فهرست مطالب

فصلنامه تحقیقات بازاریابی نوین
سال چهارم شماره 2 (پیاپی 13، تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/07/06
  • تعداد عناوین: 13
|
  • سجاد خانی*، عبدالحمید ابراهیمی صفحات 1-22
    مدیران سازمان های سنتی بیشترین تمرکز خود را روی دارایی های مشهود و مادی مانند زمین، پول، نیروی کار و... می گذاشتند ولی با عبور اقتصاد از مرحله سنتی به اقتصاد دانشی، مدیران سازمانها باید از تک بعدی نگریستن به دارایی ها اجتناب کنند و اهمیت نقش دارایی های نامشهود را در ایجاد بقا و مزیت رقابتی درک کنند. یکی از صنایعی که رقابت روز به روز در آن شدت می یابد و مفهوم مزیت رقابتی و خلق ارزش در آن وضوح پیدا می کند، صنعت بانکداری می باشد. در این راستا پژوهش حاضر درصدد است تا به بررسی تاثیر دارایی های نامشهود(دانش خارجی) بر کیفیت خدمات و ارتقای ارزش ویژه برند در صنعت بانکداری و در بانک توسعه صادرات ایران بپردازد. نوع مطالعه حاضر پیمایشی بوده و جامعه آماری تحقیق دارای دو بعد مشتریان و کارکنان می باشد. روش نمونه گیری تحقیق، طبقه ای می باشد، حجم نمونه مربوط به مشتریان طبق فرمول کوکران 384 می باشد و حجم نمونه مربوط به کارکنان با توجه به جدول مورگان، 86 می باشد. همچنین جهت تجزیه و تحلیل داده ها از مدل سازی معادلات ساختاری (SEM) و تحلیل عاملی تاییدی (CFA) استفاده شده است. یافته های تحقیق نشان می دهد دانش خارجی به طور مستقیم تاثیر معناداری بر ارزش ویژه برند دارد. همچنین تاثیری که دانش خارجی از طریق متغیر میانجی زنجیره دانش بر کیفیت خدمات اعمال می کند تاثیری مثبت و معنادار است در صورتی که تاثیر مستقیم دانش خارجی بر کیفیت خدمات تاثیری منفی اعمال می کند. لذا نقش متغیر میانجی گری متغیر زنجیره دانش بسیار قوی می باشد. همچنین کیفیت خدمات تاثیر معناداری بر ارزش ویژه برند داشته اما به طور مجزا دانش مشتریان، عرضه کنندگان و رقبا که جز ابعاد ارزش ویژه برند می باشند نتوانستند از طریق زنجیره دانش تاثیر معناداری بر ارزش ویژه برند اعمال نمایند.
    کلیدواژگان: دانش خارجی، زنجیره دانش، کیفیت خدمات، ارزش ویژه برند
  • مهران رضوانی*، سیران مهرنیا صفحات 23-40
    هدف این مطالعه، بررسی نقش عناصر آمیخته ترفیع در خلق ارزش ویژه برند مشتری محور در شرکتهای صنایع لبنی در تهران است. این پژوهش از لحاظ هدف از نوع کاربردی و از نظر روش، توصیفی-پیمایشی و از نظر ارتباط بین متغیرها از نوع همبستگی و از لحاظ زمانی مقطعی می باشد. جامعه آماری پژوهش شامل مشتریان فروشگاه های زنجیره ای شهروند است. دراین پژوهش تعداد 240 پرسشنامه توزیع و برای تجزیه و تحلیل داده ها ازآزمون همبستگی پیرسون و مدل تحلیل مسیر و نرم افزار lisrel 8.54 و از آزمون فریدمن برای رتبه بندی شاخص ها و برندهای مورد نظر استفاده شده است. نتایج حاکی از تاثیرات مثبت ابعاد ارزش ویژه برند بر روی ارزش ویژه برند و تاثیرات قوی عناصر آمیخته ترفیع (بجز پیشبرد فروش) بر این ابعاد می باشد. لازم به ذکر است، در میان ابعاد ارزش ویژه برند «تصویرذهنی برند» بیشترین تاثیر مثبت و در میان عناصر آمیخته ترفیع «بازاریابی مستقیم» بیشترین تاثیر مثبت و «پیشبرد فروش» بیشترین تاثیر منفی را دارد. در این مطالعه شش برند دامداران، می ماس، پگاه، کاله، میهن و چوپان در نظر گرفته شد که از لحاظ آشنایی افراد با این برندها و میزان مصرف آنها، برند کاله بیشترین و برند می ماس کمترین موفقیت را دارد.
    کلیدواژگان: ارزش ویژه برند مشتری محور، آمیخته ترفیع، صنایع لبنی و مدل معادلات ساختاری
  • عبدالله خانی* صفحات 41-54
    یکی از مهمترین دغدغه های مدیران در مورد برند شرکت، یافتن پاسخ این سوال است که چگونه ارزش برند شرکت آنها می تواند فروش بیشتری را برای شرکت به همراه داشته و منجر به افزایش ارزش شرکت ها بشود. با افزایش رقابت شرکت ها، ارزش گذاری یا ارزیابی برند و رده بندی شرکت ها و همچنین، بررسی ارتباط میان ارزش برند یک شرکت با فعالیت هایش و همچنین تاثیر آن در بازار از مباحث مورد توجه در حوزه تجارت شده است. به همین دلیل روش های متعددی برای ارزیابی برند مطرح شده است. در این پژوهش از یکی از جدید ترین این روش ها که هر سه بعد بازار، مالی و حسابداری برند را ارزیابی می کند و تحت عنوان ارزیابی موفقیت برند شرکت ها مطرح شده، برای ارزیابی برند نمونه ای شامل 82 شرکت فعال در بورس اوراق بهادار تهران استفاده شده است. علاوه بر آن، رابطه ی میان ارزش برند شرکت با فروش آن و ارزش برند شرکت با ارزش بازار سهام، مورد آزمون قرار گرفته است. نتایج نشان دهنده ی وجود ارتباط مستقیم میان ارزش برند شرکت با فروش و همچنین، ارزش برند شرکت با ارزش بازار سهام آن می باشد.
    کلیدواژگان: برند، ارزش برند، فروش شرکت، ارزش بازار شرکت، دارایی های نامشهود
  • علیرضا پویا، فریال فرمانی* صفحات 55-76
    اکثر کسب و کارهای کوچک، شرکت های کوچک خانوادگی هستند که معمولا از مهارت های بازاریابی بی بهره بوده و فاقد قابلیت های زیرساختی برای عملیاتی کردن فعالیت های به روز سیستم های توزیعی بازاریابی می باشند. آنها بیشتر درگیر فعالیت های روزانه، خرید و فروش اعتباری و وصول مطالبات هستند و زمان اندکی را صرف توسعه ی مهارت های بازاریابی و شبکه های حمل و نقل می کنند. از این رو، این پژوهش به دنبال شناسایی عوامل مهارت های بازاریابی و حمل و نقلی است که با عملکرد شرکت های کوچک و بزرگ مرتبط می باشد. بر این اساس، پرسشنامه ای در میان 173 شرکت که در شهرک های صنعتی شهر مشهد مشغول به فعالیت بودند، توزیع گردید. گفتنی است، روایی صوری و محتوایی پرسش نامه از طریق بررسی نظرات متخصصان مربوطه تایید گردید و روایی سازه نیز از طریق تحلیل عاملی تاییدی بررسی گردید و همچنین، پایایی آن توسط آلفای کرونباخ محاسبه شد. تحلیل رگرسیون چندگانه در این مطالعه نشان داد که عوامل خدمات تامین کننده و خدمات خریدار به شرکت، عملکرد شرکت های کوچک و عوامل خدمات تامین کننده و خریدار و خدمات شرکت به خریدار، عملکرد شرکت های بزرگ را توضیح می دهند. تحلیل تشخیصی نیز نشان داد که خدمات شرکت به خریدار بیشترین نقش را تمییز عملکرد شرکت های کوچک و بزرگ ایفا می کند.
    کلیدواژگان: شرکت های کوچک و بزرگ، مهارت های بازاریابی، فعالیت های حمل و نقل
  • محمد صالح ترکستانی* صفحات 77-94
    صنعت بیمه به عنوان بخشی از صنایع مالی همواره در تلاش برای استفاده از تکنولوژی های روز در راستای توسعه بازار و افزایش سود آوری و کیفیت خدمات ارائه شده بوده است. اما این صنعت در مقایسه با سایر صنایع مشابه مالی (مانند بانکداری) به مراتب در استفاده از اینترنت ناموفق تر و کمتر توسعه یافته تر بوده است. (پانکو، 2001: لیستاک، 2008: لی و بیک 2008) بیمه صنعتی بزرگ، بروکراتیک و دارای کاغذ بازی بسیار است. این صنعت در سال 2008 بیش از 2 تریلیون دلار درآمد و بیش از 65 میلیارد دلار هزینه فرآیندهای کاغذی داشته است. (لی، 2010) این آمار نشان می دهد که صنعت بیمه یکی از بزرگترین و مناسب ترین صنایع برای استفاده از اینترنت است. شرکت های بیمه ای که توانسته اند با تکنولوژی اینترنت به خوبی انطباق یابند شاهد بیش از 70 درصد صرفه جویی در هزینه و زمان تبادلات آنلاینشان بوده اند. به همین دلیل این صنعت در سال 2006 بیش از 20 میلیارد دلار در زمینه فناوری های جدید سرمایه گذاری نموده است. (همان منبع) یکی از دلایل اصلی عدم موفقیت شرکت های بیمه در استفاده از بیمه الکترونیک نداشتن رویکردی جامع به این پدیده است. رویگردی که هم منظر سازمان را مدنظر داشته باشد و هم منظر بیمه گذاران را به عنوان مشتریان صنعت بیمه. در این پژوهش تلاش گردید در چارچوبی یکپارچه موفقیت بیمه الکترونیک از هر دو منظر شرکت و مشتری مورد نظر قرار گرفته و روابط بین عوامل مختلف در این مدل مورد بررسی قرار گیرد.
    کلیدواژگان: بیمه الکترونیکی، پذیرش فناوری، آمادگی سازمانی، موفقیت بیمه اکترونیکی
  • محسن اکبری، سید محمد نوع پسند اصیل، آقای کامران زاهدفر*، خانم سحر ناصری صفحات 95-110
    با توجه به افزاش آمار استفاده از شبکه های اجتماعی و به خصوص فیس بوک در بین کاربران ایرانی، این پژوهش، با هدف بررسی تاثیر مجذوب(جذب) شدن بر تداوم استفاده کاربران انجام شده است. تعداد 406 پرسشنامه از کاربران ایرانی فیس بوک جمع آوری گردید و به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از نرم افزار PLS استفاده شده است. بررسی و تحلیل یافته ها حاکی از آن است که مجذوب شدن بر رضایت، سهولت و سودمندی ادراک شده کاربران تاثیر دارد و سودمندی ادراک شده و رضایت کاربران منجر به قصد استفاده آنها از فیس بوک می گردد. با این حال، اگرچه رضایت و قصد استفاده کاربر بر تداوم استفاده او از فیس بوک اثرگذار می باشد؛ اما سودمندی و سهولت ادراک شده تاثیری بر تداوم استفاده کاربران ندارد.
    کلیدواژگان: مجذوب شدن، سهولت استفاده ادراک شده، سودمندی ادراک شده، رضایت، قصد استفاده
  • فارسی سمیه حسین زاده*، علی رشیدپور، علی صفری صفحات 111-124
    هدف از نگارش مقاله حاضر بررسی تاثیر عناصر آمیخته بازاریابی سبز به عنوان یکی از متغیرهای مهم بازاریابی بر وفاداری مشتریان به برند شرکت قند نقش جهان می باشد. جامعه آماری مورد بررسی کلیه مشتریان درون و برون شرکت قند نقش جهان می باشند. حجم نمونه به وسیله فرمول کوکران محاسبه و نمونه گیری با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی انجام شده و تعداد مشتریان بررسی شده به عنوان نمونه 235 مشتری است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته می باشد که مورد تحلیل قرار گرفته است. آزمون تاثیر عناصر آمیخته بازاریابی سبز بر وفاداری مشتریان به برند شرکت قند نقش جهان با استفاده از روش الگو سازی معادلات ساختاری انجام گردیده است. نتایج حاصل از بررسی فرضیه های پژوهش نشان می دهد که عناصر آمیخته بازاریابی سبز بر ابعاد وفاداری مشتریان به برند تاثیر گذار می باشد و الگوی تاثیر گذاری عناصر آمیخته بازاریابی سبز با توجه به شاخص های برازش 000/0RMSEA= و سایر شاخص های مربوطه دارای برازش مناسب است.
    کلیدواژگان: بازاریابی سبز، آمیخته بازاریابی، وفاداری، برند، شرکت قند نقش جهان
  • عطاءالله هرندی*، فهیمه سعادت یار، زهرا فاطمی صفحات 125-140
    تصویر مطلوب مشتریان در بازار، دارایی با ارزشی برای سازمان ها محسوب می شود. مدیران می بایست با اتخاذ رویکردهای مناسب نسبت به بررسی و مدیریت تصویر سازمان خود در اذهان مشتریان، موجبات تحقق هر چه بهتر اهداف سازمان و رضایت آنان را فراهم آورند. امروزه سازمان ها با درک اهمیت تصویر ذهنی مشتریان به دنبال ایجاد تصویری متمایز از خود می باشند. تصویر ذهنی از سازمان، بر عواملی چندگانه همچون رضایت، ارزش ادراک شده، کیفیت ادراک شده و وفاداری مشتریان موثر بوده و می تواند سبب کسب مزیت رقابتی برای سازمان ها بخصوص در بخش خدمات گردد. در مقاله حاضر با ارائه مدلی محقق ساخته میزان تاثیرات تصویر ذهنی از سازمان بر ویژگی های رفتاری مصرف کنندگان همچون وفاداری، رضایت، ارزش وکیفیت ادراک شده و مورد بررسی قرار گرفته است. داده های مورد نیاز برای این تحقیق با روش نمونه گیری غیر تصادفی در دسترس از مشتریان مجموعه رستوران های زنجیره ای پدیده شاندیز و با ابزار پرسشنامه جمع آوری شده است. این تحقیق از نوع کاربردی با ماهیت پیمایشی می باشد. همچنین از روش معادلات ساختاری با استفاده از نرم افزار پی ال اس به منظور تجزیه وتحلیل داده ها استفاده شده است. نتایج بدست آمده حاکی از آن است که تصویر سازمان بر رضایت، ارزش، کیفیت ادراک شده و وفاداری موثر می باشد. در بررسی تاثیرات غیر مستقیم اثر مثبت تصویر سازمان از طریق کیفیت ادراک شده بر وفاداری تایید شد ولی از طریق رضایت و ارزش ادراک شده مورد پذیرش قرار نگرفت. همچنین سایر یافته های مدل از تاثیر مثبت رضایت، ارزش وکیفیت ادراک شده بر وفاداری حکایت دارد. اثر مثبت ارزش و کیفیت ادراک شده بر رضایت مشتریان نیز مورد تایید قرار گرفت اما تاثیر کیفیت ادراک شده بر ارزش ادراک شده مورد پذیرش واقع نشد.
    کلیدواژگان: تصویر ذهنی مشتری، رضایت مشتری، ارزش ادراک شده مشتری، کیفیت ادراک شده مشتری، وفاداری مشتری
  • جلیل دلخواه*، ایمان عمویی، امیر وحید مقدم صفحات 141-154
    هدف از این پژوهش، شناسایی و اولویت بندی سبک های تصمیم گیری خرید مشتریان در فروشگاه های زنجیره ای می باشد. بدین منظور از مدل اسپرولز و کندال استفاده گردید. جامعه آماری پژوهش مشتریان فروشگاه های زنجیره ای اتکای شهر تهران می باشد.. نمونه آماری این تحقیق، شامل 384 نفر از مشتریان شعب شهر تهران فروشگاه بوده که داده های مورد نیاز با استفاده از پرسشنامه جمع آوری گردید. در نهایت با استفاده از آزمون های آماری مشخص شد، پنج سبک تصمیم گیری، کمال گرا، لذت گرا، عادت گرا، سرگردان در گزینه های زیاد، حساس به قیمت در بین مشتریان تهرانی فروشگاه اتکا قابل شناسایی و سبک های تصمیم گیری حساس به برند، نوگرا و واکنشی قابل شناسایی نمی باشد. همچنین سبک تصمیم گیری حساس به قیمت از بالاترین اولویت و سبک تصمیم گیری سرگردان از پایین ترین اولویت برخوردار است.
    کلیدواژگان: رفتار مصرف کننده، سبک های تصمیم گیری خرید، مدل اسپرولز و کندال
  • علی دهقانی* صفحات 155-172
    هدف اصلی این مقاله بررسی تاثیر هزینه های تبلیغات بر سودآوری صنایع نساجی، پوشاک، کیف و چرم ایران می باشد. برای این منظور از داده ها و اطلاعات مربوط به کارگاه های صنعتی با 10 نفر کارکن و بالاتر تولید کننده محصولات صنایع فوق طی سال های 1374:1-1386:4 استفاده شده است و با توجه به اینکه بر اساس مبانی نظری، رابطه بین متغیرهای فوق بصورت سهمی معکوس است، مدل اقتصادسنجی با استفاده از روش غیر خطی (روش انتقال ملایم خودرگرسیونی لجستیکی) تخمین زده شده است. نتایج این مطالعه، ارتباط مستقیم و غیرخطی بین مخارج تبلیغات و سودآوری را در این صنایع، در بخش خطی و غیرخطی مدل تایید می نماید. همچنین بر اساس نتایج حاصل از برآورد مدل، برآیند تاثیر مخارج تبلیغات در دوره جاری و دوره قبل، بر سودآوری دوره جاری، مثبت و معنی دار است. وجود رابطه غیر خطی بین این دو متغیر، بیانگر این است که حد بهینه ای از هزینه های تبلیغات وجود دارد که سود صنایع نساجی، پوشاک، کیف و چرم ایران را حداکثر می کند.
    کلیدواژگان: تبلیغات، سودآوری، صنایع نساجی، پوشاک، کیف و چرم ایران، رویکرد غیرخطی LSTR
  • محمدرحیم اسفیدانی، محسن نظری، مریم کریمی داویجانی* صفحات 173-190
    رفتار خرید اجتماعی مد، فعالیت ها و روابط بین فردی مستقیم و غیرمستقیم پیچیده و پویایی را در بر می گیرد که در جریان فرایند خرید مد روی می دهند و باعث لذت بردن مصرف کنندگان از خرید و رضایت آنها می شود که در بلند مدت به بهبود فروش کمک می کند. بازار پوشاک مد در ایران بزرگترین بازار مصرف مد در خاورمیانه است. به رغم وجود این بازار بزرگ، دانش بازاریابی پوشاک مد در ایران رشد و توسعه چندانی نیافته است. با توجه به ضرورت موضوع این پژوهش به منظور بررسی رفتار خرید اجتماعی مصرف کنندگان و محرک های آن در حوزه ی پوشاک مد در سطح شهر تهران صورت گرفته است. پژوهش از بعد هدف کاربردی و از نظر روش توصیفی همبستگی است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است. جامعه ی آماری پژوهش شامل کلیه ی افراد بالای 20 سال در سطح شهر تهران هستند. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 465 نفر محاسبه شد. با استفاده از روش نمونه گیری طبقه ای متناسب با هرم سنی ارائه شده توسط مرکز آمار ایران 500 پرسشنامه توزیع شد و پس از حذف 15 پرسشنامه مخدوش، در نهایت 485 پرسشنامه مورد بررسی قرار گرفت. تجزیه تحلیل اطلاعات با استفاده از روش حداقل مربعات جزیی انجام شد. در مدل اندازه گیری ویژگی های فنی پرسشنامه بررسی گردید و در بخش ساختاری فرضیه های پژوهش مورد سنجش قرار گرفت. یافته های پژوهش بیانگر رابطه ی معنادار و مثبت بین درگیری ذهنی با پوشاک مد و هر پنج بعد رفتار خرید اجتماعی مد است. از سوی دیگر مادی گرایی و نیاز به منحصر بفردی مصرف کنندگان با درگیری ذهنی آنان نسبت به پوشاک مد، رابطه ی مثبت و معناداری دارند.
    کلیدواژگان: رفتار خرید اجتماعی مد، درگیری ذهنی با پوشاک مد، مادی گرایی، نیاز به منحصر بفردی
  • فرشته منصوری موید*، علیرضا مسیبی، جلال خرم صفحات 191-208
    امروزه با شدت گرفتن رقابت در بازارهای خرده فروشی، خرده فروشان دیگر با ایجاد تمایز صرف در نمای بیرونی فروشگاه های خود، تغییر سیستم قیمت گذاری و حتی تنوع محصول قابل ارائه در فضای فروشگاه، نمی توانند فروشگاهی رقابتی و موفق در عرصه بازار داشته باشند. این مسئله بازار خرده فروشی را به سمت مفهومی تازه رهنمون ساخته است که از آن تحت عنوان «خرده فروشی نشاط آور» یاد می شود. در این تحقیق پس ازتشریح متغیرهایی همچون انگیزاننده های اجتماعی فضای فروشگاهی، شاخص های احساسی – ادراکی خریدارو رفتار فرانقشی خریدار، به بررسی تاثیر انگیزاننده های اجتماعی بر شاخص های احساسی - ادراکی و نیز رابطه بین شاخص های احساسی – ادرکی و رفتار فرانقشی خریدار گرداخته خواهد شد. همچنین تاثیر عوامل بوم شناختی شامل سن و جنس را به عنوان متغیر تعدیلگر در رابطه شاخص های احساسی- ادراکی خریدار بر رفتار فرانقشی مورد بررسی قرار می گیرد. در بررسی فرضیه اول تحقیق مشخص گردید که انگیزاننده های اجتماعی بر شاخص های احساسی – ادراکی تاثیر دارد. دربررسی فرضیه دوم تحقیق نیز مشخص گردیدکه شاخص های احساسی خریدار بر روی رفتار فرانقشی خریدار در نقطه خرید تاثیر گذار است. از سوی دیگردر بررسی فرضیه سوم تحقیق مشخص گردیدکه عوامل بوم شناختی خریدار شامل سن و جنس خریدار به عنوان تعدیلگر در رابطه بین شاخص های احساسی- ادراکی و رفتار فرانقشی خریدار اثر گذار نیست.
    کلیدواژگان: محرکهای اجتماعی، فضای فروشگاهی، رفتار فرانقشی خریدار، فروشگاه های زنجیره ای
  • محسن نظری، خانم رقیه رضایی عرب* صفحات 209-226
    امروزه، افزایش رقابت در عرضه محصولات و پیچیدگی کالاها باعث عدم تقارن اطلاعاتی میان خریداران و تولید کنندگان شده است که در نهایت منجر به انتخاب نامطلوب کالاها از سوی خریداران خواهد شد. بنابراین، نقش عوامل بیرونی که مستقل از ویژگی های واقعی محصولات عمل می کنند در درک سطح کیفیت محصولات و قصد خرید مصرف کنندگان بیش از پیش حائز اهمیت است.
    در این پژوهش با استفاده از نرم افزار اسمارت پی ال اس و روش حداقل مربعات جزئی اثر علائم بیرونی (قیمت، برند، برند فروشگاه، تبلیغات، بسته بندی،کشور مبدا، دوستان، تجربه قبلی، تخفیف قیمتی، رتبه برند، ویژگی سخت افزار و گارانتی) بر کیفیت ادراکی و قصد خرید محصولات با درگیری ذهنی بالا (مطالعه موردی لپ تاپ) مورد بررسی قرار گرفته است. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه استفاده شده است که پاسخ دهندگان با روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک از مراکز خرید کامپیوتر و لپ تاپ ایران، رضا و پایتخت شهر تهران انتخاب شدند. نتایج نشان داد که علائم بیرونی قیمت، برند، دوستان، تجربه قبلی، رتبه برند، ویژگی های سخت افزار و گارانتی بر درک کیفیت لپ تاپ تاثیر می گذارند. همچنین رتبه برند، قیمت، برند، کشور مبدا، گارانتی، دوستان و تجربه قبلی بر قصد خرید لپ تاپ تاثیر می گذارند.
    کلیدواژگان: علائم بیرونی کیفیت، کیفیت ادراکی، قصد خرید، درگیری ذهنی، اسمارت پی ال اس
|
  • Sajad Khani *, Doctor Abdolhamid Ebrahimi Pages 1-22
    Most traditional organizations managers focus on tangible and financial assets such as land، money، labor and… One of the industries where competition is intense day by day the concept of competitive advantage and value creation in its resolution finds the banking industry. In this regard، the present study sought to examine the impact of intangible assets (external knowledge) to improve service quality and brand equity in the banking industry and the Export Development Bank of Iran. This type of survey and the statistical community with both customers and employees. Sampling survey is stratified، the sample size is 384 customers Cochran formula and the size of the staff، according to Morgan، is 86. Well for structural equation modeling analysis of data، Model (SEM) and Confirmatory Factor Analysis (CFA) is used. Research findings show that external knowledge is directly significant effect on brand equity. Also، the effect of foreign knowledge through knowledge chain mediator variable exerts a positive impact on the quality of service and if there is a direct impact of foreign knowledge will affect the quality of service. The changing role of mediating variable chain is very strong. Significant impact on brand equity but also the quality of individual customers، suppliers and competitors are not the only dimensions of brand equity through a chain of significant impact on brand equity to the.
    Keywords: External knowledge, Knowledge chain, Service quality, brand equity
  • Pages 23-40
    This paper aims to examine the relationships among Promotional-mix elements and Customer-based Brand Equity. Then، a model is developed to examine the relationships Promotional-mix elements and Customer-based brand equity in Food Industries of Tehran. The sample size is 240. Data are collected by questionnaire designed. The collected data is estimated using Lizrel and SEM method. The test results show that four dimensions of brand equity (brand awareness، perceived quality، and brand loyalty and brand Image) positively affect on Customer-based brand equity and all promotional-mix elements (except sales promotion) positively affect the Customer-based brand equity. In addition، among dimensions of brand equity، image brand has the most positive effect on brand equity and among elements of Promotional-mix، sell promotion has the most negative effect on brand equity. In the end، among the brands، Kalleh brand has the most Brand Equity and MiMas brand has the least Brand Equity.
    Keywords: Customer, based brand equity, Promotional, mix, Food Industries, SEM
  • Pages 41-54
    One of the major challenges for managers is the effect of brand on sales and stocks of their organization. Valuation of the brand of product and service and the link between investment in the brand and financial return has been topics of the interest in business for the last decade. Therefore، different brand valuation and ranking techniques has been proposed. In this research، we applied a new corporate brand valuation tool to minimize the subjective aspects of current brand valuation techniques as named Corporate Brand Success Valuation (CBS Valuation) that uses an integrative approach that takes into account three important concepts of business administration- marketing، finance، and accounting to measurement of corporate brand value. The sample data contains 82 active corporations listed on Tehran Stock Exchange that used for examining of relationship between CBS values of brand and corporate revenues and corporate value. The correlation coefficients revealed a significant relationship between CBS values of brand and corporate revenues and corporate value.
    Keywords: corporate brand valuation, corporate brand ranking, enterprise revenue, enterprise value
  • Alireza Pooya, Feryal Farmani * Pages 55-76
    Most of little commercials are during families that usually they do not have marketing skills and they are in lack of basically capabilities to be up to date in marketing distribution. They are mostly in selling and buying and having deposits and they spend less time on improving marketing and transportation distribution. Therefore this survey is looking for identifying marketing skills and transportation distribution which is regarding to big and little companies. Thought in this concern a questionnaire was spreader between 173 companies working in Mashhad industrial pole. It should be told the questionnaire is made of experts'' ideas and the other made of analyzing of final points and also it was estimated by Apha Kronbakh. It is analyzing of regression in this study indicated that the buying factors and providing factors explain the operation of little and big companies. Personal analyze also indicated that company services has the most important difference between big and little companies
    Keywords: Big, little companies, marketing skills, transportation operations
  • Mohammad Saleh Torkestani * Pages 77-94
    E-insurance can be broadly defined as the application of Internet and related information technologies (IT) to the production and distribution of insurance services. In a narrower sense، it can be defined as the provision of an insurance cover whereby an insurance policy is solicited، offered، negotiated and contracted online. While payment، policy delivery and claims processing may all be done online as well، technical and regulatory constraints may not allow these elements to be subjected to full e-commerce application in certain countries. However، insurance legislation worldwide is being continuously modified to accommodate online payment and policy delivery، and outside the discussion of e-insurance metrics، these elements should be included in the narrow definition. The anticipated efficiency effect of e-insurance is twofold. First، e-insurance should reduce internal administration and management costs by automating business processes، permitting real-time networking of company departments، and improving management information. Secondly، it should reduce the commissions paid to intermediaries since it can be sold directly to clients. For insurance sold to individuals، agents typically receive a commission of 10 to 15 percent for non-life policy sales and renewals and from 35 to 100 percent for life insurance policies in the first policy year، but much less on renewal (Bender and Marks، 2000; SIGMA، 2001; Fery، 2000). However، some of the income gained in commissions that are not paid to intermediaries must be spent on online customer acquisition and marketing. Assuming cost savings do materialize in a competitive market، they would be passed on to consumers thereby allowing them to buy more insurance، or other products or services.
    Keywords: E, Insurance, E, Readiness, EC Adoption
  • Dr Mohsen Akbari_Dr Sayed Mohammad Noepasand Asil_Mr Kamran Zahedfar * Sahar Naseri Pages 95-110
    Considering the increase if usage of social networks، especially Facebook in Iranian users، this research aims to investigate the effect of absorption on continuous usage. 406 questionnaires are gathered from Facebook users and data are analyzed with PLS software. Results show that Cognitive absorption has a positive impact on satisfaction، ease of use and usefulness. Usefulness and users'' satisfaction leads to real use. Although، satisfaction and intention to use effect the continuous usage of Facebook، but usefulness and ease of use have no effect on continuous usage.
    Keywords: Cognitive Absorption, Perceived ease of use, Perceived Usefulness, Satisfaction, Behavioral intention
  • Somayyeh Hosseinzadeh *, Ali Rashidpoor, Ali Safari Pages 111-124
    This study was conducted to analyze the effects of mixed green marketing elementsas an important factors of marketing on customers loyalty to the brand of Naghshe Jahan Sugar Company. The statistical population includes all of the company’s customers. The size of the sample was calculated to be 235 people selected at random. A questionnaire composed of 64 questions for used to gather data. Various tools and methods were used to analyze the gathered data including the software packages Spss and Amos، independent t-tests، variance analysis، …، t2، and structural equations modeling. The results showed that there is a meaningful relation between the dimension of green marketing mix such as green product، green price، green promotion، and green distribution and the dimensions of customer loyalty such as attitudinal loyalty and behavioral loyalty.
    Keywords: Green marketing, marketing mix, loyalty, brand, Naghshe Jahan Sugar Company
  • Pages 125-140
    In marketplace a desirableCustomer image، is a valuable asset for organizations. Managers must adopt appropriate approaches to assess and manage their organization''s image in the minds of customers and lead to better achieving organizational goalsto provide their customer satisfaction. Today، organizations are recognizing the importance of mental customersimage and look for creating adistinctive image of them. Mentalimage of the organization has some effect onmultiple factors such as satisfaction، perceived value، perceived quality and customer loyalty. it could cause to gain competitive advantage for organizations، especially in the services sector. This paper presents a model which is made by the researcher to investigated the effect of organizational image on the behavioral characteristics of consumers such as loyalty، satisfaction، perceived value and quality. the using data was gathered by a questionnaire from customers of Shandiz chain restaurantsin non-random sampling method. This study، based on aim، is an applicable research، and based on data collection method، it is a descriptive research. Also، considering its data analysis method، it is a structural equation based research using PLS software. The results of the study indicate the effective role of image on satisfaction، perceived value، perceived quality and customer loyalty. The indirect positive effects oforganizational image on loyalty bythe mediator role of perceived quality is confirmed but، the mediator role of satisfaction and perceived value is not accepted. Moreover، Other research findings States that satisfaction، perceived value and quality has a positive impact on customer loyalty. in this study، the positive effect of perceived value and quality on customers satisfaction is Confirmed whereas، the Effect of perceived quality on perceived value is not accepted
    Keywords: customer image, customer satisfaction, customer perceived value, customer perceived quality, customer loyalty
  • Dr Jalil Delkhah *, Iman Amouei, Amir Vahid Moghadam Pages 141-154
    The aim of this study is to identify and prioritize customers'' purchase decision making styles in the chain stores. In this regards Sprols & Kendall model was used. The statistical population is the customers of Etka chain stores in Tehran. The sample consisted of 384 customers of Etka branches in Tehran، which data was collected using a questionnaire. The statistical analysis was show that five styles e. g. perfectionist، impulsive، “habitual، brand-loyal”، “confused by over choice “and “price conscious” in etka customers are identifiable and other styles e. g. brand conscious، novelty and recreational are not. And the “price conscious” style has highest priority and “confused by over choice “style has lowest.
    Keywords: behavior, purchase decision making styles, Sprols, amp, Kendall model
  • Dr Ali Dehghani * Pages 155-172
    The main purpose of this paper is to examine the impact of Advertising Expenditures on the Profitability in the Iranian Textiles (textiles، garments، bags and leather) Industries. The data of the industrial workplaces with 10 employees or more activating in this industry during 1374:1-1386:4 is used. The relationship between the named variables is reveres U، based on the theory، and then the nonlinear econometric model، LSTR (logistic smooth transition autoregressive) is applied. The results of this study show that there are a nonlinear correlation between advertising and profitability in the textiles industries in Iran. The result of estimated model shows that resultant effect of advertising on this period profitability is positive and significant. Non-linear relationship between these two variables represents that there is an optimal range of advertising expenditure that maximizes the Iranian textiles industries Profitability. JEL Classification: C22: L25: M3
    Keywords: Advertising, Profitability, logistic smooth transition autoregressive, Iranian Textiles Industries
  • Pages 173-190
    Social shopping behavior of fashion embraces various activities، direct/indirect complex and dynamic interpersonal happening during the process of buying fashion and causes customers’ pleasure and satisfaction from purchasing intention، which in long-term helps sales improvement. Market of fashion apparel in IRAN is the biggest consumer market in the Middle East. Despite this huge marke، marketing knowledge of fashion apparel in iran has not been developed yet. considering the nessecities of subject، This study has taken place in city of Tehran، Iran in order to assess the social purchase behavior of consumers and drivers in the field of fashion garments. This study based on purpose is an applied research and in terms of method of data collection is a discriptive- correlation research. A questionnaire was used to collect data. Statistical population includes all people over 20 years in the city of Tehran. Sample size of 465 persons was calculated using Cochran formula. Using stratified sampling with age pyramid by Iran Statistical Center، 500 questionnaires were distributed. 15 incomplete questionnaires were eliminated and finally، 485 questionnaires were analyzed. Data analysis was performed using partial least squares. In measurement mode، the technical characteristics of questionnaire were assessed and In structural model the research hypotheses were examined. Research findings indicate a significant positive relationship between fashion clothing involvement and five dimensions of social shopping behavior. On the other hand، there is a positive and meaningful relationship between materialism and the need for uniqueness by consumers’ involvement toward fashion apparel.
    Keywords: social shopping for fashion, fashion clothing involvement, materialism, need for uniqueness
  • Pages 191-208
    Nowadays، it is impossible for retailers to establish a competitive and successful store Atmosphere in the marketplace via making a distinction in the outer facades of their stores، altering the pricing system، and diversifying the products offered in the store، due to the intense competition emerged in retailing markets. In addition to the economic effect on buyers’ behavior، the stores should try their best to attain their goals by less costing. Furthermore، as retailers can change the buyers’ behavior to the extra-role behavior، they can attain more appropriate goals. The social stimulants of store Atmosphere is one of the most important and effective factors on buyers’ behavior at shopping place. So، In this research We’ve connected these variables according to the different studies and designed our model. The statistical society of this study is customers of Refah chain stores in Tehran and The number of sample is 413 people that they were in sore. Validity of questionnaire was calculated based on opinions of university professors، vendors and also through factor analysis. We’ve also used Coefficient alpha (Cronbach، 87 percent) and split half (83 percent) for getting the reliability (83 percent). According to the results، it was confirmed that Social Stimulants of store atmosphere in Refah chain stores have effect on emotional-cognitive indicators and at a result، they have effect on buyer extra role behavior and this effect is not affected by buyers gender and age
    Keywords: Social Stimulants, Store Atmosphere, Buyer Extra Role Behaviors, Chain Stores
  • Dr Mohsen Nazari, Miss Roghayeh Rezaee Arab * Pages 209-226
    Nowadays، increasing competition in supplying and complexity of products caused information asymmetry between buyers and manufacturers that will eventually lead to adverse selection by purchasers. Thus، the role of external signals that are independent of the actual features of products become more important in quality perception and purchase intention of consumers. In this study، the effect of external signal (price، brand، Store brand، advertising، packaging، country of origin، friends، previous experience، price discounts، ranked brand، product physical & warranty) on quality perception and purchase intention of high involvement products (laptop case study) have been investigated. Data analysis has been done by use of SMARTPLS software. A questionnaire was collected data. The results showed the price، brand، freinds، ranked brand، previous experience، warranty and ingredients can affect the laptop perceived quality. Also، price، brand، country of origin، friends، previous experience، ranked brand and warranty influence the intention to buy a laptop
    Keywords: quality signal, perceived quality, consumer purchase intention, involvement, Smartpls