فهرست مطالب

فصلنامه فن آوری اطلاعات و ارتباطات در علوم تربیتی
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 14، زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/23
  • تعداد عناوین: 8
|
  • حسین مهدی زاده، نوریه امیدی، مریم عزیزی، مریم اسلام پناه صفحات 5-20
    این مقاله بخشی از نتایج یک پژوهش را گزارش می نماید که با استفاده از یک طرح نیمه آزمایشی دو گروهی با پیش آزمون و پس آزمون در سال 1391 انجام گرفته و به مقایسه تاثیر پادکست با روش مشارکتی در قیاس با روش رایج (سخنرانی معلم، بحث گروهی) بر میزان یادگیری و یادداری (یادگیری بلندمدت) دانش آموزان در زمینه مباحث زیست محیطی پرداخته است. به این منظور، دو گروه از دانش آموزان پایه دوم راهنمایی از یک مدرسه دخترانه انتخاب گردید و با رعایت اصل انتخاب تصادفی در هر یک از گروه ها جای داده شدند. سپس دانش آموزان گروه آزمایش در طول 8 جلسه به تولید پادکست آموزشی پرداختند و دانش آموزان گروه گواه نیز به همان میزان از جلسات و با استفاده از روش رایج در معرض آموزش قرار گرفتند. نتایج تجزیه و تحلیل کوواریانس داده ها نشان داد، نوع روش آموزشی به طور معناداری در میزان یادگیری و یادداری دانش آموزان در زمینه مباحث زیست محیطی موثر بوده است. بدین صورت که میانگین یادگیری و یادداری دانش آموزان گروه آزمایشی (گروه پادکست) به طور معناداری از دانش آموزان گروه گواه (روش رایج) بیشتر بوده است. هم چنین، دقت در ضرایب اتا نشان می دهد که استفاده از پادکست مشارکتی به عنوان یک روش آموزشی در زمینه آموزش مباحث زیست محیطی، به ترتیب 31 و 40 درصد از میزان یادگیری و یادداری (یادگیری با تاخیر) را تبیین نموده است.
    کلیدواژگان: پادکست، روش مشارکتی، یادگیری، یادداری، آموزش زیست محیطی
  • محمدعلی زکی صفحات 21-43
    اینترنت، یکی از ارکان اساسی جوامع مدرن بوده که بخش های مختلف جامعه را تحت تاثیر قرار داده است، اما تاکنون تحقیقات اندکی در خصوص تاثیرات اینترنت بر دین داری انجام شده است. از آنجا که جوانان، بخش مهمی از ساختار اجتماعی ایران هستند، تحقیق حاضر، به بررسی و تبیین رابطه اینترنت با دین داری جوانان پرداخته است. روش تحقیق حاضر، از نوع همبستگی و ابزار جمع آوری اطلاعات پرسش نامه بوده است. اطلاعات تحقیق، با استفاده از روش نمونه گیری از بین جوانان شهر اصفهان (384 نفر) گردآوری شده است. پایایی پرسش نامه دین داری و اینترنت به ترتیب 93/0 و 78/0 گزارش شده است. نتایج توصیفی نشان داد که استفاده از اینترنت در جوانان کمتر از حد متوسط و دین داری جوانان بیشتر از حد متوسط می باشد. تحلیل همبستگی نشان از وجود رابطه خیلی ضعیف منفی بین اینترنت و دین داری داشته است. نتایج تحلیل رگرسیون معرف آن است که از بین انواع هشت گانه استفاده از اینترنت، تنها سه نوع چت کردن، کار و تحصیل و بازی و سرگرمی؛ بیشترین عوامل موثر بر دین داری جوانان بوده اند. نتایج تحلیل مسیر نشان داد که سه متغیر پایگاه اجتماعی اقتصادی (27/0-)، استفاده از اینترنت (16/0-) و حوزه اجتماعی شهری (13/0-) به ترتیب بیشترین تاثیر منفی را بر دین داری جوانان داشته اند. متغیر طبقه اجتماعی به واسطه استفاده از اینترنت به طور غیرمستقیم نیز در دین داری جوانان تاثیرگذار بوده است.
    کلیدواژگان: دین داری، استفاده از اینترنت، جوانان، شهر اصفهان
  • حسین مومنی مهمویی، مجید پاکدامن، مجید دادمهر صفحات 45-66
    هدف اصلی این پژوهش، بررسی تاثیر نرم افزار آموزشی میشا و کوشا بر انگیزه پیشرفت و پیشرفت تحصیلی درس علوم تجربی دانش آموزان پسر پایه پنجم مقطع ابتدایی شهرستان بیرجند بود. پژوهش حاضر شبه آزمایشی با طرح پیش آزمون پس آزمون با گروه کنترل است. جامعه آماری کلیه دانش آموزان پسر پایه پنجم مقطع ابتدایی شهرستان بیرجند در سال تحصیلی 92 – 1391 بود. از میان آنها تعداد 50 نفر به شیوه تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. یک گروه (25 نفر) به عنوان گروه آزمایش و گروه دیگر (25 نفر) به عنوان گروه گواه در نظر گرفته شد. در گروه آزمایش، از آموزش نرم افزاری به مدت دو ماه و در گروه گواه از آموزش معمول کلاسی استفاده شد. برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه انگیزه پیشرفت برنارد واینر با ضریب پایایی 72/0 و آزمون های پیشرفت تحصیلی محقق ساخته استفاده شد. به منظور تعیین پایایی آزمون های پیشرفت تحصیلی، ضریب آلفای کرونباخ محاسبه شد که 75/0 برای پیش آزمون و 71/0 برای پس آزمون به دست آمد. داده ها با روش تحلیل کواریانس تجزیه و تحلیل شد. نتایج این پژوهش نشان داد که نرم افزار آموزشی میشا و کوشا بر انگیزه پیشرفت و پیشرفت تحصیلی درس علوم تجربی دانش آموزان پسر پایه پنجم مقطع ابتدایی تاثیر مثبت دارد (001/0 > P).
    کلیدواژگان: نرم افزار آموزشی میشا و کوشا، انگیزه پیشرفت، پیشرفت تحصیلی، درس علوم تجربی پایه پنجم
  • سمیه کاظمی، بابک تیمورپور صفحات 67-86
    هدف از این پژوهش، رتبه بندی مولفه های طراحی ابزارهای آموزشی مبتنی بر رویکرد شبکه اجتماعی در مدارس براساس فرآیند تحلیل سلسله مراتبی است، تا بتوان از ابزارهای شبکه اجتماعی به عنوان یک ابزار آموزشی در فرآیند آموزش در سیستم مدارس مجازی در جهت افزایش بهره وری استفاده نمود. روش پژوهش توصیفی از نوع پیمایشی است. نمونه مورد مطالعه 59 نفر از خبرگان و مخاطبین (دانش آموزان، دبیران و مدیران) زن و مرد از 6 مدرسه در سطح شهرستان رودبار با دامنه سنی 18 تا 45 سال می باشد. ابزار گردآوری داده ها، پرسش نامه ای بود که براساس فرآیند تحلیل سلسله مراتبی (AHP)در سال 1392 اجرا شد. تجزیه و تحلیل سیستم توسط نرم افزار Expert Choice صورت پذیرفت. نتایج تحقیق نشان داد که از میان شش معیار مدیریت عملکرد، ارزیابی کارآیی عملکرد، امنیت، مدیریت تعاملات، داده ها و فرآیندها؛ معیارهای مدیریت عملکرد و ارزیابی کارآیی عملکرد، به عنوان دو رکن اصلی فرآیند یادگیری- یاددهی نسبت به سایر معیارها از بالاترین درجه اهمیت برخوردار بودند. در کنار این دو معیار، معیار امنیت داده های کاربران در یک سطح اهمیت قرار گرفته و نشان دهنده آن است که برقراری امنیت باید هم راستا با فرآیند آموزش الکترونیکی در مدارس مجازی ایجاد گردد. در سطوح دیگر معیارهای مدیریت داده ها، تعاملات و فرآیندها قرار گرفت؛ معیار مدیریت فرآیندها با کمترین درجه اهمیت در طراحی ابزارهای آموزشی مبتنی بر شبکه اجتماعی تعیین شد، زیرا بسیاری از شاخص های آن در سیستم کنونی آموزش و پرورش وجود دارد و در تمامی مدارس سطح کشور در حال استفاده می باشد.
    کلیدواژگان: فرآیند تحلیل سلسله مراتبی، ابزارهای آموزشی، شبکه اجتماعی، یادگیری الکترونیکی، مدرسه مجازی
  • عبدالحمید رضوی صفحات 87-107
    هدف این مقاله، تعیین میزان موفقیت مدارس آموزش از راه دور در گسترش فرهنگ استفاده از فن آوری اطلاعات و ارتباطات و بررسی تاثیر آموزش از راه دور در خودآموزی دانش آموزان و شناسایی میزان رضایت مندی دانش آموزان دوره های راهنمایی و متوسطه از این گونه آموزش ها می باشد. مطالعه از نوع ارزش یابی است. جامعه آماری، کلیه مدارس آموزش از راه دور کشور بود. داده ها با تکمیل 875 پرسش نامه در 42 مدرسه آموزش از راه دور 6 استان جمع آوری شد. برای اندازه گیری متغیرها، از پرسش نامه های محقق ساخته برای نگرش دانش آموزان نسبت به رضایت از تحصیل در مدارس آموزش از راه دور (26 سوالی) و برای اندازه گیری نگرش آنان نسبت به خود آموزی (9 سوالی) و برای اندازه گیری نگرش دبیران و کارکنان نسبت به موفقیت مدارس در ترویج فرهنگ استفاده از فن آوری اطلاعات و ارتباطات (21 سوالی) استفاده شد. ضریب آلفای کرانباخ پرسش نامه ها بین 63/0 تا 96/0 محاسبه شد. روایی صوری پرسش نامه ها با استفاده از داوری دو نفر از استادان با سابقه در زمینه آموزش از راه دور مطلوب ارزیابی شد. نتایج نشان داد آموزش از راه دور در استان های محروم موفق تر بوده و رضایت تحصیلی دو گروه دانش آموز متوسطه و راهنمایی مناسب بوده، اما دانش آموزان متوسطه بیشتر رضایت داشته اند؛ در زمینه توسعه فرهنگ استفاده از فن آوری های آموزشی، مدارس کم تر از میزان مورد قبول موفق بوده اند؛ عدم موفقیت با توجه به میزان برخورداری مناطق متفاوت بوده است و تحصیل در مدارس آموزش از راه دور بر خود آموزی دانش آموزان تاثیر مثبت داشته است.
    کلیدواژگان: آموزش از راه دور، خود آموزی، فرهنگ استفاده از فن آوری اطلاعات و ارتباطات، رضایت مندی
  • رحیم قاسمیه، خداکرم سلیمی فرد، کبری مختاری صفحات 109-129
    در حوزه شهروندان ایرانی- اسلامی، هدف بنیادی در سند چشم انداز به صورت «تحقق جامعه مردم سالاری دینی با استفاده از فن آوری اطلاعات به منظور تسهیل و دست یابی به عدالت اجتماعی، ارتقای کیفیت زندگی، رشد فضایل اخلاقی و علمی شهروندان» تعریف شده است. در این مقاله با استفاده از رویکرد فرآیند تحلیل سلسه مراتبی فازی و دسته بندی عوامل موثر بر توانمندسازی شهروند الکترونیکی در پنج بعد زیرساخت فن آوری، زیرساخت قانونی، زیرساخت مدیریتی، زیرساخت فرهنگی و زیرساخت آموزشی، در یک تحقیق پیمایشی و با به کارگیری پرسش نامه به رتبه بندی این عوامل اقدام گردید. نتایج نشان داد زیرساخت های فن آوری در بین دیگر زیرساخت ها بیشترین اهمیت را دارا می باشد. هم چنین در حوزه زیرمعیارها به ترتیب گسترش شبکه های اینترنتی و پهنای باند، تدوین نظام نامه آیین نامه و مقررات در حوزه فن آوری اطلاعات، وجود مدیران متخصص و باتجربه در زمینه فن آوری اطلاعات، افزایش آگاهی حفاظت از حریم شخصی، تهیه زیرساخت های مورد نیاز مدارس (سخت افزار و نرم افزار)، تعداد نیروی متخصص در زمینه فن آوری اطلاعات، آموزش تعامل در اینترنت از عوامل توانمندسازی در تربیت شهروند الکترونیکی شناخته شد.
    کلیدواژگان: شهروند الکترونیکی، تحلیل سلسه مراتبی فازی، زیرساخت فن آوری
  • سعید لطیفی، آزاد الله کرمی، افشین بابامرادی صفحات 131-148
    هدف پژوهش حاضر، پیش بینی اضطراب رایانه بر اساس مولفه های هوش هیجانی و ویژگی های شخصیتی معلمان در سال تحصیلی 92 - 1391 می باشد. پژوهش حاضر، یک پژوهش همبستگی و از نوع پیش بینی است. جامعه این پژوهش تمامی معلمان دبیرستان های دولتی منطقه مرکزی شهر کرج بودند. از بین آنها، تعداد 160 نفر (83 مرد و 77 زن)، به عنوان نمونه آماری و به روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. برای جمع آوری داده ها از پرسش نامه هوش هیجانی شرینگ، مقیاس ویژگی های شخصیتی نئو، اضطراب رایانه ای هنسن و همکاران و پرسش نامه جمعیت شناسی استفاده شد. داده ها از طریق ضریب همبستگی پیرسون، رگرسیون گام به گام و آزمون تی مستقل تحلیل شدند. نتایج این پژوهش نشان داد که بین اضطراب رایانه با مولفه های هوش هیجانی و ویژگی های برون گرایی، تجربه پذیری، توافق پذیری و با وجدان بودن ارتباط معکوس و معنادار (01/0> P) و بین اضطراب رایانه و روان رنجوری ارتباط مثبت و معناداری وجود دارد (01/0>P). نتایج رگرسیون گام به گام نشان داد که از بین مولفه های هوش هیجانی، به ترتیب مولفه های خود انگیزی، خودآگاهی، هم دلی و خود کنترلی بیشترین میزان واریانس (در مجموع 36 درصد) متغیر وابسته را پیش بینی، و از ویژگی های شخصیتی به ترتیب خرده مولفه های روان رنجوری و تجربه پذیری، بیشترین میزان واریانس (در مجموع 16 درصد) متغیر وابسته را پیش بینی می کنند. هم چنین، براساس جنسیت و سن، در نمره اضطراب رایانه ای تفاوت معناداری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: اضطراب رایانه، هوش هیجانی، ویژگی های شخصیتی، معلمان
  • مریم حیدری، مژده وزیری، فریبا عدلی صفحات 149-173
    هدف پژوهش حاضر، بررسی وضعیت مدارس هوشمند بر اساس استانداردها و مقایسه عملکرد آن با مدارس عادی می باشد. روش پژوهش، پیمایشی است. جامعه آماری، شامل کلیه مدارس متوسطه دخترانه شهر یزد می باشد که از بین آنها، دو دبیرستان عادی به روش نمونه گیری خوشه ایو دو دبیرستان هوشمند به روش سرشماری انتخاب شدند. ابزار پژوهش شامل چک لیست ارزیابی مدارس هوشمند (مشاهده) برای بررسی وضعیت کنونی مدارس و پرسش نامه تفکر انتقادی و معدل سال سوم برای اندازه گیری عملکرد دانش آموزان می باشد. برای تجزیه و تحلیل داده ها، از نرم افزار SPSS و برای آزمون سوالات پژوهش، از آمار توصیفی و استنباطی (آزمون t مستقل) استفاده شد. نتایج نشان داد که وضعیت کنونی مدارس هوشمند از نظر محتوای یاددهی یادگیری، زیرساخت فاوا، معلمان آموزش دیده و ارتباط رایانه ای با مدارس در سطح پایین و تنها در مولفه استفاده مدیران از رایانه در سطح مطلوب قرار دارد. هم چنین، بین عملکرد دانش آموزان مدارس هوشمند با عادی از نظر تفکر انتقادی، تفاوت معنادار وجود نداشت ولی در زمینه پیشرفت تحصیلی (معدل) تفاوت معنادار بود.
    کلیدواژگان: مدارس هوشمند، استانداردها، عملکرد مدارس، تفکر انتقادی، پیشرفت تحصیلی
|
  • Hossein Mahdizadeh, Noorieh Omidi, Maryam Azizi, Maryam Eslampanah Pages 5-20
    This paper reports part of the findings of a two- group semi-experimental design study with pre and post test، conducted in 2012، that focused on the effect of podcast with participatory method on students immediate and long term environmental learning compared to conventional teaching (lecture and group discussion) method. Two classes from a female school were randomly assigned to experimental and control groups. Participants in experimental group were asked to design podcast on environmental issues and students in control group were exposed to conventional method of teaching for a period of 8 sessions. The covariance analysis of the data revealed that teaching method had a significant influence on students’ immediate and long-term learning. In fact، the mean score of participants in experimental group was significantly higher than in control group in both immediate and long-term tests. Considering Eta squared coefficient indicates that implementing participatory designing of podcasts in environmental education can account for 31 percent of students’ immediate and 40 percent of their long-term learning.
    Keywords: Podcast, Participatory Method, Immediate Learning, Long, Term Learning, Environmental Education
  • Mohammad Ali Zaki Pages 21-43
    The internet is one of the basic principles of modern societies which has affected different parts of society. Little research has been conducted on the impact of the internet on religiosity. Youth is an important part of the social structure of Iran، so the study examined and explained the impact of the Internet on youth religiosity. The research method was correlation and data collection instrument was a questionnaire. The data were collected by using sampling among the city''s youth (n = 384). Reliabilities of religiosity and Internet questionnaire were 0. 93 and 0. 78، respectively. Descriptive results indicated that the youth''s use of the Internet was below the average and their religiosity was above the average. Correlation analysis showed a very weak negative relationship between the internet and religiosity. Regression analysis indicated that among the eight types of internet use، only three types of chatting، work and education، and games and entertainment had the most influence on religiosity. The results of path analysis showed that the three variables of socio-economic status (- 0. 27)، internet usage (- 0. 16)، and urban social area (- 0. 13) had the highest negative impact on religiosity. Through use of Internet، social class variable had an indirect influence on the youth religiosity.
    Keywords: Religiosity, Internet Usage, Youths, Isfahan City
  • Hossein Momeni Mahmouei, Majid Pakdaman, Majid Dadmehr Pages 45-66
    The main objective of the research was to investigate the effect of educational software «Misha and Koosha» on achievement motivation and academic achievement in science course of fifth grade boys elementary students in the city of Birjand. This research was quasi-experimental study with a pretest - posttest design with a control group. The statistical population was all the fifth grade male students of elementary schools in the city of Birjand in the academic year 2012-13، among which 50 students were selected by random cluster sampling method. One group (n = 25) was selected as the experimental group and the other group (n = 25) as the control group. In the experimental group، the software training and in the control group، the general classroom education was used for two months. To collect data، Bernard Weiner motivation questionnaire (with reliability of 0. 72) and researcher made tests of academic achievement used. Cronbach Alpha Coefficient was used to determine the reliability of the academic achievement tests that obtained 0. 75 for the pre-test and 0. 71 for the post-test. The data were analyzed with covariance analysis. The results showed that the «Misha and Koosha» educational software had a positive effect on achievement motivation and academic achievement of science course in fifth grade boys elementary students (P>0. 001).
    Keywords: Misha, Koosha Software, Achievement Motivation, Academic Achievement, Fifth Grade Science Course
  • Somayeh Kazemi Sarmeli, Babak Teimoorpour Pages 67-86
    The purpose of this research was ranking the components of educational tools based on social network in schools using Analytical Hierarchy Process (AHP) in order to be able to use social network tools to increase productivity in the process of education at virtual schools. The research method was descriptive survey. The sample included 59 male and female experts and the audience (students، teachers and principals) with the age range of 18 to 45 at Roodbar City schools. The data gathering tool was a questionnaire performed based on AHP in 2013. Analysis was done by Expert Choice software. The results showed that among the six original criteria including performance management، performance effectiveness evaluation، security، interactions management، data and processes، both «management performance» and «performance effectiveness evaluation» were assigned as the highest priority for learning-teaching process. Also privacy and security were both equally important، which indicated that maintaining security should be the top priority in e-learning process in virtual schools. Other important measures included data management، interaction and process. The least priority was process management because many of its indexes are included in the present educational system and are being used in all schools of the country.
    Keywords: Analytical Hierarchy Process, Educational Tools, Social Network, E, Learning, Virtual School
  • Abdolhamid Razavi Pages 87-107
    The purpose of this article was to measure guidance and high-school students'' satisfaction and success of distance- education schools in developing the culture of using ICT tools and the effectiveness of distance education in students'' self-learning. This was an evaluation study. The statistical population was all distance-education schools in Iran at 2012. A total of 42 schools were assessed in 6 provinces and 875 questionnaires were completed. Three questionnaires at Likert Scale were used. One scale consisted of 26 items to measure students'' attitudes towards distance education، another scale consisted of 9 items to measure students'' attitudes towards self–instructional learning and، finally، another consisted of 21 items measuring employees'' attitudes towards school success in promoting the culture of information and communication technology. Cronbach coefficient for the tools was 0. 63 to 0. 96. The face validity of questionnaires was desirable according to two of the most experienced professors in distance-learning. Results showed that distance education had been more successful in deprived provinces. Educational satisfaction was favorable in both groups of students but the high school students'' satisfaction was higher than guidance students''. Promotion of the use of educational technology was less than acceptable rate. The degree of failure was different in different areas due to their amount of access to facilities. Studying at distance- learning schools had a positive effect on students'' self-learning.
    Keywords: Distance Education, Self–Instructional Learning, Culture of Using Information, Communication Technology, Satisfaction
  • Rahim Ghasemiyeh, Khodakaram Salimifard, Kobra Mokhtari Pages 109-129
    In Islamic-Iranian citizen’s area، the fundamental objective in Perspective Document for Iran has been defined as «to meet religious democratic society with the use of IT in order to facilitate and achieve social justice، promotion of life quality، and citizens'' moral and scientific virtues development. Using fuzzy analytical hierarchy process (FAHP) approach، this research، focusing on five dimensions، namely technological، legal، managerial، cultural and educational infrastructures، intended to classify influential criteria in enabling e-citizens. The research method was descriptive survey and structured questionnaire was used for data collection. Results indicated that technological infrastructures were of greater importance than the others. Also، among the sub-criteria، factors such as internet networks and bandwidth extension، charter and regulations compilation in IT area، the existence of expert and experienced IT managers، privacy security awareness increase، providing infrastructures for schools (software and hardware)، number of IT experts، and interaction training in internet were recognized، respectively، as enabling factors in e-citizens training.
    Keywords: E, Citizen, Fuzzy Analytical Hierarchy Process, Technological Infrastructures
  • Saeed Latifi, Azad Allah Karami, Afshin Baba Moradi Pages 131-148
    This study aimed to predict computer anxiety based on emotional intelligence and personality traits in teachers in 2012-13 academic year. The study was correlative and predictive. The statistical population consisted of all the teachers of public high schools in central region of ​​the city of Karaj. The sample included 160 teachers (83 male and 77 female) who were selected using multi-stage cluster sampling. The data were collected using Shearing''s Emotional Intelligence Questionnaire، Neo’s Personality Traits Questionnaire، Hansen et al. Computer Anxiety Questionnaire and demographic questionnaire. The data were analyzed with the Pearson Correlation Coefficient، stepwise regression، and independent t test. The results indicated that there were significant negative relationship between computer anxiety with emotional intelligence components and with extroversion، openness to experience، agreeableness and conscientiousness (P<0. 01). There was a significant positive relationship between computer anxiety and neuroticism (P<0. 01). Stepwise regression results showed that among the components of the emotional intelligence، the variables self-motivation، self-awareness، empathy، and self-regulation، respectively، entered into the analysis as the predictor variables (totally %36). Among the personality traits، neuroticism and openness to experience had the highest degree of predicting، respectively (totally %16). In addition، no significant relationship was observed in the score of computer anxiety in terms of sex and age.
    Keywords: Computer Anxiety, Emotional Intelligence, Personality Traits, Teachers
  • Maryam Heidari, Mojdeh Vaziri, Fariba Adli Pages 149-173
    The present study aimed to investigate the status of smart schools based on standards and to compare its performance with that of public schools. The study method was descriptive survey. The statistical population included all girl secondary schools in city of Yazd. Two public high schools were selected via cluster sampling، and two smart schools were selected via census method. Instruments included smart schools evaluation check list (observation) to examine the present status of the schools، critical thinking skills test، and third grade average to measure academic achievements of the students. SPSS software was used for data analysis، and descriptive and inferential statistics (t test) were used to test the research questions. The findings showed that the current status of smart schools was in low level with respect to teaching-learning content، ICT infrastructure، trained teachers and computer communication with the schools. Only with respect to principals'' use of computers it was in accepted level. Also، there was not a significant difference between smart school students'' performance and that of the public school students in critical thinking but in academic achievement there was significant difference.
    Keywords: Smart Schools, Standards, Schools Performance, Critical Thinking, Academic Achievement