فهرست مطالب

Iranian Journal of Applied Linguistics
Volume:17 Issue: 1, Mar 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/08/17
  • تعداد عناوین: 7
|
  • احمد علی بابایی، مرجان مومن زاده، شیوا زارعی ابرقویی صفحه 1
    اگر چه نتایج مطالعات محققان نشان میدهد که یادگیری ویژگی های نحوی تعبیر ناپذیر برای فراگیران زبان دوم بسیار دشوار می باشد با این حال مطالعات کمی در زمینه فراگیری این گونه ویژگی ها انجام شده است. تحقیق حاضر بر آن شد تا تاثیر استفاده از دو روش بررسی مقابله ای و املاء-انشاء را بر یادگیری ضمیرهای تکرار- یک ویژگی نحوی تعبیر ناپذیر- توسط فاسی زبان فراگیر زبان انگلیسی مورد مطالعه قرار دهد. بدین منظور، 77 فراگیر مبتدی با پیشینه های زبانی مشابه انتخاب و به سه گروه تقسیم شدند: یک گروه شاهد و دو گروه آزمایش. قبل و بعد از تدریس از طریق دو روش مذکور یک تست تشخیص صحت گرامری و یک تست ترجمه که در مطالعه ی حاضر تهیه و روایی آن ارزیابی شد برگزارشد. نتایج تحلیل داده ها نشان داد که هر سه گروه پیشرفت قابل ملاحظه ای داشتند اما تفاوت معنا داری بین پیشرفت سه گروه مشاهده نشد. این بدین معنی ست که در معرض انگلیسی قرارگرفتن و نه روش تدریس میتواند در یادگیری ویژگی های تعبیر ناپذیرموثر باشد.
    کلیدواژگان: بررسی مقابله ای، ضمایر تکرار، ویژگیهای تعبیر ناپذیر، روش املاء، انشاء
  • ساسان بالغی زاده، عطیه مصون صفحه 25
    این مقاله گزارشی است از مطالعه ای که تاثیر خود ارزیابی بر هدف مداری زبان آموزان ایرانی را بررسی می کند. بدین منظور 57 زبان آموز در یک دوره ی هفت هفته ای شرکت نمودند. شرکت کنندگان به دو گروه شاهد و آزمایش تقسیم شدند. هردو گروه در آغاز و پایان دوره پرسشنامه ی هدف مداری را تکمیل نمودند. اما علی رغم آن تنها شرکت کنندگان در گروه آزمایش پرسشنامه ی خودارزیابی را هر دو هفته یک بار در طول ترم تکمیل می نمودند. داده ها از طریق تحلیل چندگانه کوواریانس بررسی گشتند. نتایج نشان داد که هدف مداری زبان آموزان در گروه آزمایش به طور چشمگیری افزایش یافت. این نتیجه بدین معناست که به کارگیری خودارزیابی تدریجی موجب تقویت هدف مداری زبان آموزان می گردد.
    کلیدواژگان: خود ارزیابی، هدف مداری، انگلیسی به عنوان زبان خارجی
  • سامان عبادی صفحه 49
    ارزشیابی پویا که ریشه در نظریه فرهنگی اجتماعی ویگوتسکی دارد بعنوان روشی نوین در ارزشیابی کلاسی از طریق مداخله به یادگیران کمک میکندتا از سطح عملکرد مستقل کنونی خود فراتر روند. در این مطالعه کیفی تحت وب، مداخله در ارزشیابی پویا و تاثیر ان بر روی الگو های گفتار درونی شرکت کنندگان مورد بررسی قرار گرفته است. همچنین نقش گفتار درونی به عنوان ابزار روانی و اجتماعی برای مداخله عملکرد و تفکر یادگیران در ارزشیابی پویایی تحت وب مورد کاوش قرار گرفته است. شرکت کنندگان در این تحقیق دو دانشجوی ایرانی به همراه دو بومی انگلیسی زبان بوده اند که به صورت شفاهی تعدادی داستان مصور را به صورت شفاهی روایت نموده اند و مورد ارزشیابی پویای تحت وب از طریق اسکایپ قرار گرفته اند. در مطالعه کنونی بعد از آنالیز تم های روایت های شفاهی که قبل و بعد از ارزشیابی پویا باز نویسی شده اند، طبقه بندی الگو های گفتار درونی ستخراج گردیده و از آن به عنوان معیار ارزیابی پیشرفت به سوی خود شکوفایی استفاده شده است. تعداد تکرار گفتار درونی یادگیران بر اساس طبق بندی مستخرج برای ارزیابی تغیرات احتمالی ناشی از مداخله ارزشیابی پویا گزارش و تفسیر شده اند. در ضمن تفاوت های الگوهای گفتار درونی یادگیران و بومیان در روایت شفاهی مورد بحث و بررسی قرار گرفته است. نتایج مطالعه نشان داده است که مداخله در کاهش تعداد گفتار درونی یادگیران بعد از ارزشیابی پویا موثر بوده که این خود اشاره به پیشرفت یادگیران به سوی خود شکوفایی در ارزشیابی پویا دارد. یافته های تحقیق همچنین به اهمیت گفتار درونی به عنوان ابزار مداخله ای در ارزشیابی پویا تاکید دارد که اشاره به تلاش یادگیران برای بدست گرفتن جهت و افزایش سطح ظرفیت کنونی یادگیری خود دارد.
    کلیدواژگان: گفتار درونی، ارزشیابی پویا، مداخله، نظریه فرهنگی اجتماعی
  • محمدرضا هاشمی، سعیده بهروزنیا، فاطمه محقق محجوبی صفحه 71
    باتوجه به اهمیت نقش تفکر انتقادی در موفقیت تحصیلی فراگیران و ارتباط آن با عوامل منجر به یادگیری نظیر توانایی استدلال، تحقیق حاضر عمدتا بدنبال بررسی ارتباط میان توانایی تفکر انتقادی فراگیران زبان انگلیسی و نمره نوشتار استدلالی آنها می باشد. همچنین این تحقیق به بررسی قابلیت پیش بینی نمرات نوشتار استدلالی دانشجویان براساس نمرات آنها در مقیاس تفکر انتقادی می پردازد. به علاوه، تاثیر جنسیت بر نمرات نوشتار استدلالی فراگیران ایرانی زبان انگلیسی بررسی شده است. در انجام این تحقیق، از پرسشنامه تفکر انتقادی (Watson-Glasor،2002) و نیز تکلیف انشای استدلالی استفاده شد و در تحقیق حاضر 178 فراگیر زبان انگلیسی از سه دانشگاه مشهد، ایران شرکت کردند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از مدل آماری SEM استفاده شد. نتایج حاکی از ارتباط مثبت میان توانایی تفکر انتقادی و نوشتار استدلالی بوده که نشانگر ارتباط معنادار و مثبت این دو متغیر بود. از میان اجزای تشکیل دهنده مقیاس تفکر انتقادی که می توانند در پیش بینی نمره نوشتار استدلالی فراگیران زبان انگلیسی موثر باشند، استنتاج، پنداشت و استدلال قویتر بودند و جنسیت تاثیر معناداری بر نمرات نوشتار استدلالی فراگیران زبان انگلیسی نداشت. نتایج و نکات حاصل از این تحقیق در بافت آموزش زبان انگلیسی مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: نوشتار استدلالی، تفکر انتقادی، دانشجویان زبان انگلیسی، جنسیت
  • منوچهر جعفری گوهر، مهری جلالی صفحه 93
    اهمیت داده های ورودی یکی از مواردی است که در زمینه ی فراگیری زبان دوم بسیار به آن پرداخته شده است. اما نوع و نحوه ارائه این اطلاعات به موارد بحث برانگیز در تحقیقاتی که زبان آموزی را در محیط های کلاسی بررسی کرده اند تبدیل شده است. بنابراین تحقیق حاضر کوشیده است اثر سه نوع متفاوت آموزش داده محور را بر دریافت و فراگیری ساختارهای سببی در زبان انگلیسی توسط زیان آموزان ایرانی مورد مطالعه قرار دهد. بدین منظور چهار کلاس شامل صدو پنج دانشجو به صورت تصادفی به چهار گروه آموزش پردازشی، درون دادهای متنی بسط داده شده، فعالیت های توجه برانگیزو کنترل تقسیم شدند. عملکرد گروه های آزمایش و کنترل در پیش تست، پس تست، و پس تست با تاخیر با استفاده از تستهای تفسیر و تولید جملات کوتاه سنجیده شد. همچنین از تست قضاوت دستوری برای اندازه گیری میزان دریافت ساختار مورد نظر استفاده شد. نتایج حاکی از عملکرد بهتر گروه آموزش پردازشی در تفسیر و تولید جملات سببی در پس تست و پس تست تاخیری بود. بر اساس این نتایج، گروه فعالیت های توجه برانگیز نتوانست اثر مثبت آموزش خود را بر روی تولید جملات سببی در پس تست با تاخیر حفظ کند و بسط درون دادهای متنی هیچگونه اثر کوتاه یا بلند مدتی در این زمینه نداشت. همچنین یافته ها نشان داد گروه آموزش پردازشی در دریافت ساختار هدف نیز از سایر گروه ها بهتر عمل کرده است. بنابراین می توان نتیجه گرفت آموزش پردازشی دربرگیرنده ی شاخص های روش های آموزشی تاکید بر فرم و معناست که در مقام مقایسه می تواند برای یادگیری نکات دستوری زبان انگلیسی از سایر روش های داده-محور ذکر شده موثرتر عمل کند.
    کلیدواژگان: فعالیتهای هدایت کننده توجه، تاکید بر فرم، پردازش داده ها، دریافت، آموزشی پردازشی، بسط درون دادهای متنی
  • خدیجه کریمی علویجه، سیده سوسن مرندی صفحه 119
    با وجود اینکه مواد آموزشی اینترنت محوربرای یادگیرندگان زبان انگلیسی به عنوان زبان خارجی/دوم محبوبیت فراگیر و رشد سریعی داشته اند اما به لحاظ احتمال دربرداشتن برنامه ی آموزشی پنهان به ندرت مورد بررسی قرار گرفته اند. در راستای پاسخ به این نیاز، پژوهش حاضر تعدادی از دروس سایت آموزشی «Englishcentral» را به طور تصادفی انتخاب نموده و به روش تحلیل انتقادی گفتمان مورد بررسی قرار داده است. به این منظور، پژوهشگران با تغییر و بسط برخی از عناصر شبکه کنشگران اجتماعی ون لیوون (2008) اقدام به توصیف و تبیین بازنمایی «ایران» در Englishcentralنموده اند. بررسی دقیق و دسته بندی موضوعی داده های پژوهش نشان داد که که کلیدواژه ی ایران در این برنامه به سه گروه از کنشگران اجتماعی اشاره می نماید: دولتمردان ایران، مردم ایران و دولتمردان و/یا مردم ایران. نحوه پیوندزنی و پیوندزدایی، فعال سازی و منفعل سازی و انسان نمایی و غیر انسان نمایی این کنشگران اجتماعی نتایج قابل توجهی به دست می دهد که وجود نوعی برنامه ی پنهان آموزشی را تایید می نماید. به طور کلی، نتایج این پژوهش حاکی از آن است که کنشگران اجتماعی ایرانی در Englishcentral که یک برنامه ی به اصطلاح آموزشی است به شکل نامطلوبی بازنمایی شده اند.
    کلیدواژگان: برنامه ی آموزشی پنهان، تحلیل انتقادی گفتمان، شبکه کنشگران اجتماعی ون لیوون، ایران، Englishcentral، آموزش زبان انگلیسی
  • ضیا تاج الدین، رسول محمدحسین پور صفحه 147
    بررسی تاریخچه آموزش و تحقیقات منظور شناسی زبان بینابینی نشان می دهد که فرایند فراگیری توانش منظور شناختی زبان دوم زبان آموزان کمتر مورد توجه واقع شده است و اکثر تحقیقات مرتبط با توانش منظور شناختی بر روی نتیجه نهایی فراگیری این توانش متمرکز شده اند. پژوهش حاضر به بررسی کیفی پیشرفت تکوینی دانش منظور شناختی کنش کلامی درخواست پرداخته است. در مجموع 140 زبان آموز مذکر و مونث به مدت هفت جلسه (هفته) از طریق فعالیت های آگاهی برانگیز به فراگیری کنش کلامی درخواست و شیوه های تعدیل درونن و بیرونی آن پرداختند. نتایج به دست آمده از طریق آزمون کتبی تکمیل گفتمان و پس از جلسات اول، سوم، پنجم و هفتم آموزش نشان داد که با گذشت زمان و پس از دریافت آموزش های متناسب، زبان آموزان در موقعیت هایی که جایگاه اجتماعی طرف مقابل و میزان بار تحمیلی درخواست مستلزم درخواست مودبانه بود، از درخواست های مستقیم و امری پرهیز کرده و عمدتا از راهبرد درخواست غیرمستقیم و مودبانه استفاده کردند. نتایج بررسی ها بیانگر این موضوع بود که با گذشت زمان تمرکز زبان آموزان از توجه صرف به دستور زبان انگلیسی به تدریج به سمت درک اهمیت منظور شناسی در فراگیری زبان انگلیسی معطوف شده است. نتایج این پژوهش دال بر آن است که فعالیت های آموزشی آگاهی برانگیز را می-توان برای افزایش آگاهی منظور شناختی اجتماعی زبان آموزان به کار گرفت. هم چنین، در مورد کنش کلامی درخواست، زبان آموزان باید از اهمیت مفاهیمی مانند جایگاه اجتماعی طرف مقابل، میزان بار تحمیلی درخواست، و نحوه تعدیل درون و برون ساختاری درخواست مطلع باشند.
    کلیدواژگان: کنش کلامی درخواست، تعدیل گر درونی، تعدیل گر بیرونی، پیشرفت تکوینی، فعالیت آگاهی برانگیز
|
  • Ahmad Alibabaee, Marjan Momenzadeh, Shiva Sadat Zarei Abarghoui Page 1
    Although uninterpretable features are claimed to be an area of difficulty for EFL learners, they are still one of the less explored areas of research in the field of L2 pedagogy. The present study sought to investigate the impacts of two techniques, namely contrastive analysis and dictogloss on EFL learners’ mastery of resumptive pronouns, an uninterpretable feature absent in English relative clauses but present in most Persian ones. To this end, 77 elementary EFL learners with similar background in English were selected and assigned to three groups: one control and two experimental. Before and after the instruction the participants were administered a 50-item Grammaticality Judgment test and a 20-item translation test which had been developed and validated for use in this study. The results showed that all three groups had significant progression after the treatments, but the comparison among the groups indicated no statistically significant difference. This may suggest that L2 exposure had a more important role in the participants’ performance than the instruction type (contrastive analysis and dictogloss). The findings seem to support the importance of exposure to such L2 structures over time and that instruction cannot always accelerate acquisition.
    Keywords: Dictogloss procedure, Contrastive analysis, Resumptive pronouns, Un, interpretable feature
  • Sasan Baleghizadeh, Atieh Masoun Page 25
    This paper reports on a study that investigated the effect of self-assessment on a group of English-as-a-foreign-language (EFL) students’ goal orientation. To this end, 57 EFL students participated in a seven-week course. The participants were divided into an experimental and a control group. At the beginning and at end of the semester, both groups completed a goal-orientation questionnaire. However, the participants in the experimental group completed a bi¬-weekly self-assessment questionnaire throughout the semester as well. The data were analyzed using a Multivariate Analysis of Covariance (MANCOVA). The findings revealed that the students’ learning goal orientation improved significantly in the experimental group. This suggests that practicing self-assessment on a formative basis boosts EFL students’ leaning goal orientation.
    Keywords: Self, assessment, Goal orientation, EFL
  • Saman Ebadi Page 49
    Theoretically framed within Vygotskyan sociocultural theory of mind (SCT), Dynamic assessment (DA) is a new approach to classroom assessment offering mediation to help learners perform beyond their level of independent functioning. As a web-based qualitative inquiry into the nature of mediation in DA and its impacts on the participants’ private speech patterns, this study explored the role of private speech as a social and psychological tool to mediate learner's thinking and performance in online DA. The subjects of the study were two Iranian university students along with two English native speakers orally narrating a series of picture stories and having weekly DA mediation with the researcher via Skype. In the present study, the student's private speech markers’ typology emerged out of thematic analysis of oral narratives transcribed before and after DA mediation and it was presented as a criterion to evaluate the learner's progression towards self-regulation. The frequency of occurrence of the learners’ private speech markers was reported and interpreted based on the emergent typology to evaluate the possible changes in their use as the result of DA mediation. Meanwhile, the differences between native speaker participants and the learners’ use of private speech markers in oral narratives were highlighted and discussed. The results of the study indicated that mediation was effective in reducing the number of private speech markers in the learner's narratives after mediation which reflects their progression towards self-regulation in online DA. The findings of the study highlight the importance of private speech as a mediating tool in DA which reflects learners’ struggle to take control of direction of learning and move beyond their current capabilities.
    Keywords: Private speech, DA, Mediation, Sociocultural theory
  • Mohammad Reza Hashemi, Saeedeh Behrooznia, Fatemeh Mohaghegh Mahjoobi Page 71
    Due to the potent role of critical thinking in learners’ academic success and its connection with factors conducive to learning such as argumentation ability, the present study seeks to primarily probe the correlation between Iranian EFL learners’ critical thinking ability and their argumentative writing achievement, and investigate the predictability of the students’ argumentative writing achievement based on their scores on critical thinking scale. Furthermore, the effect of gender on Iranian EFL learners’ argumentative writing achievement was investigated. In so doing, 'Watson-Glaser Critical Thinking Appraisal' (2002) as well as an argumentative writing assignment was employed, and the participants of the study included 178 EFL learners in three universities in Mashhad, Iran. Structure Equation Modeling (SEM) was utilized to analyze the data. The results substantiated the positive correlation between critical thinking ability and argumentative writing revealing that these two variables significantly and positively related to each other; among the predictors (subscales of the critical thinking) of argumentative writing, inference, assumptions, arguments were the stronger predictors. Finally, gender was not found to significantly affect Iranian EFL learners’ argumentative writing achievement. The conclusions and implications of this study are pointed out with reference to foreign language teaching context.
    Keywords: Argumentative writing, Critical thinking, EFL university students, Gender
  • Manoochehr Jafarigohar, Mehri Jalali Page 93
    The importance of input has been a broadly documented concept in the field of second or foreign language acquisition. However, kinds of input and ways of its presentation are among the controversial issues in L2 classroom research. Therefore, this study was designed to compare the effects of three kinds of input-based instruction on intake and acquisition of the English causative structures by Iranian EFL learners. A total of 105 university students in four intact classes were randomly assigned to four different conditions: processing instruction (PI), textual input enhancement (TE), consciousness-raising (C-R), and control (CO). A pretest/posttest (immediate and delayed) design was used, where participants’ ability to interpret and produce the target structure was assessed through administering a multiple choice interpretation test and a sentence-level production test. Moreover, a grammaticality judgment test was run to assess the amount of intake. Results revealed that learners in the PI group significantly outperformed learners in the other groups on both immediate/delayed production posttests. The findings also indicated that, C-R group could not retain the significant effect of instruction on delayed production posttest and TE tasks were not effective in improving the learners’ production of the target structure. Moreover, the PI group outperformed the other groups on grammaticality judgment test too. Based on these findings, we can conclude that PI which encompasses the most outstanding features of both focus on form and meaning instruction might be a more effective approach in helping EFL learners to acquire the target grammatical forms.
    Keywords: Consciousness, raising, Focus on Form, Input processing, Intake, Processing instruction, Textual input enhancement
  • Khadijeh Karimi Alavijeh, S. Susan Marandi Page 119
    Despite their widespread popularity and rapid growth, the Internet-mediated English educational materials for learners of English as a foreign/second language (FL/SL) have rarely been analyzed in terms of their potential hidden curriculum. Accordingly, the present study aims to address this need through conducting a CDA investigation into some lessons which are randomly selected from an English educational website called “Englishcentral.” Adapting, expanding, and adopting some elements of Van Leeuwen’s (2008) Social Actor Network, the researchers attempt to describe and explain the representation of “Iran” in Englishcentral. Investigating and thematizing the research data revealed that the keyword “Iran” was used in this website to refer to three groups of social actors, namely the Iranian government and officials, Iranian people, and Iranian people and/or government/officials. The way these social actors are associated and dissociated, activated and passivated, personalized and impersonalized creates remarkable findings which give support to the presence of particular hidden agenda in this program. In all, the results of this study reveal that the Iranian social actors are portrayed unfavorably in Englishcentral, which is an alleged English educational program.
    Keywords: Hidden Curriculum, Critical Discourse Analysis, Van Leeuwen's Social Actor Network, Iran, Englishcentral, English Language Teaching (ELT)
  • Zia Tajeddin, Rasoul Mohammad Hosseinpur Page 147
    An overview of pedagogical interventions in the field of interlanguage pragmatics reveals the under-exploration of the processes in which changes in learner's second language (L2) pragmatic competence are established and that most of these investigations have focused on the product or final outcome of the learner's pragmatic development (Bardovi-Harlig, 1999; Kasper, 1996; Vyatkina & Belz, 2006). This study aimed to provide a qualitative analysis of the microgenetic development of English as a foreign language (EFL) learner's pragmatic knowledge of request speech act. A total of 140 male and female participants received instruction on request strategy types and internal and external modification devices for seven sessions (weeks) through consciousness-raising (C-R) tasks. The data were collected after instructional sessions during the first, third, fifth, and seventh weeks through discourse completion tests (DCTs). The results indicated that, in the course of time, the participants stopped using direct request strategies and employed conventionally indirect strategies more frequently in situations involving high-status interlocutors and high-imposition requests. Moreover, as time progressed, the learners became more preoccupied with pragmatic appropriateness rather than grammatical correctness. The results of the study suggest that C-R instructional tasks offer an effective means of teaching pragmatics. Considering request speech act, learners should become conscious of the significance of concepts such as status and imposition as well as internal and external modification devices in request formulation.
    Keywords: Request head act, Internal modifier, External modifier, Microgenetic development, Consciousness, raising (C, R) task