فهرست مطالب

نشریه ورزش و علوم زیست حرکتی
سال پنجم شماره 2 (پیاپی 10، پاییز و زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/11/03
  • تعداد عناوین: 8
|
  • جبار چگینی، فرهاد رحمانی نیا، بهمن میرزایی صفحات 5-12
    مقدمه و هدف
    کوفتگی عضلانی تاخیری یکی از شایع ترین آسیب های عضلانی در جریان فعالیت های ورزشی و حتی زندگی روزمره است. به منظور کاهش عوارض ناشی از DOMS ارائه راهبردهای پیشگیری و درمان لازم است.پژوهش حاضر به منظور بررسی اثر گرم کردن بر شاخص های کوفتگی عضلانی تاخیری دانشجویان پسر پس از انقباض های برون گرا انجام شد.
    روش شناسی: این مطالعه تجربی، روی 18 نفر از دانشجویان غیر ورزشکار دانشگاه گیلان که به طور داوطلبانه در این مطالعه شرکت کردند انجام شد. «آزمودنی ها به طور تصادفی به دو گروه گرم کردن (5 دقیقه دویدن با شدت 60% حداکثر ضربان قلب، 6 دقیقه حرکات کششی ایستا و 2 نوبت 25 تکراری حرکت جلو ران با 20% 1RM) و شاهد تقسیم شدند. شاخص های اندازه گیری شامل کراتین کیناز سرم، تعداد نوتروفیل های خون، قدرت ارادی ایزومتریک و درک درد عضلانی بود. شاخص های مورد نظر در قبل، 24، 48 و 72 ساعت پس از فعالیت برونگرا اندازه گیری شدند. تجزیه و تحلیل داده های درون گروهی با آزمون تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و برای بررسی تفاوت بین دو گروه از آزمون ANOVA استفاده شد.
    یافته ها
    میزان کراتین کیناز، نوتروفیل ها و درک درد در هر دو گروه افزایش و میزان حداکثر قدرت ارادی ایزومتریک کاهش معنی دار داشتند. تفاوت معنی دار بین دو گروه تنها در تعداد نوتروفیل ها در 48 ساعت پس از فعالیت وجود داشت.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به یافته ها، این مطالعه نشان می دهد که گرم کردن نمی تواند کاهش معنی داری را در DOMS ایجاد کند.
    کلیدواژگان: کراتین کیناز، نوتروفیل، فعالیت برون گرا
  • محسن محمدنیا احمدی، حمید رجبی، ستار طهماسبی انفرادی، ندا خالدی، علی کاظمی صفحات 13-23
    مقدمه و هدف
    امروزه استفاده از غوطه وری در آب در میان ورزشکاران برای تسریع بازیافت پس از فعالیت ورزشی رواج یافته است. با توجه به اهمیت فشار گرمایی و 70HSP در سازگاری های فیزیولوژیکی و نامشخص بودن پاسخ پلاسمایی 70HSP در چنین شرایطی، پژوهش حاضر به منظور بررسی تاثیر غوطه وری در آب با دماهای مختلف هنگام اجرای فعالیت مقاومتی بر پاسخ پلاسمایی پروتئین شوک گرمایی (70eHSP) در موش های صحرایی نر انجام شد.
    روش شناسی: بدین منظور 32 موش صحرایی نر نژاد اسپراگ-داولی (8 هفته ای) بطور تصادفی به چهار گروه 1- کنترل (وزن 97/7±5/208 گرم)، 2- فعالیت مقاومتی (وزن 66/9±66/209 گرم)، 3- فعالیت مقاومتی و غوطه وری در آب با دمای ̊C 27 (وزن 28/7±22/218 گرم) و 4- فعالیت مقاومتی و غوطه وری در آب ̊C 14 (وزن 62/9±10/220 گرم) تقسیم شدند. فعالیت مقاومتی شامل 3 نوبت 5 تکراری بالا رفتن از نردبان 120 سانتیمتری بود که از طریق اتصال کیسه ای محتوی وزنه ای معادل 50 درصد وزن بدن به دم حیوان انجام شد. در فاصله استراحتی بین نوبت ها و در پایان نوبت سوم (2 دقیقه غوطه وری و 2 دقیقه استراحت)، موش های گروه های 3 و 4 به ترتیب دروناستخر آبی با دمای ̊C 27 و ̊C 14 قرار گرفتند. خون گیری (به میزان 5/1 میلی لیتر) به دنبال 14-12 ساعت ناشتایی شبانه و 24 ساعت پس از انجام فعالیت مقاومتی از ورید دمی انجام شد و مقادیر پلاسمایی 70HSP e با استفاده از روش الایزا سنجیده شد. داده ها با استفاده از روش تحلیل واریانس یک طرفه و در سطح معنی داری 05/0 تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج حاکی از آن بود که پاسخ فزاینده 70HSP e در گروه فعالیت مقاومتی و غوطه وری در آب با دمای ملایم (43/0± 28/12) بطور معنی-داری بیشتر از گروه کنترل بود (40/0± 59/10)، البته در 2 گروه تجربی دیگر نیز پاسخ فزاینده 70HSP e بیشتر از گروه کنترل بود ولی معنی دار نبود.
    بحث و نتیجه گیری
    براساس یافته ها استفاده از غوطه وری در آب با دمای ̊C 27 به هنگام فعالیت مقاومتی یا پس از آن منجر به پاسخ فزاینده 70HSP -e گردید که در صورت تعمیم یافتن به مطالعات انسانی آینده، می تواند به ورزشکاران رشته هایی همچون کشتی و وزنه برداری که ماهیت قدرتی داشته و به محتوای پروتئینی عضلات نیاز بیشتری دارند، به منظور پاسخ های محافظتی بیشتر پیشنهاد گردد.
    کلیدواژگان: پروتئین شوک گرمایی، غوطه وری در آب، فعالیت مقاومتی
  • علیرضا صفرزاده صفحات 24-32
    مقدمه و هدف
    امنتین-1 آدیپوکین تازه شناخته شده ای با ویژگی های ضدالتهابی و افزایش حساسیت انسولینی است که نقش مهمی در پاتوژنز چاقی و بیماری های مرتبط با آن دارد. هدف این پژوهش، بررسی تاثیر تمرین مقاومتی با شدت های مختلف بر سطوح سرمی امنتین-1 و آدیپونکتین همراه با مقادیر تری گلیسیرید و گلیکوژن کبدی موش های صحرایی نر بالغ بود.
    روش شناسی: 24 سر موش صحرایی نر از نژاد ویستار (12 تا 14 هفته ای) به طور تصادفی به 3 گروه کنترل، تمرین مقاومتی با بار معادل 50% وزن بدن (تمرین 1) و تمرین مقاومتی با بار معادل 100% وزن بدن (تمرین 2) تقسیم شدند. تمرین مقاومتی شامل بالا رفتن از نردبان با وزنه های متصل به دم حیوانات بود. به منظور تعیین غلظت سرمی امنتین-1 و آدیپونکتین از روش الایزا استفاده شد.
    یافته ها
    پس از 4 هفته تمرین مقاومتی تفاوت معنی داری در غلظت سرمی امنتین-1، آدیپونکتین و گلوکز گروه های مختلف مشاهده نشد (05/0)
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، امنتین، 1، آدیپونکتین، تری گلیسیرید کبدی، گلیکوژن کبدی
  • خدیجه میرزایی ویشگایی، فرهاد رحمانی نیا، علیرضا علمیه صفحات 33-43
    هدف
    هدف پژوهش حاضر، بررسی رابطه بین دانش تغذیه، ترکیب بدن و سطح فعالیت بدنی در زنان میان سال چاق و کم وزن بوده است.
    روش شناسی: تعداد 172 و 130 (جمع 302) فرد به ترتیب در گروه های چاق و کم وزن، به طور تصادفی، به عنوان آزمودنی انتخاب و برای بررسی وضعیت، دانش تغذیه و سطح فعالیت بدنی آزمودنی ها، به ترتیب از پرسشنامه های دانش تغذیه پارمنتر و واردل و سطح فعالیت بدنی بک، استفاده گردید. قد، وزن، چین زیرپوستی بدن، BMI و درصد چربی بدن آزمودنی ها اندازه گیری و محاسبه شد. همچنین برای تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون های آماری یومن ویتنی و ضریب همبستگی اسپیرمن استفاده گردید.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان داد که بین دانش تغذیه با سطح فعالیت بدنی، درصد چربی بدن و توده بدون چربی بدن در زنان میانسال چاق و کم وزن رابطه معنی داری وجود نداشت (05/0p≥). علاوه بر این، بین سطح فعالیت بدنی آزمودنی های چاق و کم وزن هم تفاوت معنی داری مشاهده نشد (05/0p≥)؛ ولی بین دانش تغذیه، درصد چربی بدن و توده بدون چربی بدن در زنان میانسال چاق و کم وزن تفاوت معنی داری مشاهده شد (05/0p≤). همچنین دانش تغذیه و توده بدون چربی بدن، زنان میانسال کم وزن بیشتر و در صد چربی بدن زنان میانسال کم وزن پایین تر بوده است.
    بحث و نتیجه گیری
    می توان چنین نتیجه گیری کرد که دانش تغذیه کافی، می تواند با سطح فعالیت بدنی و ترکیب بدن، در تغییرات ترکیب بدن زنان میانسال آثار مفیدی داشته باشد.
    کلیدواژگان: دانش تغذیه، فعالیت بدنی، شاخص توده بدن، کم وزن، چاق
  • ریحانه دلبری، رزیتا فتحی*، الهه طالب گرکانی، مهران نقی زاده قمی صفحات 44-52
    مقدمه و هدف

    اختلال در سوخت و ساز سلول های چربی در چاقی ممکن است با افزایش غلظت اسیدهای چرب در گردش همراه باشد. متابولیسم اسیدهای چرب توسط پروتئین متصل به اسید چرب اپیدرمال (FABP5) تحت تاثیر قرار می گیرد. هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین هوازی بر سطوح FABP5 پلاسمایی زنان با شاخص توده بدنی متفاوت بود.
    روش شناسی: 13 زن سالم دارای وزن طبیعی (9/24≥ BMI کیلوگرم/متر مربع و میانگین سنی 8/1±08/31 سال) و 12 زن دارای اضافه وزن (25< BMI کیلوگرم/متر مربع و میانگین سنی 8/1±3/32 سال) در این پژوهش شرکت کردند. برنامه تمرین هوازی 8 هفته و هر هفته 3 جلسه با شدت 40 تا 80% حداکثر ضربان قلب ذخیره بود که به مدت 25 دقیقه در هفته اول اجرا شد و در هفته هشتم به 45 دقیقه رسید. سطوح پلاسمایی FABP5، نیم رخ لیپیدی خون شامل HDL، LDL، کلسترول، تری گلیسیرید و شاخص های ترکیب بدنی قبل و 48 ساعت پس از پایان تمرینات اندازه گیری شدند.

    یافته ها

    نتایج حاصل از آزمون t نشان داد که هشت هفته تمرین هوازی بر سطوح پلاسمایی FABP5، وزن و شاخص توده بدن اثر معناداری نداشته است. سطوح کلسترول در هر دو گروه و LDL نیز در گروه وزن طبیعی به طور معناداری افزایش پیدا کرد (05/0>P). در حالی که تغییرات HDL و تری گلیسیرید در دو گروه نسبت به قبل از تمرین معنادار نبود.

    بحث و نتیجه گیری

    نتایج تحقیق حاضر نشان داد، 8 هفته فعالیت ورزشی هوازی با شدت فزاینده بر تغییرات FABP5 پلاسمایی زنان دارای وزن طبیعی و یا دارای اضافه وزن اثر بخش نیست.

    کلیدواژگان: FABP5، تمرین هوازی، زنان، وزن طبیعی، اضافه وزن
  • بهزاد ساکی، عباسعلی گائینی صفحات 53-61
    هدف
    هدف پژوهش حاضر بررسی تاثیر مصرف کوتاه مدت HMB بر تغییرات LDH و CRP ناشی از یک جلسه فعالیت ورزشی مقاومتی شدید در دانشجویان پسر غیر ورزشکار بود.
    روش شناسی: جامعه آماری پژوهش، دانشجویان پسر غیر ورزشکار کوی دانشگاه تهران بود که 15 نفر (با میانگین سنی 06/2±4/23 سال، قد 77/6±96/173سانتی متر، وزن17/12±07/70 کیلوگرم، BMI 96/2±05/23 کیلوگرم بر متر مربع و درصد چربی62/5 ±49/17) انتخاب و به صورت تصادفی به دو گروه مکمل(8=n) و دارونما (7=n) تقسیم شدند. آزمودنی ها مکمل(HMB، روزانه سه گرم) یا دارونما(گلوکز، روزانه سه گرم) را 6 روز قبل از یک جلسه کار با وزنه با شدت 70 تا 75% 1RM مصرف کردند. مقادیر خونی LDH و CRP قبل، 1 و 24 ساعت پس از فعالیت گرفته شد. برای بررسی نرمال بودن گروه ها، آزمون کولموگروف_اسمیرنوف به عمل آمد و برای بررسی تفاوت های درون گروهی و بین گروهی از آنالیز واریانس دوطرفه با اندازه گیری مکرر و آزمون تعقیبی بونفرونی استفاده شد.
    یافته ها
    نتایج به دست آمده نشان دادند مصرف HMB قبل از فعالیت ورزشی مقاومتی شدید تاثیر معناداری بر مقادیر LDH دارد(038/0=P)، اما تاثیر آن بر CRP معنادار نیست (129/0=P).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاضر نشان می دهد که به نظر می رسد مصرف HMB می تواند بر آسیب عضلانی تاثیر بگذارد اما در التهاب تاثیر ندارد.
    کلیدواژگان: بتا هیدروکسی بتا متیل بوتیرات، لاکتات دهیدرژناز، CRP، فعالیت ورزشی مقاومتی و آسیب عضلانی
  • اصغر توفیقی، سولماز بابایی صفحات 62-70
    مقدمه و هدف
    پروتئین انتقال دهنده غشایی ABCG1 ATP Binding Cassette transporter G1)) به عنوان یک واسطه کلیدی در تحویل کلسترول از ماکروفاژهای غنی از لیپید به آپو لیپوپروتئین A است که یکی از مراحل انتقال معکوس کلسترول در بدن و مرحله قطعی در جلوگیری از آترواسکلروز می باشد. افزایش بیان ABCG1 ممکن است مانع از تشکیل ماکروفاژهای غنی از لیپید شود و به دنبال آن خطر بروز آترواسکلروز کاهش یابد. نتایج مطالعات به روشنی نشان می دهد که انتقال دهندهABCG1 مسئول ساخت و فرم دهی ذرات HDL-C بوده و به همین دلیل در جلوگیری از گسترش بیماری قلبی عروقی نقش دارد. هدف از تحقیق حاظر بررسی اثر دوازده هفته تمرین منظم ورزشی بر بیان ژنی ABCG1 در زنان چاق کم تحرک می باشد.
    روش شناسی: 36 زن سالم در تحقیق شرکت کردند و بطور تصادفی در دو گروه شاهد (18 نفر) و گروه تجربی (18 نفر) با (دامنه سنی 35-30 و شاخص توده بدنی بزرگتر از 30(کیلوگرم بر متر مربع))، تقسیم شدند. برنامه تمرین ورزشی 12 هفته با شدت 75-65 درصد ضربان قلب ذخیره بود این تمرینات سه جلسه در هفته و هر جلسه به مدت 60-55 دقیقه اجرا شد. از تمامی آزمودنی ها در 48 ساعت قبل و بعد از انجام برنامه تمرینی خون گیری به عمل آمد. بررسی بیان mRNAژن ABCG1 آزمودنی ها با استفاده از روش Semi-quantitative-RT-PCR انجام شد. و اطلاعات به وسیله آزمون تی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که گروه تجربی، در نتیجه تمرین افزایش معنی داری در بیان mRNA ژن ABCG1 در مقایسه با گروه شاهد تجربه کردند.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس یافته های تحقیق حاضر می توان چنین نتیجه گیری کرد که تمرین هوازی می تواند با افزایش در بیان mRNA ژن ABCG1 زنان چاق نقش موثری در پیشگیری از بیماری های قلب و عروق داشته باشد.
    کلیدواژگان: ژن ABCG1، زنان چاق، تمرینات هوازی
  • مهتاب معظمی، فهیمه سادات جمالی صفحات 71-79
    مقدمه و هدف
    شواهد تجربی نشان دهنده آثار مثبت فعالیت بدنی بر توده اسکلتی است. اندازه گیری هورمون و نشانگرهای بیوشیمیایی استخوان که نشان-دهنده سوخت و ساز داخل سلولی هستند، می تواند رابطه بین فعالیت بدنی و سوخت و ساز استخوان را توضیح دهد. هدف از این مطالعه بررسی تاثیر شش ماه تمرین ورزشی هوازی بر هورمون پاراتیروئید و آلکالین فسفاتاز ویژه استخوان در زنان چاق غیر فعال می باشد.
    روش شناسی: این تحقیق از نوع نیمه تجربی است. نمونه آماری این تحقیق شامل 15 نفر از کارکنان زن میانسال دانشگاه بود. نمونه ها به طور تصادفی در دو گروه تجربی و کنترل قرار گرفتند. شاخص توده بدن آنها بالاتر از 30 کیلوگرم بر متر مربع بود. پروتکل تمرینی شامل تمرینات هوازی به مدت شش ماه و سه جلسه در هفته، با شدت 65-55% ضربان قلب ذخیره (HRR) بود. برای اندازه گیری مقدار پاراتورمون، کیت مخصوص مورد استفاده قرار گرفت. همچنین کلسیم، فسفر آلکالین فسفاتاز به روش اتوآنالایز اندازه گیری شدند. تمامی عملیات آماری با استفاده از نرم افزارSPSS 16 انجام گرفت و سطح معنی-داری 05/0 P <در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که تمرین هوازی، BMI و درصد چربی بدن گروه تجربی را به طور معنی داری کاهش داد. هم چنین هیچ کدام از شاخص های سرم مورد بررسی (آلکالین فسفاتاز، پاراتورمون، فسفر و کلسیم) در گروه تجربی تغییر معنی داری نشان نداند.
    بحث و نتیجه گیری
    شش ماه تمرین ورزشی هوازی با شدت 55 تا 65 % ضربان قلب ذخیره، تغییر معنی داری در نشانگرهای پاراتورمون، کلسیم و آلکالین فسفاتاز و فسفر در زنان چاق غیر فعال ایجاد نمی کند.
    کلیدواژگان: تمرینات هوازی، هورمون پاراتیروئید، آلکالین فسفاتاز، زنان چاق
|
  • Jabar Chegini, Farhad Rahmani-Nia, Bahman Mirzaei Pages 5-12
    Background
    DOMS is one of the most common muscle injury during sports activities and even everyday life. In order to reduce the effects of DOMS provide prevention and treatment strategies are needed.
    Purpose
    The purpose of this study was to determine the effects of warm up on indices of male students DOMS after eccentric contractions.
    Materials And Methods
    In this experimental study، 18 non-athlete students in Guilan University voluntarily participated in this study. The subjects were randomly divided into two groups: warm-up (5 minutes running with an intensity of 60 % maximum heart rate، 6 minutes of static stretching and 25 repetitions in 2 sets with 20% 1RM) and the control groups. The outcome measures were: serum CK، neutrophil counts، isometric maximal voluntary contraction force (MVC) and muscular pain perception. Quality parameters measured before، 24، 48 and 72 h after eccentric exercise. Repeated measures analysis of variance and ANOVA test was used to assess differences between the two groups.
    Results
    Serum creatine kinase، neutrophils and pain perception in both groups increased and decreased levels of (MVC). Significant differences between the two groups observed in the count of neutrophils at 48 hours after exercise.
    Conclusion
    The findings of this study indicate that warm up cannot cause a significant decrease in DOMS.
    Keywords: Creatine kinase, Neutrophils, eccentric activity
  • Pages 13-23
    Purpose
    Today، Cold Water Immersion has developed among athletes for recovery speed. With respect to the significance of heat stress and HSP70 in physiological adaptations as well unspecified HSP70 Plasma response under these circumstances، this study was conducted to survey the effect of Water Immersion of varying temperature during resistance exercise on plasma level of heat shock protein 70 (eHSP70) in male rats.
    Methods
    32 male Sprague-Dawley rats (8-weeks) were assigned randomly to 1- Control group (CON; n=8، 208. 5± 7. 98)، 2- Resistance exercise group (RE; n=8، 209. 66± 9. 66)، 3- Resistance exercise+ Moderate Water Immersion group (Re+MWI) and 4- Resistance exercise+ Cold Water Immersion group (Re+CWI) groups. The resistance training consisted of climbing (5 reps/3 sets) a ladder (120 Cm) carrying a load (%50 body weight) suspended from the tail. At rest intervals between sets and at the thrid set (2 minute immersion+ 2 minute Rest)، rats in group 3 and 4 were immersed in a container of water with 27˚C and 14˚C، respectively. Immediately after euthanasia (24 h after the training session) blood samples (1. 5 ml) were collected via tail vein and plasma samples were separated after allowing blood to clot on ice. Plasma was stored frozen at -80°C for analysis. The data was analyzed with One-Way ANOWA method at 0/05 level of significance and plasma eHSP70 levels were evaluated with ELISA method.
    Results
    Results showed that eHSP70 incremental response in Re+MWI group and moderate water immersion group (12. 28±0. 43) was significantly greater than the control group (10. 59±0. 40). The incremental response was also higher in the two other experimental groups compared to the control group but it was not statistically significant.
    Conclusion
    Based on findings of the present study، MWI (27 ˚C) during resistance exercise or sbusequently، induces eHSP70 incremental response. If the findings of this study could be generalized to future studies on human participants، it could be suggested for athletes in fields such a wrestling and weightlifting (with strength quality and a need to increase muscular protein content).
    Keywords: Heat Shock Protein, Water Immersion, Resistance exercise
  • Alireza Safarzade Pages 24-32
    Introduction and
    Purpose
    Omentin-1 is a novel adipokine with insulin sensitizing and anti-inflammatory properties that plays a key role in the pathogenesis of obesity and concomitant diseases. The purpose of this study was to investigate the effects of resistance training with different intensity on serum levels of omentin-1 and adiponectin as well as liver triglycerides and glycogen contents in adult male rats.
    Materials And Methods
    Twenty four male Wister rats (12-14 Weeks old) were randomly divided into three groups: control، resistance training with 50% body mass (training 1)، and resistance training with 100% body mass (training 2). The resistance training consisted of climbing a ladder carrying a load suspended from the tail. ELISA method was used to determine serum omentin-1 and adiponectin concentrations.
    Results
    After four weeks of resistance training we did not find any significant differences in serum omentin-1، adiponectin and glucose concentrations between all groups. The amount of liver triglycerides in training 1 and 2 groups were lower compared with control group (respectively، P= 0. 01 & P= 0. 009). Liver glycogen content in training 2 group was significantly higher compared with the control group (P= 0. 01). Discussion and
    Conclusion
    These results indicated that short-term resistance training could change liver triglycerides and glycogen contents without significant changes in serum omentin-1 and adiponectin levels in rats.
    Keywords: Resistance training, Omentin, 1, Adiponectin, Liver Triglycerides, Liver Glycogen
  • Khadije Mirzaee Vishkaee, Farhad Rahmaninia, Alireza Elmieh Pages 33-43
    Aim
    The aim of current study، was evaluating the relationship between nutrition knowledge، body composition and physical activity level in obese and lean middle-aged women.
    Method
    The number of 172 and 130 (totally 302) people in obese group and underweight group were randomly selected and for considering situation، nutrition knowledge and body physical activity of the samples، Parmenter & Wardle، and Baeck questionnaires of nutrition knowledge and Beck body physical level have been used.. Height، weight and skinfold، MI and body fat percent of samples were measured and BMI and were calculated. Also for data analysis U-Man Whitney statistical test and Spearman correlation coefficient has been used.
    Findings
    The results showed that there is no significant relationship between nutrition knowledge and physical activity level، body fat percent and fat free mass in both obese and lean middle-aged women (p>0. 05). Also، no significant differences were observed between physical activity level of obese and lean old women; but، a significant difference observed between nutrition knowledge، body fat percent and fat free mass between obese and lean old women (p<0. 05). Also nutrition knowledge and body fat free mass at middle-aged obese women was higher and the percent of fat in middle-aged underweight women was lower.
    Conclusion
    So، it can be concluded that a sufficient nutrition knowledge can have beneficial effect at changes of middle-aged women’s body composition with body activity level and body composition.
    Keywords: Nutrition knowledge, Physical activity level, BMI, Lean, Obese
  • Reihaneh Delbari, Rozita Fathi, Elahe Talebi Garakani, Mehran Naghizadeh Ghomi Pages 44-52

    Introduction and

    Purpose

    Disturbances in adipocyte lipolysis in obesity may contribute to elevated circulating fatty acids concentrations. Fatty acids metabolism is influenced by epidermal lipid binding protein (FABP5/ mal1). The aim of present study was to investigate the effect of 8 week aerobic training on plasma levels of FABP5 in women with different body mass index.

    Method

    Thirteen normal weight health women (BMI<24. 9 kg/m2، mean age ± SD، 31. 08 ± 1. 8 years) and twelve overweight women (BMI>25 kg/m2، mean age ± SD، 32. 3 ± 1. 8 years) participated in this study. The aerobic training program was carried out for 8 weeks، 3 sessions per week at 40-80% of maximal reserved heart rate. Duration of each session was 25 minutes in the first week and it increased up to 45 minutes in the 8th week of exercise. Plasma levels of FABP5، lipid profile such as HDL، LDL، Cholesterol، triglyceride and body composition index before and 48h after the training period were measured.

    Results

    Results of t-test showed that eight weeks of aerobic exercise had no significant effect on plasma levels of FABP5، weight and body mass index. Cholesterol levels in both group and LDL levels in normal weight group was increased significantly (P<0. 05). Whereas changes in HDL and triglycerides in the two groups was not significant compared to before exercise.

    Conclusion

    The results of this study showed that 8 weeks of aerobic exercise with increasing intensity does not effect on changes of plasma FABP5 in women with a normal weight or overweight.

    Keywords: Fatty acid binding protein (FABP5), Aerobic training, Women, Normal weight, Overweight
  • Pages 53-61
    The purpose of this study was to determine the effect of short-term β-hydroxy-β-methylbutyrate supplementation on changes of LDH and CRP induced by one intensive resistance exercise in untrained male students. Fifteen، healthy and untrained young male students (age: 23. 4±2. 06 years، height: 173. 96±6. 77 centimeters، weight: 70. 07±12. 17 kilograms، BMI 23. 05±2. 96 kg/m2 and fat: %17. 49±5. 62) were selected and divided to two groups randomly: HMB (n = 8) or placebo (n = 7). Subjects use HMB or placebo 6 days before a bout intensity weight training with %70 - 75 of 1RM. LDH and CRP were Assessed before، 1 and 24 hours after exercise. The results show that HMB consumption before an intense resistance exercise have significant influence on the serum LDH levels (p= 0. 038)، but dont have significant influence on the serum CRP levels (p=0. 129).
    Keywords: HMB, LDH, CRP, resistance exercise, muscle damage
  • Pages 62-70
    Introduction and
    Purpose
    ABCG1 protein is a membrane transporter is a key intermediary in the delivery of cholesterol from lipid-rich macrophages to apo-lipoprotein A. Which is one of the steps in reverse cholesterol transport body and final step in the prevention of atherosclerosis. ABCG1 Increased expression may prevent the formation of lipid-rich macrophages and consequently reduce the risk of atherosclerosisABCG1 transporter is responsible for making and forming of HDL particles and therefore probably plays a crucial role in prevention of Coronary artery diseases. The purpose of the present study The effect of twelve weeks of aerobic training on ABCG1 Gene expression in inactive obese women.
    Materials and Methods
    36 healthy women participated in this study and randomly assigned to control group (n=18) and experimental group (with an average age of 30- 35، BMI >30) (kg/m2)). Exercise program involved a12-week training with intensity of 65-75% of reserve heart rate done three days per week in one session of 55-60 minute period. Blood samples were collected 48 hours before the first session and 48 hours after the last session (subjects were fasting). ABCG1 gene expression was measured using semi-quantitative-RT-PCR. Data were analyzed by t- test software.
    Results
    data analysis showed that expression of ABCG1 m-RNA was significantly increased following a single-session exercise in exercise group in Compared with the control group.
    Conclusion
    It can be concluded aerobic exercise increases the expression of mRNA ABCG1 gene on in inactive Obese Women، and be effective in prevention of cardiovascular disease.
    Keywords: ABCG1, women, aerobic Exercise
  • Mahtab Moazami, Fahime Sadat Jamali Pages 71-79
    Background
    Empirical evidence reveals positive effects of physical activity on skeletal mass. Hormones and biochemical markers of bone measurements indicate that the intracellular metabolism can explain the relationship between physical activity and bone metabolism.
    Purpose
    The aim of this study was to evaluate the effects of six months of aerobic exercise training on bone-specific alkaline phosphatase and parathyroid hormone in obese women idle.
    Material And Methods
    This is an quasi-experimental study. Sample consisted of 15 middle-aged female employees who were targeted sampling method. samples randomly into two experimental groups (ten patients) and control group (five patients) were classified by body mass index greater than 30 kg per square meter، and accordingly the women were overweight. Aerobic exercise protocol consisted of six months (75 sessions)، each session lasting 60 minutes with an intensity of 65-55% heart rate reserve ((HRR was. To measure PTH-specific ELISA kit was used. well as calcium، phosphorus and alkaline phosphatase were measured by Atvanalayz. statistical operations were performed using SPSS 16 software and a significance level of P<0. 05 was considered.
    Results
    Results showed that aerobic training no significant difference on BMI and percent body fat in the control group. but in the experimental group were significantly decreased. Also، none of the parameters studied serum (alkaline phosphatase، Pratvrmvn، phosphorus، and calcium) showed no significant change.
    Conclusion
    6-month aerobic exercise training with the intensity of 55-65 percent of heart rate reserve does not significant change in the parathyroid hormone، phosphorus، calcium and bone-alkaline phosphatase in Inactive obese women.
    Keywords: aerobic exercise, para, thyroid hormone, alkaline phosphatase, obese women