فهرست مطالب

Journal of Kermanshah University of Medical Sciences
Volume:18 Issue: 5, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/06/20
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مقالات پژوهشی
  • صفحه 256
    زمینه
    اضطراب از عواملی است که با شدت دیسمنوره ارتباط دارد. هدف این مطالعه مقایسه اثر طب فشاری بر نقطه ششم طحالی و نقطه سوم کبدی بر سطح اضطراب مبتلایان به دیسمنوره اولیه بود.
    روش ها
    این کارآزمایی بالینی به طور موازی در دو گروه فشار بر نقطه سوم کبدی و نقطه ششم طحالی انجام شد. شصت و هفت دانشجوی دانشگاه در سه دوره قاعدگی بررسی شدند. آن ها با استفاده از روش بلوک های تصادفی با نسبت تخصیص 1:1 براساس شدت درد تقسیم شدند. پرسشنامه اضطراب اشپیل برگر و مقیاس دیداری درد برای جمع آوری داده ها استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده ها با نرم افزار SPSS 16 و آزمون های کای دو، تی مستقل و زوجی، من-ویتنی و آنالیز کواریانس انجام شد.
    یافته ها
    در گروه سوم کبدی 11 نفر و در گروه ششم طحالی 17 نفر بررسی شدند. میانگین ±انحراف معیار اضطراب آشکار در گروه سوم کبدی قبل و بعد از مداخله برابر 769/9±100/45 و 608/10±100/38 و در گروه ششم طحالی قبل و بعد از مداخله برابر 248/12±823/46 و 942/11±352/44 بود. کاهش اضطراب آشکار در گروه سوم کبدی معنادار بود (001/0>P). در بعد اضطراب پنهان هیچ یک از گروه ها قبل و بعد از مداخله تغییر معناداری نشان نداد (05/0
    نتیجه گیری
    با توجه به این که اعمال فشار بر نقطه سوم کبدی باعث کاهش اضطراب آشکار شد فشار بر نقطه سوم کبدی در مبتلایان به دیسمنوره پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: دیسمنوره، اضطراب، سوم کبدی، طب فشاری، ششم طحالی
  • صفحه 265
    زمینه
    مردان و زنان مبتلا به ویروس ایدز، مشکلات ویژه ای را در زمینه های جسمانی، روانی و اجتماعی تحمل می کنند. هدف از پژوهش حاضر تعیین اثربخشی امید درمانی گروهی بر بهزیستی ذهنی، پذیرش و نشخوار فکری بیماران HIV مثبت بود.
    روش ها
    پژوهش حاضر از نوع کارآزمایی بالینی و با پیش آزمون- پس آزمون همراه با گروه کنترل بود. جامعه آماری شامل کلیه بیماران مبتلا به ویروس ایدز بود کهبه مرکز مشاوره و درمان بیماری های رفتاری شهر تبریز مراجعه کرده بودند. نمونه ها به روش در دسترس جهت شرکت در پژوهش انتخاب شدند. تعداد 30 نفر از بین جامعه موردنظر که از شرایط پژوهش براساس ملاک های ورود به پژوهش برخوردار باشند، انتخاب شده و به صورت تصادفی در یکی از دو گروه (گروه گواه و آزمایش) جای داده شدند. ابزارهای پژوهش شامل مقیاس بهزیستی روان شناختی ریف و خرده مقیاس های پذیرش و تمرکز بر فکر پرسشنامه راهبردهای تنظیم هیجان بودند. گروه آزمایش در 8 جلسه تحت امید درمانی گروهی (متغیر مستقل) قرار گرفتند. نتایج با استفاده از آزمون تحلیل کوواریانس چندمتغیری و نرم افزار SPSS 19 تحلیل شد.
    یافته ها
    یافته های حاصل از تحلیل کوواریانس چندمتغیری (مانکوا) نشان داد که امید درمانی گروهی در افزایش بهزیستی روان شناختی و پذیرش و کاهش نشخوار فکری در بیماران HIV مثبت موثر بوده است (001/0P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد امید درمانی می تواند به عنوان درمانی جدید در حوزه درمان های حمایتی و درمان مسایل روان شناختی بیماران مبتلا به ایدز مفید باشد.
    کلیدواژگان: امید درمانی، بهزیستی روان شناختی، پذیرش، نشخوار فکری، ویروس ایدز
  • صفحه 275
    زمینه
    تابش زمینه به طور طبیعی در محیط زیست وجود داشته و موجودات زنده را تحت تاثیر قرار می دهد. برآورد این تابش ها از آن جهت مهم است که این پرتوها در برخورد با موجودات زنده موجب صدمات ژنتیکی و سوماتیکی می شوند. در این پژوهش میزان پرتو گامای محیطی در شهرهای استان کرمانشاه در فصول مختلف سال اندازه گیری شد و دز موثر ساکنان این مناطق محاسبه گردید.
    روش ها
    اندازه گیری آهنگ دز توسط آشکارساز گایگر مولرمارک RADOS مدل RDS-120 صورت گرفت. بدین منظور شش ایستگاه اندازه گیری در فضاهای باز و هفت ایستگاه در فضاهای بسته شهر کرمانشاه انتخاب گردید. در شهرهای دیگر یک ایستگاه در فضای باز مرکز هر شهر مشخص شد.
    یافته ها
    میانگین آهنگ دز شهر کرمانشاه در فضاهای باز و بسته به ترتیب 96/99 و nSv/h 6/118 و میانگین گامای محیطی در فضاهای باز شهرهای سنقر، اسلام آبادغرب، صحنه، هرسین، جوانرود، پاوه، روانسر، قصرشیرین، سرپل ذهاب و گیلانغرب به ترتیب143، 5/120، 7/115، 5/108، 106، 7/95، 7/95، 82، 2/76 و nSv/h7/71 برآورد شد. بیشترین و کم ترین دز موثر سالیانه به ترتیب مربوط به سنقر (mSv/y 88/0) و گیلانغرب (mSv/y 44/0) می باشد.
    نتیجه گیری
    دز موثر سالیانه محاسبه شده ساکنان شهرهای کرمانشاه، اسلام آباد غرب، صحنه، گیلانغرب، سرپل ذهاب، قصرشیرین، هرسین، پاوه، روانسر و جوانرود در فضاهای باز نسبت به میانگین جهانی mSv/y) 76/0) کم تر بوده و تنها شهر سنقر به میزان 16 درصد بیشتر است.
    کلیدواژگان: تابش زمینه، آهنگ دز گاما، دز موثر، گامای محیطی
  • صفحه 281
    زمینه
    سکته قلبی نماد کشنده بیماری های قلبی عروقی به شمار می رود که معمولا در افراد بالای 45 سال رخ می دهد. شیوع عواملی مانند چاقی، فشارخون بالا، دیابت و سندرم های متابولیک، خطر گسترش بیماری های قلبی عروقی زودرس را در افراد میانسال افزایش داده است. مطالعه حاضر با هدف مقایسه تظاهرات بالینی سکته حاد قلبی در افراد میانسال و سالمند انجام شد.
    روش ها
    در این مطالعه تحلیلی مقطعی، 366 بیمار کم تر و بیشتر از 55 سال که با تشخیص سکته حاد قلبی در بخش CCU بیمارستان امام رضا (ع) آمل بستری بودند وارد مطالعه شدند. داده ها با استفاده از فرم اطلاعات جمعیت شناختی و چک لیست علایم بالینی جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل آماری به کمک SPSS 20 و با استفاده از آمار توصیفی، مجذور کای، نسبت شانس (odd ratio) و مانتل هنزل (Mantel-Haenszel) انجام شد (05/0=α و)
    یافته ها
    بیماران با سن بالای 55 سال علایم تنگی نفس، ضعف، استفراغ و سکسکه را به ترتیب 66/1، 62/2، 98/1 و 19/2 بیشتر از افراد با سن کم تر از 55 سال نشان دادند. همچنین با کنترل اثر مخدوش کنندگی جنسیت، این علایم با سن بالای 55 سال بیش از افراد با سن کم تر از 55 سال بروز کرده بود.
    نتیجه گیری
    بیماران سالمند شانس بیشتری را برای بروز علایم غیراختصاصی دارند که مراقبین بهداشتی به خصوص پرستاران باید در هنگام ارزیابی اولیه دقت بیشتری را در این زمینه داشته باشند.
  • صفحه 290
    زمینه
    سرخجه بیماری مهم دوران کودکی است که توسط ویروس سرخجه ایجاد می شود. عوارض بیماری جز در زنان باردار قابل توجیه نیست ولی ابتلا به آن از نظر سندرم سرخجه مادرزادی است. برای کنترل عوارض مادرزادی برنامه، واکسیناسیون اجرا می شود. هدف این مطالعه وضعیت ایمنی نسبت به سرخجه در شهر اهواز است.
    روش ها
    در این مطالعه توصیفی- مقطعی، آنتی بادی های IgG ضدسرخجه در سرم خون 865 نفر از افراد 25-1 ساله به روش الایزا اندازه گیری شد. سطح آنتی بادی بیشتر از IU/ml11 به عنوان ایمن در نظر گرفته شد. داده ها به کمک برنامه SPSS و آزمون مجذور کای و همبستگی پیرسون تحلیل شد.
    یافته ها
    از نمونه های مورد بررسی تعداد 302 نفر (35%) مذکر و 563 نفر (65%) مونث بودند. میانگین سنی آزمودنی ها 1/7±7/12 بود. تعداد 759 نفر (7/87%) نسبت به سرخجه مصونیت داشتند. میزان ایمنی افراد نسبت به سرخجه در گروه های سنی متفاوت است (0001/0=P). بالاترین میزان ایمنی (2/97%) در گروه سنی 25-19 ساله و کم ترین آن (0/79%) در گروه سنی 6-1 ساله مشاهده شد. میزان مصونیت دختران به طور معناداری بالاتر از پسرها بود (010/0=P). آزمون همبستگی پیرسون، بین سن و تیتر آنتی بادی رابطه مثبت و معناداری نشان داد. یعنی با افزایش سن، تیتر آنتی بادی نیز افزایش می یافت (365/0=r؛ 001/0=P).
    نتیجه گیری
    برنامه واکسیناسیون سرخجه توانسته است مصونیت مناسبی بر علیه سرخجه، به خصوص در زنان 25-19 ساله که گروه پرخطری هستند، ایجاد نماید.
    کلیدواژگان: سرخجه، مصونیت، واکسیناسیون، اهواز
  • صفحه 298
    زمینه
    شایع ترین علت تشنج در کودکان، بیماری تب وتشنج است، احتمال بروز صرع در تب وتشنج 10-2 درصد است. نوار مغز در تشخیص صرع بیماران کمک کننده است ولی در مورد نوار مغز غیرطبیعی و عوامل موثر بر آن اتفاق نظر وجود ندارد. مطالعه حاضر به منظور بررسی اختلالات نوار مغز و عوامل موثر بر آن در بیماران مبتلا به تب و تشنج کمپلکس انجام گردید.
    روش ها
    این مطالعه تحلیلی در طی سال های 89-1388 بر روی کودکان مبتلا به تب وتشنج کمپلکس انجام گردید. نوار مغز در طی روزهای 10-6 بعد از تشنج برای همه بیماران گرفته شد و توسط متخصص مغز و اعصاب تفسیر گردید. اطلاعات پایه شامل سن، جنس، سابقه فامیلی صرع و تب وتشنج، نوع تظاهر تشنج و وقوع علایم عصبی بعد از تشنج از طریق چک لیست ثبت و رابطه آن ها با نوار مغز بررسی گردید.
    یافته ها
    111 بیمار مبتلا به تب و تشنج کمپلکس، 70 دختر و 41 پسر با میانگین سنی 20± 4/3 ماه مورد مطالعه قرار گرفتند.
    نوار مغز در 8/37 درصد بیماران غیرطبیعی بود که 9 درصد امواج صرعی و 8/28 درصد امواج غیرطبیعی غیراختصاصی گزارش گردید. امواج غیرطبیعی در نوار مغز بیماران با تشنج فوکال و با سابقه بیماری تب و تشنج در فامیل و وجود اختلال عصبی بعد ازتشنج رابطه معناداری داشت (05/0P<).
    نتیجه گیری
    نتایج این مطالعه نشان داد نوار مغز بیماران مبتلا به تب و تشنج کمپلکس در 8/37 درصد غیرطبیعی است که در بیماران با تشنج های نوع فوکال، سابقه فامیلی بیماری تب و تشنج و اختلال عصبی بعد از تشنج به طور قابل ملاحظه ایی بیشتر است.
    کلیدواژگان: تب وتشنج کمپلکس، نوار مغز، صرع
  • صفحه 303
    زمینه
    اختلال وسواسی- اجباری (OCD) چهارمین اختلال شایع روانپزشکی است که اثرات سویی بر زندگی افراد مبتلا برجای می گذارد. دوران تحصیل در دانشگاه، برهه پراسترسی برای دانشجویان محسوب می شود و بسیاری از دانشجویان در آغاز ورود به دانشگاه در معرض ابتلا به حملات دوره ای OCD قرار می گیرند. در این بررسی شیوع OCD و ارتباط آن با علایم اضطرابی در دانشجویان دانشگاه های شهر زنجان بررسی شد.
    روش ها
    دانشجویان توسط پرسشنامه ای که دربردارنده اطلاعات جمعیت شناختی، مقیاس سنجش علایم وسواس و اجبار ییل براون و مقیاس سنجش علایم اضطرابی همیلتون بود مورد ارزیابی قرار گرفتند. اطلاعات با استفاده از آزمون های آماری کای دو و توسط نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    2/61 درصد (738 نفر) از دانشجویان به علایم وسواسی- اجباری (خفیف تا وخیم) و 1/25 درصد (302 نفر) از آنان به علایم اضطرابی (خفیف تا شدید) دچار بودند. شیوع OCD در میان دانشجویان 2/22 درصد (268 نفر) برآورد گردید. آنالیز آماری مبین ارتباط معنادار بین اختلال وسواسی- اجباری با علایم اضطرابی (0005/0=P)، جنس (0005/0=P)، سن (005/0P=) و دانشگاه محل تحصیل (002/0P=) است.
    نتیجه گیری
    شیوع اختلال وسواسی- اجباری در میان دانشجویان مورد مطالعه بالاتر از شیوع آن در مقایسه با تعدادی از مطالعات انجام شده برروی دانشجویان کشورمان و سایر کشورهاست.
    کلیدواژگان: اختلال وسواسی، اجباری، علایم اضطرابی، دانشجویان
  • گزارش کوتاه
  • صفحه 313
    عفونت های بیمارستانی یکی از معضلات و مشکلات مهم درکشورهای دنیا می باشد. این پژوهش به صورت توصیفی، مقطعی و گذشته نگر بود. کلیه صورتجلسات کمیته کنترل عفونت از سال 90-1385 جمع آوری و مصوبات در طی چندسال بررسی و میزان اجرای برنامه های مرتبط با هریک از اهداف پژوهش انطباق داده شدند. نتایج نشان داد که این کمیته در زمینه گزارش عفونت های بیمارستانی به صورت خیلی خوب و در زمینه Hand washing به صورت ضعیف عمل نموده است. عدم وجود استراتژی مشخص از مهم ترین علل ناموفق بودن در دستیابی به برخی از اهداف کمیته می باشد.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد، کمیته کنترل عفونت
|
  • Mahboobeh Kafaei Atrian, Azam Sameie, Malihe Sarvieh, Neda Mirbagher, Ajorpaz, Mohammad Asghari Jafarabadi Page 256
    Background
    Anxiety is a factor that is associated with dysmenorrhea. The purpose of this study was to compare the effect of acupressure at spleen 6 and liver 3 points on the anxiety level of patients with primary dysmenorrhea.
    Methods
    In this randomized clinical trial study, acupressure was applied on spleen 6 and liver 3 points. Sixty seven students were evaluated in three menstrual periods. They were assigned to groups using a randomized block design with allocation ratio of 1:1 based on the severity of pain. Spielberger state-trait anxiety inventory (STAI) and visual analogue scale for pain intensity were used. Analysis was performed by SPSS-16 software using chi-square, t-test, Mann–Whitney, paired sample t-test and covariance analysis.
    Results
    In liver 3 and spleen 6 groups, 11 and 17 students were studied, respectively. The mean ±SD values of apparent anxiety before and after intervention for liver 3 group were 45.100±9.769 and 38.100±10.608 and for spleen 6 group were 46.823±12.248 and 44.352±11.942, respectively. Reduction of apparent anxiety was only significant in the liver 3 group (p<0.001). Hidden anxiety, however, didn’t show any significant change before and after intervention (p>0.05) in both groups. There was no difference between groups before and after intervention (p>0.05).
    Conclusion
    Since pressure on liver 3 point reduced apparent anxiety, pressure on liver 3 point is recommended in patients with dysmenorrhea.
    Keywords: Dysmenorrheal, anxiety, liver 3, acupressure, spleen 6
  • Roghayeh Ataie Moghanloo, Vahid Ataie Moghanloo, Jalil Babapour, Kheiroddin, Hamid Poursharifi, Malihe Pishvaei Page 265
    Background
    Women and men afflicted with HIV bear specific physical, mental and social problems. The aim of this research was to determine the effects of group hope therapy on subjective wellbeing, acceptance and rumination in HIV+ patients.
    Methods
    The present study was a randomized clinical trial research with a pretest-posttest and control group. The study population included all the people infected with AIDS virus (HIV+) who referred to counseling and treatment center of behavioral disorders in Tabriz. The samples were selected through convenience sampling method. Total of 30 participants with the criteria for inclusion in the study were selected and randomly placed in one of the two groups (control and experimental groups). The research tools consisted of Reef Psychological Wellbeing Scale and acceptance and focus on thinking subscales of Emotion Regulation Strategies Questionnaire. The experimental group received 8 sessions of group hope therapy (independent variable). Data were analyzed by SPSS-19 software using multivariable covariance analysis (MANCOVA).
    Results
    Results of multivariate covariance analysis (MANCOVA) showed that group hope therapy positively affected the subjective wellbeing, acceptance and rumination in HIV+ patients (P<0.001).
    Conclusion
    It seems hope therapy could be useful as a new treatment in domains of supportive psychological therapies in patients infected with HIV.
    Keywords: Hope therapy, subjective wellbeing, acceptance, rumination, AIDS virus
  • Khosro Chopani, Mohammad Taghi Eievazi, Vahab Dehlaghi, Abbas Haghparast Page 275
    Background
    Background radiation exists naturally in the environment and affects all living organisms. Assessment of these radiations is important because they cause somatic & genetic damages. This survey was carried out to determine the environmental gamma rate was measured in different seasons in Kermanshah towns, and the effective dose for the residents of these regions was calculated.
    Methods
    gamma dose rate was determined by Geiger Muller detector (RADOS CO, RDS-120).To this end, six and seven stations were selected in outdoor and indoor areas, respectively. In other towns‚ however, the measurements were performed at one station in outdoor center of each town.
    Results
    The mean values of indoor and outdoor gamma dose rates in Kermanshah were 99.96 and 118.6 nSv/h, respectively and the mean values of environmental gamma in outdoor areas of Islamabad-e-Gharb‚ Songhor‚ Sahneh‚ Gilan-e-Gharb, Sarpol-e-Zahab‚ Ghasr-e-Shirin‚ Harsin‚ Paveh‚ Ravansar and Javanrood towns were 99.96 ‚ 120.5 ‚ 143 ‚ 115.7 ‚ 71.7 ‚ 76.2 ‚ 82 ‚ 108.5 ‚ 95.7‚ 95.7 and 106 nSv/h, respectively. Also, the highest and the lowest annual effective dose were reported for Songhor (0.88 mSv/y) and Gilan-e-Gharb (0.44mSv/y), respectively.
    Conclusion
    The outdoor annual effective doses for the residents of Kermanshah‚ Islamabad-e-Gharb‚ Sahneh‚ Gilan-e-Gharb‚ Sarpol-e-Zahab‚ Ghasr-e-Shirin‚ Harsin‚ Paveh‚ Ravansar and Javanrood were lower than the global value (0.76 mSv/y) except for Songhor with 16% higher dose.
    Keywords: Background radiation, gamma dose rate, effective dose, environmental gamma
  • Behzad Taghipour, Hamid Sharif Nia, Mohammad Ali Soleimani, Mitra Hekmat Afshar, Samaneh Shahidi Far Page 281
    Background
    Myocardial infarction is a fatal symbol of cardiovascular diseases, which usually occurs in people over 45 years. However, the incidence of factors such as obesity, high blood pressure, diabetes and metabolic syndrome has increased the risk of developing early cardiovascular diseases in the middle-aged people. This study was conducted to compare the clinical manifestation of myocardial infarction in the middle-aged and elderly people.
    Methods
    In this cross-sectional study, the participants were 366 patients less and more than 55 years old with acute myocardial infarction admitted to the CCU of Imam Reza Hospital in Amol. Data were collected using demographic form and a checklist of clinical symptoms. Statistical analysis was performed by SPSS (version 20) using descriptive statistics, chi-square, odds ratio and the Mantel-Haenszel (α= 0.05 and d=0.3).
    Results
    The results showed that patients over 55 years manifested the symptoms of shortness of breath (1.66), weakness (2.62), vomiting (1.98) and hiccups (2.19) more than the patients under55 years. Also, by controlling the confounding effect of gender, these symptoms had emerged in >55 year-old patients than in <55 year-old ones.
    Conclusion
    According to the results, the elderly patients have more chance of manifesting nonspecific symptoms. Therefore, the healthcare providers, especially nurses should be more careful in this regard during the initial assessment.
    Keywords: Acute Myocardial infarction, age, middle, aged, elderly, clinical manifestations
  • Abdulhussein Shakurnia, Mehri Ghafourian Broojerd Nia, Seyed Mohammad Alavi, Reza Nurouzi Rad, Ghodratollah Shakeri Nejad, Amir Arsalan Sarajian Page 290
    Background
    Rubella is an important childhood infectious disease caused by rubella virus. Complications of rubella, except in pregnant women, are negligible, but its importance is due to congenital rubella syndrome. To control the effects of congenital complications, rubella vaccination program is run. The goal of this study was to evaluate the status of immunity to rubella in Ahvaz, Iran.
    Methods
    In this cross - sectional study, anti-rubella IgG antibodies were investigated in 865 individuals aged 1-25 years by ELISA method. The cut-off values of more than 11 IU / ml was considered as immune. Data were analyzed by SPSS-18 software using chi-square, ANOVA and Pearson correlation.
    Results
    Of the study subjects, 563 patients were female (65%) and 302 patients were male (35%) with the mean age of 12.7±7.1 yr. Seven hundred fifty nine subjects (87.7%) were immune against rubella. The level of immunity to rubella was different in various age groups (p=0.0001). The highest level of immunity (97.2%) was observed in the 19-25 year-old patients and the lowest level (79.0%) was seen in the 1-6 year-old individuals. Immunity rates were significantly higher in females than in males (P=0.010). Pearson correlation showed a significantly positive relationship between age and antibody titer. The antibody titer also increased with age increase (r=0.365; P=0.001).
    Conclusion
    The results of this study show that rubella vaccination program has been successful to create an appropriate immunity against rubella, especially in 19-25 year-old females, the main high-risk group.
    Keywords: Rubella, immunity, vaccination, Ahvaz
  • Mitra Hemmati, Nazanin Razazian, Seyed Ali Asadi Taha Page 298
    Background
    Febrile seizures are the most common convulsion disorder in childhood. The possible risk of developing epilepsy in febrile seizures is about 2-10%. EEG is helpful to diagnose epilepsy; however, there are controversies about the abnormal EEG and associated risk factors. The aim of this study was to determine EEG abnormality and effective risk factors in patients with complex febrile seizures.
    Methods
    This study was conducted on the patients with complex febrile seizures in 2009-2010.EEG was performed on all children 6 to 10 days after seizure and reported by a neurologist. Demographic data and risk factors, including age, sex, family history of epilepsy and febrile convulsions, presentation of seizure, postictal neurological disorder were documented by a checklist and their association with EEG was analyzed.
    Results
    111 patients with complex febrile seizure, 70 girls and 41 boys, with the mean age of 3.4±20 months were studied. EEG was abnormal in 37.8% of patients, 9% were epileptic form abnormality and 28.8% were nonspecific abnormal.There was a statistically significant association between EEG abnormality in patients with focal seizures, family history of febrile seizures and postictal neurologic disorder (p<0.05).
    Conclusion
    The results of this study showed abnormality of EEG in complex febrile convulsions in 37.8% of patients, which was significantly higher in patients with postictal neurological disorder, focal seizures and family history of febrile seizure.
    Keywords: febrile convulsions, EEG, epilepsy
  • Seyed Abolfazl Ghoreishi, Sima Nikmanesh Page 303
    Background
    Obsessive-Compulsive Disorder (OCD) is the fourth most common mental disorder that can adversely affect the people’s life. University education is a stressful time for almost all students and many newly-accepted students are at the risk of periodical OCD. In this study, the prevalence of Obsessive-Compulsive Disorder and its relationship with anxiety symptoms was investigated in students of Zanjan universities.
    Method
    The students were analyzed by a questionnaire, including the demographic information, Yale-Brown Obsessive-Compulsive Scale and Hamilton Anxiety Rating Scale.The acquired data were analyzed by SPSS software using Chi-square Test.
    Results
    61.2% of the students (738) were affected by Obsessive-Compulsive Disorder (OCD) symptoms and 25.1% of them (302) were affected by anxiety symptoms (mild to severe). Prevalence of Clinical OCD among the students was estimated 22.2 % (268). The results of statistical analysis showed significant correlations between Obsessive-Compulsive Disorder (OCD) and anxiety symptoms (P=0.0005), sex (P=0.0005), age (P=0.005) and university (P= 0.002)
    Conclusion
    This study demonstrated a higher prevalence of OCD among the study sample compared to the similar studies performed in Iran as well as other countries.
    Keywords: Obsessive, Compulsive Disorder, anxiety symptoms, students
  • Alireza Janbakhsh, Afshin Esfandnia, Alireza Farokhie, Farideh Moradi Page 313
    Nosocomial infection is a major medical problem worldwide. This study was a cross-sectional and retrospective research. All meeting minutes in Infection Control Committee (2006-2011) were collected, the approvals were analyzed within a few years and the implementation rate of programs associated with each of the objectives of the study was adapted. The findings indicated that this committee had acted very well in the case of nosocomial infections, but had acted weak in the case of hand washing. Lack of specific strategy in committee was the most important cause of failure in achieving some of the objectives of the committee.
    Keywords: Performance evaluation, control committee, infection