فهرست مطالب

Pathobiology Reaearch - Volume:17 Issue: 3, 2014

Journal of Pathobiology Reaearch
Volume:17 Issue: 3, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/08/12
  • تعداد عناوین: 8
|
  • مریم زرکش، مهدی تقدسی، فریدون عزیزی، آزیتا زاده، وکیلی، مهدی هدایتی صفحات 1-21
    سرطان تیرویید شایع ترین بدخیمی غدد درون ریز در سرتاسر جهان محسوب می شود. این سرطان یا از سلول های فولیکول اپی تلیال طبقه بندی شده به اشکال سرطان با تمایز بالا (شامل سرطان های پاپیلاری و فولیکولر تیرویید، سرطان تیرویید با تمایز کم و آناپلازیک) یا از سلول های پارا- فولیکول تولید کننده کلسی تونین (مانند سرطان مدولاری تیرویید) مشتق می شود. اپی ژنتیک به مطالعه تغییرات وراثتی در بیان ژن اطلاق می شود که بدون تغییر الگوی توالی DNA اولیه رخ می دهد. شواهد رو به رشد نشان می دهد که تغییرات اپی ژنتیکی نقش مهمی را در این سرطان ایفا کرده و به همراه تغییرات ژنتیکی منجر به تومورزایی می شود. خاموش شدن اپی ژنتیکی ژن های اختصاصی دخیل در تمایز تیرویید، در تومورهای تیرویید شناسایی شده است. این تغییرات در ژن های سرکوب گر و همچنین ژن های پیش برنده تومور در اختلال رشد سلول های تیروییدی و سایر جوانب تومورزایی دخالت دارد. با این حال، در حال حاضر، هیچ درمان امیدبخشی برای سرطان تیرویید پیشرفته ای که به درمان با یدرادیواکتیو پاسخ نمی دهد، وجود ندارد. درمان های زیستی مورد هدف، برای درمان سرطان تیرویید پیشرفته بر اساس تشخیص جهش های اصلی انکوژن پیشنهاد شده است. در این مطالعه مروری، تغییرات اپی ژنتیکی رایج در انواع مختلف سرطان تیرویید، استراتژی های اپی ژنتیکی برای درمان این سرطان، داده های تجربی و آزمایش های بالینی را به ویژه با استفاده از مهار کننده های داستیلاز و داروهای دمتیله کننده مورد بحث قرار گرفته است.
    کلیدواژگان: سرطان تیرویید، اپی ژنتیک، درمان
  • بابک بخشی نژاد، محمد خلج کندری، سعیده قیاسوند، مجید صادقی زاده صفحات 25-37
    هدف
    در سال های اخیر توجه ویژه ای به کتابخانه های نمایش فاژی به عنوان ابزارهایی برای شناسایی و جداسازی مولکول های دارویی (با خواص تشخیصی و درمانی) شده است. کتابخانه های پپتیدی یکی از مهم ترین و پرکاربردترین انواع کتابخانه های نمایش فاژی هستند. هدف از انجام پژوهش حاضر غربالگری کتابخانه نمایش فاژی پپتیدی Ph.D.TM-7 از طریق فرآیند بیوپنینگ برای شناسایی لیگاندهای پپتیدی متصل شونده به سلول های SW480 (آدنوکارسینومای روده انسانی) بود.
    مواد و روش ها
    سه دور بیوپنینگ روی سلول SW480 به عنوان سلول هدف و سلول های فیبروبلاست نرمال انسانی، آدنوکارسینومای معده انسانی، کارسینومای سلول های سنگفرشی مری انسانی و کارسینومای کبد انسانی به عنوان سلول های شاهد انجام شد. سپس با انجام plaque-PCR روی پلاک های به دست آمده از دور آخر بیوپنینگ قسمتی از ژنوم فاژهای متصل شونده به سلول SW480 که کد کننده پپتید نمایش یافته است، تکثیر و در گام بعد DNA تکثیرشده تعیین توالی شد. از نرم افزارهای بیوانفورماتیکی برای شناسایی توالی پپتیدهای متصل شونده به سلول هدف و نیز بررسی برخی ویژگی های توالی های مزبور استفاده شد.
    نتایج
    بیوپنینگ کتابخانه فاژی منجر به غنی سازی تعدادی پپتید شد که از بین آن ها توالی پپتیدی HAMRAQP دارای بیشترین فراوانی بود. بررسی بیوانفورماتیکی توالی های به دست آمده نشان داد که هیچ یک از آن ها جزء توالی های غیرمرتبط با هدف نیستند.
    نتیجه گیری
    از پپتیدهای شناسایی شده، به ویژه توالی های پپتیدی با فراوانی بالا، به علت برخورداری از قابلیت اتصال اختصاصی به سلول SW480 می توان برای هدایت هدفمند ژن و دارو به سلول های بدخیم روده استفاده نمود.
    کلیدواژگان: نمایش فاژی، کتابخانه فاژی، بیوپنینگ، پپتید، سرطان روده
  • مینا زمانی، مجید صادقی زاده، مهرداد بهمنش صفحات 41-54
    هدف
    گلیوبلاستوما یک تومور تهاجمی از سیستم عصبی مرکزی است. درمان اپی ژنتیکی سرطان برای برگرداندن برخی از نواقص سرطان به دلیل قابلیت برگشت پذیری تغییرات اپی ژنتیک، بالقوه مفید است. MEG3 یک lncRNA است که در بسیاری از بافت های طبیعی بیان می شود. متیلاسیون ناحیه پروموتری آن منجر به کاهش بیان این ژن در گلیوبلاستوما می شود. ترکیبات غذایی زیست فعال شامل کورکومین توانایی بالایی در تغییر متیلاسیونDNA دارد. در این مطالعه نقش اپی ژنتیکی کورکومین دندروزومی یا نانوکورکومین در افزایش بیان MEG3 بررسی شد.
    مواد و روش ها
    در بررسی حاضر ورود نانوکورکومین به سلول های U87MG با استفاده از خاصیت ذاتی فلورسانس کورکومین بررسی شد. سپس آزمون MTT به منظور ارزیابی اثر دندروزوم و نانوکورکومین روی زیست مانایی سلول انجام شد. توانایی نانوکورکومین برای تقویت بیان MEG3 با اثر روی تنظیم متیلاسیون DNA، با مطالعه بیان نسبی MEG3 و DNA متیل ترانسفرازها شامل DNA متیل ترانسفراز 1، A3 و B3 توسط PCR کمی و نیمه کمی ارزیابی شد.
    نتایج
    ورود نانوکورکومین به سلول های U87MG نشان داده شد. نانوکورکومین به طور معنی داری در حالت وابسته به غلظت و زمان مسبب مرگ سلول های U87MG شد، هرچند دندروزوم اثر سمی معنی داری روی سلول ها در طیف غلظت آزمایش شده نشان نداد. داده های حاصل از سنجش نسبی بیان ژن ها نشان دهنده افزایش بیان ژن MEG3 و کاهش بیان DNA متیل ترانسفراز B3 (05/0P<) و عدم تغییر بیان معنی دار DNA متیل ترانسفراز 1، A3 در U87MG بود.
    نتیجه گیری
    اطلاعات حاصل از مطالعه نشان می دهد نانوکورکومین ژن های مهارگر تومور که به طور اپی ژنتیکی خفته است را از طریقی مبهم بیدار می کند. به هر حال رخداد هیپومتیلاسیون به دنبال کاهش بیان DNA متیل ترانسفراز یا فعال سازی دمتیلاسیون DNA در این سلول ها رخ می دهد و پس از آن ژن های مهارگر توموری چونMEG3 یک تنظیم کننده رشد سلولی افزایش بیان می یابد؛ بنابراین نانوکورکومین ویژگی های مفیدی در درمان اپی ژنتیکی گلیوبلاستوما دارد.
    کلیدواژگان: گلیوبلاستوما، کورکومین دندروزومی، اپی ژنتیک، MEG3، DNA متیل ترانسفراز
  • ندا سلیمانی، اشرف محبتی مبارز *، امید تیمورنژاد، کتایون برهانی صفحات 57-65
    هدف

    سرطان سینه از علل عمده مرگ و میر زنان در سراسر جهان است. درمان های دارویی متعارف با استفاده از داروهای سیتوتوکسیک دارای سطح بالایی از عوارض جانبی برای بیمار است. امروزه محققین به دنبال درمان جایگزین با آثار جانبی کم و حداکثر بهره وری هستند. oipA یکی از مهم ترین پروتئین های غشای خارجی هلیکوباکتر پیلوری است. هدف این مطالعه بررسی اثر توکسیسیتی پروتئین نوترکیب غشای خارجی التهاب ی(oipA) هلیکوباکتر پیلوری بر رده سلولی سرطانی سینه در شرایط آزمایشگاهی است.

    مواد و روش ها

    بیان و تخلیص پروتئین نوترکیب OipA با استفاده از ستون نیکل انجام شد. از واکنش آنتی بادی پلی کلونال ضد پیکره هلیکوباکتر پیلوری با باندهای پروتئینی برای اثبات حضور پروتئین استفاده شد. سلول های سرطانی سینه 4T1 با غلظت های مختلف پروتئین تیمار شد. میزان بقای سلولی با آزمون MTT سنجیده شد.

    نتایج

    واکاوی SDS-PAGE بیان پروتئین را تایید کرد. اندازه پروتئین بیان شده 34000 دالتون بود. نتایج آزمون MTT در زمان 24 ساعت نشان داد که پروتئین OipA در غلظت 250 میکروگرم/ میلی لیتر روی سلول های سرطانی سینه 4T1 دارای اثر سیتوتوکسیک است.

    نتیجه گیری

    در این مطالعه اثر توکسیک پروتئین OipA مشاهده شد. OipA به طور مستقیم بر سلول های سرطانی سینه اثر توکسیک دارد. این پروتئین ممکن است به عنوان یک ابزار جدید برای راه کار های درمانی در آینده برای درمان سرطان مطرح باشد.

    کلیدواژگان: سلول های 4T1، بقای سلولی، پروتئین نوترکیب غشای خارجی التهابی، سرطان سینه
  • فاطمه طاهری، سیده زهرا بطحایی *، محبوبه اشرافی، الهام قاسمی صفحات 67-79
    هدف

    کروسین کاروتنویید استخراج شده از زعفران است که دارای خواص درمانی بسیاری از جمله آثار آنتی اکسیدانی است. ترکیبات آنتی اکسیدان از جمله کاروتنوییدها ممکن است در دزهای بالا به عنوان پیش اکسیدان عمل کند و باعث تخریب بافت ها شود که در این شرایط مهم ترین سیستم های دفاع آنتی اکسیدانی در کبد وارد عمل می شود تا از آسیب بافت ها ممانعت به عمل آورد. در این مطالعه آثار سمی احتمالی کروسین بر کبد رت طبیعی بررسی شد.

    مواد و روش ها

    رت های طبیعی به طور تصادفی به 4 گروه تقسیم شدند. به گروه 1 (کنترل)، نرمال سالین و به گروه های 2-4 به ترتیب کروسین با دزهای50، 100 و 200 میلی گرم بر کیلوگرم هفته ای یک بار به مدت 4 هفته به صورت داخل صفاقی تزریق شد. رت ها یک هفته بعد از آخرین تزریق کشته شدند. پارامترهای بیوشیمیایی آلانین آمینوترانسفراز، آسپارتات آمینوترانسفراز، آلکالین فسفاتاز، اوره، اسیداوریک و کراتینین در سرم و میزان گلوتاتیون احیا، فعالیت آنزیم های کاتالاز، سوپراکسید دیسموتاز و گلوتاتیون پراکسیداز و میزان اکسید شدن پروتئین ها و لیپیدها با اندازه گیری میزان گروه های کربونیل و مالون دی آلدیید در کبد ارزیابی شد. نمونه های کبد از نظر هیستوپاتولوژی نیز بررسی شد.

    نتایج

    کروسین با دزهای مختلف مورد استفاده در درمان بیماری ها بررسی شد. هیچ گونه تغییر معنی داری در پارامترهای بیوشیمیایی سرم، گلوتاتیون احیا، مالون دی آلدیید، گروه های کربونیل پروتئین ها و فعالیت آنزیم های کاتالاز و سوپراکسید دیسموتاز در بافت کبد ایجاد نشد. همچنین هیچ تغییر بافتی در کبد مشاهده نشد. تنها دز 200 میلی گرم بر کیلوگرم باعث اندکی کاهش در فعالیت گلوتاتیون پراکسیداز شد که شاید در درازمدت جبران شود.

    نتیجه گیری

    کروسین در دزهای مورد استفاده هیچ اثر سمی بر کبد رت نداشت.

    کلیدواژگان: کروسین، زعفران، سمیت کبدی، سیستم دفاع آنتی اکسیدانی، پیش اکسیدان
  • مژگان عطایی کچویی، جواد نداف، محمد تقی اکبری، مرتضی عطری، جاسک مجسکی، یاسر ریاض الحسینی، مسعود گرشاسبی صفحات 81-91
    هدف
    از زمان شناسایی دو ژن پرنفوذ BRCA1/2 با وراثت بارز در دهه 1990 تاکنون ژن های مختلفی شناسایی شده است که در مجموع حدود 25 درصد اساس ژنتیکی سرطان پستان ارثی را توضیح می دهد و حداقل 75 درصد آن همچنان ناشناخته باقی مانده است. هدف از انجام این مطالعه بررسی وجود یا عدم وجود الگوی وراثتی مغلوب در این بیماری هتروژن است که احتمال وجود آن توسط برخی از محققین مطرح شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه از روش توالی یابی اگزوم که جدیدترین روش مورد استفاده در شناسایی اساس ژنتیکی بیماری ها است استفاده شد. همچنین نتایج توالی یابی اگزوم با روش توالی یابی سنگر تایید شد.
    نتایج
    در بررسی حاضر هیچ گونه جهش هموزیگوتی در خانواده مورد بررسی شناسایی نشد اما یک حذف 4 جفت بازی منجر به جهش تغییر چارچوب به صورت هتروزیگوت در اگزون 11 ژن BRCA2 و همچنین یک چند شکلی تک نوکلئوتیدی هتروزیگوت در اگزون 9 ژن STK11 در خانواده مورد نظر تشخیص داده شد.
    نتیجه گیری
    واریاسیون rs80359352 که در این خانواده شناسایی شد یکی از جهش های بیماری زای شایع در ژن BRCA2 است که در پایگاه اطلاعاتی BIC گزارش شده است و قبلا در گروه های نژادی مختلف از جمله قفقازی، هیسپانیک و چینی مشاهده شده است و از طریق این مطالعه برای اولین بار وجود آن در جمعیت ایرانی و تفکیک آن در سرطان پستان ارثی گزارش می شود.
    کلیدواژگان: سرطان پستان ارثی، توالی یابی اگزوم، BRCA2، rs80359352، STK11
  • سعیده نوری، منصوره موحدین، زهره مظاهری صفحات 93-105
    هدف
    افزایش سن به عنوان یک عامل اکسیداتیو روی ناباروری مردان تاثیر دارد. در این پژوهش آثار افزایش سن بر پارامترهای اسپرم، آنتی اکسیدان های محلول در آب و گونه های آزاد اکسیژن داخل اسپرمی و میزان به وجود آمدن بلاستوسیست ها متعاقب لقاح آزمایشگاهی در موش نر مسن در مقایسه با موش جوان ارزیابی شد.
    مواد و روش ها
    5 سر موش نر مسن 10-12 ماهه و 5 موش نر بالغ جوان 2-3 ماهه نژاد NMRI انتخاب شدند. در این مطالعه پارامترهای اسپرم، میزان گونه های آزاد اکسیژن، آنتی اکسیدان های محلول در آب و میزان لقاح آزمایشگاهی در دو گروه ارزیابی شد. نتایج به وسیله آزمون های تی مستقل و مجذور کای بررسی شد. بین میانگین غلظت آنتی اکسیدان های محلول در آب و میانگین بازتابش فلورسنت گونه های آزاد اکسیژن نیز آزمون همبستگی انجام شد.
    نتایج
    کاهش معنی داری (05/0P≤) در تعداد، حرکت پیشرونده و شکل طبیعی اسپرم در گروه مسن نسبت به گروه جوان مشاهده شد. بین دو گروه تفاوت معنی داری در میزان درصد لقاح آزمایشگاهی و تشکیل بلاستوسیست، سطح گونه های آزاد اکسیژن و آنتی اکسیدان های محلول در آب موجود در اسپرم مشاهده نشد. بین میانگین غلظت آنتی اکسیدان های محلول در آب و میانگین بازتابش فلورسنت گونه های آزاد اکسیژن در هر دو گروه مسن و جوان رابطه معنی دار (01/0P≤)، معکوس و خطی بود.
    نتیجه گیری
    پیری سبب کاهش معنی دار در تعداد، تحرک پیشرونده و درصد زنده مانی اسپرم می شود. در موش مسن و جوان، افزایش سطح آنتی اکسیدان های محلول در آب با کاهش سطح اکسیدان ها همراه است. به علاوه؛ سن موش نر نمی تواند بر میزان درصد لقاح آزمایشگاهی و بلاستوسیت های حاصل از تکوین این جنین ها موثر باشد.
    کلیدواژگان: اسپرم، افزایش سن، لقاح آزمایشگاهی، گونه های آزاد اکسیژن، آنتی اکسیدان
  • مهشید ملکوتیان، فاطمه میرزاده آزاد، پریسا نائلی، یوسف فوعانی، سیدجواد مولی * صفحات 105-118
    هدف

    گروه جدیدی از ژن های شناخته شده در ژنوم انسان RNAهای غیرکدکننده بلند (lncRNA) است که از بخش وسیعی از ژنوم یوکاریوت ها رونویسی شده و در تنظیم فرآیند های متنوع زیستی از جمله پرتوانی سلول های بنیادی و نورون زایی دخالت دارد. بررسی های جدید نشان دهنده نقش تشدید کنندگی lncRNA ها بر بیان ژن های مجاورشان است. Oct-4 یک عامل کلیدی در خودبازسازی و حفظ حالت پرتوانی در سلول های بنیادی جنینی و سلول های کارسینومای جنینی است. این عامل نقش مهمی در حفظ حالت تمایز نیافته سلول های بنیادی ایفا می کند و بیان آن باید به دقت در این سلول ها تنظیم شود، چرا که بیان خیلی بالا و خیلی پایین آن باعث تمایز سلول ها می شود.

    مواد و روش ها

    RNA غیر کدکننده بلند PSORS1C3 دقیقا در بالادست Oct4 قرار گرفته است و احتمالا نقش تنظیمی روی آن دارد. اما تاکنون الگوی بیانی این lncRNA در سلول های بنیادی و سرطانی بررسی نشده است، در این پژوهش بیان PSORS1C3 در 23 دودمان سلولی از طریق واکنش RT-PCR بررسی شد.

    نتایج

    یافته های ما نشانگر بیان متفاوت این RNA غیر کد کننده بلند در سلول های بنیادی جنینی (NT2) و دودمان های سلولی سرطانی است. علاوه بر بیان PSORS1C3 در سلول های پرتوان، بیان این ژن در تعداد معدودی از رده های سلولی جدا شده از تومورهای معده ((AGS، کارسینومای مثانه (5637)، آدنوکارسینومای کولورکتال (Ht-29)، کارسینومای سلول های هپاتوسیت (HepG2) و آدنوکارسینومای پروستات (PC3) تایید شد.

    نتیجه گیری

    این پژوهش توانست برای اولین بار بیان این lncRNA را در سلول های سرطانی و سلول های بنیادی نشان دهد.

    کلیدواژگان: PSORS1C3، IncRNA، OCT4، سرطان، سلول بنیادی
|
  • Maryam Zarkesh, Mahdi Taghaddosi, Fereidoun Azizi, Azita Zadeh-Vakili, Mehdi Hedayati Pages 1-21
    Thyroid cancer، the most common endocrine malignancy worldwide، originates from follicular epithelial cells. It is classified as a well-differentiated thyroid carcinoma (WDTC)، which includes both follicular (FTC) and papillary types (PTC)، poorly differentiated thyroid carcinomas (PDTC)، anaplastic thyroid carcinoma (ATC)، and/or arising from para-follicular calcitonin producing cells involve medullary thyroid carcinoma (MTC [ss1]). “Epigenetic” refers to the study of heritable changes in gene expression that occur without any alteration in the pattern of the primary DNA sequence. Growing evidence shows that epigenetic changes play important roles in thyroid carcinomas and، together with genetic changes، lead to tumorigenesis. Epigenetic silencing of various genes specific for thyroid differentiation have been detected in thyroid tumors. These changes in tumor-promoting and tumor-suppressor genes also contribute to the dysregulation of thyrocyte growth and other aspects of tumorigenesis. However، at present، no promising treatment is available for advanced thyroid cancer، which is unresponsive to radioiodine. Biologically targeted therapies for advanced thyroid carcinomas have been proposed based on the recognition of main oncogenic mutations. In this review we discuss the most frequent epigenetic variations in different types of thyroid cancer، epigenetic strategies for treating this carcinoma، and experimental data and clinical trials، particularly those that use deacetylase inhibitors and demethylating agents.
    Keywords: Thyroid carcinoma, Epigenetic, Therapy
  • Babak Bakhshinejad, Mohammad Khalaj, Kondori, Saeedeh Ghiasvand Ghiasvand, Majid Sadeghizadeh Pages 25-37
    Objective
    Recently، phage display libraries have received enormous attention for identification and isolation of pharmaceutical molecules with diagnostic and therapeutic properties. Peptide libraries are known as one of the most important and widely used types of phage display libraries. In the current study، we aimed to screen the Ph. D. TM-7 phage display peptide library through biopanning for the identification of human colon adenocarcinoma-binding peptide ligands.
    Methods
    Three rounds of biopanning were performed on SW480 as the target cell and fibroblast (HF-SF-PI3)، AGS، KYSE-30 and Huh-7 as control cells. The displayed peptide-encoding regions in the genome of SW480-binding phages obtained from the final round of panning were amplified by plaque-PCR and subsequently sequenced. Bioinformatic tools were used to determine the sequence of target cell-binding peptides and further characterization of these peptides.
    Results
    Biopanning of the phage library led to the enrichment of several peptides among which the peptide with “HAMRAQP” was the most dominant. Bioinformatic analysis of the isolated peptides indicated that they are not target unrelated peptides (TUP).
    Conclusion
    The peptides، in particular those with the highest frequency، due to having the capability of specific binding to SW480 cells represent the potential for use in targeting of therapeutic genes and drugs to colon cancer cells.
    Keywords: Phage display, Phage library, Biopanning, Peptide, Colon cancer
  • Mina Zamani, Majid Sadeghizadeh, Mehrdad Behmanesh Pages 41-54
    Objective
    Glioblastoma is an invasive tumor of the central nervous system. Epigenetic therapy of cancer is potentially very useful in reversing some of cancer defects due to reversibility of epigenetic alterations. MEG3 is a tumor suppressor long non-coding RNA (lncRNA) that expresses in the majority of normal tissues. Methylation of the MEG3 promoter region elicits a decrease in its expression in glioblastoma cells. Bioactive nutrients including curcumin offer great potential in altering DNA methylation status. Herein، we aim to investigate the epigenetic-based role of dendrosomal-curcumin (DNC) in upregulation of MEG3 expression in glioblastoma cells.
    Methods
    We evaluated DNC entrance to U87MG cells with the use of the fluorescent characteristics of curcumin. Next we performed the MTT assay to evaluate DNC and dendrosome effects on cell viability. The ability of DNC to boost expression of MEG3 in DNA methylation regulation was accomplished by a study of the relative expressions of MEG3 and DNA methylation regulator enzymes، DNA methyltransferases (DNMT1، DNMT3A and 3B) using semi-quantitative and quantitative PCR.
    Results
    We observed the entrance of DNC into U87MG cells. DNC significantly caused U87MG cell death in a time and dose-dependent manner. However dendrosome did not show any toxic effect on this cell line. Data acquired from gene expression assays determined that DNC upregulated MEG3 expression (P<0. 05) and downregulated DNMT3B expression (P<0. 05). There was no significant effect on DNMT1، 3A expression in U87MG cells.
    Conclusion
    The data showed that DNC could awaken epigenetically silenced tumor suppressor genes through an ambiguous route in glioblastoma cells. Notwithstanding، DNA hypomethylation has occurred by downregulation of DNMTs، inactive DNA demethylation and or active demethylation، subsequently tumor suppressor genes such as MEG3 a cell growth regulator overexpressed. We concluded that DNC has useful characteristics in epigenetic therapy of glioblastoma.
    Keywords: Glioblastoma, DNC, Epigenetic, MEG3, DNMT
  • Neda Soleimani, Ashraf Mohabati Mobarez, Omid Teymournejad, Katayon Borhani Pages 57-65
    Objective

    Breast cancer is one of the leading causes of death in women worldwide. Conventional treatments use cytotoxic drugs which have high numbers of side effects. Currently pharmacologists are searching for novel drugs with fewer side effects and maximum efficiency as breast cancer treatment. The aim of the current study is to clarify the cytotoxicity effect of the recombinant outer membrane inflammatory protein (oipA) of Helicobacter pylori (H. pylori) on a breast cancer cell line.

    Methods

    We purified recombinant H. pylori oipA by Ni–NTA affinity chromatography. Breast cancer cells (4T1) were treated with different concentrations of recombinant oipA for various lengths of time. Cell viability was evaluated by the viability assay (MTT test).

    Results

    SDS-PAGE analysis showed the expression of an approximately 34000 dalton protein. Statistical analysis showed oipA toxic effects on 4T1 cells at a concentration of 250 µg/ml after 24 h.

    Conclusion

    These findings suggested that oipA had a direct toxic effect on a breast cancer cell line (4T1) in vitro. The oipA protein might be a new tool for future therapeutic strategies in cancer immunotherapy.

    Keywords: 4T1 cell, Viability, Outer inammatory protein A, Breast cancer
  • Fatemeh Taheri, S. Zahra Bathaie, Mahboobe Ashrafi, Elham Ghasemi Pages 67-79
    Objective

    Crocin، the carotenoid isolated from saffron، has numerous medicinal properties which include anticancer and antioxidant activities. Some antioxidants، such as carotenoids، can act as pro-oxidants at higher dosages and therefore induce tissue damage. In this situation antioxidant defense systems in the liver activate to prevent tissue damage. This study investigates the possible toxic effects of crocin on the liver of normal rats.

    Methods

    Normal rats were randomly divided into four groups. Group 1 was treated with normal saline as the control and groups 2 to 4 were treated different doses of 50، 100 and 200 mg/kg crocin intraperitoneally once a week for four weeks. Animals were killed one week after the last injection. Serum profile of the rats that included ALT، AST، ALP، urea، uric acid and creatinine، as well as the activity of antioxidant enzymes (SOD، CAT and GPx)، GSH content، and lipid and protein oxidation by measurement of MDA and protein carbonyl levels were assessed in the liver. In addition، we conducted histopathological examinations of the liver specimens. esults: We studied different crocin concentrations that have been used to treat various diseases. There were no significant changes in serum parameters، GSH، MDA، protein carbonyls and activities of CAT and SOD at the different crocin concentrations. Histopathological examination did not show any changes in the liver. Only the higher dose (200 mg/kg) decreased GPx activity which might be reversible over the long-term.

    Conclusion

    Crocin، at the studied doses showed no toxic effects on the rat liver.

    Keywords: Crocin, Saffron, Hepatic toxicity, Antioxidant defense system, Pro, oxidant
  • Mojgan Ataei-Kachouei, Javad Nadaf, Mohammad Taghi Akbari, Morteza Atri, Jacek Majewski, Yasser Riazalhosseini, Masoud Garshasbi Pages 81-91
    Objective
    Since the identification of the two highly penetrant dominantly inherited genes، BRCA1/2، in the 1990s، a number of other genes have been identified which account for approximately 25% of the genetic basis for hereditary breast cancer. At least 75% are unidentified. The goal of this study is to investigate the presence or absence of a recessive pattern of inheritance in this heterogeneous disease whose possibility has been previously discussed by researchers.
    Methods
    In this study we used exome sequencing as the most recent approach for identification of the genetic basis of any disease. The results of exome sequencing were confirmed by Sanger sequencing.
    Results
    Although we did not find any homozygous mutation in this family، however a heterozygous 4bp deletion that led to a frame shift mutation was identified in exon 11 of the BRCA2 gene. Also identified was a heterozygous single nucleotide polymorphism in exon 9 of the STK11 gene.
    Conclusion
    The rs80359352 variation identified in this family is one of the frequent pathogenic mutations in the BRCA2 gene that has been reported in the BIC database. This variation has been previously observed in other ethnic populations such as Caucasians، Hispanics and the Chinese. In this study، for the first time، we report this mutation in Iranian population and its segregation in hereditary breast cancer.
    Keywords: Hereditary breast cancer, Exome sequencing, BRCA2, rs80359352, STK11
  • Saeideh Nouri, Mansoureh Movahedin, Zohreh Mazaheri Pages 93-105
    Objective
    Oxidative stress as a consequence of aging can induce infertility in males. In this study، we have investigated the effects of aging on sperm parameters، intra-spermatic water soluble antioxidants، reactive oxygen species (ROS)، and in vitro blastocyst formation.
    Methods
    We chose 5 older NMRI male mice (10-12 months) and 5 younger NMRI male mice (2-3 months). Sperm parameters، ROS، soluble antioxidants level and in vitro fertilization rate were assessed in both groups. The results were analyzed by the independent sample and chi square tests. A correlation test was performed between ROS generation and soluble antioxidant levels.
    Results
    Our data showed a significant decrease (P≤ 0. 05) between sperm count، progressive motility and normal morphology. There was no significant difference in percent rate of in vitro fertilization، blastocyst formation rate، ROS and water soluble antioxidant levels between the two groups. We observed a significant difference (P≤0. 01)، linear and inverted relation between both groups in terms of ROS and water soluble antioxidant levels.
    Conclusion
    Aging causes a significant decrease in sperm count، progressive motility and normal morphology. The relationship between intra-spermatic oxidant and anti-oxidants is significant، linear and inverted in both young and aging mice. Thus، high levels of water soluble antioxidants are followed by decreased ROS levels. This study has shown that age of the male mouse did not affect the percent rate of in vitro fertilization and blastocyst formation.
    Keywords: Sperm, Aging, ROS, IVF, Antioxidant
  • Mahshid Malakoutian, Fatemeh Mirzadeh, Azad, Parisa Naeli, Yousef Foaani, Seyed Javad Mowla Pages 105-118
    Objectives

    Long non-coding RNAs (lncRNAs)، a vast class of recently discovered non-coding genes in the human genome، have been implicated in the regulation of several biological processes، including the maintenance of stem cell pluripotency and neurogenesis. New evidences have emerged that some long IncRNAs act as enhancers for their neighboring genes. Oct4، also known as POU5F1 and Oct3/4، functions as a master regulator in maintaining the properties of pluripotency and self-renewal of embryonic stem (ES) cells and embryonal carcinoma (EC) cells. Oct-4 expression must be tightly regulated; too much or too little expression can lead to cell differentiation.

    Methods

    PSORS1C3، an IncRNA، is located upstream of the Oct4 gene. This IncRNA could potentially impact the level of Oct4 expression. Here، we have investigated potential expression of PSORS1C3 on 23 different human pluripotent and cancer cell lines by means of RT-PCR.

    Results

    Our results revealed a noticeable expression of PSORS1C3 both in a well-known pluripotent cell line (NTera2/NT2) and five different cancer cell lines (AGS، 5637، Ht-29، HepG2 and PC3).

    Conclusion

    We detected the expression of PSORS1C3 for the first time in both cancer cell lines and stem cells.

    Keywords: PSORS1C3, lncRNA, OCT4, Cancer, Stem cell