فهرست مطالب

مدیریت سلامت - پیاپی 57 (پاییز 1393)

نشریه مدیریت سلامت
پیاپی 57 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/16
  • تعداد عناوین: 9
|
  • علیرضا قرهی، امیرسامان خیرخواه، علی باقری، مرتضی احمدی صفحات 11-25
    مقدمه
    این مطاالعه روشی ارائه می کند که در آن عملکرد اورژانسی در تهران را که با مشکل زمان انتظار بالای بیماران و در نتیجه نارضایتی بیماران و کادر اورژانس روبرو است، بهبود می دهد.
    روش کار
    ابتدا جریان بیمار در اورژانس بیمارستان با کمک شبیه سازی گسسته پیشامد شبیه سازی شده و گلوگاه ها شناسایی شدند. در این مدل نرخ ورود بیماران به صورت ناهمگن و عملیات بخش های تشخیصی به صورت جزئی در نظر گرفته شده است و در نتیجه صف نمونه بیماران به صورت مجزا از صف بیماران مورد بررسی قرار گرفته است. برای تصمیم گیری نهایی معیارهایی معین شد و از ابزار ای اچ پی (AHP) برای وزن دهی به معیارها و در نهایت از ابزار تصمیم گیری چندمعیاره پرامیتی برای یافتن بهترین گزینه برای بهبود عملکرد اورژانس استفاده می شود.
    یافته ها
    با توجه به نتایج شبیه سازی سناریوهای پیشنهادی، افزودن یک شیفت چهار ساعته برای تایپیست و رادیولوژیست بخش سونوگرافی سبب کاهش متوسط زمان انتظار به میزان شش درصد می شود. این بدین معناست که کمبود ظرفیت این بخش تاثیر قابل توجهی در انتظار بیماران دارد.
    نتیجه گیری
    شبیه سازی برای انعکاس ازدحام بیماران به کار گرفته شده است. بر اساس نتایج شبیه سازی می توان سناریوهایی طراحی کرد تا به وسیله آنها بتوان زمان انتظار را کاهش و رضایت بیمار و کادر اورژانس را افزایش داد. انتخاب بهترین راه حل بر اساس معیارهایی نظیر زمان انتظار، نسبت استفاده، ترک اورژانس با مسئولیت شخصی و هزینه، توسط ابزار تصمیم گیری چند معیاره انجام می شود.
    کلیدواژگان: اورژانس، شبیه سازی، فرآیند مدیریت بیمار، بهبود فرآیند
  • علیرضا امان اللهی، لیلا ساریخانی، افسانه آژنده، فرهاد شکرانه صفحات 26-45
    مقدمه
    داوری مقالات از مهمترین مراحل پیش از چاپ مقالات علمی می باشد این امر زمانی اهمیت پیدا می کند که کیفیت داوری مقالات به بهبود کیفیت گزارش یافته های علمی منجر شود. هدف اساسی این مطالعه بررسی معیارهای ذهنی و عینی داوران مجله مدیریت سلامت می باشد. این معیارها از موارد اساسی تاثیرگذار در کیفیت مقالات منتشر شده مجله می باشند.
    روش کار
    روش جمع آوری داده ها به صورت ترکیبی از روش های کمی و کیفی می باشد. در روش کمی از معیارهای چک لیست داوری مقالات و در روش کیفی از شیوه تحلیل محتوا استفاده شد. طراحی مطالعه از نوع مقطعی می باشد. جامعه مورد مطالعه تمام مقالات چاپ و یا رد شده از سال 90-92 (330 عنوان مقاله) می باشد.
    یافته ها
    معیارهای عینی با 10 مجموعه و 29 زیرمجموعه و معیارهای ذهنی با 224 زیرشاخه و تعداد 1978 نظر مشخص گردید. از مهمترین موارد که دارای بیشترین اختلاف در مقالات مورد بررسی بود می توان به ضرورت انجام مطالعه، روش گردآوری داده ها، همخوانی بحث با یافته ها و نکات اخلاقی اشاره کرد.
    نتیجه گیری
    بیان مطالب توسط داوران مقالات با چنین تنوعی در معیارهای ذهنی، سردبیران مجلات را در تعیین وضعیت مقالات سردرگم می کند. به همین جهت سعی شد تا معیارهای عینی فرم ارزشیابی مقالات به صورت جامع تر طراحی شود تا نظرات و معیارهای ذهنی داوران را دربرگیرد. در نهایت موارد اضافه شده به چک لیست ارزشیابی مقالات آورده شده تا ارزیابان مقالات و تصمیم گیرندگان را در تصمیم بهتر یاری رساند.
    کلیدواژگان: ارزیابی مقاله، داوری علمی، کیفیت مقالات، انتشارات علمی
  • سمیرا درمحمدی، سمیه علیزاده، محسن اصغری، مریم شامی صفحات 46-57
    مقدمه
    حدود 15-10 درصد از زوجین نابارور هستند. ناباروری علل متفاوتی دارد و تشخیص روش درمان بیماران بر اساس نوع عامل ناباروری آن ها انجام می شود. در این تحقیق مدلی ارائه شده است که بر اساس ویژگی های اولیه و نتایج آزمایشات ساده علل ناباروری افراد را پیش بینی می کند که می تواند به پزشکان در تشخیص زودهنگام علت ناباروری و تصمیم گیری بهینه کمک کند.
    روش کار
    داده های این تحقیق برگرفته از داده های ناباروری بیمارستان صارم تهران می باشد. در این تحقیق از روش های داده کاوی استفاده شده است. ابتدا روش خوشه بندی k-means و سپس روش های دسته بندی ماشین بردار پشتیبان (SVM: Support Vector Machine) و شبکه های عصبی مصنوعی به منظور پیش بینی نوع علل ناباروری، اجرا و نتایج دو الگوریتم دسته بندی با هم مقایسه شدند. همچنین برای تحلیل داده ها و اجرای الگوریتم های بخش مدل، از نرم افزار SPSS Clementine 12.0 استفاده شده است.
    یافته ها
    در بخش خوشه بندی بر اساس الگوریتم K-means داده ها به پنج خوشه تقسیم شدند. در هر گروه یک یا چند علت ناباروری مشاهده شد. در ادامه و با اجرای الگوریتم های دسته بندی SVM و شبکه عصبی مصنوعی، مشخص شد که الگوریتم SVM با نوع کرنل چندجمله ای بالاترین کارایی را به دست آورد.
    نتیجه گیری
    انجام این تحقیق علاوه بر اینکه منجر به شناخت بهتر ویژگی های بیماران ناباروری شد، می تواند زمینه ای برای انجام تحقیقات آتی باشد. از آنجائی که با تشخیص علل ناباروری افراد قبل از مراحل ثانویه و آزمایشات سنگین، به مقدار قابل توجهی در هزینه و زمان صرفه جویی و از اثرات جسمی که بر بیماران می گذارد کاسته خواهد شد، می توان در مطالعات آینده با استفاده از نتایج این تحقیق سیستمی را جهت اجرای این مدل پیاده سازی نمود.
    کلیدواژگان: ناباروری، مدل، داده کاوی، k، means، ماشین بردار پشتیبان، شبکه های عصبی مصنوعی
  • آزاده صادقی، نجیبه خواجه پور، سمانه ابوالخیریان صفحات 58-67
    مقدمه
    نظر به اهمیت کیفیت فنی و نقش مهم پایگاه های اطلاع رسانی در ارائه اطلاعات سلامت مطالعه حاضر با هدف ارزیابی فنی پایگاه های خبری اطلاع رسانی وب دا در دانشگاه های علوم پزشکی انجام شد.
    روش کار
    این مطالعه از نوع توصیفی- مقطعی بود. جامعه مطالعه کلیه پایگاه های خبری وب دا های دانشگاه های علوم پزشکی ایران و نمونه شامل 16 وب دا به تفکیک رتبه بندی دانشگاه ها (سه دانشگاه تیپ یک، هشت دانشگاه تیپ دو و پنج دانشگاه تیپ سه) بود که به روش نمونه گیری طبق های انتخاب گردید. ابزار گردآوری داده ها، چک لیست ارزیابی فنی وب سایت های اطلاع رسانی وزارت بهداشت با آلفای کرونباخ 93/0 است. محدوده زمانی بررسی نمونه ها، 20 شهریور الی 10 مهر ماه سال 1391 بود. داده ها در نرم افزار SPSS و بر اساس آزمونهای توصیفی، تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از بررسی داده ها نشان داد هیچ یک از دانشگاه های مورد بررسی، موفق نشدند نمره عالی در شاخصهای مدنظر را به دست آورند. بیشترین میانگین نمرات به ترتیب مربوط به سهولت دسترسی و بارگذاری (4)، قالب بندی (4/3)، استفاده آسان (4/3) و کمترین میانگین نمرات مربوط به رعایت حقوق خصوصی افراد (4/1)، تعامل با کاربران (5/2) و صفح هارایی (7/2) بود. همچنین طبق یافته های به دست آمده از این مطالعه، میانگین نمرات کسب شده در بخش های سهولت کاربری، کیفیت تصاویر و لوگو های به کار رفته به ترتیب 3/3 و 1/3 و 1/3 بود.
    نتیجه گیری
    اکثریت شاخص های فنی پایگاه های اطلاع رسانی وب دا در سطح متوسط قرار دارند. لذا پیشنهاد میگردد همزمان با بهبود محتوایی، در جهت ارتقاء سطح فنی وب دا ها، افزایش جاذبه های بصری و تعامل با کاربران اقدامی صورت گیرد.
    کلیدواژگان: ارزیابی فنی، پایگاه های اطلاع رسانی وب دا، دانشگاه علوم پزشکی
  • سودابه وطن خواه، حسن ابوالقاسم گرجی، امید خسروی زاده*، محمد محسنی صفحات 68-76
    مقدمه

    مراقبت های بیمارستانی همیشه یکی از نیازهای اساسی بوده است و شیوه صحیح پرداخت هزینه درمان عاملی مهم برای ایجاد عدالت در بهره مندی از این مراقبت ها است. از طرفی دیگر مدت اقامت بیماران یکی از شاخص های عمده عملکرد بیمارستانی است که گویای کارایی مراقبت های بیمارستانی در مصرف منابع می باشد.از اینرو هدف از این پژوهش بررسی تاثیر شیوه پرداخت هزینه ی درمان بر مدت اقامت بیماران بستری درمراکز آموزشی و درمانی قزوین در سال 1392 بود.

    روش کار

    پژوهش حاضر از نوع توصیفی - تحلیلی و از نظر زمانی مقطعی بود. تعداد 640نمونه پژوهش به روش تصادفی ساده از میان پرونده های بیماران بستری شده در مراکز آموزشی و درمانی منتخب قزوین انتخاب شد و جهت گردآوری داده از فرم ثبت داده استفاده شد. همچنین جهت تحلیل داده ها از آزمون های کولموگروف اسمیرنف، من ویتنی و کروسکال والیس استفاده شد.

    یافته ها

    میانگین کل مدت اقامت بیماران بستری شده در مراکز آموزشی و درمانی قزوین 4/5 روز با انحراف معیار 14/6 بود. عوامل دموگرافیک بیماران مانند سن، شغل، وضعیت تاهل بر مدت اقامت موثر بود(001/0p<). همچنین بیماران با بیمه کمیته امداد بیشترین مدت اقامت(8/8 روز) و بیماران فاقد بیمه درمانی کمترین مدت اقامت (8/2 روز) را دارا بودند و بیمه درمانی پایه و مکمل بر مدت اقامت بیماران موثر بود.

    نتیجه گیری

    با توجه به محدودیت منابع نظام سلامت در بخش بیمارستانی و تاثیر شیوه پرداخت هزینه بر مدت اقامت بیماران، استفاده صحیح از بیمه های درمانی، جهت بهره گیری مناسب از مراقبت های بیمارستانی و کاهش اقامت غیر ضروری لازم است.

    کلیدواژگان: مدت اقامت، شیوه پرداخت هزینه درمان، مراکز آموزشی و درمانی
  • مهسا عبداللهی، مریم احمدی، مسعود رودباری صفحات 77-86
    مقدمه
    یکی از الزامات مهم در اعتباربخشی مراکز، وجود خط مشی های مکتوب در واحدهای مختلف سازمان از جمله بخش مدارک پزشکی می باشد. لذا این پژوهش با هدف بررسی تاثیر تدوین و اجرای خط مشی های مدارک پزشکی بر امتیاز خط مشی های اعتباربخشی بخش مدارک پزشکی در بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد انجام پذیرفت.
    روش کار
    این مطالعه در سال 1392 به روش مداخله ای انجام گرفت. با توجه به محدود بودن تعداد بیمارستان های وابسته به دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد، نمونه گیری از نوع سرشماری بود. بعد از انجام مداخله مورد نظر، امتیاز خط مشی های اعتباربخشی مدارک پزشکی مجددا سنجیده شد. ابزار گردآوری داده ها، چک لیست استاندارد ابلاغی وزارت بهداشت بود و داده ها با استفاده از پارامترهای آماری توصیفی و آمار تحلیلی در محیط نرم افزار SPSS 18 تحلیل شدند.
    یافته ها
    نتایج پژوهش اختلاف آماری معنی داری را بین امتیاز خط مشی های مدارک پزشکی قبل و بعد از مداخله نشان داد (01/0p<) همچنین امتیاز خط مشی های بخش مدارک پزشکی بعد از مداخله افزایش یافت.
    نتیجه گیری
    با توجه به این که عملکرد بخش مدارک پزشکی بعد از انجام مداخله در قسمت خط مشی های چک لیست ممیزی کلیه اوراق پرونده در زمان ترخیص، کنترل و رفع نقص و تکمیل پرونده های پزشکی حداکثر ظرف 14 روز پس از ترخیص، ختم پرونده پزشکی ناقص و انطباق پرونده های سرپایی با بستری در سطح بسیار ضعیف و ضعیف بوده است. بنابراین مسئولین مدارک پزشکی بیمارستان ها باید تلاش بیشتری برای اجرای خط مشی ها در عمل انجام دهند.
    کلیدواژگان: خط مشی ها، مدارک پزشکی، اعتباربخشی
  • عزیز رضاپور، محمود محمودی، حسن ابوالقاسم گرجی، سعید باقری فرادنبه، صدیقه اسدی، نگار یوسف زاده، ستاره میرمحمدصادقی، مریم اسعدی آقا جری، محمدحسین غفوری * صفحات 87-98
    مقدمه

    نیازهای برآورده نشده عبارت است از تفاوت بین خدمات مورد نیاز با توجه به مشکلات سلامت افراد و خدماتی که واقعا دریافت می کنند. نیازهای برآورده نشده ابزاری ساده جهت پایش دسترسی و وسعت نابرابرای ها در دسترسی و مصرف می باشد. در مطالعه حاضر سعی شده است تا برخی دلایل وجود نیازهای برآورده نشده سلامت تعیین گردد.

    روش کار

    مطالعه حاضر یک پژوهش مقطعی مبتنی بر جمعیت می باشد. نمونه مطالعه شامل 792 خانوار ساکن شهر تهران است. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه سازمان جهانی بهداشت (بخش خانوار) و زمان گردآوری داده ها سال 1391 بود. جهت تحلیل یافته ها از مدل لاجیستیک و نرم افزار STATA12 استفاده شده است.

    یافته ها

    نتایج نشان می دهد دلایل عنوان شده برای عدم مراجعه جهت دریافت نیازهای مراقبت سلامت به ترتیب عبارتند از: به صرفه نبودن از لحاظ اقتصادی، عدم تمکن مالی، نداشتن وقت کافی، خود درمانی، دوری مسیر، عدم پوشش بیمه و عدم اطلاع از محل ارائه. عوامل اجتماعی- اقتصادی اثر گذار بر افزایش احتمال دسترسی به تمام نیازهای سلامت عبارت بودند: از مالکیت اسکان و فقر

    نتیجه گیری

    با توجه به اینکه مطالعات مختلف نشان داده است وجود نیازهای برآورده نشده می تواند پیامدهای زیانباری مانند: وخیم تر شدن شرایط سلامت و کیفیت زندگی، افزایش ریسک مرگ و میر و به وجود آمدن مجموعه علائم بیماری های روحی و روانی در پی داشته باشد، لذا رفع موانع اجتماعی- اقتصادی مانند عدم پوشش بیمه، کاهش هزینه ها، کاهش نابرابری های اقتصادی و اصلاح نظام های پرداخت باید در اولویت های سیاست گذاری قرار گیرد.

    کلیدواژگان: عدالت در سلامت، دسترسی به خدمات سلامت، نیازها برآورده نشده، مدل لاجیستیک
  • مرتضی عرب زوزنی، محمدرضا وفایی نسب، حسین عامری، عبدالخالق جعفری صفحات 99-112
    مقدمه
    هدف این مطالعه نشان دادن چالش ها و فرصت های برجسته واصلی مربوط به ارزیابی فناوری سلامت هست که اکثر کشورها در طول راه اندازی و توسعه نظام های ارزیابی فناوری سلامت اتخاذ تصمیمات مناسب برای سیاست گذاری، با آن روبرو شده اند. در مطالعه حاضر، به بررسی متون در حوزه ارزیابی فناوری سلامت و سیاست گذاری سلامت پرداخته شده است.
    مروری بر مطالعات: تحقیق حاضر یک مطالعه توصیفی و در قالب یک مطالعه مروری است. داده ها به صورت کتابخانه ای و از طریق جستجو در سراچه ها و پایگاه های اطلاعاتی مرتبط با ارزیابی فناوری سلامت جمع آوری شده است. جستجو در بین مقالات انگلیسی زبان انجام شده است و مطالعات از سال 1980 تا 2014 جستجو شده اند.تاثیر ارزیابی فناوری سلامت در سطوح بالا به کیفیت و شفافیت ارزیابی و فرآیند تصمیم گیری و همچنین به پویایی سازمانی، فرهنگی و سیاسی در سطح گسترده تری از دستگاه های مراقبت سلامت در سطوح ملی بستگی دارد. همان طور که دستگاه های سلامت بسیاری از کشورها به طور فزاینده ای به سمت سیاست های پاسخگو، قابل اندازه گیری، شفاف و مبتنی بر شواهد پیش می روند، چالش های ارزیابی فناوری سلامت باید هم زمان در جهت دستیابی به اهداف نظام سلامت و حمایت از این خدمات که بیشترین ارزش پولی و تاثیر بر پیامدهای سلامت رادارند، موردتوجه قرار گیرند.
    نتیجه گیری
    ارزیابی فناوری سلامت فرصت های زیادی در جهت حمایت از دولت و سایر ذی نفعان ارائه می دهد. نقش ارزیابی فناوری سلامت در تصمیم گیری به طور قابل توجهی رشد یافته است. بنابراین کشورها باید درصدد برجسته کردن نقاط قوت دستگاه های ارزیابی فناوری سلامت باشند، تا راه حل های پیشرو برای رسیدگی به چالش های برجسته نمایند و سرمایه گذاری درزمینهٔ ارزیابی فناوری سلامت را تقویت کنند
    کلیدواژگان: ارزیابی فناوری سلامت، تصمیم گیری مبتنی بر شواهد، سیاست گذاری سلامت
|
  • Ar Gharahi, As Kheirkhah, A. Bagheri, M. Ahmadi Pages 11-25
    Introduction
    This article proposes a method which could improve the performance of an Emergency Department (ED) in a large hospital in Tehran، where the long waiting times cause patients’ and ED staff ’s dissatisfaction. ED is considered as a bottleneck in hospitals. To reduce long waiting time and improve patient satisfaction، application of system improvement methods is required.
    Methods
    Using discrete- event simulation، it first models patient flow and identifies bottlenecks. In simulation model، patient arrival is assumed to be non-homogenous and operations of medical tests are detailed and consequently patient queues and virtual specimen queues can be considered separately. The analytic hierarchy process (AHP) was used to specify weights for each criterion and PROMETHEE to rank scenarios.
    Results
    Based on simulation results and important criteria، what-if scenarios were designed to evaluate system reactions. Using this method، 10 scenarios were designed. Implementing the best scenario would reduce waiting time by approximately 6%. Conclustion: Considering ED overcrowding، simulation is used to reflect current situation. Based on the simulation reports، what-if scenarios were used to design scenarios which could improve ED performance. Multi criteria decision making method was used to find the best scenario based on criteria like waiting time، utilization، leave with own responsibility (LWOR) and cost.
    Keywords: Emergency Department, Simulation, Patient Management Process, Improvement
  • A. Amanollahi, L. Sarikhani, A. Azhandeh, F. Shokraneh Pages 26-45
    Introduction
    Peer-review is one of the important pre-publication steps for academic papers. It usually assures the readers about the high-quality reporting of scientific findings. Since objective and subjective criteria used by the reviewers are effective factors on the quality of journal، this study aims to assess these criteria for the accepted and rejected manuscripts of Journal Health Administration.
    Methods
    We used both quantitative and qualitative methods in this study. Mentioned items in peer-review checklist were considered as objective criteria and content analysis used to get the subjective criteria from reviewers’ comments. Peer-review checklists of accepted or rejected manuscripts between 2011 and 2013 (330 manuscripts) were the sample of this cross-sectional study.
    Results
    There were 10 sets containing 29 subsets for objective criteria and 224 subsets for subjective criteria beside 1978 comments from reviewers. Problem statement، data gathering methods، compatibility of discussion with findings، and ethical issues were the main criteria which were different between accepted and rejected papers.
    Conclusion
    Variation of subjective criteria in reviewers’ comments makes the process of decision making more complicated for the editors. So، we tried to include all of the obtained objective and subjective criteria in one peer-review checklist to help the reviewers in assessing the papers.
    Keywords: Assessment of Papers, Peer, Review, Quality of Publication, Academic Publications
  • S. Dormohammadi, S. Alizadeh, M. Asghari, M. Shami Pages 46-57
    Introduction
    About 10-15 percent of Iranian couples are infertile which is due to different causes determining particular diagnostic and treatment methods. In this study، the model presented is based on basic features and simple tests، helping physicians predict the causes of infertility
    Methods
    The data were taken from Sarem hospital infertility data bank by using data mining methods. First، K-means clustering was run; then، support vector machine and artificial neural network classification methods were used to predict the type of infertility، and finally، the results of two classification algorithms were compared. In addition، SPSS Clementine 12. 0 was used to analyze the data and implement the algorithm in modeling part.
    Results
    In k-means clustering، the data were divided into five clusters. In each cluster، one or more causes of infertility were observed. Then، by applying SVM and artificial neural network classification algorithms، the SVM algorithm with a polynomial kernel appeared to have the maximum accuracy.
    Conclusion
    The findings of this study، could contribute to the understanding of the factors responsible for infertility and pave the way for future investigations. These findings can be used in future studies to develop a system for applying this model since by diagnosing the causes of infertility prior to secondary stages and before performing heavy tests، a considerable amount of time and cost will be saved، and physical burden on patient will be decreased.
    Keywords: Infertility, Model, Data Mining, k, means, Support Vector Machine, Artificial Neural Network
  • A. Sadeghi, N. Khajepour, S. Abollkheyrian Pages 58-67
    Introduction
    Databases have very important roles in providing health information; therefore، their technical quality is of great importance. The technical assessment of WebDa news in Medical Universities in Iran was the aim of the study.
    Methods
    In this descriptive cross-sectional study، 16 WeDda from among all WeDda of the Medical Universities were selected through systematic stratified sampling based on the ranking of the universities (three Type I، eight Type II، and five Type III universities). A valid questionnaire for technical evaluation of health information Web site with the Alpha 0. 93 was used for data collection. Data analysis was done through SPSS using descriptive tests.
    Results
    None of the websites could achieve a high score concerning the given indicators. The highest mean scores were related to easy access and loading (4)، formatting (3. 4)، ease of use (3. 4) and the lowest mean scores were related to user right (1. 4)، interaction with users (2. 5) and layout (2. 7). Also، the mean scores for ease of use، graphics quality and logos were 3. 3 and 3. 1 and 3. 1، respectively.
    Conclusion
    The majority of technical indicators in information WebDa news are at intermediate level. Therefore، in order to enhance the technical level of WebDa، it is suggested to increase the visual attraction and interaction with users along with improving the contents.
    Keywords: Technical evaluation, WebDa news information Websites
  • S. Vatankhah, H. Abolghasem Gorji, O. Khosravizadeh, M. Mohseni Pages 68-76
    Introduction

    While hospital care has always been one of the basic requirements، Payment Method of treatment is an important factor to create equity in utilization of care. On the other hand، length of stay is one of the key indicators in hospital performance showing the efficiency of hospital care in resource consumption. The purpose of this study was to survey the effect of Payment Method of Treatment cost on the patient length of stay in educational and health centers in Qazvin in 2014.

    Methods

    In this cross-sectional descriptive-analytic study، 640 samples were randomly selected from among inpatients'' documents at Qazvin’s selected educational and health centers. Data entry form was used for data gathering and Kolmogorov-Smirnov، Mann Whitney and Kruskal- Wallis tests were used for data analysis.

    Results

    The mean and standard deviation for inpatient length of stay were 5. 454 and 6. 143، respectively. Demographic factors such as age، occupation، marital status affected the length of stay (P <0. 001). The maximum length of stay was related to the patients with insurance from the Committee of Help (8. 8days) and the minimum length of stay belonged to the patients without any type of health insurance (3days). It was also found that basic and supplemental health insurance affected the patients length of stay.

    Conclusion

    Concerning the limited resources of health system in hospital sector and the influence of Payment Method of treatment on patient length of stay، proper use of insurance for appropriate and adequate utilization of hospital care and reducing unnecessary accommodation are undoubtedly necessary.

    Keywords: Length of stay, Treatment cost, Teaching hospital
  • M. Abdollahi, M. Ahmadi, M. Roudbari Pages 77-86
    Introduction
    One of the important requirements of an accreditation center is the provision of documents and policies in different departments of an organization including medical records departments. The present study was aimed at investigating the impact of formulating and implementing the policies and procedures of medical records on the scores of accreditation policies of medical record departments in the hospitals affiliated to Shahrekord University Of Medical Sciences in 2013.
    Methods
    The present study was performed on the basis of an interventional method in 2013. All hospitals in Shahrekord province were included. Following the intervention of the formulation and implementation of policy on accreditation of medical records، re-rating policy on accreditation of medical records was measured. The instrument for data collection was a standard checklist and the data were analyzed by SPSS18 using statistical parameters of descriptive and analytical statistics.
    Results
    According to the results of the study، the score for policies of medical records showed a significant difference before and after the intervention indication an increase in scores of policies of medical records accreditation after the intervention (p<0/01).
    Conclusion
    Given the fact that the performance of medical record departments in the policies regarding audit checklist of all parts of the medical records such as discharging، monitoring and completing medical records within 14 days after discharge، ending the incomplete medical records and making conformity between outpatient and inpatient records after the intervention was very poor and poor، the authorities of medical record departments of hospitals should attempt to develop and practice policies which could be put into practice.
    Keywords: Policies, Medical record, Accreditation
  • A. Rezapour, M. Mahmoudi, H. Abolghasem Gorji, S. Bagheri Faradonbeh, S. Asadi, N. Yusef Zadeh, S. Mir Mohammad Sadeghi, M. Asaadi Aghajari, Mh Ghafoori Pages 87-98
    Introduction

    Unmet needs are defined as the difference between services judged necessary to deal appropriately with health problems and services actually received. Unmet needs are considered as simple tools in monitoring the accessibility and the extent of inequity in access and use of health care.

    Methods

    This is a cross-section health survey. The sample consists of 792 households living in Tehran. Data were collected by the WHO (households) questionnaire in 2012، and were analyzed using Logistic Model and STATA12 software.

    Results

    The outcomes show that economical problems، lack of time، self-treatment، long distance to reach health facilities، deprivation of insurance coverage، and lack of adequate information about the locations of health care centres are all factors affecting patients’ willingness to refer to these centres. The socio-economic factors which can enhance the probability of fulfilment of health care needs were found to be settlement ownership and poverty reduction

    Conclusion

    Unmet needs can cause detrimental effects، such as worsening health situation and quality of life، increasing the risk of mortality and causing mental and psychosomatic disorders; therefore، policy makers should give high priority to eliminating socio-economic barriers، as lack of insurance coverage، as well as reducing the costs and economic inequalities، and payment systems reform. Key words: Equity in health، Health care accessibility، Unmet needs، Tehran households، Logistic Model

    Keywords: Equity in health, Health care accessibility, Unmet needs, Logistic model
  • M. Arab Zozani, Mr Vafaei Nasab, H. Amery, A. Jafari Pages 99-112
    Introduction
    The purpose of this study was to show the major challenges and opportunities related to Health Technology Assessment (HTA) that most countries have faced with when launching and developing an HTA system for making appropriate decisions in policy making. Review of studies: This was a review study in the field of HTA and health policy. All literature potentially relevant to this issue had been studied via library and the Internet search of data bases related to HTA to select and present materials extracted. The search was focused on English papers published in 1980-2014. The impact of HTA depends in large part on the quality and transparency of the assessment and decision-making processes، as well as institutional، organizational، political and cultural dynamics broader than the scopes of national health care systems. As many countries increasingly gear their health systems towards policies emphasizing measurement، accountability، transparency and evidence-based practices، the challenges of HTA should be addressed in order to achieve concurrent health care system goals، and support those services offering large value of money and impact on health care outcomes.
    Conclusion
    The role of HTA offering extensive opportunities to support governments and other stakeholders in decision-making has grown substantially. Countries should، therefore، seek to capitalize on the strengths of established HTA systems، while pioneering solutions to address major challenges and strengthening the HTA enterprise.
    Keywords: Health Technology Assessment, Evidence, Based Decision Making, Health Policy