فهرست مطالب

Researcher Bulletin of Medical Sciences
Volume:19 Issue: 3, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/07/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • پژمان نقدی، تقی طریحی*، فریبا گنجی، هادی کاظمی، طاهر طاهری، شهرام دارابی صفحه 119
    سابقه و هدف
    سلول درمانی، یکی از روش های معالجه ی بیماری های سیستم عصبی مرکزی است که بسیار مورد توجه قرار گرفته است. با این حال، به علت بقای کم سلول ها پس از پیوند، تحقیقات در این زمینه با مشکل مواجه شده است. ناقل های سلولی، باعث افزایش بقای سلول ها پس از پیوند می شوند. هیدروژل پلی اتیلن گلیکول، یک ناقل مناسب برای این هدف می باشد. در این مطالعه، میزان بقا و تمایز سلول های بنیادین عصبی مشتق شده از مغز استخوان، روی هیدروژل پلی اتیلن گلیکول مورد بررسی قرار گرفت.
    مواد و روش ها
    سلول های استرومایی مغز استخوان، از موشهای صحرایی تهیه و در محیط کشت MDEM/F12 حاوی EGF، B27 و bFGF کشت داده شد تا سلول های بنیادین عصبی ایجاد گردد. سپس سلول های بنیادین عصبی به مدت 7 روز در محیط کشت سه بعدی هیدروژل پلی اتیلن گلیکول قرار گرفت. در این مطالعه، مرگ و میر سلول ها بررسی شد و از مارکرهای ایمنوسیتوشیمیایی جهت بررسی تمایز سلول ها، استفاده گردید.
    یافته ها
    نتایج، نشان داد که بیان آنتی بادی های NF68، NF160 و NF200 پس از 7 روز در محیط کشت 3 بعدی هیدروژل پلی اتیلن گلیکول بیشتر از محیط کشت دو بعدی بوده و میزان بقای سلول ها در این محیط حدود 24/98% بود. اما میزان بیان آنتی بادی های GFAP و Nestin در محیط کشت دو بعدی بیشتر بود و میزان بقای سلول ها حدود 70/71% بود.
    نتیجه گیری
    این نتایج می تواند نشان دهنده ی اهمیت محیط های سه بعدی مصنوعی در افزایش میزان بقای سلول ها باشد که برای سلول درمانی استفاده می شوند و ممکن است بتوان از این ناقل سلولی در آینده در فرآیند های درمانی استفاده کرد.
    کلیدواژگان: اسکافولد، سلول های بنیادی عصبی، پلی اتیلن گلیکول
  • امیر الهوردی، عارفه جعفریان، سعید آبرون*، مسعود سلیمانی، محمد تقیخانی، فاطمه اسکندری صفحه 125
    سابقه و هدف
    با توجه به موارد زیاد استفاده از سلول های بنیادی و روند رو به افزایش آن و هزینهی بالای استفاده از FBS و گزارش هایی از موفقیت لیزات پلاکتی بر میزان تکثیر و تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی (Mesenchymal stem cells ‒ MSC) و عدم گزارش تجربه ای از آن در ایران، این تحقیق به منظور تعیین تاثیر لیزات پلاکتی نسبت به محیط حاوی FBS بر میزان تکثیر و تمایز سلول های بنیادی انجام شد.
    مواد و روش ها
    تحقیق حاضر به روش تجربی انجام گرفت. پنج کیسه کنسانتره پلاکتی تاریخ مصرف گذشته از بیمارستان سینا تهیه گردید. لیزات پلاکتی به وسیلهی عمل انجماد و ذوب کنسانتره پلاکتی تهیه و سپس سلول های مرده از لیزات پلاکتی به وسیلهی سانتریفیوژ جدا شد. به لیزات پلاکتی به دست آمده، ضد انعقاد هپارین برای جلوگیری از ژلاتینه شدن محیط کشت اضافه شد. سلول های بنیادی مزانشیمی از شرکت فن آوری زیستی بن یاخته تهیه گردید. ماهیت سلول ها به روش فلوسایتومتری تایید و به صورت تصادفی در دو گروه شاهد (در مجاورت FBS) و آزمون (در مجاورت لیزات پلاکتی)، کشت داده شدند. تکثیر، با شمارش سلولی و تمایز، در مجاورت محیطهای تمایزی استئوبلاستی و آدیپوسیتی به وسیلهی رنگ آمیزی آلیزارین- قرمز و Oil-Red O در زیر میکروسکوپ، مشاهده شد.
    یافته ها
    تعداد سلول ها در روز 3 در گروه شاهد 2/0104×2 و در گروه آزمون 3/0104×3 (001/0P<)، و در روز 7 در گروه شاهد و آزمون به ترتیب 3/0104×5 و 5/0104×8 بود (001/0P<). از نظر تمایز سلولی اختلافی وجود نداشت.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که لیزات پلاکتی از نظر تکثیر سلول های بنیادی مزانشیمی بهتر از محیط FBS باشد و از نظر تمایزی سلول ها فرقی نخواهند داشت. مطالعات بیشتر در این زمینه، توصیه می شود.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی مزانشیمی، لیزات پلاکتی، FBS، تکثیر سلولی، تمایز سلولی
  • سمیه علیرضایی، گیتی ازگلی*، حمید علوی مجد صفحه 131
    سابقه و هدف
    خودکارآمدی جنسی، شامل باور هر فرد در مورد توانایی خود در عملکرد جنسی موثر، می باشد. در واقع، خودکارآمدی جنسی، پیشگوکننده ی عملکرد جنسی است. اختلال در عملکرد جنسی، شریک خاموش ناباروری است و از طرفی، ناباروری بر جنبه های مختلف زندگی زوجین، اثر دارد. در این راستا، مطالعه ای با هدف مقایسهی خودکارآمدی جنسی و عملکرد جنسی در زنان بارور و نابارور در سال 1392 در مشهد انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    این پژوهش از نوع کوهورت تاریخی بوده و روی 170 زن بارور مراجعه کننده به مراکز بهداشتی و درمانی و 85 زن نابارور مراجعه کننده به مرکز تحقیقاتی و درمانی ناباروری منتصریه مشهد صورت گرفت. نمونه گیری، به ترتیب به صورت تصادفی چند مرحله ای و در دسترس، انجام گرفت. ابزار مورد استفاده شامل فرم مشخصات فردی و اطلاعات مامایی/ ناباروری پرسشنامه ی خودکارآمدی جنسی بر اساس پرسشنامه ی خودکارآمدی عمومی شوارزر، عملکرد جنسی زنان و پرسشنامه ی رضایت زناشویی Enrich بود. در تحلیل داده ها، از آزمون های آماری من ویتنی و کای- اسکویر استفاده شد. خطای نوع اول، 5% در نظر گرفته شد و مقادیر احتمالی کمتر، از نظر آماری معنی دار تلقی شد.
    یافته ها
    دو گروه زنان بارور و نابارور از نظر شاخص های دموگرافیک مثل سن، سطح تحصیلات، وضعیت شغلی و میزان درآمد، همسان بودند. خودکارآمدی جنسی بالا در زنان بارور 4/59% و در زنان نابارور 3/53% بود که در زنان بارور نسبت به زنان نابارور بیشتر بود (00/0P<). همچنین، عملکرد جنسی نامطلوب در زنان بارور، 8/58% و در زنان نابارور 85/71% بود که نشان داد عملکرد جنسی نامطلوب در بین زنان نابارور، بیشتر می باشد (04/0P<).
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که ناباروری، با عملکرد جنسی و خودکارآمدی جنسی نامطلوب همراه است. در کنار برنامه های درمانی ناباروری، برنامه هایی برای ارتقای عملکرد جنسی و خودکارآمدی جنسی، توصیه می شود.
    کلیدواژگان: خودکارآمدی جنسی، عملکرد جنسی، زنان بارور، زنان نابارور
  • علی رمضانخانی، ناهید ارجمند کرمانی، حسین حاتمی، نیلوفر باقری صفحه 137
    سابقه و هدف
    با توجه به شایع بودن اسهال در کودکان آسیب پذیر زیر 2 سال و عوارض شناخته شده ی آن و کاستی هایی که در مورد آموزش به مادران این کودکان وجود داشت و به منظور بررسی تاثیر آموزش جامع در پیشگیری از اسهال، این مطالعه در سال 1388 انجام پذیرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به روش کارآزمایی بالینی انجام شد. تعداد 103 نفر مادر که جهت مراقبت های معمول و واکسیناسیون کودکشان به مرکز بهداشتی درمانی مراجعه کرده بودند و تمایل به همکاری در طرح داشتند، مورد مطالعه قرار گرفتند. سابقهی اسهال و علایم همراه آن در کودکان ثبت شده و به صورت تصادفی به دو گروه مداخله (آموزش) و کنترل (بدون آموزش) تقسیم شدند. تمامی مادران و کودکان، 2 ماه تحت پیگیری قرار گرفته و بروز اسهال در دو گروه با آزمون «کای دو»، مورد قضاوت قرار گرفت و خطر نسبی و خطر قابل انتساب به عدم آموزش، محاسبه شد.
    یافته ها
    از بین 103 نفر نمونه ی مورد بررسی، 51 نفر در گروه کنترل و 52 نفر در گروه مداخله قرار گرفتند. این دو گروه از نظر سابقه ی اسهال و علایم همراه و نیز وضعیت اجتماعی- اقتصادی، مشابه بودند. بروز اسهال پس از آموزش در گروه کنترل، 5/23 و در گروه مداخله، 7/7 درصد بود (03/0P<). خطر نسبی برای عدم آموزش 1/3 برابر و خطر منتسب به آموزش برای پیشگیری از اسهال، 8/15 درصد محاسبه گردید.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد آموزش جامع بهداشت به مادران می تواند موجب پیشگیری از اسهال شده و استفاده از آن برای این منظور، توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: آموزش جامع بهداشت، اسهال، تب، کودک
  • سارا احمدی بادی*، جمیله نوروزی، عباس اخوان سپهی صفحه 146
    سابقه و هدف
    با توجه به اهمیت فرآیند کروم سنسینگ و نقش بارز آن در بیماری زایی باکتری ها و با توجه به شایع بودن عفونت های ادراری و عوارض شناخته شده ی این بیماری ها و خصوصیات باند ژن های luxS، qseC، rsbA در برقراری ارتباط بین گونه های باکتریایی، این تحقیق روی نمونه های ادراری آزمایشگاه ها در سال 1392 انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    تحقیق به روش توصیفی روی 100 نمونه ی ادراری جمع آوری شده از آزمایشگاه های مختلف انجام گرفت. تشخیص عفونت ادراری بر اساس کشت باکتریایی بوده و دو باکتری اشریشیا کلی و پروتئوس میرابیلیس با روش های اختصاصی تشخیص داده شدند. DNA این نمونه ها استخراج و با روش PCR، باند ژن های luxS، qseC، rsbA جستجو و وجود آنها، بررسی و با آمار توصیفی ارایه گردیدند.
    یافته ها
    از 100 نمونه ی ادراری مورد بررسی، 45 درصد دارای اشریشیا کلی و 10 درصد دارای پروتئوس میرابیلیس بودند. همچنین، در 60 درصد باکتری های اشریشیا کلی، باند ژن luxS و در 90 درصد آنها باند ژن qseC و در 70 درصد باکتری های پروتئوس میرابیلیس، باند ژن های luxS و rsbA دیده شد.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد وجود باند ژن های مذکور به ویژه ژن luxS، در این باکتری های عامل عفونت های ادراری شایع است. بررسی تاثیر سرکوب بیان این ژن ها بر بیماری زایی توصیه می شود.
    کلیدواژگان: کروم سنسینگ، عفونت های دستگاه ادراری، ژن luxS، ژن qseC، ژن rsbA، اشریشیا کلی، پروتئوس میرابیلیس
  • لیلا گودرزی*، روحا کسری کرمانشاهی صفحه 152
    سابقه و هدف
    باکتری های اسید لاکتیک، گروهی از باکتری های گرم مثبت، بدون اسپور، کروی یا میله ای شکل و کاتالاز منفی هستند که عموما به عنوان ارگانیسم های ایمن در نظر گرفته می شوند. گونه های Proteus نیز از اعضای خانواده ی انتروباکتریاسه، باکتری های گرم منفی و متحرکی هستند که به عنوان عوامل بیماری زای مهم مجاری ادراری و ایجادکننده ی عفونت متعاقب کاتتر ادراری مطرح می باشند. این مطالعه، با هدف تعیین اثر ضد میکروبی مایع رویی از کشت سویه های مختلف Lactobacillus از خانواده ی پروبیوتیک ها علیه سویه های مختلف Proteus، با انجام روش های گوناگون و مقایسهی این روش ها به منظور تعیین بهترین خاصیت ضد میکروبی، انجام گرفت.
    مواد و روش ها
    کلیه ی سویه های میکروبی مورد استفاده، از مرکز کلکسیون باکتری ها و قارچ های سازمان پژوهش های علمی و صنعتی ایران و نیز انستیتو پاستور ایران، به صورت لیوفلیزه تهیه شد. روش های مورد استفاده برای تشخیص فعالیت ضد میکروبی Lactobacillus acidophilus، Lactobacillus plantarum، Lactobacillus fermentum، Lactobacillus rhamnosus و Lactobacillus casei در مقابل یکدیگر و نیز علیه سویه های پاتوژن، شامل تست نقطه گذاری (Agar spot)، روش چاهک پلیت (Well diffusion agar) و متد MODA بود.
    یافته ها
    نتایج نشان داد سویه های Lactobacillus مورد بررسی با هر سه روش مورد بررسی، توانستند باعث مهار رشد سویه های بیماری زای Proteus شوند.
    نتیجه گیری
    با توجه به سهولت کار، صرفه ی اقتصادی و حساسیت بیشتر در روش کمی MODA، استفاده از این روش نسبت به سایر روش ها، پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: Proteus، سویه های Lactobacillus، بررسی فعالیت ضد میکروبی
  • فاطمه ملکپور، گلنار مهران، یوسف محمدیان*، علیرضا ملک پور، وحیده میرزایی صفحه 161
    سابقه و هدف
    یکی از عوامل موثر بر افراد در سازمان ها، بار کاری است که سلامت و بهداشت بسیاری از افراد را در معرض خطر قرار داده و بر کیفیت و کمیت ارائه ی خدمات، تاثیر می گذارد. هدف از انجام این مطالعه، تعیین بار ذهنی کار در معلمان شهرستان هشترود با استفاده از شاخص بار ذهنی کار NASA-TLX، می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه، از نوع توصیفی بود که در سال 1392 در بین 137 معلم شهرستان هشترود انجام شد. در این مطالعه، از شاخص NASA-Task Load Index (TLX) برای ارزیابی بار ذهنی معلمان استفاده شد. روایی و پایایی این شاخص در مطالعات قبلی، تایید شده است (آلفای کرونباخ برابر 83/0). داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS، تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    بار کاری ذهنی بیشترین مقدار (63/2004/81) و نمره ی ناامیدی، کمترین مقدار (29/3584/47) را داشت. میانگین بار ذهنی کلی کار در بین معلمان با سنین مختلف، سوابق کاری مختلف و مدارک تحصیلی مختلف، اختلاف معنی داری نداشتند (05/0P>). میانگین باز ذهنی کلی کار در بین معلمان دو شغله و تک شغله، تفاوت معنی داری داشت (05/0P<). بین تعداد ساعات کاری در هر هفته و بار ذهنی کار، تفاوت معنی داری مشاهده شد (05/0P<).
    نتیجه گیری
    میانگین نمره ی بار ذهنی کاری در بین معلمان بالا بوده، که این امر می تواند بر کیفیت و کمیت آموزش توسط معلمان، تاثیر منفی بر جای بگذارد. بنابراین، اجرای برنامه های موثر جهت کاهش ساعات کاری، به منظور تعدیل و کاهش بار ذهنی، در راستای ارتقای عملکرد معلمان، پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: بار ذهنی کار، شاخص NASA، TLX، معلمان
  • پیمان خادمی*، محمدرضا محزونیه، عزیزاله ابراهیمی کهریزسنگی، عماد شادروان صفحه 166
    سابقه و هدف
    تب کیو، یک بیماری گسترده ی جهانی است که دارای مراحل حاد و مزمن بوده و توسط باکتری کوکسیلا بورنتی ایجاد می شود. گله های گاو، گوسفندان و بزها، مخازن اصلی این بیماری هستند، ولی بسیاری از گونه های جانوری دیگر هم می توانند آلوده شده و ارگانیسم را از طریق شیر دفع کنند. از دیگر راه های انتقال بیماری به انسان، خوردن شیر یا محصولات لبنی پاستوریزه نشده می باشد. این مطالعه، با هدف تعیین میزان شیوع فصلی کوکسیلا بورنتی در شیر خام جمع آوری شده از بزها در خرم آباد انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی- توصیفی، از اردیبهشت 1392 تا دی ماه 1392 انجام شد. در مجموع، 54 نمونه ی شیر از 8 گله بز به صورت تصادفی از روستاها جمع آوری شده و از نظر حضور کوکسیلا بورنتی، به روش واکنش زنجیره ای پلیمراز آشیانه ای (Nested PCR) مورد آزمایش قرار گرفتند.
    یافته ها
    در این مطالعه، از مجموع 54 نمونه ی بز، 26 نمونه (48%) از نظر وجود کوکسیلا بورنتی، مثبت بود. تعداد نمونه های فصل بهار، 20 نمونه و فصل پاییز، 34 نمونه بود. تعداد نمونه های مثبت در فصل بهار 18 (90%) و تعداد نمونه های مثبت در فصل پاییز 8 (23%) بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به جدول آمار توصیفی در مورد کل داده های گردآوری شده در فصول و مناطق مختلف، مشاهده شد که حدود 48 درصد آنها مثبت بوده است. فصل و منطقه، روی میزان باکتری دفع شده تاثیر داشت. در مجموع، نتایج این پژوهش نشان داد که شیر بز می تواند یکی از مخازن بالقوه کوکسیلا بورنتی در ایران باشد.
    کلیدواژگان: تب کیو، کوکسیلا بورنتی، شیر بز، خرم آباد، واکنش زنجیره ای پلیمراز آشیانه ای
|
  • Pejman Naghdi, Taki Tiraihi *, Fariba Ganji, Hadi Kazemi, Taher Taheri, Shahram Darabi Page 119
    Background And Aim
    Cell therapies have attracted attention as treatments for central nervous system disorders. However, such research has been severely limited by poor cell survival. Cell carriers improve transplanted cell viability by providing protection following transplantation. Polyethylene glycol (PEG) hydrogels are ideal candidates for this purpose. In this study the survival rate and neural differentiation of neural stem cells (NSCs) derived bone marrow stromal cells (BMSCs) were evaluated on PEG hydrogel.
    Materials And Methods
    BMSCs were isolated from adult rats, passaged and cultured in MDEM/F12 containing B27, EGF and bFGF to generated NSCs, which were harvested to produce NSCs. Subsequently, NSCs encapsulated in 3D PEG hydrogel and cultured for 7 days. Here, we attempted to use live/dead assay kit for assessment of cell viability and differentiation was assessed by immunocytochemical analyses of neural marker expression.
    Results
    The results showed that NF68, NF160 and NF200 are highly expressed in NSCs after 7 days culture in 3D PEG hydrogel differentiation medium and viabilty of NSCs was about 98.24%, but GFAP and Nestin were highly expressed in 2D culture medium and viability of NSCs was about 71.70%.
    Conclusion
    These findings suggest the importance of strategies to control the chemical microenvironment surrounding cells in three-dimensional biomaterials that are being designed as cell culture platforms.
    Keywords: Scaffold, Neural stem cells, Polyethylene glycol
  • Amir Allahverdi, Arefeh Jafarian, Saeed Abroun *, Masoud Soleimani, Mohammad Taghikhani, Fatemeh Eskandari Page 125
    Background And Aim
    The dramatic increase has been reported in the use of stem cells, but FBS as a cell culture supplement for MSCs expansion, is very expensive. Human substitute supplement, like platelet lysate has a great impact on expansion and proliferation of MSCs. According to previous studies, no experiments have been conducted according to impact of platelet lysate on MSCs in Iran. In this study we examined the impact of platelet lysate on expansion and differentiation of MSCs compared to FBS.
    Materials And Methods
    This study was experimental. Five expired units of platelet concentrates were prepared from Sina Hospital, Tehran, Iran. Platelet lysate was generated by freeze-thaw procedure. To remove membrane fragments, lysates were centrifuged, and 2 U/ml heparin was added to avoid gelatinization. MSCs were obtained from Stem Cell Technology Research Center. The cells were confirmed by flow cytometry, and separated in two randomly groups, test (in presence of platelet lysate) and control (in presence of FBS). MSCs proliferation performed by cell counting, and osteogenic and adipogenic differentiation was detected with Oil Red O and Alizarin Red staining, respectively.
    Results
    The number of MSCs in control group and test group were 2×104  0.2/μl and 3×104  0.3/μl at day 3, and 5×1040.3 and 8×1040.5 at day 5 respectively (P<0.001). There was no difference in cell differentiation. ‍
    Conclusion
    It seems that platelet lysate has better impact on proliferation of mesenchymal stem cells than FBS, and no difference in cell differentiation. We recommend further studies.
    Keywords: Mesenchymal stem cells, Platelet lysate, FBS, Proliferation, Differentiation
  • Somaye Alirezaee, Gity Ozgoli *, Hamidreza Alavi Majd Page 131
    Background And Aim
    Sexual self-efficacy beliefs are about the ability to include sexual function effectively. In fact, sexual self-efficacy is a predictor of sexual function and sexual dysfunction has been known as an infertility’s silent partner. Infertility can affect the lives of couples. In this regard, the present study aimed to compare the efficacy of sex and sexual function in the fertile and infertile women. This research was provided for health centers in Mashhad city in 1392.
    Materials And Methods
    It was a historical cohort study. Survey was conducted in 170 fertile women who have referred to health centers and 85 infertile women who have referred to Montasery research and clinical center for infertility problems. All these studied cases were selected randomly in multi-stages and easy sampling. In this study, the utilized tools are such as demographic information form GYN/infertility, questionnaire of sexual self-efficacy, female sexual function index and Enrich marital satisfaction questionnaires. All data has been analyzed by using Mann-Whitney and chi-square. Type I error was considered 5%.
    Results
    The two groups were matched for age, education level, employment status and income. The results was shown that sexual self-efficacy in the fertile women was 59.4% and in the infertile women was 53.3% and in fertile women was more than fertile women (p<0.00). It also demonstrates that the sexual dysfunction in fertile women was 58.8% and in infertile women was 71.8% and sexual dysfunction in infertile women was more than fertile women (p<0.004). ‍
    Conclusion
    Results showed that infertility is associated with poor sexual performance and sexual self-efficacy. Besides of infertility treatment programs, the program is recommended to improve sexual performance and sexual self-efficacy.
    Keywords: Sexual self, efficacy, Sexual function, Fertile women, Infertile women
  • Ali Ramezankhani, Nahid Arjmand Kermani *, Hossein Hatami, Niloofar Bagheri Page 137
    Background And Aim
    Considering the high prevalence of diarrhea in children less than 2 years old and its consequences, and also the defects in health education of their mothers, this study was carried out to determine the effect of mothers’ comprehensive health education program on the prevention of diarrhea in children in 2009.
    Materials And Methods
    In this clinical trial 103 willing mothers who attended the health center for routine child care, vaccination and other health care issues were included. The history of diarrhea and relevant symptoms in their children was recorded and they were randomly assigned to experimental and control group. The mothers and children were followed up for 2 months. Diarrhea incidence was evaluated by chi-square test in the two groups and relative risk and attributable risk were calculated.
    Results
    From 103 included cases, 52 were in experimental and 51 were in control group. Statistical analysis showed no significant difference between the two groups regarding socioeconomic status, history of diarrhea and relevant symptoms. The diarrhea incidence after health education was 23.5% in control and 7.7% in experimental group (P<0.03). Relative risk of not receiving health education was 3.1 times and attributable risk was 15.2 percent. ‍
    Conclusion
    It seems that comprehensive health education to mothers may prevent diarrhea in the children and it is recommended to consider it in health programs.
    Keywords: Comprehensive health education, Diarrhea, Fever, Child
  • Sara Ahmadi Badi *, Jamileh Nowroozi, Abbas Akhavan Sepahi Page 146
    Background And Aim
    Considering the importance of quorum sensing, its prominent role in virulence of bacteria and considering urinary infection commonality and the known complications of these diseases and properties of luxS, qseC, and rsbA gene’s bands in communicating among bacterial species, the present paper was conducted on the laboratory urinary samples in 1392.
    Materials And Methods
    The present study was done by cross sectional method on 100 urinary samples collected from various laboratory. Bacterial culture and Proteus mirabilis and Escherichia coli were detected by means of specific methods diagnosed urinary infection. The DNA of these bacteria was extracted. The existence of luxS, qseC, and rsbA gene’s bands were studied by the PCR method and presented by descriptive statistics.
    Results
    In 100 urine sample studied, 45 Escherichia coli (45%) and 10 Proteus mirabilis (10%) were isolated. In 60% studied E. coli contained luxS genes’ band and 90% contained qseC genes’ band. Also, 70% studied P. mirabilis, contained luxS and rsbA genes’ band. ‍
    Conclusion
    It seems that the existence of the above-mentioned gene bands (specially luxS gene’s band) are common in these bacteria, which are responsible for urinary infection. The study of the effect of these genes expression, suppress on virulence is suggested.
    Keywords: Quorum sensing, Urinary tract infections, luxS gene, qseC gene, rsbA gene, Proteus mirabilis, Escherichia coli
  • Leila Goudarzi *, Roha Kasra, Kermanshahi Page 152
    Background And Aim
    Lactic acid bacteria (LAB) are a group of gram-positive, non-spore forming, cocci or rod shaped, catalase negative organisms, considered as generally recognized as safe (GRAS) organisms. Proteus species, members of the family Enterobacteriaceae, are motile gram-negative bacteria that cause urinary tract infections and are the primary infectious agent in patients with indwelling urinary catheters.
    Materials And Methods
    The aim of this study was to evaluate the effects of probiotics Lactobacillus acidophilus ATCC 4356, Lactobacillus plantarum ATCC 8014, Lactobacillus rhamnosus ATCC 7469, Lactobacillus fermentum ATCC 9338, and Lactobacillus casei ATCC 39392 against growth or activity of some Proteus strains using different methods such as agar spot and well diffusion agar test in solid medium and also in liquid medium such as quantitative MODA test.
    Results
    Results showed that all Lactobacillus strains were able to inhibit or reduce growth of pathogenic strains of Proteus with all three methods. ‍
    Conclusion
    Due to the convenience and more cost benefit and susceptibility in quantitative test by micro-titer plate (MODA), using of this method is proposed.
    Keywords: Proteus spp., Lactobacillus spp., Antimicrobial effect evaluation
  • Fatemeh Malekpour, Golnar Mehran, Yousef Mohammadian *, Vahideh Mirzaee, Alireza Malekpour Page 161
    Background And Aim
    One of the major factors affecting personnel is workload that puts many people at risk and may affect the quality and quantity of services. The object of this study was assessment of mental workload in teachers of Hashtrud city using NASA- TLX mental work load index.
    Materials And Methods
    This was a descriptive study, which was conducted among 137 teachers of Hashtrud city in year 2013. In this study we used NASA-Task load indexes (TLX) for assessment of mental workload of teachers. Reliability and validity of this index were verified by Ghorbani (Cronbach’s alpha = 0.83). Data were analyzed using SPSS -16 software.
    Results
    Result showed thinking and mental workload were maximum (81.04 ± 20.49) and frustration score was minimum (47.84 ± 35.29). Mean mental workload among the different age group, different experience and educational degree were not significant different (P>0.05). Mean mental work load among the teacher with two and single job were significantly different (P<0.05). Mean mental workload among the teacher with two and single job were significantly different (P<0.05). Mean mental workload among the teacher with different work hours per week was significantly different (P<0.05). ‍
    Conclusion
    Mean mental workload score was higher among teachers, which can negatively impact the quality and quantity of education by teachers. Thus, implementation of effective programs to mitigate work hours and reduce the mental load in order to enhance teacher’s performance is suggested.
    Keywords: Mental workload, NASA, TLX, Teachers
  • Peyman Khademi *, Mohammad Reza Mahzounieh, Azizollah Ebrahimi Kahrizsangi, Emad Shdravan Page 166
    Background And Aim
    Q fever is a worldwide disease with acute and chronic stages caused by the bacteria Coxiella burnetii. Cattle, sheep, and goats are the primary reservoirs although a variety of species may be infected. Microorganisms are excreted in milk of infected animals. Other modes of transmission to humans are ingestion of unpasteurized milk or dairy products. This study was conducted to determine the seasonal prevalence rate of Coxiella burentii in raw milk samples collected from goats in Khoramabad.
    Materials And Methods
    In this cross-sectional study (from May 2013 to January 2014), 54 goat milk samples were collected from 8 herds. These samples were tested for the presence of Coxiella burnetii by the nested PCR method.
    Results
    In this study, from a total of 54 goat milk samples, 26 samples (48%) were found to be positive for the presence of Coxiella burnetii. Of the 20 spring samples, 18 (90%) and of the 34 autumn samples, 8 (23%) were positive for the presence of Coxiella burnetii.
    Conclusion
    The analysis of the collected data in different seasons and areas revealed that, 52 percent of the samples were negative and about 48 percent were positive for Coxiella burnetii presence. It can be concluded that the season and the region of sample collecting affect the amount of bacterial excretion, and goat milk can be one of the potential source of Coxiella burnetii infection in Iran.
    Keywords: Q fever, Coxiella burnetii, Goat milk, Khorramabad, Nested PCR