فهرست مطالب

کتابداری و اطلاع رسانی - سال شانزدهم شماره 4 (پیاپی 64، زمستان 1392)

فصلنامه کتابداری و اطلاع رسانی
سال شانزدهم شماره 4 (پیاپی 64، زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/11/22
  • تعداد عناوین: 12
|
  • روح الله رضایی صفحه 5
    هدف
    هدف این طراحی مدل، اندازه گیری رضایت دانشجویان از کتابخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان با استفاده از تحلیل عاملی تاییدی بود.
    روش
    به لحاظ روش پژوهش، این تحقیق از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری این تحقیق را تمامی دانشجویان کارشناسی ارشد عضو کتابخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان تشکیل می دهند (832 =N) که با توجه به جدول بارتلت و همکاران (2001)، تعداد 168 نفر از آنان از طریق نمونه گیری تصادفی ساده برای انجام تحقیق انتخاب شدند. برای گردآوری داده ها، از پرسشنامه استفاده گردید. روایی محتوایی پرسشنامه با نظر پانلی از متخصصان و کارشناسان، تایید شد. به منظور بررسی روایی سازه (شامل روایی همگرا، تشخیصی و منطقی) و پایایی ابزار تحقیق و برآورد مدل اندازه گیری پژوهش، از تحلیل عاملی تاییدی از طریق نرم افزار AMOS20 استفاده شد.
    یافته ها
    یافته های تحقیق نشان داد اهمیت هر پنج عامل بررسی شده در قالب مدل مفهومی پژوهش، بر اساس داده های میدانی، مورد تایید قرار گرفته است (برازش مناسب مدل). این عوامل شامل کیفیت خدمات، تسهیلات و فضای کتابخانه، کیفیت منابع کتابخانه ای، خدمات پشتیبانی و زیرساختها و امکانات، دارای رابطه ای معنادار با سازه اصلی مورد مطالعه یعنی رضایت دانشجویان از کتابخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان بودند.
    نتیجه گیری
    بر اساس نتایج کسب شده می توان نتیجه گرفت زیربنای تئوریکی تحقیق معتبر بوده و مدل/ مقیاس توسعه داده شده، برای سنجش میزان رضایت دانشجویان از کتابخانه دانشکده کشاورزی دانشگاه زنجان مناسب بود.
    کلیدواژگان: رضایت، کتابخانه، مدل اندازه گیری، دانشگاه زنجان
  • ایرج رداد، حسین خسروی صفحه 28
    هدف
    یکی از عوامل مهم در اجرای بازاریابی موثر کتابخانه ها و مراکز اطلاع رسانی، وجود فرهنگ سازمانی مناسب در آنهاست. از این رو، هدف از پژوهش حاضر بررسی رابطه بین فرهنگ سازمانی و نگرش نسبت به فعالیتهای بازاریابی است.
    روش
    این پژوهش از نوع مطالعات همبستگی است.جامعه مورد بررسی شامل تمامی کارکنان و مدیران این سازمان در سال 1391 است که 175 نفر را شامل می شوند. ابزار مورد استفاده برای گردآوری داده ها، دو پرسشنامه فرهنگ سازمانی و نیز گرایش به فعالیتهای بازاریابی بود که از سوی جامعه مورد بررسی پاسخ داده شدند. برای تحلیل داده ها از آزمون همبستگی پیرسون استفاده شد.
    یافته ها
    بین فرهنگ گروهی با نیاز به بازاریابی، فرهنگ کار آفرینی با نیاز به بازاریابی و نیز فرهنگ سلسله مراتبی با کاربرد برنامه بازاریابی، رابطه معنادار و مثبت وجود دارد. همچنین، بین فرهنگ گروهی با کاربرد برنامه بازاریابی و فرهنگ سلسله مراتبی با نیاز به بازاریابی، نیز رابطه معنادار و منفی وجود دارد.
    نتیجه گیری
    از دیدگاه کارکنان و مدیران، فرهنگ سلسله مراتبی بر سازمان کتابخانه ها حاکم است. همچنین، چنانچه فرهنگهای گروهی و نیز فرهنگ کارآفرین در سازمان بیشتر تقویت شود، نیاز به بازاریابی نیز تقویت خواهد شد.
    کلیدواژگان: بازاریابی، فرهنگ، فرهنگ بازاریابی، فرهنگ سازمانی، سازمان کتابخانه ها، موزه ها و مرکز اسناد آستان قدس رضوی
  • ابوالفضل کاظمی، خدیجه کریمی، مهدی عزیز محمدی صفحه 45
    هدف
    این پژوهش با هدف ارائه ابزاری برای ارزشیابی تعدادی از نشریات تخصصی شناخته شده در رشته مهندسی صنایع جهت سنجش اثربخشی سرمایه گذاری روی آنها و انتخاب یک مجموعه کارا از این نشریات (جهت اشتراک گیری و عضویت سالانه) با هدف ارضای معیارهای تعریف شده و در نظرگیری محدودیتهای موجود در سطح دانشکده مهندسی صنایع،صورت گرفته است.
    روش
    نیاز به یک تکنیک قوی که بتواند افراد را در تصمیم گیری یاری کند، کاملا محسوس است. از آنجا که اتخاذ تصمیم صحیح و به موقع می تواند تاثیربسزایی در زندگی شخصی و اجتماعی انسانها داشته باشد، در سالهای اخیر بسیار به این مقوله توجه شده است. یکی از کارآمدترین این تکنیکها «فرایند تحلیل سلسله مراتبی» (AHP) است که به علت ماهیت ساده و در عین حال جامع آن، مورد توجه قرار گرفته است. برای این منظور، از یک مدل ریاضی ترکیبی فرایند تحلیل سلسله مراتبی (AHP) و برنامه ریزی صفر و یک جهت تعیین مجموعه ای از نشریات علمی ISI برای اشتراک سالیانه استفاده می شود.
    یافته ها
    در این پژوهش پس از بررسی 10 نشریه صاحب نام در حوزه مهندسی صنایع و استفاده از اطلاعات ناشی از گزارشهای دوره ای موسسه ISI، ترکیب بهینه ای جهت اشتراک سالانه از آنها ارائه شد.
    اصالت/ارزش: نتایج حاصل از این پژوهش می تواند کتابخانه های دیجیتال را در تعیین مجموعه ای از نشریات علمی ISI جهت اشتراک گیری و عضویت سالانه به منظور اثربخشی سرمایه گذاری روی آنها، یاری نماید.
    کلیدواژگان: فرایند تحلیل سلسله مراتبی، برنامه ریزی صفر و یک، اشتراک سالیانه، مجله های علمی ISI
  • فاطمه فهیم نیا، حسن منطق صفحه 62
    هدف
    در پژوهش حاضر، کیفیت ارائه خدمات توسط کتابخانه مرکزی دانشگاه تهران و نقش آن در اعتماد تعمیم یافته دانشجویان به کتابداران، بررسی شده است.
    روش شناسی: این پژوهش با روش پیمایشی در بین380 نفر از دانشجویان -که با روش نمونه گیری طبقه ای نسبی انتخاب شدند- بررسی شده است.
    یافته ها
    یافته ها نشان می دهد متغیرهای مستقل تحقیق شامل «اثر خدمت (کتابداران)، کنترل اطلاعات، فضا و مکان، و نظم و هماهنگی» رابطه معنادار با متغیر وابسته (اعتماد به کتابداران) دارند. از این میان، متغیر «اثر خدمت (کتابدارن)» دارای قوی ترین رابطه است. نتایج تحلیل رگرسیونی نشان می دهد متغیرهای مستقل وارد شده در معادله رگرسیون، 45% از واریانس متغیر وابسته را پیش بینی می کنند.
    اصالت / ارزش: این پژوهش، اولین پژوهش صورت گرفته در حوزه سرمایه اجتماعی و کتابخانه های دانشگاهی است که به طور اخص رابطه بین متغیر کیفیت خدمات کتابخانه و اعتماد تعمیم یافته کاربران (دانشجویان) به کتابداران را بررسی کرده است.
    کلیدواژگان: کتابخانه های دانشگاهی، کیفیت خدمات، اعتماد اجتماعی، اعتماد تعمیم یافته، کتابداران
  • هدایت بهفروز صفحه 84
    هدف
    هدف از انجام این پژوهش، بررسی و تحلیل روش تدریس منبع محور در راستای محقق نمودن اهداف آموزش عالی و نیز چگونگی ارتباط آن با اهداف و فعالیتهای کتابخانه های دانشگاهی است.
    روش/ رویکرد پژوهش: پژوهش، از نوع نظری و مروری تحلیلی است.
    یافته ها
    با اجرای روش تدریس منبع محور، دانشجویان منفعل وادار به انجام فعالیت شده، نقش مدرس نیز تغییر می کند و او به یک راهنما و تسهیل کننده مسیر تبدیل می شود. با اجرای این روش است که به همکاری کتابدار و مدرس بیش از پیش احساس نیاز می گردد و با تقسیم کار میان آن دو، منابع اطلاعاتی به دانشجویان شناسانده و روش استفاده از آنها آموزش داده می شود. با توجه به تغییرات سریع در همه عرصه ها به خصوص در زمینه فناوری، کتابداران می توانند با بهره گیری از مزایای روش تدریس منبع محور و نیز کسب مهارتهای لازم و به دست آوردن تجربه مورد نیاز، به عنوان ناظران پژوهشی و یا مشاوران پژوهشی در کنار استادان و دانشجویان قرار گیرند و با تلاش پیگیر خود، انگیزه بیشتری به آنان بخشند و بدین سان چرخه انجام پژوهش را روان تر نمایند.
    کلیدواژگان: تدریس منبع محور، آموزش عالی، کتابخانه های دانشگاهی، روش های تدریس
  • محسن نوکاریزی، حوا خیرخواه، محمدرضا کیانی صفحه 107
    هدف
    هدف اصلی پژوهش حاضر، ارزشیابی کاربردپذیری وب سایتهای پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران و مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و تکنولوژی شیراز از منظر دانشجویان تحصیلات تکمیلی دانشگاه شیراز است.
    روش
    از روش پیمایشی استفاده و از بین 5399 نفر جامعه آماری پژوهش، حجم نمونه 360 نفر تعیین شد. حوزه های تحصیلی مختلف شامل علوم انسانی، علوم اجتماعی، علوم پایه، کشاورزی و فنی ومهندسی، به عنوان طبقات جامعه در نظر گرفته شدند و در نهایت نسبت حجم هر حوزه تحصیلی با استفاده از روش تصادفی نظاممند انتخاب شد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته بود که پس از بررسی روایی و پایایی، در اختیار جامعه پژوهش قرار گرفته و جمع آوری گردید.
    یافته ها
    با توجه به یافته های به دست آمده، به طور کلی به کارگیری ابعاد کاربردپذیری در دو وب سایت پژوهشگاه های مورد بررسی از دیدگاه دانشجویان تحصیلات تکمیلی در وضعیت «خوبی» (بیش از 60-80 درصد) قرار داشت. در بین فرضیه های مورد بررسی نیز بین میانگین نمره های قضاوت «به کارگیری ابعاد کاربردپذیری» با «وضعیت مطلوب»، نمره های «گروه های سنی مختلف»، نمره های «کاربران زن و مرد» و نمره های «حوزه های تحصیلی مختلف» تفاوت معنادار مشاهده شد. همچنین، میان نمره های قضاوت دانشجویان تحصیلات تکمیلی «دارای سابقه استفاده متفاوت از اینترنت» و نمره های «دانشجویان سالهای اولیه و انتهایی تحصیلات تکمیلی»، تفاوت معناداری وجود نداشت.
    اصالت: نتایج این پژوهش می تواند به درک اهمیت کاربردپذیر در وب سایت پژوهشگاه و توجه به مولفه های مختلف آن، کمک زیادی کند.
    کلیدواژگان: وب سایت، کاربردپذیری، پژوهشگاه علوم و فناوری اطلاعات ایران، پژوهشگاه مرکز منطقه ای اطلاع رسانی علوم و تکنولوژی شیراز
  • منیجه بحرینی زاده صفحه 127
    هدف
    هدف اصلی این پژوهش آن است تا با استفاده از مدل تعدیل شده سروکوال و لیب کوال[3]، ابعاد کیفیت خدمات کتابخانه دانشگاهی شناسایی و سطح کیفیت خدمات ارائه شده از دیدگاه استفاده کنندگان از این خدمات بررسی شود.
    روش
    این پژوهش از نظر هدف کاربردی، از نظر میزان کنترل متغیرها، توصیفی و از بعد روش اجرا، پیمایشی است. به منظور جمع آوری اطلاعات، از پرسش نامه بر اساس مولفه های سروکوآل و لیب کوال و تعدیل های انجام گرفته بر روی آنها و مولفه های کیفیت خدمت مبتنی بر فناوری اطلاعات و مبتنی بر وب؛ استفاده شده است. جامعه آماری این پژوهش استفاده کنندگان از کتابخانه دانشگاه خلیج فارس است. به منظور تامین نمونه مورد نیاز،تعداد450 پرسشنامه توزیع و تعداد 400 پرسشنامه کامل، تجزیه و تحلیل شده است.
    یافته ها و
    نتیجه گیری
    تحلیل عاملی اکتشافی منجر به استخراج پنج عامل دسترسی الکترونیکی به منابع و مجموعه ها، خدمات پرسنلی، کتابخانه به عنوان یک محل، توجه ویژه به استفاده کننده و شرایط و دسترسی داخلی به منابع گردید.
    کلیدواژگان: کیفیت خدمات، سروکوال، لیب کوال، تحلیل شکاف
  • محمد امین عرفان منش، والاعلی روحانی صفحه 150
    هدف پژوهش: پژوهش حاضر در راستای بررسی رابطه میان شاخصه های مختلف اثرگذاری علمی و اجتماعی پژوهشگران حوزه علم سنجی انجام شده است. در این پژوهش، عملکرد 3024 پژوهشگر دارای تالیف در مجله بین المللی علم سنجی بر اساس ده شاخصه تعداد مقاله های، تعداد استنادهای دریافتی، میانگین استنادهای دریافتی برای هر مقاله، شاخص جی، شاخص اچ، درجه مرکزیت، بینیت، نزدیکی، بردار ویژه و تعداد پژوهشگران همکار، بررسی شده است.
    روش شناسی پژوهش: پژوهش حاضر از نوع علم سنجی است. جامعه پژوهش از تعداد 3346 مقاله تشکیل شده که طی سالهای 1980 تا انتهای 2012 در مجله بین المللی علم سنجی منتشر شده اند.
    یافته های پژوهش: نتایج پژوهش نشان می دهد با در نظر گرفتن تمامی شاخصه های مورد بررسی، پژوهشگرانی مانند گلنزل، روسو، شوبرت، براون، ون ران، موئد، مه یر، دباکر، لیدسدورف، ایگه، وینکلر، گوپتا، کورتیال، ون لوون، تیجس، کرشمر، سمال، پرسون و لیانگ از جمله اثرگذارترین افراد در حوزه علم سنجی بوده اند. همچنین، بررسی همبستگی میان شاخصه های مختلف اثرگذاری علمی و اجتماعی پژوهشگران نشان می دهد رابطه معناداری میان تمامی شاخصه های مورد بررسی بجز میانگین استناد و شاخصه های بینیت، نزدیکی و بردار ویژه وجود دارد. از میان شاخصه های مورد بررسی، قوی ترین همبستگی میان شاخصه های جی و اچ مشاهده شد. در انتها، ویژگی های پژوهشگران اثرگذار در حوزه علم سنجی بررسی شده است.
    نتیجه گیری
    استفاده از شاخصه های اثرگذاری اجتماعی در کنار شاخصه های اثرگذاری علمی، می تواند تصویر جامع تری از عملکرد پژوهشگران حوزه های موضوعی مختلف فراهم آورد.
    کلیدواژگان: اثرگذاری علمی، اثرگذاری اجتماعی، علم سنجی، مجله علم سنجی
  • فریبرز رحیم نیا، مهدی نجفی سیاهرودی، سید مسلم علوی صفحه 179
    هدف
    هدف از تحقیق حاضر، بررسی اثرهای بسته بندی کتاب و ابعاد آن بر قصد خرید کتابهای غیر درسی است. در این میان نقش تعدیل گری متغیرهای قیمت و محتوای کتاب غیر درسی نیز بررسی خواهد شد.
    روش/ رویکرد پژوهش: تحقیق از نظر روش، توصیفی/ پیمایشی و از نظر هدف، کاربردی است. جامعه آماری، تمامی خریداران کتاب مراجعه کننده به فروشگاه های کتابهای غیردرسی در شهر شیراز می باشند که از این تعداد 280 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. در تحلیل روایی ابزار گردآوری، از روش های روایی محتوا و روایی سازه و در سنجش پایایی، از آلفای کرونباخ (80%) و روش دو نیم کردن (75%) استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج مطالعه نشان می دهد تنها دو بعد ترغیبی و اطلاع رسانی بسته بندی کتاب، بر قصد خرید کتاب غیردرسی موثر بوده است. از سوی دیگر، درحالی که متغیر قیمت کتاب غیر درسی توانسته است رابطه میان بسته بندی کتاب و قصد خرید کتاب غیردرسی را تعدیل نماید، متغیر محتوای کتاب غیر درسی نتوانسته است این رابطه را تعدیل کند.
    بحث و نتیجه گیری
    بسته بندی، جزء جدایی ناپذیر کتاب است. در صورت طراحی نازیبا و بی ارتباط با متن، توجه نکردن به سبک حروف نگاری روی کتاب و بدون ارائه اطلاعات لازم درباره قیمت کتاب بر روی بسته بندی، خرید کتاب به صورت نامناسبی تحت تاثیر قرار خواهد گرفت.
    کلیدواژگان: بسته بندی، بسته بندی کتاب، قصد خرید کتاب غیردرسی، قیمت کتاب، محتوای کتاب
  • تاثیر وقفه زمانی بر جریان دانش / مطالعه موردی: پروانه های ثبت اختراع
    علی منصوری، فریده عصاره صفحه 203
    هدف
    دانش، امروزه از ضروریات اساسی هر جامعه است که از طرق مختلف از جمله پروانه های ثبت اختراع، تولید می شود و اشاعه می یابد. اشاعه دانش در فرایندی به نام جریان دانش شکل می گیرد. جریان دانش تحت تاثیر عوامل مختلف از جمله عامل وقفه زمانی است که در این پژوهش بررسی شده است.
    روش پژوهش: پژوهش حاضر با استفاده از تحلیل استنادی، تاثیر عامل وقفه زمانی در چگونگی شکل گیری جریان دانش میان پروانه های ثبت اختراع موجود در پایگاه اداره ثبت اختراع آمریکا را در حوزه موضوعی برق و الکترونیک در محدوده سالهای 1987-2006 بررسی می کند.
    یافته ها
    نتایج نشان داد وقفه زمانی بر چگونگی جریان دانش تاثیر دارد و این تاثیر در میان پروانه های ثبت اختراع که حداکثر سه سال از تاریخ کسب اعتبار آنها گذشته باشد، بیشتر است. همچنین، نتایج نشان داد روزآمدی پروانه های ثبت اختراع، تاثیر زیادی در چگونگی جریان دانش دارد.
    کلیدواژگان: پروانه ثبت اختراع، وقفه زمانی، جریان دانش، تحلیل استنادی
  • محمدرحیم رهنما، امیر اسدی، مجتبی روستا صفحه 227
    هدف
    ارزیابی کمی و کیفی مقاله های مجله «جغرافیا و توسعه ناحیه ای» از آغاز انتشار (1382) تا سال 1390 با استفاده از جدول های بقاء کاپلان مایر و رگرسیون کاکس.
    روش پژوهش: روش مورد استفاده توصیفی- تحلیلی و از نوع تحقیق کاربردی است. شیوه گردآوری اطلاعات، از نوع تحلیل محتواست. همچنین، با استفاده از مدل جدول های کاپلان مایر، مدل آنالیز واریانس یک طرفه و آزمون کاکس، به ارزیابی و تحلیل کمی و کیفی مقاله های انتخاب شده، پرداخته شده است.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد از 900 مقاله رسیده به مجله، 136 مقاله در 14 شماره مجله به چاپ رسیده است؛ 51% مقاله ها رد شده و 34% در دست بررسی است. میانگین امتیازهای کلی مقاله های برابر 41/5 امتیاز می باشد. نتایج آزمونLog Rank موید وجود تفاوت در امتیازهای بین دو گروه مقاله های پذیرفته شده و رد شده در مدل کاپلان مایر است. همچنین، بر اساس نتایج حاصل از کاربرد رگرسیون کاکس، شاخصهای «روش علمی تحقیق» (428/.)، «نوآوری در تحلیل موضوع» (124/.) و شاخص «تازگی، ضرورت و اولویت موضوع» (039/.) بیشترین تاثیر را دارد.
    نتیجه گیری
    تکیه بر شاخصهایی که بر جنبه های خلاقیت و نوآوری در مقاله های تاکید دارند، از نظر ارزیابان مهم تر است و باید در اولویت قرار گیرند تا شاخصهای پیشنهادی مجله. لذا، تجدید نظر در امتیازبندی شاخصهای مجله و به ویژه وزنهای آنها، ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: مجله جغرافیا و توسعه ناحیه ای، رگرسیون کاکس، پذیرش مقاله های، تحلیل عوامل، مدل کاپلان مایر
  • حمید احمدی، سلیمان شفیعی * صفحه 247
    هدف

    هدف این پژوهش، تنظیم سند راهبردی و تعیین راهبردهای اصلی برای پیشبرد و ارتقای دانش کتابداری و اطلاع رسانی در استان کرمانشاه است.
    روش شناسی: این پژوهش از نوع کاربردی است و به روش تحلیل محتوا و پیمایش اجرا شده است. جامعه پژوهش را اعضای اصلی، کمیته های مرتبط و اعضای شرکت کننده در همایشهای و کارگاه های برگزار شده این انجمن تشکیل دادند که با استخراج داده ها و مطالعه درونی و بیرونی انجام شد.

    یافته ها

    نتایج این پژوهش شامل چهار راهبرد اصلی برای بهبود برنامه های انجمن است، شامل: 1. بالا بردن سهم بازار برای خدمات و محصولات کنونی 2. ایجاد تنوع همگون از طریق افزودن خدمات و محصولات جدید با محوریت فناوری های نوین 3. به فعلیت درآوردن قابلیتها و توانمندی های مادی و معنوی استادان، پژوهشگران، کتابداران، خیرین، سازمانها و موسسات و تمامی علاقمندان به مسائل کتابداری و اطلاع رسانی 4. عرضه محصولات و خدمات به مناطق جغرافیایی جدید، انجمن بر اساس این برنامه ها فعالیت خواهد کرد.
    کاربردها: انتظار می رود نتایج این پژوهش، بتواند افق و دیدی روشن و جامع از برنامه ها و سیاستهای ریز و درشت این انجمن را در جهت پیاده و عملیاتی کردن آنها، به فعلیت برساند.

    کلیدواژگان: برنامه ریزی راهبردی، انجمن کتابداری و اطلاع رسانی کرمانشاه، ماتریس برنامه ریزی، سوات
|
  • Rohollah Rezaei Page 5
    Objective
    The main objective of this study was to design the measurement model of students‘ satisfaction with library of agricultural faculty in University of Zanjan using confirmatory factor analysis.
    Method
    Methodologically, the study was a descriptive- correlative research. The statistical population of the study consisted of all the M.Sc. students who were member in the library (N=832). According to the Krejcie & Morgan table, a sample size of 168 was selected using the random sampling technique (n=168). Data were collected by a questionnaire. The content validity of the questionnaire was confirmed by a panel of experts. The confirmatory factor analysis was used in order to determine the construct validity (e.g. convergent, divergent and nomological validity) and the reliability of the instrument and estimate the measurement model using the AMOS software.
    Findings
    The results showed that importance of the all five factors mentioned in the research conceptual model has been verified based on field data (appropriate fit of the model) and these factors including: services quality, facilities and environment of library, resources quality of library, logistic services and structures and equipment had a significant relationship with construct of students‘ satisfaction with library of agricultural faculty in University of Zanjan.
    Conclusion
    Based on the findings, it can be concluded that the theoretical foundation of the study was valid and the developed model/ scale for measuring the students‘ satisfaction with library of agricultural faculty in University of Zanjan was appropriate.
    Keywords: Satisfaction, Library, Measurement Model, University of Zanjan
  • Iraj Radad, Hossein Khosravi Page 28
    Goal: Having an appropriate organizational culture is one of the main factors for implementing effective marketing in the libraries and information centers; therefore this study examines the relationship between attitudes to marketing activities and organizational culture.
    Method
    The research method is descriptive correlational type. The participants were all of the 1.5 employees and managers in the organization in 2812. They completed two questionnaires measuring attitudes to marketing activities and organizational culture. After excluded 42 incorrect questionnaires, other questionnaire analyzed. Pierson correlation coefficient was used to analyze data.
    Findings
    There is a positive and meaningful relationship between the clan culture and need to marketing, the adhocracy culture and need to marketing and also the hierarchy culture and usage of the marketing plan. Furthermore there is a negative and meaningful relationship between clan culture and usage of the marketing plan and also hierarchy culture and need to marketing.
    Conclusion
    From the employees and managers viewpoint, the hierarchical culture is the dominant culture in the organization. Also if the clan and adhocracy cultures improve more in the organization, the need to marketing will improve too.
    Keywords: Marketing, Culture, Marketing Culture, Organizational culture, The organization of Libraries, Museums, Documents Center of Astan Ghods Razavi
  • Abolfazl Kazemi, Khadijeh Karimi, Mahdi Azizmohammadi Page 45
    Purpose
    This paper presents a tool for the evaluation of a number of conventional scientific journals in the field of Industrial Engineering to measure the effectiveness of their investments and the selection of an efficient set of journals (for subscription) with the aim of satisfying the criteria defined in regard to the limitations contained in the Department of Industrial Engineering.
    Method
    The correct and timely decisions can have a great effect on people's personal and social lives, the strong need for techniques that can help people in this area is clearly visible; one of the most efficient techniques is "Analytic Hierarchy Process" (AHP), which because of the simple nature and comprehensive account has been attention. For this aim, we presenting a hybrid model of AHP and zero-one programming to determine a set of ISI journals for annual subscription.
    Results
    in this research, 10 famous journals in the Industrial Engineering field are investigated. Then, the optimal combination for annual subscription is presented using the information of ISI periodic reports.Contribution: the results of the paper can be support digital library to determine a set of ISI journals for annual subscription.
    Keywords: Analytic Hierarchy Process, Zero, one programming, Annual subscription, ISI journals
  • Fatemeh Fahimnia, Hassan Mantegh Page 62
    Purpose
    in the current research, the quality of services provided by Central Library and Documents Center of University of Tehran, and its Role of student's Generalized trust toward librarian has been studied.
    Method
    Through Survey Method and Questionnaire technique, a sample of 308 students selected by relatively classified sampling method
    Findings
    findings of this research show that independent variables including (Effect of service (Librarians), Information control, Space and Place, and order and Harmony) have significant relation with dimensions of dependent variable (Generalized trust toward librarian). Among all, variable of Effect of service (Librarians) have the strongest relation with dependent variable. Results of regression analysis depicts that independent variables - entered in regression equation- predicts %45 of dependent variable variance.Originality/ value: This Research has been carried out for First Time in the area of social science and Academic libraries in particular to investigate the Relationship between the Quality of library services and generalized trust toward librarian is discussed.
    Keywords: University Libraries, Quality of Services, social Trust, Generalized Trust, librarians
  • H. Behroozfar Page 84
    Purpose
    The purpose of this study is assessing and analyzing of resource-based teaching method if it can realize the goals of higher education. It is also assessing how such method relates to the goals and activities of the university library.Methodology / Approach: The study is a theoretical one and also an analytical review.
    Findings
    Implementing resource-based teaching method, passive students are imposed to act, teacher role is also changed to a guidance. Implementing the method, it is more needed cooperation between librarian and teacher. Cooperating with each other, they can identify the library resources to the students and how to use them. Regarding rapid changes in all areas especially in technology, librarians can act as a research advisors or supervisors using resource-based teaching method benefits and achieving related skills. They can facilitate research process and help teachers and student.
    Keywords: Resource, based teaching, Higher education, University libraries, Teaching methods
  • Dr Mohsen Nowkarizi, Havva Kheirkhah, Dr Mohammad Reza Kiani Page 107
    Purpose
    The research aimed at evaluating the usability of Iranian Research Institute for Information Science and Technology (IRNADOC) and Regional Information Center for Science and Technology (RICST) websites from the Shirarz University postgraduate students‘ point of view 5
    Methods
    The statistical population consisted of 5300 students from which a sample of 368 ones was extracted by random stratified sampling method whose categories were consisted of various educational areas students, including Humanities, Social Sciences, Basic Science, Agriculture Sciences, and Engineering. Then, the proportion of each category of any area was chosen by random systematic method. A researcher-made questionnaire was used to gather data which its content validity and reliability was calculated by the specialists and users 5
    Findings
    The findings showed that generally in the users‘ opinion, the application of the usability components in the two research centers‘ websites was in ―good‖ state (between 068-008). There were significant differences between the mean scores of the users‘ judgments and the usability of an ideal state (080), the means of various age categories, female and male user's means, and the means of various educational areas students. There were no significant differences between the mean scores of the postgraduate's judgments with different experience in Internet use, and the ones of the freshmen and elder postgraduates 5Originality: The results can help mush to understand the importance of the usability of research Center's websites and to pay more attention to their various components 5
    Keywords: website, usability, Iranian Research Institute for Information Science, Technology, Regional Information Center for Science, Technology
  • Manijeh Bahrainizadeh Page 127
    Background And Objectives
    Libraries and data centers are service establishments whose main task is linking the society with knowledge and information through their efficient services. The main aim of this paper is Identifying service Quality dimension and measuring service quality of the university library from user view, determining the priorities and gaps and suggesting it‘s promotion strategies by using adjusted Servqual and LibQual.
    Method
    A survey was conducted among the students and faculty members of PGU using a modified version of SERVQUAL and LIBQAL questionnaire. The data given here is based on a random survey of 488 faculty members and students studying at PGU. The dimensions of service quality were determined through exploratory factor analysis. The data was analyzed by paired -samples T test using spss.Findings and
    Conclusion
    The results obtained through exploratory factor analysis suggest that university library service quality consists of four dimensions – i.e. affect of electronic access, affect of service (personal),understanding/knowing the user needs, library as a place, and affect of internal position collection and access,– which are different from SERVQUAL‘s original dimensions.
    Keywords: Service Quality, Service Quality Measurement, University libraries, Servqual, Libqual
  • Mohammadamin Erfanmanesh, Vala Ali Rohani Page 150
    Research
    Objectives
    The current study aims to investigate the correlation among scholarly and social influence measures of scientometricians. In this study, the influence of 3824 researchers who have published in Scientometrics was studied using 18 different metrics include number of publications, number of citations, citations per paper, h-index, g-index, degree centrality, betweenness centrality, closeness centrality, eigenvector and number of collaborators.Research
    Methodology
    The present study was conducted using scientometric approach. A total of 3346 research articles published in the international journal of Scientometrics between 1008 and 2812were selected as the sample of the study.
    Results
    Results of the study showed that a few scientometricians like Glanzel, Rousseau, Schubert, Braun, Van Raan, Moed, Meyer, Debackere, Leydesdorf, Egghe, Vinkler, Gupta, Courtial, Van Leeuwen, Thijs, Kretschmer, Small, Persson and Liang occupy the topmost positions in various rankings, which indicate their absolute position in scientometrics research. Moreover, in order to determine the relationship among various scholarly and social influence measures, a series of Pearson product moment correlation tests were employed. Results revealed statistically significant relationships among all variables except citations per paper and betweenness centrality, closeness centrality and eigenvector. The correlation between the h-index and g-index was the strongest of all variable combinations studied at the 0000 level. Finally, specifications of high impact scientometricians are discussed.
    Conclusion
    Using social influence measures beside scholarly influence measures will provide a more complete picture of researcher‘s function in various research areas.
    Keywords: Scholarly influence, Social influence, Scientometrics, Journal of Scientometrics
  • Fariborz Rahimnia, Mehdi Najafi Siahroudi, Sayyed Moslem Alavi Page 179
    Purpose
    The main purpose of this study is to investigate the effect of book packaging and its dimensions on customer purchasing intention of non-educational book with the moderating role of book price and content.
    Methodology
    Methodologically this research is of kind of descriptive/survey researches and fall into applicable studies. Statistical population is all buyers who buy from non-education bookstores in Shiraz city which among of them 280 individuals are selected as a research sample. To test the validity of questionnaires, face validity approach is used. Furthermore to measure questionnaires reliability, Cronbach's alpha approach (808) and split half approach (75 %) are applied.
    Findings
    Findings show that only two dimensions of packaging including persuasive and informative ones influenced the purchasing intention of non-educational books. On the other hand, whilst book price has moderated the relationship between book packaging and purchasing intention of non-educational book, but book content couldn‘t moderate the relationship.
    Results
    packaging is inseparable part of book. With a plain and irrelevant design, without a consideration of typography style on packaging and nothing about price information on packaging, non-educational book's buying would be influenced negatively.
    Keywords: packaging, book packaging, purchasing intention of non, educational book, book price, book content
  • Ali Mansouri, Farideh Osareh Page 203
    Purpose
    Knowledge, as a crucial requirement of every society, can be produced and disseminated through various means such as patents. Dissemination of knowledge is formed in a process called knowledge flow which is influenced by various factors such as the lag time. It has been studied in this research.
    Methods
    Using a citation analysis methodology, the present study tries to examine the lag time impact on the knowledge flow of Electrical and Electronic patents in the USPTO during 10.0-2886.
    Findings
    the findings showed that the knowledge flow was influenced by lag time. This impact was higher among patents with over 3-years accreditation old. Moreover, the results showed that updating of patents can have a large impact on how knowledge flows.
    Keywords: Knowledge flow, lag Time, patent, Citation Analysis
  • Dr Mohammad Rahim Rahnama, Amir Assadi, M.Rusta Page 227
    Objective
    To evaluate the quantitative and qualitative Journal of Geography and Regional Development from the beginning (1382) until 1390, using Kaplan-Meier and Cox regression survival is charts.
    Methods
    This study used a descriptive - analytical and research are applied. Content analysis is a method of data collection. Also using the Kaplan-Meier tables, one-way ANOVA model and Cox test to assess the qualitative and quantitative analysis of selected essays, discussed.
    Results
    The results showed that 900 articles from over 136 journal articles published in 14 volumes, 518 and 348 of rejected papers papers under consideration. Speaking out against Article 41/5 rating is. Log Rank test results indicating differences in the scores between the two groups of papers accepted and rejected by the Kaplan-Meier model. Also based on the results of the Cox regression, estimation method "scientific research" (0/428), "Innovation in the analysis of the subject" (0/124) And index "Recently, the necessity and priority subjects" (0/039.) Influence there.
    Finding
    Our focus on innovation indicators papers focus on aspects of evaluation are important and should be a priority of the proposed measures. The Journal revise the rating criteria and their weights are necessary in particular.
    Keywords: Journal of Geography, Regional Development, Cox regression, adoption papers, factor analysis, Kaplan, Meier model
  • Hamid Ahmadi, Solomon Shafie Page 247

    The

    Purpose

    The program‘s objective is to set out strategic documents and to determine main strategies in order to develop and enhance the level of information science and epistemology in Kermanshah.population and research

    Methods

    the present research as an applied study is conducted via survey and content analysis. the population under study consist of permanent members, members of the related. committees and participants in conferences organized the association. the results were achieved through internal and external survey and analysis

    Findings

    Results contain four strategies for improving the Association‘s plans which include: 1. Increasing the share of the market in the current goods and services; 2. Developing similar varieties via enhancing new goods and services by utilizing modern technology; 3. Actualizing the material and spiritual capabilities of the academic staff, researchers, librarians, charity donors, organizations, institutions, and all those interested in librarianship and communication; and 4. Offering services and products to new geographical zones. The association will operate in accordance with the above objectives.Applications: the results of the present research are expected to bring about a clear and comprehensive insight of programs and macro and micro policies of the association in order to get them implemented.

    Keywords: Strategic Planning, Association for Information Science, Kermanshah, Planning Matrix, SWOT