فهرست مطالب

Journal of Kerman University of Medical Sciences
Volume:21 Issue: 5, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/08/05
  • تعداد عناوین: 9
|
  • محمدرضا افلاطونیان*، محمد خلیلی، مسعود سامی، زینب عبیری صفحه 368
    مقدمه
    بیماری تب کیو در اثر آلودگی با باکتری گرم منفی داخل سلولی اجباری کوکسیلا بورنتی که در دسته ی لژیونلا قرار دارد، ایجاد می شود. افراد در معرض خطر تب کیو شامل کشاورزان، دامپزشکان، کارگران کشتارگاه و کارکنان آزمایشگاه هستند. این مطالعه با هدف تعیین فراوانی افراد دارای آنتی بادی Igm ضدکوکسیلا بورنتی در کارگران کشتارگاه کرمان در سال 1391 انجام گرفت.
    روش
    در این مطالعه از کارکنان کشتارگاه شهر کرمان، 64 نمونه ی سرمی طی تیر ماه 1391 تهیه شد و از نظر حضور آنتی بادی IgM فاز II علیه کوکسیلا با استفاده از آزمایش ELISA بررسی شدند.
    یافته ها
    از بین همه ی نمونه های سرم مورد آزمایش، تنها 5 مورد (7/8 درصد) از سرم ها از نظر حضور آنتی بادی IgM مثبت بودند. هیچ ارتباط معنی داری بر حسب سن و سابقه کاری با حضور آنتی بادی ضد کوکسیلا بورنتی مشاهده نشد.
    نتیجه گیری
    با توجه به اینکه مزمن شدن بیماری تب کیو منجر به عوارض پیچیده تری مانند اندوکاردیت، سندرم خستگی مزمن و سقط جنین های مکرر در افراد بیمار می گردد، استفاده از راه های پیشگیری مانند به کار بردن ماسک های مطمئن یا استفاده از واکسن های موجود توصیه می شود. همچنین تشخیص سریع و زودهنگام تب کیو و به دنبال آن درمان مناسب آن ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: تب کیو، کارگران کشتارگاه، سرولوژی و الایزا
  • محمدعلی شفا، حسینعلی ابراهیمی*، نرگس خانجانی صفحه 376
    مقدمه
    بیماری مولتیپل اسکلروز (MS یا Multiple sclerosis) یک بیماری مزمن سیستم عصبی مرکزی با علت ناشناخته است. میزان شیوع بیماری در دنیا 5/2 میلیون نفر تخمین زده می شود و این میزان در استان کرمان 31/5 در 100000 نفر است. هر چند که تغییرات فصلی بیماری MS در گزارش های مختلف با هم فرق دارند، اما گزارش های متعدد و موثفی مبنی بر افزایش حملات بیماری MS در ماه های خاصی وجود دارد. در این مطالعه، میزان حملات این بیماری بر حسب فصول سال مورد مطالعه قرار گرفته است.
    روش
    تمام بیماران مراجعه کننده به بخش مغز و اعصاب مرکز پزشکی شفا وابسته به دانشگاه علوم پزشکی کرمان برای مدت 5 سال از تاریخ 1386 لغایت 1390 مورد بررسی قرار گرفتند. فرم مخصوصی که شامل اطلاعات دموگرافیک، شرح حال و نتیجه معاینات بود، برای هر بیمار پر شد. تایید حملات MS و همچنین رد حملاتی که در رابطه با بیماری MS نیستند، توسط متخصص بیماری های مغز و اعصاب عضو هیات علمی دانشگاه صورت گرفت. یافته ها با نرم افزار SPSS 20 تجزیه و تحلیل گردید.
    یافته ها
    در این مطالعه، 802 مورد حمله حاد مولتیپل اسکلروز ثبت گردید. 187 مورد (23/32 درصد) در مردان و 615 مورد (76/68 درصد) در زنان دیده شد. میانگین سنی بیماران 32/69سال بود. بیشترین پذیرش بیمارستانی در فصل های زمستان و بهار بود. این یافته به خصوص در مورد حملات مولتیپل اسکلروزیس زنان مشاهده می شود و در مورد مردان پراکندگی در فصل خاصی به طور واضح دیده نمی شود.
    نتیجه گیری
    بیشترین حملات بیماری MS در فصل های زمستان و بهار می باشد که ممکن است ناشی از عفونت های فصلی و یا عواملی باشد که به علت شرایط آب و هوایی خاص این دوره ها از سال فعال تر شوند. زندگی در مناطق گرمسیر و گرفتن آفتاب برای کودکان و نوجوانان ممکن است از شیوع و یا تشدید بیماری بکاهد.
    کلیدواژگان: بیماری مولتیپل اسکلروز، فصل، زمستان، بهار، کرمان، ایران
  • مریم صانعی پور، کیهان قطره سامانی*، اسفندیار حیدریان، عفت فرخی صفحه 384
    مقدمه
    آترواسکلروز یکی از عوامل عمده مرگ و میر می باشد. آدیپونکتین در کاهش خطر بیماری قلبی دخالت دارد و ماتریکس متالوپروتئیناز 9 (MMP-9 یا Matrix metalloproteinase-9) نیز در تشکیل و گسترش پلاک آترواسکلروز نقش دارد. هدف این مطالعه، بررسی روند تاثیرگذاری آدیپونکتین بر بیان ژن MMP-9 بود. این هورمون شاید می تواند از مسیر کاهش MMP-9 در کاهش خطر آترواسکلروز موثر باشد.
    روش
    سلول های عضله صاف عروق آئورت انسانی را در محیط F12K در شرایط مناسب کشت داده، با μg/ml 5 آدیپونکتین تیمارکردیم. پس از 24 و 48 ساعت، RNA سلول های تیمار شده استخراج و cDNA مربوط ساخته شد. ژن MMP-9 با روش (PCR (Real time PCR و با استفاده از سایبرگرین نسبت به ژن گلیسیرآلدئید 3- فسفات دهیدروژناز (GAPDH) به عنوان ژن مرجع مورد سنجش قرار گرفت. مقدار پروتئین MMP-9 نیز با روش لکه برداری Western در مقابل پروتئین بتا اکتین به عنوان پروتئین مرجع تخمین زده شد.
    یافته ها
    آدیپونکتین در زمان 24 ساعت تغییراتی بر بیان ژن MMP-9 نشان نداد، اما در مدت زمان 48 ساعت بیان این ژن را کاهش داد (به ترتیب 1/1- و 5/5- برابر) و مقدار پروتئین نیز به دنبال کاهش بیان ژن MMP-9 در 48 ساعت نسبت به پروتئین بتا اکتین کاهش یافت.
    نتیجه گیری
    آدیپونکتین با کاهش بیان ژن و مقدار پروتئین MMP-9 تغییراتی در ماتریکس خارج سلولی ایجاد می کند که می تواند باعث کاهش خطر و عوارض آترواسکلروز گردد.
    کلیدواژگان: آترواسکلروز، آدیپونکتین، ماتریکس متالوپروتئیناز 9، سلول های عضله صاف عروق
  • پرویز مهاجری، عباس فراهانی، ابوالفضل داودآبادی*، عمر قادری، محسن رهنما، سیامک حیدرزاده صفحه 394
    مقدمه
    استافیلوکوکوس اورئوس یکی از پاتوژن های مهم و شایع عفونت های بیمارستانی است. ونکومایسین مهم ترین داروی انتخابی درمان عفونت ناشی از سویه های MRSA (Methicillin-resistant Staphylococcus aureus) می باشد. بنابراین وجود سویه های مقاوم (Vancomycin-resistant Staphylococcus aureus یا VRSA) یا حد واسط (Vancomycin intermediate staph aureus یا VISA) در برابر ونکومایسین هشداری برای جامعه پزشکی و درمانی است. هدف از مطالعه حاضر، بررسی فراوانی مقاومت به ونکومایسین در سویه های استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین بود.
    روش
    85 سویه استافیلوکوکوس اورئوس مقاوم به متی سیلین از بینی بیماران بستری در بیمارستان امام رضا (ع) کرمانشاه جدا شد و از نظر مقاومت به ونکومایسین با تست های میکرودایلوشن، E-test و(PCR (Polymerase chain reaction مورد بررسی قرار گرفت.
    یافته ها
    هیچ کدام از سویه ها مقاومت کامل به ونکومایسین نداشتند، اما? ? سویه (?/45 درصد) به عنوان سویه های hVISA (heteroVRSA) تشخیص داده شدند.
    نتیجه گیری
    اگرچه در مطالعه حاضر سویه های VISA و VRSA مشاهده نشد و این امر یک یافته امیدوار کننده در درمان عفونت های ناشی از استافیلوکوکوس اورئوس بالینی در جامعه می باشد، اما از سوی دیگر فراوانی سویه های hVISA برابر با? /45 درصد بود که شاید زنگ خطری برای مواجهه با سویه های مقاوم تر (VISA و VRSA) در آینده نزدیک در کشورمان باشد.
    کلیدواژگان: استافیلوکوکوس اورئوس، ونکومایسین، بینی، متی سیلین، hVISA
  • نورالدین نخستین انصاری*، صوفیا نقدی، مهدی دادگو، مریم صنوبری، سمانه غلامی، آزاده طباطبایی صفحه 405
    مقدمه
    مقیاس اصلاح شده Tardieu یک مقیاس کلینیکی برای اندازه گیری درجه اسپاستیسیته عضلانی است. هدف این تحقیق، بررسی اعتبار مقیاس اصلاح شده Tardieu در اندازه گیری اسپاستیسیته عضلات باز کننده زانوی بیماران مبتلا به سکته مغزی بود.
    روش
    در تحقیق مقطعی حاضر با اندازه گیری های مکرر که در سال 1391 در یک درمانگاه فیزیوتراپی نورولوژیک دانشگاهی در تهران انجام شد، 15 بیمار مبتلا به سکته مغزی با میانگین سنی 14/0 ± 53/8 سال که از مدت ابتلای آن ها 32/2± 40/0 ماه می گذشت، در مطالعه شرکت کردند. شدت کلینیکی اسپاستیسیته عضلات باز کننده زانو با استفاده از مقیاس اصلاح شده Tardieu ارزیابی شد و 1R-2R به عنوان معیار اصلی محاسبه گردید. برای محاسبه کار از یک دینامومتر ایزوکینتیک جهت اندازه گیری گشتاور- زاویه در طی اعمال حرکات غیر فعال در 4 سرعت (60، 120، 180 و 240 درجه بر ثانیه) استفاده شد. شیب داده های کار- سرعت [ژول بر (درجه بر ثانیه)] با استفاده از رگرسیون خطی محاسبه گردید. آزمون های ANOVA با اندازه گیری مکرر و همبستگی Pearson جهت تحلیل داده ها مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    کار انجام شده در سرعت های مختلف، تفاوت معنی داری داشت؛ به طوری که میزان کار با افزایش سرعت، کاهش نشان داد (P < 0.01). میانگین شیب داده های کار- سرعت برابر با 0/76- (انحراف معیار 0/78) بود. بین جزء دینامیک اسپاستیسیته بر اساس مقیاس اصلاح شده(Tardieu (1R-2R و شیب داده های کار- سرعت همبستگی معنی داری مشاهده نشد (0/99=r=0/004، P).
    نتیجه گیری
    احتمال دارد مقیاس اصلاح شده Tardieu معیار معتبری جهت ارزیابی اسپاستیسیته عضلات باز کننده زانو نباشد.
    کلیدواژگان: سکته مغزی، اسپاستیسیته، مقیاس اصلاح شده Tardieu، دینامومتر ایزوکینتیک، کار، بیومکانیک
  • کبری حاجی علیزاده*، حسن احدی، فرهاد جمهری، مهدی رهگذر صفحه 416
    مقدمه
    باورهای سلامتی نقش مهمی را در تمایل افراد نسبت به مشارکت در رفتارهای مرتبط با ارتقای سلامت ایفا می کنند. این مطالعه با هدف بررسی نقش باورهای سلامتی در پیش بینی موانع غربالگری سرطان دهانه رحم در بین زنان شهر بندرعباس انجام شد.
    روش
    پژوهش حاضر از نوع مقطعی- تحلیلی بود که بر روی 681 نفر از زنان متاهل مراجعه کننده به مراکز بهداشتی- درمانی شهر بندرعباس، که با روش نمونه گیری تصادفی و در دسترس انتخاب شده بودند، انجام شد. ابزار جمع آوری داده ها، پرسش نامه طراحی شده بر اساس مدل باور سلامتی بود. داده ها با استفاده از آزمون Mann–Whitney U و آنالیز رگرسیون چند متغیره تحلیل گردید.
    یافته ها
    23/50 درصد آزمودنی ها سابقه انجام تست پاپ اسمیر را داشتند. میانگین نمره سازه های شدت و مزایای ادراک شده در افراد با سابقه انجام تست، بالاتر از افراد بدون سابقه بود. یافته های حاصل از تحلیل رگرسیون نشان داد که مزایا و آسیب پذیری ادراک شده، پیش بینی کننده موانع غربالگری تست پاپ اسمیر بودند.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد الگوی باور سلامتی جهت پیش بینی موانع غربالگری سرطان دهانه رحم مفید باشد.
    کلیدواژگان: باورهای سلامتی، موانع، غربالگری، سرطان دهانه رحم
  • مسعود ویسی، شیرین امینی*، مژگان نوربهبهانی، سیدمحمود لطیفی صفحه 426
    مقدمه
    خرما از مواد غذایی بسیار پرمصرف خوراکی در ایران می باشد که ترکیبات آنتی اکسیدانی و ارزش تغذیه ای بالایی دارد. در این مطالعه مقدار کل ترکیبات فنولیک و فعالیت آنتی اکسیدانی خرماهای حاج محمدی، کبکاب و خاصی در طی مراحل رسیدن مورد بررسی قرار گرفت.
    روش
    مطالعه حاضر به روش آزمایشگاهی انجام شد. میوه های خرما (واریته های خاصی، کبکاب و حاج محمدی) در شهریور ماه 1391 از شهرستان بهبهان واقع در استان خوزستان و در سه مرحله خارک، رطب و خرما جمع آوری شد. عصاره هیدروالکلی به روش خیساندن تهیه و میزان ترکیبات فنولیک توسط روش Folin-Ciocalteu تعیین گردید و آزمون های توانایی احیای آهن اکسیده (Ferric reducing antioxidant power یا FRAP)، مهار رادیکال آزاد دی فنیل پیکریل هیدرازیل (Diphenylpicrylhydrazyl یا DPPH) و اندازه گیری ظرفیت آنتی اکسیدانی کل، برای اندازه گیری ظرفیت آنتی اکسیدانی عصاره ها مورد استفاده قرار گرفت.
    یافته ها
    میزان ترکیبات فنولیک، توانایی احیاکنندگی آهن اکسیده و میزان آنتی اکسیدان کل در هر سه خرمای حاج محمدی، کبکاب و خاصی در طی مراحل رسیدن افزایش یافت. افزایش در توانایی احیاکنندگی معنی دار بود. در روش DPPH، پایین ترین عدد 50IC در هر سه واریته در طی مراحل رسیدن، متعلق به مرحله خرما بود.
    نتیجه گیری
    توانایی احیاکنندگی آهن اکسیده در طی مراحل رشد خرما افزایش و میزان مهار کنندگی رادیکال DPPH طی مراحل رسیدن در سه واریته خرما کاهش می یابد.
    کلیدواژگان: خرما، مراحل رشد، ترکیبات فنولیک، ظرفیت آنتی اکسیدانی
  • وحید مظلوم*، نادر رهنما صفحه 437
    مقدمه
    کندرومالاسی پتلا از جمله اختلالات عملکردی غیر حاد مفصل پتلافمورال محسوب می شود که شایع ترین سندرم درد قدامی زانو، به ویژه در سنین جوانی می باشد. این عارضه با ضعف عضلانی و متعاقب آن اختلال در حس عمقی همراه است. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر تکنیک لرزشی و تمرینات مقاومتی بر این عارضه و مقایسه آن ها با یکدیگر بود.
    روش
    35 مرد با (میانگین سن 2/9 ± 22/6 سال، قد 8/3 ± 175/5سانتی متر، وزن 9/3 ± 77/6 کیلوگرم) مبتلا به کندرومالاسی پتلا به صورت در دسترس انتخاب و به طور تصادفی در سه گروه تمرینات لرزشی (12 = n)، مقاومتی (12 = n) و گروه شاهد (11 = n) قرار داده شدند. دو گروه اول پروتکل مخصوص به خود را به مدت 8 هفته، 3 بار در هفته، دنبال نمودند و از انجام سایر تمرینات و فعالیت های ورزشی منع شدند. درد آزمودنی ها و میزان خطای بازسازی فعال زاویه فلکشن 45 درجه زانو پیش و پس از اعمال مداخلات درمانی به ترتیب توسط مقیاس Visual Analogue Scale (VAS) و دستگاه بایودکس سنجیده شد.
    یافته ها
    هر دو گروه تجربی پس از گذشت 8 هفته، در مقایسه با گروه شاهد به طور معنی داری با کاهش درد و خطای بازسازی زاویه مورد نظر مواجه شدند (P<0.001). با این حال، کاهش میزان درد (P<0.001) و خطای بازسازی فعال (P?0.001) در گروه تمرینات لرزشی به طور معنی داری نسبت به گروه تمرینات مقاومتی بیشتر بود.
    نتیجه گیری
    هر دو تکنیک درمانی باعث کاهش درد و بهبود حس عمقی مفصل زانو در بیماران مبتلا به کندرومالاسی پتلا می شوند. با این حال تاثیر تکنیک لرزشی به مراتب بیشتر از تمرینات مقاومتی می باشد.
    کلیدواژگان: کندرومالاسی پتلا، تکنیک لرزشی، تمرین مقاومتی، حس عمقی
  • رستم یزدانی*، میترا ثمره فکری، محمدحسن توحیدی، محبوبه خلیلی صفحه 446
    مقدمه
    آسم یکی از شایع ترین بیماری های مزمن در سراسر دنیا بوده که با دسترسی مطلوب به مراقبت های پزشکی قابل پیشگیری است. از آنجا که اطلاعاتی در مورد فراوانی عوامل خطر مرگ ناشی از آسم در منطقه ی ما وجود ندارد، مطالعه حاضر با هدف تعیین فراوانی عوامل خطر مرگ ناشی از آسم در بیماران آسمی انجام شد.
    روش
    این مطالعه روی 200 بیمار مبتلا به آسم که طی سال 1390 به درمانگاه بعثت کرمان و مطب پزشکان فوق تخصص ریه در شهر کرمان مراجعه کرده و بیماری آنها توسط اسپیرومتری دو مرحله ای اثبات شده بود، انجام گرفت. پرسش نامه ای شامل مشخصات دموگرافیک بیمار و عوامل خطر مربوطه، توسط پزشک برای هر یک از بیماران کامل شد. سپس داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSS15 مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در مجموع، 82 درصد از بیماران، حداقل یکی از عوامل خطر مرگ و میر ناشی از آسم را داشتند، به طوری که بی کاری در 63 درصد و عدم توانایی خرید دارو در 43 درصد بیماران شایع ترین عوامل خطر را شامل می شدند. از طرف دیگر 73 درصد بیماران مبتلا به آسم دایم شدید بودند.
    نتیجه گیری
    از آنجا که اکثر موارد مرگ و میر ناشی از آسم بالقوه قابل پیشگیری بوده و درمان های موثری برای کنترل آسم وجود دارد، حتی میزان مختصر مرگ و میر ناشی از آسم نیز غیرقابل قبول می باشد. از طرف دیگر با توجه به اینکه بسیاری از بیماران بررسی شده در اولین مراجعه، مبتلا به آسم با درجه متوسط به بالا بوده و یا حتی در مراحل شدید به درستی و به صورت کافی درمان نشده بودند، می بایست در مورد بیماری آسم آموزش بیشتری به افراد جامعه و به ویژه به پزشکان خانواده داده شود. همچنین چون تعداد زیادی از بیماران، حتی افراد تحت پوشش بیمه، توانایی تهیه دارو را ندارند، لازم است که سازمان های بیمه گر حمایت بیشتری از بیماران آسمی به عمل آوردند.
    کلیدواژگان: مرگ ومیر ناشی از آسم، عوامل خطر، آسم شدید، کرمان
|
  • Mohammad, Reza Aflatoonian*, Mohammad Khalili, Masood Sami, Zeynab Abiri Page 368
    Background and Aim
    Q fever is an important zoonotic disease caused by infection with Coxiella burnetii, a Gram negative, obligate intracellular bacterium classified within the order Legionellales. Farmers, veterinarians, abattoir workers and laboratory personnel are among persons at risk of Q fever. The aim of this study was to determine frequency of IgM anti-Coxiella burnetii antibodies in slaughterhouse workers in Kerman city/ Iran.
    Method
    In this survey, 64 sera samples were gathered during May - June 2011 from slaughterhouse workers to evaluate the presence of phase II IgM antibodies against Q fever, using a commercial indirect ELISA test (Virion/Sermon, Germany).
    Results
    Among all sera samples tested, only 5 samples (7.8%) were positive for the presence of IgM antibodies.
    Conclusion
    Since chronic Q fever leads to more complex conditions like endocarditics, chronic fatigue syndrome and recurrent abortion, preventive measures like using mask or available vaccines are recommended. Moreover, early diagnosis of Q fever followed by appropriate treatment is necessary.
    Keywords: Q fever, Abattoirs, Workers, Serology, ELISA
  • Mohammad Ali Shafa, Hossein Ali Ebrahimi, Narges Khanjani Page 376
    Background and Aims
    Multiple sclerosis (MS) is a chronic disease of the nervous system, the cause of which remains unknown. Its prevalence rate has been estimated at 2.5 million individuals across the globe, and 31.5 individuals per 100,000 in Kerman province, Iran. Although different studies have reported disparate results, there are many authentic reports claiming that seasonal changes affect MS prevalence in certain months. The present study investigated the rate of MS seizures in terms of different seasons.
    Methods
    Patients referring to the Neurology Ward of Shafa medical center, affiliated to Kerman University of Medical Sciences, Iran, were examined in a 5 year period from 2007 to 2011. A specially developed form, containing demographic and background information, and results of examinations, was filled out for each and every patient. A neurology faculty member approved MS seizures or otherwise rejected irrelevant observations. Findings were analyzed through SPSS20 software.
    Results
    In the present study, 802 attacks of MS were detected; 187 cases in men (23.32%) and 615 cases in women (76.68%). The mean age of the participants was 32.69 years. The highest rate of hospitalization occurred in winter and spring. This finding is mostly related to MS attacks in women, but in men the rate of attacks are equal in different seasons.
    Conclusion
    During the past 5 years, 802 acute cases of multiple were registered (187 cases (23.3%) in men and 615 cases (76.68%) in women). Most cases occurred in winter and spring, which may be due to seasonal infections or other factors triggered by certain climatic conditions specific to these periods.
    Keywords: Multiple sclerosis, Season, Winter, Spring, Kerman, Iran
  • Maryam Saneipour, Keyhan Ghatreh Samani*, Esfandiar Heydarian, Efat Farrokhi Page 384
    Background and Aims
    Atherosclerosis is a major cause of morbidity and mortality. Adiponectin reduces the risk of heart disease, and matrix metalloproteinase-9 (MMP-9) is involved in the formation and development of atherosclerotic plaque. The aim of this study was the investigation of the effect of adiponectin on MMP-9 gene expression. It seems this hormone can reduce the risk of atherosclerosis by MMP-9 gene expression reduction.
    Methods
    Human aorta smooth muscle cells were cultured in F12K media in appropriate environment and conditions, then, the cells were treated with 5 µg/ml adiponectin. After 24 and 48 hour, total RNA was extracted and corresponding cDNA was made.After drawing standard curve and determining the efficiency of the reaction, MMP-9 gene expression was measured by the SYBR Green kit and real time PCR method. Glyceraldehyde 3-phosphate dehydrogenase (GAPDH) gene was the reference gene. The amount of MMP-9 protein, compared to the? -actin protein as reference protein, was estimated with Western blot method.
    Results
    adiponectin did not cause a ch ange in gene expression of MMP-9 in 24 hours, but in 48 hours reduced gene expression (-1.1, and -5.5, respectively). As a result of MMP-9 gene expression reduction, protein also reduced after 48 hours compared to? -actin protein.
    Conclusion
    Through the reduction of MMP-9 protein and gene expression, adiponectin changes extra cellular matrix which may reduce the risk and complications of atherosclerosis
    Keywords: Atherosclerosis, Adiponectin, Matrix metalloproteinase, 9, Vascular smooth muscle cells
  • Parviz Mohajeri, Abbas Farahani, Abolfazl Davoodabadi*, Omar Ghaderi, Mohsen Rahnema, Siamak Heidarzadeh Page 394
    Background and Aims
    Staphylococcus aureus is one of the most common pathogens in nosocomial infections. Vancomycin is the most important therapeutic drug of choice for treatment of infections caused by methicillin-resistant Staphylococcus aureus (MRSA) strains. Therefore, vancomycin-resistant Staphylococcus aureus (VRSA) or vancomycin-intermediate Staphylococcus aureus (VISA) strains are warnings for the medical community. The aim of this study was to evaluate the prevalence of vancomycin resistance in methicillin-resistant Staphylococcus aureus isolated from the nose of patients hospitalized in Imam Reza Hospital, Kermanshah, Iran.
    Methods
    In the present study, 85 strains of methicillin-resistant Staphylococcus aureus were isolated from patients in Imam Reza Hospital and evaluated for vancomycin resistance with microdilution test, Epsilometer test (E-test), and polymerase chain reaction (PCR).
    Results
    None of the strains were completely resistant to vancomycin; however, 39 strains (45.9%) were diagnosed as hetero-VRSA (hVISA) strains.
    Conclusion
    VISA and VRSA strains were not observed in this study which is a promising finding in the treatment of clinical infections due to Staphylococcus aureus in our society. However, in our study, the prevalence of hVISA strain was 45.9%, which is perhaps a sign of the appearance of more resistant strains (VISA and VRSA) in our country in the future.
    Keywords: Staphylococcus aureus, Vancomycin, Nose, Methicillin, Hetero, vancomycin, intermediate Staphylococcus aureus (hVISA)
  • Nooreddin Nakhostin Ansari*, Sofia Naghdi, Mehdi Dadgoo, Maryam Senobari, Samaneh Gholami, Azadeh Tabatabaei Page 405
    Background and Aims
    The Modified Tardieu Scale (MTS) is a clinical scale for measuring the degree of muscle spasticity. The aim of this study was to evaluate the validity of the MTS in measuring poststroke knee extensor spasticity.
    Methods
    This was a cross-sectional study performed in 2012 at a university clinic of neurological physiotherapy in Tehran, Iran, with repeated measurements. In the present study, 15 poststroke patients with a mean age of 53.8 ± 14.0 years and mean time since stroke of 40.0 ± 32.2 months participated. The knee extensor muscle spasticity was assessed using the MTS to calculate the R2-R1 as the main clinical measure. To calculate the work, an isokinetic dynamometer was used to quantify torque-angle data during passive movements at 4 speeds (60°, 120°, 180°, and 240°/sec). The linear regression was used to calculate the slope for the work-velocity data [Joule/(degree/sec)].
    Results
    There were significant differences between works done by the dynamometer at four speeds; as the speed increased the work decreased (P < 0.01). Mean (standard deviation) slope for the work-velocity data was -0.76 (0.78). There was no significant correlation between the dynamic component of MTS (R2-R1) and slope for the work-velocity data.
    Conclusion
    The results indicate that the MTS might not be a valid measure for assessing knee extensor muscle spasticity in this sample of patients after stroke.
    Keywords: Stroke, Spasticity, Modified Tardieu Scale, Isokinetic dynamometer, Work, Biomechanics
  • Kobra Hajializadeh*, Hasan Ahadi, Farhad Jomehri, Mehdi Rahgozar Page 416
    Background and Aims
    Health beliefs play an important role in encouraging people to engage in behaviors related to health promotion. Thus, the purpose of this study is to evaluate the role of health beliefs in predicting barriers to cervical cancer screening among women in Bandar Abbas, Iran.
    Methods
    Using convenience and random sampling, this cross-sectional study was conducted on 681 married women who referred to health centers of Bandar Abbas. The data collection tool was a questionnaire based on the health belief model. Data were analyzed using the Mann-Whitney test and multivariate regression analysis.
    Results
    The results showed that 50.23% of subjects had previously had a Pap smear test. The mean intensity score and perceived benefits were higher in subjects who had had Pap smear compared to those who had not. Multivariate regression analysis indicated that benefits and perceived vulnerabilities were predictors of barriers to the Pap smear screening test.
    Conclusion
    The health belief model, accordingly, appears to be useful in predicting barriers to cervical cancer screening.
    Keywords: The health belief model, accordingly, appears to be useful in predicting barriers to cervical cancer screening
  • Masoud Veissi, Shirin Amini*, Mozhgan Noor Behbahani, Seyed Mahmoud Latifi Page 426
    Background and Aims
    Date palm fruit is one of the highly consumed foods with antioxidant compounds and high nutritive value in Iran. In this study, total phenolic compounds and antioxidant capacity of three varieties of date palm (Hajmohamadi, Kabkab, and Khasi) in three stages of ripening were investigated.
    Methods
    This was a laboratory study. Palm fruits of Hajmohamadi, Kabkab, and Khasi varieties in three stages of Khalal, Rotab, and Tamar were collected of Behbahan, Khuzestan province, Iran, in November 2012. Hydroalcholic extracts were prepared by maceration method. Total phenolic content was measured by the Folin–Ciocalteu reagent. Ferric reducing antioxidant power (FRAP), diphenylpicrylhydrazyl (DPPH) free-radical scavenging, and total antioxidant capacity tests were used to evaluate the antioxidant capacity of extracts.
    Results
    Phenolic compound content, ferric reducing power, and total antioxidant capacity increased in Hajmohamadi, Kabkab, and Khasi varieties during ripening. Increase in ferric reducing power was significant. The lowest DPPH test result (IC50), in all three varieties during ripening, was observed in the date stage.
    Conclusion
    Ferric reducing power increases during ripening stages. Moreover, the DPPH radical scavenging capacity decreases in the three varieties of dates during ripening
    Keywords: Date palm, Growth stages, Polyphenol compounds, Antioxidant capacity
  • Vahid Mazloum*, Nader Rahnama Page 437
    Background and Aims
    Chondromalacia patella is one of the chronic dysfunctions of the patella femoral joint which is the most common anterior knee syndrome especially among the youth. Muscle weakness and proprioception deficit are the subsequent problems of this dysfunction. Thus, the aim of this study was the investigation and comparison of the effects of vibration training and resistive exercise on this disorder.
    Methods
    In the present study, 35 men (mean ± standard deviation of: age = 22.6±2.9 years, height = 175.5±8.3 cm, and weight =77.6±9.3 kg) were selected via convenience sampling and randomly assigned to three groups, including the vibration technique (n=12), resistive exercise (n=12), and control (n=11). The first two groups followed their own specific protocol 3 days per week for 8 weeks, and were forbidden from participating in any sport or physical activity. Pain intensity and active angle reproduction error (AARE) for 45? knee flexion were assessed using Visual Analogue Scale (VAS) and the Biodex system.
    Results
    The pain and AARE were decreased significantly in both experimental groups in comparison to the control group (P<0.001). However, in patients who performed vibration training, pain (P<0.001) and AARE (P?0.001) decreased more significantly than those treated with resistive exercise.
    Conclusion
    It can be concluded that both therapeutic interventions can reduce pain and improve proprioception in patients with chondromalacia patella; however, the vibration technique has more suitable effects.
    Keywords: Chondromalacia patella, Vibration technique, Resistive exercise, Proprioception
  • Rostam Yazdani, Mitra Semareh, Fekri, Mohammad, Hasan Tohidi, Mahboobeh Khalili Page 446
    Background and Aims
    Asthma is one of the most common diseases worldwilde that can be prevented with optimal access to medical care. Since there is no data about the prevalence of risk factors of death caused by asthma in our region, the present study was performed to determine the prevalence risk factors of fatal asthma in asthmatic patients.
    Methods
    This study was done on 200 asthmatic patients who referred to Be’sat clinic in Kerman/Iran. Asthma diagnosis was made through physical examination or spirometery. A questionnaire consisting demographic features and related risk factors was filled by the physician for each patient. Then, data were analyzed using SPSS15 software.
    Results
    Totally, 82% of the patients had at least one of the risk factors of death caused by asthma. The most common risk factors were being jobless (63%) and inability to pay for asthma medications (43%). Moreever, 73% of patients had severe permanent asthma.
    Conclusion
    Since most of the deaths from asthma are preventable and there are several efficient treatments for asthma, even small proportion of mortality related to asthma is unacceptable. Furthermore, because a majority of patients, in spite of the degree of their problem, had not been treated adequately, providing required education about asthma and its treatment for physicians, especially family physicians is necessary.
    Keywords: Asthma, Mortality, Risk factors, Severe asthma, Kerman