فهرست مطالب

مجله مواد و فناوری های پیشرفته
سال سوم شماره 3 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/07/20
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عبدالله شیرعلی*، عباس هنربخش رئوف، سهیلا بزاز بنابی، محمد ابراهیم حسنی، مهدی کرم صفحه 1
    محدودیت ها روی مصرف سوخت و ایمنی در صنعت خودرو منجر به توسعه فولادهای استحکام بالای پیشرفته (AHSS) وبهبود استحکام و داکتیلیته شده است. به طوری که یکی از جدیدترین و امیدوارکننده ترین عملیات حرارتی ها برای توسعهAHSS، فرایند کوئنچ و پارتیشن بندی (Q&P) است. انجام این فرایند جدید در دماها و زمان های مختلف، منجر به ترکیب جالب توجهی از خواص مکانیکی شامل استحکام بالا همراه با داکتیلیته خوب می شود. در این تحقیق، تغییرات خواص مکانیکی در اثر تغییر دما و زمان پارتیشن بندی روی فولاد 5142.1 بررسی شده است. نتایج نشان داد که انجام فرایند Q&P روی فولاد باعث افزایش شدید سختی می شود. افزایش زمان و همچنین دمای پارتیشن بندی باعث کاهش سختی و افزایش ازدیاد طول می شود. با افزایش زمان پارتیشن بندی، استحکام کششی ابتدا افزایش و سپس کاهش می یابد و افزایش دمای پارتیشن بندی، باعث کاهش استحکام و افزایش ازدیاد طول و داکتیلیته می شود.
  • کیان کسرایی*، سیدعلی طیبی فرد، اسماعیل صلاحی صفحه 9
    سیلیساید تیتانیم (Ti5Si3) بدلیل داشتن خواص ویژه مطلوب بعنوان یکی از مواد مورد توجه برای کاربرد های سازه ای دما بالا شناخته می شود. در این پژوهش نانو آلیاژها و کامپوزیت های برپایه Ti5Si3 به روش سنتز خود احتراقی دما بالای فعال شده مکانیکی تولید شد. برای این منظور پودرهای Ti، Si و Al بر طبق استوکیومتری های Ti62.5Si37.5، Ti62.5Si30Al7.5 و Ti62.5Si22.5Al15 توزین و توسط آسیاب سیاره ای پر انرژی مخلوط شدند. نمونه برداری در زمان های 3 و 6 ساعت انجام پذیرفت. پودر های بدست آمده از آسیاب توسط پرس تک محور فشرده شدند و برای انجام واکنش SHS به کوره تیوبی اتمسفر کنترل فرستاده شدند. نتایج بدست آمده از پراش پرتو ایکس XRD نشانگر سنتز فاز اصلی Ti5Si3 در تمامی نمونه هاست. با افزایش مقادیر آلومینیم در کنار فاز اصلی Ti5Si3 فاز جانبی Ti3Al قابل تشخیص می باشد. محاسبه اندازه کریستالیت ها بر اساس روابط مربوط به پهن شدگی پیک ها نشانگر سنتز نمونه هایی در ابعاد نانومتری می باشد که با افزایش Al این امر تشدید می شود. تصاویر بدست آمده توسط میکروسکوپ الکترونی روبشی SEM مجهز به آنالیزگر تفکیک انرژی پرتو ایکس (EDS) نشانگر جایگزینی مقادیر قابل ملاحظه از اتم های Al در شبکه کریستالی Ti5Si3 و تشکیل محلول جامد Ti5(Si،Al)3 می باشد.
    کلیدواژگان: سیلیساید تیتانیم، آلومینیم، MASHS، ترکیب نانو ساختار
  • ستوده اکبرپور، سعید کرباسی* صفحه 17
    دراین پژوهش پودر هیدرکسی آپاتیت به روش طبیعی و با استفاده از استخوان گوساله در دمای°C 900 تهیه گردید. سپس داربست سرامیکی به روش تکرارپذیری فوم پلی یورتان و با 0، 3، 6 و 9 درصد وزنی تیتانیا و50 درصد وزنی هیدروکسی آپاتیت به روش آسیاب تر(دوغابی) سنتز شد. به منظور شناسایی تحولات فازی انجام شده وشناسایی پیوندهای شیمیایی ایجادشده ازآنالیز پراش پرتوایکس و طیف سنجی پرتو فروسرخ استفاده شد. ریزساختار و مورفولوژی پودرنانوکامپوزیتی توسط مطالعات میکروسکوپ الکترونی روبشی مورد بررسی قرارگرفت. درصد تخلخل حدود 80-85 درصد اندازه گیری شد.استحکام فشاری اندازه گیری شده 14/0 تا 321/1 مگاپاسکال گزارش شد. نتایج نشان می دهد بهترین نوع داربست از نظر خواص فیزیکی از قبیل درصد تخلخل و انقباض بعداز پخت مربوط به درصدهای پایین دی اکسید تیتانیوم یعنی 3 و خواص مکانیکی مناسب مربوط به درصدهای 6 و9 درصد TiO2 میباشد. در پایان داربست بهینه از نظر درصد تخلخل، خواص مکانیکی و ریزساختار، داربست با 6 درصد TiO2 و 50 درصد HA انتخاب گردید.
    کلیدواژگان: داربست، هیدروکسی آپاتیت، دی اکسیدتیتانیوم، کامپوزیت، مهندسی بافت
  • امین مجیدی، مسعود علیزاده*، محمدرضا رحیمی پور صفحه 27
    در این پژوهش تنش های حرارتی ایجاد شده در حین کاهش ناگهانی دما از 1250 درجه سانتی گراد به 20 درجه سانتی گراد به کمک روش اجزاء محدود برای پوشش های زیرکونیایی نانو ساختار و میکرونی، مدل سازی شد. توزیع تنش حرارتی در پوشش های نانو ساختار و میکرونی زیرکونیایی محاسبه گردید. به کمک مدل سازی نشان داده شد که تنش حرارتی در جهت محورx در کناره هر دو نمونه نانو ساختار و میکرونی صفر است و همینطور مشخص شد که تنش برشی حرارتی ایجاد شده در پوشش نانو ساختار 33 درصد کمتر از پوشش میکرونی است. بعلاوه، تنش برشی در لایه اکسیدی نیز محاسبه گردید که میزان آن برای پوشش نانو ساختار 35 درصد کمتر از پوشش میکرونی بدست آمد. نتایج مدل سازی عمر بیشتر پوشش های نانو ساختار را تایید می نماید. اکسید تیتانیوم بعنوان افزودنی به روغن موتور می تواند نقش موثری در افزایش توان موتور و کاهش آلاینده های خروجی از موتور و مصرف سوخت ایفا کند.
  • جواد ملایی میلانی، توحید سعید* صفحه 35
    در این تحقیق جوشکاری فوم های آلومینیم خالص تجاری تولید شده به روش نورد تجمعی با استفاده از روش جوشکاری همزن اصطکاکی در سرعت های چرخشی 500، 700، 900 و rpm1100 و سرعت خطی mm/min 25 بررسی شده است. تمامی جوش ها به صورت بدون درز انجام شده است. برای بررسی درشت ساختار و سختی جوش های انجام شده، متالوگرافی نوری و آزمون ریزسختی و به منظور تعیین درصد تخلخل فوم آلومینیمی و بررسی تغییرات چگالی ناحیه ی جوش در سرعت های چرخشی متفاوت از آزمون ارشمیدس استفاده شد. نتایج حاصل نشان دادند که در یک سرعت خطی ثابت، افزایش سرعت چرخشی ابزار سبب افزایش چگالی ناحیه ی جوش شده و عیوب موجود در این ناحیه کاهش می یابد. همچنین نتایج حاصل از میکروسختی سنجی بیانگرافزایش سختی ناحیه ی جوش در اثر افزایش سرعت چرخشی ابزار است.
    کلیدواژگان: فوم آلومینیمی، جوشکاری همزن اصطکاکی، نورد تجمعی
  • مهرداد حسین پور دهکردی، جعفر شهریور قوزوللو، سعید نیک بین، حنیف کازرونی صفحه 43
    در این تحقیق به بررسی ساختار های جدید تیتانیوم دی اکسید برای کاربرد در سلول های خورشیدی حساس شده با رنگدانه پرداخته شده است. ساختار های تیتانیوم دی اکسید به روش هیدروترمال سنتز شده و در حین سنتز، به صورت مستقیم بر روی زیرلایه نشانده شده است. دو ساختار کروی متفاوت سنتز گردیده است که یکی از این ساختار ها دارای ابعاد میکرومتری و حفره های نانو متری است و ساختار دیگر قطری در حدود 400 تا 500 نانو متر دارد. روش ساخت این سلول ها عمدتا ساده بوده و تکرار پذیری آن ها اثبات شده است. روش لایه نشانی به کار برده شده برای نانو ذرات در این تحقیق نیز روش الکتروفورز است که نیازمند تجهیزات پیچیده ای نیست. به علاوه در روند لایه نشانی نانو ذرات از تکنیک های خاصی برای بهبود سطح لایه ها استفاده شده است. همچنین سنتز ساختار ها با استفاده از مواد ارزان و فرآیند های بعضا با طراحی ساده می باشد. مورفولوژی ذرات با استفاده از میکروسکوپ الکترونی روبشی بررسی شده است و ساختار کربستالی ساختار ها نیز با استفاده از الگوی XRD مشخص شده است. بازدهی به دست آمده برای DSSCs بترتیب حدود 8/3 و 1/6 درصد بوده است.
    کلیدواژگان: تیتانیوم دی اکسید، الکتروفورز، حساس شده با رنگ، میکروسکوپ الکترونی روبشی
  • علیرضا دوستی*، بهروز شایق بروجنی، رضا ابراهیمی کهریزسنگی صفحه 49
    تیتانیا (اکسید تیتانیوم) یکی از ترکیباتی است که تحت تاثیر طیف ماوراء بنفش نور طبیعی فوتواکتیو می شود. دیده شده که افزایش اکسید تنگستن این خاصیت را در برابر نورهای مصنوعی بهبود می بخشد. دراین پژوهش، سل تیتانیوم با استفاده از پیش ماده آلکوکسیدی تهیه و سدیم تنگستات دی هیدراته به عنوان پیش ماده اکسید تنگستن در درصد های مختلف به آن اضافه گردید. سل آماده شده به روش غوطه وری روی زیرلایه فولاد L316 پوشش داده شد. بررسی ساختار بلوری و مورفولوژی سطح پوشش ها به ترتیب توسط آنالیزهای XRD و FE-SEM انجام گرفت. از آنالیز (FTIR) جهت بررسی پیوند های موجود در ساختار پوشش استفاده شد. جهت بررسی خواص حفاظت کنندگی فوتوکاتدی پوشش ها از آزمایش های پتانسیو متری و پلاریزاسیون تافل استفاده گردید. بررسی الگوهای XRD نشان داد که ورود اکسید تنگستن به ساختار تیتانیا اندازه بلورک های آن را کاهش داده است. از سوی دیگر تصاویرFE-SEM دلالت برآن دارد که افزودن اکسید نگستن باعث یکنواختی بیشتر ساختار نانو ذرات اکسیدتیتانیوم شده است. بررسی طیف سنجی مادون قرمز وجود پیوند بین Ti-O و W-O را تایید نمود. نتایج حاصل از آزمایش های پتانسیومتری نشان داد که افزودن اکسید تنگستن در درصد های مختلف وزنی باعث بهبود خواص فوتو کاتدی پوشش اکسید تیتانیوم شده است.
    کلیدواژگان: حفاظت فوتوکاتدی، سل ژل، تیتانیم دی اکسید، اکسیدتنگستن
  • حمید اصفهانی، اسماعیل صلاحی*، سیدعلی طیبی فرد، محمدرضا رحیمی پور، منصور کیان پورراد صفحه 59
    در این تحقیق نانو الیاف کامپوزیت پلی کاپرولاکتام (نایلون 6)/ نانو ذرات هیدروکسی آپاتیت (HAP) جانشین شده با روی (Zn) به روش الکتروریسی ساخته شدند. ابتدا نانو ذرات HAP حاوی 4 درصد اتمی Zn به روش محلول رسوبی سنتز شدند. نتایج الگوی پراش ایکس (XRD) و طیف فروسرخ (FTIR) نشان دادند که هیچ گونه فاز ثانویه شکل نگرفت و در ضمن کاتیون های روی در ساختار اتمی هیدروکسی آپاتیت قرار گرفته اند. متوسط اندازه ذرات و بلورک ها به ترتیب 43 و 16 نانومتر محاسبه شدند. محلول پلیمری شامل 20 درصد وزنی پلی کاپرولاکتام با حلال اسید فرمیک آماده شد. نانو ذرات سرامیکی به میزان 2 درصد وزنی به محلول پلیمری جهت سنتز نانو الیاف کامپوزیتی اضافه شد. اثر سطح ولتاژ (kV 30-15) و نرخ تزریق (ml.h-1 5/0-1/0) از پارامترهای دستگاهی بر قطر و ریز ساختار نانو الیاف پلی کاپرولاکتام تک فاز و کامپوزیتی مورد بررسی قرار گرفت. تصاویر میکروسکوپ الکترونی روبشی (SEM) و آنالیز (EDS) از نانو الیاف سنتز شده حاکی از توزیع نانو ذرات هیدروکسی آپاتیت حاوی روی در میان نانو الیاف پلی کاپرولاکتام بود. بررسی قطر الیاف نشان داد که الیاف با متوسط قطر 100-300 نانومتر سنتز شدند. نتایج نشان داد افزایش سطح ولتاژ به بالای kV 30 منجر به افزایش قطر الیاف و تغییر ساختار آن از الیاف به نوار گردید. همچنین نتایج نشان داد با کاهش نرخ تزریق قطر الیاف افزایش یافت و نانو ذرات آپاتیت در میان الیاف بصورت غیرهمگن پراکنده شدند. در نرخ تزریق ml.h-1 1/0 ذرات هیدروکسی آپاتیت حاوی روی بصورت توده مجزا شکل گرفتند.
    کلیدواژگان: الکتروریسی، جانشین سازی روی، نانو الیاف، هیدروکسی آپاتیت
  • سعید یزدانی، محمودحاجی صفری*، آرمان زارع بیدکی صفحه 67
    در این تحقیق با انجام آزمون خستگی به روش چرخشی- خمشی بر روی نمونه های مختلف، رفتار خستگی آلیاژ تیتانیوم Ti-6Al-4V مورد بررسی قرار گرفت. جهت تعیین ترکیب شیمیایی فازهای مختلف و همچنین بررسی ریز ساختار و تحلیل نحوه اشاعه ترک از میکروسکوپ الکترونی روبشی و میکروسکوپ نوری استفاده گردید. نتایج نشان داد که نمونه ها در دمای محیط، دارای حد خستگی برابر با 490 مگاپاسکال و عمر خستگی برابر با 107× 2/1 چرخه می باشند. همچنین مطالعات ریزساختاری نشان داد که ترک های خستگی هم از سطح و هم از داخل نمونه جوانه زنی و اشاعه پیدا نموده اند. ضمنا این ترک ها در حین اشاعه، پس از برخورد به فاز β از مسیر خود منحرف می شوند.
    کلیدواژگان: تیتانیوم، Ti، 6Al، 4V، ترک داخلی خستگی، حد خستگی، عمر خستگی
  • دانیال داودی*، سید امیر حسین امامی، علی سعیدی صفحه 79
    آلومینیوم و آلیاژهای آن به دلیل دارا بودن خواص مطلوبی نظیر چگالی پایین و نسبت استحکام به وزن بالا در بسیاری از صنایع به ویژه خودرو سازی و هوا و فضا کاربرد گسترده ای پیدا کرده اند. در این پژوهش ابتدا روند تولید آلیاژ آلومینیوم 7014 به روش آلیاژسازی مکانیکی در یک آسیاب سیاره ای پر انرژی با نسبت وزنی پودر به گلوله 1: 20 تحت آتمسفر آرگون بررسی شد. با توجه به نتایج XRD و تصاویر XRY-MAP و همچنین تغییرات ثابت شبکه، با افزایش زمان آسیاب کاری به تدریج محلول جامد آلومینیوم حاوی عناصر روی و منیزیم ایجاد شده است و آلیاژ آلومینیوم 7014 پس از سه ساعت آسیاب کاری تشکیل شد. همچنین برای بدست آوردن تاثیر زمان آسیاب کاری بر روی اندازه بلورک ها، آسیاب کاری نمونه ها در زمان های (4، 6، 8، 10، 15، 20 و 25 ساعت) انجام شد. در نهایت اندازه بلورک ها در زمان 15 ساعت آسیاب کاری حدود 11 نانو متر گزارش شد. میزان سختی آلیاژ نیز با افزایش زمان آسیاب کاری افزایش پیدا می کند، به طوری که در زمان 15 ساعت آسیاب کاری 130 ویکرز گزارش شد.
    کلیدواژگان: آلیاژسازی مکانیکی، آلیاژ آلومینیوم 7014، سختی
|
  • Abdollah Shirali*, Abbas Honarbakhsh Rauf, Soheila Bazzaz Bonabi, Mohammad Ebrahim Hasani, Mahdi Karam Abyan Page 1
    Safety، economical and environmental problemsin automotive industry are leading to the development of advanced high strength steels (AHSS) with improved mechanical properties. One of the newest and most promising heat treatments for the production of AHSS is quenching and partitioning (Q&P) process. The application of this new process in various times and temperatures leads to interesting combinations of mechanical properties including high strength and good ductility. In this study،variations of mechanical properties influenced by variation of partitioning time and temperature on 1. 5142 steel was investigated. The results showed that application of Q&P process on the steel causes severe increasing of hardness. Increasing of partitioning time and also temperature leads to decreasing of hardness and increasing of elongation. With increasing of partitioning time، tensile strength initially increases and then decreases،However، increasing of partitioning temperature leads to decreasing of strength and increasing of elongation and ductility.
    Keywords: Q, P, partitioning, retained austenite, strength, elongation
  • Kian Kasraee*, Ali Tayebifard, Smaeil Salahi Page 9
    Ti5Si3 has gained significant attention as a high temperature structural material due to its unique combination of properties. In the present work nanostructured Ti5Si3 based alloys and composites were synthesized by using mechanically activated self-propagating high-temperature synthesis (MASHS). For this purpose، Ti، Si and Al were mixed according to nominal compositions of Ti62. 5Si37. 5، Ti62. 5Si30Al7. 5 and Ti62. 5Si22. 5Al15 and milled by high energy ball milling for 3 and 6 h. The milled powders were pressed to form pellets and then green compacts were placed in a tube furnace to synthesize. The samples were characterized by X-ray diffraction (XRD) analytical technique and scanning electron microscope (SEM) equipped with an energy-dispersive spectrum (EDS) analyzer. The results have shown، Ti5Si3 were synthesized in all samples as main phase. Ti3Al is synthesized beside the Ti5Si3 in the Ti62. 5Si22. 5Al15 composition. Crystallites size of Ti5Si3 which had been synthesized by MASHS process was measured by Williamson-hall method. Results howed the entire MASHS product have crystallites size under 100 nm. The EDS results have shown that significant amount of Si can be replaced by Al in the Ti5Si3 structure.
    Keywords: Titanium silicide, SHS, Mechanical activation, Nano composite
  • Sotudeh Akbarpoor, Saeed Karbasi* Page 17
    In this study، firstly hydroxyapatite powder using natural method and bovine bone was synthesized at temperature of 900 ° C. Then it was synthesized reproducibiliby from foam ceramic scaffolds with 0، 3، 6 and 9 wt% and 50 wt% titania hydroxyapatite wet grinding method (slurry). In order to detect the changes of phase and chemical bonds was used diffraction of X-rays and infrared light spectroscopy. Microstructure and morphology of the nano composites was examined by scanning electron microscopy. According to the results، the volume fraction of porosities were obtained about 80-85%. The compressive strength was measured 0. 14 to 1. 321 MPa. Results indicate that the best type of scaffold physical properties such as porosity and shrinkage after sintering about low percentages of titanium dioxide، the 3 and mechanical properties suitable، the high percentage of titanium dioxide is the 6 percent.
    Keywords: scaffold, hydroxyapatite, titanium dioxide, Composite, tissue engineering
  • Amin Majidi, Masoud Alizadeh*, Mohammad Reza Rahimipour Page 27
    Induced thermal stresses during quenching of micro and nano-structured ZrO2 coatings from 1250oC to 20oC has been modeled using finite element method. Thermal stresses distribution of coatings has been also calculated. Results show that thermal stress in x-direction is zero at the edges of both micro and nano-structured samples. It is also concluded that shear thermal stress of nano-structured coatings is 33% lower than its value in micro ones. In addition، shear stresses in TGO layer were also calculated and the results show these stresses are 35% lower than micro ones. Modeling results validates long life time of nano-structured coatings.
    Keywords: coating, thermal barrier, nano, structured, modeling
  • J. M. Milani, T. Saeid* Page 35
    In present study friction stir welding of commercially pure aluminum foams manufactured by accumulative roll-bonding process was investigated at rotational speeds of 500، 700، 900 and 1100 rpm and advancing speed of 25 mm/min. All welds were carried out bead on plate. Optical microscopy and microhardness tests were used to investigate the weldments microstructure and weld regions hardness، respectively. Aluminum foam porosity and density variation of weld region at different rotational speeds were evaluated by Archimedes’ principle. Results showed that increasing rotational speed at a constant advancing speed causes an increase in weld region density and a decrease in weld defects. Moreover، microhardness results showed that increasing the rotational speed results in an increase in weld region hardness.
    Keywords: Aluminum foam, friction stir welding, accumulative roll, bonding
  • M. Hossein Pour, J. Shahrivar, S. Nikbin*, H. Kazerooni Page 43
    The present work studies new proposed formation of Titanium Dioxide for fabricating Dye sensitized solar cells، (DSSCs). Titanium Dioxide was synthesized by hydrothermal method. Deposition of the layers performed with electrophoretic method. In addition، materials used to synthesis are inexpensive. Two structures have been synthesized in different spheres of nanometer dimensions with diameter in rang 400-500 nm and the other with nano pore in rang 20-50 nm. The efficiencies of these Cells are reliable and repeatable. Morphologies and crystal structures were studied by Scanning electron microscopy and XRD pattern respectively. The obtained power conversion efficiencies for DSSCs sensitized with these processes were 3. 8 and 6. 1 percent respectively. shear stresses in TGO layer were also calculated and the results show these stresses are 35% lower than micro ones. Modeling results validates long life time of nano-structured coatings.
    Keywords: coating, thermal barrier, nano, structured, modeling
  • Alireza Doosti*, Behrooz Shayegh Boroujeny, Reza Ebrahimi Kahrizsangi Page 49
    Titania (titanium oxide) is one the compositions that is photo-activated under UV radiation. It is shown the adding of tungsten oxide improves this property at the artificial light. In this research، the titanium sol was made by alkoxide precursor. Sodium tungstate di-hydrate was used as tungsten oxide precursor. Sodium tungstate di-hydrate was added to titanium sol in different percentage. Dip-coating method was used by means of preparation of coatings on 316L stainless steel substrate. Crystal structure and morphology of the coatings was investigated by XRD and FE-SEM، respectively. Bound characterization of coatings was carried out by FTIR. Potentiometery method and tafel polarization tests were used to characterization of photocathodic protection properties of coatings. The XRD results showed that the entrance of tungsten oxide into titania structure decreases its crystallites size. In the other hand، the FE-SEM results indicated that the tungsten oxide addition improves the coatings morphology. The bond between the Ti-O and W-O have confirmed by FTIR investigations. In addition، it was observed that the increase of weight percentage of tungsten oxide improves the photocathodic protection properties of coatings.
    Keywords: Titanium Oxide, Tungsten Oxide, Sol, Gel, Nano composite coating
  • H. Esfahani, E. Salahi*, S.A. Tayebifard, M.R. Rahimipour, M. Keyanpour, Rad Page 59
    In this study Nanofibers of polycaprolactam (Nylon 6) /zinc doped hydroxyapatite (HAP) were synthesized via electrospinning method. Hydroxyapatite nanoparticles containing 4 at % zinc were synthesized via chemical precipitation method. XRD and FTIR of the synthesized powders indicated that non-stoichiometric and single phase hydroxyapatite was formed. The results also showed that Zn cations have been incorporated in atomic structure of HAP. The average of particle size and crystallite were calculated 43 and 16 nm respectively. Polymeric solution was prepared throughout dissolving of 20 wt% polycaprolactam in formic acid. To synthesize the composite nonofibers، 2 wt% of synthesized ceramic powders were added to polymeric solution. Influence of voltage (15-30 kV) and flow rate (0. 1-0. 5 ml. h-1) on diameter and morphology of nanofibers were investigated. The results of SEM images showed that fibers with average diameter of 100-300 nm were formed، and also zinc doped hydroxyapatite particles were homogenously distributed between nano fibers. The results indicated that increasing of the applied voltage over 30 kV caused to romaine ticker fibers as ribbon shaped. Results also showed that the average of fiber diameter increased with decreasing the flow rate resulting in heterogeneous distribution of HAp nanoparticles. The agrigate of Zn doped HAP was formed separately when the flow rate was set to 0. 1 ml. h-1.
    Keywords: Electrospinning, Hydroxyapatite, Nanofiber, Zinc Doping
  • Saeid Yazdani, Mahmoud Hajisafari*, Arman Zare Bidaki Page 67
    In this paper Fatigue behavior of various samples of Ti-6Al-4V titanium alloy were investigated using standard rotating-bending test. scanning electron microscopy (SEM) and optical microscopy (OM) were used to study the microstructure، crack propagation analysis and also to determine the chemical composition of different phases. The results revealed that the tested samples have the fatigue limit and fatigue life equal to 490 MPa and 1. 2×107 cycles، respectively. In addition، the microstructural studies showed that the nucleation and propagation of fatigue cracks occur both from surface and internal bulk of the samples. Furthermore cracks deviate from their expected direction in case of facing β phase
    Keywords: Titanium, Ti, 6Al, 4V, Internal Fatigue Crack, Fatigue limit, Fatigue life
  • Daniel Davoodi*, Seyed Amir Hossain Emami, Ali Saidi Page 79
    Aluminum and its alloys due to favorable properties such as low density and high strength to weight ratio، have found many applications in industries، particularly the automotive and aerospace. In this study، the production process of aluminum alloy 7014 using mechanical alloying in a high energy planetary mill، at a weight ratio of powder to bullet 1:20، under argon atmosphere was investigated. According to the XRD results and XRY-MAP images and also the changes in lattice parameter، with increasing milling time gradually aluminum solid solution containing zinc and magnesium elements was created and aluminum alloy 7014 after a three-hour milling established. Also، effect of milling time on crystalline size، was investigated by milling at different times (4، 6، 8، 10، 15، 20 and 25 h). finally، the crystalline size of about 11 nm was reported on 15 hours of milling. Also the Alloy hardness value increased with increasing milling time، so 130 Vickers was reported after 15 hours of the milling.
    Keywords: Mechanical alloying, Aluminum alloy 7014, Hardness