMK و EKR به ترتیب 14/2±15/17 و 20/2±60/ 17 و 14/2±53/17 به دست آمد. همبستگی معنی داری بین قدرت قرنیه و همچنین قدرت لنز محاسبه شده در این سه دستگاه دیده شد (0001/0>P). تفاوت معنی داری بین میانگین قدرت قرنیه توسط این سه ابزار و نیز قدرت لنز داخل چشمی مشاهده شد (0001/0P<)
    نتیجه گیری
    تفاوت معنی دار قدرت قرنیه و نیز قدرت لنز داخل چشمی محاسبه شده توسط این روش ها، نشان دهنده ی آن است که استفاده ی جایگزین این مقادیر ممکن است در شرایط بالینی معمول و به ویژه پس از جراحی انکساری که رفتار انکساری قرنیه متفاوت شده است، قدرت متفاوتی از لنز داخل چشمی محاسبه شده بدهد و در نتیجه عیوب انکساری ناخواسته ای را برای بیمار به وجود آورد.
    واژه های کلیدی: واژگان کلیدی:
    کلیدواژگان: پنتاکم، IOL Master، محاسبه لنز داخل چشمی، SIMK، EKR
  • فردین اسدی *، حسن پور مشتاق، علی کوشا، سعیده مظلوم زاده صفحات 9-16
    زمینه و هدف
    اکثر مطالعات تاکید بر افزایش پروکلسی تونین (PCT) در جریان شوک سپتیک دارد. هدف این مطالعه بررسی میزان CRP در کودکان مبتلا به عفونت باکتریال و مقایسه آن با PCT در کودکان بستری در بیمارستان آیت الله موسوی زنجان بود.
    روش بررسی
    این مطالعه مقطعی بر روی 81 کودک سه ماهه تا سیزده ساله بستری در بخش های اطفال و PICU بیمارستان آیت الله موسوی زنجان درسال های 90 تا 91 انجام شد. نمونه گیری وریدی لازم در هنگام بستری و قبل از شروع درمان آنتی بیوتیکی اخذ و جهت آزمایشات مورد نظر و کشت خون به کار رفت. کشت ادرار و در موارد خاص آنالیز و کشت مایعCSF انجام گرفت. گرافی قفسه ی سینه نیز در کودکان مشکوک به پنومونی و یا سپسیس انجام گرفت. بیمارانی که در طی یک هفته قبل از پذیرش تحت درمان با آنتی بیوتیک تزریقی قرار گرفته بودند، وارد مطالعه نشدند.
    نتایج
    میزان PCT سرم در 7/41 درصد کودکان مساوی یا کمتر از 5/0 نانو گرم در میلی لیتر و در 9/36 درصد کودکان 10-5/0 نانو گرم در میلی لیتر و 2/20 درصد از کودکان بالای 10 نانو گرم در میلی لیتر بود. افزایش میزان PCTدر کودکان مبتلا به شوک سپتیک به میزان قابل ملاحظه ای بالاتر از کودکان مبتلا به SIRS و سپسیس بود. در 4/71 درصد بیماران میزان CRP سرم بالای 10 بود و همخوانی متوسط (ضریب کاپا برابر 46/0) و معنی دار (0001/0P<) بین CRP و PCT سرم دیده شد.
    نتیجه گیری
    اندازه گیری میزان CRP سرم علیرغم حساسیت بالای تشخیصی PCT جهت افتراق مراحل سه گانه ی عفونت مناسب تر و مقرون به صرفه تر می باشد.
    کلیدواژگان: پروکالسی تونین (PCT)، سپسیس، شوک سپتیک، سندرم پاسخ التهابی منتشر
  • عاکفه احمدی افشار *، سارا احمدی، سعیده مظلوم زاده، زهره ترابی صفحات 17-27
    زمینه و هدف
    آلرژی می تواند با گرفتاری ارگان های مختلف بدن تظاهر نماید. این مطالعه جهت بررسی یافته ها و نشانه های بالینی بیمارانی که حساسیت اثبات شده به گرده ها را دارند، انجام شد.
    روش بررسی
    در این مطالعه کلیه ی بیماران با تست پوستی مثبت به حداقل یک آلرژن مورد ارزیابی قرار گرفتند. یافته های بالینی، اختلالات همراه، فصل بروز و یا تشدید علایم و سابقه ی گرفتاری در خویشاوندان مورد بررسی قرار گرفت. سپس ارتباط بین یافته های فوق و تست پوستی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    از 502 بیمار با تست پوستی مثبت 406 نفر با دادن رضایت وارد مطالعه شدند. 82 درصد بیماران به گرده ها حساس بودند که از بین آن ها علف هرز در درجه اول (3/61 درصد) و گرده درختان (1/60 درصد) و سپس چمن (9/59 درصد) در درجات بعدی قرار داشتند. بعد از گرفتاری بینی که شایع ترین شکایت بیماران بود. در بیماران حساس به علف هرز، درختان و چمن؛ گرفتاری گوش، کهیرو کونژکتیویت به ترتیب شایع ترین تظاهرات بالینی بیماران بودند. ارتباط معنی داری بین حساسیت به علف هرز و آلرژی بینی و کونژکتیویت، به خصوص در اواخر بهار و تابستان مشاهده شد. ارتباط معنی داری با آلرژی به درختان و کونژکتیویت در بهار و اوایل تابستان مشاهده شد. چمن شایع ترین آلرژن در کودکان و نوجوانان بود و ارتباط معنی داری بین آلرژی به چمن و کونژنکتویت در بهار و تابستان مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به شیوع حساسیت بالا به آلرژن های خارج از منزل در منطقه، آموزش بیماران جهت اجتناب از تماس با گرده ها و استفاده از داروی مناسب در فصول گرده افشانی در کنترل علایم بیماران بسیار سودمند خواهد بود.
    کلیدواژگان: گرده ها، آلرژن ها، تست پوستی پریک، آتوپی
  • محمد مهدی سلطان دلال*، محمد کاظم شریفی یزدی صفحات 28-37
    زمینه و هدف
    بروز بیماری های شدید به وسیله باکتری هایی که قبلا از گروه فلورطبیعی بدن شمرده می شوند، انسان را در معرض تهدیدهای جدی قرار داده است. باکتری های گروه کلبسیلا KES (کلبسیلا، انتروباکتر، سراشیا) که همگی VP+ هستند، از جمله میکروب های تاثیر گذار در عفونت های ادراری می باشند. وجود سویه های مقاوم به آنتی بیوتیک ها از مشکلات درمانی ناشی از این گروه باکتری هاست. هدف از این بررسی تعیین مقایسه ای الگوی مقاومت چندگانه آنتی بیوتیکی بر باکتری های گروه KES در عفونت های ادراری و تعیین MIC ایمی پنم در سویه های MDR است.
    روش بررسی
    در این مطالعه که از نوع تجربی می باشد، 400 نمونه ادرار بیمار مبتلا به UTI به روش Midstream Clean Catch مراجعه کننده به بیمارستان امام خمینی جمع آوری و جهت شناسایی باکتری های گروه کلبسیلا مورد بررسی قرار گرفتند. برای تعیین مقاومت به آنتی بیوتیک ها از روش دیسک دیفیوژن استفاده گردید. به علاوه از روش تهیه ی رقت در لوله Macrodilution Broth Test استفاده شد.
    یافته ها
    از 400 نمونه ی ادرار بیمار مبتلا به عفونت ادراری، 96 نفر (24 درصد) علت آلودگی ناشی از باکتری های گروه کلبسیلا (KES) بود. بیشترین و کمترین مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک ها به ترتیب نسبت به آموکسی سیلین و آمیکاسین بود. نتایج MIC و MBC به دست آمده با استفاده از رقت های متوالی، محدوده ی غلظت هایی از ایمی پنم که رشد ایزوله های کلبسیلا پنومونیه و سراشیا مرسه سنس را متوقف ساخته، به ترتیب برابر با بیشتر از 25/0 تا 16 و 25/0 تا 8 میکروگرم در میلی لیتر بوده است.
    نتیجه گیری
    نتایج به دست آمده نشان می دهد که ایمی پنم داروی مناسبی برای درمان عفونت های باکتری های گروه کلبسیلا می باشد.
    کلیدواژگان: کلبسیلا، مقاومت آنتی بیوتیکی، حداقل غلظت مهار کننده، عفونت ادراری، ایمی پنم
  • حسن توسلی *، اصغر توفیقی، فرهاد حسین پناه، مهدی هدایتی صفحات 38-48
    زمینه و هدف
    کنترل اشتها بر چاقی تاثیرگذار است. گرلین آسیل دار، یک پپتید اشتها آور می باشد که در تنظیم هموستاز انرژی و کنترل وزن نقش دارد. این پژوهش با هدف شناسایی اثر یک دوره تمرین مقاومتی دایره ای بر میزان گرلین آسیل دار در پسران دارای اضافه وزن صورت گرفت.
    روش بررسی
    تعداد 20 دانش آموز پسر با میانگین سنی 92/0±18 سال؛ قد 07/5±5/174 سانتی متر، وزن 62/5±57/83 کیلوگرم؛ نمایه ی توده بدنی 5/1±48/27 کیلوگرم بر متر مربع، به طور تصادفی در دو گروه شاهد و تمرین مقاومتی قرار گرفتند. برنامه تمرین مقاومتی دایره ای به مدت 12 هفته، هرهفته 3 جلسه و با شدت 60 درصد یک تکرار بیشینه اجرا شد. سطح گرلین آسیل دار، انسولین و هورمون رشد، به روش الایزا اندازه گیری گردید.
    یافته ها
    تحلیل های آماری نشان دادند، به دنبال انجام 12 هفته تمرین مقاومتی دایره ای، میزان هورمون های گرلین آسیل دار (02/0P=) و هورمون رشد (04/0P=) افزایش معنی داری داشت و سطح انسولین (83/0P=) نیز تفاوت معنی داری را نشان نداد. همچنین همبستگی مثبت معنی داری بین گرلین آسیل دار و هورمون رشد (58/0r=) مشاهده شد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد، تمرین مقاومتی دایره ای، ذخایر انرژی بدن را کاهش می دهد و با افزایش ترشح گرلین آسیل دار، منجر به تحریک رفتار دریافت غذا و تعادل انرژی می شود.
    کلیدواژگان: گرلین آسیل دار، انسولین، هورمون رشد، تمرین مقاومتی دایره ای، اضافه وزن
  • مریم قاسمی برون *، مهری غفوریان بروجردنیا، اکرم آهنگر پور، وسام کوتی، زهرا حسن زاده نوحی، مصیب نوری احمدآبادی صفحات 49-57
    زمینه و هدف
    گیاه کرفس متعلق به خانواده چتریان دارای مصارف غذایی و دارویی فراوان می باشد. حضور ترکیبات فیتواستروژنی در این گیاه گزارش شده است. این ترکیبات می توانند بر محور هیپوفیز گناد تاثیر بگذارند. هدف مطالعه ی حاضر بررسی اثر عصاره ی هیدروالکلی برگ کرفس بر غلظت سرمی هورمون های تستوسترون، LH و FSH در موش های صحرایی نر بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی آزمایشگاهی 32 سر موش صحرایی نر نژاد ویستار به چهار گروه 8 تایی تقسیم شدند. گروه کنترل هیچ دارویی دریافت نکرد. گروه شاهد آب مقطر و گروه های تجربی دوزهای 200 و 300 میلی گرم بر کیلوگرم وزن بدن عصاره ی هیدروالکلی برگ کرفس به مدت 20 روز متوالی به صورت دهانی دریافت کردند. پس از اتمام دوره ی تیمار موش ها بی هوش شده، خون گیری از قلب انجام گرفت و سطح سرمی هورمون های تستوسترون،LH و FSH با استفاده از روش آنزیمی مورد سنجش قرار گرفتند. داده ها با استفاده از آزمون آماری ANOVA تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته ها
    غلظت LH در گروه دریافت کننده ی دوز 200 میلی گرم بر کیلوگرم عصاره ی کرفس (mIU/dl 02/0 ±39/0)، نسبت به گروه کنترل (mIU/dl 01/0±67/0) و شاهد (mIU/dl 02/0±73/0) کاهش معنی داری را نشان داد (05/0P<). غلظت هورمون های FSH و تستوسترون در گروه های تجربی، اختلاف معنی داری با گروه کنترل نشان نداد (05/0 P>).
    نتیجه گیری
    نتایج این پژوهش نشان می دهد عصاره ی گیاه کرفس در دوز 200 میلی گرم بر کیلو گرم، میزان LH را کاهش داده است، اما در دوز بالا اثر قابل ملاحظه ای بر غلظت سرمی هورمون ها نداشته است که احتمالا به دلیل وجود فلاونوئیدها و خواص آنتی اکسیدانی گیاه کرفس بوده است.
    کلیدواژگان: عصاره ی کرفس، LH، FSH، تستوسترون، موش صحرایی
  • صمد قدرتی *، میترا اشرفی، حسین چیتی، سید نورالدین موسوی نسب صفحات 58-66
    زمینه و هدف
    بیماری انسدادی مزمن ریوی یکی از مهم ترین علل مرگ و میر دنیاست و سندرم متابولیک مجموعه ای از فاکتورهایی است که همگی اثر افزاینده در موربیدیتی و مورتالیتی و حملات این بیماری دارند. هدف از این مطالعه بررسی ارتباطCOPD با سندرم متابولیک بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی مورد- شاهدی معیارهای سندرم متابولیک براساس کرایتریای NCEP- ATPIII در 76 نفر بیمار مبتلا به بیماری COPD و 76 نفر از افراد غیر مبتلا به این بیماری در محدوده 40 تا 80 سال از نظر سنی و جنسی تفاوت معنی داری نداشتند، بررسی شد. از آزمون T-Test و Fisher Exact Test برای مقایسه ی میانگین ها و آزمون کای دو برای مقایسه ی نسبت ها و همچنین جهت ارتباط بین متغیرها از Logistic Regression استفاده گردید.
    یافته ها
    میانگین سنی افراد 1/11±3/63 در گروه مورد و 5/9±6/60 در گروه شاهد بود. شیوع سندرم متابولیک در گروه مورد 5/31 درصد و در گروه شاهد 3/26 درصد بود که باحذف اثر جنسیت رابطه معناداری میان بیماری COPD و سندرم متابولیک مشاهده شد (P=0/017، OR=5/7). شیوع این سندرم در بیماران COPD براساس شدت به ترتیب 5/37 درصدI:، 20 درصدII:، 45 درصدIII:، 30 درصدIV:، بود (P=0/27). چاقی شکمی، پرفشاری خون و اختلال HDL به ترتیب شایع ترین موارد از معیارهای سندرم متابولیک در افراد مبتلا به این سندرم بود. همچنین این مطالعه نشان داد که خطر ابتلا به سندرم متابولیک در زنان بیشتر از مردان است (01/0=P).
    نتیجه گیری
    خطر سندرم متابولیک در افراد مبتلا به COPD بالاتر از افراد غیرمبتلاست و تمهیداتی را در تشخیص به موقع عوامل خطرساز، پیشگیری و درمان آن ها به ویژه در زنان مبتلا به COPD می طلبد.
    کلیدواژگان: بیماری انسدادی مزمن ریوی، سندرم متابولیک
  • راحله مرادی *، لیدا مقدم بنائم، شهلا رودبار محمدی، محمد اصغری، مریم رودباری صفحات 67-76
    مقدمه
    ولوواژینیت کاندیدایی یکی از شایع ترین عفونت های تناسلی است که تشخیص گونه های مختلف آن برای طرح درمان مناسب مهم می باشد. IUD از جمله روش های موثر و طولانی اثر پیشگیری از بارداری است که می تواند با کاندیدیازیس واژینال در ارتباط باشد. این پژوهش به منظور بررسی شیوع گونه های کاندیدا، قبل و سه ماه پس از جایگذاریIUD، در مراجعین به مراکز بهداشتی درمانی وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تهران، در فاصله ی آبان 1390 تا شهریور 1391 صورت گرفت.
    روش بررسی
    از 95 زن متقاضی گذاشتن IUDTcu380A که در معاینه ی واژینال دارای علایم عفونت واژینال نبوده و در 2 هفته ی اخیر سابقه ی مصرف دارو های آنتی بیوتیکی یا ضدقارچی نداشتند، قبل و سه ماه بعد از جایگذاری IUD، سواب سرویکوواژینال تهیه شد. نمونه ها در محیط سابورو دکستروز آگار کشت داده شد. کلنی مخمر شیری رنگ به دست آمده، به محیط کشت کروم آگار منتقل و از طریق ایجاد رنگ، گونه های قارچی از یکدیگر افتراق داده شد. 05/0P< معنی دار در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    شیوع ولوواژینیت کاندیدایی، پس از جایگذاری IUD افزایش یافت. 24 مورد کاندیدیازیس (3/25 درصد) در برابر 11 مورد (6/11 درصد)، (007/0P=). قبل از جایگذاری IUD و نیز سه ماه بعد از آن، کاندیدا آلبیکنس و سپس کاندیدا گلابراتا بیشترین شیوع را داشتند.
    نتیجه گیری
    افزایش شیوع ولوواژینیت کاندیدایی، پس از جایگذاری IUD، طراحی مطالعات بزرگتری را برای ارزیابی عوارض ناشی از آن پیشنهاد می کند. شیوع رو به افزایش کاندیدا گلابراتا که یکی از گونه های مقاوم به داروهای ضدقارچی دسته آزول است، قابل توجه می باشد.
    کلیدواژگان: ولوواژینیت کاندیدایی، کروم آگار کاندیدا، IUDTcu380A
  • فاطمه همتی *، رحیم سروری زنجانی، فخری حقی، حبیب ضیغمی صفحات 77-85
    زمینه و هدف
    سودوموناس آئروژینوزا پاتوژنی فرصت طلب و یکی از عوامل مهم عفونت های بیمارستانی است. با توجه به مقاومت روز افزون سودوموناس آئروژینوزا به داروهای ضد میکروبی و به خصوص نسبت به ترکیبات بتالاکتام اهمیت مقاومت این باکتری دو چندان می شود. هدف از این مطالعه تعیین الگوی مقاومت آنتی بیوتیکی و فراوانی متالوبتالاکتامازهای IMP، SPM، SIM در ایزوله های سودوموناس آئروژینوزای جدا شده از نمونه های بالینی بیمارستان های شهر زنجان با دو روش فنوتیپی و ژنوتیپی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه ی توصیفی مقطعی، 120 ایزوله سودوموناس آئروژینوزا از نمونه های بالینی مختلف از بیمارستان های شهر زنجان طی سال های 92-1391 جمع آوری گردید. پس از تایید ایزوله ها با تست های بیوشیمیایی، حساسیت آنتی بیوتیکی آن ها با روش دیسک دیفیوژن (Kirby-Baur) طبق توصیه ی C LSI نسبت به 7 آنتی بیوتیک تعیین گردید. برای بررسی وجود MBLS در سویه های جدا شده، از روش دیسک ترکیبی (Combined Disk) استفاده و حضور ژن های blaIMP، blaSPM، blaSIM با استفاده از روش PCR شناسایی گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه به ترتیب بیشترین و کمترین میزان مقاومت نسبت به آنتی بیوتیک های سفوتاکسیم (3/43 درصد) و آمیکاسین (6/21 درصد) مشاهده شد. از 120 ایزوله سودوموناس آئروژینوزا، 35 ایزوله (2/29 درصد) مقاوم به ایمی پنم بودند. نتایج حاصل از دیسک ترکیبی نشان داد که 100 درصد ایزوله های مقاوم به ایمی پنم، مولد متالوبتالاکتاماز بودند. از 35 ایزوله مولد MBL، 28 ایزوله (80 درصد) حامل ژن blaIMP، 20 ایزوله (1/57 درصد) حامل ژن blaSPM، 5 ایزوله (3/14 درصد) حامل ژن blaSIM و 1 ایزوله (8/2 درصد) حامل هر سه ژن blaIMP، blaSPM، blaSIM بودند.
    نتیجه گیری
    افزایش مقاومت نسبت به آزترئونام و ایمی پنم، می تواند به عنوان یک هشدار برای گسترش مقاومت آنتی بیوتیک در ایزوله های سودوموناس آئروژینوزا و شکست درمانی عفونت های ناشی از این باکتری به شمار آید.
    کلیدواژگان: سودوموناس آئروژینوزا، متالوبتالاکتاماز، مقاومت آنتی بیوتیکی
  • زهره فائزی زاده*، امیر قریب، مسعود گودرزی صفحات 86-86
    زمینه و هدف
    باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین یکی از پاتوژن های مهم در علم پزشکی است. مطالعات مختلف نشان می دهد که برخی ترکیبات موثره گیاهی به شکل فرموله شده در یک سیستم حمل دارو نظیر نانولیپوزوم ها می توانند رشد باکتری های مقاوم را مهار نمایند. سیلیمارین ماده ی موثره گیاه دارویی خار مریم (Silybum mariunum L) می باشد. اهداف این مطالعه شامل تهیه و ارزیابی کارایی نانولیپوزوم های حاوی سیلیمارین در از بین بردن باکتری استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتی بیوتیک در شرایط آزمایشگاهی بود.
    روش بررسی
    ابتدا نانولیپوزوم های حاوی سیلیمارین به کمک روش تبخیر فاز معکوس تهیه شدند و کارایی محصور سازی آن ها محاسبه گردید. سپس حداقل غلظت مهار کنندگی (MIC) محلول نانولیپوزومی حاوی سیلیمارین برای استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به آنتی بیوتیک با روش رقیق سازی متوالی اندازه گیری گردید. در نهایت به کمک رسم نمودار مرگ- زمان میزان مرگ باکتری مذکور در حضور سیلیمارین به شکل محصور در نانولیپوزوم ها و آزاد در غلظت برابر با MIC، مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    در این مطالعه میزان کارایی محصور سازی برای نانولیپوزوم های حاوی سیلیمارین 17/0±83 درصد تعیین گردید. حداقل غلظت مهار کنندگی شکل آزاد سیلیمارین و نیز محصور در نانولیپوزوم ها به ترتیب 500 و 125 میلی گرم بر لیتر گزارش شد. همچنین اثرات ضد باکتریایی نانولیپوزوم های حاوی سیلیمارین در زمان های یکسان بیش از شکل آزاد سیلیمارین بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که سیلیمارین محصور شده در نانولیپوزوم در مقایسه با فرم آزاد آن، به دلیل کارایی بالا می تواند به عنوان یک انتخاب مناسب در تحقیقات بالینی مربوط به درمان عفونت های ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، سیلیمارین، کارایی محصور سازی، نانولیپوزوم
  • احمد رضا مبین *، فرناز محمدیان، سعیده مظلوم زاده، عبدالرضا اسماعیل زاده، رحیم سروری زنجانی، سپیده صوابی، سعید سلیمانی پور، فریبا خدامی خسرو شاهی، بهرام حاجی کریم صفحات 96-104
    زمینه و هدف
    ویروس هپاتیت ب یکی از هپادناویروس ها است و از علل مهم هپاتیت حاد و مزمن، سیروز و کارسینوم هپاتوسلولار است. در حال حاضر انتقال حول زایمانی مهم ترین راه انتقال هپاتیت B در ایران است و احتمال تبدیل شدن به ناقل بدون علامت در نوزادان این ناقلین بسیار بالاست. لذا مطالعه ای طراحی شد تا اطلاع از آخرین وضعیت شیوع این ارگانیسم در زنان باردار شهرستان زنجان به دست آید.
    روش بررسی
    با طراحی مطالعه ی توصیفی مقطعی، 1317 زن باردار مراجعه کننده به مراکز بهداشت شهرستان زنجان وارد مطالعه شدند. سرم جدا شده از دو سی سی خون لخته گرفته شده از هر نمونه، در دمای 20- درجه ی سانتی گراد ذخیره شد. سطح سرمی HBs-Ab به روش ELISA توسط کیتDelaware و میزان HBs-Ag به روش Immuno Affinity Chromatography اندازه گیری شد. اطلاعات دموگرافیک و متغیر ها مورد آنالیز آماری قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این مطالعه، شیوع HBs-Ag و HBs-Ab، به ترتیب 4/0 و 4/38 درصد به دست آمد. میان میزان HBs-Ag مثبت و سابقه ی زردی و گروه های سنی مختلف ومحل زندگی ارتباطی مشاهده نشد؛ اما بین سطح تحصیلات و موارد مثبت HBs-Ag و همچنین بین سابقه ی واکسیناسیون علیه هپاتیت B و میزان موارد مثبت HBs-Ab رابطه ی آماری معنادار یافت شد.
    نتیجه گیری
    براساس یافته های این مطالعه، به نظر می رسد با بالا بردن سطح تحصیلات و آگاهی زنان باردار بتوان میزان بروز این بیماری و متعاقبا عواقب ناشی از فرم مزمن آن را کاهش داد.
    کلیدواژگان: ویروس هپاتیت ب، آنتی ژن سطحی ویروس هپاتیت ب، آنتی بادی علیه ویروس هپاتیت ب، بارداری
  • جواد فردمال *، مریم مافی، عبدالعظیم صدیقی پاشاکی، منوچهر کرمی، قدرت الله روشنایی صفحات 105-115
    زمینه و هدف
    سرطان پستان یکی از شایع ترین سرطان ها می باشد. عوامل مختلفی با بقای بیماران سرطان پستان در ارتباط است. هدف این مطالعه برآورد بقای بیماران مبتلا به سرطان پستان مراجعه کننده به مرکز تشخیصی درمانی دارلایتام مهدیه همدان، و تعیین عوامل مرتبط با آن می باشد.
    روش بررسی
    در این مطالعه همگروهی تاریخی از اطلاعات 542 زن مبتلا به سرطان پستان که طی سال های 1383 تا 1390 برای درمان به مرکز تشخیصی درمانی مهدیه همدان مراجعه کرده بودند، استفاده شد. تمامی بیماران بعد از عمل جراحی تحت شیمی درمانی و رادیوتراپی قرار گرفتند. اطلاعات بیماران از طریق مراجعه به پرونده پزشکی آنان استخراج شد. تحلیل داده ها با استفاده از مدل رگرسیون کاکس زمان وابسته انجام شد.
    یافته ها
    میانگین (± انحراف معیار) سنی بیماران 06/46 (82/10±) سال بود. میانه ی زمان بقا بیماران 7/109 ماه برآورد شد. 201 (1/37 درصد) بیماران تا پایان مطالعه فوت شدند. بقای 1، 5 و 10 ساله این بیماران به ترتیب برابر 8/96، 68 و 31 درصد بوده است. نتایج نشان داد که اندازه ی تومور و متاستاز رابطه ی معنی داری با مخاطره مرگ این بیماران دارد (05/0>P).
    نتیجه گیری
    سن، وضعیت متاستاز، اندازه ی تومور، تعداد گره های لنفاوی درگیر و وضعیت گیرنده پروژسترون با بقای مبتلایان به سرطان پستان رابطه دارد. از آن جایی که تشخیص زود هنگام بیماری بر وضعیت برخی از این عوامل تاثیر گذار است؛ لذا آموزش همگانی برای مراجعات منظم زنان به پزشک و غربالگری سرطان پستان برای کلیه ی زنان به منظور تشخیص سریع تر پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: سرطان پستان، تحلیل بقا، مدل کاکس زمان وابسته
|
  • Z. Dehnavi *, E. Jafarzahehpur, A. Mirzajani, M. Jabarvand Behrouz, M. Khabazkhoob Pages 1-8
    Background And Objective
    Proper method and machine for corneal evaluation is an important factor in many anterior segment interventions. This study was performed to compare the mean keratometry (K) readings obtained with an IOL Master and Pentacam for intraocular lens power calculation in normal subjects with no history of refractive surgery.
    Materials And Methods
    Mean K values were obtained with the automated (IOL Master) and Scheimpflug keratometer. Scheimpflug readings obtained from simulated K (SIMK) and Holladay equivalent K (EKR) were analysed. Specific formula for a defined intraocular lens was considered according to the IOL Master, Pentacam SIMK and EKR data.
    Results
    100 eyes undergoing PRK were evaluated. The mean age of patients was 27 ± 4.3 year old. The mean corneal power by IOL Master, SIMK and the EKR was 44.52 D ± 1.54, 44.08 D ± 1.46 and 44.25 D ± 1.48, respectively. The mean intraocular lens power by these three machines was 17.15 D ± 2.14 and 17.6D ± 2.2 and 17.53 D ± 2.14, respectively. There was a statistically significant correlation between IOL Master and SIMK and EKR corneal power and intraocular lens power calculated by the three aforementioned techniques (P < 0.001). There was a statistically significant difference between mean corneal power by IOL Master, SIMK and EKR and intraocular lens power calculated by IOL Master, SIMK and EKR. (P < 0.001)
    Conclusion
    Despite the high correlation between the mean corneal power of automated keratometry, SIMK and EKR, also indicated a high correlation between intraocular lens power calculated by automated keratometry, SIMK and EKR. There was a statistically significant difference between them and the values were not interchangeable. References 1- Elie Saad, Maya C, Shammas H, John Shammas. Scheimpflug corneal power measurements for intraocular lens power calculation in cataract surgery. Am J Ophthalmol. 2013; 156: 460-67. 2- J Santodomingo-Rubido, EAH Mallen, B Gilmartin, JS Wolffsohn. A new non-contact optical device for ocular biometry. Br J Ophthalmol. 2002; 86: 458-62. 3- Olsen T. Improved accuracy of intraocular lens power calculation with Zeiss IOLMaster. Acta Ophthalmol Scand. 2007; 85: 84-87. 4- Richard J Symes, MRCOphth, Paul G. Ursell, FRC Ophth. Automated keratometry in routine cataract surgery: comparison of scheimpflugand conventional values. J Cataract Refract Surg. 2011; 37: 295-301. 5- Borasio E, Stevens J, Smith GT. Estimation of true corneal power after keratorefractive surgery in eyes requiring cataract surgery: BESSt formula. J Cataract Refract Surg. 2006; 32: 2004-14. 6- Kawamorita T, Uozato H, Kamiya K, et al. Repeatability, reproducibility, and agreement characteristics of rotating scheimpflug photography and scanning-slit corneal topography for corneal power measurement. J Cataract Refract Surg. 2009; 35: 127-33. 7- Visser N, Berendschot T, Verbakel F, Brabander P, Nuijts R. Comparability and repeatability of corneal astigmatism measurements using different measurement technologies. J Cataract Refract Surg. 2012; 38: 1764-70. 8- Richard J, Symes MR, Miranda J, Say MS, Paul G, Ursell FR. Scheimpflugkeratometry versus conventional automated keratometry in routine cataract surgery. J Cataract Refract Surg. 2010; 36: 1107-14. 9- Neuhann T. Pentacam system’s overview: understanding its benefits. Highlights of Ophthalmology. 2007; 35: 1-3. 10- Woodmass J, Rocha G. A comparison of scheimpflug imaging simulated and holladay equivalent keratometry values with partial coherence interferometry keratometry measurements in phakic eyes. Can J Ophthalmol. 2009; 44: 700-4. 11- Giacomo Savini, Piero Barboni, Michele Carbonelli, Kenneth J. Accuracy of scheimpflug corneal power measurements for intraocular lens power calculation. J Cataract Refract Surg. 2009; 35: 1193-97. 12- Barkana Y, Gerber Y, Avni I, Zadoc D. Comparison of different techniques of anterior chamber depth and keratometric measurements. Am J Ophthalmol. 2007; 143: 48-53. 13- Shirayama M, Wang L, Weikert MP, Koch DD. Comparison of corneal powers obtained from 4 different devices. Am J Ophthalmol. 2009; 148: 528-35. 14- Fledelius HC, Stubgaard M. Changes in refraction and corneal curvature during growth and adult life. A cross-sectional study. Acta Ophthalmol. 1986; 64: 487-91. 15- Lam AK, Douthwaite WA. The ageing effect on the central posterior corneal radius. Ophthalmic Physiol Opt. 2000; 20: 63-69.
    Keywords: Pentacam, IOL Master, Intraocular lens calculation, SIMK, EKR
  • F. Asadi *, H. Pourmoshtagh, A. Koosha, S. Mazloomzadeh Pages 9-16
    Background And Objective
    Most of the studies emphasize increasing PCT in septic shock. The aim of this study was to determine the level of CRP in children suffering from bacterial infection and compare it with PCT in children hospitalised in Mousavi Hospital.
    Materials And Methods
    This study was carried out with 81 children aged 3 months to13 years old hospitalised in pediatrics ward and the PICU of Mousavi Hospital in 2011-2012.Venous sampling was obtained for the tests and for blood cultures before starting the antibiotic treatment. In special cases, urine and CSF cultures were done. The chest radiography was carried out for children suspected of having the pneumonia and sepsis. Patients who had received parenteral antibiotics one week before their admission to the hospital, were excluded from the study.
    Results
    The level of PCT was equal or less than 0.5 ng/ml, 0.5 to 10 ng/ml and 10 ng/ml in 41.7%, 36.9% and 20.2 % of patients, respectively. The increase in the rate of serum PCT in patients with septic shock was significantly higher than patients infected with SIRS and sepsis. CRP was found higher than 10 in 71.4% of patients. The kappa agreement rate of PCT and CRP was 0.46 and meaningful (p < 0.0001).
    Conclusion
    Despite the high diagnostic sensitivity of PCT, measuring the CRP is also convenient and affordable in differentiating different stages of infection.
    Keywords: Procalcitonin (PCT), Sepsis, Septic shock, Systemic inflammatory response Syndrome (SIRS), C, reactive Protein (CRP)
  • A. Ahmadiafshar *, S. Ahmadi, S. Mazloomzadeh, Z. Torabi Pages 17-27
    Background And Objective
    Allergies can present with involvement of different organs. In this study symptoms and signs of patients with defined allergy to pollens were investigated.
    Materials And Methods
    Patients who had positive skin tests to at least one allergen were enrolled to study. They were visited and evaluated for symptoms and accompanying disorders. The season of symptom appearance or exacerbations were also assessed. Then associations of symptoms and complications with skin test results were analyzed by SPSS soft ware.
    Results
    Four hundred and six patients from 502 cases were accepted to take part in our study. Pollens were common allergens (82%) among them weeds (61.3%) was the most common. After nasal symptoms that is most common, otitis media, urticaria and conjunctivitis in patients who were sensitive to weed, tree and grass respectively, were more common problems. There was significant association between weed allergy and rhinitis and conjunctivitis; especially in late spring and summer. Tree allergy was seen in 60.1% of patients and there was positive association between tree allergy and ocular symptoms especially in spring and early summer. Two hundreds and forty three (59.9%) patients had positive skin tests to grass. It was the most common in children and youth and it was significantly associated with ocular symptoms in spring and summer.
    Conclusion
    Considering the high prevalence of sensitization to outdoor allergens in our area; instructions for pollen avoidance and appropriate medication in pollen seasons, could be beneficial for disease control.
    Keywords: Atopy, Allergens, Skin prick test, Allergic rhinitis
  • Mm Soltan Dallal *, Mk Sharifi Yazdi Pages 28-37
    Background And Objective
    Occurance of severe diseases by bacteria that are considered as normal flora poses a threat to human life. Bacteria such as Klebsiella, Enterobacter, and Serratia, which are all VP +, cause the urinary tract infection. The antibiotic-resistant strains of these bacteria create problems in the process of treatment. The aim of this research was to compare the multiple antibiotic resistance patterns of Klebsiella, Enterobacter, and Serratia causing urinary infections and determine the imipenem MIC in MDR strains.
    Materials And Methods
    In this experimental study 400 urinary specimens from UTI patients who had referred to Imam Khomeini Hospital (Tehran) were collected using the midstream clean catch method. The klebsiella groups were identified by conventional methods. The antibiotic sensivity test was carried out by disk diffusion and macrodilution broth test methods.
    Results
    Of 400 patients with urinary tract infections, 96 (24%) were caused by Klebsiella groups (KES. Maximum and minimum resistances were to amoxicillin and amikacin, respectivey. MIC and MBC determined using serial dilution method and showed that the concentration range of imipenem that stopped growth of Klebsiella pneumoniae and Serratia marcescens were in the range of 0. 25- 16 and 8-0.25 μg / ml, respectively.
    Conclusion
    The results of this study suggest that imipenem is an appropriate medication for the treatment of Klebsiella group infections.
    Keywords: Klebsiella, Antibiotic resistance, Minimum inhibitory concentration, Urinary tract infections, Imipenem
  • H. Tavassoli *, A. Tofighi, F. Hossein Panah, M. Hedayati Pages 38-48
    Background And Objective
    Appetite monitoring influecnces obesity process. Acylated Ghrelin is an orexigenic peptide that plays an important role in weight controlling and energy homeostatis. The purpose of this study was to determine the effect of one cycle circuit resistance training program on plasma acylated ghrelin, insulin and growth hormone in overweight 17-20 year old males.
    Materials And Methods
    Twenty male students with age 18±0.92 years old, height 174.5±5.07 cm, weight 83.57±5.62 kg and BMI 27.48±1.5 kg/m2 (mean ± SE) were randomly assigned to the experimental and control groups. Subjects performed circuit-resistance training protocol with 60% 1RM for 12 weeks. The levels of plasma Acylated ghrelin, insulin and growth hormone, were measured by ELISA method before and after 12 weeks.
    Results
    The results revealed no significant differences in body weight, BMI and insulin level (P=0.83), whereas acylated ghrelin (P=0.02) and growth hormone (P=0.04) increased significantly in the plasma. A significant positive correlation (r=0.58) was found between plasma acylated ghrelin and GH (P<0.05).
    Conclusion
    It seems that circuit resistance training induces depletion of body energy storage. This issue leads to increase in secration of acylated ghrelin stimulating food intake behavior and compensating for lost energy sources and eventually restoring the body’s energy balance.
    Keywords: Acylated ghrelin, Insulin, GH, Circuit resistance Training, Overweight
  • M. Ghasemiboroon *, M. Ghafourian Boroujerdnia, A. Ahangarpoor, W. Kooti, Z. Hasanzadeh Noohi, M. Noori Ahmad Abadi Pages 49-57
    Background And Objective
    Celery (Apium graveolens) is a plant from Apiaceae family with high nutritional and medicinal use.This plant has many phytoestrogens that can affect the pituitary-gonadal axis. The purpose of this study was to investigate the effect of hydro-alcoholic extract of celery leaves on serum level of testosterone, FSH and LH in male rats.
    Materials And Methods
    In this experimental study, thirty-two male wistar rats were randomly divided into four groups of eight rats each. The control group did not receive anything. The sham group received distilled water (as a solvent), and the experimental groups received doses of 200 and 300 mg/kg/ BW of hydro-alcoholic extract of celery leaves for 20 days. The extract was gavaged once a day. One day after the last gavage, the rats were anaesthetized and blood samples were collected from the heart and then serum levels of testosterone, LH and FSH were measured. The data were analyzed using SPSS software and ANOVA test.
    Results
    Concentration of LH in the treatment group with doses of 200 mg/kg (0.39±0.02 mIU/dl) reduced in comparison with control (0.67±0.01 mIU/dl) and sham (0.73±0.02 mIU/dl) groups (P<0.05). No significant difference was observed in serum level of testosterone and FSH hormones in comparison with control group (P>0.05).
    Conclusion
    The results indicated that the administration of 200 mg/kg doses of celery extract causes a significant reduction in serum LH concentration, but it has no effect on ganadotropin and testosterone hormones in highest doses used in this study. This finding may be due to the presence of flavonoid and antioxidant proporties of celery.
    Keywords: Celery extract, Testosterone, LH, FSH, Rat
  • S. Ghodrati *, M. Ashrafi, H. Chiti, Sn Mousavinasab Pages 58-66
    Background And Objective
    COPD is one of the most common causes of death in the world. Metabolic syndrome is a pro-inflammatory and pro-coagulatory condition and a collection of cardiovascular factors, hypertension and dyslipidemia have increasing effects on morbidity and mortality and attacks of COPD disease. The aim of this study was to evaluate the relationship between metabolic syndrome and COPD.
    Materials And Methods
    This case- control study included 76 COPD patients who had referrred to Valiasr Hospital of Zanjan and 76 non-COPD patients. Metabolic syndrome criteria was evaluated based on NCEP-ATP III and data was analyzed with T-test,Chi2 –test, Fisher exact test and logistic regression. SPSS 16 was used for data analysis.
    Results
    The two groups had no differences in age and sex. The mean age in the case group was 63.3± 11.1 and in the control group was 60.6± 9.5. The age range of the participants was between 40 to 84 years. Prevalence of metabolic syndrome based on NCEP-ATP III, was 31.5% (24 persons) in the case group and 26.3% (20 persons) in the control group. With logistic regression analysis there was a significant difference between the two groups (p= 0.017). Occurrence of metabolic syndrome had no significant relationship with severity of COPD disease (p=0.27) and prevalence of this syndrome in COPD patients according to severity was: I: 37.5% II: 20% III: 45% and IV: 30%. Concerning the criteria of metabolic syndrome, hypertension had the most important relationship with COPD. Abdominal obesity, hypertension and HDL abnormality sequentially were the most common criteria of metabolic syndrome in patients with this disease. Also, this study pointed out that the risk of acquiring metabolic syndrome in females was more than males (P=0.01)
    Conclusion
    Due to high prevalence of metabolic syndrome in COPD patients, some measures must be taken to prevent non-correctable metabolic indices. Rapid diagnosis and treatment of effective risk factors for COPD progression, specially in females should be considered.
    Keywords: COPD, Metabolic syndrome
  • R. Moradi *, L. Moghaddam, Banaem, Sh Roudbar Moammadi, M. Asghari, M. Roudbary Pages 67-76
    Background And Objective
    Vulvovaginal Candidiasis is one of the most common vaginal infections which can be related to the use of IUD. Determination of candida species which lead to vulvovaginal candidiasis is very important for proper treatment. This study aims to assess the effect of IUD insertion on Candida fungal flora in cervicovaginal smears.
    Materials And Methods
    This prospective longitudinal study was performed in health centers affiliated to Tehran University of medical sciences from Nov. 2011 through Sep. 2012. 95subjects who had selected Copper T-380-A IUDs as a contraception and had no history of local or systemic antibiotics or antifungals use during the last 2 weeks, were considered eligible candidates. After obtaining the clients’ written consent, cervicovaginal swab specimens were collected and cultured on Sabouraud Dextrose Agar, before and 3 months after IUD insertion. Produced white colonies were cultured on Chrom Agar Candida. Then, species were differentiated by different colors. The SPSS 16 was used to analyze the collected data. P-value <0.05 was considered significant.
    Results
    The occurrence of candidiasis was significantly increased 3 months after IUD insertion (25% vs 11.6%, P= 0.007). The most common identified species before and after IUD insertion was c.albicans and then c.glabrata.
    Conclusion
    Because of the increase in the prevalence of candidiasis after IUD insertion, further investigations with larger samples and variety of settings are needed to evaluate the exact health risks or benefits of IUDs. Increase in the prevalence of candida glabrata as one of the resistant species to azole drugs is of importance.
    Keywords: CopperT, 380, A IUD, Candidiasis, Chrom agar candida
  • F. Hemmati *, R. Soroori Zanjani, F. Haghi, H. Zeighami Pages 77-85
    Background And Objective
    Pseudomonas aeruginosa is an opportunistic pathogen and one of the most frequent pathogens in nosocomial infections. This bacterium shows high resistance to majority of antibiotics including â-lactams. The aim of this study was to investigate the pattern of antimicrobial resistance and evaluation of IMP, SPM and SIM Metallo- Beta- Lactamase producing Pseudomonas aeruginosa, in clinical samples isolated from Zanjan hospitals, by phenotypic and PCR methods.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study, 120 Pseudomonas aeruginosa isolates were collected from the various clinical specimens in Zanjan hospitals from 2013 to 2014. After identification of isolates using biochemical tests, the antibiotic susceptibility test (Kirby-Baur method) was done according to CLSI advice against 7 antibiotics. The Combined Disk method was then carried out for detection of MBLs and the blaIMP, blaSPM and blaSIM genes were determined by a PCR method.
    Results
    In this study, Cefotaxime and Amikacin with 43.3% and 21.6% showed the highest and lowest resistance against isolates, respectively. From a total of 120 isolates, 35 (29.2%) strains were imipenem resistant and metallo- beta-lactamase producer. From 35 MBL producing isolates, 28 (80%) strains, 20 (57.1%) strains and 5 (14.3%) strains carried blaIMP, blaSPM and blaSIM genes, respectively and 1 (2.8%) isolate carried all blaIMP, blaSPM and blaSIM genes.
    Conclusion
    According to the results, high prevalence of resistance to aztreonam and imipenem can be a warning against treatment process and distribution of resistance to other strains.
    Keywords: Antibiotic resistance, Mtallo, Beta, Lactamase, Pseudomonas aeruginosa
  • Z. Faezizadeh *, A. Gharib, M. Godarzee Pages 86-86
    Background And Objective
    Methicillin-resistant Staphylococcus aureus is an important pathogen in medicine. Different studies have shown that some plant-derived materials loaded in a drug delivery system such as nanoliposomes could inhibit growth of resistant bacteria. Silymarin is an effective compound from medicinal plant Silybum mariunum L. The aim of this study was to prepare silymarin-loaded nanoliposomes and evaluate their efficacy against resistant staphylococcus aureus in vitro.
    Materials And Methods
    Silymarin-loaded nanoliposomes were prepared by reverse phase evaporation method. Then, the minimum inhibitory concentration (MIC) of silymarin-loaded nanoliposomes for resistant strain of Staphylococcus aureus was determined by broth dilution method. Ultimately, the killing rate of Staphylococcus aureus at MIC concentration of silymarin in free and nanoliposomal form was analyzed.
    Results
    In this study, the encapsulation efficacy for silymarin-loaded nanoliposomes was 83%±0.17. The MICs of free and nanoliposomal form of silymarin against resistant strain of Staphylococcus aureus were 500 and 125 mg/l, respectively. The killing rate of silymarin-loaded nanoliposomes was higher than that of free silymarin at identical times.
    Conclusion
    Our data suggest that the prepared silymarin-loaded nanoliposomes due to high effectiveness would be a good choice for the treatment of Staphylococcus aureus infections.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Silymarin, Encapsulation efficacy, Nanoliposome
  • ar Mobaien *, F. Mohammadian, S. Mazloomzadeh, A. Esmaeilzadeh, R. Sorouri Zanjani, S. Savabi, S. Soleimanipor, F. Khodami Khosroshahi, B. Hajikarim Pages 96-104
    Background And Objective
    Hepatitis B virus is one of the hepadnaviruses which is an important cause of acute and chronic hepatitis, cirrhosis and hepatocellular carcinoma. Currently, prenatal transmission is the most important spreading route of hepatitis B in Iran and probability of its conversion into asymptomatic carrier in newborns of these women is high. Thus, this study was designed in order to have more accurate information about its prevalence among pregnant women in Zanjan city.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional descriptive study, from 1317 pregnant women who referred to healthcare centers, 2 mL blood sample was taken and after centrifugation the serums were kept frozen in -20℃. ELISA kit was used for measuring HBs-Ab and Immuno affinity chromatography was used for HBs-Ag measurement.
    Results
    In this study, the prevalence of HBs-Ag and HBs-Ab was 0.4% and 38.4%, respectively. There was no correlation among the HBs-Ag positive individuals, history of jaundice, different age groups, and location. However, a statistically significant relationship was found between education level and positive HBs-Ag, as well as the history of vaccination against hepatitis B and the positive HBs-Ab.
    Conclusion
    According to the results, it seems that parrallel to increase in education and awareness level, especially in pregnant women, the incidence and consequences of the chronic form of this disease has been reduced.
    Keywords: HBV, HBs, Ag, HBs, Ab, Pregnancy
  • J. Faradmal *, M. Mafi, A. Sadighi, Pashaki, M. Karami, Gh Roshanaei Pages 105-115
    Background And Objective
    Breast cancer is the most common cancer among women. Various factors are associated with survival of patients with breast cancer. The aim of this study was to determine the survival rate of patients with breast cancer who referred to MRI center of Hamadan and to explore its related factors.
    Materials And Methods
    In this historical cohort study, 542 women with breast cancer who had referred to Darol-Aitam-e Mahdieh center of Hamadan were included during 2004-2011. All patients had undergone chemotherapy and radiotherapy after surgery. Data were obtained from the patients’ medical records and were analyzed using time-dependent Cox model.
    Results
    The mean (SD) age of patients was 46.06 (±10.82) years. The median of survival time was 109.7 months. 201 (37.1%) patients died during the study period. One, five and ten-year survival of the patients was 96.8%, 68% and 31%, respectively. The results of the current study showed that the tumor size and metastasis status were statistically related to the hazard of death in these patients (p<0.05).
    Conclusion
    Age, metastasis status, tumor size, number of involved lymph nodes and the status of progesterone receptor were associated with survival of patients. Since early detection of breast cancer may have an influence on some of these factors, therefore, these results reveals the important role of public education for regular referral to physicians and screening of breast cancer for all women for early detection of breast cancer.
    Keywords: Breast cancer, Survival analysis, Time, dependent Cox model