فهرست مطالب

Evidence Based Care
Volume:4 Issue: 3, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/07/14
  • تعداد عناوین: 8
|
  • الهام آزموده جردوی، فرزانه جعفرنژاد، سید رضامظلوم صفحات 7-14
    مقدمه
    اغلب زنان نخست زا فاقد احساس صلاحیت کافی در ایفای نقش مادری هستند؛ که قسمت اعظم آن ناشی از فقدان تجربه است. آموزش به مادر بر اساس خودکارآمدی منجر به بهبود تعدادی از پیامدهای مادری-فرزندی شده است.
    هدف
    تعیین تاثیر آموزش مبتنی بر خودکارآمدی بر احساس صلاحیت مادری زنان نخست زا در مراقبت از شیرخوار
    روش
    در این کارآزمایی بالینی، 61 مادر نخست زا به طور تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. در گروه مداخله، برنامه آموزشی مبتنی بر تئوری خودکارآمدی بندورا 15-10 روز بعد از زایمان اجرا شد. ابزار پژوهش در این مطالعه شامل پرسشنامه های انتظارات والدی، احساس صلاحیت مادری، حمایت اجتماعی درک شده، سرشت شیرخوار و مقیاس افسردگی ادینبورگ بود. روایی ابزارها به روش روایی محتوا و پایایی آن ها با همسانی درونی تایید شد. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل، من ویتنی، تی زوجی و ویلکاکسون انجام شد.
    یافته ها
    میانگین سنی مادران 2/3±4/24 سال بود. دو گروه از نظر تمامی مشخصات فردی به جز حمایت اجتماعی درک شده (001/0p<) همگن بودند. میانگین نمره احساس صلاحیت مادری قبل از مداخله در گروه مداخله 6/7±8/68 و کنترل 9/7±7/66 تفاوت معناداری نداشت (315/0=p). بعد از مداخله، میانگین نمره احساس صلاحیت در گروه مداخله نسبت به کنترل 0/9±5/75 در برابر 6/9±3/68 تفاوت معناداری داشت (004/0p<).
    نتیجه گیری
    با توجه به اهمیت استراتژی های ارتقای خودکارآمدی در بهبود پیامدهای مادری-فرزندی، استفاده از منابع ارتقای خودکارآمدی می تواند منجر به بهبود احساس صلاحیت در ایفای نقش مادری شود.
    کلیدواژگان: آموزش، احساس خودکارآمدی، صلاحیت مادری، مراقبت از شیرخوار
  • طیبه ریحانی، طیبه پورغزنین*، زهرا موسوی، سمانه قربانی صفحات 15-22
    مقدمه

    اختلالات اضطرابی به عنوان شایعترین طبقه اختلالات روانی شناخته شده است؛ که کودکان و نوجوانان را تحت تاثیر قرار می دهد. بدون شک نیاز به آموزش کودک در طول دوره بستری و یا نقاهت وجود دارد؛ تا کودک خود را فعال و پویا احساس کند.

    هدف

    تعیین تاثیر حضور آموزگار بر بالین کودک بستری بر میزان اضطراب کودکان.

    روش

    این پژوهش یک کارآزمایی بالینی بود؛ که با تخصیص تصادفی بر روی 50 بیمار بستری در بخش کودکان بیمارستان امام رضا(ع) در دو گروه آزمون و کنترل انجام شد. در گروه آزمون، معلم روزانه برای تدریس بر بالین بیمار حاضر شد. ابزار گردآوری داده ها فرم سنجش اضطراب آشکار کودک بود؛ که هنگام پذیرش و ترخیص با پرسش از کودک تکمیل گردید. داده ها توسط آزمون تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی پیرسون و با استفاده از نرم افزار SPSS ویرایش 5/11 تحلیل شد.

    یافته ها

    32 نفر از گروه مداخله و 31 نفر از گروه کنترل دختر بودند. 18 نفر در گروه مداخله و 14 نفر در گروه کنترل در کلاس سوم مشغول به تحصیل بودند. نمره اضطراب قبل از مطالعه در دو گروه تفاوت معنی داری نداشت. بر اسا س آزمون تی زوجی، میانگین اضطراب گروه آزمون قبل از مطالعه (86/44±44/3) و بعد از مداخله (25/41±29/2) تفاوت آماری معنی داری وجود داشت. نتایج آزمون تی مستقل، بین میانگین نمره اضطراب در گروه آزمون (004/0p<) و کنترل ((53/0p=) بعد از مداخله تفاوت معنی داری نشان داد.

    نتیجه گیری

    می توان از مزایای حضور معلم به منظور کاهش اضطراب کودکان بستری استفاده نمود و به دنبال آن، مشکلاتی که تحت تاثیر اضطراب ایجاد می شود را کاهش داد.

    کلیدواژگان: آموزگار، بستری در بیمارستان، اضطراب، کودک
  • حمیده الهی عسگرآباد، حمیدرضا بهنام وشانی *، زهرا بدیعی، فاطمه حشمتی نبوی، جواد ملک زاده صفحات 23-32
    مقدمه

    التهاب مخاط دهان یک عارضه شایع و ناتوان کننده شیمی درمانی است؛ که با تبعیت از توصیه های سلامتی قابل پیشگیری و مدیریت است. توانمندسازی مراقبت کننده اصلی می تواند در مدیریت این عارضه کمک کننده باشد.

    هدف

    تعیین تاثیر توانمندسازی مراقبت کنندگان بر پیشگیری از التهاب مخاط دهان در کودکان سرطانی تحت شیمی درمانی.

    روش

    این کارآزمایی بالینی غیرتصادفی در بیمارستان دکترشیخ مشهد بر روی 60 مراقبت کننده کودک 3 تا 18 ساله تحت شیمی درمانی در دو گروه توانمندسازی و شاهد انجام گرفت. در گروه آزمودنی، آموزش های لازم بر اساس راهنمای بالینی در 5 جلسه آموزشی و طبق مدل توانمندسازی گیبسون در 4 گام صورت گرفت. داده ها طبق پرسشنامه گزارش عوارض جانبی شیمی درمانی و پرسشنامه پژوهشگرساخته تبعیت از درمان در خصوص پیشگیری و مراقبت از زخم دهان در 3 مرحله هفته های اول، ششم و دوازدهم مداخله جمع آوری شد. در تحلیل داده ها، از نرم افزار SPSS ویرایش 18 و آزمون های تی مستقل و زوجی، ضریب همبستگی اسپیرمن و من ویتنی استفاده شد.

    یافته ها

    7/61 درصد از بیماران مذکر و 3/38 درصد مونث بودند. میانگین سن کودکان 2/3±6/5 سال و مراقبت کنندگان 1/8±1/32 سال بود. میانگین تبعیت از توصیه های سلامتی پیشگیری از زخم دهان در گروه توانمندسازی از 3/24±6/53 به 7/11±2/82 افزایش داشت (001/0>p). امتیاز بروز زخم دهان در گروه توانمندسازی در هفته اول مداخله 1/1±8/1، هفته ششم 01/1±7/1 هفته دوازدهم 2/0±1/1 بوده است (001/0p<).

    نتیجه گیری

    برنامه توانمندسازی می تواند با کمک به مراقبت کننده اصلی در کشف واقعیت و استفاده از تفکر انتقادی و افزایش توانایی و مهارت های خود، موجب افزایش تبعیت از درمان و در نتیجه، کاهش بروز عارضه زخم دهان در کودکان تحت شیمی درمانی گردد.

    کلیدواژگان: زخم دهان، کودک، شیمی درمانی، برنامه توانمندسازی، مراقبت کنندگان
  • زهرا یوسفی، خدیجه شریفی*، زهرا تقربی، حسین اکبری صفحات 33-46
    مقدمه

    برخی مطالعات تاثیر خاطره گویی بر سلامت روان را تایید می کند؛ اما هنوز نتایج متناقضی در این زمینه وجود دارد. تاکنون مداخله مطالعه شده، بومی شده و تاییدکننده تاثیر این مداخله درمانی بر بهزیستی ذهنی سالمندان در داخل کشور انجام نشده است.

    هدف

    تعیین تاثیر خاطره گویی گروهی بر نشاط سالمندان.

    روش

    در این کارآزمایی بالینی، 64 سالمند مراجعه کننده به کانون جهان دیدگان گرگان به روش در دسترس انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه مداخله و کنترل تقسیم شدند. نمرات نشاط قبل مداخله، حین، پایان و یک ماه بعد از پایان مداخله اندازه گیری شد. خاطره گویی در 6 جلسه طی 3 هفته اجرا شد. در گروه کنترل، جلسات بحث گروهی برگزار گردید. داده ها با پرسشنامه های روا و پایای نشاط (Oxford)، معاینه مختصر روانی شناختی جمع آوری و از آزمون های فیشر، مجذورکای، تی مستقل، آنالیز واریانس با اندازه های تکراری و آزمون تعقیبی بنفرونی در نرم افزار SPSS نسخه 20 استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین سنی شرکت کنندگان 2/6 ± 5/65 سال بود و 8/50 درصد افراد مرد بودند. نمرات نشاط قبل از مداخله در گروه کنترل 6/10±9/43 و مداخله 3/8 ±6/45 بود (05/0p>). تحلیل چندمتغیره با اندازه های تکراری نشان داد اثر متقابل زمان با گروه درمانی بر تغییرات نمره نشاط سالمندان معنی دار است (01/0>p). آزمون تعقیبی بنفرونی بین نمرات قبل و پایان مداخله (03/0p<) و نمرات حین و پایان مداخله (03/0p<) تفاوت معنی داری را نشان داد.

    نتیجه گیری

    بحث گروهی و خاطره گویی در افزایش نمرات نشاط سالمندان موثر بود؛ اما میزان تاثیر گذاری مداخله خاطره گویی بیشتر بود؛ بنابراین، می توان از آن به عنوان روشی کم هزینه و بدون عوارض جانبی برای افزایش نشاط سالمندان استفاده کرد.

    کلیدواژگان: خاطره گویی، سالمند، نشاط
  • مهرداد عبدالله زاده، سیدعلی ناجی صفحات 47-56
    مقدمه
    سالمندان اغلب برای دست یابی به یک خواب راحت با مشکلاتی مواجه اند. بابونه به دلیل دارا بودن خواص آرام بخشی، ممکن است در بهبود بخشیدن به کیفیت خواب سالمندان موثر باشد.
    هدف
    تعیین تاثیر عصاره گیاه بابونه بر کیفیت خواب سالمندان ساکن در خانه های سالمندان منتخب شهر اصفهان.
    روش
    پژوهش حاضر یک کار آزمایی بالینی با طرح پیش آزمون و پس آزمون است. نمونه مطالعه 77 نفر از سالمندان ساکن در خانه های سالمندان منتخب شهر اصفهان بود. شرکت کنندگان به روش نمونه گیری آسان و مستمر انتخاب شدند و به طور تصادفی به گروه های مداخله و کنترل تقسیم گردیدند. گروه مداخله روزانه 2 بار پس از ناهار و پس از شام عصاره خوراکی گیاه بابونه به میزان 400 میلی گرم به صورت کپسول و به مدت 4 هفته دریافت کردند. کیفیت خواب هر 2 گروه با استفاده از پرسشنامه استاندارد کیفیت خوابThe Pittsburgh Sleep Quality Index قبل و بعد از مداخله سنجیده شد. تحلیل داده ها با استفاده از نسخه 17 نرم افزار SPSS و با استفاده از آزمون های تی زوج و تی مستقل انجام گرفت.
    یافته ها
    سن شرکت کنندگان در پژوهش 6/10±3/74 سال بود. 2/53 درصد از شرکت کنندگان زن بودند. میانگین نمره کیفیت خواب گروه شاهد قبل از مداخله 3/4±1/8 و بعد از مداخله 0/4±2/8 بود (05/0p>). میانگین نمره کیفیت خواب گروه مداخله قبل از مداخله برابر با 3/4±8/8 و بعد از مداخله برابر با 7/3±0/5 بود (001/ 0>P).
    نتیجه گیری
    مصرف خوراکی عصاره گیاه بابونه خواص آرامبخشی در خواب سالمندان دارد و می تواند در بهبود بخشیدن به کیفیت خواب آنان موثر باشد.
    کلیدواژگان: خواب، سالمندان، بابونه
  • ناهید بیژه، فهیمه سادات جمالی، علیرضا ذبیحی، کیوان حجازی صفحات 57-64
    مقدمه
    در سال های اخیر تحقیقات زیادی روی جوانب مختلف سیستم انعقاد خون انجام گرفته؛ درحالی که کمتر به بررسی اثر ورزش بر آن پرداخته شده است. احتمالا تمرینات ورزشی بتواند منجر به تغییر فرآیندهای آبشار انعقادی و فیبرینولیز شود.
    هدف
    تعیین تاثیر شش ماه تمرین هوازی با شدت 55 تا 65 درصد ضربان قلب ذخیره بر پروتئین های C و S و پلاکت هادر زنان میانسال غیرفعال.
    روش
    در این کارآزمایی بالینی، 19 زن میانسال و غیرفعال به طور تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. گروه تجربی به مدت شش ماه و هر هفته سه جلسه 60 دقیقه ای در تمرینات هوازی با شدت 55 تا 65 درصد ضربان قلب ذخیره حضور یافتند. فاکتورهای انعقادی توسط دستگاه کولتر نوع CO-BASS اندازه گیری شد. داده ها توسط نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمون های تی مستقل و تی همبسته تحلیل شد.
    یافته ها
    میانگین سن 3/3±2/42 سال و وزن 8/6±0/64 کیلوگرم بود. پس از انجام آزمون های آماری لون و شاپیرو-ویلک، یکسان بودن و نرمال نمونه ها تایید شد (05/0p>). نتایج حاصل از آزمون تی همبسته نشان داد سطح پروتئین C (1/6±3/101) در گروه تجربی تغییر معنی داری نداشت (81/0p=). تغییرات پروتئین S (2/5±6/101) نیز در این گروه معنی دار نبود (12/0p=). اما میزان پلاکت ها (3/65944±3/254636) در گروه تجربی به طور معنی داری افزایش یافت (04/0p<). همچنین تغییرات بین گروهی در متغیرهای پروتئین C (22/0p=)، پروتئین S (16/0p=) و پلاکت ها (89/0p=) معنی دار نبود.
    نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر تمرین هوازی بر افزایش مقادیر پلاکت در پژوهش حاضر، پیشنهاد می شود که از ورزش های هوازی می توان برای جلوگیری و درمان مشکلات انعقاد خون استفاده کرد.
    کلیدواژگان: پروتئین های C و S، پلاکت، تمرین هوازی، زنان میانسال غیرفعال
  • سعیده جعفرزاده، سیما محمدخان کرمانشاهی، ابراهیم حاجی زاده صفحات 65-76
    مقدمه
    امروزه به دلیل موثر نبودن مداخلات در زمینه پیشگیری از اضافه وزن در کودکان سنین دبستان، به نظر می رسد توجه به رویکرد مشارکتی به منظور پیشگیری و کنترل اضافه وزن آن ها ضرورت دارد.
    هدف
    تعیین تاثیر برنامه ارتقای سلامت با رویکرد مشارکتی بر میزان فعالیت جسمانی دختران دارای اضافه وزن دبستانی.
    روش
    این مطالعه نیمه تجربی که از نوع پیش آزمون پس آزمون دوگروهی است؛ با مشارکت 80 دانش آموز دختر که به طور تصادفی انتخاب شدند؛ انجام شد. داده ها از طریق چک لیست فعالیت ورزشی جمع آوری گردید. در گروه آزمون، برنامه ارتقای سلامت در سه مرحله بررسی و شناخت، برنامه ریزی حمایتی در طی 8-6 جلسه یک ساعته به مدت 4 هفته متوالی (هر هفته 2 جلسه برای دانش آموز، والدین و معلمین)، فعالیت متناسب با شرایط کودک 3 روز در هفته و ارزشیابی به مدت 3 ماه اجرا گردید. میزان فعالیت ورزشی در دو گروه قبل از مداخله و 3 ماه بعد توسط کودک و والدین بررسی شد. تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 با آزمون های آماری تی مستقل، تی وابسته و مجذورکای صورت گرفت.
    یافته ها
    دو گروه از لحاظ سن کودک، رتبه تولد، سابقه ابتلا به بیماری، نوع تغذیه، سن والدین، تحصیلات، شغل و درآمد، مدت زمان فعالیت ورزشی قبل از مداخله همسان بودند. بعد از مداخله، دو گروه آزمون و شاهد از نظر مدت زمان فعالیت ورزشی اختلاف معناداری داشتند (001/0p<).
    نتیجه گیری
    اجرای برنامه ارتقای سلامت با مشارکت کودک، والدین و اولیای مدرسه می تواند مدت زمان فعالیت ورزشی در کودکان دارای اضافه وزن را افزایش دهد.
    کلیدواژگان: اضافه وزن، برنامه ارتقای سلامت با رویکرد مشارکتی، فعالیت جسمانی، کودکان سن مدرسه
  • طیبه ریحانی، زهرا دهقان*، رضا شجاعیان، حمیدرضا بهنام وشانی، سیدمحسن اصغری نکاح صفحات 77-86
    مقدمه

    اضطراب شایعترین مشکل قبل از عمل جراحی است. اضطراب قبل از عمل جراحی نه تنها موجب درد و رنج بسیاری برای کودکانی می شود؛ بلکه تاثیر منفی بر بهبودی پس از عمل و احتمالا مدت بعد از آن می گذارد. انتخاب راهکاری موثر و کم خطر و کم هزینه به منظور کنترل اضطراب کودکان قبل از عمل جراحی ضروری به نظر می رسد.

    هدف

    تعیین تاثیر حضور عروسک نمایشی کلاه قرمزی بر اضطراب قبل از عمل جراحی آپاندیسیت در کودکان بستری.

    روش

    در یک مطالعه نیمه تجربی کارآزمایی بالینی شاهدار تصادفی شده در بخش جراحی بیمارستان دکترشیخ مشهد، 50 کودک 6 تا 12 ساله که برای عمل جراحی آپاندیسیت آماده می شدند، به صورت قرعه کشی ساده انتخاب و در دو گروه مداخله و کنترل قرار گرفتند. کودکان گروه مداخله یک ساعت قبل از عمل با عروسک کلاه قرمزی آشنا می شدند و همه جا با کودک بودند. سپس آزمون اضطراب RCMAS سنجیده شد و کودک در اختیار متخصص بیهوشی قرار می گرفت. داده آزنی و تی زوجی اده از م اار SPSS ویرایش 5/11 انجام شد.

    یافته ها

    18 دختر و 32 پسر با متوسط سنی 2±45/9 سال در مطالعه شرکت داشتند. در گروه مداخله، میانگین اضطراب قبل و بعد از مداخله 7/16±9/48 و 4/12±5/31 و در گروه کنترل 3/17±5/45 و 6/19±1/59 بود. تفاوت اضطراب قبل و بعد از مداخله در هر دو گروه معنی دار است؛ منتهی در گروه مداخله کاهش و در گروه کنترل افزایش پیدا کرده است (p<0/001).

    نتیجه گیری

    عروسک نمایشی کلاه قرمزی می تواند به عنوان راهکاری موثر برای کاهش اضطراب قبل از عمل جراحی کودکان توصیه شود.

    کلیدواژگان: عروسک نمایشی، اضطراب جراحی، کودکان 6، 12 سال
|
  • Elham Azmoude, Farzaneh Jaafarnejad, Seyedreza Mazloum Pages 7-14
    Background
    Most primiparous women don’t have enough sense of competency، most of it being due to lack of experience. Maternal self efficacy-based training، have led to improved maternal-infant outcomes.
    Aim
    : To determine the effect of self-efficacy education on maternal sense of competency of primiparous women in the infant care.
    Methods
    In this clinical trial، 61 primiparous women were randomly divided into two groups. In the intervention group، an educational program was applied based on Bandura''s self-efficacy theory 10-15 days postpartum. The research instruments were parental expectations survey، Parenting Sense of Competence Scale، Perceived Social Support Scale، Infant Temperament، and Edinburg Depression Scale. Reliability and validity of the instruments were confirmed using the method of content validity and internal consistency. Data were analyzed using independent t-tests، Mann-Whitney U، paired t test and Wilcoxon.
    Results
    The mean age of the mothers was 24/4±3/2 years. The two groups were homogenous in terms of personal characteristics، although a significant difference was seen in terms of perceived social support (p<0. 05). Before the intervention، the mean score for maternal sense of competency was not statistically difference between the intervention (68/8±7/6) and control groups (66/7±7/9) (P=0/315). After the intervention، the difference between the mean score of maternal sense of competency in the intervention group (75/5±9/0) and control group (68/3±9/6) was statistically significant (p=0/004).
    Conclusion
    Given the importance of self-efficacy improvement strategies in the improvement of maternal – child outcomes، application of self-efficacy resource can improve the sense of competency in motherhood.
    Keywords: education, self efficacy, infant caring, maternal sense of competency
  • Tayebe Reyhani, Tayebe Pourghaznain, Zahra Mousavi, Maryam Ghorbani Pages 15-22
    Background

    Anxiety disorders are the most prevalent class of psychiatric disorders that affect both children and adolescents. There is no doubt that in order for children to feel active، the need for education during their hospitalization period and convalescence exists.

    Aim

    To determine the effect of presence of the teacher on anxiety of hospitalized children

    Methods

    This study was a clinical trial that was conducted on 50 children admitted to pediatric ward of Imam Reza hospital and the children were randomly assigned into experimental and control groups. In the experimental group، teachers were present at children’s bedside for daily education and practices. The data collection tool was a child’s anxiety assessment form، which was completed at the admission and discharge by interviewing the children. Data were analyzed with independent t-test، ANOVA and Pearson correlation coefficients، using SPSS software version 11. 5.

    Results

    32 patients in the study group and 31 in control group were girls; 18 patients in the study group and 14 patients in the control group were studying in third grade. Prior to the study، anxiety scores between the two groups were not significantly different. Basis on the results of the paired T-test، the anxiety scores of the study group before the intervention (44. 86 ± 3. 44) and after that (41. 25 ± 2. 29) were significantly different. The independent t-test results showed a significant difference between the mean anxiety score in the study group (p <0. 004) and control (p = 0. 53) after the intervention.

    Conclusion

    the presence of a teacher can be beneficial for decreasing the anxiety levels of hospitalized children and the problems that can occur under the influence of anxiety.

    Keywords: teacher, hospitalization, anxiety, Child
  • Hamideh Elahi Asgarabad, Hamidreza Behnam Vashani, Zahra Badiei, Fatemeh Heshmati Nabavi, Javad Malekzadeh Pages 23-32

    Inflammation of the oral mucosa is a common and debilitating complication of chemotherapy that is preventable and manageable following health advices. Empowering the primary caregiver can be helpful in management of this condition.

    Aim

    To determine the effect of empowering the caregivers on preventing inflammation of oral mucosa in children with cancer undergoing chemotherapy.

    Methods

    This non-randomized clinical trial was conducted in 60 children''s caregivers aged between 3 and 18 years old undergoing chemotherapy in Sheikh Hospital of Mashhad in two groups of intervention and control. In the intervention group، training was based on clinical guide in 5 sessions and according to Gibson empowerment model in 4 steps. Data were gathered based on questionnaire of side effects of chemotherapy and adherence questionnaire of the prevention and treatment of mouth ulcers in three stages: the first، the sixth and the 12th week of intervention. For data analysis، SPSS version 18 and paired and independent t-tests، Spearman correlation coefficient and the Mann-Whitney tests were used.

    Results

    61. 7% of the patients were men and 38. 3 were women. The average ages of the children and caregivers were 5/6±3/2 and 32/1±8/1 years، respectively. The average adherence to prevention recommendations for oral ulcers in the empowerment group increased from 53/6±24/3 to 82/2±11/7 (p<0. 001). The occurrence rate of mouth ulcers in the empowerment group in the first week of intervention was 1/8±1/1، in the sixth week 1/7±1/0، and in the twelfth week of treatment was 1/1±0/2 (p<0/001).

    Conclusion

    The empowerment program can help the main caregiver to discover and use critical thinking skills، enhance their ability and increase adherence، which results in decrease of mouth ulcers in children undergoing chemotherapy.

    Keywords: Oral ulcer, Chemotherapy, Child, Empowerment, Caregivers
  • Zahra Yousefi, Khadijeh Sharifi, Zahra Tagharrobi, Hossein Akbari Pages 33-46
    Background

    some studies have confirmed the effectiveness of reminiscence on mental health، although there are conflicting results in this area. There are no interventional، localized and confirmed studies into the effectiveness of this intervention on mental wellbeing of old people in our country.

    Aim

    To determine the effect of reminiscence therapy on the elderly happiness.

    Methods

    In this clinical trial، 64 elderly referred to the Jahandidegan center of Gorgan were selected and randomly divided into control and intervention groups. Happiness scores were measured before intervention، during، and one month after the end of intervention.. Reminiscence was conducted in six sessions over three weeks. Group discussions were held for the control group. Data were collected using valid and reliable happiness questionnaires (oxford) and a brief cognitive-mental examination. Fisher’s exact test، Chi-square، independent، repeated measures ANOVA with Bonferoni post-hoc and SPSS version 20 were used.

    Results

    The mean age of the participants was 65. 5±6. 2، and 50. 8% of them were men. Happiness pre-intervention scores were 43. 9±10. 6 and 45. 6±8. 3 in control and the intervention groups، respectively (p>0. 05). Multivariate analysis with repeated measures showed that the interaction between treatment group and the time was significantly effective on the elderly happiness score (p<0. 01). Bonferroni post-hoc test scores before and after the intervention (P<0. 03) and scores during and after the intervention (P<0. 03) showed significant differences.

    Conclusion

    group discussion and reminiscence are effective in increasing the elderly happiness scores. However، reminiscence was a more effective intervention; therefore، it can be an inexpensive way to increase the vitality of the elderly with no side-effects.

    Keywords: reminiscence, Elderly, happiness
  • Mehrdad Abdullahzadeh, Saye Ali Naji Pages 47-56
    Background
    The elderly often face difficulties in achieving a comfortable sleep. Due to its relaxing properties، chamomile may be effective in improving sleep quality in the elderly.
    Aim
    to determine the effect of Chamaemelum Nobile extract on the sleep quality of hospitalized elderly in nursing homes of Isfahan.
    Methods
    This study is a clinical trial with pretest and post test. The study population was 77 cases of elderly hospitalized in nursing homes. Participants were selected through random continuous sampling and divided into intervention and control groups. The intervention group received 400 mg oral capsules of chamomile twice daily after lunch and after dinner for 4 weeks. Quality of sleep in both groups was measured using the standard questionnaire of Sleep Quality Questionnaire Index (PSQI) before and after intervention. Data were analyzed using SPSS software version 17 using descriptive statistics and paired t and independent t-tests.
    Results
    The age of the participants in this study was 74. 3±10. 6 years and 53. 2% of the participants were women. Mean score of sleep quality in the control group was 8. 1±4. 3 before the intervention and 8. 2±4. 0 after the intervention (p>0. 05). Mean sleep quality score for the intervention group was 8. 8±4. 3 before the intervention and 5. 0±3. 7 after the intervention (P<0. 001).
    Conclusion
    Oral administration of chamomile extract has sedative properties and can be effective in the improvement of the quality of sleep in older adults.
    Keywords: Sleep, Elderly, Chamaemelum
  • Nahid Bijeh, Fahimeh Sadat Jamali, Alireza Zabihi, Keyvan Hejazi Pages 57-64
    Background
    In recent years، research has been done into various aspects of blood coagulation system، while the effect of exercise on this system has not been studied. Exercise may be able to contribute to the processes of coagulation and fibrinolysis cascades.
    Aim
    To investigate the effect of six months of aerobic exercise on proteins C، S and platelets in sedentary middle-aged women.
    Methods
    In this randomized clinical trial، 19 inactive middle-aged women were randomly divided into two groups: experimental and control. The experimental group attended aerobic exercise with the intensity of 55 to 65% of the heart rate reserve for six months; three sessions per week، each 60 minutes. A Coulter type CO-BASS device measured the coagulation factors. Data were analyzed by SPSS ver. 16، independent and paired t-tests.
    Results
    the mean age was 42. 2 ± 3. 3 years old and weight 64. 0 ± 8. 6 kg. Sample were identical and normal confirmed by statistical tests of levene and Shapiro-Willkie (p>0. 05). The results of paired t-test showed no significant changes in the levels of protein C (101. 3 ± 6. 1) in the experimental group (p=0. 81). The changes of protein S (101. 6 ± 5. 2) were not significant in this group (p=0. 12) either. Nevertheless، the level of platelets (254636. 3± 65944. 3) was significantly increased in the experimental group (p<0. 04). Moreover، the intergroup variations in protein C (p=0. 22)، protein S (p=0. 16)، and platelets (p=0. 89) were not significant.
    Conclusion
    Due to the effect of aerobic exercise on platelet levels in the present study، it is suggested that aerobic exercise can be used to prevent and treat blood coagulation problems.
    Keywords: Aerobic Exercise, Platelets, Protein C, S, Sedentary Middle, aged Women
  • Saeedeh Jafarzadeh, Sima Mohammad Khane Kermanshahi, Ebrahim Hajizadeh Pages 65-76
    Background
    Nowadays، due to ineffectiveness of interventions in the prevention of obesity in school-age children، collaborative approach in order to prevent and control the obesity seems necessary.
    Aim
    to assess the impact of health promotion programs with collaborative approach on physical activity levels of overweight school-age girls.
    Methods
    This quasi-experimental and pretest/post-test study was conducted among 80 overweight female students which were randomly selected. Data were collected via activity checklist. In the test groups، health promotion programs were administered in 3 stages of assessment، supportive planning and evaluation in 6 to 8 one-hour sessions for four consecutive weeks (2 sessions per week for students، parents and teachers)، activities suitable with children’s condition 3 sessions per week، and evaluation for 3 months. Level of children''s activity in both groups were evaluated by the child and parents before and 3 months after intervention and analyzed by SPSS software version 16، independent and paired t-tests، and chi-square.
    Results
    Before the intervention، the two groups were similar in terms of age، place of birth، history of disease، nutrition، parental age، education، occupation and income، and duration of exercise. After the intervention، both groups had significant differences in duration of exercise (P<0. 001).
    Conclusion
    Health promotion programs with collaboration of children، parents and teachers could increase exercise duration in overweight children.
    Keywords: overweight, Health promotion programs with collaborative approach, physical activity, school, age children
  • Tayebeh Reyhani, Zahra Dehghan, Reza Shojaeian, Hamidreza Behnam Vashani, Seyedmohsen Ashgharinekah Pages 77-86
    Background

    Anxiety is the commonest problems before surgery. Preoperative anxiety not only causes pain and many suffering for children، but also has a negative impact on the recovery after surgery and probably later than that. Selecting a low risk and cost-effective way to control children''s anxiety before surgery seems necessary.

    Aim

    Influence of the puppet Kolah Ghermezi on preoperative anxiety in hospitalized children with appendicitis.

    Methods

    In one quasi-experimental randomized control trial at Dr. Shaykh hospital of Mashhad، 50 children aged between 6 and 12 years old who were being prepared for appendicitis operation، were selected by simple draw and divided into two groups of intervention and control. Children in the intervention group were familiarized with the puppet Kolah Ghermezi one hour prior to the operation. The RCMAS anxiety test was then conducted on each child before referring them to an anesthesiologist. Data were analyzed by independent and paired T-tests using SPSS version 16.

    Results

    18 girls and 32 boys with a mean age of 9. 45 ± 2 years participated in the study. In the intervention group، the mean anxiety before and after the intervention was 48. 9 ± 16. 7 and 31. 5±12. 4، and in control group was 45. 5±17. 3 and 59. 1 ± 19. 6، respectively. Differences in the anxiety before and after treatment in both groups was significant، showing a decrease in the intervention group while in the control group had an increase (p <0/001).

    Conclusion

    The puppet Kolah Ghermezi can be recommended as an effective way to reduce the anxiety before surgery.

    Keywords: puppet, Preoperative Anxiety, children 6, 12 years