فهرست مطالب

Interdisciplinary Journal of Virtual Learning in Medical Sciences
Volume:5 Issue: 3, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/07/11
  • تعداد عناوین: 9
|
  • حسین خوشرنگ، ایده دادگران*، حوریه شایگان صفحات 1-10
    مقدمه

    محیط یادگیری الکترونیکی، یکی از مطرح ترین محیط های یادگیری در عصر اطلاعات است بنابراین شناسایی تهدیدها و فرصت های فراروی آن، با ارزش است. هدف مطالعه، طراحی و تعیین ویژگی های روان سنجی پرسشنامه تهدیدها و فرصت های یادگیری الکترونیکی است.

    مواد و روش ها

    این مطالعه پژوهشی تلفیقی متوالی اکتشافی با رویکرد کیفی- کمی است که در نیمسال دوم تحصیلی 92-91 در دانشگاه علوم پزشکی گیلان انجام شده است. در مرحله نخست (کیفی)، 9 نفر از اساتید علوم پزشکی که تجربه تدریس به روش الکترونیکی داشتند و 7 نفر از دانشجویان پیراپزشکی که تجربه شرکت در کلاس های مجازی را داشتند با روش نمونه گیری هدفمند تا رسیدن به اشباع داده ها انتخاب شدند و با استفاده از مصاحبه نیمه ساختارمند فردی و روش تحلیل محتوای کیفی، به تبیین مفهوم یادگیری الکترونیکی و فرصت ها و تهدیدهای مرتبط با آن پرداخته شد. سپس در مرحله دوم (کمی) با استفاده از گویه های استخراج شده از مرحله اول، پرسشنامه طراحی گردید و ویژگی های روان سنجی آن با بهره گیری از روایی صوری، محتوا، سازه و همسانی درونی، در 109 نفر (44 استاد و 65 دانشجو) بررسی شد. جهت تعیین روایی سازه از روش تحلیل عاملی اکتشافی استفاده شد. تجزیه و تحلیل داده های کیفی با کمک نرم افزار تحلیل داده های کیفی MAXQDA نسخه 2010 و تجزیه و تحلیل داده های کمی با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 انجام شد.

    نتایج

    پس از تعیین روایی صوری و محتوا به صورت کمی و کیفی، عبارات پرسشنامه از 101 به 29 کاهش یافت. بیشترین درصد واریانس کل (78/30%) توسط 3 عامل اول و باقیمانده (22/69%) توسط 26 عامل باقیمانده تبیین می گردد. نتیجه تحلیل عاملی اکتشافی در این پرسشنامه، بیانگر وجود 3 عامل هزینه-اثربخشی آموزشی، عوامل ذهنی-عاطفی و ارتباطی استاد-دانشجو و عوامل مرتبط با تدریس-یادگیری بود. در نهایت 28 عبارت در 3 عامل حفظ شد. ضریب آلفای کرونباخ 81/0 بود.

    نتیجه گیری

    باتوجه به پایایی و روایی مطلوب ابزار طراحی شده بر اساس تجربیات اساتید و دانشجویان، این ابزار جهت بررسی فرصت ها و تهدیدهای یادگیری الکترونیکی مناسب است.

    کلیدواژگان: پرسشنامه، یادگیری، تحقیق کمی، تحقیق کیفی، محیط
  • مریم کیان صفحات 11-21
    مقدمه
    حرکت به سوی رویکردهای نوین در آموزش عالی ایجاب کرده است بسیاری از دانشگاه های جهان از فناوری آموزش مجازی در ارائه دوره ها استفاده کنند. این پژوهش درصدد واکاوی پدیده آموزش مجازی و بررسی چالش های آن در دانشگاه های ایران است.
    مواد و روش ها
    با استفاده از روش پژوهش پدیدارشناسی، نمونه گیری هدفمند و ابزار مصاحبه عمیق نیمه ساختاریافته، ادراکات ذهنی 8 نفر از مدرسان دانشگاه های مجازی ایران، واکاوی شد. پس از مصاحبه هشتم، اشباع نظری حاصل گردید. داده ها با استفاده از روش کدگذاری تحلیل شد و اعتبار یافته ها با سه معیار قابل قبول بودن، قابلیت اطمینان و تاییدپذیری به دست آمد.
    نتایج
    نتایج پژوهش، چالش های آموزش مجازی در دانشگاه های ایران را در سه محور اصلی تربیت، خلاقیت و روابط قدرت نشان داد. در محیط مجازی، به دلیل فقدان ارتباط رو در رو و الگوگیری دانشجو از استاد و دیگران، زمینه تربیت چندان فراهم نیست. دانشجوی مجازی با امکان مشاهده واکنش های روزمره استاد و الگوگیری از سبک اخلاقی و تربیتی او مواجه نمی شود. تمرکز آموزش ها بر حفظیات و عدم توجه به یادگیری سطوح بالاتر، امکان پرورش خلاقیت را تضعیف کرده، آموزش مجازی موجب دموکراتیک تر شدن روابط میان استاد- دانشجو و دانشجو- دانشجو شده، اما همچنان روابط با دانشگاه و روابط میان استادان را در سطحی حداقل نگاه داشته است.
    نتیجه گیری
    باتوجه به یافته های پژوهش، باید فقدان ارتباط چهره به چهره با شرایطی نظیر تعاملی تر شدن محیط یادگیری همراه با قابلیت فناوری های تصویری جبران شود. آموزش مبتنی بر حل مسئله، اجازه بروز ایده های بالبداهه و خلاق از سوی دانشجویان، بازخورد فوری از سوی استاد و افزایش هم اندیشی میان استادان، می تواند پویایی محیط آموزش مجازی را ارتقا دهد.
    کلیدواژگان: دانشگاه مجازی، تربیت، خلاقیت، روابط میان فردی، روش پژوهش پدیدارشناسی
  • محمدصالح فلاح، نورالدین دوپیکر، شهرام توفیقی، زهرا اعظمی الوند، حسین امینی انابد، محسن بارونی، مجتبی خواجه آزاد، نورالهدی فخرزاد صفحات 22-28
    مقدمه
    ارتقای کیفیت، از چالش های مهم سازمان های آموزشی است. مدل تعالی بالدریج، اصول مدیریت کیفیت فراگیر را برای ارتقای کیفیت سازمان های آموزشی-درمانی بهینه کرده است. هدف مطالعه، ارزیابی کیفیت آموزشی بیمارستان آموزشی مورد مطالعه با استفاده از مدل تعالی بالدریج است.
    مواد و روش ها
    این پژوهش توصیفی- تحلیلی، به صورت مقطعی در بیمارستان آموزشی بقیه اله (عج) شهر تهران در سال 1390 اجرا شد. جامعه پژوهش مدیران و کارکنان گروه های آموزش بالینی بیمارستان و نمونه گیری به صورت هدفمند (تعداد 32 نفر (12 نفر از مدیران و 20 نفر از کارکنان)) بود که با چک لیست استاندارد مدل بالدریج در حوزه آموزش نسخه 2010-2009 انجام شد. صحت داده های جمع آوری شده با سه سویه سازی، تاییدپذیری و همخوانی داده های حاصله از روش های جمع آوری داده ها شامل مصاحبه در سطوح مختلف سازمانی و بررسی مستندات و پیامدها انجام شد. در این مطالعه، پایایی بین ارزیابان مطرح است که در طول اجرای پژوهش، ارزیاب ثابت بوده و واریانس بین ارزیابان حتی در صورت وجود ارزیابان متعدد، کاهش می یابد. داده ها به شیوه مصاحبه با مدیران و کارکنان، مطالعه مستندها و مشاهده فرآیندها گردآوری شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار Excel نسخه 2007 انجام شد.
    نتایج
    این بیمارستان، از 1000 امتیاز مدل بالدریج در حوزه آموزش، 94/332 امتیاز (2/33%) را کسب کرد. از بین معیارهای مدل بالدریج در این بیمارستان معیار رهبری سازمانی با کسب 95/53 از 120 امتیاز (96/44%) و معیار نتایج عملکرد با 109 از 450 امتیاز (44/24%) به ترتیب قوی ترین و ضعیف ترین امتیاز را کسب نمودند.
    نتیجه گیری
    هرچند این بیمارستان به دلیل اجرای استانداردهای اعتباربخشی فدراسیون جهانی آموزش پزشکی، رویکرد مناسبی برای تعالی سازمانی دارد، در سطوح یادگیری و انسجام سازمانی نیازمند ارتقا است.
    کلیدواژگان: کنترل کیفیت، مدل بالدریج، مدیریت آموزشی، بیمارستان، ارزیابی آموزشی
  • سعید روحانی، وحید میرحسینی صفحات 29-36
    مقدمه
    امروزه پرتال های آموزشی به وسیله سازمان ها برای ترویج یادگیری الکترونیکی راه اندازی می شوند. در این پژوهش با تمرکز بر طراحی عامل های انسان گونه، نوعی عامل هوشمند به عنوان دستیار آموزشی، طراحی و سپس اثربخشی آن در کارکرد پرتال آموزشی ارزیابی گردید.
    مواد و روش ها
    این تحقیق در دو مرحله تولید نمونه ای از عامل هوشمند و پس از آن ارزیابی اثربخشی آن، در سه گروه آموزشی (MBA، مدیریت فناوری و مدیریت صنعتی) موسسه مهرالبرز در سال 1392 انجام شد. روش تحقیق در مرحله اول آزمایشی و نمونه سازی و در مرحله دوم نوع پیمایشی - توصیفی بود. 31 نفر از دانشجویان دوره الکترونیکی موسسه مهر البرز با روش نمونه گیری تصادفی در دسترس، انتخاب گردیدند. ابزار گرداوری داده ها، پرسشنامهای محقق ساخته مبنی بر مدل «تایید انتظار» بود که روایی آن با تایید خبرگان و پایایی آن با ضریب الفای کرونباخ 895/0 مورد تایید قرار گرفت. تجزیه و تحلیل اطلاعات با استفاده از آزمونهای پارامتریک در نرم افزار Minitab نسخه 14 انجام شد.
    نتایج
    با بررسی نتایج حاصل از تعامل 31 دانشجو با عامل طراحی شده از طریق سیستم مدیریت یادگیری الکترونیکی موسسه مهرالبرز و بر مبنای مدل مفهومی اثربخشی آموزش الکترونیکی، متغیرهای آسانی استفاده، رضایت کاربر و مفید بودن، به ترتیب نمراتی معادل 55، 58 و 57 درصد با سطوح معناداری به ترتیب 03/0، 09/0 و 01/0 را کسب کردند که نشان دهنده اثربخشی کلان این عامل در سطح متوسط میباشد.
    نتیجه گیری
    یافته های پژوهش موثر بودن دستیار هوشمند آموزشی در پرتال های یادگیری الکترونیکی را اثبات نمود.
    کلیدواژگان: هوش مصنوعی، یادگیری، اثربخشی استفاده، دستیار هوشمند آموزشی، آموزش
  • مجتبی عقیلی، مریم فتوحی نیا صفحات 37-46
    مقدمه
    مدرسه هوشمند با فراهم نمودن محیطی پویا و جذاب زمینه شکوفایی استعدادهای دانش آموزان را فراهم نموده و انگیزه آنان را برای انجام بهتر فعالیت های درسی افزایش می دهد. هدف پژوهش حاضر، مطالعه تاثیر فناوری هوشمند (تخته هوشمند) بر انگیزش و پیشرفت تحصیلی دانش آموزان پسر دبیرستان نمونه شهرستان گنبدکاووس است.
    مواد و روش ها
    روش تحقیق، شبه آزمایشی با گروه گواه است. جامعه آماری، 230 نفر از دانش آموزان دبیرستان پسرانه نمونه شهرستان گنبد کاووس و حجم نمونه، 60 نفر (دو کلاس پایه اول) بر اساس نمونه گیری تصادفی خوشه ایانتخاب شدند. جهت سنجش پیشرفت تحصیلی از معدل کارنامه نیمسال اول و دوم دانش آموزان و جهت سنجش انگیزش، از پرسشنامه 33 گویه ای انگیزش تحصیلیHarter که روایی و پایایی آن در ایران توسط بحرانی اندازه گیری شده (ضریب آلفای کرونباخ پرسشنامه 77/0، مقیاس انگیزش درونی 75/0و مقیاس انگیزش بیرونی 67/0) برآورد شده است. داده ها با استفاده از آمار توصیفی و استنباطی، روش تحلیل کوواریانس یک طرفه و ضریب رگرسیون خطی، با نرم افزار SPSS نسخه 23، تحلیل شدند.
    نتایج
    نتایج نشان داد انگیزش تحصیلی گروه آزمایش که از تخته هوشمند استفاده نمودند نسبت به گروه گواه، 32/9 واحد افزایش و پیشرفت تحصیلی گروه آزمایش 019/1 نسبت به گروه گواه افزایش داشت. با توجه به معادله ضریب رگرسیون، ضریب تعیین تعدیل شده نشان می دهد متغیرهای تخته هوشمند و انگیزش، 18/0 از واریانس پیشرفت تحصیلی را تبیین می کند.
    نتیجه گیری
    بین پیشرفت تحصیلی و فناوری پیشرفته (21/0=P) و بین انگیزش تحصیلی و استفاده از فناوری پیشرفته (30/0=P)، همبستگی مثبت معنادار وجود دارد.
    کلیدواژگان: فناوری اطلاعات، فناوری هوشمند، انگیزش تحصیلی، پیشرفت تحصیلی
  • سلمان دارابی، محمدرضا نیستانی، حسن ببری صفحات 47-56
    مقدمه
    از آنجایی که برنامه ریزی راهبردی، لازمه ماندگاری در دنیای رقابت، همسویی با شرایط عصر جدید، جهانی فکر کردن، جهانی عمل کردن و یافتن فرصت های بهتر می باشد، پژوهش حاضر به شناسایی و اولویت بندی مولفه های برنامه ریزی راهبردی در دانشکده مجازی دانشگاه اصفهان می پردازد.
    مواد و روش ها
    روش تحقیق حاضر، کیفی- موردپژوهی و جامعه آماری، کلیه مدیران، معاونین و کارشناسان ستادی دانشکده مجازی دانشگاه اصفهان بود که برای نمونه تعداد 22 نفر از آنها بر اساس شیوه نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. گردآوری داده ها با مصاحبه نیمه سازمان یافته انجام شد که روایی آن از طریق نظرات متخصصان و پایایی آن بر اساس توافق ارزشیابان تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها از روش مقوله بندی با استفاده از نرم افزار NVIVO نسخه 7، صورت گرفت.
    نتایج
    نتایج نشان داد در هریک از مولفه های برنامه ریزی راهبردی شامل تفکر راهبردی (مقوله توجه به سند آمایش با 91%)، نظام اطلاعات آموزشی (مقوله صرفه جویی در زمان با 9/90%)، بازاندیشی (مقوله باورها و ارزش های افراد با 82%)، بازسازی ساختارها (مقوله توجه به هماهنگی برنامه های تدوین شده با 89%) و بازآفرینی (مقوله نگاه جامع به ارزیابی با 45/95%) دارای بیشترین نقش و اهمیت بودند. همچنین در زمینه تحلیل SWOT، شناسایی قوت های سازمان با 36/86%، مهم ترین عامل در توسعه آموزش مجازی شناخته شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به ضرورت تحول در برنامه ریزی های آموزش مجازی، آگاهی و آشنایی هر چه بیشتر برنامه ریزان و مدیران آموزش های مجازی با مفاهیم اساسی، نگرش ها و رویکردهای جدید حوزه برنامه ریزی راهبردی برای دستیابی به اهداف مورد نظر، پاسخ گویی به مشکلات موجود و استقرار یک نظام آموزشی کارآمد ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی، راهبرد، آموزش، آموزش مجازی، تحقیق کیفی
  • سعید خزایی، عبدالمجید حیاتی، علیرضا جلیلی فر صفحات 57-69
    مقدمه
    زندگی در حال تغییر امروزی به راه حل هایی نیاز دارد که بافت آن از دانش و توانایی های افراد با دیدگاه های مختلف شکل گرفته باشد. پژوهش حاضر با هدف تهیه و تدوین محتوای انگلیسی مناسب برای عرضه بر روی مولفه های ارتباطات سیار در جهت تسهیل در تعامل فراگیران ایرانی با مردمان جهان انجام شد.
    مواد و روش ها
    این پژوهش کاربردی در سال 1392 برای آموزش واژگان انگلیسی انجام شد. جامعه آماری دانش آموزان مقطع متوسطه اصفهان بودند که از میان آن، 225 دانش آموز دختر و پسر سال سوم با روش نمونه گیری هدفمند انتخاب شدند. واژگان طی 18 جلسه و با پیوست روی تلفن همراه عرضه می شد. هر جلسه حافظه فعال دانش آموزان با آزمون های حافظه مورد سنجش قرار می گرفت. میزان یادگیری نیز هر جلسه از طریق آزمون های بازشناسی و یادآوری ارزشیابی می شد. همچنین پرسش نامه پیامکی در جهت گردآوری نظرات عرضه شد. تجزیه و تحلیل داده ها، با روش تحلیل واریانس یک طرفه ANOVA و پس آزمون Scheffe و نرم افزار SPSS نسخه 20 انجام شد.
    نتایج
    نتایج، تاثیر معنادار مولفه شناختی را بر توان یادگیری فراگیران تایید کرد به گونه ای که فراگیران با حافظه های فعال قوی و ضعیف بهترین (میانگین = 69/16) و ضعیف ترین (میانگین = 65/1) عمل کرد ها را در یادگیری محتوای حاوی پیوست نشان دادند. این نتایج از همگرایی عمل کرد و نگرش در یادگیری واژگان خبر می داد زیرا مقادیر آزمون فیشر در سطح 05/0 معنادار بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر معنادار مولفه شناختی در یادگیری واژگان بایسته است تهیه کنندگان محتوا با در نظر گرفتن این مولفه ها به طراحی محتوا بپردازند تا از ورود محتوای پیش ساخته به حوزه یاددهی و یادگیری نوین انگلیسی پرهیز شود.
    کلیدواژگان: شناختی، یادگیری زبان، تلفن همراه، تولید محتوا
  • نجمه کشاورز، میترا امینی، آرش مانی، پریسا نبیئی *، زهرا صفاری، محمدمراد جعفری صفحات 70-77
    مقدمه

    امروزه هوش هیجانی به عنوان یک موضوع جدید در بسیاری از علوم، به خصوص مدیریت و آموزش مطرح شده و رابطه آن با متغیرهای مختلفی مورد بررسی قرار گرفته است. با توجه به اهمیت و نقش هوش هیجانی در موفقیت تحصیلی دانشجویان، این پژوهش با هدف بررسی رابطه بین هوش هیجانی و موفقیت تحصیلی در دانشجویان پزشکی شیراز انجام گرفته است.

    مواد و روش ها

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی تحلیلی و مقطعی در دانشجویان پزشکی می باشد. جامعه آماری شامل کلیه دانشجویان پزشکی شیراز و نمونه شامل 100 نفر از آنان بوده است که به شیوه تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات، پرسشنامه هوش هیجانی بردبری که شامل چهار بعد (خودآگاهی، خودمدیریتی، آگاهی اجتماعی و مدیریت ارتباطی) است، بود. پایایی این پرسشنامه، توسط گنجی با استفاده از آلفای کرونباخ، 88% تعیین شد. روایی آن نیز توسط اساتید این حوزه تایید گردید. همچنین شاخص پیشرفت تحصیلی، معدل کل دانشجویان پزشکی بود. جهت تجزیه و تحلیل نتایج از آزمون های آماری توصیفی، تی مستقل و تحلیل واریانس در نرم افزار SPSS نسخه 14 استفاده گردید.

    نتایج

    باتوجه به یافته های پژوهش، میانگین نمره هوش هیجانی 04/1±37/16 بود که باتوجه به دامنه نمرات هوش هیجانی (103-1)، نمره هوش هیجانی پایین می باشد. همچنین بین نمره هوش هیجانی و ابعاد آن با نمره پیشرفت تحصیلی تفاوت معناداری وجود ندارد (949/0p=).

    نتیجه گیری

    مطالعه نشان داد هوش هیجانی دانشجویان پزشکی بالا نیست. فقدان ارتباط معنادار بین هوش هیجانی و پیشرفت تحصیلی، ممکن است به دلیل نوع آزمون گرفته شده از دانشجویان باشد که اساسا عمق یادگیری را نمی سنجد بلکه آنچه را که دانشجویان حفظ کرده اند، می سنجد.

    کلیدواژگان: هوش هیجانی، هوش، پیشرفت تحصیلی، دانشجویان
  • زهره خوش نشین، مهرنوش خشنودی فر صفحات 78-84
    مقدمه
    برنامه ریزی برای آموزش کارکنان، نیازمند شناسایی شرایط و منظور نمودن نیازهای شغلی آنان است. مقاله پیش رو حاصل پژوهشی است که به بررسی وضعیت برگزاری دوره های آموزش الکترونیکی در قالب دوره آموزش ضمن خدمت کارکنان بانک شهر تهران در راستای تحقق اقدامات فوق پرداخته است.
    مواد و روش ها
    روش پژوهش حاضر پیمایشی- کاربردی و مبتنی بر استفاده از ابزار پرسشنامه محقق ساخته شامل 32 سوال است. برای سنجش روایی صوری و محتوایی، از نظرات اصلاحی اساتید گروه فناوری، متخصصان و صاحب نظران استفاده شد. پایایی ابزار با ضریب آلفای کرونباخ (91٪) تایید شد. جامعه آماری، 250 نفر از کارکنان بانک شهر تهران بودند که دوره آموزش الکترونیکی ضمن خدمت را در سال 91 گذراندند. با استفاده از روش نمونه گیری تصادفی 68 نفر به عنوان نمونه انتخاب شدند. برای تحلیل داده ها از نرم افزار SPSS نسخه 20 و از روش های آمار توصیفی و استنباطی (آزمون T یک طرفه) استفاده شد.
    نتایج
    آزمون تی در مورد رضایت از آشنایی علمی- عملی استادان در اجرای دوره، میزان استفاده از وسایل و رسانه های آموزش الکترونیکی، وضعیت زیرساخت شبکه در برنامه آموزش الکترونیکی و وضعیت سازمان دهی به اموراداری، تحصیلی و خدمات فراگیران در سطح 05/0 معنی دار است.
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیتی که برگزاری دوره های الکترونیکی مطابق با نیازهای شغلی کارکنان دارد، ضروری است که اجرای دوره ها با کیفیت مطلوب متناسب با نظریات کارکنان مورد بررسی و تعمق قرار گیرد.
    کلیدواژگان: آموزش حرفه ای، سنجش، دوره الکترونیکی، یادگیری از دور
|
  • Hossein Khoshrang, Ideh Dadgaran, Hourieh Shaigan Pages 1-10
    Introduction

    E-learning environment is one of the most common learning environments in the information era. Therefore، recognizing its associated threats and opportunities is of the highest priority. The main purpose of this study was to design a questionnaire to measure e-learning threats and opportunities and determining its psychometric properties.

    Materials And Methods

    The present study was a sequential exploratory design with qualitative-quantitative approach conducted in two steps in the second semester of the year 2013 in Guilan University of Medical Sciences. First، e-learning and its related threats and opportunities were defined based on a purposeful sampling and individual semi-structured interviews with 9 instructors and 7 students of Guilan University of Medical Sciences who had experience of e-learning using a qualitative content analysis. Next، a questionnaire was designed، using the data obtained in step one. Then the psychometric properties of the questionnaire were determined regarding the face، content and construct validities and the internal consistency with 109 participants (44 teachers and 65 students). To determine construct validity، the exploratory factor analysis method was used. The qualitative data were analyzed through MAXQDAver. 2010 and the quantitative data were analyzed through SPSSver. 19.

    Results

    After determining the face and content validities both quantitatively and qualitatively، we reduced the number of items in the questionnaire from 101 to 29. The maximum overall variance (30. 78 %) was defined by the first 3 factors and the rest (69. 22 %) was defined by the other 26 factors. The result of exploratory factor analysis in this study identified three factors: cost-learning efficacy; mental-emotional and communicational instructor-student factors; and factors related to teaching-learning. Finally، 28 items were maintained in 3 factors (α = 0. 81).

    Conclusion

    Considering the desirable validity and reliability of the questionnaire designed based on the students and instructors’ experiences، this instrument is suitable for examination of the e-learning threats and opportunities.

    Keywords: Questionnaire, E, Learning Environment, Qualitative Research, Quantitative Research
  • Maryam Kian Pages 11-21
    Introduction
    In recent years، most of the universities offer new educational methods، like virtual education. This study aimed to identify the challenges of virtual education in Iran’s universities.
    Materials And Methods
    Adopting a phenomenological approach، purposeful sampling، and semi-structured interview، the researcher investigated the perceptions of eight instructors from three virtual universities on virtual education. The data were collected through in-depth semi-structured interviews. The data were coded and analyzed. The accreditation of the data was based on their reliability، acceptability and validity.
    Results
    The findings showed that the main challenges involve three main dimensions: moral education، creativity and power relations. Due to lack of face-to-face interaction، students could not observe and adopt the faculty’s moral behavior. In addition، creativity was not being developed since instructions were merely based on memorization. Virtual education has made student-teacher and student-student relations more democratic، but relations between teachers and also between users and university are still at a low level.
    Conclusion
    The study suggests the necessity of social interaction among virtual students and teachers. Adopting visual technologies، problem solving-based approaches to learning، innovative ideas and immediate feedback by the teacher may force virtual learning environment to be more interactive and creative.
    Keywords: Virtual University, Morals, Creativity, Interpersonal Relations, Phenomenological Study
  • Mohammad Saleh Fallah, Nooredin Dopeykar, Shahram Tofighi, Zahra Azami Alvand, Hosien Amini Anabod, Mohsen Barouni, Mojtaba Khajehazad, Nourolhoda Fakhrzad Pages 22-28
    Introduction
    Quality improvement is one of the important challenges of health systems. Baldrige excellence model، which makes use of self-assessment mechanisms to promote organizations، has optimized the principles of Total Quality Management (TQM) to improve the quality in teaching and treatment organizations. The aim of the present study was to evaluate the clinical and educational system of the teaching hospital based on Baldrige Excellence Model.
    Materials And Methods
    This study was a descriptive-analytical، cross-sectional survey conducted in the Baqiyatallah hospital in Tehran in 2011. The data were collected based on Baldrige questionnaire (version2009-2010) through interviewing the educational managers and the staff، studying the recorded documents and observing the processes. The scores were calculated based on Baldrige Vote matrix، and Excel 2007 software was used to analyze the data.
    Results
    The selected hospital obtained 332. 94 (33. 2%) points out of 1000 in the Baldrige modeling clinical-educational section. Organizational leadership criterion with 53. 95 out of 120 points (44. 96%) and performance results criterion with 109 out of 450 points (24. 44%) were the strongest and weakest in this hospital، respectively.
    Conclusion
    Despite the fact that، due to the implementation of WFME، this center has an appropriate approach for excellence، it is in need of further improvement at the levels of learning and organizational integration. We recommend the use of advanced sections capabilities for organizational integration and the reinforcement of current accreditation system based on Baldrige Model criteria.
    Keywords: Quality Control, Baldrige Model, Educational Management, Hospital, Educational Assessment
  • Saeed Rouhani, Vahid Mirhosseini Pages 29-36
    Introduction
    Today، several educational portals are established by organizations to enhance learning. The use of intelligent agents is necessary to improve a system''s quality and cover limitations such as face-to-face relation. Focusing on human-based agents، the researchers designed an intelligent agent as an educational assistant and then its efficiency was evaluated. Some applicable suggestions for developing intelligent agents as educational assistants are provided to virtual universities.
    Materials And Methods
    This study was carried out in two steps: prototyping an intelligent agent and then evaluating it in three educational groups (MBA، Technology Management، and Industrial Management) at Mehr Alborz Institute in 2013. The participants consisted of 31 Electronic students selected based on random sampling. A questionnaire was used as the research tool with a reliability of 85%، estimated by Cronbach’s alpha coefficient. Both descriptive and inferential statistical procedures were used to analyze the data، using SPSS software، version 21.
    Results
    By examining the results of the interaction of 31 students with the designed agent through Mehralborz institute learning management system، and the conceptual model based on e-learning effectiveness، user friendliness، user satisfaction، and efficiency variables gained the scores of 55، 58 and 57، respectively with the significance levels of 0. 03، 0. 09، and 0. 01. This shows that this agent was overall moderately efficient.
    Conclusion
    The findings revealed the effectiveness of the agent-based intelligent teaching assistant in e-learning portals.
    Keywords: Artificial Intelligence, Learning, User Friendliness, Intelligent Teaching Assistant, Education
  • Mojtaba Aghili, Maryam Fotouhi Nia Pages 37-46
    Introduction
    A smart school can foster flourishing of the students’ talents and increase their motivation to perform better in classroom activities through providing a dynamic and attractive environment. The aim of this study was to look into the impact of smart technology on motivation and academic achievement of high school students in Gonbad-e-Kavous، Iran.
    Materials and Methods
    The study used a quasi-experimental design. The sample consisted of 60 students، selected from among 230 male high school students in Gonbad-e-Kavous، Iran (first graders)، using random cluster sampling. They were divided into a test group and a control group. To assess the students’ academic achievement، the students’ GPA’s in the first two semesters were considered. The Harter’s motivation questionnaire، containing 33 items was used to determine the students’ motivation. The validity and reliability of this questionnaire has been calculated by Bahrani in Iran، the coefficient of cronbach’s alpha being 0. 77، intrinsic motivation scale 0. 75 and extrinsic motivation scale 0. 67. The data were analyzed descriptively and inferentially through one-way analysis of covariance and linear regression coefficient، using the SPSS software version. 23.
    Results
    The results showed that in the experimental group، who made use of the smart board، the increase in motivation and academic achievement was 9. 32، and 1. 019 in comparison to that in the control group. It was found that the variables motivation and smart board accounted for 0. 18 of the academic achievement variance، using regression equation.
    Conclusion
    There is between academic achievement and high-tech (P value=0. 21). There is also a significant positive correlation between motivation and the use of high-tech (P value=0. 30).
    Keywords: Information Technology, Smart Technology, Motivation, Achievement
  • Salman Darabi, Mohammad Reza Neyestani, Hasan Babri Pages 47-56
    Introduction
    The strategic planning is the key to survive in the competitive world، to adapt to the new era، to think and operate globally، and to find better opportunities. The aim of the present study was to Identify and prioritize strategic planning components in the Virtual Faculty of Isfahan University.
    Materials And Methods
    The research was a qualitative، case study. The statistical population consisted of all managers، assistants and experts at the Virtual School of Isfahan University، among whom 22 were selected، using purposive sampling method. Semi-structured interviews whose validity and reliability were verified by professionals of the field were used to collect the required data. The data were analyzed، using categorization method through the NVIVO software version 7.
    Results
    The results showed that the following elements، strategic thinking (category of logistics documents) with 91 percent، educational information system (category of saving time) with 90. 9 percent، rethinking (category of beliefs and values) with 82 percent، restructuring (category of coordination of compiled programs) with 89 percent، and recreation (category of comprehensive assessment) with 95. 45 percent were significantly important in strategic planning. Furthermore، the field analysis (SWOT) showed that the identification of organizational strengths with 86. 36 percent were the most important factor in the development of virtual education.
    Conclusion
    Considering the need for change in virtual learning programs، the virtual education planners and managers’ knowledge of and familiarity with the basic concepts، attitude and new approaches of strategic planning is essential for the achievement of the expected goals، accountability to the existing problems and the establishment of an efficient educational system.
    Keywords: Planning, Strategy, Education, Virtual Learning, Qualitative Methods
  • Saeed Khazaie, Abdol Majid Hayati, Ali Reza Jalilifar Pages 57-69
    Introduction
    No longer thought to be value-neutral، textbooks and other materials used in language learning، generally، present a certain way of looking at the world. With technology development، developing materials for delivery through the medium of new wireless technology seems indispensable.
    Materials And Methods
    Some new English vocabulary items were adapted to be delivered via mobile to 225 Iranian male and female juniors at the age range of 16-17 during 18 virtual sessions، using both visual and verbal cues. Both formative and summative tests were employed to assess the progress of the participants in the study. In addition، a Likert-type attitude questionnaire was prepared and sent to the students through the medium of text messaging (SMS) to be filled. The collected data were analyzed، using descriptive statistics through SPSS software، version 20.
    Results
    The qualitative and quantitative data analysis revealed the significant effect of cued materials on language learning in mobile-enhanced settings.
    Conclusion
    The multifaceted nature of materials design calls for the inclusion of mobile assistance as wireless technology to facilitate materials presentation and enlarge teacher-student scope of contact (mean = 16. 69).
    Keywords: Cognitive, Language Learning, Cell Phone, Material Development
  • Najmeh Keshavarz, Mitra Amini, Arash Mani, Parisa Nabeiei, Zahra Saffari, Mohammad Morad Jafari Pages 70-77
    Introduction

    Emotional intelligence has nowadays been dealt with as a new factor in many fields، particularly management and education and its relationship with other variables has been investigated. This study was designed to determine the correlation between emotional intelligence (EQ) and educational academic achievement.

    Materials And Methods

    This study was an analytical، cross-sectional study on Shiraz medical students. The study population included all students at Shiraz Medical School from whom 100 were randomly selected. The Bradberry’s EQ questionnaire was used in this study for data collection. The validity and reliability of this questionnaire were determined by Ganji. The indicator for academic achievement was the students’ grade point averages (GPA). The data were analyzed، using SPSS software، version 14.

    Results

    The mean score for emotional intelligence for medical students was 16. 37+1. 04 with the range of 1-103. There was no statistically significant relationship between emotional intelligence and academic achievement (P=0. 949).

    Conclusion

    This study showed that emotional intelligence was not high in medical student. The lack of a significant relationship between the emotional intelligence and the academic achievement may be due to the type of test student take which are basically based on what the students have memorized but not in-depth learning.

    Keywords: Emotional Intelligence, Intelligence, Academic achievement, Medical students
  • Zohreh Khoshneshin, Mehrnoush Khoshnoudi Far Pages 78-84
    Introduction
    Planning to educate the staff of an organization necessitates their job needs analysis. In this connection، the present study intends to investigate the in-service e-learning courses for City Bank in Tehran.
    Materials And Methods
    The participants of the study were 68 City Bank clerks selected randomly from among 250 personnel who had passed the course during the last several years. The instrument used to collect the required data was a researcher-made Likert-type questionnaire whose reliability was estimated to be 0. 91، using Alpha-Cronbach’s coefficient. The data were analyzed through the SPSS software، version 20، using both descriptive and inferential statistics (T test، and Annova).
    Results
    The results indicated that the staff passing these courses were satisfied with the practical and scientific knowledge of the instructors، use of educational electronic media، the status of network infra-structure، and the services given to them at a p value of 0. 05.
    Conclusion
    Regarding the importance of e-based methods of learning and the ongoing trends to use them in training the staff of most organizations، such courses should be held with proper quality، considering the needs of the learners.
    Keywords: Professional Training, Needs Assessment, Electronic, Distance Learning