فهرست مطالب

مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا - سال بیست و دوم شماره 2 (پیاپی 45، تابستان 1393)

مجله مراقبت پرستاری و مامایی ابن سینا
سال بیست و دوم شماره 2 (پیاپی 45، تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/31
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مهندس قدرت الله کرمی، محمد خزایی، محمدرضا رضایی مفرد، داور خواه ربانی، حمیدرضا گیلاسی صفحات 5-14
    مقدمه
    آلودگی میکروبی بخشهای ویژه بیمارستان از مهم ترین عوامل انتقال عفونت های بیمارستانی است. انتقال عفونت از وسایل و محیط به بیماران به شکل وسیعی از طریق تماس صورت می گیرد. شناسایی منابع و مخازن آلودگی اولین گام در کنترل عفونت است. این مطالعه به منظور ارزیابی خطر انتقال عفونت در بخش مراقبت های ویژه بیمارستان انجام شد.
    روش کار
    مطالعه به صورت تجربی در مقیاس واقعی طی ده هفته در دو مرحله قبل و بعد از مداخله صورت گرفت. ارزیابی مداخله دو بار در هفته با شاخصهای Visual، ACC و SA انجام شد. نتایج به صورت پاک و آلوده گزارش گردید. تجزیه و تحلیل نتایج با نرم افزار آماری 18/SPSS و آزمون آماری ناپارامتری مک نمار صورت گرفت.
    یافته ها
    میزان آلودگی و خطر انتقال عفونت با شاخص Visual، ACC و SA به ترتیب 86%، 75/76 % و 75/12% بود. بیشترین آلودگی در شاخص Visual به دستگیره در (100%)، ACC به کف اتاق، تخت بیمار و صندلی (85%) و SA به میزکنار تخت بیمار و صندلی(5/22%) مربوط بود. خطر انتقال عفونت و میزان آلودگی با شاخص Visual برای گوشی تلفن ثابت در نمونه های قبل و بعد از ضدعفونی با 021/0P= و با شاخص ACC برای میز کنار تخت با 021/0P= اختلاف معنی داری نشان داد.
    نتیجه نهایی: خطر انتقال عفونت را می توان با شناسایی منابع و مخازن عفونت و اجرای برنامه ضدعفونی کاهش داد. تدوین راهنمای نظافت و گندزدایی، آموزش و پایش مداوم آن با روش های استاندارد، می تواند خطر انتقال عفونت های متقاطع را کاهش دهد.
    کلیدواژگان: بیمارستان، ضدعفونی، کنترل عفونت، مراقبت های ویژه
  • حسین ابراهیمی، عفت صادقیان*، نعیمه سیدفاطمی صفحات 15-25
    مقدمه

    استقلال بیمار عنصر اساسی در مراقبت فردگرا و بیمار محور است. از آنجائیکه درک پیامدهای احترام به استقلال بیمار، بعنوان یکی از اساسی ترین اصول اخلاقی و مرتبط با سلامتی، که مستلزم حمایت از آنست روشن نمی باشد این مطالعه به منظور کشف پیامدهای احترام به استقلال بیمار در بالین انجام شد.

    روش

    این مطالعه با رویکرد تحقیق کیفی و روش آنالیز محتوی متداول ((Conventional content analysis در سال 1392 انجام شد. با استفاده از روش نمونه گیری هدفمند 13 بیمار، 7 پرستار و 1 پزشک در یک دوره 10 ماهه از سه بیمارستان آموزشی از بیمارستانهای وابسته به دانشگاه علوم پزشکی تبریز و همدان مصاحبه شدند. مصاحبه نیمه ساختار روش اصلی جمع آوری داده ها بود. داده ها با استفاده از روش تحلیل محتوی کیفی و بصورت مقایسه مداوم مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافنه ها: آنالیز داده ها 10 طبقه و 4 تم که نشاندهنده ماهیت و ابعاد درک مشارکت کنندگان از پیامدهای احترام به استقلال بیمار بودند، آشکار شد. این تم ها شامل: 1. آسودگی روانی و جسمی 2. کاهش وابستگی3. تبعیت از درمان 4. اعتماد بودند.

    نتیجه گیری

    یافته ها می تواند به مدیران و برنامه ریزان حوزه سلامت کمک کند که در چه حیطه هایی و با چه هدفی برنامه ریزی نمایند تا احترام به استقلال را بدنبال داشته باشد. با آگاه شدن تیم درمانی از نتایج این مطالعه، آنها انگیزه پیدا کرده و تلاش بیشتری می کنند تا استقلال بیمار را در طی مراقبت ها در نظر گرفته و محترم شمرند.

    کلیدواژگان: استقلال، بیماران، پیامدها، بیمارستان، تحقیق کیفی
  • شهره علی محمدی، میلاد سنگین آبادی، محمد علی سیف ربیعی، فاطمه شبیری صفحات 26-32
    مقدمه
    پارگی پره ترم زودرس پرده های زایمانی (PPROM) به پارگی پرده های زایمانی قبل از هفته 37 بارداری گفته می شود. این مطالعه با هدف بررسی عوارض مادری و نوزادی در زنان با پارگی زودرس کیسه آب انجام شده است.
    روش کار
    مطالعه حاضر یک مطالعه همگروهی است که پرونده های بیماران مراجعه کننده به بیمارستان فاطمیه شهر همدان در سال 1391 با تشخیص نهایی PPROM مورد بررسی قرار گرفت. واحدهای مورد پژوهش در دو گروه 50 نفر در گروه مراقبت در بیمارستان (کنترل) و 39 نفر که با رضایت شخصی مرخص شده است و در منزل تحت مراقبت بودند (مورد) قرار گرفتند و پارامترهای مورد نظر بین دو گروه مقایسه شده است. یافته ها با SPSS/21 و توسط تی تست و کای دو آنالیز شدند.
    یافته ها
    میانگین وزن، آپگار دقیقه اول و پنجم، هفته حاملگی در هنگام زایمان و میانگین فاصله پارگی کیسه آب تا زایمان به صورت معنی داری در گروه تحت مراقبت در خانه از گروه بستری در بیمارستان کمتر بود. میانگین سنی مادران، میانگین تعداد دفعات حاملگی، فراوانی مرگ نوزادی و میزان فراوانی کوریوآمنیونیت در گروه تحت مراقبت در خانه از گروه تحت مراقبت در بیمارستان به صورت معنی داری بیشتر بود.
    نتیجه نهایی: با توجه به نتایج مطالعه به طور روتین نمی توان مادران را در خانه تحت نظر داشت و بهتر است که بیمار در بیمارستان بستری و پزشک به صورت جداگانه برای هر بیمار تصمیم گیری کند.
    کلیدواژگان: پارگی زودرس پرده های جنینی، عوارض زایمانی، مراقبت پرستاری
  • شهلا خسروان، سید محمد خادم الحسینی، سعید سعادت، فاطمه مرادی کوشا صفحات 33-42
    مقدمه
    رضایت شغلی مخصوصا در میان پرستاران، چالشی حیاتی برای سازمان های مراقبت سلامت است. چرا که از عوامل موثر در ترک حرفه پرستاری و به عنوان فاکتوری مهم در ارتقاء این حرفه و رفتارهای مراقبتی پرستاران است. هدف از این مطالعه، تعیین تاثیر کاربرد فرآیند پرستاری بر رضایت شغلی پرستاران شاغل در بخش های ویژه می باشد.
    روش کار
    در این پژوهش نیمه تجربی 47 نفر از پرستاران شاغل در بخش های ویژه بیمارستان های شهر گناباد که به روش سرشماری انتخاب شده بودند در سال 1392 شرکت داشتند. برای بررسی رضایت شغلی از پرسشنامه مانوکیان که مبتنی بر پرسشنامه رضایت شغلی Mohrman-Cooke-Mohrman تدوین شده بود و برای یررسی اجرای فرآیند پرستاری از چک لیست ثبت فرآیند Hasson و Arnetz استفاده گردید. به پرستاران کاربرد عملی فرآیند پرستاری آموزش داده شد. قبل وپس از دو ماه کاربرد فرآیند پرستاری در بالین میزان رضایت شغلی سنجیده و همچنین میزان اجرای فرآیند پرستاری بررسی گردید. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از SPSS نسخه 20 و آمار توصیفی (میانگین و انحراف معیار) و تحلیلی (آزمون تی زوجی) صورت گرفت.
    یافته ها
    این مطالعه نشان داد که نمره رضایت کلی و رضایت درونی پرستاران قبل و بعد از کاربرد فرآیند پرستاری تفاوت معنا داری با هم داشت (001/0> P). این در حالیست که، نمره رضایت بیرونی پرستاران قبل و بعد ازمداخله تفاوت معنا داری با هم نداشت(136/0> P).
    نتیجه نهایی: نتایج پژوهش علاوه بر امکانپذیر بودن اجرای فرآیند پرستاری در بالین، نشان داد بکارگیری فرآیند پرستاری می تواند رضایت شغلی آنان را ارتقا دهد.
    کلیدواژگان: بخش های ویژه، رضایت شغلی، فرآیند پرستاری
  • محسن حجت، مهدی کریم یار جهرمی صفحات 43-51
    مقدمه
    بخش دیالیز از محیط های مهم در بیمارستان است که برای انجام وظیفه در آن دانشجویان پرستاری باید مهارتهای ویژه بالینی را فراگیرند و این مسئله فقط با تشریک مساعی دانشجویان با مربیان پرستاری امکان پذیر می باشد. مطالعه حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش بالینی توسط مربی بر کیفیت عملکرد دانشجویان پرستاری در بخش دیالیز انجام شده است.
    روش کار
    این پژوهش یک مطالعه نیمه تجربی است. جامعه پژوهش شامل کلیه دانشجویان پرستاری سال آخر که واحد کارآموزی در عرصه بخش دیالیز را می گذرانند(114 نفر) بود که به دو گروه آزمون (تحت آموزش مستقیم مربی) و کنترل تقسیم شدند. ابزار جمع آوری داده ها چک لیستی محقق ساخته با 23 سوال بود. اطلاعات پس از جمع آوری توسط نرم افزار SPSS و روش آماری توصیفی (فراوانی و درصد) و آزمون های مجذور کای، ویلکاکسون و تی مستقل و ضرایب همبستگی پیرسون و اسپیرمن، تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان داد اختلاف آماری معنی داری بین میانگین نمره عملکرد گروه آزمون و کنترل و نیز سطوح عملکرد بین دو گروه وجود دارد (001/0 P<). همچنین آزمون تی مستقل نشان می دهند که اختلاف آماری معنی داری بین نمره عملکرد و جنسیت (008/0 P=) و نمره عملکرد و معدل دانشجویان (001/0 P<) در هر دو گروه وجود دارد.
    نتیجه نهایی: ارائه آموزش بالینی در بخش های دیالیز با حضور مربی، باعث ارتقاء کیفیت آموزش و در نتیجه افزایش سطح آگاهی و بهبود عملکرد دانشجویان پرستاری می شود.
    کلیدواژگان: آموزش بالینی، دانشجوی پرستاری، دیالیز
  • فاطمه چراغی، سعیده الماسی، قدرت الله روشنایی، فتح الله بهنود، طیبه حسن طهرانی صفحات 52-63
    مقدمه
    آموزش یکی از وظایف مهم پرستار کودکان می باشد و می تواند والدین را در مدیریت صحیح درد ناشی از تانسیلکتومی کودک توانمند کند. هدف این مطالعه تعیین تاثیر آموزش به والدین بر کنترل درد ناشی از تانسیلکتومی در کودکان بستری در بیمارستان های شهر همدان در سال 1392 بود.
    روش کار
    در این کارآزمایی بالینی، 68 کودک 6 تا 12 سال بستری جهت تانسیلکتومی به همراه والد مراقب انتخاب و بصورت تصادفی بلوکی به دو گروه کنترل و آزمون تقسیم شدند. برای گروه آزمون آموزش فردی، کتابچه آموزشی و پیگیری تلفنی پس از ترخیص انجام شد. ابزار گردآوری داده ها چک لیست خودگزارش دهی سنجش درد و ثبت وقایع در منزل بود. داده ها توسط نرم افزار 16 SPSS، آمار توصیفی و آزمون های آنالیز واریانس با اندازه های تکراری، تی مستقل و کای دو تحلیل شدند.
    یافته ها
    در سه روز اول پس از ترخیص، بین میانگین نمرات شدت درد (006/0 p=)، درد بعد از بلع (008/0 p=) و اثر تسکینی مسکن (04/0 p=) گروه آزمون و کنترل اختلاف معنی دار آماری وجود داشت. تفاوت میانگین نمرات شدت درد در روز اول (004/0 p=) و دوم (04/0 p=)، درد بعد از بلع در روز اول (02/0 p=) و دوم (006/0 p=) و اثر تسکینی داروی ضد درد در روز دوم (01/0 p=) پس از ترخیص معنی دار بود.
    نتیجه نهایی: شدت درد و درد بعد از بلع کودکان گروه آزمون بخصوص در دو روز اول پس از ترخیص کمتر و اثر تسکینی داروی ضد درد بیشتر بود. لذا آموزش قبل از عمل جراحی تانسیلکتومی با افزایش دانش و توانمندی والدین بر کاهش درد کودکان در منزل موثر بود.
    کلیدواژگان: آموزش قبل از عمل جراحی، تانسیلکتومی، درد پس از عمل جراحی
  • مسعود خداویسی، فاطمه اشترانی، ناهید محمدی، علی بیک مرادی، حسین محجوب، مهردخت مزده صفحات 64-73
    مقدمه
    بیماری مولتیپل اسکلروزیس از شایعترین بیماری های ناتوان کننده ی سیستم اعصاب مرکزی است که سیر مزمن و طولانی داشته و کیفیت زندگی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد. مراقبت مستمر و مداوم دراین بیماری شایان توجه می باشد. این مطالعه با هدف تاثیر مراقبت پیگیر بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس انجام شد.
    روش کار
    این پژوهش یک کارآزمایی بالینی است. واحدهای موردپژوهش 72 بیمار مبتلا به مولتیپل اسکلروزیس مراجعه کننده به بیمارستان فرشچیان و انجمن مولتیپل اسکلروزیس همدان بودند که به روش جایگشت تصادفی در دو گروه آزمون و کنترل قرار گرفتند. کیفیت زندگی بیماران قبل و بعد از اجرای مدل مراقبت پیگیر با استفاده از پرسشنامه استاندارد MSQoL-54 مورد بررسی قرار گرفت. جهت آنالیز داده ها از آزمون مجذور کای، تی زوجی و تی مستقل و آنالیز واریانس اندازه های تکراری و نرم افزار SPSS 16 استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری تکراری برای مقایسه کیفیت زندگی بیماران درگروه آزمون، قبل، یک ماه و دو ماه بعد از انجام مدل مراقبت پی گیر، نشان داد میانگین نمرات کیفیت زندگی در مراحل مختلف سنجش، دارای تفاوت معناداری با یکدیگر بود (001/0> p). ولی در گروه کنترل میانگین نمرات کیفیت زندگی قبل، یک ماه و دو ماه بعد از انجام مدل مراقبت پیگیر دارای تفاوت معناداری نبود. نتایج آزمون تحلیل واریانس تکراری برای مقایسه ابعاد کیفیت زندگی در هر دو گروه آزمون و کنترل در هر سه زمان نشان داد که در تمامی ابعاد کیفیت زندگی اختلاف معناداری وجود دارد (001/0> p).
    نتیجه نهایی: با توجه به عدم درمان قطعی بیماری مولتیپل اسکلروزیس، اجرای مدل های مراقبتی اثربخش، مانند مدل مراقبت پی گیر می تواند در افزایش کیفیت زندگی این بیماران تاثیر مثبت داشته باشد.
    کلیدواژگان: ایران، کیفیت زندگی، مراقبت پی گیر، مولتیپل اسکلروزیس
  • مهناز خطیبان، شیوا گماروردی، علی بیک مرادی*، علیرضا سلطانیان صفحات 74-82
    مقدمه

    تبعیت از استانداردهای کنترل عفونت نیاز به آموزش مداوم پرستاران دارد. پژوهش حاضر با هدف تعیین تاثیر آموزش استانداردهای عمومی کنترل عفونت بیمارستانی بر درک پرستاران بخش مراقبت ویژه درمورد موانع تبعیت از استانداردهای عمومی کنترل عفونت انجام گرفته است.

    روش کار

    یک کارآزمایی بالینی تصادفی سازی شده با طرح پیش آزمون-پس آزمون روی 30 پرستار بخش مراقبت های ویژه در گروه کنترل و آزمون در دو بیمارستان دانشگاه علوم پزشکی همدان اجرا گردید. ابزار پژوهش، پرسش نامه ای پژوهشگرساخته ای بود که نظر پرستاران را در مورد موانع تبعیت از استانداردهای عمومی کنترل عفونت در مقیاس 0 تا 9 می سنجید. اعتبار پرسش نامه توسط پانل متخصصین و پایایی با آزمون- بازآزمون (82/0 = r) و آلفای کرونباخ 79/0 مورد سنجش قرار گرفت. این پرسش نامه قبل و بعد از آموزش توسط پرستاران دو گروه تکمیل گردید. از آزمون های فریدمن، کروسکال والیس و من ویتنی برای تحلیل داده ها با اطمینان 95/0 استفاده گردید.

    یافته ها

    تمامی شرکت کنندگان دو گروه از لحاظ ویژگی های مورد بررسی اختلاف معنی داری نداشتند (05/0< p). میانگین نمرات درک پرستاران از موانع رعایت استانداردهای کنترل عفونت در گروه آزمون و کنترل در ابتدای مطالعه از نظر آماری معنادار نبود. اما 14 و 30 روز پس از آموزش، میانگین نمرات درک در پرستاران گروه آزمون در رابطه با موانع رعایت استانداردهای کنترل عفونت تفاوت معنی داری داشت (05/0> p).
    نتیجه نهایی: آموزش بر درک پرستاران مراقبت ویژه از موانع تبعیت از استانداردهای عمومی کنترل عفونت تاثیر مثبت داشته است. بنابراین آموزش مداوم به پرستاران در این زمینه پیشنهاد می گردد.

    کلیدواژگان: آموزش، بخش های مراقبت ویژه، تبعیت از استانداردها، درک، کنترل عفونت
|
  • Eng Ghodratollah Karami, Mohhamad Khazaei, Mohhamad Reza Rezaii Mofrad, Davar Rabani, Hamidreza Ghilasi Pages 5-14
    Background
    Microbial contaminations occurred in “Intensive Care Unit” (ICU) is the substantial cause of infection transmission within hospitals. The infectious organisms can be transmitted mainly through contact with the surface of instruments. Indicating the contaminated sources is the primary step during the infection control program. This study aimed to evaluate the risk of cross infection in hospital ICU.
    Methods
    The study was performed during ten subsequent weeks in two distinct phases consisting of “Before” and “After” the cleaning program. Assessment of the cleaning efficacy was based on the ACC analysis، Gram staining، Cathalaze، Coagulaze، MSA and DNase approaches. Final results were reported as “Clean” and “Dirty”. The Mc Nemmar nonparametric analysis was used through the SPSS software version18.
    Result
    Visual assessment of instrument surfaces revealed 86% contamination. Using the SA and ACC indicators illustrated the contamination levels of 76. 5% and 12. 7%، respectively. The maximum levels of contamination according to visual، SA and ACC approaches were belonged to door handles (100%)، floor and patient bed and chairs (85%)، and desk belonged to patient bed and waiting chair (22. 5%)، respectively. The rate of contamination after the cleaning program was decreased for telephone set using the visual method (p<0. 021). The rate of contamination after the cleaning program also was decreased for patient bedsides using the ACC method (p<0. 021).
    Conclusion
    The risk of infection transmission can be afforded via the source identification and establishing a cleaning and disinfection program. Preparing the integrated instruction and guideline regarding to the cleaning، disinfection and continues monitoring would be efficient to reduce the risk of cross infections.
    Keywords: Disinfection, Hospital, ICU, Infection Control
  • Hossien Ebrahimi, Efat Sadeghian, Naeimeh Seyedfatemi Pages 15-25
    Background

    Consideration of patient autonomy is an essential element in individualized and patient-centered care. Since outcomes of respect for patient autonomy، as one of the four key principles of ethical practice and health-related، is required for autonomy support and it is not clear this study was performed to explore outcomes of respect for patient autonomy in hospital.

    Methods

    This study was conducted with qualitative research approach and conventional content analysis method in 2013. With the use of purposeful sampling 13 patients، 7 nurses and 1 doctor were interviewed over a 10-month period in Tabriz and Hamadan teaching hospitals of Iran. The data were obtained by interviews with participants. The data were analyzed using qualitative content analysis method and using MAXQDA10 software.

    Result

    out of 21 contributors included in study، we concluded 494 primary code، 13sub categories and four themes that indicated nature and dimensions of patients’ perception from consequences of respect for patient’s autonomy. These themes included: 1. Mental and physical comfort 2. Reduce dependence 3. Adherence 4. Trust.

    Conclusion

    Resultsof this study showed outcomes of respect for patient autonomy. These results can help the treatment team until motivate to respect for patient autonomy.

    Keywords: Autonomy, Outcomes, Patients, Hospital, Qualitative study
  • Dr Shohre AliMohammadi, Dr Milad Sanginabadi, Dr Mohammad Ali Seifrabie Pages 26-32
    Background
    Premature rupture of membranes preterm (PPROM) is the term used when the pregnancy is less than 37 completed weeks of gestation. The purpose of this study was to compare of maternal & Neonatal complications in women between outpatients & Inpatients with PPROM.
    Methods
    This study was a cohort study، All the mothers diagnosed and admitted because of PPROM with 24- 34 weeks gestational age in Fatemieh hospital since march 2012 to march 2013 were divided into two groups given that they remained in the hospital until delivery (discharged by physician order، n=50)، or had been discharge with patient consent، n=39. All parameters were compared between the two groups. Data processing and statistical analysis were performed using SPSS/21.
    Result
    The mean of neonatal birth weights، Apgar score، gestational age at delivery and interval between PPROM until time of delivery in home care group were significantly less than hospital care group. The mean of maternal age، number of pregnancies، neonatal death and the incidence of chorioamnionitis in the home care group were significantly more than hospital care group.
    Conclusion
    according to the results of our study due to the our country’s cultural background and not returning back for their medical follow-up by mothers that have been discharged with personal consent، it is better that Patients be hospitalized in the hospital until delivery or discharge by the physician order and explain home care common and important problems Individually for each patient.
    Keywords: Nursing care, Obstetrics Complication, Preterm Premature Rupture of Membranes
  • Fateme Shahla Khosravan, Saeed Saadat, Fatemeh Moradi Kosha Pages 33-42
    Background
    job satisfaction، especially among nurses is a crucial challenge in health care organizations. The aim of this study is to determine the effect of nursing process on job satisfaction of employed nurses in Intensive Care Units.
    Methods
    This was a semi-empirical study. The statistical population of this research includes 47 employed nurses in Intensive Care Units of Gonabad hospitals in 1392. And these people have been chosen by census methods. In order to assess job satisfaction، we use Manokian questionnaire which was based on job satisfaction questionnaire of Moherman-Cooke-Moherman and for registering and implying nursing process we use check lists of registration process of Hasson and Arnetz. Then nurses were thought about practical use of nursing process and before and after two month using this nursing process، job satisfaction rate and the rate of implying nursing process again were checked. Data analysis was done by SPSS 20 program and using descriptive (average and standard deviation and…) and analytic census (T-paired tests).
    Result
    this study showed that there is a significant difference between internal satisfaction and total satisfaction scores of nurses before and after applying nursing process (p<0. 001). However، the external satisfaction scores of the nurses after and before the intervention were not significantly different (p<0. 136).
    Conclusion
    The results of this study show that not also implying nursing process in clinical situation is possible، but also using nursing process can improve nurses’ job satisfaction.
    Keywords: Intensive Care Units, Job Satisfaction, Nursing Process
  • Pages 43-51
    Background
    Today، nursing education، basing on programs that emphasize the role of nursing instructors and special attention on students.
    Methods
    This was a quasi- experimental study. The population of the study consisted of all nursing students in their last year of their field training who were being trained in their dialysis unit (n =114) and were divided into two experimental and control groups. The experimental group was trained by the instructor. Data collection tool consisted of the researcher made checklist of 23 questions. The data were analyzed by the software SPSS using descriptive statistics (frequency and percentage) and chi-square، Wilcoxon and independent t tests and Pearson and Spearman correlation coefficients.
    Result
    The results showed that there is a statistically significant difference between mean score of experimental and control group as well as performance level of both groups (p<0. 001). Also، the Independent t-test shows that there is a significant differences between the performance score and gender (p=0. 008) and performance scores and students’ mean (p=<0. 001) in both groups.
    Conclusion
    Providing clinical training in intensive care units، such as dialysis with the presence of the trainer will increase the quality of education and thereby enhance awareness and improve nursing students'' performance.
    Keywords: Clinical Education, Dialysis, Nursing Students
  • Dr Fateme Cheraghi, Saeide Almasi, Dr Ghodratollah Roshanaee, Dr Fathollah Behnud, Tayebe Hasan Tehrani Pages 52-63
    Background
    The training is a one of important duties pediatric nurse and can empower parents to proper management the child''s tonsillectomy pain. This study with the aim of determines the effect of parents training on pain controlling in pediatric tonsillectomy in children admitted to Hamadan hospitals in 2013 was performed.
    Methods
    In this randomized clinical trial study، 68 children 6 to 12 years admitted for tonsillectomy with a parent selected and randomly divided to control and case groups. For case group individual training، booklet and after discharge telephone follow-up were performed. Data collecting tools were the check list of self- reporting of pain and home dairy. Data were analyzed by SPSS 16 software، descriptive statistics and repeated measures ANOVA، independent t test and Chi-square test.
    Result
    In Three days after discharge، there was statistically significant differences between mean pain intensity scores (p=0. 006)، pain after swallowing (p=0. 008) and the sedative effect of analgesics (p=0. 04) in the experimental and control groups. Differences in pain intensity scores on the first day (p=0. 004) and second (p=0. 04)، pain after swallowing on the first day (p=0. 02) and second (p=0. 006) and the sedative effects of analgesic on the second day (p=0. 01) after discharge were significant.
    Conclusion
    Pain intensity and pain after swallowing particular in the first two days after discharge lower and sedative effect of analgesic was higher in case group’s children. Therefore، training before tonsillectomy، with increases of knowledge and the skills of parents to manage pediatric pain at home was effective.
    Keywords: Postoperative Pain, Preoperative Education, Tonsillectomy
  • Masoud Khodaveisi, Fatemeh Ashtarani, Nahid Mohammadi, Ali Beikmoradi, Hossein Mahjub, Mehrdokht Mazdeh Pages 64-73
    Background
    Multiple sclerosis (MS) is the most common debilitating diseases of the central nervous system that is a chronic and prolonged and human quality of life is affected. Continuous care in this disease is remarkable. This study with aim of the effects of continuous care، on the quality of life patients with MS was performed.
    Methods
    this study is randomized clinical trial. The Participants were 72 patients with multiple sclerosis referred to Farshchian Hospital and Multiple Sclerosis Society of hamadan that were divided into two groups، intervention and control groups. The quality of life patients before and after the performance of continuous care model assessed by MSQoL-54 standard questionnaire. For the analysis of data from Chi-square test، paired t، and independent t-tests and repeated measures and SPSS 16 statistical software was used.
    Result
    Results of the repeated measures ANOVA to compare the quality of life patients in the intervention group، before one month and two months after continuous care model showed that the mean scores quality of life at the different stages measured، ha significant differences with each other (P<0. 01). But in the control group، before one month and two months after continuous care model had not a significant difference. The results of repeated measures ANOVA to compare the quality of life in both intervention and control groups at each three times showed that، There is a significant difference in quality of life (P<0. 01).
    Conclusion
    According to no exact treatment of chronic diseases، applying of effective care models such as continuous care model to improve the quality of life of these patients is effective.
    Keywords: Continuous Care Model, Iran, Multiple Sclerosis, Quality of Life
  • Doctor Mahnaz Khatiban, Student Shiva Gomarverdi, Doctor Ali Bik Moradi, Doctor Ali Reza Soltaniyan Pages 74-82
    Background

    The most important factors in the prevention of nosocomial infections are considering the infection control standards with short term and continuing education for nurses. This study was conducted to determine the effect of education on impediments of adherence of intensive care nurses from infection control standards.

    Methods

    A randomized clinical trial was carried out with two group design pre and post-test control group including 30 nurses of intensive care units of hospitals of Hamadan University of Medical Sciences by theoretical and clionical lectures، focus group discussion and practical workshops in the intensive care units. The research tool was a researcher asking the nurses about impediments of adherence to infection control standards by measuring with a scale from 0 to 9. The r eliability and validity of the questionnaire was determined by expert panels، the test - retest (r = 0. 82) and Cronbach Alpha (0. 79). The questionnaires were completed by nurses in both the test and control groups before and after education. Statistical analysis was done by Friedman، Kruskal-Wallis and Man-Witni test.

    Result

    There were not significant different among participants in two groups (p<0. 05). The mean scores of nurses'' perceptions about adherence impediments in test and control groups at baseline were not statistically significant. But 14 and 30 days after education، the mean increased in nurses'' perception about adherence impediments in test group (p<0. 05).

    Conclusion

    The education about infection control standards had a positive impact on nurses’ perception about adherence impediments. So the training of infection control standards is recommended short term and continiously.

    Keywords: Adherence, Education, Guideline, Infection Control, Intensive Care Units, Perception