فهرست مطالب

مجله دانشکده پزشکی دانشگاه علوم پزشکی مشهد
سال پنجاه و هفتم شماره 5 (پیاپی 129، آبان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/08/19
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محسن فروغی پور، محمد مهدی اعتمادی، کریم نیکخواه، آزاده افضل نیا، نازنین حضرتی، فاطمه عبادی، محمد تقی فرزادفرد صفحات 669-675
    مقدمه
    مولتیپل اسکلروزیس از بیماری های شایع و مزمنی است که سیستم عصبی مرکزی را درگیر می کند. در حال حاضر ربیف در پیشگیری از حملات استفاده می گردد. رسیژن نام ایرانی داروی ربیف است که در کنترل بیماری MS به کار می رود. با توجه به اینکه مدت کوتاهی است رسیژن به بازار دارویی ایران وارد شده است و عملا جایگزین نوع آمریکایی ربیف شده است هنوز مطالعه ای جامع و دقیق بر اثرات درمانی آن و عوارض کبدی انجام نشده است. هدف از این مطالعه مقایسه اثرات بتافرون و رسیژن در پیشگیری از عود حملات در بیماران MS شهرستان مشهد در سال 1389-1390 بود.
    روش کار
    این مطالعه که یک پژوهش کارآزمایی بالینی یک سو کور است که در بیماران «ام اس» مراجعه کننده به درمانگاه اعصاب بیمارستان قائم]عج[در سال 1389-1390با اندیکاسیون تجویز دارو انجام شده است. EDSS بیماران و عوارض و علائم در دو گروه رسیژن و بتافرون مقایسه شده و تجزیه و تحلیل آماری داده ها و رسم نمودارها با نرم افزار SPSS صورت گرفت.
    نتایج
    مشخصات دموگرافیک 80 بیمار(مانند سن و جنس) یکسان بود. میزان EDSS و عوارض کبدی در بیماران گروه رسیژن و بتافرون تفاوت معناداری نداشت. در این پژوهش تعداد حملات به طور معناداری در گروه بتافرون کمتر از گروه رسیژن بود.
    نتیجه گیری
    با توجه به عوارض جانبی نسبتا مشابه و EDSS بیماران در طولانی مدت می توان نتیجه گرفت که رسیژن دارای تاثیر درمانی((Efficacy مشابه بتافرون می باشد، هرچند در کوتاه مدت سبب کاهش موارد عود نمی گردد.
    کلیدواژگان: مولتیپل اسکلروزیس، اینترفرون بتا، ارزیابی ناتوانی، عوارض جانبی
  • مریم یاسینی، رضوان منیری، زهرا قربعلی، لیلا انصاری پور، مریم موحدی نژاد، مریم یادگار صالحی صفحات 676-683
    مقدمه
    استرپتوکوک گروه B (GBS) یکی از عوامل ایجاد کننده عفونت های نوزادای می باشد، همچنین نقش مهمی در عفونت های مادری دارد. کلونیزاسیون زنان باردار به طور قابل توجهی با عفونت در نوزادان مرتبط می باشد. معمولا پنی سیلین داروی انتخابی جهت درمان عفونت های GBS است. هدف از این مطالعه بررسی اپیدمیولوژی استرپتوکوک گروه B کلونیزه در واژن زنان باردار، حساسیت آنتی بیوتیکی سویه ها و فاکتورهای خطر کلونیزاسیون است.
    روش کار
    این مطالعه به صورت توصیفی مقطعی بر 382 خانم باردار در بیمارستان شهید بهشتی کاشان در سال 90-91 انجام شد. روش نمونه گیری به صورت مبتنی بر هدف و با استفاده از سواب استریل از ناحیه واژن انجام گرفت، سواب ها در محیط انتخابی LIMقرار گرفت.ایزوله های GBS با استفاده از روش های آزمایشگاهی شناسایی شدند. حساسیت آنتی بیوتیکی سویه ها به روش دیسک دیفیوژن تعیین شد.اطلاعات جمع آوری شده با استفاده از نرم افزار SPSS،آزمون دقیق فیشر و مجذور کای مورد ارزیابی قرار گرفت. 05/0 p<به عنوان سطح معنی داری در نظر گرفته شد.
    یافته ها
    میزان شیوع واژینال GBS 4/9 % به دست آمد. تمامی ایزوله ها نسبت به پنی سیلین و سفازولین حساس بودند، همچنین 2/97% به آمپی سیلین، 5/80% به اریترومایسین و 4/83 % به کلیندامایسین حساس بودند.بین کلونیزاسیون GBS و تعداد بارداری های قبلی رابطه معنی داری به دست آمد ولی با سایر متغیرهاارتباطی نداشت.
    نتیجه گیری
    مطالعه حاضر میزان حساسیت بالای استرپتوکوک گروه B نسبت به بتالاکتام ها را تایید می کند.
    کلیدواژگان: استرپتوکوک گروه B، زنان باردار، آنتی بیوتیک
  • عباسعلی زراعتی، زهرا میرفیضی *، ایمان صنعتی، داریوش حمیدی علمداری، فرزانه شریفی پور، فرشته ممدوحی، ژاله شریعتی سرابی صفحات 684-689
    مقدمه

    استرس اکسیداتیو ایجادشده با ازدیاد اکسیدانها وکاهش آنتی ااکسیدانها در پاتوژنز بیماری های متعددی ازجمله لوپوس دخالت دارند. جزئیات ارتباط بین آنتی اکسیدان و پرواکسیدان و افزایش بروز نفریت در بیماران لوپوسی نامشخص است. هدف این مطالعه بررسی نقش آنتی اکسیدان و پرواکسیدان و ارتباط آن با نفریت لوپوسی است.

    روش کار

    این مطالعه توصیفی مقطعی در بیمارستان امام رضا (ع) مشهد در سال1392 انجام شد. تعداد 21 بیماربا نفریت لوپوسی و22 بیمار مبتلا به لوپوس بدون نفریت مورد مطالعه قرار گرفتند.23فرد سالم به عنوان گروه شاهدانتخاب شدند. بالانس پرواکسیدانت – آنتی اکسیدانت و سطوح ANA، AntidsDNA،،C3 و C4اندازه گیری و معیار شاخص فعالیت بیماری اریتماتو لوپوس سیستمیک محاسبه شد. اطلاعات با آزمون های تی، پیرسون و اسپیرمن و نرم افزار SPSS مقایسه و تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    میانگین سطوح بالانس پرواکسیدانت – آنتی اکسیدانت دربیماران لوپوسی به طورمعنی داری نسبت به افراد شاهد بالاتر بود ولی بین دوگروه بیماران لوپوسی با وبدون نفریت تفاوت معنی داری مشاهده نشد. ارتباط معنی داری بین سطوح [1]PAB با [2]SLEDAI در کل بیماران لوپوسی وبیماران بانفریت لوپوسی مشاهده شد، ولی دربیماران بدون نفریت لوپوسی این ارتباط مشاهده نشد. در بیماران لوپوسی بین سطوحPAB با سطوح C4ارتباط معکوس ومعنی داری مشاهده شد ولی سطوحPAB با C3و AntidsDNA ارتباط معنی داری نشان نداد. دربیماران با نفریت لوپوسی بین سطوحPAB با میزان پروتینوری ارتباط مستقیم ومعنی داری مشاهده شد.

    نتیجه گیری

    نتایج این مطالعه نشان دهنده افزایش روندهای استرس اکسیداتیو دربیماران لوپوسی نسبت به افراد شاهد وارتباط توازن آنتی اکسیدان – اکسیدان با فعالیت بیماری دربیماران بانفریت لوپوسی بود.

    کلیدواژگان: بالانس پرواکسیدانت، آنتی اکسیدانت، لوپوس، بیماری اتوایمیون، نفریت
  • پارسا یوسفی چایجان، فاطمه دره، محمد رفیعی، سیمین نوری کوپایی، مهدیه نظیری صفحات 690-696
    مقدمه
    ریفلاکس مثانه به حالبVUR جریان رو به عقب ادرار از مثانه به حالب یا کلیه است. ریفلاکس به دلیل مواجه بودن کلیه با فشار بالای همودینامیک حین ادرارکردن بالقوه مضراست.به دلیل شیوع بالای ریفلاکس ادرار از مثانه به کلیه واحتمال تاخیر رشددراین کودکان این طرح جهت ارزیابی رشد قدی ووزنی وهمچنین تکامل انجام شد.درصورت مشاهده اختلال رشد وتکامل در کودکان مبتلا به این بیماری وتفاوت معنی دارآن با افراد سالم می توان با درمان اختلال رشد دردرمان این بیماری کوشید.
    روش کار
    دراین مطالعه مورد شاهدی 150 بیمارکه به علت UTI،VCUGوسونوگرافی انجام داده اند به دو گروه مبتلا به VURو سالم تقسیم شدند.سپس شرح حال به همراه اطلاعات دموگرافیک با چک لیست مناسب ارزیابی شد.قدووزن بیماران به روش استاندارد اندازه گیری و جهت بررسی اثرتکامل از پرسشنامه ASQ متناسب باسن استفاده شد. قدووزن کودکان با ترازوومتراستاندارد سنجیده شده وبا منحنی متناسب با سن وجنس ارزیابی شد.گروه شاهد با همان خصوصیات گروه مورد بدون VURوارد مطالعه شدوقدووزن آنها ثبت شد. برای هردوگروه نحوه ی تکامل باتوجه به جدول تکامل نلسون و پرسشنامه ASQبررسی شد. اطلاعات با نرم افزار SPSS تجزیه وتحلیل شد.
    نتایج
    150کودک مورد مطالعه در دو محور: حیطه تکاملی،حرکات ظریف،حرکات درشت و شاخص های اختلاف میانگین صدک قد و وزن و سواد پدر ومادردر دو گروه تفاوت های معنی داری داشتند.میتوان این امررا نشانه ارزیابی و پیگیری بهتر والدین و سطح سواد بالاتر و وضعیت اجتماعی اقتصادی بهتر دانست.
    نتیجه گیری
    کودکان مبتلا به برگشت ادراراز مثانه به حالب، از لحاظ رشد قدی و وزنی وهمچنین شاخص های حرکتهای ظریف ودرشت وبرقراری ارتباط بهتراز کودکان نرمال بودند
    کلیدواژگان: تکامل، برگشت ادرار از مثانه به حالب، رشدوزنی
  • رحیم تقوی، کامیار توکلی طبسی*، کاظم محمد شریفی، شبنم محمدی صفحات 697-704
    مقدمه
    سنگهای ادراری سومین بیماری شایع دستگاه ادراری محسوب میشوند. امروزه سنگ شکنی برون اندامی (ESWL) به عنوان روشی انتخابی در درمان سنگهای ادراری شناخته شده است. اکثر بیماران حین عمل سنگ شکنی درد تجربه میکنند. امروزه استفاده از روش های ضد درد موضعی در مقابل روش های تهاجمیتر مثل بیهوشی عمومی بیشتر است. با توجه به عوارض جانبی ناچیز کرمEMLA، بررسی اثر درمانی مذکور بر میزان کاهش درد حین عمل سنگ شکنی(ESWL) هدف این مطالعه است.
    روش کار
    در این مطالعه کارآزمایی بالینی، 80 بیمار که از اردیبهشت ماه 1391- تیرماه 1391 در بیمارستان امام رضا مشهد بررسی شدند. بیماران به صورت تصادفی در یکی از دو گروه قرار گرفتند. در گروه اول، کرم EMLA و گروه دوم ژل سونوگرافی استفاده گردید. کرم EMLA 45 دقیقه قبل از انجام ESWL به پهلوی بیمار مالیده شد. هنگام سنگ شکنی برای کنترل درد دوز مکمل فنتانیل به بیماران تجویز شد. یک مشاهده کننده blind نمره درد را بر حسب مقیاس استاندارد VAS ثبت نمود. داده ها با نرم افزار SPSS و آزمون تی مستقل آنالیز شد.
    نتایج
    تعداد 80 بیمار مورد بررسی قرار گرفتند. یافته ها نشان میدهد که نمره درد و میزان دریافت دوز تکمیلی فنتانیل در حین ESWL در گروه کرم EMLA نسبت به گروه ژل سونوگرافی کمتر میباشد و سن، جنس، وزن، BMI، سایز و محل سنگ بر میزان درد تاثیری ندارد.
    نتیجه گیری
    کرم EMLA در بیمارانی که تحت عمل سنگ شکنی برون اندامی قرار می گیرند، باعث کاهش شدت درد و همچنین دریافت فنتانیل در حین عمل سنگ شکنی می شود.
    کلیدواژگان: درد، سنگ های کلیوی، سنگ شکنی
  • عادل ابراهیم زاده، فرزانه محمدزاده رستمی، علیرضا سلیمی خراشاد صفحات 705-710
    مقدمه
    با توجه به اهمیت بالای آرد در جیره غذایی مردم ایران، میزان شیوع قارچی آردهای موجود در نانوایی های شهر زاهدان و آلودگی آن به انواع کپک های مولد مایکوتوکسین ها انجام پذیرفت.
    روش کار
    در این مطالعه توصیفی که در سال 1392 با کشت از 113 نمونه آرد جمع آوری شده از نانوایی های سطح شهر زاهدان در محیط های کشت اختصاصی و سپس مطالعه مورفولوژیک کلنی های رشد کرده در محیط کشت، آزمایش میکروسکوپی لام تهیه شده از کلنی ها و در صورت لزوم تهیه اسلاید کالچر به بررسی شیوع آلودگی نمونه های آرد به گونه های مختلف قارچ های مولد مایکوتوکسین های متعدد پرداخته شد. اطلاعات با نرم افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد.
    نتایج
    از 113 نمونه مورد آزمایش، 79 نمونه (70%) فاقد آلودگی قارچی و 34 نمونه (30 %) دارای آلودگی قارچی بیش از حد مجاز 104 کلونی در گرم آرد بوده است که از این 34 نمونه بالاترین میزان شیوع در میان قارچ های مولد مایکوتوکسین به ترتیب مربوط به آکرومونیوم و آسپرژیلوس فومیگاتوس بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج مطالعه شیوع و سطح بالای آلودگی قارچی را در نمونه های آرد نشان داد که نتایج به دست آمده در این مطالعه با مطالعات انجام شده در داخل و خارج از کشور مطابقت دارد و با توجه به اینکه نان قوت غالب مردم ایران می باشد، وضع مقررات بهداشتی و نظارت بر اجرای آنها در کلیه مراحل تولید، توزیع و نگهداری گندم و آرد را در جهت رفع آلودگی های قارچی به مقامات مسئول توصیه می گردد.
    کلیدواژگان: قارچ، فلور، مایکوتوکسین ها، ایران
  • احسان بلوردی، حمیدرضا ریحانی، الهام پیش بین، عبدالرحیم صانعی، محسن ابراهیمی صفحات 711-718
    مقدمه
    سندرم حاد کرونری (ACS) از علل شایع مراجعه بیماران به اورژانس می باشد. تجویز زودهنگام آسپرین در خارج بیمارستان همراه با کاهش مرگ و میر می باشد. بنابراین در بیمار مشکوک به ACS باید به سرعت اقدام شود. امدادگران باید برای پاسخ به تظاهرات و عوارض ACS آموزش ببیندند. در این پژوهش اثر دو روش آموزشی سخنرانی و نمایشی بر عملکرد پرسنل اورژانس پیش بیمارستانی (EMS) مورد مقایسه قرار گرفت.
    روش کار
    در این مطالعه مداخله ای 30 نفر از پرسنل EMS مشهد در سال 1390در دو گروه وارد شدند. یک گروه به روش سخنرانی و با حضور در کلاس درس و گروه دوم به روش نمایشی در مرکز مهارتهای بالینی آموزش دیدند. پس از 10 روز از اتمام کلاسها به مدت دو ماه عملکرد EMS دربرخورد با بیماران مشکوک به ACS مورد ارزیابی قرار گرفت. نحوه ارزیابی بر اساس فرمهای مخصوص انتقال بیماران بود. سپس اطلاعات توسط نرم افزار SPSS و آزمون کای دو تحلیل شد.
    نتایج
    در گروه اول 1/32٪ آسپیرین، 3/75٪ نیتروگلیسرین،1/90٪ اکسیژن دریافت کرده بودند. از مجموع 183 بیمار که نیتروگلیسرین دریافت کرده بودند فقط به1/43٪ بیمارآسپیرین تجویز شده بود. در گروه دوم 7/49٪آسپیرین،7/58 ٪ نیتروگلیسیرین و 2/98٪اکسیژن دریافت کرده بودند. از مجموع 98 بیماری که نیتروگلیسرین گرفتند فقط به3/67٪ آسپیرین تجویز شده بود. هیچکدام از بیماران مورفین، EKG و مونیتورینگ دریافت نکردند.
    نتیجه گیری
    این مطالعه افزایش 6/17% را در تجویز آسپرین و سایر عملکردهای درمانی در گروه دوم نشان می دهد. برای هیچ بیماری مانیتورینگ قلبی انجام نشده بود وآنها اغلب درمان هایی را که سود کمتری داشته است، انتخاب نموده اند
    کلیدواژگان: آسپرین، سندرم کرونری حاد، اورژانس پیش بیمارستانی
  • سید علیرضا سجادی، علی آخوندپور منطقی، پیمان هاشمیان * صفحات 719-726
    مقدمه

    از آنجا که درمان اختلالات یادگیری از اهمیت ویژه ای برخوردار است و نوروفیدبک از روش های درمانی نسبتا جدید می باشد مطالعه حاضر به بررسی اثر این روش در درمان اختلالات یادگیری می پردازد.

    روش کار

    این مطالعه کارآزمای بالینی در بیمارستان دکتر شیخ و ابن سینا مشهد در سال1392 انجام شد. در این مطالعه 28 کودک مقطع سوم ابتدایی که با توجه به مصاحبه روانپزشکی پرونده تحصیلی، اختلال یادگیری در ریاضی دارند، مورد مطالعه قرار می گیرند. یک گروه (N=14) درمان نوروفیدبک و گروه دیگر(N=14) درمان نوروفیدبک غیر واقعی(sham)دریافت می کنند. هر کودک 20 جلسه درمان، که هر جلسه 30 دقیقه بود، دریافت می کرد و طول دوره درمان 10-12 هفته بود. نتایج با نرم افزار SPSS و آزمون تی و کوواریانس تجزیه و تحلیل شد.

    نتایج

    دو گروه از نظر هوشی و سنی و تحصیلی و جنسی و شدت اختلال ریاضی یکسان بودند.در مقایسه دو گروه آزمایش و کنترل، اثر مداخله بر گروه آزمایش معنی دار بود و تفاوت دو گروه نیز معنی دار بود (0.05 > p).و مداخله توانسته بود در سه بار اندازه گیری تفاوت معنی دار ایجاد کند (0.01 > p).روند تغییرات متغیر در سه بار اندازه گیری، خطی بود (0.05 > p). تفاوت پیش آزمون و پس آزمون تنها در گروه پسران معنی دار بود و در گروه دختران معنی دار نبود.

    نتیجه گیری

    بررسی اثربخشی درمان بر اختلال ریاضی نشان داد که که نوروفیدبک باعث بهبود عملکرد ریاضی در کل گروه آزمایش شده است و اثربخشی درمان تا یک سال بعد از درمان باقی مانده است (0.01 > p). این اثر مثبت تنها در پسران تائید شد.

    کلیدواژگان: نوروفیدبک، اختلالات یادگیری، کودکان مقطع سوم ابتدایی
  • فرحناز صدوقی، سمیه نصیری، مصطفی لنگری زاده صفحات 727-737
    مقدمه
    مجموعه حداقل داده(MDS: Minimum Data Set) به عنوان اولین گام مهم در توسعه سیستم اطلاعات مراقبت سلامت می باشد، زیرا موجب ارتقاء سطح سلامت دوره پری ناتال، دستیابی به سیستم اطلاعات یکپارچه و برآورده نمودن نیازهای اطلاعاتی متخصصان زنان و زایمان و سایر ارائه دهندگان مراقبت بهداشتی به داده های صحیح و به موقع می شود. هدف مطالعه حاضر آشنایی با تعریف، تاریخچه، ضرورت، اهمیت و اهدافMDS پری ناتال است.
    روش کار
    این پژوهش به روش مروری و از مطالعات کتابخانه ای و در ا است که با وارد کردن کلید واژه های مورد نظر در بانک های اطلاعاتی معتبر نظیر scholar Google،Pubmed، Sciencedirect، EBSCO، SID،Iran medex و موتور جستجویGoogleبرای جستجوی موسسات معتبر در استرالیا، کانادا، نیوزلند، آمریکا و انگلیس استفاده شد. در نهایت 58 مقاله در بازه زمانی 1986 تا 2012 انتخاب و مورد بررسی قرار گرفتند.
    نتایج
    مرور مقالات موجود نشان داد که MDS به عنوان یک ضرورت برای حرکت به سمت پرونده الکترونیک سلامت (Electronic Health Record: (EHR و تبادل اطلاعات بین مراکز مختلف شناخته شده است. در اکثر کشورها مهمترین اهداف MDS پری ناتال شامل: مقایسه و تحلیل داده، گزارش های آماری، کاهش بی عدالتی میان زنان باردار و نوزادان، تضمین کیفیت، کاهش مرگ و میر، برنامه ریزی و ارزیابی، تحقیقات، ممیزی بالینی، آموزش، سیاستگزاری و تخصیص منابع است. ایران فاقد MDS پری ناتال در سطح ملی است.
    نتیجه گیری
    برای ایجاد MDS ملی باید از تجارب کشورهای پیشرو استفاده نمود و بومی سازی آن با در نظر گرفتن نیازهای کشور نیز ضرورتی اجتناب ناپذیر می باشد.
    کلیدواژگان: مجموعه حداقل داده، پری ناتال، سیستم اطلاعات بهداشتی
  • محمد سعید ساسان، سعید بسیط صفحات 738-743
    مقدمه
    درماتیت اگزفولیاتیو بیماری ناشایعی است که به دلیل وجود راش، تب، پوسته ریزی و(گاهی) کونژکتیویت و قرمزی لب ها، با کاواساکی اشتباه می شود.
    معرفی بیماران: در این مقاله پس از مروری بر درماتیت اگزفولیاتیو، پنج کودک مبتلا به این بیماری معرفی می شوند. نکته جالب آنکه یکی از بیماران همزمان به کاواساکی و درماتیت اگزفولیاتیو یا به عبارت دیگر به درماتیت اگزفولیاتیو ناشی از کاواساکی مبتلا بود.
    نتیجه گیری
    سابقه مصرف دارو، لنفادنوپاتی ژنرالیزه، شروع پوسته ریزی در روزهای اول بروزراش،گستردگی پوسته ریزی وطبیعی بودن ESR (در بسیاری موارد) مشخصاتی هستند که به افتراق درماتیت اگزفولیاتیو از کاواساکی کمک می کند.
    کلیدواژگان: درماتیت اگز فولیاتیو، کاواساکی، اریترودرمی، واکنش دارویی
|
  • Mohsen Foroughipour, Mohamadmahdi Etemadi, Karim Nikkhah, Azadeh Afzalnia, Nazanin Hazrati, Fatemeh Ebadi, Mohamadtaghi Farzadfard Pages 669-675
    Introduction
    Multiple sclerosis (MS) is a chronic neurologic disease. At the present time، Rebif، which is the most effective drug in treatment of MS after Avonex، is used to prevent relapses. Recigen is Iranian generation of Rebif. It is almost a year since the entry of Recigen into our pharmaceutical market and it is virtually superseding American Rebif، but no study has been performed on efficacy and hepatic side effects of this drug. The aim of this study is to compare the efficacy and side effects of Betafron and Recigen in medical university of mashhad in 1389-1390.
    Method
    This was a single blind study conducted in neurology department of Qaem hospital on MS patients who fulfil criretia for pharmacotherapy indications. EDSS، complications and symptoms were compared in Betafron and Recigen group. Demographic data were analyzed using SPSS software.
    Result
    Demographic characteristics (like age and sex) were similar in both groups with no significant differences. There were no significant differences in EDSS and hepatic side effects in both Betafron and Recigen groups (p=0. 134). Relapse rate was significantly lower in Betafron group (p=0. 03).
    Conclusion
    It seems both drugs has the same rate of side effects and EDSS scores. Recigen has similar efficacy in comparison with Betafron، though it cannot prevent relapses in short time.
    Keywords: Multiple sclerosis, Interferon, beta, Disability evaluation, Adverse effects
  • Maryam Yasini, Rezvan Moniri, Zahra Ghorbaali, Leyla Ansaripour, Maryam Movahedinejad, Maryam Yadegarsalehi Pages 676-683
    Background
    Group B Streptococcous (GBS) is a leading cause of neonatal infection. It also plays a significant role in maternal infections. Pregnant women colonization is notably related to infections in newborns. Penicillin is usually the drug of choice for treatment of GBS infections. The purpose of this study was to assess epidemiology of Group B Streptococcous، colonized in pregnant women vagina، as well as Antibiotic susceptibility and Colonization risk factors.
    Methods
    This study was performed asa cross-sectional on 382 pregnant women in Kashan during 2011-2012، sampeling method was performe by sterile swab from vagina، swabs were inoculated in LIM broth. GBS isolates were identified by laboratory methods. Antibiotic susceptibility was determined using disk-diffusion method. Data were analyzed by SPSS software، Chi square and Fisher exact tests.
    Results
    The prevalence of vaginal GBS was9. 4%. All isolates were sensitive to penicillin and cefazolin، 97. 2% to ampicilin، 80. 5% to erythromycin and 83. 4% to clindamycin. A significant correlation was found between GBS colonization and parity while no correlation were found with other variables.
    Conclusion
    Our study confirms the high rate of beta-lactam sensitivity of GBS.
    Keywords: Group B Streptococcus_Pregnant women_Antibiotics
  • Abbas Ali Zeraati, Zahra Mirfeizi, Iman Sanati, Daryoush Hamidi Alamdari, Farzaneh Sharifipour, Fereshteh Mamduhi, Zhaleh Shariati Sarabi Pages 684-689
    Introduction

    The balance between oxidative stress and antioxidant activity is critical to the pathogenesis of many disorders including Lupus nephropathy. The relation between prooxidant – antioxidant in lupus patients with nephritis is unknown in detail. The aim of this study was to determine the Correlation between prooxidant – antioxidant balance (PAB) with lupus activity in patients with nephritis and without nephritis.

    Methods

    In this cross- sectional study that was conducted in 2013 in ImamRezaHospital (Mashhad،Iran)، Twenty-one lupus patients with nephritis and Twenty-two lupus patients without nephritis were enrolled in this study. Twenty-three healthy volunteer selected as a control group. PAB، C3، C4، ANA، and Anti ds DNA were measured and SLEDAI Score were calculated.

    Result

    The values of PAB in lupus patients were significantly higher than that in control group. However، there was no significant difference between PAB values among the two groups of lupus patients with and without nephritis. There was a significant direct correlation between the PAB values and SLEDAI in lupus patients with nephritis but not in lupus patients without nephritis. In lupus patients، an inverse correlation between PAB and C4 was observed. There was no indicative correlation between PAB values and AntidsDNA and C3 in lupus patients. Moreover، there was a significant direct correlation between the PAB values and proteinuria in lupus patients with nephritis

    Conclusion

    The results of this study indicated that oxidative stress processes were significantly higher in lupus patients in comparison with controls. There was correlation between PAB values and nephritis activity in lupus patients.

    Keywords: Lupus, Nephritis, Antioxidant, Prooxidant
  • Parsa Yousefichaijan, Fatemeh Dorreh, Mohammad Rafiei, Simin Nouri Kopaei, Mahdyieh Naziri Pages 690-696
    Introduction
    Vesicoureteral reflux (VUR) is a backward flow of urine from bladder to ureter or kidney. Potential reflux is harmful because of kidney being faced with the hemodynamic high -pressure during urination. This project was carried out for high prevalence of VUR and delay in growth of children with chronic diseases. In case of growth disorder in children with this disease and its difference with healthy person، treatment can be tried by treating the growth disorder.
    Methods
    All patients who performed VCUG because of UTI، divided into two groups، healthy and sick. History and checklist filled، patient’s height and weight measured in a standard way and ASQ questionnaires adjusted to age used for the studying development effect. Children’s height and weight measured by standard meter and scale and used the curves adjusted to age and sex. Control group entered the study with the same characteristics of case group without VUR، however، their height and weight were recorded. The way of evolution studied according to Nelsons evolution table and ASQ questionnaire.
    Results
    The total of 150 studied children in the two axes: The both groups in the area of ​​ development of fine motor، gross motor and indicators of mean and percentile of height and weight and parents'' literacy، had a significant difference، it can be known as a sign of parents better assessment and follow، higher education levels and better socioeconomic situation.
    Conclusions
    Children with VURhad better growth and development than the normal children.
    Keywords: Body weight, Vesico, ureteral reflux, child development
  • Rahim Taghavi Razavizadeh, Kamiar Tavakkoli Tabassi*, Kazem Mohammad, Shabnam Mohammadi Pages 697-704
    Introduction
    Background
    Urinary lithiasis is the third most common disease of urinary system. Nowadays، Extra Corporeal Shockwave Lithotripsy (ESWL) is the treatment of choice for urinary lithiasis. Majority of patients experience pain during ESWL. Recently، The topical analgesic methods is more common than invasive procedures such as general anesthesia is more. Regarding the trivial complications of EMLA cream، we decided to evaluate its therapeutic effect on diminishing the pain during ESWL.
    Methods
    Patients were randomly divided into two groups. In the intervention group، EMLA cream and for the control group، ultrasound gel was used. EMLA cream was applied 45 minutes before ESWL to the patient''s flank. Supplemental doses of Fentanyl to control pain during lithotripsy were administered to patients. A rater، blind to the allocated groups، recorded pain scores based on the standard VAS scale. Data were analyzed using SPSS software and independent samples T-test.
    Results
    80 patients were examined. Our findings show that pain scores and medication dose of Fentanyl، received during ESWL، in EMLA group is less than the ultrasound gel group Age، sex، weight، BMI، size and location of stone has no effect on the pain scores.
    Conclusion
    Applying EMLA cream in patients، under ESWL، will reduce the pain scores and supplementary dose of Fentanyl during ESWL.
    Keywords: Pain, Kidney Calculi, Lithotripsy
  • Adel Ebrahimzadeh, Farzaneh Mohammadzadeh Rostami, Alireza Salimi Pages 705-710
    Introduction
    Fungi widely distributed in nature and the study of fungal toxins is important among the research topics. Due to importance of flour over the diet of Iranian people، the incidence of fungal contamination of flour was studied in Zahedan bakeries.
    Methods
    In this descriptive study، 113 bakeries were randomly selected from different regions in Zahedan. The samples of flour were cultured in order to identify fungal species with specific medium.
    Results
    Overall، 34 out of 113 samples had fungal contamination. The most common mycotoxins – producing fungi were Acremonium and Aspergillus fumigatus with 17. 64% and 14. 7% respectively.
    Conclusion
    According to the results of this study and since the bread is the staple of the Iranian people، health regulation and monitoring their implementation at all stages of production، distribution and storage of wheat and flour is recommended to the authorities in order to eliminate the fungal contamination and this seems to be imperative.
    Keywords: Fungi, Flour, Mycotoxins, Iran
  • Ehsan Bolvardi, Hamidreza Reihani, Elham Pishbin, Abdolrahim Sanei, Mohsen Ebrahimi Pages 711-718
    Introduction
    acute coronary syndrome (ACS) is a common cause of emergency visit. Early administration of aspirin is associated with decreased mortality rate. Thus، aspirin should be administrated immediately to the patient with suspected ACS. Emergency medical services (EMS) providers should be trained to respond to heart emergencies and become familiar with presentations and complications of ACS. In this study، the effect of two educational methods – lecture and demonstration – on EMS providers were compared.
    Methods
    A total of 30 EMS providers were enrolled in this interventional study. One group attended the lecture and classroom training and the second group was trained with demonstration in skill lab center. Ten days after the course، they were evaluated in dealing with ACS patients. EMS evaluation was according to patients transfer official forms. Data analyzed by SPSS software with chi-square test.
    Results
    Overall 410 patients with possible acute coronary syndrome who were transferred to Medical Center by EMS divided into 2 groups (243 and 167 patients). In the first group، patients received 32. 1% aspirin، 75. 3% nitroglycerin and 90. 1% oxygen while the second group received 49. 7 % aspirin، 58. 7% nitroglycerin and 90. 1% oxygen. In the first group، 43. 1% of 183 patients who had received nitroglycerin، also received aspirin. In the second group 67. 3% of 98 nitroglycerin received patients، had also received aspirin. None of the patients received Morphine، cardiac monitoring and ECG.
    Conclusion
    Findings showed 17. 6% increase in aspirin administration and other management practices (nitroglycerin and oxygen) in the second group. None of the patients received cardiac monitoring. EMS providers usually use less beneficial interventions such as IV line، nitroglycerin and oxygen.
    Keywords: Acute Coronary Syndrome, Emergency Medical Services, Aspirin
  • Seyed Alireza Sadjadi, Ali Akhondpour Manteghi, Peyman Hashemian Pages 719-726
    Introduction

    Because of the importance of learning disorders، and neurofeedback which is a relatively new method of treatment، the present study examined the effect of this method on treatment of learning disorders.

    Methods

    In this study، 28 third grade of primary school children according to psychiatric interview and academic records، mathematic scale، diagnosed learning disability were studied. One group (N = 14) received neurofeedback treatment and the other group (N = 14) was conducted with non- real neurofeedback treatment (sham). A total of 20 sessions took place for each child، and each session lasted 30 minutes for 10-12 weeks. Neurofeedback condition was as same as the sham group، except in the EEG activity which was not from patient. Both groups were matched for age، education، IQ، gender and severity of mathematics disorder.

    Results

    In comparison of the experimental and sham groups، the intervention effect was different between two groups and statistically significant (P<0. 05)، and in three times mesurment، the difference was significant (P<0. 01). Trend of changes in variable that was measured in three times، was linear (P<0. 05). The difference between pre-test and post-test was significant in boy´s group، but the difference was not significant for the girls.

    Conclusion

    The intervention effect in experimental group showed effective and it was maintained for one year after the treatment (P<0. 01). The difference was significant only in males.

    Keywords: Neurofeedback, Learning disorders, Third, grade elementary school
  • Farahnaz Sadoughi, Somayeh Nasiri, Mostafa Langarizadeh Pages 727-737
    Introduction
    Minimum Data Set (MDS) is an important first step in the development of health care information system، since it leads to improve the quality of perinatal health care، achieving to integrate information system and meet the information needs of Obstetricians and Gynecologists، and other health care providers to deliver accurate and timely data. The aim of this study was to understand the definition of perinatal MDS، history، necessity، importance، and the purpose of MDS.
    Methods
    This study was a review article based on Google Scholar، PubMed، Science Direct، EBSCO، SID and Iran medex database، and also accredited institutions in Australia، Canada، New zealand، America and England were searched. Finally 58 articles were selected and evaluated between 1986 to 2012.
    Results
    The literature review showed that the MDS was necessary for moving toward Electronic Health Record (EHR)، and the information exchange between different health centers. In many countries، the main purpose of MDS is perinatal health data comparisons and analysis and also statistical reporting، reduction of inequalities among pregnant women and babies، guarantee quality assurance. Reduction of perinatal mortality، health care planning and evaluation، research، clinical audit، teaching، health policy and resource allocation at the national level. Iran is in lack of perinatal national minimum data set.
    Conclusion
    Designing model for perinatal MDS has an important role in improving the quality of health information and community health indicators. Therefore، the implementation of a national MDS needs the experiences of the developed countries and customizing to the needs of the country، because it is an inevitable necessity.
    Keywords: Minimum Data Set, Perinatal, Health Information System
  • Mohammadsaeed Sasan, Saeed Basit Pages 738-743
    Introduction
    Exfoliative dermatitis (ED) is an inflammatory skin disease characterized by generalized (> 90%) erythema and scaling. ED is similar to Kawasaki in fever، rash، desquamation and conjunctivitis and redness of lips (sometimes). The patients: In the present study we report five children with ED. The interesting point is that one of the children had ED as the clinical presentation of Kawasaki.
    Conclusion
    History of medicine consumption، generalized lymphadenopathy، scaling at the first days of rash، generalized desquamation and normal ESR are in discriminating ED from Kawasaki.
    Keywords: Exfoliative dermatitis, Kawasaki, Erythroderma, Drug eruption