فهرست مطالب

مجله فیض
سال هجدهم شماره 5 (پیاپی 78، آذر و دی 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/08/22
  • تعداد عناوین: 13
|
  • اعظم نوازش، امیر اسماعیل نژاد مقدم*، عباسعلی کریمپور ملکشاه، نور الله رضایی، هاتف قاسمی صفحات 405-410
    سابقه و هدف
    گزارشاتی مبنی بر تاثیر منفی انجماد شیشه ای بر بقا و کلیواژ جنین ها وجود دارد. هدف از این مطالعه، تاثیر مدت زمان انجماد جنین های دو سلولی موش بر زنده ماندن و کلیواژ آن ها بعد از ذوب می باشد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، بعد از تحریک تخمک گذاری موش های ماده NMRI، جفت شدن با موش های نر و تایید وجود پلاک واژنی، موش های ماده 48-44 ساعت بعد از تزریق HCG، قطع نخاع شدند. جنین های دو سلولی حاصله به روش فلاشینگ جمع آوری شده و به مدت 24 ساعت در انکوباتور C ̊37 با جریان CO2 نگهداری شدند. جنین ها در 6 گروه شامل گروه شاهد، انجماد به مدت 24 ساعت، 72 ساعت، یک هفته، دو هفته و یک ماه تقسیم شدند. بعد از اتمام زمان انجماد، جنین ها به روش استاندارد ذوب شده و زنده ماندن و تقسیم سلولی آن ها مورد بررسی قرار گرفت.
    نتایج
    درصد جنین های زنده بعد از مدت زمان انجماد نه تنها نسبت به گروه شاهد اختلاف معنی داری را نشان داد، بلکه اختلاف بین گروه ها هم مشهود بود (0/05>P). تکامل جنین ها بعد از انجماد در مدت زمان های مختلف نسبت به گروه شاهد (0/0001>P) و در مقایسه های بین گروهی (0/05>P) افت چشم گیری را نشان دادند.
    نتیجه گیری
    طول مدت نگهداری جنین های دو سلولی منجمد شده موش، تاثیر منفی بر بقاء و تقسیم سلولی آن ها دارد. به نظر می رسد که انجام انجماد جنین های موش در مرحله دو سلولی قابلیت تکامل به مراحل بالاتر را کاهش می دهد. بهترین زمان جهت انتقال به رحم موش ماده، 8 سلولی می باشد تا فرصت ادامه تکامل در سیستم تولید مثل انجام پذیرد.
    کلیدواژگان: مدت زمان انجماد، ذوب، تقسیم سلولی، جنین های دو سلولی
  • جواد بهارارا*، خدیجه نژاد شاهرخ آبادی، مریم ناظمی، طیبه رمضانی صفحات 411-418
    سابقه و هدف
    زعفران دارای اثرات فارماکولوژیک متعددی بوده و ویتامین D3 نیز در تمایز و عملکرد بسیاری از سلول ها دخالت دارد. در مطالعه حاضر اثر هم افزایی عصاره آبی زعفران و ویتامین D3 بر تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی به استئوبلاست بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    سلول های بنیادی مغز استخوان موش صحرایی نژاد ویستار استخراج شده و شناسایی به کمک روش ایمونوسیتوشیمی انجام شد. در گروه های تجربی، سلول های بنیادی با غلظت های 600، 700 و800 میلی گرم در لیتر زعفران و نیز غلظت های فوق الذکر زعفران همراه با غلظت 7-10×5 مولار ویتامین D3 جهت القا تمایز استفاده شد. گروه کنترل هیچ گونه تیماری دریافت نکرد. تمایز سلول ها با سنجش فعالیت آنزیم آلکالین فسفاتاز پس از 10 روز و رنگ آمیزی آلیزارین رد در روز 21 پس از تیمار بررسی گردید.
    نتایج
    فعالیت آلکالین فسفاتاز گروه های دریافت کننده ویتامین D3 و زعفران در مقایسه با شاهد افزایش معنی داری داشت. هم چنین، میزان فعالیت این آنزیم در گروه های تیمار توام زعفران و ویتامینD3 نسبت به کاربرد هریک به تنهایی افزایش داشت. رنگ آمیزی آلیزارین رد، اثرات تمایزی ویتامین D3، زعفران و تیمارهای توام آنها بر سلول های بنیادی به سمت به استئوبلاست را نشان داد و بیشترین اثر تمایزی در گروه تجربی زعفران همراه با ویتامین D3 مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    کاربرد توام زعفران و ویتامین D3 دارای اثرات معنی دار در تمایز سلول های بنیادی مزانشیمی مغز استخوان به استئوبلاست ها می باشد.
    کلیدواژگان: استئوبلاست، تمایز، زعفران، سلول بنیادی، ویتامینD3
  • فتاح مرادی*، اعظم حیدرزاده، ویان وثوقی بانه صفحات 419-427
    سابقه و هدف
    لپتین آدیپوکاینی است که از طریق اثرات مستقیم متابولیکی اش بر بافت های محیطی، به مسیرهای اندوکرین مختلف پاسخ گفته و یا آن ها را تنظیم می نماید. کمرین نیز یک آدیپوکاین جدید است که آدیپوژنز و متابولیسم سلول های چربی را تنظیم می کند. هدف از مطالعه حاضر بررسی تاثیر تمرین استقامتی بر سطوح سرمی آدیپوکاین های لپتین و کمرین در مردان لاغر غیرفعال بود.
    مواد و روش ها
    در یک کارآزمایی نیمه تجربی، 20 مرد لاغر غیرفعال به طور تصادفی به دو گروه آزمایش و کنترل تقسیم شدند. ویژگی های عمومی آزمودنی ها و سطوح سرمی لپتین و کمرین (با روش الایزا)، قبل و پس از تمرین اندازه گیری شد. اندازه گیری ها (شامل نمونه گیری خون) پس از دوازده ساعت ناشتا (در ساعت 8 صبح) صورت گرفت. پروتکل تمرین استقامتی شامل دوازده هفته تمرین رکاب زدن روی چرخ کارسنج (3 جلسه تمرین در هفته، شدت 60 تا 70 درصد ضربان قلب ذخیره، مدت 20 تا 40 دقیقه در هر جلسه) بود.
    نتایج
    پس از تمرین استقامتی، وزن، درصد چربی و نمایه توده بدن تغییر معنی داری نکرد (0/05
    نتیجه گیری
    دوازده هفته تمرین استقامتی تاثیری بر غلظت های سرمی آدیپوکاین های لپتین و کمرین مردان لاغر غیرفعال ندارد. به نظر می رسد این عدم تغییر احتمالا به دلیل ثابت ماندن وزن و توده چربی به دنبال این دوره تمرینی باشد. البته، عملکرد قلبی-تنفسی آزمودنی ها متعاقب دوازده هفته تمرین استقامتی بهبود می یابد.
    کلیدواژگان: تمرین، استقامتی، لپتین، کمرین، مردان، لاغر
  • بهزاد سلمانی*، جعفر حسنی، شهرام محمدخانی، غلامرضا کرمی صفحات 428-439
    سابقه و هدف
    هدف از پژوهش حاضر، ارزیابی اثربخشی درمان فراشناختی در باورهای فراشناختی، فرانگرانی، علایم و نشانه های بیماران مبتلا به اختلال اضطراب فراگیر (GAD) بود.
    مواد و روش ها
    کلیه ی بیماران مبتلا به GAD مراجعه کننده به درمان گاه روان پزشکی بیمارستان بقیه الله در فاصله ی زمانی 15 شهریور تا 15 آذر 1391 انتخاب شده و در چهار گروه (درمان فراشناختی؛ درمان فراشناختی ترکیب با دارو؛ درمان دارویی و گروه کنترل) قرار گرفتند. بیماران دریافت کننده درمان فراشناختی و بقیه بیماران به ترتیب 6 و 4 بار توسط پرسش نامه های فراشناخت ها (MCQ-30)، فرانگرانی (MWQ)، اضطراب بک (BAI)، افسردگی بک (BDI-II) و مقیاس درجه بندی اضطراب همیلتون (HARS) ارزیابی شدند. برای تجزیه و تحلیل داده ها از شاخص های تغییرات روند، شیب، میزان تغییرپذیری کوهن و تفسیر فراز و فرود متغیرها در نمودارها و برای تعیین معنی داری بالینی از درصد بهبودی و اندازه اثر استفاده شد.
    نتایج
    درمان های فراشناختی و ترکیبی توانستند طی مراحل پس از درمان و پیگیری (45 روزه) اعتقاد بیماران به باورهای فراشناختی و فرانگرانی را به طور معنی داری کاهش داده و علایم و نشانه های اضطرابی و افسردگی آن ها را به خوبی کنترل کنند. درمان دارویی تنها در کنترل علایم و نشانه های اضطرابی و افسردگی و آن هم در مرحله ی پس از درمان موفق بود، ولی پس از قطع دارو بیماران اندکی دچار عود علایم و نشانه های شدند. گروه کنترل نیز در هیچ یک از متغیرها موفقیت چندانی نداشت.
    نتیجه گیری
    درمان فراشناختی (با یا بدون دارو) توانست در مدت زمان کم تر از نیمی از جلسات درمان های مرسومی مثل شناختی/ رفتاری اثربخشی بالایی برحسب کنترل مکانیسم های زیربنایی اضطراب آسیب شناختی داشته باشد.
    کلیدواژگان: درمان فراشناختی، باورهای فراشناختی، فرانگرانی، اختلال اضطراب فراگیر، تک آزمودنی
  • زهرا رهنما، محسن تقدسی*، مجید مازوچی صفحات 440-447
    سابقه و هدف
    بهبود کیفیت زندگی مهمترین هدف مداخلات درمانی در بیماری های مزمن قلمداد می گردد. مطالعه حاضر با هدف تعیین نتایج استفاده از روش های درمانی مختلف بر کیفیت زندگی مبتلایان به سندروم حاد کرونری انجام شده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه گروهی حاضر بر روی مبتلایان به سندروم کرونری حاد بستری شده در بیمارستان شهید بهشتی کاشان طی سال 1392 با نمونه های در دسترس انجام شد. کیفیت زندگی بیمارانی که طبق معیارهای درمانی با نظر متخصص قلب، تحت یکی از روش های درمانی دارویی، آنژیوپلاستی یا پیوند عروق قرار گرفتند، با استفاده از پرسشنامه(SF36 (Short-form 36 قبل و دو ماه بعد از دریافت درمان های فوق ارزیابی شد.
    نتایج
    تعداد 167 بیمار با میانگین سنی 10/22±56/5 سال مورد مطالعه قرار گرفتند و 3/50 درصد آنها زن بودند. آنژیوپلاستی و درمان دارویی، نمره ابعاد سلامت عمومی، درد بدنی و نمره کل کیفیت زندگی بیماران را افزایش داد. درمان دارویی نیز بر بعد فعالیت اجتماعی تاثیر مثبت داشت (0/01=P). پیوند عروق کرونر بعد ایفای نقش را بهبود بخشید (0/005=P) ولی موجب بهبود کیفیت کلی زندگی دو ماه پس از درمان نشد. در مقایسه کیفیت کلی زندگی سه گروه درمانی دارویی، آنژیوپلاستی و پیوند عروق کرونر اختلاف معنی دار مشاهده نشد (0/67=P).
    نتیجه گیری
    درمان های مختلف سندروم حاد کرونری در کیفیت زندگی این بیماران موثر بوده و می توانند در بهبود بعضی از ابعاد آن نقش مثبت داشته باشد.
    کلیدواژگان: کیفیت زندگی، سندرم حاد کرونر، آنژیوپلاستی، پیوند عروق کرونر
  • حسن فرجی پور*، مهدی شاعری، پگاه قاسمی صفحات 448-454
    سابقه و هدف
    این مطالعه با هدف تعیین نتایج درمان ترکیبی کرومولین موضعی و دگزامتازون تزریقی سوپراتارسال و کرومولین موضعی به تنهایی در بیماران مراجعه کننده به بیمارستان متینی کاشان طی سال 1391 صورت گرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه تحلیلی حاضر بر روی هر دو چشم 84 بیمار مبتلا به کراتوکونژنکتیویت متوسط تا شدید انجام شد. بیماران به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. بیماران گروه اول تحت درمان با قطره کرومولین (هر 6 ساعت به مدت 3 هفته) و بیماران گروه دوم علاوه بر دریافت کرومولین به شکل مذکور، تحت تزریق دگزامتازون سوپراتارسال (0/5 میلی لیتر در هر چشم) قرار گرفتند. سه هفته بعد، هر دو گروه از نظر تاثیر درمان و بهبودی خارش، اشک ریزش و قرمزی مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    نتایج
    گروه ها در وضعیت خارش تفاوت معنی دار با هم نداشتند، اما در بهبود التهاب، قرمزی و اشک ریزش، تاثیر درمان ترکیبی کرومولین و دگزامتازون به طور معنی داری بهتر از گروه دیگر بود (0/05>P). خارش و اشک ریزش در 68/3 درصد و التهاب و قرمزی در 88/1 درصد بیماران تحت درمان ترکیبی کرومولین و دگزامتازون بهبود یافت، در حالی که در گروه تحت درمان با کرومولین در نیمی از بیماران خارش، قرمزی و التهاب ثابت ماند یا بدتر شد.
    نتیجه گیری
    تزریق سوپراتارسال دگزامتازون و مصرف کرومولین موضعی به طور هم زمان، درمان مناسبی در مبتلایان به کراتوکونژنکتیویت بهاره متوسط و شدید می باشد.
    کلیدواژگان: کراتوکونژنکتیویت بهاره، کرومولین سدیم، دگزامتازون
  • علی سلیمی جدا، اشرف محمدی*، بهنام علیرضایی، ابوالحسن فروغی، فاطمه اثنی عشری، محمد جلوخانی، ریحانه قربانی صفحات 455-461
    سابقه و هدف
    استفاده گسترده از واکسن های فلج اطفال سبب حذف ویروس وحشی فلج اطفال از بیشتر مناطق جهان گردیده است. این امر متعاقب استفاده از دو نوع واکسن خوراکی تخفیف حدت یافته و تزریقی غیر فعال شده می باشد. از آنجایی که بیشتر تست های کنترلی این واکسن ها بر روی بستر های سلولی حساس به ویروس فلج اطفال صورت می پذیرد، یافتن حساس ترین رده ی سلولی نسبت به ویروس فلج اطفال ضروری به نظر می رسد.
    مواد و روش ها
    پنج رده سلولی L20B، HEp-2C، MRC-5، HeLa و Vero به صورت تک لایه در فلاسک های 25 سانتی متر مربعی تهیه گردید. سپس رقت های متوالی از ویروس با تیتر مشخص به هر یک از بسترهای سلولی تلقیح شد. سلول های تلقیح شده در 33 درجه ی سانتی گراد به مدت 14 روز انکوبه شده و از لحاظ ظهور اثرات سایتوپاتیک فلج اطفال بررسی شدند.
    نتایج
    نتایج نشان دهنده حساسیت بالاتر رده سلولی L20B نسبت به سایر رده های سلولی مورد مطالعه می باشد. هم چنین، مقایسه نتایج نشان می دهد که پس از رده سلولی L20B حساسیت سلول ها نسبت به ویروس فلج اطفال به ترتیب در رده های سلولی HEp-2C، HeLa، MRC-5، و Vero کاهش می یابد.
    نتیجه گیری
    رده های سلولی L20B، HEp-2C و HeLa به دلیل حساسیت بالا به سه سروتیپ ویروس فلج اطفال می توانند به عنوان بستر سلولی مناسب در تست های کنترلی واکسن مورد استفاده قرار گیرند.
    کلیدواژگان: ویروس پولیو، حساسیت، L20B، HEp، 2C، MRC، 5، HeLa، Vero
  • محمدرضا شریف، فاطمه طباطبایی، مهلا مدنی* صفحات 462-468
    سابقه و هدف
    آسم شایع ترین بیماری مزمن دوران کودکی است. افزایش شیوع بیماری آسم سبب شده است تا تحقیقات گسترده ای در مورد مکانیسم آن صورت گیرد. یکی از عواملی که گمان می رود در این بیماری تاثیر گذار باشد ویتامین D است. این مطالعه با هدف بررسی سطح سرمی ویتامین D در کودکان مبتلا به آسم انجام شد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مورد-شاهدی در سال 1391 بر روی کودکان 15-5 سال مراجعه کننده به کلینیک های اطفال استان اصفهان انجام شد. کودکانی که دارای آسم بودند در گروه مورد و کودکانی که به دلایلی به غیر از مشکلات تنفسی و آسم مراجعه کرده بودند، در گروه کنترل قرار گرفتند. سطح سرمی 25 هیدروکسی ویتامینD اندازه گیری شد.
    نتایج
    در این مطالعه 196 کودک در گروه آسم و 200 کودک در گروه کنترل قرار داشتند. میانگین غلظت ویتامین D در گروه مورد برابر 17/42±25/79 و در گروه کنترل 16/37±30/33 نانوگرم در میلی لیتر بود که این اختلاف از نظر آماری معنی دار بود (0/008>P). هم چنین، 59/7 درصد از مبتلایان به آسم و 46 درصد از گروه کنترل دچار کمبود ویتامین D بودند. سطح ویتامین D در آسم غیر شدید (خفیف و متوسط)، و در آسم شدید به ترتیب 18/10±26/26 و 15/90±24/75 نانوگرم در میلی لیتر بود. سطح ویتامین D با شدت آسم رابطه نداشت (0/3=P).
    نتیجه گیری
    با توجه به سطوح پایین ویتامین D در بیماران مبتلا به آسم توصیه می شود سطح ویتامین D در این بیماران چک شده و در صورت کمبود آن درمان لازم صورت گیرد. هم چنین، باید سبک زندگی و عادات غذایی به گونه ای اصلاح گردد تا شاهد کمبود این ویتامین در جامعه نباشیم.
    کلیدواژگان: آسم، ویتامین D، کودکان
  • احمد یگانه مقدم، منصور نمازی، سید علیرضا مروجی، احمد خورشیدی، اشرف عباسی مقدم* صفحات 469-476
    سابقه و هدف
    اوتیت مدیای افیوژنال (OME) یک بیماری شایع دوران کودکی است که می تواند تکامل شنوایی را تحت تاثیر قراردهد. با توجه به نظریات متعدد مبنی بر دخالت عوامل باکتریال و تناقضات موجود در مورد میزان مثبت شدن کشت های مایع اوتیت افیوژنال، هدف از انجام این مطالعه بررسی باکتریولوژیک مایع اوتیت مدیای افیوژنال مقاوم به درمان در بیماران 2 تا 16 سال و بررسی از نظر نوع پاتوژن های احتمالی و میزان مقاومت آنتی بیوتیکی آنها می باشد.
    مواد و روش ها
    این مطالعه مقطعی بر روی90 بیماری که با تشخیص اوتیت مدیای افیوژنال در بیمارستان متینی کاشان جهت گذاشتن Ventilation tube پذیرش می شدند، انجام پذیرفت. پس از تعیین هویت نمونه ها، تست حساسیت آنتی بیوتیک بر طبق استانداردهای CLSI انجام شد.
    نتایج
    در بررسی باکتریولوژیک90 نمونه (با استفاده از محیط کشت و روش دیسک دیفیوژن)، 52/2 درصد از کشت ها مثبت و 47/8 درصد منفی بودند. بیشترین حساسیت استرپتوکوک پنومونیه به سیپروفلوکساسین (100 درصد) و اریترومایسین (66/7 درصد) به دست آمد. همه موارد به کوتریموکسازول مقاوم بودند و در تست حساسیت آنتی بیوتیکی نمونه های فوق بیشترین مقاومت آنتی بیوتیکی مربوط به آمپی سیلین (82/98 درصد) و آموکسی سیلین (78/72 درصد) به دست آمد. هم چنین، حساس ترین آنتی بیوتیک ها سیپرو-فلوکساسین با 83/63 درصد حساسیت و وانکومایسین با 51/09 درصد گزارش شد.
    نتیجه گیری
    کشت مثبت 52/2 درصد از بیماران نشان از نقش برجسته باکتری در ایجاد OME دارد. به منظور پیشگیری از مقاومت آنتی بیوتیکی بررسی سالیانه ی وضعیت مقاومت آنتی بیوتیکی در اوتیت مدیای اطفال پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: اوتیت مدیای همراه با افیوژن، مقاومت دارویی، عفونت باکتریایی
  • مهدیه ملانوری شمسی*، محسن فلاح، مهدی مهدوی صفحات 477-483
    سابقه و هدف
    تمرینات ورزشی مقاومتی باعث افزایش توده عضلانی، قدرت و عملکرد عضلات در افراد دیابتی می شود. هم چنین، مایوکاین های آزاد شده از عضله اسکلتی دارای نقش های متعدد متابولیکی و هایپرتروفیکی می باشند. هدف از مطالعه حاضر بررسی اثرات تمرین مقاومتی بر میزان سایتوکاین های IL-6 و TNF-α در عضله اسکلتی موش های صحرایی دیابتی است.
    مواد و روش ها
    موش های صحرایی به گروه های کنترل سالم، تمرین سالم، دیابتی کنترل و دیابتی تمرین تقسیم شدند. گروه های تمرین برای تمرین مقاومتی بالا رفتن از یک نردبان 1 متری با وزنه ای که به دم آن ها آویزان بود، را اجرا کردند. میزان پروتئین IL-6 و TNF-α عضله EDL با روش الایزا اندازه گیری شد.
    نتایج
    یافته های مطالعه حاضر حاکی از افزایش بیان پروتئین IL-6 و TNF-α در عضله EDL موش های صحرایی دیابتی بود. تمرین مقاومتی نتوانست تغییر معنی داری در میزان این دو سایتوکاین التهابی در عضله تند تنش ایجاد کند. هم چنین همبستگی مثبت و معنی-داری بین سطوح این سایتوکاین ها و میزان گلوکز جریان خون مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    افزایش سایتوکاین های التهابی و مایوکاین ها را می توان مکانیسمی جبرانی در عضله اسکلتی برای دیابت دانست. به نظر می رسد این نوع تمرین ورزشی به تنهایی نمی تواند تغییری در سطوح این مایوکاین ها ایجاد کند.
    کلیدواژگان: دیابت نوع 1، التهاب، تمرین مقاومتی، عضله اسکلتی
  • اعظم صمدیان، طاهره ناجی، مهدی توتونچی* صفحات 484-496
    سابقه و هدف
    سلول های بنیادی به عنوان امید اول ترمیم بافت های آسیب دیده از اهمیت ویژه ای برخوردار هستند. در این راستا آسان سازی و افزایش کارایی تولید سلول های بنیادی جنینی به عنوان بهترین مدل از سلول های بنیادی پرتوان، می تواند به عنوان راه کاری برای بالا بردن کارایی تولید سلول های بنیادی جنینی انسانی محسوب شود. ریز مولکول ها با مهار مسیرهای تمایزی، نقش به سزایی در افزایش کارایی تولید و پایداری این سلول های پرتوان دارند. در این مطالعه نقش مسیرهای پیام رسانی سلولی از قبیل JAK/STAT، MAPK/ERK، PI3K/AKT، Wnt/GSK3 و TGF-B در تولید و حفظ سلول های بنیادی جنینی بررسی شده است.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه مروری، مقالات علمی مرتبط با مسیرهای پیام رسانی و سلول های بنیادی جنینی که ازپایگاه علمی PubMed استخراج شده است، انتخاب و استفاده شد و روند تولید سلول های بنیادی جنینی موشی با رویکرد استفاده از ریزمولکول ها در شرایط کشتی مانند 2i و R2i ارزیابی شده است.
    نتایج
    شرایط کشت R2i باعث افزایش کارایی تولید و حفظ رده سلول های بنیادی جنینی از همه نژادهای موش شده است. بنابراین، به نظر می رسد در این فرآیند، با مهار مسیرهای MEK و TGF-β، تعداد بیشتری از سلول ها در حالت پرتوانی حفظ شده و سلول های رشد یافته در یک وضعیت پایه پرتوانی و عدم تمایز یافتگی قرار دارند.
    نتیجه گیری
    به منظور آگاهی از مکانیسم و تاثیر مولکولی شرایط کشت R2i بر افزایش کارایی تولید رده سلول های بنیادی جنینی موش، بررسی تغییرات مولکولی مانند ارزیابی روند تغییرات بیان ژن های کلیدی بنیادینگی و تمایزی و تغییرات اپی ژنتیکی در حین فرآیند تولید سلول های بنیادی جنینی ضروری به نظر می رسد.
    کلیدواژگان: سلول های بنیادی جنینی موشی، مسیرهای پیام رسانی، ریزمولکول ها، موش
  • مسعود بابایی*، زهرا تجملی صفحات 497-501
    سابقه و هدف
    سندروم فلن مک درمید، اختلالی ژنتیکی و نادر بوده و شیوع آن مشخص نیست. یکی از ویژگی های واضح این بیماران تاخیر کلی رشد بوده که آن ها را نیازمند مداخلات توانبخشی می کند. این مطالعه به بررسی تاثیر توانبخشی حرکتی یک کودک تشخیص داده شده با این سندروم می پردازد.
    گزارش مورد: فرد مورد مطالعه کودکی چهار ساله و مبتلا به سندروم فلن مک درمید است که در رشد حرکتی، مهارت های حرکتی درشت و مهارت های عملکرد اندام فوقانی خود تاخیر داشت. بر این اساس، برنامه توانبخشی حرکتی 12 هفته ای برای وی طرح ریزی و اجرا شد.
    نتیجه گیری
    این مطالعه موردی نشان داد که رویکردهای رایج توانبخشی حرکتی کودکان فلج مغزی و کودکان مبتلا به تاخیر حرکتی، برای توانبخشی حرکتی کودکان مبتلا به سندروم فلن مک درمید قابل استفاده اند؛ با این حال نیازمند مطالعات بیشتر برای تعمیم قوی تر نتایج هستیم.
    کلیدواژگان: سندروم فلن مک درمید، توانبخشی، تمرین درمانی، ناتوانی های رشدی
  • مهردخت مزده*، مجتبی خزایی صفحات 502-505
    سابقه و هدف
    علائم نورو سایکیاتریک از عوارض شناخته شده لوپوس است. هم چنین، درگیری سیستم اعصاب محیطی و مرکزی در لوپوس گزارش شده اند.
    معرفی بیمار: بیمار خانم متاهل 32 ساله ای بود که از 15 روز قبل بستری با تاریخچه دیسفاژی پیش رونده، تون صدای تودماغی و ضعف عضلات گردن مراجعه کرده بود. وی تاریخچه هیچ بیماری دیگری را بیان نمی کرد. در معاینه نورولوژیک به طور مشخص بولبارپالسی با درگیری اعصاب 11، 10، 9 داشت. و ضعف در نگهداری عضلات گردن مشهود بود. سایر معاینات نیز نرمال بودند. کلیه تست های آزمایشگاهی هماتولوژی، عملکرد کلیه و کبد نرمال بود و در عکس گرافی ریه نکته پاتولوژیکی وجود نداشت. مطالعات EMG و NCV نرمال به دست آمد. جهت نامبرده تست لوپوس آنتی کواگولان، Anti-dsDNA و ANA درخواست شد که در 2 نوبت متوالی مثبت گزارش شد. در MRI مغز ضایعه انفارکت منطبق بر همی سفر مخچه در سمت راست و انفارکت کوچک دیگر در ناحیه پشتی ساقه مغز گزارش شد. تشخیص واسکولیت ثانویه به شبه لوپوس جهت بیمار گذارده شد. بیمار IV-IG با دوز روزانه mg/kg 0/4 به مدت 5 روز همراه با 0/5 گرم متیل پردنیزولون روزانه به مدت 5 روز دریافت نمود و بعد از بهبودی ترخیص گردید. ایشان جهت پیگیری منظم بعدی به متخصص روماتولوژی ارجاع داده شد.
    نتیجه گیری
    لوپوس باید در هر بیماری که با مجموعه علائم و نشانه های مبهم نورولوژیک مراجعه می کند، در نظر گرفته شود.
    کلیدواژگان: اختلالات بلع، التهاب عروقی، بولبارپالسی پیشرونده، لوپوس اریتماتوز عمومی
|
  • Azam Navazesh, Amir Esmaeilnejad, Moghadam *, Abbas Ali Karimpour, Malekshah, Norollah Rezaei, Hatef Ghasemi Pages 405-410
    Background
    Despite the advantages of the vitrified embryos, some negative aspects of the survival and cleavage of such embryos are reported. This study aimed to examine the effect of freezing period on the viability and cleavage of two-cell mouse embryos.
    Materials And Methods
    In this experimental study, following the induction of ovulation in female NMRI mice, mating and confirming the presence of vaginal plug, female mice were sacrificed by cervical dislocation, 48-44 h after hCG injection. The two-cell embryos were collected by flushing and incubated for 24 h in an incubator with CO2 stream, 37˚C. Embryos were divided into the 6 groups: the control group, freezing for 24 hours, 72 hours, one week, two weeks and one month. After the completion of the freezing periods, the embryos were thawed by the standard methods and their viability and cell division were examined.
    Results
    Not only the percentage of embryos survived after freezing period showed a significant difference compared to the control group, but there were also significant differences between the experimental groups (P<0.05). Embryo development after different freezing periods showed a significant decline compared to the control group (P<0.0001) and also between the experimental groups (P<0.05).
    Conclusion
    The freezing period for two-cell mouse embryos has negative effects on the embryo survival and cell division. It seems that freezing in two-cell stage embryos can reduce the ability to evolve to the higher stages. The best time to transfer to the frozen embryos to the uterus of female mice would be in 8-cell stage to provide the opportunity to continue the development of the reproductive system.
    Keywords: Freezing period, Thawing, Cleavage, Two, cell embryos
  • Javad Baharara *, Khadijeh Nejhad Shahrokhabadi, Maryam Nazemi, Tayebeh Ramezani Pages 411-418
    Background
    Saffron has the various significant pharmacological effects.Vitamin D3 is also involved in differentiation and functions in various cells. This study aimed to investigate the synergetic effects of the aqueous extract of saffron and vitamin D3 on the differentiation of mesenchymal stem cells into osteoblasts.
    Materials And Methods
    Flushing method was used to extract mesenchymal stem cells. Immunocytochemistry agonist CD44 antigen was also used to verify the identification of stem cells. In the experimental group, cells were treated with 600,700,800 mg/l doses of the saffron extract and the above-mentioned doses of saffron with 5×10-7 M of vitamin D3 were used to induce differentiation. The control group did not receive any treatment. Cell differentiation was evaluated by the alkaline phosphatase activity assay after 10 days and Alizarin Red staining was also performed 21 days after the treatment.
    Results
    Alkaline phosphatase activity in the vitamin D3 and saffron groups showed a significant increase compared to the control groups. The activity of this enzyme in the combined treatment groups showed a significant increase compared to their single use. The Alizarin Red staining showed the differentiative effects of vitamin D3, saffron and their coadministration in the differentiation of stem cells into osteoblast.The saffron and Vitamin D3 coadministration has the most profound effect on the differentiation of mesenchymal stem cell into osteoblast.
    Conclusion
    The results indicate that the coadministration of saffron and vitamin D3 has a significant effect on the differentiation of mesenchymal stem cell into osteoblast cells.
    Keywords: Osteoblast, Differentiation, Saffron, Stem Cell, Vitamin D3
  • Fattah Moradi *, Azam Heydarzadeh, Vian Vosoughi Baneh Pages 419-427
    Background
    Leptin as an adipokine via its direct metabolic effects on peripheral tissues responses to various endocrine paths and regulates them. Chemerin is also a newly known adipokine that regulates the adipogenesis and metabolism of adipocytes. This study aimed to examine the effect of endurance training (ET) on leptin and chemerin adipokines in inactive lean men.
    Materials And Methods
    In a semi-experimental study, 20 inactive lean men were randomly divided into the experimental and control groups. General characteristics of the subjects, serum levels of leptin and chemerin (using ELISA method) were assessed before and after the training. Blood sampling was performed after the twelve-hours fasting, at 8 A.M. An ET protocol consisted of twelve weeks pedaling on cycle ergometer (3 sessions per week, intensity 60-70% of the reserved heart rate, duration of each session 20-40 min).
    Results
    After an ET period, no significant changes were found in body weight, BMI, and body fat percent (P>0.05), while maximal oxygen uptake was improved (P=0.004). Moreover, the ET had no significant effects on serum concentrations of chemerin and leptin (P>0.05).
    Conclusion
    Performing a twelve-week ET has no significant effect on serum concentrations of leptin and chemerin in inactive lean men. It seems that this lack of change is likely the result of consistency of weight and fat mass following the training period. Obviously, cardio-respiratory function of the subjects was improved following the twelve-week endurance training.
    Keywords: Endurance, Training, Leptin, Chemerin, Men, Lean
  • Behzad Salmani *, Jafar Hasani, Shahram Mohammad, Khani, Gholam Reza Karami Pages 428-439
    Background
    The aim of this study was to evaluate the effect of metacognitive therapy (MCT) on metacognitive beliefs, metaworry, and the signs and symptoms of patients with generalized anxiety disorder (GAD).
    Materials And Methods
    In this study, all patients with GAD referred to the psychiatric clinic of Baghiyatallah hospital (during 2012-2013) were selected and assigned into the four (MCT, combined treatment, pharmacotherapy and control) groups. Patients under MCT and other patients were evaluated 6 and 4 times, respectively by metacognitive (MCQ-30) and metaworry questionnaires (MWQ), Beck anxiety inventory (BAI), Beck depression inventory (BDI-II) and Hamilton anxiety rating scale (HARS). Data were analyzed using the indices for trend changes, slope, Cohen rate of variability, interpretation of the changes of variables in the graphs; the recovery percent and effect size were used to determine the clinical significance.
    Results
    MCT and combined treatment (in post-treatment and follow-up phases) significantly decreased the metacognitive beliefs and metaworry in the patients received MCT and also could help to control the patient's anxiety and depressive signs and symptoms. Moreover, pharmacotherapy had only effect on the control of anxiety and depressive signs and symptoms in post-treatment, but after the termination of pharmacotherapy, the patients to some degrees experienced a recurrence of the signs and symptoms.
    Conclusion
    MCT (with or without pharmacotherapy) shows high efficacy during less than half of the sessions of constitutive therapies (e.g. cognitive/behavioral therapy) in terms of controlling the underlying mechanisms of pathological anxiety.
    Keywords: Metacognitive therapy, Metacognitive beliefs, Metaworry, Generalized anxiety disorder, Single subject
  • Zahra Rahnama, Mohsen Taghadosi *, Majid Mazochi Pages 440-447
    Background
    Improving the quality of life (QOL), as the most important goal of therapeutic interventions, is considered in the chronic diseases. This study aimed to evaluate the outcomes of different treatments on QOL in patients with acute coronary syndrome.
    Materials And Methods
    This cohort study was performed, using the convenience sampling, on 167 patients hospitalized with acute coronary syndrome in Kashan Shahid-Beheshti hospital during 2013-2014. Under the supervision of a cardiologist and based on the standard protolab, the QOL of the patients who were received a drug therapy, angioplasty or bypass graft was evaluated before and two months after receiving the treatments using the short form-36 (SF-36) tools.
    Results
    One-hundred and sixty-seven patients (mean age, 56.5± 10.22) were studied. Among them 50.3% were female. Angioplasty and drug therapy had positive effects on the mental health and bodily pain dimensions and increased the total score for QOL. Moreover, drug therapy had a positive impact on the social activity dimension (P=0.01). Coronary artery bypass graft improved the role playing dimension (P=0.005). No significant difference was found in QOL among the three groups: drug therapy; angioplasty and coronary artery bypass graft (P=0.67).
    Conclusion
    Different therapeutic interventions improve the QOL in the acute coronary syndrome and can have a positive effect on some life dimensions of patients.
    Keywords: Quality of life, Acute coronary syndrome, Angioplasty, Coronary artery bypass graft
  • Hasan Farajipour *, Mehdi Shaeri, Pegah Ghasemi Pages 448-454
    Background
    This study aimed to assess the effect of supratarsal dexamethasone injection-topical cromolyn combination versus topical cromolyn in patients with vernal Keratoconjunctivitis (VKC) referred to Matini hospital during 2012-2013.
    Materials And Methods
    This analytical study included 168 eyes of 84 patients with moderate to severe VKC. Patients were randomly divided into two groups. Both eyes of each patient in group1were assigned to receive cromolyn drop (every 6 hours for 3 weeks) and both eyes of each patient in group 2 were assigned to receive a 0.5 ml injection per eye of dexamethasone sodium phosphate in supratarsal area in addition to topical cromolyn. All of the patients were followed-up for 3 weeks after the treatment and evaluated for the removal of itching, epiphora and redness.
    Results
    Although the effect of the two treatment methods on subsiding of patient`s itching was not significantly different, the elimination of inflammation, redness and tearing in patients treated with cromolyn-dexametasone was significantly better than the other group (P<0.001). This study showed that the elimination of the signs and symptoms was more significant in patients with combination therapy compared to cromolyn (P<0.001). Moreover, 68.3% of the patients with combination therapy have eliminated itching and epiphora, and inflammation and redness were resolved in 88.1% of the patients, but in the cromolyn group, itching, redness and inflammation became worse or had no change in 50% of the patients.
    Conclusion
    Combined supratarsal injection of dexamethasone and topical cromolyn is an appropriate treatment for the moderate and severe VKC.
    Keywords: Vernal keratoconjunctivitis, Cromolyn sodium, Dexamethason
  • Ali Salimi, Jeda, Ashraf Mohammadi *, Behnam Alirezaie, Abolhasan Foroughi, Fatemeh Esna, Ashari, Mohammad Jelokhani, Reyhaneh Ghorbani Pages 455-461
    Background
    The extensive use of poliovaccines has eliminated the wild-type poliovirus in most parts of the world. These conditions were caused due to the utilization of oral polio vaccine (OPV) and inactive polio vaccine (IPV). Since most of the quality control tests for these vaccines are performed on cell beds sensitive to poliovirus, the identification of the most sensitive cell line to poliovirus is a necessity.
    Materials And Methods
    Five monolayer cell lines (Vero, HeLa, Hep-2, MRC-5 and L20-B) were prepared in cell culture flasks (25 cm2). Then serial dilutions of three types of poliovirus with specified titers were added to each cell beds. The inoculated cells were then incubated at 33°C for 14 days and were monitored daily for the presence of cytopathic effects for polioviruses.
    Results
    The results showed that the sensitivity of L20B cell line to polioviruses was more than the other cells. The result also indicated that the sensitivity of cells to poliovirus was declined in Hep-2, HeLa, MRC-5 and Vero cell lines, respectively.
    Conclusion
    It can be concluded that the L20B, Hep-2 and HeLa cell lines, due to their higher sensitivity to triple poliovirus serotypes are considered for vaccine quality control tests.
    Keywords: Poliovirus, Sensitivity, L20, B, HEp, 2C, HeLa, MRC, 5, Vero
  • Mohammad Reza Sharif, Fatemeh Tabatabaei, Mahla Madani * Pages 462-468
    Background
    Asthma is the most common childhood chronic disease. The increased prevalence of the disease has been contributed in conducting the various studies on the mechanism of asthma. One of the main factors that are assumed to be more effective in asthma is serum vitamin D level. Therefore, this study was carried out to evaluate the serum vitamin D level among the asthmatic children (5-15 years) in Isfahan during 2012-2013.
    Materials And Methods
    This study was conducted on children referred to the pediatric clinics in Isfahan during 2012-2013. Children with and without asthma were divided into the case and control groups, respectively. Then, the serum level of 25-hydroxy vitamin D was measured.
    Results
    This study included 196 asthmatic and 200 non-asthmatic children. The vitamin D levels were 25.79±17.42 and 30.33±16.37 for the case and control groups, respectively; this difference was statistically significant (P<0.008). Moreover, 59.7% of the patients with asthma and 46% in the control group were vitamin D deficient. Vitamin D levels in severe and non-severe (mild and moderate) asthma were 24.75±15.90 and 26.26 ± 18.10, respectively. No significant correlation was found between the asthma severity and vitamin D level (P= 0.3).
    Conclusion
    Due to the low levels of vitamin D among the asthmatic patients, the regular control of serum vitamin D is recommended to treat the patients in case of deficiencies. Also, life style and food diet should be modified and directed towards eliminating the nutritional deficiencies in the society.
    Keywords: Asthma, Vitamin D, Children
  • Ahmad Yeganeh, Moghadam, Mansoor Namazi, Sayyed Alireza Moravveji, Ahmad Khorshidi, Ashraf Abbasi, Moghadam * Pages 469-476
    Background
    Effusional otitis media (EOM) is a common childhood disease, which can affect the hearing development. Considering the numerous theories on the involvement of bacterial factors and the contradictory data on the prevalence of the culture-positive EOM, this study aimed to evaluate the bacteriological examination of the discharge in resistant EOM in patients (age: 2-16 years) and to study the type of probable pathogens and the rate of their resistance to antibiotics.
    Materials And Methods
    This cross-sectional study was performed on 90 patients with resistant EOM admitted to Matini hospital, Kashan, for ventilation tube insertion. After identification of the samples, the antibiogram test (according to CLSI standards) was performed.
    Results
    The bacteriological assessment of 90 patients, using the disk diffusion method, indicated that 52.2% of isolates were positive and 47.8% negative. Streptococcus pneumoniae had the highest sensitivity to ciprofloxacin (100%) followed by Erythromycine (66.7%). All isolates were resistant to Cotrimoxazole (100%). Moreover, the highest antibiotic resistance in patients with EOM was seen against the ampicillin (82.98%) followed by amoxicillin (78.72%). The most sensitive antibiotics in the antibiogram test were ciprofloxacin with 63.83%, and vancomycin with 51.09% susceptibility.
    Conclusion
    Results of the study reveal the important role of bacteria in EOM and also the antibiotic resistance in these patients. Therefore, we recommend the annual examination of the status of antibiotic resistance in patient with EOM to prevent the antibiotic resistance.
    Keywords: Otitis media with effusion, Drug resistance, Bacterial infection
  • Mahdieh Molanouri, Shamsi *, Mohsen Fallah, Mehdi Mahdavi Pages 477-483
    Background
    Resistance-type exercise training has been shown to represent an effective interventional strategy to increase muscle mass, strength, and function in diabetes. The myokines released from skeletal muscle have multiple metabolic and hypertrophic effects. The purpose of this study was to investigate whether the resistance training has an effect on IL-6 and TNF-α inflammatory cytokines in skeletal muscle of diabetic rats.
    Materials And Methods
    Rats were divided into the control, training, diabetic control and diabetic training groups. Training groups performed the resistance training consisted of climbing a ladder (1 m) with increasing weight added to the tail. The IL-6, and TNF-α levels were measured in extensor digitorum longus (EDL) skeletal muscle using the ELIZA.
    Results
    The results of this study showed that the expression of IL-6 and TNF-α in EDL skeletal muscle was increased in diabetic rats. Resistance training did not change the levels of inflammatory cytokines in EDL skeletal muscle. Moreover, a significant correlation was found between the cytokines and glucose levels.
    Conclusion
    Resistance training had no significant effect on the level of inflammatory cytokines in skeletal muscle of diabetic rats. The increased level of inflammatory cytokines and myokines could act as a compensatory mechanism for skeletal muscle in diabetes. It seems that the training exercise alone could not change the myokine level for skeletal muscle.
    Keywords: Type, 1 diabetes, Inflammation, Resistance training, Skeletal muscle
  • Azam Samadian, Tahereh Naji, Mehdi Totonchi * Pages 484-496
    Background
    Stem cells are believed as the premier hope to regenerate the defected tissues. In this regard, enhancing the efficient derivation of mouse embryonic stem (ES) cells, as the best model of pluripotent stem cell, facilitates capturing of the efficient derivation of human ES cells. Small molecules play a critical role in improving the efficiency of generating the pluripotent stem cells by inhibiting signaling pathways related to differentiation. This study aimed to evaluate the role of some molecular signaling pathways (e.g. JAK/STAT, MAPK/ERK, PI3K/AKT, WNT/GSK3 and TGF-β) in the cells involved in producing and maintaining ES cells.
    Materials And Methods
    In this review study, the relevant articles to signaling pathways and embryonic stem cells were selected from PubMed database. In addition, the procedure for the efficient derivation of mouse ES cells was analyzed using small molecules under different conditions, like 2i and R2i culture.
    Results
    The R2i culture condition increases the efficiency of generation and maintenance of ES cell lines from different types of mouse strain. Thus, findings showed that by inhibiting the MEK and TGF-β pathways in this process, the higher frequency of cells would be maintained at ground state of pluripotency with no differentiation.
    Conclusion
    To understand the molecular effects of R2i culture condition on enhancing the efficiency of generating the mouse ES cells, the assessment of key pluripotency and differentiation gene expressions as well as the epigenetic changes within the ES cell derivation process seems to be essential.
    Keywords: Mouse embryonic stem cell, Signaling pathway, Small molecules, Mouse
  • Masoud Babaei *, Zahra Tajamoli Pages 497-501
    Background
    Phelan-McDermid syndrome is a rare genetic disorder with an unknown prevalence. The overall developmental delay as a hallmark of the syndrome requires the rehabilitational interventions. The purpose of this study was to examine the effect of motor rehabilitation on an established syndrome of Phelan-McDermid. Case Report: In this study, a four-year old child with Phelan-McDermid syndrome diagnosis is reported. His gross motor skills and upper extremity functional skills were delayed. Accordingly, a 12-week motor rehabilitation program was planned and carried out.
    Conclusion
    Findings of this case report show that the common approaches to motor rehabilitation of children with cerebral palsy and motor delay are applicable for children diagnosed with Phelan-McDermid syndrome. However, further studies are required to generalize the findings.
    Keywords: Phelan, McDermid syndrome, Rehabilitation, Exercise therapy, Developmental disabilities
  • Mehrdokht Mazdeh *, Mojtaba Khazaei Pages 502-505
    Background
    Neuropsychiatric disorders are among the known complications of systemic lupus erythematosus (SLE). The involvement of both peripheral and central nervous systems has also been reported in SLE.Case Report: A 32 year-old woman presented with 15 days history of progressive dysphagia, the nasal intonation of voice with no significant previous medical illness. The neurologic examination showed a marked bulbar (involvement of 9, 10, 11 cranial nerves) and cervical palsy. Other systemic examinations were normal. Hematologic tests, ESR, CRP, renal and hepatic tests and a chest x-ray PA were normal. Moreover, the CSF analysis and electrophysiological studies (EMG, NCV) were normal. The ANA and Anti-ds DNA tests were positive for two consecutive times. Brain MRI revealed infarct lesions in RT cerebellar hemisphere and dorsal brainstem. A diagnosis of vasculitis secondary to liked-lupus was made based on laboratory tests and imaging. Then intravenous immunoglobulins (0.4 g/kg/day) and 0.5 g methyl prednisolone for 5 days were administered. She was discharged for the rheumatologic follow-up.
    Conclusion
    It can be concluded that SLE should be considered in any patient with obscure neurological problems.
    Keywords: Deglutition disorders, Vasculitis, Progressive bulbar palsy, Systemic lupus erythematous