فهرست مطالب

فصلنامه روانشناسی تربیتی
سال دهم شماره 31 (بهار 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/04/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • ایرج اعتمادفر*، اسماعیل زارعی زوارکی، عباس عباس پور صفحه 1
    پژوهش حاضر با هدف بررسی میزان تاثیر منتورینگ تلفیقی به عنوان یک راهبرد آموزش و توسعه بر میزان یادگیری و یادداری مدیران میانی شرکت ایران خودرو دیزل انجام شد. این پژوهش به صورت آزمایشی با طرح پیش آزمون- پس آزمون با گروه کنترل انجام شد. بدین منظور 40 نفر به عنوان مدیر میانی از بین روسای کل شرکت به عنوان آزمودنی های پژوهش انتخاب شدند و به طور تصادفی در دو گروه 20 نفره در قالب گروه آزمایش و گروه کنترل قرار گرفتند. پیش از مداخله آزمایشی، گروه های آزمایش و کنترل توسط پیش آزمون که برگردان بومی سازی شده از آزمون حل مسئله موسسه مکنزی می باشد، مورد ارزیابی قرار گرفتند. گروه آزمایش به مدت 5 ماه در برنامه منتورینگ تلفیقی شرکت کردند در حالی که گروه کنترل در یک دوره آموزشی حضوری مرسوم با محتوای مشابه آنچه که در برنامه منتورینگ در حال پیگیری بود، شرکت کردند. در پایان گروه های آزمایش و کنترل در پس آزمون شرکت کردند و بعد از 2 ماه در همان آزمون جهت اندازه گیری میزان یادداری شرکت نمودند. داده ها با استفاده از تحلیل کوواریانس چند متغیری(منکووا) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت. نتایج این پژوهش نشان داد که منتورینگ تلفیقی در میزان یادگیری یادداری با (05/0p<) تاثیر معناداری داشته است. نتایج این مطالعه نشان داد که در زمینه توسعه شایستگی های مدیران که مستلزم یادگیری در سطوح بالاست، منتورینگ تلفیقی در مقایسه با آموزش های مرسوم ضمن خدمت، بر یادگیری و یادداری بیشتری منجر می شود.
    کلیدواژگان: منتورینگ، منتورینگ تلفیقی، منتورینگ الکترونیکی، دانش راهبردی، شاگردی شناختی
  • علی جلالی دیزجی* صفحه 25
    آموزش دانشگاهی از الزامات رشته کتابداری و اطلاع رسانی برای تربیت نیروی انسانی ماهر مراکز اطلاع رسانی است. تحقیق حاضر در پی مطالعه برنامه درسی رشته برای بازنگری و تغییر در دروس تخصصی اجباری و اختیاری برنامه آموزشی دانشگاه علامه طباطبائی در دوره کارشناسی است. مطالعه به روش اسنادی و توصیفی با مطالعه و مشاهده منابع، اسناد و مدارک و مطالعه تطبیقی انجام شده است. جامعه آماری پژوهش را برنامه آموزشی گروه کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه علامه طباطبائی، اسناد و مدارک مربوط به برنامه های کارشناسی دانشگاه های ایران، انجمن کتابداری و اطلاع رسانی ایران، و مقالات و برنامه های آموزشی گروه های کتابداری و اطلاع رسانی دانشگاه های خارج تشکیل می دهند. نتایج نشان می دهند برنامه های آموزشی رشته برای هم سویی با تحولات اجتماعی و فناوری و ارتقاء مهارت نیروی انسانی در جهان و ایران مورد تجدید نظر قرار گرفته اند. دانشگاه های فردوسی مشهد، تهران، شهید چمران اهواز و الزهرا تغییراتی را در برنامه های آموزشی به صورت غیرمتمرکز اعمال کرده اند، بین سال های 1382 تا 1389 تفاوتی بین برنامه آموزشی دانشگاه علامه طباطبائی با دانشگاه های مذکور مشاهده می شود و برنامه آموزشی جدید از اول سال تحصیلی 1389-1390 در آن اجرا شده است. برنامه دانشگاه تگزاس شمالی و کاتولیک آمریکا با 57 واحد کمترین مقدار و دانشگاه هاوایی با 126 واحد بیش ترین مقدار واحد درسی را دارند اما جمع واحدهای دروس برنامه ایران 80 است و تفاوت ناشی از سیاست متفاوت و انعطاف برنامه دانشگاه ها مشتق از نیازسنجی آن هاست. بیش ترین فراوانی و پراکندگی دروس دانشگاه های خارج با 11 مورد و رتبه 1 متعلق به درس مقدمه ای بر خدمات مرجع و اطلاع رسانی و کمترین فراوانی با 1 مورد و رتبه هشتم به طور مشترک متعلق به دروس آشنایی با فناوری های اطلاعات و ارتباطات، آموزش سواد فناوری اطلاعات، ارزیابی محتوایی پایگاه داده ها، اصول کار مرجع و مهارت های ارتباطی، امنیت داده ها، بازاریابی و اقتصاد اطلاعات، طراحی واژگان، مدیریت حفاظت و نگهداری، مقدمه ای بر علوم شناختی، مقدمه ای بر منابع و فناوری های چندرسانه ای، و مقدمه ای بر مدیریت آرشیو است. جمع تعداد دروس پیشنهادی تخصصی اجباری 41 و تخصصی اختیاری 7 و جمع واحدها 121 بدون احتساب دروس پایه و عمومی است که با فزونی 35 واحد بر برنامه جاری، هماهنگی بین برنامه مقاطع کارشناسی و کارشناسی ارشد و توزیع دروس گرایش ها توصیه شده است.
    کلیدواژگان: برنامه آموزشی، برنامه درسی، کتابداری و اطلاع رسانی، بازنگری برنامه آموزشی، دانشگاه علامه طباطبائی، ایران، دانشگاه ها
  • حسین زارع*، احمد علی پور، رضا رحیمی صفحه 61
    هدف اصلی این پژوهش مقایسه سبک های شناختی دانش آموزان دختر و پسر رشته های کامپیوتر و علوم انسانی شهرستان قروه بود. مطالعه حاضر از نوع علی-مقایسه ای (پس رویدادی) است. در این مطالعه 152نفر از دانش آموزان (76 دختر و 76 پسر) از هنرستان ها و دبیرستان ها به روش نمونه گیری تصادفی خوشه ایچند مرحله ای انتخاب شدند. از آزمودنی ها خواسته شد آزمون گروهی اشکال نهفته را تکمیل کنند. جهت تحلیل داده ها از آزمون t دو جامعه مستقل، آزمون تحلیل واریانس عاملی و آزمون کولموگروف- اسمیرنوف استفاده شد. نتایج نشان داد که بین سبک های شناختی دانش آموزان رشته های کامپیوتر و علوم انسانی و نیز دختران و پسران تفاوت معنی داری وجود دارد، بدین معنی که سبک شناختی دانش آموزان رشته کامپیوتر در مقایسه با دانش آموزان علوم انسانی و نیز پسران در مقایسه با دختران بیشتر نابسته به زمینه است. اثر متقابل جنس و رشته تحصیلی نیز بر سبک های شناختی، معنادار نبود. نتایج این مطالعه موید نظریه هایی است که توسط ویتکین در سال1981 و گشویند-بهان-گالابوردا در سال 1982 عنوان شده است.
    کلیدواژگان: سبک های شناختی، آزمون گروهی اشکال نهفته
  • سعید بهشتی* صفحه 81
    تحول در بنیان های فلسفی آموزش و پرورش، شرط لازم تحول در آموزش و پرورش است؛ هر چند شرط کافی آن نیست. تحول در آموزش و پرورش می تواند با رویکردهای فلسفی گوناگون ملاحظه شود. اما آن گاه که از تحول در آموزش و پرورش، متناسب با شرایط بومی و اوضاع و احوال خاص یک کشور سخن به میان می آید لازم است بر مبانی فلسفی برخاسته از بطن و متن همان کشور استوار گردد. نظام فلسفی حکمت متعالیه به عنوان نظامی برآمده از متن فرهنگ اسلامی و برخوردار از ویژگی های متمایز از سایر نظام های فلسفه اسلامی، این ظرفیت را دارد که زیربنای تحول در آموزش و پرورش ایران قرار گیرد. در میان آموزه های فلسفی ویژه حکمت متعالیه، حرکت جوهری به طور عام و حرکت جوهری انسان به طورخاص، حاوی دلالت های تربیتی متمایز و نیرومندی برای موضوع تحول در آموزش و پرورش است. در این مقاله، بعد از تبیین منظم یازده گزاره إخباری فلسفی در چارچوب حکمت متعالیه، هفت مدلول تربیتی آن، در قالب اصول انشایی حاکم بر تحول آموزش و پرورش مطرح شده است. مقاله از نوع مقالات کاربردی و روش آن، استطباقی - استنتاجی است.
    کلیدواژگان: حرکت جوهری انسان، حکمت متعالیه، تحول، آموزش و پرورش
  • کریم سوار*ی، علی نوری صفحه 109
    پژوهش حاضر به منظور مقایسه مهارت مدیریت زمان و انگیزه پیشرفت دانش آموزان با عملکرد تحصیلی بالاو پایین اجراءگردید. دانش آموزان دختر و پسر پایه سوم متوسطه شهرآبدانان جامعه آماری را تشکیل داده اند که از بین آنان 175 نفر به صورت نمونه گیری تصادفی طبقه ای انتخاب گردیدند. برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه مدیریت زمان ترومن و هارتلی (1996)، انگیزه پیشرفت هرمانز (1970) و معدل تحصیلی سال قبل استفاده شد. نتایج نشان داد بین دانش آموزان با عملکرد تحصیلی بالا و پایین از لحاظ مهارت مدیریت زمان و انگیزه پیشرفت تفاوت آماری معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: مهارت مدیریت زمان، انگیزه پیشرفت، دانش آموزان با عملکرد تحصیلی بالا و پایین
  • مرضیه شوشتری* صفحه 125
    مولانا، ستاره درخشان آسمان ادب فارسی در قرن هفتم، در مهم ترین اثر منظوم خود، مثنوی معنوی، مسایل مهم عرفانی و دینی و تربیتی رابا رویکردی خلاقلانه مطرح کرده و از آیه ها و احادیث نیز بوفور بهره برده است. او در استفاده از تمثیل ها و قصه های معروف، مهارتی خاص دارد. کمتر شاعری در این زمینه به پای گاه او می رسد. تنوع تلمیحات اسلامی در شعر او ناشی از وسعت اطلاعاتش در زمینه قرآن، تفسیر، حدیث و تخیل قوی اوست. در این مقاله با بررسی تلمیحات نوح در مثنوی دریافتیم که مولانا در مواردی بسیار از این تلمیح قرآنی به صورتی خلاقانه استفاده کرده است، تا نتیجه ای عرفانی و تربیتی بگیرد یا به قصد ایضاح و تاکید بر یک اندیشه عرفانی از آن آیات مدد گیرد، بنابراین هدف او بیان یک قصه تاریخی نیست، بلکه او یک قصه معروف را از زوایای ذهن خوانندگان بیرون می کشد و به تفسیر عرفانی و تربیتی آن می پردازد و به وسیله آن، نکته های عمیق عرفانی و تربیتی را روشن می سازد چنان که گویی خواننده، با خواندن مثنوی یک دوره تفسیر آیات مربوط به قصص الانبیا را مطالعه کرده است.
    کلیدواژگان: تربیت، خلاقیت، مولانا، تلمیح، نوح، طوفان، کشتی
  • غلامرضا شمس مورکانی*، منصوره مشایخی، سعید سلیمانی صفحه 165
    تحقیق حاضر با هدف بررسی نقش هوش سازمانی در عملکرد سازمانی مدیران دبیرستان های مناطق نوزده گانه آموزش و پرورش شهر تهران صورت گرفته است. بدین منظور 223 نفر از مدیران دبیرستان های شهر مزبور به روش نمونه گیری خوشه ایانتخاب شدند. تحقیق حاضر از حیث نحوه گردآوری داده ها، از نوع تحقیقات توصیفی (غیرآزمایشی) است و داده های پژوهش به واسطه یک ابزار پیمایشی که حاصل ترکیب دو مقیاس «هوش سازمانی کارل آلبرشت» و «پرسش نامه محقق ساخته عملکرد سازمانی» بود، جمع آوری گردید. نتایج تجزیه و تحلیل داده های پژوهش، با بهره گیری از فنون آمار توصیفی و استنباطی (t تک نمونه ای، رگرسیون خطی دومتغیره و رگرسیون گام به گام) نشان داد که هوش سازمانی مدیران دبیرستان های مناطق نوزده گانه آموزش و پرورش شهر تهران در سطح نسبتا مطلوب و عملکرد سازمانی آنان در سطح مطلوبی است؛ هوش سازمانی متغیر پیش بین مناسبی برای عملکرد سازمانی است و 87/4 درصد از تغییرات واریانس متغیر ملاک را تبیین می کند؛ و تمامی ابعاد هوش سازمانی به غیر از بعد کاربرد دانش با عملکرد سازمانی همبستگی چندگانه دارند.
    کلیدواژگان: هوش سازمانی، عملکرد سازمانی، مدیران دبیرستان های شهر تهران
  • یوسف مهدوی نسب*، خدیجه علی آبادی صفحه 191
    در این پژوهش به تاثیر استفاده از وبلاگ به عنوان ابزاری برای یادگیری مشارکتی پرداخته شده است. آزمودنی های این پژوهش 37 نفر از دانشجویان ترم 2کارشناسی مدیریت آموزشی سال 89-90 دانشگاه علامه طباطبائی که واحد مقدمات تکنولوژی آموزشی را می گذراندند بودند. این پژوهش با روش تک آزمودنی انجام گرفت. ابزار پژوهش پرسشنامه یادگیری مشارکتی بود. داده های تحقیق با روشتی تک نمونه ای مورد تحلیل قرار گرفتند. نتایج پژوهش نشان داد که استفاده از وبلاگ به عنوان ابزاری برای یادگیری مشارکتی به طور معناداری بر یادگیری مشارکتی و تمام مولفه های آن(وابستگی متقابل مثبت، مسئولیت پذیری فردی، پردازش گروهی، مهارت اجتماعی، تعامل) موثر است. در پایان هم راهکارها و پیشنهادهایی مبنی بر چگونگی استفاده از وبلاگ برای یادگیری و یادگیری مشارکتی ارئه شده است.
    کلیدواژگان: وبلاگ، یادگیری مشارکتی، وبلاگ آموزشی
  • محمد معتقد لاریجانی* صفحه 211
    پژوهش حاضر با هدف بررسی نقش خانواده در پیشرفت تحصیلی دانش آموزان دوره راهنمایی شهر تهران صورت گرفت. پژوهش از پس رویدادی بود. بدین منظور از بین کلیه دانش آموزان دوره راهنمایی شهر تهران که در سال تحصیلی 87- 86 در مدارس این شهر مشغول به تحصیلی بودند 740 دانش آموز دختر و پسر با استفاده از روش نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای به عنوان نمونه انتخاب شدند. سپس پرسشنامه های اطلاعات دموگرافیک و ابزار سنجش خانواده(FAD) جهت بررسی عملکرد خانواده های گروه نمونه مورد اجرا قرار گرفت و شاخص های به دست آمده از اجرای پرسشنامه ها با پیشرفت تحصیلی دانش آموزان که بر پایه معدل دانش آموزان در نظر گرفته شده بود، با استفاده از آزمون t و تحلیل واریانس یکراهه بوسیله نرم افزار SPSS مورد تجزیه و تحلیل و مقایسه قرار گرفت. یافته های به دست آمده از تحلیل داده ها حاکی از آن بود که دانش آموزان با جو خانوادگی ناکارآمد به طور معناداری از نظر وضعیت تحصیلی وضعیت بدتری دارند. وضعیت تحصیلی دانش آموزان خانواده هایی با وضعیت اقتصادی ضعیف در مقایسه با دانش آموزان با وضعیت اقتصادی بالا بیشتر بود. بین وضعیت تحصیلی دانش آموزان و سطح تحصیلات مادران تفاوت معناداری مشاهده نشد و دانش آموزان دختر از نظر وضعیت تحصیلی بهتر از دانش آموزان پسر بودند. بطور کلی نتایج به دست آمده حاصل از پژوهش حاضر نشان داد که بین کارکرد پایین خانواده با کارایی ضعیف تحصیلی نوجوانان دوره راهنمایی رابطه معناداری وجود دارد.
    کلیدواژگان: خانواده، پیشرفت تحصیلی، موفقیت تحصیلی، دانش آموزان دوره راهنمایی
|
  • Iraj Etemadfar, Esmail Zarei Zavaraki, Abbas Abbaspour Page 1
    The present research aims to study the effect of blended mentoring, as a learning and development strategy, on learning and retention of middle managers of Iran Khodro Diesel Company. This was an experimental research with pretest-posttest control groups. 40 subjects were selected from among all middle managers of the company, and randomly divided into experimental and control groups each comprising of 20 people. Before the intervention, the experimental and control groups were evaluated by the pretest that was a localized version of the Mackenzie Institute Problem Solving Test. The experimental group participated in the blended mentoring program for 5 months; whereas, the control group was engaged with a conventional face-to-face course, the content of which was similar to that of the mentoring program. At the end, both groups participated in post-test, and after 2 months, the same test was applied to them to measure the extent of retention. The data was analyzed using multivariate covariance (ANCOVA). The results showed that blended mentoring had significant effect on learning and retention rate (p<0.05). The results also indicated that blended mentoring led to a better learning and retention compared to the conventional in-service training with the aim of developing the managers’ competencies which requires learning at high levels,
    Keywords: Mentoring, Blended Mentoring, E, Mentoring, Strategic Knowledge, Cognitive Apprenticeship
  • Ali Jalali Dizaji* Page 25
    Background
    University education is an essential for library and information science with the aim of training skilled human forces for information centers. The present research aims to study the undergraduate curriculum of the field library and information science for identification of the necessary revisions to be made in regulatory and optional bachelor courses at Allameh Tabataba’i University.
    Method
    This was a descriptive library research with a comparative study design. The data was collected from sources of ATU LIS curriculum، Iranian Undergraduate LIS program documents، Iranian LIS Association، and undergraduate LIS programs of the universities abroad.
    Results
    The results showed that the curricula of LIS have been revised in both Iran and world to become consistent with social and technological developments and improve human forces’ skills. Ferdowsi University of Mashhad، University of Tehran، Shahid Chamran University of Ahwaz، and Alzahra University have all made some changes to their curricula. There was a difference between ATU and the mentioned universities in their LIS curricula from 2003 to 2010، and the centralized new LIS program at ATU was carried out in the first semester of the year 2010-2011. University of North Texas and American Catholic University have jointly presented the minimum courses with 57 credits، and Hawaii University offered the maximum courses with 126 credits; while the Iranian LIS programs offer a total of 80 credits. This difference lies in universities’ various educational policies، and their program’s flexibility is originated from their needs. The course ‘an introduction to reference and information services’ rated first among courses offered by abroad universities getting highest frequency of 11، while the courses ‘information and communications technology’، ‘teaching information technology literacy’، ‘database content evaluation’، ‘interpersonal communication skills for librarians’، ‘data security’، ‘marketing of information products and services’، ‘vocabulary design’، ‘preservation management’، ‘introduction to cognitive science’، ‘introduction to multimedia technology and resources’، and ‘introduction to archival management’ jointly ranked eighth. 41 required specialized courses، and 7 optional specialized courses، i. e. a total of 121 credits regardless of public and basic courses، were suggested. The proposed LIS program with 35 additional credits is expected to create a balance between undergraduate and graduate programs.
    Keywords: Educational Programs, Curriculum, Library, Information Science, Educational Program Revision, Allameh Tabatabai University, Iran, Universities
  • Hossein Zare*, Ahmad Alipour, Reza Rahimi Page 61
    Objective
    The present study aims to compare the cognitive styles used by female and male students of the fields of computer and human sciences in Qurveh town.
    Method
    This was a causal-comparative (ex-post facto) research. Using multi-stage cluster sampling method، 152 subjects (including 76 girls and 76 boys) were selected from among all students of technical schools as well as high schools. The subjects were asked to complete the Group Embedded Figures Test (GEFT)، Factorial Analysis of Variance Test، and the Kolmogorov Test. The data was analyzed using the Smirnov Test.
    Results
    The results showed that there was a significant difference in cognitive styles between students of computer and human sciences، and also between male and female students. Cognitive styles of computer students and male students were respectively more field-independent compared to human sciences students and female students. But there was no significant interaction between gender and field of study on one hand، and cognitive styles on the other hand.
    Conclusion
    The results of this study confirmed the theories proposed by Witkin (1981) and Geschwind-Behan-Galaburda (1982).
    Keywords: Cognitive Styles, Group Embedded Figures Test (GEFT)
  • Saeed Beheshti* Page 81
    Transforming the philosophical foundations of education is the necessary condition of educational transformation، although not the sufficient one. Educational transformation can be seen from different viewpoints، But when we are speaking about educational transformation، proportional to native conditions of a country، it should be grounded on the philosophical foundations arising from the same country. As a system arising from Islamic culture and possessing distinct characteristics، Philosophical system of transcendent theosophy has the potential for taking as a suitable base for Iran''s educational transformation. Among other distinct philosophical doctrines of transcendent theosophy، substantial motion in general and human substantial motion in particular، has distinct and powerful educational implications for educational transformation. In this article، after systematic introduction of eleven philosophical propositions on the basis of transcendent theosophy، their educational implications has been introduced in the form of seven prescriptive principles governing educational transformation. These eleven foundations are: 1. Motion is the gradual exit from potentiality to actuality. 2. On the basis of primacy of existence and ideality of quiddity، motion and immobility are the essential accidents of existence qua existence. 3. Motion – and here، accidental motion – isn''t in some existent which is actual in every respect، not in some existent which is potential in any respect، but is in the existents which are actual in some respect and potential in another respect. 4. The proximate principle or the direct cause of all motions، whether natural or compulsory or optional، is the substantial form or nature. 5. The internal nature of things should be changeable till the accidental motion will be occurred. 6. Although the proximate cause of all motions in the universe is the variable substantial nature of the bodies، their abstract cause is invariable. 7. in all substantial motions and among them in the human optional substantial motions، the substance moves from some kind to another kind gradually. 8. Every conjunctive motion existent is variable existent. 9. On the basis of the primacy of existence، the transformation of essence is possible. 10. Because there is not any actual essence، there is not any invariable thing in the nature. 11. The substantial motion brings together contraries. Seven principles governing educational transformations are: 1. Educators should actualize gradually the potentials of pupils from potentiality to actuality. 2. This gradual actualization should be occurred both in the accidental characteristics of pupil and in his or her substance. 3. Educational transformation should be grounded on philosophical foundation of the human substantial motion. 4. Educational motion should be subordinate to the principle of graduation. 5. Educational transformation should pay attention at the same time to the soul and body and their existential unity. 6. Educational transformation should relies on invariable existential principles and invariable epistemic foundations. 7. Educational transformation should relies on the substantial transformations of pupils and at the same time on the protection of the unity of human identity of every pupil. This article is an applied article and its method is analytical، derivative and identificative.
    Keywords: human substantial motion, transcendent theosophy, transformation, education
  • Karim Sevari*, Ali Nouri Page 109
    The present study aims to compare students'' time management skills and achievement motivation with their high and low academic performance. Using the stratified random sampling method، 175 subjects were selected from among third-grade female and male secondary school students of Abdanan city. The research data was collected using Trueman & Hartely’s time management construct (1996)، Hermans'' achievement motivation questionnaire (1970)، and the students’ GPAs achieved in the last year. The results were indicative of a significant difference between students with high and low academic performance in their time management skill and achievement motivation.
    Keywords: Time Management Skill, Achievement Motivation, Students with High, Low Academic Performance
  • Marzieh Shoushtari* Page 125
    In his most significant verse work، Masnavi Manavi، Molana، the seventh century glamorous star in Persian literature arena، discussed most outstanding notions in mysticism، religion and morality with respect to creativity approach. In so doing، he has made extensive use of Quran verses and Hadis. He is so skilful in utilizing tales and anecdotes that we can barely find another figure robbing shoulders to him in this respect. The diversity of Islamic allusions in his works has its roots in his wide scope of knowledge in Quran، Interpretation، Hadis and also his robust imagination. In this article، it is argued that the close study of Noha''s allusions in Molana''s work shows that he has used this Quranic allusion to draw a mystical conclusion or sometimes to reiterate a certain mystical notion in a creative way. Therefore he does not simply intend to retell a story but he fetched a famous story from the deepest darkest corners of his audiences'' minds and then he provides a mystical and moral interpretation of that and by doing so، he elaborates on certain moral and mystical notion in such a way that the reader who reads Masnavi could be considered as an individual who has gone through a thorough course of Quran interpretation and the stories of prophets.
    Keywords: Creativity, moral, Molana, allusion, Noha, diluvian, Arch
  • Gholamreza Shams Mourkani*, Mansoureh Mashayekhi, Said Soleymani Page 165
    The present research aims to study the effect of Organizational Intelligence (OI) on Organizational Performance (OP) of high school principals in 19 districts of Tehran. Using cluster sampling method, 223 subjects were selected from among all high school principals of Tehran. In terms of data collection, the study was a descriptive (non-experimental) one. The data was gathered through a survey instrument incorporating the Karl Albrecht's OI Scale and a researcher-made OP scale. The data was analyzed using descriptive and inferential statistics, including One-Sample T Test, Simple Linear Regression, and Stepwise Regression. The results showed that OI and OP of high school principals in 19 districts of Tehran were at relatively desirable levels. Moreover, OI proved to be a good predictor of OP, since it explained 87.4% of the variance change in the OP. Also, all dimensions of OI, except knowledge deployment, had multiple correlations with OP.
    Keywords: Organizational Intelligence, Organizational Performance, High School Principals in Tehran
  • Yousof Mahdavinasab*, Khadijeh Aliabadi Page 191
    The present research aims to study the effect of using weblog on cooperative learning. The participants included 37 students of Allameh Tabataba’i University studying the second semester of educational management in the year 2010-2011 who had passed the course ‘educational technology’. This was a single case study, and the research instrument was the Cooperative Learning Implementation Questionnaire. The data was analyzed using one-sample t-test. The results showed that using weblogs as cooperative learning instruments significantly affected the rate of cooperative learning and all its components (including positive interdependence, individual accountability, group processing, social skills, and interactions). The present study makes some suggestions on how to use a weblog with the aim of cooperative learning.
    Keywords: Weblog, Cooperative Learning, Educational Weblog
  • Mohammad Motaghed Larijani* Page 211
    This study is aimed at investigating the role of family in academic achievement of the junior high school student in Tehran city. The analysis is of post-event nature. To this end, from among all junior high school students studying in Tehran in the academic year 2007-2008, 740 boys and girls were selected using the multistage cluster sampling method. Then, the demographic information questionnaire and family assessment device (FAD) were administered for the purpose of examining performance of the sample group families, and the indices provided through administration of the questionnaires were analyzed and compared in terms of the students’ academic achievement considered based on their averages by means of a t-test and one-way ANOVA and SPSS application. The findings of data analysis suggest that the academic status of the students experiencing inefficient family atmosphere was significantly worsened. Furthermore, the students from the families experiencing weak economic conditions had more academic achievement vis-à-vis those coming from the families with high economic status. There was no significant relation between the students’ academic achievement and mothers’ educational background, and female students’ academic conditions were better than the male students’. The research results generally indicate that there is a significant relation between weak family performance and reduced academic achievement of the junior high school students.
    Keywords: Family, Academic Achievement, Academic Success, Junior High School Students