فهرست مطالب

فصلنامه علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی
سال بیست و چهارم شماره 3 (پیاپی 77، پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/07/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمدرضا نوری دلویی*، علی ذکری صفحات 125-135
    ناپایداری های ژنتیکی از مهم ترین موارد مشاهده شده در سرطان است که به انواع گوناگون مانند ناپایداری های کروموزومی و ناپایداری های ریزماهواره تقسیم می شوند. ناهنجاری های سانتروزومی از جمله موارد مهم ایجاد کننده ناپایداری های کروموزومی هستند. سانتروزوم ها به عنوان مرکز سازماندهی میکروتوبول ها (MTOC) عمل می کنند و به این ترتیب تعداد، قطبیت و سازمان دهی میکروتوبول های اینترفازی و میتوزی را انجام می دهند. سازمان دهی سیتوپلاسم، قطبیت سلولی و تقسیم کروموزوم ها بین سلول های دختری از وظایف سانتروزوم هستند. تنظیم تعداد و عملکرد سانتروزوم توسط دوک های میتوزی دوقطبی و عامل های ژنتیکی انجام می گیرد. سلول های سرطانی هم در محیط کشت و هم در درون بدن گستره ای از ناهنجاری های سانتروزومی را نشان می دهند. در این مقاله مروری با استفاده از ده ها منبع معتبر و جدید و تجارب شخصی، پیشرفت های جدید در این زمینه و در رابطه با پیامدهای ناهنجاری سانتروزوم در رابطه با سرطان گزارش می شود. الگوهای ارایه شده در این مقاله، همچنین از برخی واقعیت روزآمد در رابطه با عملکرد سانتروزوم در تومورزایی پرده بر می دارد.
    کلیدواژگان: سانتروزوم، ناپایداری ژنتیکی، دوک های میتوزی، سرطان
  • شهرزاد خاکپور، مریم خسروی*، سایه جعفری مرندی، میترا احدی عالی صفحات 136-142
    سابقه و هدف
    با توجه به مقاومت میکروارگانیسم ها به داروهای شیمیایی، گیاهان دارویی بیشتر مورد توجه قرار گرفته اند. بر این اساس اثرات ضد افسردگی، ضد میکروبی، ضد دردی و آنتی اکسیدانی گیاه مریم گلی (Salvia officinalis L.) نیزمورد بررسی قرار گرفته است. در تحقیق حاضر نقش عصاره هیدروالکلی مریم گلی بر کاهش التهاب القا شده ناشی از تزریق گزیلن در گوش راست موشهای کوچک آزمایشگاهی نر مورد بررسی قرار گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه تجربی، در گروه های تجربی 03/0 میلی لیتر گزیلن در لاله گوش راست موشهایی با وزن 25- 20گرم به صورت زیر جلدی تزریق شد. عصاره هیدروالکلی مریم گلی (mg/kg 10، 50، 100، 150) و دگزامتازون (mg/kg15)30 دقیقه قبل از تزریق گزیلن به صورت داخل صفاقی به گروه هایی از حیوانات تجویز شد. التهاب براساس تفاوت وزنی قطعات mm6 جدا شده از هر یک از دو گوش آزمایش شده و آزمایش نشده موش ها سنجیده شد. پس از تزریق، تعداد گلبول های سفید سرم خون حیوانات شمرده شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که عصاره هیدروالکلی مریم گلی باعث کاهش التهاب می شود که با اثر دگزامتازون قابل مقایسه است.
    نتیجه گیری
    عصاره هیدروالکلی مریم گلی دارای اثر ضد التهابی است که احتمالا به دلیل وجود فلاونوئیدها و ترپن های موجود در گیاه است.
    کلیدواژگان: Salvia officinalis L، _ اثر ضدالتهابی، دگزامتازون، موش کوچک آزمایشگاهی
  • رامش احمدی*، سعیده پیشقدم، امین میرعلی صفحات 143-147
    سابقه و هدف
    در حال حاضر استفاده از گیاهان داروئی جهت کاهش علائم سندرم ترک مواد مخدر وتسهیل روند ترک کاربرد چشم گیری پیدا کرده است. از آنجایی که Hypericum scabrumدارای اثرات ضد دردی، ضد اضطرابی و ضد افسردگی است، این تحقیق با هدف بررسی اثر حاد عصاره هیدروالکلی علف چای دیهیمی بر علائم قطع مصرف مورفین در موش های سوری نر بالغ انجام شد.
    روش بررسی
    موش های سوری نر، به دو گروه کنترل و تجربی تقسیم شدند. گروه کنترل دریافت کننده مورفین و حامل دارو وگروه تجربی دریافت کننده مورفین و دوزهای 10، 20 و 30 میلی گرم بر کیلو گرم عصاره هیپریکوم اسکابروم بودند. مورفین طی3 روز و در هر روز 3 نوبت با فواصل 5 ساعت، به ترتیب با دوزهای mg/kg 10،20 و 40 و در روز چهارم یک نوبت دوز mg/kg40 به صورت زیر جلدی تزریق شد (روش مارشال). در همه گروه ها جهت القاء سندرم ترک، 3 ساعت پس ازآخرین تزریق مورفین، یک دوز mg/kg5 نالوکسان به صورت درون صفاقی تزریق شد. در کلیه گروه ها پس از تزریق نالوکسان، علائم قطع مصرف مورفین، شامل پرش، ایستادن روی دوپا، صعود کردن از دیواره و کاهش وزن به مدت نیم ساعت بررسی گردید.
    یافته ها
    تجویز حاد عصاره گیاه علف چای دیهیمی توانست علائم ترک اعتیاد را به طور معنی داری نسبت به گروه مورفین کاهش دهد.
    نتیجه گیری
    کاهش علائم ترک اعتیاد به دنبال تجویز حاد عصاره گیاه علف چای دیهیمی احتمالا ناشی از اثرات شبه اپیوئیدی علف چای دیهیمی است.
    کلیدواژگان: هیپریکوم اسکابروم˓ قطع مصرف مورفین، موش سوری نر
  • نجمه لشگری، جلیل وند یوسفی، سید داور سیادت*، فرشته شاهچراغی، مریم خسروی، حبیب وکیلی، ارفع مشیری، مهرانگیز زنگنه، احمد رضا بهره مند صفحات 148-152
    سابقه و هدف
    امروزه باکتری های تولید کننده آنزیم های بتالاکتاماز وسیع الطیف (ESBL) در سراسر جهان رو به افزایش هستند. تولید این آنزیم ها مهم ترین عامل مقاومت به سفالوسپورین های وسیع الطیف در کلبسیلا پنومونیه می باشد. در طی دهه گذشته آنزیم های نوعCTX-M شایع ترین نوع بتالاکتامازهای وسیع الطیف را در اروپا، کانادا و آسیا به خود اختصاص داده اند. هدف از این مطالعه بررسی میزان فراوانی باکتری های کلبسیلا پنومونیه تولید کننده بتالاکتاماز وسیع الطیف و شناسایی ژن CTX-M به روش مولکولی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی، 100 نمونه کلبسیلا پنومونیه جدا شده از بیماران بستری در بیمارستان های بعثت و امام رضا شهر تهران با تستهای بیوشیمیایی استاندارد تشخیص داده شد و میزان حساسیت آنها نسبت به 10 آنتی بیوتیک مورد استفاده در درمان باکتری های گرم منفی با روش دیسک آگار دیفیوژن مشخص گردید. همچنین سویه های تولید کننده ESBL، با استفاده از روش دیسک ترکیبی شناسایی گردیدند. سپس سویه های تولید کننده آنزیم های گروه CTX-M-I به کمک روش PCR مشخص شدند.
    یافته ها
    26 باکتری کلبسیلا پنومونیه از 100 نمونه کلبسیلا مورد بررسی، تولید کننده ESBL بودند و در بررسی مولکولی، 42 نمونه باکتری کلبسیلا پنومونیه حاوی ژن CTX-M بودند.
    نتیجه گیری
    با توجه به تفاوت مشاهده شده بین نتایج بررسی های فنوتیپی و ژنوتیپی، شناسایی مولکولی ژن های مقاومت دارویی ضروری به نظر می رسد. در ضمن مطالعات بیشتری جهت مشخص شدن اپیدمیولوژی سویه های مولد ESBL در ایران لازم است.
    کلیدواژگان: کلبسیلا پنومونیه، بتالاکتاماز وسیع الطیف، CTX، M
  • حامد برزگر*، الهام وسدی، رحمن سوری، علی اکبرنژاد صفحات 153-158
    سابقه و هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر موسیقی بر پاسخ های متابولیکی مردان ورزشکار هنگام فعالیت ورزشی فزاینده بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه نیمه تجربی، 10 مرد ورزشکار با میانگین (و انحراف معیار) سن 44/2±22 سال، قد 78/3±175 سانتی متر و وزن 04/65±4/69 کیلوگرم به صورت داوطلبانه و به روش همگذری در مطالعه حاضر شرکت کردند. آزمودنی ها در شرایط بدون موسیقی و موسیقی با ریتم تند، با فاصله زمانی 72 ساعت بین دو مرحله آزمون، با استفاده از آزمون بروس تا حد واماندگی به فعالیت پرداختند. شاخص های عملکرد متابولیکی در توالی های زمانی سوم، ششم، نهم و دوازدهم آزمون، مورد ارزیابی قرار گرفت. داده های جمع آوری شده با استفاده از آزمون آماری تی زوجی تحلیل شدند. سطح معنی داری کمتر از 05/0در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    گوش دادن به موسیقی تند هنگام فعالیت ورزشی فزاینده موجب افزایش معنی دار نسبت تبادل تنفسی، دی اکسیدکربن تولیدی، تهویهی دقیقه ای و تعداد تنفس در دقیقه و کاهش معنی دار شاخص درک فشار (05/0>p) و عدم تغییر معنی دار اکسیژن مصرفی، آستانه بی هوازی و زمان رسیدن به واماندگی شد.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر نشان داد گوش دادن به موسیقی تند هنگام فعالیت موجب کاهش درک فشار و تمایل دستگاه متابولیکی به سمت مشارکت بیشتر سوخت و ساز بی هوازی می شود.
    کلیدواژگان: موسیقی تند، شاخص درک فشار، واماندگی، پاسخ های متابولیکی، فعالیت ورزشی فزاینده
  • پریسا آسمند، شهرام مامی*، رضا ولیزاده صفحات 159-167
    سابقه و هدف
    اختلال شخصیت ضداجتماعی، با داشتن ویژگی های بارز تکانشگری، هیجانات ناپایدار، پرخاشگری، مشروب خواری و استفاده از مواد مخدر و نیز شروع زود هنگام رفتارهای جنسی در این افراد گاه سبب ساز مشکلات عدیده ای برای افراد در تعامل با این شخصیت ها و نهایت جامعه می شود. هدف از پژوهش حاضر اثربخشی رفتار درمانی دیالکتیکی در درمان باورهای غیر منطقی و اضطراب جوانان دارای اختلال شخصیت ضداجتماعی زندان مردان ایلام بود.
    روش بررسی
    این پژوهش از نوع نیمه تجربی، با طرح پیش آزمون – پس آزمون بود که به صورت نمونه گیری تصادفی ساده از بین تمامی زندانیان دارای اختلال شخصیت ضداجتماعی در محدوده سنی 18-40 سال زندان مرکزی شهر ایلام با تعداد32 نفر از زندانیان موافق صورت گرفت. افراد انتخابی به طور تصادفی به دو گروه کنترل و آزمایش تقسیم شدند و با افراد گروه آزمایش مداخله درمانی بر اساس پروتکل رفتار درمانی دیالکتیکی صورت گرفت. لازم به ذکر است در این پژوهش از پرسشنامه های چند محوری بالینی میلون و اضطراب بک وباورهای غیر منطقی جونز استفاده شد.
    یافته ها
    دربررسی اثربخشی، درمان دیالکتیکی در درمان کلیه زیر مقیاس های باورهای غیرمنطقی (05/0p<) و اضطراب (05/0p<) نمونه ها تاثیر گذار بود.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که رفتاردرمانی دیالکتیکی، در مقایسه با گروه کنترل، در درمان هر دو مولفه اضطراب و باورهای غیرمنطقی اثر بخشی معنی داری دارد.
    کلیدواژگان: رفتار درمانی دیالکتیکی، باورهای غیرمنطقی، اضطراب، اختلال شخصیت ضداجتماعی
  • زهرا امینیان*، شهلا محمدزاده، محمد اسلامی وقار، محمد فشارکی صفحات 168-174
    سابقه و هدف
    اس از ا ریی ا که می تواند کیفیت زندگی ران مبتلا را تحت تاثیر قرار دهد. ف ا و، بررسی تاثیر آموزش راه های مقابله با استرس بر کیفیت زندگی بیماران مبتلا به سندرم حاد کرونری بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش نیمه تجربی، اد 35 ر مبتلا به سندرم حاد کرونری ه ی مبتنی بر هدف از بیمارستان های منتخب دانشگاه علوم پزشکی شهر تهران اب و در محیط های پژوهش به مدت 3 جلسه 45 دقیقه ای تحت آموزش «راه های مقابله با استرس» به روش سخنرانی و ارائه جزوه آموزشی قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه های «کیفیت زندگی سازمان بهداشت جهانی (WHOQOL-BREF)»، «سطح استرس کوهن» و «مقابله با شرایط پر استرس اندلر و پارکر(CISS)» بود. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی (t زوجی و ویلکاکسون) و نرم افزار 22SPSS- مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    مقایسه میانگین امتیازات کسب شده از پاسخ به هر سه پرسشنامه، تغییرات معنی داری را در دو مرحله قبل و بعد از آموزش نشان داد (0001/0>P).
    نتیجه گیری
    آموزش راه های مقابله با استرس ا با کاهش استرس بیماران و افزایش کیفیت زندگی آنها، ان روش اای در سندرم حاد کرونری ر گرفته شود.
    کلیدواژگان: سندرم حاد کرونری، اس، راه های مقابله با استرس، کیفیت زندگی
  • مالک میرهاشمی، فاطمه نجفی* صفحات 175-181
    سابقه و هدف
    هدف اساسی این مطالعه، اثربخشی روش درمان راه حل مدار بر تاب آوری و احساس انسجام بیماران ام اس بود.
    روش بررسی
    در این پژوهش شبه تجربی، 16 بیمار مبتلا به ام اس به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار گرد آوری داده ها شامل پرسشنامه تجدید نظر شده احساس انسجام فلسنبرگ و مقیاس تاب آوری کانر دیویدسون بود که بیماران پیش از مداخله آن را تکمیل کردند و پس از ارائه درمان راه حل مدار، که در پنج جلسه 75 دقیقه ای انجام شد، پس آزمون به عمل آمد.
    یافته ها
    نتایج آزمون t همبسته نشان داد که میزان متغیر تاب آوری و حس انسجام در پیش آزمون و پس آزمون تفاوت معنی داری دارند.
    نتیجه گیری
    براساس تحلیل های انجام شده می توان نتیجه گرفت که روش درمان راه حل مدار می تواند بر تاب آوری و احساس انسجام بیماران مبتلا به ام اس اثربخش باشد.
    کلیدواژگان: درمان راه حل مدار، تاب آوری، احساس انسجام، مولتیپل اسکلروزیس (ام اس)
  • محسن کچویی*، ویس پارسا، رضا سویزی صفحات 182-188
    سابقه و هدف
    نقش عوامل خطر روان شناختی در افسردگی مدت هاست که مورد توجه پژوهشگران است. هدف از پژوهش حاضر مقایسه ی سبک های دفاعی و صفات شخصیتی در میان افراد مبتلا به افسردگی و افراد غیرافسرده بود.
    روش بررسی
    روش پژوهش پس رویدادی و جامعه آماری آن کلیه افراد افسرده مراجعه کننده به مراکزروان درمانی شهر تهران بود. از میان آنها یک گروه 100 نفری از بیماران مراجعه کننده به مراکزروان درمانی وابسته به دانشگاه علوم بهزیستی و توانبخشی به شیوه نمونه گیری در دسترس و یک گروه 100 نفری از افراد غیر افسرده انتخاب شدند. ابزارهای پژوهش شامل پرسشنامه افسردگی بک، پرسشنامه پنج عامل بزرگ شخصیت و پرسشنامه سبک های دفاعی بود. داده های به دست آمده با استفاده از آزمون های آماری توصیفی و t مستقل تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که در عامل نورزگرایی (01/0>P)، برونگرایی (01/0>P)، گشودگی به تجربه (01/0>P) و موافق بودن (01/0>P) و همچنین سبک های دفاعی ناپخته (01/0>P) و نورتیک (05/0>P) بین دو گروه تفاوت معنی دار وجود دارد.
    نتیجه گیری
    آگاهی از میزان تاثیر سبک های دفاعی و صفات شخصیتی بر پیدایش اختلال افسردگی می تواند در کاهش نشانه های اختلال افسردگی و شاید پیشگیری از بروز این اختلال موثر باشد.
    کلیدواژگان: سبک های دفاعی، صفات شخصیت، افسردگی
  • نرگس اسدی جنتی*، شقایق وحدت، عباس یزدان پناه صفحات 189-193
    مجله علوم پزشکی دانشگاه آزاد اسلامی دوره 24، شماره 3، پاییز 93، صفحات 189 تا 193 بررسی میزان مشارکت بیمار در کنترل عفونت پس از عمل در جراحی ارتوگناتیک بیمارستان بوعلی تهران نرگس اسدی جنتی1، شقایق وحدت2، عباس یزدان پناه2 1 کارشناس ارشد مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم پزشکی تهران 2 مربی، دکترای مدیریت خدمات بهداشتی درمانی، دانشکده علوم پایه، دانشگاه آزاد اسلامی، واحد علوم تحقیقات فارس چکیده
    سابقه و هدف
    جراحی ارتوگناتیک یکی از جراحی های شایع فک و صورت می باشد. مشارکت بیمار در روند بیماری می تواند اثر بخشی جراحی را بیشتر کند. یکی ازآیتم های اثربخشی کاهش عفونت پس از عمل است که مشارکت بیمار به عنوان یکی از عوامل کاهش عفونت می تواند مطرح باشد. هدف این پژوهش تعیین مشارکت بیمار بر کنترل عفونت پس از عمل در جراحی ارتوگناتیک در بیمارستان بوعلی بود.
    روش بررسی
    در این مطالعه توصیفی و مقطعی، 70 بیمار جراحی ارتوگناتیک مراجعه کننده در بیمارستان بوعلی تهران از تاریخ اول فروردین 1391لغایت پایان مردادماه 1392به صورت سرشماری انتخاب گردیدند. داده ها با استفاده از چک لیست و مصاحبه و مشاهده پرونده پزشکی که چک لیست حاوی 32 سوال در 4بعد دادن اطلاعات، بعدمشاوره، بعد تصمیم گیری، بعد درگیر کردن بیمار در انجام مراقبت های درمانی از خودمورد سنجش قرار گرفت. داده ها با استفاده از نرم افزار spss19 تحلیل شدند.
    یافته ها
    9/2% بیماران هیچ مشارکتی در امر درمان نداشتند. 4/31 بیماران مشارکت کمی داشتند.
|
  • Mohammad Reza Noori-Daloii *, Ali Zekri Pages 125-135
    Genetic instability is an important issue in cancer and including two important types of chromosome instability and microsatellite instability. Centrosome abnormality is a leading cause of chromosome instability. Centrosome plays as a microtubule organizing center (MTOC) to determine number، polarity and organization of interphase and metaphase microtubule. Centrosomes take part in cytoplasm organization، cell polarity and chromosome distribution to daughter cells. Numbers and function of centrosomes are regulated by genetic factors and polar mitotic apparatus. Cancer cells display a wide range of centrosome abnormality in in vitro and in vivo. Together، in this article we review recent and basic concepts of centrosome abnormality in cancer cells.
    Keywords: Centrosome, Genetic instability, Mitotic apparatus, Cancer
  • Shahrzad Khakpour, Maryam Khosravi *, Sayeh Jafari Marandi, Mitra Ahadi Ali Pages 136-142
    Background
    Resistance of microorganisms to chemical drugs makes the medicinal plants to be considered in folk medicine. Antidepressants، antimicrobials، antinociceptives and antioxidants effects of Salvia officinalis L. have been evaluated. In this study، the anti-inflammatory like effect of Salvia officinalis L. hydroalcoholic extract was studied on the inflammation induced byxylene in the right ear of male mice.
    Materials And Methods
    In the experimental groups، 0. 03ml of xylene was injected subcutaneously in the right ear of mice weighing 20-25 g. 30 minutes before xylene injection، Salvia officinalis L. extracts in doses of 10، 50، 100، 150 mg / kg and dexamethasone 15mg/ kg were administered intraperitoneally. The inflammation was measured according to the weight difference of a plug with 6mm of thickness in treated and non- treated ears of mice. After treatments، white blood cells of animal’s serum were counted.
    Results
    The results showed that Salvia officinalis L. hydroalcoholic extract reduces inflammation comparable with dexamethasone effect.
    Conclusion
    The hydroalcoholic extract of Salvia officinalis L. has anti-inflammatory effect and this effect may be due to flavonoid and terpene components in plant.
    Keywords: Salvia officinalis L., Anti, inflammatory effect, Dexamethasone, Mice
  • Ramesh Ahmadi *, Saeede Pishghadam, Amin Mirali Pages 143-147
    Background
    Nowadays the medicinal herbs are considerably used to decrease the symptoms of drug withdrawal syndrome and facilitate this process. According to anti-pain and anti-anxiety effects of Hypericum scabrum، this research was done to study acute effects of hydroalcoholic extract of Hypericum scabrum on morphine withdrawal symptoms in adult male NMRI mice strain.
    Materials And Methods
    In this experimental study، adult male mice were divided into two main groups of control and experimental. The control group received morphine and naloxone. The experimental group received morphine and 10، 20 and 30 mg/kg doses of Hypericum scabrum. During three days and three times of each day with five hours intervals، the animal received 10، 20 and 30 mg/kg doses respectively and in the fourth day they received 40 mg/kg drug subcutaneously (Marshall method). In chronic method، 10، 20 and 30 mg/kg doses of Hypericum were injected to three groups of morphine intraperitoneally. To induce withdrawal syndrome in all groups، three hours after the last morphine injection، one dose of 5mg/kg of naloxone was injected intraperitoneally. In all groups، after naloxone injection the symptoms of morphine withdrawal including jumping، standing on two feet، climbing up the wall and weight loss was considered.
    Results
    Acute injection of the Hypericum scabrum could significantly decrease the symptoms of morphine withdrawal in comparison with morphine group.
    Conclusion
    Decreasing symptoms of morphine withdrawal probably ordinates from Hypericum scabrum opioid-like effects.
    Keywords: Hypericum scabrum, Morphine withdrawal symptoms, Male mice
  • Najmeh Lashgari, Jalil Vand Yousefi, Seyed Davar Siadat *, Fereshteh Pages 148-152
    Background
    The incidence of extended-spectrum β- lactamase- producing bacteria has been increased worldwide. The most common cause of resistance to extended-Spectrum cephalosporins in Klebsiella pneumoniae is the production of extended-spectrum beta lactamases (ESBLs). In the past decade، CTX-M enzymes have become the most prevalent ESBLs in Europe، Canada and Asia. The aim of this study was to find the prevalence of ESBL-producing K. pneumoniae and molecular detection of CTX-M group in these bacteria.
    Materials And Methods
    In the descriptive study، 100 K. pneumoniae isolates were detected by standard biochemical tests between April 2012 and September 2012، in Besat and Imam Reza hospitals of Tehran، Iran. Susceptibility to antimicrobial agents was tested for 10 antibiotics by the disk agar diffusion (DAD) method. Also، ESBL production was screened by combined disk diffusionas recommended by the Clinical and Laboratory Standards Institute (CLSI). Then، Screened isolates were assayed by PCR for detection of CTX-M-1 group genes.
    Results
    Of 100 K. pneumonia isolates، 26 isolates produced ESBLs، and also 42 isolates were CTX-M-1 producer using PCR method.
    Conclusion
    According to the differences between the results of phenotypic and genotypic tests، it seems that molecular detection of drug-resistance genes is necessary. Further investigations are needed to determine the epidemiology of ESBL producing K. pneumoniae in Iran.
    Keywords: Klebsiella pneumoniae, Extended spectrum beta lactamase, CTX, M
  • Hamed Barzegar *, Elham Vosadi, Rahman Soori, Ali Akbarnejad Pages 153-158
    Background
    The purpose of this study was to evaluate the effects of music on metabolic responses during incremental exercise in male athletes.
    Materials And Methods
    In this quasi- experimental study with cross- over design، Ten male athletes (age: 19. 76 ± 0. 97 years، height: 176 ± 6. 72 cm، Weight: 68. 5 ±7 5. 95 kg) were voluntarily selected and performed Bruce protocol with fast rhythm music condition until exhaustion، with 72 hours interwal between two days of test. Metabolic factors had assessed in 3، 6، 9 and 12 minutes. Data were analyzed by paired t-test with significant level of <0. 05.
    Results
    Listening to fast rhythm music during incremental exercise caused significant increase in respiratory rate exchange، Vco2، ventilation and breathe rate per minute and significant decrease in perception of exertion rate (P<0. 05) and no significant changes in Vo2، anaerobic threshold and time to exhaustion.
    Conclusion
    The study revealed that listening to fast rhythm music decreases perception of exertion، and also، metabolic system tends to be more involved in anaerobic metabolism during incremental exercise.
    Keywords: Fast music, Perception of exertion rate, Exhaustion, Metabolic responses, Incremental exercise
  • Parisa Asmand, Shahram Mami *, Reza Valizadeh Pages 159-167
    Background
    Antisocial personality has some clear symptoms as impulsivity، unstable emotions، aggression، drinking، use of drugs، early initiation of sexual behavior make some difficulties and problems in their relations with family members and those who have interaction with them and at least in society. The aim of this study was to evaluate efficacy of dialectical behavior therapy in irrational and anxiety among young male prisoners with antisocial personality in Ilam prison.
    Materials And Methods
    This Semi experimental study has been done by pre and post test. 32 subjects aged between 18 and 40 years old have been randomly selected among male prisoners in Ilam prison and the experimental group intervention was based on dialectical behavior therapy protocol. Questionnaires of the Millon Clinical Questionnaire، Johns Irrational Beliefs and Back Anxiety were used.
    Results
    Dialectical behavior therapy was significantly effective in the treatment of anxiety (p<0. 05) and irrational beliefs (p<0. 05).
    Conclusion
    Our results showed that dialectical behavior therapy has efficacy on anxiety and irrational beliefs of subjects with antisocial personality disorder.
    Keywords: Dialectical behavior therapy, Irrational belief, Anxiety, Antisocial personality disorder
  • Zahra Aminian *, Shahla Mohammadzadeh, Mohammad Eslami Vaghar, Mohammad Fesharaki Pages 168-174
    Background
    Stress، as a risk factor of cardiovascular diseases، affects the quality of life for patients. The aim of this study was to investigate the effect of stress paths on the quality of life of patients with acute coronary syndrome.
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental study، 35 patients with acute coronary syndrome were selected by sampling purposively from hospitals of Tehran University of Medical Sciences. They received 3 sessions، each 45 minutes، education using «، the ways of coping with stress» lecture، and the booklets were trained. Data collection questionnaires were «World Health Organization Quality of Life (WHOQOL-BREF)»، «Cohn stress» and «coping with stressful situations Endler and Parker (CISS)»، respectively. Data were analyzed by descriptive and inferential statistics (T test and Wilcoxon) using SPSS-22 software.
    Results
    Mean scores of the responses to all three questions were significantly changed before and after training (P<0. 0001).
    Conclusion
    This study showed that learning ways to cope with stress can reduce stress and increase quality of life; so it can be used as a helpful intervention in acute coronary syndrome.
    Keywords: Acute coronary syndrome, Stress, Ways of coping, Quality of life
  • Malek Mirhashemi, Fatemeh Najafi * Pages 175-181
    Background
    The objective if this study was to evaluate efficacy of solution-centered therapy on resiliency and sense of coherence among patients with multiple sclerosis (MS).
    Materials And Methods
    In this quasi-experimental study، 16 patients with MS were randomly selected. Data gathering tools include sense of coherence questionnaire revised Flensborg and Connor-Davidson Resiliency Scale. Patients completed questionnaires before the intervention and after the treatment with solution of the circuit. Treatment consists of five sessions of seventy- five- minute.
    Results
    Paired t-test results showed that scores of resiliency and sense of coherence were significantly different between pre - and post test.
    Conclusion
    Based on our findings، we can conclude that treatment solutions on resiliency and sense of coherence can be effective in patients with multiple sclerosis.
    Keywords: Solution therapy, Resiliency, Sense of coherence, Multiple sclerosis (MS)
  • Mohsen Kachooei *, Veis Parsa, Reza Soveizi Pages 182-188
    Background
    Role of psychological risk factors in depression involved researchers for a long period of time. The purpose of the present study was to compare the five personality traits and the defense styles among patients with depression disorder (MDD) with non-depression individuals.
    Materials And Methods
    The research method was ex post facto and statistical community was all individuals referred to psychological clinics in Tehran. 100 MDD patients referred to associated clinics of University of Social Welfare and Rehabilitation Sciences selected by convenient sampling method and the 100 non-depression people as control group were studied. The research instruments were Beck Depression Inventory، Five Factor Personality Inventory (NEO-FFI، Costa & McCrae، 1992)، and defense style questionnaire (DSQ-40، Andrews، Sing & Bond، 1993). Data were analyzed using descriptive statistics and independent T-test.
    Results
    Findings revealed significant differences in neuroticism (P<0. 01)، extraversion (P<0. 01)، openness (P<0. 01)، and agreeableness (P<0. 05)، as well as immature (P<0. 01) and Neurotic (P<0. 05) defense styles between MDD and healthy groups.
    Conclusion
    It is concluded that awareness of effects of personality traits and defense styles on depression can be effective to decrease the depression disorder and probably to prevent this disorder.
    Keywords: Defense styles, Personality traits, Depression
  • Narges Asadijanati *, Shaqayeq Vahdat, Abbas Yazdan Panah Pages 189-193
    Background
    The orthognathic surgery is one of the most prevalent oral and maxillofacial surgeries، in which the result of operation is very important. The patient participation makes the process more effective. One of the effective items is the reduction of postoperative infection. The goal of this study was to determine patient participation in controlling postoperative infection in orthognathic surgery in bouAli Hospital.
    Materials And Methods
    In this descriptive- cross sectional study، we studied 70 orthognatic patients whom were referred to BouAli hospital from March 2012 to August 2013. Data were gathered using a checklist consisting 32 questions، interviewing، studying medical records at 4 dimension of giving information، consulting، decision-making and then engaging the patient in doing self-care. The data were analyzed using SPSS 19.
    Results
    38. 6% of patients were men، 12. 9% were married، and 55. 7% were graduated. 2. 9% of patients had no participation in the treatment. 31. 4% had a little participation. 65. 7% of patients participated completely. 32. 9% of patients were infected. Using Man- Withney U non- parametric test، we observed a significant association between the patient participation and postoperative infection.
    Conclusion
    Regarding the direct association between patient participation and postoperative infection in orthognathic surgery، we suggest that the patient participation should be increased by treating team on the side of engaging the patient in self-care.
    Keywords: Patient participation, Orthognathic surgery, Postoperative infection