فهرست مطالب

مجله بیوتکنولوژی کشاورزی
سال ششم شماره 2 (پیاپی 14، تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/29
  • تعداد عناوین: 10
|
  • مهناز آشنایی*، بهروز جعفرپور، سعید ملک زاده شفارودی صفحه 1
    ویروس خراشک حلقوی میخک (Carnation etched ring virus، CERV)، عضو جنس Caulimovirus و خانواده ی Caulimoviridae است. این ویروس به عنوان دومین ویروس مهم میخک پس از ویروس ابلقی میخک محسوب می شود. به منظور شناسایی ویروس مذکور، در طی بازدید از گلخانه های میخک استانهای خراسان رضوی (مشهد) و مرکزی (محلات)، نمونه های مشکوک به آلودگی جمع آوری گردید. تشخیص اولیه CERV با استفاده از آزمون سرولوژیکی الایزای غیر مستقیم صورت گرفت. استخراج DNA از برگهای تازه نمونه های آلوده، با استفاده از بافرCTAB انجام شد. در آزمون PCR پس از به کار بردن جفت آغازگرهای اختصاصی قطعه ای به اندازه 1500 جفت باز، واقع در ناحیه اینکلوژن بادی تکثیر شد. ترادف های بدست آمده، همراه با تعدادی از ترادف های کائولیموویروس های موجود در بانک ژن مقایسه شد. دندروگرام با استفاده از ترادف ژن اینکلوژن بادی با نرم افزار MEGA5 و به روش Neighbor joining ترسیم گردید. نتایج حاصل از آنالیزهای فیلوژنی نشان داد که جدایه محلات بیشترین نزدیکی را با جدایه هند (AJ853858) به میزان 4/99% دارد. از طرفی شباهت دو ایزوله ایرانی به یکدیگر 2/ 92% و با سایر جدایه های موجود در بانک ژن بین 90 تا 4/ 99% است. در بررسی تغییرات آمینواسیدی جدایه ها، بیشترین تغییرات در جدایه هلند مشاهده گردید. اگرچه تفاوت قابل ملاحظه ای به میزان 9/9 2-6/ 60% در سطح توالی های آمینواسیدی مربوط به ناحیه اینکلوژن بادی در بین کائولیموویروس ها وجود داشت.
    کلیدواژگان: آنالیز فیلوژنتیکی، واکنش زنجیره ای پلیمراز، ویروس خراشک حلقوی میخک
  • مرضیه اسدی آقبلاغی، محمد کابلی*، حمیدرضا رضایی، وحید زمانی صفحه 15
    گرگ (Canis lupus) در گستره وسیعی از کشور به استثنای نواحی بیابانی پراکنش دارد. مطالعات اخیر نشان داد که سگ ها (Canis lupus familiaris) حاصل اهلی سازی گله های کوچک گرگ در جنوب غربی و جنوب شرقی آسیا هستند، در نتیجه تشابه ژنتیکی این دو گونه بسیار زیاد است. با توجه به اینکه نشانگر ناحیه کنترل ژنوم میتوکندری که به دلیل نرخ جهش پذیری بالا قادر است اختلافات درون گروهی را بخوبی نشان دهد، پارامتر های نوکلئوتیدی توالی ناحیه کنترل ژنوم میتوکندری در دو گونه گرگ و سگ بررسی شد. بر اساس نتایج بدست آمده، در میزان فراوانی بازهای آدنین، سیتوزین، تمینین و گوانین در ناحیه کنترل ژنوم میتوکندری دو گونه گرگ و سگ اختلاف قابل توجهی مشاهده نشد. الگوهای جانشینی نوکلئوتیدی نیز میزان بالایی از نرخ تغییر و تبدیل در ناحیه کنترل ژنوم میتوکندری، در این دو گونه نشان دادند. نتایج حاصل این پژوهش همچنین نشان داد که گرگ های ایران در حال حاضر از لحاظ ژنتیکی از وضعیت مناسبی برخوردار هستند ولی با توجه به روند تخریب زیستگاه ها در سطح کشور ممکن است در آینده در معرض خطر نابودی قرار گیرند.
    کلیدواژگان: گرگ، سگ، اهلی سازی، ایران
  • هدیه اسلام پناه، آذر شاه پیری*، احسان شیخ الاسلام صفحه 27
    حفظ تعادل شرایط اکسیداسیون- احیا (ردوکس) در سلول برای انجام متابولیسم های مختلف سلولی و فعالیت مسیرهای انتقال پیام بسیار حیاتی است. در موجودات زنده مکانیسم های مختلف مولکولی در حفظ این تعادل نقش دارند. سیستم تیوردوکسین وابسته بهNADPH سیستمی متشکل از تیوردوکسین ردوکتاز وابسته بهNADPH، تیوردوکسین و NADPH می باشد که نقش مهمی در انتقال الکترون از NADPH به باندهای دی سولفیدی در بسیاری از پروتئین های سلولی دارد و بدین ترتیب با تنظیم تبادلات تیول-دی سولفید درحفظ تعادل ردوکس سلولی دخالت دارد. در تحقیق حاضر توالی ژن کد کننده ی یکی از ایزوفرم های NTRاز گیاه برنج که قبلا OsNTRB نامیده شده بود، در ناقل بیانی pET28a به همراه شریک الحاقی His6-tag همسانه سازی و پلاسمید نوترکیب به میزبان بیانی اشرشیا کلی ((E.coli سویه Rosetta (DE3) منتقل شد. مقدار قابل توجهی از فرم نوترکیب این پروتئین پس از القا محیط کشت باکتری با IPTG تولید و با استفاده از کروماتوگرافی جذبی خالص سازی شد. بیان هترولوگ و خالص سازی فرم نوترکیب OsNTRB امکان بررسی برهمکنش این پروتئین را با دو تیوردوکسین موجود از دو منشا مختلف گیاه جو (HvTrxh1) و باکتری اشرشیاکلی (EcTrx) فراهم ساخت. نتایج نشان داد فرم نوترکیب OsNTRB در محیط این ویترو فعال بوده و در حضور NADPH می تواند هر دو تیوردوکسین گیاهی و باکتریایی را احیا نماید. با این حال سرعت برهمکنش آن با تیوردوکسین HvTrxh1 بسیار بالاتر از EcTrxبوده و تفاوت قابل توجهی نشان داد.
    کلیدواژگان: برنج، تیوردوکسین ردوکتاز، تیوردوکسین، پروتئین نوترکیب
  • راویه حیدری، عاطفه صبوری*، حسین علی فلاحی، احمدرضا دادرس صفحه 41
    با توجه به اهمیت پژوهش های مرتبط با تنش های غیرزیستی، پژوهش حاضر در راستای شناسایی نشانگرهای مولکولی که ارتباط معنی داری با صفات مرتبط با تحمل به تنش غرقابی در جو دارند، انجام گرفت. این بررسی با استفاده از نشانگرهای AFLP و 40 ژنوتیپ جو صورت پذیرفت. به طور کلی 22 متغیر شامل هشت صفت در هر دو شرایط نرمال و تنش غرقابی از جمله وزن خشک اندام هوایی، طول، حجم، وزن تر، وزن خشک، سطح، قطر و چگالی سطح ریشه به همراه شش شاخص تحمل به تنش (SSI، STI، GMP، TOL، YI و YSI) ارزیابی شد. هفت ترکیب آغازگری EcoRI و MseI در کل تعداد 245 نوار تولید نمودند که از این تعداد، 227 نوار چندشکل بودند و به طور متوسط 37/ 92 درصد چندشکلی داشتند. سه ترکیب E90-M160، E100-M160 و E90-M150 نسبت به سایر ترکیبات مقادیر بالاتری از شاخص های تنوع ژنتیکی را به خود اختصاص دادند و در تمایز ژنوتیپ ها موثرتر بودند. تجزیه ارتباط با استفاده از ماتریس ساختار جمعیت و با مدل های آماری GLM و MLM، با استفاده از نرم افزار TASSEL برای 22 متغیر انجام شد. مدل MLM در سطح احتمال پنج درصد، 87 نشانگر را مرتبط با صفات ارزیابی شده شناسایی نمود. مطابق نتایج تجزیه ارتباط در شرایط نرمال بالاترین ضریب تبیین به نشانگر E100-M160-27 با توجیه 32 درصد از تغییرات قطر ریشه و برای شاخص های تحمل و تحت تنش غرقابی به ترتیب به نشانگر E80-M150-1 با 24 درصد توجیه تغییرات شاخص GMP و نشانگر E100-M150-22 با تبیین 24 درصد از تغییرات فنوتیپی وزن خشک اندام هوایی اختصاص داشت.
    کلیدواژگان: تجزیه ارتباط، ساختار جمعیت، تنش غرقابی، نشانگرهای AFLP
  • ندا دیدار، مقصود پژوهنده*، فاطمه محمودی صفحه 61
    کنترل زمان گلدهی نیازمند فعالیت متوالی ژن های مختلفی است که خود تحت کنترل فاکتورهای محیطی و درونی می باشند. برخی از این ژن ها از قبیل(Curly Leaf (CLF نقش مهارکنندگی در آغاز گلدهی دارند. بنابراین، با خاموش کردن این قبیل ژن ها می توان آغاز گلدهی در گیاهان را تسریع کرد. در این تحقیق، از تکنیکRNA Silencing برای خاموش کردن ژن CLF در گیاه آرابیدوپسیس جهت بررسی قابلیت های این روش در تولید گیاهان زودگلده استفاده شد. ابتدا، برای تولید ساختار سنجاق سری (Hairpin)، قطعه ای از ژن CLF آرابیدوپسیس به روش PCR تکثیر و در دو مرحله، در دو جهت سنس و آنتی سنس در وکتور pFGC5941 همسانه سازی شد. در مرحله بعد، وکتور حاصل به روش آگروباکتریوم، به گیاه آرابیدوپسیس انتقال یافت. همانطور که انتظار می رفت، گلدهی در گیاهان تراریخته بدست آمده، زودتر از گیاهان طبیعی صورت گرفت. در تایید نتایج بدست آمده، آزمایش RT-qPCR نشان داد که در مقایسه با گیاهان طبیعی، بیان ژن CLF در گیاهان تراریخته کاهش و برعکس، بیان ژن FT که یک ژن محرک گلدهی است، افزایش یافته است. نتایج این تحقیق نشان می دهد که از RNA Silencing، می توان به عنوان یک روش جدید و سریع به منظور ایجاد گیاهان زودگلده استفاده کرد.
    کلیدواژگان: Arabidopsis thaliana، گلدهی، CLF، گیاه تراریخته زودگلده، RNA Silencing
  • ماهرخ شربتخواری، زهرا سادات شبر*، سرالله گالشی، افشین سلطانی، بابک ناخدا صفحه 75
    انتقال مجدد قندهای محلول ساقه گندم به ویژه فروکتان در شرایط تنش اهمیت زیادی در پر نمودن دانه و تولید عملکرد دارد. به منظور مطالعه اثر شوری بر بیان ژن های کلیدی دخیل در این سازوکار، ارقام متحمل بم و حساس قدس از نظر بیان ژن های 1-sst و 6-sft دخیل در بیوسنتز فروکتان، ژن های 1-feh و ivr به ترتیب دخیل در تجزیه فروکتان و ساکارز و ژن sut1 دخیل در انتقال ساکارز به روش Real-Time PCR بررسی شدند. آزمایش در گلخانه بر پایه طرح کاملا تصادفی به روش فاکتوریل، در سه تکرار و اعمال شوری از شروع گلدهی با آب آبیاری با هدایت الکتریکی dSm-1 15 به همراه تیمار شاهد انجام شد. نمونه برداری ساقه برای اندازه گیری فروکتان در پنج نوبت به فاصله یک هفته طی پر شدن دانه، نمونه برداری برای اندازه گیری محتوای نسبی آب و پرولین از برگ و برای آزمایشات مولکولی از ساقه و بذر طی یک نوبت در 21 روز پس از گلدهی انجام شد. مقدار انتقال مجدد از تفاضل حداکثر و حداقل فروکتان محاسبه گردید. نتایج نشان داد اثر شوری بر محتوای نسبی آب و پرولین معنی دار بود. طی شوری القای انتقال مجدد و افزایش معنی دار بیان ژن های 1-sst، 1-feh و ivr ساقه و sut1 بذر در بم اتفاق افتاد. بیان ژن های 1-feh و ivr با انتقال مجدد فروکتان در شوری همبستگی مثبت و معنی دار داشت. بر اساس نتایج، رقم بم با توانایی بالاتر در تجزیه و انتقال فروکتان طی پر شدن دانه به کمک تنظیم بیان ژن های درگیر در این مسیر، در استفاده از ذخایر ساقه طی شوری موفق تر بوده و عملکرد بالاتری تولید کرد.
    کلیدواژگان: شوری انتهای فصل، انتقال مجدد فروکتان، بیان ژن
  • حسین صبوری*، مهناز کاتوزی صفحه 91
    قدرت جوانه زنی بالا یکی از فاکتورهای مهم برای استقرار گیاه در شرایط تنش خشکی است. شناخت ساختار ژنتیکی صفات مرتبط با جوانه زنی در شرایط تنش یکی از اهداف برنامه های اصلاحی می باشد. سرعت جوانه زنی، طول ریشه چه و طول ساقه چه در شرایط تنش اسمتیک خشکی با استفاده از نقشه ژنتیکی حاصل از 74 نشانگر ریزماهواره و 192 خانواده(F2:4 (12 گروه پیوستگی جمعیت طارم محلی × خزر ردیابی شد. در این مطالعه سه QTL با اثر افزایشی مثبت در جهت افزایش قدرت بذر در فاصله بین نشانگرهای RM466 و RM259 روی کروموزوم 1 شناسایی شد. از بین QTLهای تشخیص داده شده qGR-1a بزرگ اثر بوده و بیش از 27/ 26 درصد از تغییرات مرتبط با سرعت جوانه زنی را کنترل نمود. همبستگی بین صفات مذکور و همپوشانی QTLها ناحیه مذکور نشان داد که از این ناحیه کروموزومی می توان برای برنامه های انتخاب به کمک نشانگر استفاده نمود.
    کلیدواژگان: برنج، تحمل به خشکی، جوانه زنی، مکان یابی ژن های کمی
  • سمانه عابدی، رضا درویش زاده*، ایرج برنوسی، بابک عبدالهی مندولکانی صفحه 101
    گل جالیز (Orobanche spp.) پارازیت اجباری ریشه ی گیاهان زراعی مختلفی است. جهت بررسی تنوع ژنتیکی 51 نمونه متعلق به جمعیت های مختلف از 3 گونه گل جالیز منطقه ی شمال غرب ایران، 34 آغازگر ISSR استفاده شد. از بین آغازگرهای مورد مطالعه، 20 آغازگر باندهای چند شکل تولید نمودند. از مجموع 261 باند تولید شده توسط آغازگرها، 254 باند (94%) چندشکل بودند. در بین گونه های مورد مطالعه، گونه «O. aegyptiaca Pers.» دارای دو باند اختصاصی بود. تجزیه خوشه ای، نمونه های گل جالیز جمع آوری شده را در 6 گروه اصلی قرار داد، بطوریکه تفاوت منطقه ی جغرافیایی تاثیر چندانی بر تنوع ژنتیکی نمونه ها نداشت. براساس نتایج تجزیه واریانس مولکولی، تنوع ژنتیکی درون گونه ها 100% بود. سطح بالای تنوع ژنتیکی درون گونه ها، ضرورت توجه به تنوع پارازیت در طراحی پروژه های اصلاحی، جهت ایجاد مقاومت در گیاهان میزبان را نشان می دهد.
    کلیدواژگان: تنوع ژنتیکی، تجزیه خوشه ای، تجزیه واریانس مولکولی، گل جالیز، نشانگر ISSR
  • مریم عرب نژاد، حمید محمدی*، حسین معصومی، همایون فرهمند صفحه 115
    در طول بهار و تابستان سال 1391 برای شناسایی قارچ های بیمارگر و علائم بیماری همراه با زوال درختان انگور، از مناطق مختلف استان کرمان بازدید به عمل آمد و از شاخه و تنه درختان دارای علائم زوال، نمونه برداری شد. جداسازی عوامل قارچی از بافت های تغییر رنگ یافته چوب و با استفاده از محیط کشت عصاره مالت-آگار (Malt Extract Agar = MEA) حاوی 100 میلی گرم بر لیتر از سولفات استرپتومیسین (MEAS) انجام شد. جدایه های به دست آمده بر اساس ویژگی های ریخت شناختی و محیط کشت شناسایی شدند. شناسایی ریخت شناختی جدایه های Phaeoacremonium با تکثیر و تعیین ترادف بخشی از ژن بتا توبولین (b-tubulin gene) با استفاده از دو آغازگر T1 و Bt2b و شناسایی جدایه های Botryosphaeria با تکثیر و تعیین ترادف بخشی از ناحیه ITS (ITS1+ 5.8S+ ITS2) با استفاده از دو آغاز گر ITS4 و ITS5 مورد تایید قرار گرفت. در این مطالعه، 476 جدایه قارچی از درختان بیمار به دست آمد. دو گونه Phaeoacremonium aleophilum و Phaeomoniella chlamydospora به ترتیب با 103 و 50 جدایه دارای بیشترین فراوانی بودند. این نخستین گزارش از شناسایی مولکولی گونه های Pm. aleophilum، Pa. chlamydospora، Pm. parasiticum و Botryosphaeria dothidea همراه با علائم متنوع داخلی زوال انگور در استان کرمان می باشد.
    کلیدواژگان: بتا توبولین، ITS، Vitis vinifera
  • لیلا قره داغی*، حسین مرادی شهربابک، مصطفی صادقی، مهدی گنج خانلو صفحه 133
    پژوهش حاضر با هدف مطالعه ارتباط چند شکلی ژن IGF-I با صفات رشد و تولید شیر در بزهای نژاد مهابادی به روش PCR-SSCP انجام شد. در این مطالعه از 89 راس بز و 51 راس بزغاله نژاد مهابادی موجود در مزرعه پردیس کشاورزی و منابع طبیعی دانشگاه تهران، واقع در کرج با استفاده از لوله های خلاء حاوی EDTA از سیاهرگ وداج خونگیری شد. استخراج DNA از خون با روش نمکی بهینه یافته انجام شد و واکنش زنجیره ای پلی مراز (PCR) برای تکثیر قطعه 365 جفت بازی اگزون 4 ژن IGF-I صورت گرفت. برای تعیین چندشکلی نمونه ها الکتروفورز محصولات PCR پس از تک رشته ای شدن قطعات (روش SSCP) روی ژل پلی اکریل آمید و رنگ آمیزی ژل به روش نیترات نقره انجام شد. نتایج بیانگر وجود دو الگوی باندی متفاوت بود که فراوانی الگوهای ژنوتیپی 1 و 2 به ترتیب 7/ 65 % و 3/ 34% بود. آنالیز آماری نشان داد که صفت تولید شیر ارتباط معنی داری با الگوهای باندی دارد (P<0.05)، ولی اثر ژنوتیپ های IGF-I بر درصد چربی، پروتئین و شمار سلول های بدنی معنی دار نبود(P<0.05)، همچنین آنالیز داده های مربوط به صفات رشد، نشان داد که ژنوتیپ های مختلف IGF-I، اثر معنی داری بر وزن تولد، وزن از شیرگیری، افزایش وزن روزانه، مقدار خوراک مصرفی80 روز و وزن نهایی بزغاله ها نداشت.
    کلیدواژگان: ژن IGF، I، چندشکلی، PCR، SSCP، بز نژاد مهابادی
|
  • M. Ashnayi *, B. Jafarpour, S.Malekzadeh, Shafaroudi Page 1
    Carnation etched ring virus (CERV) is a member of family caulimoviridae, caulimovirus genus. The virus is the second important virus after Carnation mottle virus to infect carnation. In order to investigate the presence of this virus in greenhouses carnation plants of Khorasan Razavi (Mashhad) and Markazi (Mahallat) provinces samples which have been showed the symptoms were collected. Primary identification of CERV tested by Indirect enzyme-linked immunosorbent assay. Total DNA was extracted from fresh young leaf tissue by CTAB buffer. Polymerase Chain Reaction (PCR) was carried out using specific primers and fragments of 1500 bp were amplified by PCR. Comparisons were made between these isolates and related sequences of other caulimoviruses available in Genbank. The phylogenetic tree of inclusion body (IB) gene of CERV was drown, by MEGA5 software using Neighbor joining method. The results showed that the maximum similarity of Mahallat isolate was 99.4% to Indian isolate (AJ853858). Comparision of nucleotide sequences was shown the homology of two Iranian isolates together (92.2%) and with the other isolates (90- 99.4%). Maximum amino acid changes were indicated in Holland isolate. Although there was a significant difference (60.6-92.9%) in amino acid level between the sequences of the IB region of different caulimovirus.
    Keywords: Phylogenetic analysis, Polymerase chain reaction, Carnation etched ring virus
  • M.Asadi Aghbolaghi, M.Kaboli *, H.R. Rezaei, A.Shabani, W.Zamani Page 15
    The wolf (Canis lupus) in Iran is widely distributed all over the country, except in the deserts. Recent studies showed that dogs (Canis lupus familiaris) were domesticated by managing small packs of wolves in south-west and south-east of Asia, and consequently, they are very similar genetically. We used mitochondrial DNA control region (D-Loop) to compare the nucleotide parameters between wolf and dog populations in the country, since it shows a high mutation rate and is known as a good marker to identify intra-group variations. Our results revealed that there were no significant differences in the frequencies of adenine, cytosine, thymine and guanine bases of the control region between wolf and dog populations. Furthermore, nucleotide substitution patterns of this region uncovered a large value of transitions and transversions in both species. The results also demonstrated that wolf populations in Iran have maintained favorable genetic diversity, but habitat destruction is very likely to affect them in near future.
    Keywords: Wolf, dog, mtDNA control region, Iran
  • H.Eslampanah, A.Shahpiri *, E.Shaykholeslam Esfahani Page 27
    Maintaining redox homeostasis in the cell is critical for different cellular metabolisms and signal transduction pathways. In plants different molecular mechanisms are involved in maintaining cellular redox homeostasis. NADP/thioredoxin system, consisting of NADPH, NADP-thioredoxin reductase (NTR) and thioredoxin plays important role as electron donor to disulfide bonds in many cellular proteins. In this study, the gene encoding one of NTR isoform from rice, namely OsNTRB was cloned in pET28a as fusion with His6-tag and transferred to Roseta (DE3), a strain of Escherichia coli. Considerable amount of His- OsNTRB was produced after induction of bacteria culture with IPTG and purified using affinity chromatography. Heterologous expression and purification of recombinant form of OsNTRB enabled us to study the interaction of this protein with thioredoxin from barley (HvTrxh1) and E. coli (Ec Trx). The results showed that recombinant form of OsNTRB is active and can reduce both HvTrxh1 and EcTrx in vitro. However the rates of reaction with these two Trx were significantly different.
    Keywords: Thioredoxin reductase, Thioredoxin, Rice, Recombinant Proteins
  • R.Heydari, A. Sabouri *, H.Sabouri, H.A.Fallahi, A.R.Dadras Page 41
    According to the importance of studies of abiotic stress, present study was done in order to identify of molecular markers with significant association to flooding stress tolerance in barley. This study carried out using of AFLP markers and 40 barley genotypes. Generally 22 variables in both normal and flooded, eight characters including shoot dry weight, length, volume, wet weight, dry weight, leaf area, root diameter and density tolerance was assessed with six indicators (SSI, STI, GMP, TOL, YI and YSI). Seven primer combinations of EcoRI and MseI a total of 245 bands were produced, of which, 227 bands were polymorphic and had an average of 92.37 percent polymorphism. Three combinations E90-M160, E100-M160 and E90-M150 had higher values of genetic variation compared to other combinations and were more effective in distinguish of genotypes. Association analysis was performed using structure matrix and statistical models of GLM and MLM by using of TASSEL software for 22 variables. The MLM model in 5 percent probability level identified 87 markers related to evaluated traits. According to the results of association analysis in normal condition the highest of coefficient of determination was for E100M16027 with explanation of 32 percent of root diameter variation and for tolerance indices and stress condition the highest coefficient of determination were for E80M1501 and E100M15022 with 24 percent explanation of variation of GMP index and shoot dry weight respectively.
    Keywords: Assosiation analysis, Population structure, Flooding stress, AFLP Markers
  • N.Didar, M. Pazhouhandeh *, F. Mahmoudi Page 61
    The control of flowering time requires activation of a cascade of successive genes which are affected by several internal and external factors. Some of these genes, such as Curly Leaf (CLF), have inhibitory effect on flowering. Thus, by silencing of these genes, initiation of flowering can be accelerated. In this research, the RNA Silencing technology is used to investigate the possibility of production of early-flowering plants via CLF silencing. First, in order to produce hairpin structure, a fragment of CLF gene of Arabidopsis thaliana was amplified by PCR and then cloned in two sense and antisense directions, into pFGC5941 vector. The resulted recombinant vector was then transferred into Arabidopsis plants via Agrobacterium method. As expected, initiation of flowering was accelerated in transgenic plants in comparison with the wild-type plants. In agreement to the obtained results, RTqPCR analysis showed that CLF expression in transgenic plants was decreased in comparison with the wild-type plants. In contrast, FT (a gene which induces flowering) expression was increased in transgenic plants. These results show that RNA silencing as a novel and timesaving biotechnological method could be applied to generate early-flowering plants.
    Keywords: Arabidopsis thaliana, Flowering, CLF gene, Early flowering, RNA silencing
  • Z.S.M.Sharbatkhari, Shobbar *, S.Galeshi, A. Soltani, B.Nakhoda Page 75
    Remobilization of water soluble carbohydrates of wheat stem especially fructan play an important role in grain filling and yield production under stress. To study the effect of salt stress on the key genes involved in this mechanism, 1-sst and 6-sft genes contributed in fructan biosynthesis, 1-feh and ivr genes involved in degradation of fructan and sucrose, respectively, and sut1 as a sucrose transporter gene were examined in Bam as salt tolerant and Ghods as salt-sensitive varieties using Real-Time PCR. Salt stress was applied since anthesis by irrigation water with EC of 15dSm-1. The experiment was done in greenhouse with three replicates using completely randomized design with factorial arrangement. Sampling was done for stem fructan content at five points with 7-day intervals during seedfilling period and for measurement of prolin and relative water content (RWC) from leaf and gene analysis from stem and seed at day 21 after anthesis. Fructan remobilization was estimated by subtraction of maximum and minimum of fructan content. Results showed that salt stress had a significant influence on RWC and prolin content and induced fructan remobilization along with the stem 1-sst, 1-feh and ivr genes as well as seed sut1 gene in Bam. There was a significant positive correlation between the 1-feh and ivr expression and fructan remobilization under salinity. Based on the obtained results, Bam had higher capacity to hydrolase and remobilize fructan by up-regulation of the critical genes during seed filling, so it was more efficient to use stem reserve carbohydrates and produced higher grain yield under salt stress.
    Keywords: terminal salinity, fructan remobilization, gene expression
  • H.Sabouri *, M. Katouzi Page 91
    Germination vigour is one of the most important factors for plant stablishing under drought stress. In order to detect of quantitative trait loci related to drought tolerance in germination stage a genetic map was provided by 74 SSR marker and 192 individuals of 2:4 derived from cross between Tarom mahalli × Khazar population. The hundred seeds of 2 families were used for recording of germination rate, radical length and plumule length. Seventy four SSR markers grouped in 12 linkage groups. Thirteen QTLs were detected for traits. Three QTLs were mapped on chromosome 1 that increased drought tolerance in germination stage in rice. Out of these QTLs, qGR-1a distinguished as major effect and explained 26.27% of the total variation. Correlations between traits and overlapping QTLs in RM466-RM259 interval provided a good region for gene pyramiding and marker assisted programs.
    Keywords: Rice, Drought tolerance, Germination, QTL mapping
  • S.Abedi, R. Darvishzadeh *, I.Bernousi, B.Abdollahi Mandoulakani Page 101
    Orobanche spp. is holoparasitic plant, parasitising roots of different crops. Genetic polymorphism was investigated among and within 3 Orobanche species collected from different regions of northwest Iran, using ISSR markers. Out of 34 ISSR primers tested, 20 were found to be polymorphic and produced clear bands. 261 discernible bands were generated with 254 (94%) being polymorphic. Among studied species, "O. aegyptiaca" showed 2 unique bands. Clustering algorithm was divided collected Orobanche specimens into 6 main groups. It was obvious that genetic relationships among studied landraces did not have force tendency to associate with their geographic origins. According to AMOVA, 100% of the total variation was partitioned within species. Such variability is important for any attempt to develop resistant host crops against parasite.
    Keywords: AMOVA, broomrape, cluster analysis, genetic diversity, ISSR markers
  • M. Arabnezhad, H. Mohammadi *, H. Massumi, H. Farahmand Page 115
    To study of fungi and symptoms associated with vine trunk diseases, various vineyards in Kerman province were inspected during spring and summer of 2012. Samples showing decline symptoms were collected from trunk and branches of vines. Fungal isolation from affected tissues were done on malt extract agar medium (MEA) supplemented with 1 g l 1 streptomycin sulphate (MEAS). A total of 476 fungal isolates from diseased grapevines were obtained. Fungal isolates were identified based on their morphological and molecular characteristics. Morphological identifications of Phaeoacremonium spp. were confirmed by sequence analysis of partial β-tubulin gene (BT) sequences amplification using primers T1 and Bt2b. Botryosphaeria isolates were also confirmed by amplification and sequence of the internal transcribed spacer (ITS) region using the primers ITS4 and ITS5. The most common fungi isolated from vineyards were Phaeoacremonium aleophilum and Phaeomoniella chlamydospora with 103 and 30 isolates, respectively. This is the first report of molecular identification of Pm. aleophilum, Pa. chlamydospora, Pm. parasiticum and Botryosphaeria dothidea associated with different internal symptoms of vine decline in Kerman province.
    Keywords: Beta tubulin, ITS, Vitis vinifera
  • L.Gharedaghi *, H.Moradi, Shahrebabak, M. Sadeghi, M.Ganjkhanlou Page 133
    The objective of this sudy was to detection of polymorphis in IGF-1 gene and its association with milk producton and growth traits in Mahabadi goats using PCR-SSCP method. For this purpose, blood samples were taken from 140 (89 mature goats and 51 kiddings) Mahabadi goats reared in the farm of department of animal Scince Tehran University(Karaj). Genomic DNA was extracted from whole blood using modified salting out method.The Polymerase chain reaction (PCR) used to amplify of 326 bp fragment of exon 4 of IGF-I gene. PCR products were electrophoresed on polyacrylamide gel (method SSCP) and stained with silver nitrate method to distinguish different patterns.The results revealed two band patterns.The frequency of two Patterns is 65.7% and 34.2% respectively. The polymorphism of the IGF-I gene were associated with milk production(p<0.05), But fat percent, protein percent, somatic cell count and also birth weight, weaning weight,daily gain, feed intake and final weight among two genotypes were showen not significantly.
    Keywords: IGF, 1 gene, polymorphism, PCR, SSCP, Mahabadi goat