فهرست مطالب

علوم دامی ایران - سال چهل و پنجم شماره 2 (تابستان 1393)

مجله علوم دامی ایران
سال چهل و پنجم شماره 2 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/08/15
  • تعداد عناوین: 10
|
  • صابر محمد مقصودی، سید رضا میرایی آشتیانی *، حسن مهربانی یگانه، محمدحسین بنابازی صفحات 89-97

    در مطالعات سال های اخیر، ارتباط بین چندشکلی ناحیه پروموتور (حذف و درج 23 جفت بازی) و اینترون 1 (حذف و درج 12 جفت بازی) ژن PRNP (ژن کدکننده پروتئین پریون) و حساسیت به جنون گاوی اثبات شده است. درج این جایگاه ها مقاومت به جنون گاوی کلاسیک را در گاوها افزایش می دهد، در حالی که حذف این جایگاه ها باعث حساسیت بیشتر به جنون گاوی می شود. در این مطالعه فراوانی های آللی، ژنوتیپی، و هاپلوتیپی چندشکلی های ناحیه پروموتور و ناحیه اینترون 1 ژن PRNP در 3 نژاد هلشتاین ایران (50=n)، گلپایگانی (62=n)، و سیستانی (60=n) برآورد شد. استحصال DNA به روش استخراج نمکی تغییر شکل یافته انجام شد. ژن های مورد نظر با استفاده از پرایمرهای اختصاصی تکثیر، و جایگاه های ذکرشده روی ژل پلی آکریل آمید تعیین ژنوتیپ شدند. داده های آللی به روش دقیق فیشر و داده های ژنوتیپی و هاپلوتیپی به روش مربع کای آزمون شدند. نتایج این تحقیق نشان داد هر 3 نژاد برای هر کدام از جایگاه ها به صورت مستقل در تعادل هاردی-واینبرگ بودند. فراوانی های آللی و ژنوتیپی هاپلوتیپی پلی مورفیسم حذف و درج 12 جفت بازی و 23 جفت بازی بین نژادهای مطالعه شده و گاوهای سالم و مبتلای آلمانی مقایسه شد. براساس یافته های این تحقیق این نتیجه حاصل شد که گاوهای گلپایگانی، از گاوهای سالم و مبتلای آلمانی مقاومت بیشتری در برابر جنون گاوی دارند.

    کلیدواژگان: پلی مورفیسم، جنون گاوی، سیستانی، گلپایگانی، مقاومت ژنتیکی، PRNP
  • مسعود طاهر، شعبان رحیمی، محمد امیر کریمی ترشیزی، عباس عاشوری صفحات 99-106
    به منظور مقایسه اثر دو نوع عصاره گیاهی، آنتی بیوتیک، پروبیوتیک، و بره موم بر عملکرد، وزن نسبی اندام های داخلی، خصوصیات لاشه، و ریخت شناسی روده باریک جوجه های گوشتی چالش یافته با سالمونلا انتریتیدیس این آزمایش بر پایه طرح کاملا تصادفی انجام شد. 420 قطعه جوجه گوشتی یک روزه نر شامل 7 تیمار با 4 تکرار و 15 پرنده در هر تکرار گروه بندی و به مدت 6 هفته پرورش داده شدند. در روز 10 به جز گروه کنترل منفی بقیه گروه ها با باکتری Salmonella Enteritidis ازطریق دهانی تلقیح شدند. نتایج نشان داد که جیره حاوی آنتی بیوتیک ضمن تاثیر بر وزن نسبی سینه، باعث بالارفتن وزن نسبی لاشه در مقایسه با سایر گروه های آزمایش شد (05/0P<). این مطالعه نشان داد عصاره های گیاهی افزون بر تاثیر بر چربی محوطه بطنی و کاهش آن می توانند باعث افزایش ارتفاع پرزها و عمق کریپت های روده باریک شوند و سطح وسیع تری برای جذب فراهم کنند (05/0P<). بیشترین میزان خوراک مصرفی و افزایش وزن در گروه های حاوی بره موم مشاهده شد(05/0P<).
    کلیدواژگان: عصاره گیاهی، روده باریک، سالمونلا انتریتیدیس
  • مهدی افتخاری، ابوالفضل زالی، مهدی دهقان بنادکی، مهدی گنج خانلو صفحات 107-115
    در این مطالعه از 32 راس گاو چندشکم زایش هلشتاین برای بررسی اثر مکمل کروم متیونین و منبع انرژیبر تولید و قابلیت هضم مواد مغذی گاوهای هلشتاین در طول دوره قبل و پس از زایش استفاده شد. گاوها با جیره کاملا مخلوط از 28 روز قبل از زایش تا 28 روز پس از زایش تغذیه گردیدند. این مطالعه در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی و به صورت آرایه فاکتوریل 2×2 (دو منبع انرژی و دو سطح مکمل کروم متیونین) اجرا گردید. منابع انرژی قبل از زایش شامل روغن ماهی و غله، و پس از زایش شامل پودر چربی پالم و روغن ماهی بودند. مکمل کروم متیونین در سطح صفر یا 08/0 میلی گرم به ازای هرکیلوگرم از وزن متابولیکی بدن تغذیه گردید. نتایج نشان داد که در دوره قبل از زایش استفاده از روغن ماهی اثری بر ماده خشک مصرفی نداشت، ولی پس از زایش استفاده از آن تمایل به کاهش ماده خشک مصرفی داشت (1/0P<). مکمل کروم متیونین سبب افزایش معنی دار ماده خشک مصرفی در دوره قبل و پس از زایش گردید (p<0.05). شیر تولیدی گاوها تحت تاثیر نوع تیمارها قرار نگرفت. به جز درصد چربی شیر که تحت تاثیر استفاده از روغن ماهی کاهش معنی داری پیدا کرد (p<0.05)، سایر ترکیبات شیر تحت تاثیر نوع تیمارها قرار نگرفتند. استفاده از مکمل کروم متیونین اثری روی قابلیت هضم مواد مغذی در دوره قبل یا پس از زایش نداشت. استفاده از روغن ماهی نیز اثری بر قابلیت هضم مواد مغذی در این دوره نداشت، ولی پس از زایش سبب کاهش قابلیت هضم ماده خشک، ماده آلی، و پروتئین خام شد (p<0.05). نتایج حاصل از این آزمایش بین مکمل کروم و منبع انرژی اثر متقابلی نشان نداد.
    کلیدواژگان: روغن ماهی، شیر، قابلیت هضم، کروم، گاو
  • رسول کریمی، ملک شاکری، مهدی ژندی صفحات 117-124
    هدف از مطالعه حاضر، بررسی اثر اسیدآمینه متیونین بر میزان تخمک ریزی در خوکچه هندی بود. 60 سر خوکچه در طرح کاملا تصادفی تحت تاثیر چهار تیمار غذایی ازنظر سطح متیونین قرار گرفتند (تیمارها برحسب صفر، 2، 4، و 6 درصد متیونین بر کیلوگرم خوراک در نظر گرفته شد). پس از دو هفته دوره تطبیقی به مدت دو دوره فحلی خوکچه ها براساس تیمارهای آزمایشی تغذیه شدند و سپس خوکچه ها به وسیله کلوپروستنول ml/kg) 6/0) ازطریق تزریق ماهیچه ای در دو نوبت با فاصله یازده روز همزمان سازی فحلی شدند. پس از کشتار خوکچه ها تعداد فولیکول های بالغ آنها با میکروسکوپ استریو شمارش شد. نتایج نشان داد تعداد فولیکول های بالغ با افزایش مقدار متیونین در جیره غذایی به طور معنی داری (05/0P<) افزایش یافت، ولی میانگین وزن تخمدان راست و چپ تفاوت معنی داری (05/0P<) نداشت. به طورکلی، به نظر می رسد افزایش مقدار متیونین خوراک خوکچه هندی- با در نظر گرفتن استاندارد های تنظیم جیره - موجب افزایش تخمک ریزی می شود و ارتباطی با وزن بدن و تخمدان در خوکچه هندی ندارد.
    کلیدواژگان: تخمک ریزی، خوکچه هندی، متیونین
  • رضا مسعودی، احمد زارع شحنه *، آرمین توحیدی، حمید کهرام، عباس اکبری شریف، محسن شرفی، وحید زاهدی صفحات 125-133

    هدف از این پژوهش بررسی اثر تزریق هورمون های استرادیول، اکسی توسین، ریلاکسین (ریلاکسیمول)، و شیاف واژنی پروستاگلندین ای-1 (میزوپروستول) بر بازشدن سرویکس، زمان بازماندن سرویکس، و بهبود درصد آبستنی حاصل از تلقیح مصنوعی در گوسفند نژاد زندی در انتهای فصل تولید مثل بوده است. در این مطالعه از 80 میش سه تا چهارساله با میانگین وزنی 5/2±55 کیلوگرم استفاده شد. در آزمایش اول میش ها به چهار گروه مساوی تقسیم شدند. گروه ها به ترتیب 100 میکرولیتر استرادیول به صورت تزریق درون وریدی، 100 واحد اکسی توسین، 5 میلی لیتر ریلاکسیمول به صورت تزریق درون عضلانی، و 200 میکروگرم شیاف واژنی میزوپروستول دریافت کردند. پس از اعمال تیمار در چهار زمان بازشدن و بازماندن سرویکس معاینه شد. تزریق هورمون استرادیول تاثیر معنی داری بر بازشدن و بازماندن سرویکس نداشت. استفاده از اکسی توسین، ریلاکسیمول، و میزوپروستول منجر به بازشدن و بازماندن سرویکس شد (05/0> P). در آزمایش دوم میش ها برای هم زمانی فحلی در انتهای فصل تولید مثلی به مدت 12 روز سیدرگذاری شدند و هنگام سیدربرداری به همه میش ها مقدار 500 واحد هورمون eCG تزریق شد و به چهار گروه مساوی تقسیم شدند. گروه اول به عنوان گروه شاهد انتخاب شد و تیمار بازکننده سرویکس دریافت نکرد. سه گروه دیگر به ترتیب 100 واحد اکسی توسین، 5 میلی لیتر ریلاکسیمول، و 200 میکروگرم شیاف میزوپروستول دریافت کردند و با توجه به بهترین زمان بازبودن سرویکس در آزمایش اول، به ترتیب در زمان های 20 و 40 دقیقه و 5 ساعت پس از اعمال تیمار، 54 ساعت پس از تزریق eCG، به صورت ترانس سرویکال تلقیح شدند. روز 50 پس از تلقیح با اولتراسونوگرافی درصد آبستنی تشخیص داده شد. درصد آبستنی در گروه دریافت کننده اکسی توسین از گروه های دریافت کننده میزوپروستول و ریلاکسیمول بالاتر بود (60 درصد در مقابل 25 و 10 درصد، 05/0> P) ولی با گروه شاهد (50 درصد) اختلاف معنی دار نبود (05/0< P). درنتیجه تزریق اکسی توسین باعث بازشدن سرویکس و افزایش درصد آبستنی در میش های زندی می شود و می توان از آن به عنوان ابزاری برای بهبود درصد آبستنی حاصل از تلقیح مصنوعی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: استرادیول، اکسی توسین، درصد آبستنی، ریلاکسیمول، سرویکس، میزوپروستول
  • مختارعلی عباسی صفحات 135-141
    صفت کمی وزن ازشیرگیری و افزایش وزن روزانه از تولد تا هنگام ازشیرگیری با وراثت پذیری 15/0 و 3/0 و همبستگی های فنوتیپی، ژنتیکی، و محیطی بین دو صفت 5/0 شبیه سازی شدند. فایل های داده شده و شجره با درصد های متفاوت شجره پدر گمشده با مدل حیوان دوصفتی تجزیه و تحلیل شدند.
    با حذف تصادفی 10 درصد شماره پدرها، میانگین ارزش اصلاحی برای صفت وزن ازشیرگیری از 61/1 به 55/0 کیلوگرم و برای صفت افزایش وزن روزانه از 48/69 به 68/24 گرم تقلیل یافت. این در حالی است که در روش حذف متوالی، میانگین ارزش اصلاحی این دو صفت به 47/1 و 67/63 تقلیل یافت. کاهش روند ژنتیکی صفت افزایش وزن روزانه در حالت حذف تصادفی و متوالی 10 درصد شماره پدرها، به ترتیب 32/61 و66/0 درصد بود. این کاهش برای صفت وزن ازشیرگیری به ترتیب 43/63 و صفر درصد به دست آمد. نقصان شجره پدری تاثیر زیادی بر برآورد ارزش اصلاحی و روند ژنتیکی دارد و برحسب میزان نقصان شجره بخشی از دقت در پیش بینی ارزش اصلاحی از دست می رود. از این رو روندهای ژنتیکی برآورد شده از داده های واقعی باید با توجه به میزان کامل بودن شجره پدر تحلیل شود.
    کلیدواژگان: پیشرفت ژنتیکی، شبیه سازی رایانه ای، شجره پدری گمشده
  • تقی نجفی، محمدرضا دهقانی *، مصطفی یوسف الهی صفحات 143-152

    هدف از این پژوهش تعیین ترکیبات ارزش غذایی علف مورچه ((Cressa creticaبا روش تولید گاز در شرایط آزمایشگاهی، تعیین قابلیت هضم در شرایط درون تنی، و تعیین مقادیر تجزیه پذیری با روش کیسه های نایلونی، در سه مرحله فنولوژیکی (رویشی، گل دهی، و بذردهی) بود. مقدار پروتئین در مرحله بذردهی به صورت معنی داری کاهش یافت (01/0P<). اما مقادیر الیاف نامحلول در شوینده خنثی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی در مرحله بذردهی افزایش یافت (01/0P<). با پیشرفت در مراحل فنولوژیکی رشد، میزان تجزیه پذیری ماده خشک و بخش سریع تجزیه (a) و کند تجزیه (b) ماده خشک کاهش یافت (01/0P<). در مرحله بذردهی تولید گاز در مقایسه با مرحله رویشی و گل دهی افزایش یافت (01/0P<). میزان گوارش پذیری ظاهری ماده آلی در شرایط برون تنی برای سه مرحله فنولوژیکی رویشی، گل دهی، و بذردهی به ترتیب 34/56، 04/58، و 44/58 درصد و انرژی قابل دگرگشت به ترتیب 40/8، 71/8، و 69/8 مگاژول در کیلوگرم بود (01/0P<). گوارش پذیری ظاهری الیاف نامحلول در شوینده خنثی و الیاف نامحلول در شوینده اسیدی این گیاه با افزایش لیگنینی شدن دیواره سلولی در مرحله گل دهی و بذردهی در گوسفند ازنظر عددی کاهش یافت. نتایج این پژوهش تاثیر معنی دار مراحل گوناگون رشد بر ارزش غذایی علف مورچه را نشان داد. با توجه به نتایج آزمایش های انجام شده در ارتباط با ترکیب شیمیایی، میزان تولید گاز، و آزمایش گوارش پذیری ظاهری، مرحله رویشی علف مورچه ارزش غذایی بالاتری در مقایسه با مراحل گل دهی و بذردهی دارد. با وجود این لازم است علاوه بر بررسی میزان مواد ضد تغذیه ای این گیاه، مرحله اقتصادی برداشت، و تاثیر روش های گوناگون مصرف بر ارزش غذایی این گیاه در پژوهش های آتی تعیین شود.

    کلیدواژگان: تجزیه پذیری، تولید گاز، علف مورچه، گوارش پذیری، مرحله فنولوژیکی
  • زهرا خرمی، حشمت الله خسروی نیا*، آرش آذرفر، اکبر چراغی صفحات 153-161

    این آزمایش با هدف بررسی اثر تزریق روغن زیتون (0 و 7/0 میلی لیتر) به درون کیسه زرده بر عملکرد تولیدی و افزایش حجم سینه در جوجه های گوشتی متاثر از تنش گرسنگی پس از تفریخ (0، 12، 24، 36، و 48 ساعت) اجرا شد. تعداد 800 قطعه جوجه گوشتی یک روزه، در قالب طرح بلوک های کامل تصادفی با 10 تیمار و 4 تکرار، استفاده شد. وزن زنده جوجه های متاثر از 24 و 36 ساعت گرسنگی پس از تفریخ، در مقایسه با جوجه های گروه شاهد به طور معنی داری کمتر بود (P<0.05). طولانی شدن گرسنگی پس از تفریخ تا 48 ساعت، موجب رشد جبرانی در جوجه ها شد. تزریق روغن زیتون درون کیسه زرده، میزان تلفات را به طور معنی داری افزایش داد و بر شاخص راندمان تولید نیز اثر منفی داشت (P<0.05). در 28روزگی، گرسنگی و تزریق روغن زیتون اثر معنی داری بر ابعاد ظاهری سینه و وزن عضلات بزرگ و کوچک سینه نداشت (P<0.05). 24 و 36 ساعت گرسنگی پس از تفریخ تاثیر منفی بر عملکرد جوجه های گوشتی داشت و تزریق 7/0 میلی لیتر روغن زیتون درون کیسه زرده عملکرد جوجه های گوشتی متاثر از گرسنگی پس از تفریخ را بهبود نداد.

    کلیدواژگان: تغذیه اولیه، تنش پس از تفریخ، جوجه گوشتی، روغن زیتون
  • سیده سهیلا نوشادی، آرش آذرفر، داریوش علیپور، حشمت الله خسروی نیا صفحات 163-171
    هدف از انجام این پژوهش بررسی تاثیر جایگزینی تفاله اسانس گیری شده مرزه خوزستانی به جای یونجه در سطوح صفر (تیمار شاهد)، 25، 50، 75، و 100 در جیره بره پرواری بر پویایی تولید گاز به روش آزمایشگاهی بود. جیره های آزمایشی براساس 20 درصد علوفه و 80 درصد کنسانتره تنظیم گردید. جایگزینی تفاله مرزه به جای یونجه تاثیر معنی داری بر تولید گاز در ساعات گوناگون انکوباسیون و فراسنجه های پویایی آن نداشت (05/0P). جیره های آزمایشی تاثیری بر غلظت کل اسیدهای چرب فرار نداشت (05/0P)، ولی تاثیر معنی داری بر قابلیت هضم واقعی ماده خشک در شرایط آزمایشگاهی نداشت (05/0P). نتایج این پژوهش نشان داد که استفاده از تفاله اسانس گیری شده مرزه در جیره بره پرواری می تواند با کاهش میزان تولید نیتروژن آمونیاکی بازدهی استفاده از نیتروژن را بهبود بخشد.
    کلیدواژگان: بره پرواری، پویایی تولید گاز، تفاله اسانس گیری شده مرزه خوزستانی
  • عبدالله رضاقلی وند لاهرود، محمد مرادی شهربابک، عباس پاکدل صفحات 173-184
    به منظور توصیف منحنی تغییرات صفات تولید شیر و وزن بدن در طی دوره شیردهی بزهای نژاد مهابادی، مدل های آماری گوناگون برازش شدند. بدین منظور از 1665 رکورد درخصوص صفات تولید شیر، درصد چربی، مقدار چربی، درصد پروتئین، مقدار پروتئین، درصد لاکتوز، و SNF و 833 رکورد مربوط به وزن بدن که به صورت روزانه از 123 بز در طی سال های 1391-1392 جمع آوری شده بودند، استفاده شد. به منظور انتخاب بهترین مدل از معیار های ضریب تبین، آماره دوربین واتسون، انحراف معیار مانده ها، و معیار اطلاع آکایک استفاده شد. در بین توابع استفاده شده در مطالعه حاضر، تفاوتی در برازش منحنی تولید شیر و مقدار ترکیبات آن وجود نداشت. لیکن توابع علی و شفر و نارشین تاکمای 1 در برازش منحنی درصد چربی و SNF و همچنین، توابع چندجمله ای معکوس و گمپرتز در برازش منحنی درصد پروتئین و لاکتوز، در مقایسه با توابع دیگر نتیجه بهتری داشتند (ضریب تبین بالا و انحراف استاندارد مانده ها پایین). با توجه به نتایج تحقیق حاضر، طی دوره شیردهی، وزن بدن بزهای موجود در این تحقیق، روند کاهشی داشت. در بزهای بررسی شده، میانگین تولید روزانه، 1 کیلوگرم در روز، زمان رسیدن به اوج تولید شیر، 22 روز پس از زایش، مقدار تولید در زمان اوج تولید، 22/1 کیلوگرم در روز، کل تولید شیر در یک دوره 120روزه، 120 کیلوگرم، و تداوم شیردهی، 59/5 برآورد شد.
    کلیدواژگان: بز مهابادی، تداوم شیردهی، توابع شیردهی، صفات تولید شیر
|
  • Saber Mohammad Maghsoodi, Seyed Reza Miraei-Ashtiani, Hassan Mehrabani Yeganeh, Mohammad Hossein Banabazi Pages 89-97

    In recent years، the relationship between insertion and deletion (indel) polymorphisms in promoter region (23 bp) and intron 1 (12 bp) of PRNP gene (Prion protein coding gene) and their relationship to susceptibility of classical bovine spongiform encephalopathy (BSE) have been reported. Insertions of these two polymorphisms increase resistance to classical BSE، while the deletions of these two polymorphisms cause more susceptibility to classical BSE. In this study DNA of Iranian Holstein (n=50)، Golpayegani (n=62) and Sistani (n=60) was extracted by modified salting out method. The genes were amplified using specific primers and the genotypes were detected on polyacrylamide gels. Allelic data were tested by Exact Fisher test and genotypic and haplotypic data were tested using Chi-square test. The results showed that considering locus of three mentioned breeds were in Hardy-Weinberg equilibrium. The allelic، genotypic and haplotypic frequencies of the polymorphism of the mentioned genes were estimated in three Iranian cattle breeds and were compared among breeds under this study and the healthy and BSE-affected group of the German cattle (described by Sander et al.، 2004). According to the results of this study، if these two regions are the only regions affecting on the classical BSE، Golpayegani cattle have more resistant than healthy and BSE-affected of German cattle.

    Keywords: genetic resistance, Golpayegani, mad cow disease, Sistani, polymorphism, PRNP
  • Masoud Taher, Shaban Rahimi, Mohammad-Amir Karimi Torshizi, Abbas Ashouri Pages 99-106
    To compare the effects of two herbal extracts، antibiotic، probiotic، and ethanol extract of propolis on performance، relative weight of internal organs، carcass characteristics and morphology of the small intestine of broilers challenged with Salmonella Enteritidis a trial was performed based on completely randomized design. Four hundred and twenty day old male broiler chicks including 7 treatments with 4 replicates of 15 birds per replicate were reared for six weeks. On day 10، except for the negative control group، other groups were inoculated orally with Salmonella Enteritidis. The results showed that antibiotic had significant effect on the relative weight of the breast، increased the relative carcass weight and enlargement of the liver compared to the other groups improving its metabolism and feed conversion ratio. This study showed that plant extracts in addition impact on abdominal fat reduction can increase the height and crypt depth in the small intestine and provide a greater surface area for absorption. In addition، the maximum amount of feed intake and weight gain were observed in the propolis fed group.
    Keywords: Herbal extracts, Salmonella Enteritidis, small intestine
  • Mahdi Eftekhari, Aboulfazl Zali, Mahdi Dehghan Banadaki, Mahdi Ganjkhanlou Pages 107-115
    In this study، 32 multiparous non lactating Holstein cows were used to investigate the effects of chromium-l-methionine (Cr-Met) supplementation and dietary energy source on production and nutrient digestibility during the periparturient period. Cows were fed a total mixed ration from 28 days before anticipated calving through 28 days after calving. The study was designed as a randomized complete block design with 2 (energy sources) × 2 (Cr-Met levels) factorial arrangement. Energy sources in the prepartum were fish oil and grain، and were fish oil and palm fat powder in the postpartum. The Cr-Met was supplemented at dosages of 0 or 0. 08 mg of Cr/kg of metabolic body weight. Fish oil Supplementation had no significant effect on prepartum dry matter intake (DMI) but tended to decrease postpartum DMI (P< 0. 1). Supplemental Cr-Met increased prepartum and postpartum DMI significantly (P<0. 05). The effect of treatments on milk production was not significant. No differences were detected in milk composition except for fat percentage in which cows were fed the fish oil had lower percentage of fat compare to others. Supplemental Cr-Met had no significant effect on nutrient digestibility in the prepartum and postpartum. Use of fish oil had no effect on nutrient digestibility in the prepartum، but decreased digestibility of dry matter، organic matter، and crude protein in the postpartum (P<0. 05). Results of this study indicate no significant interaction between chromium supplementation and energy source.
    Keywords: cattle, chromium, digestibility, fish oil, milk
  • Rasoul Karimi, Malek Shakeri, Mahdi Zhandi Pages 117-124
    The current study intends to analyze the effects of methionine on the ovulation of guinea pigs. 60 guinea pigs were given 4 different treatments in a completely randomize design. The treatments contained 0، 2، 4 and 6 percent of methionine per kg as fed. After two weeks as adaptation period، the four different treatments were given to the animals for two estrus cycle. After synchronization which was achieved through the inter muscular injection of PGF2a analog (cloroprostonal). 6ml/kg of cloroprostonal was injected twice in an eleven-day interval. At the end of experiment guinea pigs were slaughtered and the numbers of mature follicles were calculated by loop microscopy. The result shown that، the number of mature follicle increased as the amount of methionine in the diet rased. The Duncan`s test showed a significant relationship between the number of follicle in the right and left ovary with the higher amount of methionine (P<0. 05) and didn’t reflect a significant relationship between weight of two ovary and the amount of methionine. It seems that if the amount of methionine increases in the diet، the ovulation will also increase regardless of the ovary and body weight.
    Keywords: methionine, guinea pig, ovulation
  • Reza Masoudi, Ahmad Zare-Shahneh, Armin Tohidi, Hamid Kahram, Abbas Akbari Sharif, Mohsen Sharafi, Vahid Zahedi Pages 125-133

    The aim of this study was to evaluate the effect of estradiol (E2)، oxytocin (OT)، relaxin (relaximol) injection and prostaglandin E1 (misoprostol) suppository on the cervix dilation، time of cervical dilation persistency and pregnancy rate of Zandi ewes using artificial insemination. Eighty 3-4 years old and 55±2. 5 kg weight ewes were used for this study. In experiment 1، the ewes were assigned to four equally groups. The groups were received 100 µl E2، 100 IU of OT، 5 ml relaximol and 200 µg misoprostol، respectively. Then، cervical dilation and time of cervical dilation persistency were examined at four times. E2 had no effect on cervical dilation and time of cervical dilation persistency (P>0. 05). Using of OT، relaximol and misoprostol lead to cervical dilation (P<0. 05). In experiment 2، the estrous synchronization was accomplished using CIDR insertion for 12 days. At the time of CIDR removal، 500 IU of eCG injected in to the ewes and then assigned to four equally groups. The control group received no cervical dilator treatment. Other three groups received the same treatment as the first experiment. According to the best time of cervical dilation in experiment 1، ewes were inseminated transcervically in the times of 20 and 40 min and 5 hours after treating، respectively، at 54 hours after eCG injection. Fifty days after insemination، pregnancy rate were recognized via ultrasonography diagnosis. Pregnancy rate in OT group was higher (P<0. 05) than misoprostol and relaximol groups (60% vs 25 and 10%، respectively). However، there were no significant differences (P>0. 05) between oxytocin and control group (60% vs 50%) in pregnancy rate. In conclusion، injection of oxytocin dilate the cervical canal and improved pregnancy rate in Zandi ewes، therefore this could be used as an instrument for improving pregnancy rate during artificial insemination.

    Keywords: cervix, estradiol, misoprostol, oxytocin, pregnancy rate, relaximol
  • Mokhtar-Ali Abbasi Pages 135-141
    In order to study on the effect of incomplete sire''s pedigree on the prediction of breeding value and estimation of genetic trend، two quantitative traits such as weaning weight and average daily gain with heritabilities 0. 15 and 0. 30 were simulated. Phenotypic، genetic and environmental correlations were assumed 0. 5. Resulted data files with different proportion of missed sire pedigree (0-100) were analyzed using bivariate animal model. Breeding value means for WW and ADG reduced from 1. 61 to 0. 55 and 69. 48 to 24. 68 with 10 percent random deletion of sire pedigree. This parameter was also decreased to 1. 47 and 63. 67 for WW and ADG respectively، with 10 percent sequential deletion of sire pedigree. Decreasing genetic trend of ADG were 61. 32 and 0. 66 percent for 10 percent random and sequential deletion of sire pedigree، respectively. This reduction for WW was also 63. 43 and 0 percent. Generally، the incompleteness of sire pedigree affected the accuracy of breeding value prediction and genetic trend and based on the rate of sire pedigree deletion، the part of accuracy of breeding value prediction were lost. Then، the genetic tend estimated using real data should be analyzed based on the rate of completeness of sire pedigree.
    Keywords: computer simulation, genetic gain, missed sire pedigree
  • Taghi Najafi, Mohammad-Reza Dehghani, Mostafa Yousef-Elahi Pages 143-152

    The aim of this research was determination of nutritive value of Cressa Cretica with gas test method، in vivo digestibility and degradability with nylon bag method in three phenological stages. The amount of crude protein decreased significantly in seeding stage. But the amount of NDF and ADF increased in seeding stage. The degradability of dry matter and rapid and slowly degradable fractions decreased in development of phenological stages. The gas production increased in seeding stage compared to vegetative and flowering stage. The amount of organic matter digestibility for three phenologic stages was %56. 34، %58. 04 and %58. 44 respectively and metabolizable energy was %8. 4، %8. 71 and %8. 69 MJ/kg respectively (P<0. 01). The apparent digestibility of NDF and ADF of this plant decreased numerically in sheep with increasing of lignifications of cell wall in flowering and seeding stage. The result of this experiment showed significant effect of different stages of growth on nutritive value of Cressa cretica. With regards of results of chemical composition and apparent digestibility vegetative growth of Cressa cretica had higher nutritive value compared to flowering and seeding stage. Nevertheless in addition survey of antinutrient of this plant، economy stage of harvest and effect of different use on nutritive value of this plant is determined in future researches.

    Keywords: Cressa Cretica, degradability, digestibility, gas production, phenological stages
  • Zahra Khorrami, Heshmatollah Khosravinia, Arash Azarfar, Akbar Cheraghi Pages 153-161

    This experiment was carried out to investigate the effects of in yolk-sac administration of olive oil (0 and 0. 7 ml) on productive performance and breast development of broiler chickens exposed to post-hatch fasting stress (0، 12، 24، 36 and 48 hours). A total number of 800، 1-day-old broiler chicks in a completely randomized block design with 10 treatments and 4 replicates were used. Live body weight of broiler chicks exposed to 24 and 36 hours post-hatch fasting was significantly lower compared to control group (P<0. 05). Extending of post hatch fasting up to 48 hours induced compensatory growth in broiler. Administration of olive oil to yolk sac significantly increased mortality rate and negatively affected production efficiency index (P<0. 05). In day 28، fasting and administration of olive oil showed no significant effect on breast external dimensions and on major and minor pectoral is muscles weight (P<0. 05). It is concluded that 24 and 36 hours Post-hatch fasting had negative effect on broiler performance and that injection of 0. 7 ml olive oil was reduced performance of broiler chickens exposed to post-hatch fasting.

    Keywords: broiler chick, early nutrition, olive oil, post, hatch stress
  • Seyede Soheila Noshadi, Arash Azarfar, Daryoush Alipour, Heshmatollah Khosravinia Pages 163-171
    The current experiment was carried out to investigate the possible effects of replacing alfalfa by dried de-oiled Savory (Satureja khuzistanica; DDS) at the levels of 0، 25، 50، 75 and 100 percent in finishing diets of Mehraban lambs on kinetics of gas production in vitro. The experimental diets contained 20% alfalfa and 80% of concentrate on dry matter basis. Replacing alfalfa by DDS had no significant effect on gas production at different incubation times as well as on kinetics of gas production including asymptotic of gas production (A)، fraction rate of gas production (C) and half time of gas production (t1/2) (P>0. 05). Concentration of ammonia was significantly decreased when alfalfa was replaced by DDS in the diets (P<0. 05). Experimental diets did not have significant effect on total volatile fatty acids. Although apparent in vitro dry matter digestibility was significantly decreased (P<0. 05) when alfalfa was replaced by dried DDS at the levels of 75 and 100%، true dry matter digestibility remained unaffected. Replacing alfalfa by DDS up to 75% tended to increase microbial biomass production (MBP) and efficiency of MBP. The results of current study showed that inclusion of DDS in finishing diet of lambs could reduce ammonia production; thereby improve nitrogen utilization without having any adverse effect on digestibility of dry matter.
    Keywords: finishing lambs, dried deoiled Satureja khuzistanica, kinetics of gas production
  • Abdollah Rezagholivand Lahroud, Mohammad Moradi Shahrebabak, Abbas Pakdel Pages 173-184
    In this research، in order to describe milk production traits lactation Mahabadi goat breed، seven statistical functions were fitted using 1665 milk production traits records and 833 body weight records. The milk production traits were milk yield، fat percent، fat yield، protein percent، protein yield، lactose percent and SNF percent. These records have been recorded on 123 goats during years of 2012-2013. Based on results، there was not considerable difference in curve fitting of milk production and its composition yield among used functions. However، Ali and Schaeffer and Narushin-Takma functions in fat and SNF percentage، and inverse polynomial and Gompertz functions in protein and lactose percentage had higher goodness of fit in comparison with other function. Average daily milk production، days to peak production، milk production in peak، lactation period، and milk persistency were estimated 1 kg، 22 days، 1. 22 kg، 120 days، and 5. 59، respectively.
    Keywords: fat, protein, lactation functions, Mahabadi goat, milk persistency