فهرست مطالب

Internal Medicine Today
Volume:20 Issue: 3, 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/08/22
  • تعداد عناوین: 10
|
  • عبدالصمد عبدی، عبدالحسین پرنو*، محمد عزیزی صفحه 133
    اهداف
    میگرن اختلال عصب شناختی شایعی است که باعث درد و رنج فراوان برای مبتلایان می شود. علاوه بر درمان های دارویی، درمان های غیردارویی از جمله ورزش در پیشگیری از میگرن توصیه می شود. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر یک دوره تمرینی 8هفته ای تمرینات هوازی با شدت بالا بر شاخص های میگرنی در افراد مبتلا بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش نیمه تجربی حاضر با طرح یک گروهی پیش آزمون- پس آزمون، در کلیه افراد مبتلا به میگرن شهرستان نورآباد و با نمونه گیری به روش در دسترس انجام شد. 12 بیمار مرد غیرفعال مبتلا به میگرن در این پژوهش شرکت کردند. دوره پژوهش 16 هفته به طول انجامید. آزمودنی ها به مدت 8هفته تمرینات هوازی شدید را به مدت 40 تا 45دقیقه و 2 جلسه در هفته انجام دادند. 48ساعت بعد از آخرین جلسه تمرینی، شاخص های ترکیب بدنی و استقامت هوازی افراد و 4 هفته بعد از اتمام برنامه تمرینی، شاخص های سردرد میگرنی مجددا ارزیابی شد. تجزیه و تحلیل آماری با استفاده از آزمون T استودنت برای گروه وابسته و در قالب نرم افزار SPSS 19 انجام گرفت.
    یافته ها
    تمرینات هوازی شدید باعث کاهش معنی داری در شاخص های سردرد میگرنی شامل تعداد حملات (0/025=p)، شدت حملات (0/024=p) و مدت سردرد (0/031=p) و همچنین باعث بهبود آمادگی هوازی آزمودنی ها شد (0/001=p). درصد چربی 1/49% کاهش پیدا کرد و این کاهش نیز معنی دار بود (0/024=p).
    نتیجه گیری
    برنامه 8 هفته ای تمرین هوازی با شدت بالا می تواند باعث کاهش در شاخص های سردرد میگرنی (تعداد حملات، شدت و مدت سردرد) شود.
    کلیدواژگان: اختلالات میگرنی، ورزش، تناسب جسمانی، سردرد
  • سید ابراهیم حسینی*، داوود مهربانی، فاطمه سادات رضوی صفحه 139
    اهداف
    استفاده از داروهای شیمیایی در درمان بیماری ها معمولا دارای عوارض جانبی است. در سال های اخیر استفاده از داروهای گیاهی که دارای اثرات جانبی به مراتب کمتری است، در درمان بیماری های مختلف از جمله ناباروری رونق فراوان یافته است. این پژوهش با هدف بررسی اثر عصاره آبی دانه گرده نخل بر میزان هورمون های جنسی و تعداد فولیکول های تخمدانی در موش های ماده بالغ BALB/c انجام شد.
    مواد و روش ها
    پژوهش تجربی حاضر در خانه حیوانات دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال 1391 انجام شد. 40 سر موش BALB/c ماده بالغ به 5 گروه 8تایی کنترل، شاهد و تجربی های دریافت کننده دوزهای 100، 200 و 400میلی گرم برکیلوگرم وزن بدن، عصاره آبی گرده نخل تقسیم شدند. میزان هورمون های تستوسترون، استروژن و پروژسترون به روش رادیوایمونواسی اندازه گیری و تعداد فولیکول های تخمدانی پس از جداسازی تخمدان ها و تهیه مقاطع بافتی و رنگ آمیزی به روش هماتوکسیلین و ائوزین، با کمک میکروسکوپ نوری شمارش شد. نتایج سنجش های هورمونی براساس آزمون آماری تجزیه واریانس یک طرفه و آزمون چنددامنه دانکن با کمک نرم افزار آماری SPSS 18 تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    تنها در گروه تجربی 3 (دریافت کننده عصاره گرده نخل با دوز 400میلی گرم برکیلوگرم)، افزایش معنی داری (p<0.01) در میزان هورمون های تستوسترون، استروژن و پروژسترون نسبت به گروه کنترل مشاهده شد. همچنین تنها در گروه تجربی 3 در تعداد فولیکول های ثانویه (p<0.05) و در تعداد فولیکول های آنترال (p<0.01) نسبت به گروه کنترل افزایش معنی داری مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    عصاره آبی گرده نخل در دوز 400میلی گرم برکیلوگرم باعث افزایش میزان هورمون های جنسی و همچنین تعداد فولیکول های ثانویه و آنترال در موش های ماده بالغ می شود.
    کلیدواژگان: گرده، استروژن ها، پروژسترون، تستوسترون
  • مهناز بکرانی بالانی، کهین شاهانی پور*، ولی الله مهرزاد صفحات 145-149
    اهداف
    سرطان تخمدان شایع ترین بدخیمی کشنده دستگاه تناسلی زنان است که در اکثریت موارد در مراحل پیشرفته تشخیص داده می شود. هدف اصلی از این مطالعه مقایسه سطح سرمی نشانگرهای توموری β-hCG، کلسیم، فسفر و فعالیت آنزیم آلکالن فسفاتاز در افراد سالم و مبتلا به سرطان تخمدان و بررسی امکان استفاده از فاکتورهای فوق به عنوان مارکر سرطان تخمدان بود.
    مواد و روش ها
    مطالعه مورد- شاهدی حاضر در مراجعه کنندگان به بیمارستان سیدالشهدا(ع) اصفهان انجام شد و 44 زن مبتلا به سرطان تخمدان و 44 زن سالم از بهمن ماه سال 1391 تا آخر اردیبهشت ماه سال 1392 مورد مطالعه قرار گرفتند. نشانگر تومور β-hCG به روش الایزا و میزان کلسیم و فسفر و فعالیت آنزیم آلکالن فسفاتاز به روش فتومتریک اندازه گیری شد. برای مقایسه شاخص های مورد بررسی بین دو گروه از آزمون Tمستقل استفاده شد.
    یافته ها
    تنها اختلاف معنی دار بین میانگین غلظت β-hCG گروه بیمار (2.96±1.30 واحدبرلیتر) و گروه سالم (2.27±1.17 واحدبرلیتر) مشاهده شد (0/014=p). اختلاف میانگین غلظت کلسیم، فسفر و فعالیت آلکالن فسفاتاز بین گروه بیمار و گروه سالم معنی دار نبود (p>0.05).
    نتیجه گیری
    سطح سرمی β-hCG در بیماران مبتلا به سرطان تخمدان تحت شیمی درمانی یا پرتودرمانی بیشتر از افراد سالم است. همچنین سطح سرمی کلسیم، فسفر و فعالیت آنزیم آلکالن فسفاتاز در افراد مبتلا به سرطان تخمدان تحت درمان ارتباطی با وضعیت بیماری ندارد.
    کلیدواژگان: تخمدان، گنادوتروپین جفتی انسانی، کلسیم، فسفر
  • مریم رضوی، مریم طهرانی پور*، جینا خیاط زاده صفحات 151-156
    اهداف
    هر نوع آسیبی که ارتباط فیبر عصبی را با جسم سلولی نورون که محل سنتز مواد حیاتی سلول است قطع نماید، می تواند منجر به تغییرات تخریبی در بخش های داخلی تر و خارجی تر نورون ضایعه دیده شود. برخی گیاهان به علت داشتن موادآنتی اکسیدانی در بقا و تقسیم نورون ها موثرند. این مطالعه به منظور تعیین اثر عصاره الکلی برگ سالویا کلورولوئکا بر تخریب نورون های حرکتی آلفای شاخ قدامی نخاع پس از آسیب عصب سیاتیک در موش صحرایی انجام شد.
    مواد و روش ها
    برای انجام این مطالعه تجربی 24سر موش صحرایی نر ویستار با سن تقریبی 12هفته و وزن 200 تا 250گرم تهیه شد. حیوانات به 4 گروه 6تایی کنترل، آسیب، آسیب+تیمار با دوز 50میلی گرم برکیلوگرم عصاره الکلی و آسیب+تیمار با دوز 75میلی گرم برکیلوگرم عصاره الکلی تقسیم شدند. برای شمارش نورون های حرکتی آلفای شاخ قدامی نخاع در سمت راست، از روش دایسکتور استفاده شد. داده ها با استفاده از نرم افزار Minitab 13 و آزمون های آماری T مستقل و آنالیز واریانس یک طرفه تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    میانگین چگالی نورون های آلفای شاخ قدامی نخاع در گروه کنترل 1711.5±47.4، آسیب 730.7±33.4، آسیب+تیمار با دوز 50میلی گرم برکیلوگرم عصاره الکلی 1211.2±34.8 و آسیب+تیمار با دوز 75میلی گرم برکیلوگرم عصاره الکلی 987.4±36.8 تعیین شد. اختلاف میانگین هر دو گروه تیمار با گروه آسیب معنی دار بود (0/001=p).
    نتیجه گیری
    عصاره الکلی برگ سالویا کلورولوئکا باعث افزایش چگالی نورون های حرکتی آلفای شاخ قدامی نخاع در موش های صحرایی با آسیب عصب سیاتیک می شود و این افزایش چگالی نورونی با میزان عصاره دریافتی ارتباط دارد.
    کلیدواژگان: سالویا، انحطاط عصبی، عصب سیاتیک، مواد حفاظت کننده نورونی
  • سید رضا عطارزاده حسینی*، مرتضی مطهری راد، کیوان حجازی صفحات 157-163
    اهداف
    محدودیت مصرف مایعات از مهم ترین عوامل ایجاد اختلال عملکرد کلیوی در ماه رمضان است. هدف از پژوهش حاضر مقایسه تاثیر یک ماه روزه داری همراه با فعالیت ورزشی منظم بر تغییرات الکترولیت ها و اسمولاریته سرمی مردان کشتی گیر بود.
    مواد و روش ها
    این پژوهش نیمه تجربی با طرح آزمون های تکراری در مردان کشتی گیر در ماه رمضان سال 1435ه.ق. (تیر و مرداد 1393ه.ش.) که طول مدت روزه داری حدود 16 ساعت بود، انجام شد. از میان ورزشکاران کشتی گیر داوطلب، 9 نفر کشتی گیر نخبه و سالم با متوسط 8 سال سابقه به روش نمونه گیری انتخابی در دسترس و هدفدار گزینش شدند. میزان الکترولیت های سرمی و ترکیب بدن 3 روز قبل از ماه مبارک رمضان، پس از 14 روز روزه داری، پس از 28 روز روزه داری و 2 هفته پس از ماه مبارک رمضان در شرایط یکسان سنجش شد. داده ها با استفاده از آزمون آنالیز واریانس اندازه های مکرر تجزیه و تحلیل شدند.
    یافته ها
    شاخص وزن بدن (0/001=p) و میزان آب بدن (0/037=p) در پایان دوره ماه رمضان کاهش معنی داری یافتند. تغییرات میانگین های درون گروهی اوره (0/049=p)، کراتینین (0/031=p)، اسیداوریک (0/0001=p) و سدیم (0/01=p) طی دوره ماه رمضان نسبت به ابتدای ماه رمضان دارای افزایش معنی دار بود. تغییرات میانگین های درون گروهی شاخص اسمولاریته سرم (0/001=p) طی ماه رمضان افزایش معنی دار یافت.
    نتیجه گیری
    روزه داری اسلامی سبب افزایش الکترولیت های سرمی و اسمولاریته در ورزشکاران حرفه ای می شود.
    کلیدواژگان: روزه داری، ورزش، الکترولیت ها، سرم
  • سید میثم ابطحی فروشانی*، هادی اسمعیلی گورچین قلعه، بهمن منصوری مطلق، محمد بابایی صفحات 165-170
    اهداف
    هورمون های استروئیدی تاثیر زیادی بر همه سطوح پاسخ ایمنی ذاتی و اکتسابی دارند. از میان هورمون های استروئیدی، استروژن نقش کلیدی در تنظیم فعالیت های هموستاز مغز استخوان، سیستم قلبی- عروقی و سیستم عصبی مرکزی دارد. هدف اصلی این مطالعه، تعیین اثرات احتمالی تعدیل کنندگی استروژن بر پاسخ های ایمنی هومورال و سلولی متعاقب چالش با گویچه های سرخ گوسفند در مدل موشی بود.
    مواد و روش ها
    جامعه مورد مطالعه 14 سر موش سوری نر بود که در دو گروه قرار گرفتند و با پادگن SRBC ایمونیزه شدند. موش های گروه تیمار از ابتدای مطالعه به مدت دو هفته استروژن (5میلی گرم برکیلوگرم- تزریق داخل صفاقی) دریافت نمودند. ایمنی هومورال و ایمنی سلولی اختصاصی، قابلیت انفجار تنفسی ماکروفاژها و میزان تکثیر سلول های ایمنی سنجیده شد. به منظور مقایسه از آزمون من- ویتنی یو در محیط نرم افزاری SPSS 19 استفاده شد.
    یافته ها
    موش های تحت تیمار با 17بتا- استرادیول به طور معنی داری افزایش در واکنش DTH نشان دادند. نتایج تست MTT حاکی از افزایش در میزان تکثیر لنفوسیتی در گروه درمانی با استروژن در قیاس با گروه شاهد بود. میانگین وزن طحال در موش های گروه تیمار (28.62±1.76) نسبت به گروه شاهد (21.00±1.83) افزایش معنی داری را نشان داد (p<0.01). نتایج حاصل از آزمون احیای NBT حاکی از کاهش قابلیت انفجار تنفسی مونوسیت/ماکروفاژ های طحالی بود.
    نتیجه گیری
    به نظر می رسد که 17بتا- استرادیول می تواند به عنوان ترکیب تعدیل کننده دستگاه ایمنی مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: استرادیول، ایمنی هومورال، ایمنی سلولی، ایمنی اکتسابی
  • مجید کاشف، سارا زارع کاریزک*، میثم شعبانی نیا صفحات 171-177
    اهداف
    افزایش سطح چربی های مضر خون مانند لیپوپروتئین کم چگال، تری گلیسرید، کلسترول تام و کاهش در میزان چربی های مفید آن مانند لیپوپروتئین پرچگال از مهم ترین عوامل خطرزای ابتلا به بیماری های قلبی- عروقی است. هدف از پژوهش حاضر مقایسه تاثیر یک جلسه فعالیت ورزشی شدید درمانده ساز بر نیمرخ چربی های خون در افراد فعال و غیرفعال بود.
    مواد و روش ها
    پژوهش نیمه تجربی حاضر در میان پسران دانشجوی تربیت بدنی و غیرتربیت بدنی دانشگاه تربیت دبیر شهید رجایی تهران انجام شد و 20 نفر به صورت هدفمند و بر پایه اطلاعات پزشکی انتخاب و به دو گروه مردان فعال و غیرفعال تقسیم شدند. پرسش نامه فعالیت بدنی مشتمل بر 16 سئوال برای سنجش میزان فعالیت بدنی و از آزمون کانینگهام فالکنر به عنوان فعالیت ورزشی شدید و درمانده ساز استفاده شد. همه نمونه های خونی به صورت ناشتا، از مویرگ انگشتان در حالت نشسته جمع آوری شد. تجزیه و تحلیل آماری داده ها در نرم افزار SPSS 20 با استفاده از آزمون های T مستقل، T همبسته، تحلیل کواریانس و واریانس با اندازه های مکرر و ضریب همبستگی پیرسون انجام شد.
    یافته ها
    تفاوت معنی داری بین وزن (p=0.031) و شاخص های BMI (p=0.05)، BF (p=0.028) و(VF (p=0.01 بین افراد فعال و غیرفعال مشاهده شد. بین شاخص های آنتروپومتریک و تمام شاخص های چربی خون همبستگی معنی داری وجود داشت (p<0.05) که این همبستگی در مورد HDL-C معکوس بود.
    نتیجه گیری
    فعالیت ورزشی شدید درمانده ساز تک جلسه ای باعث افزایش سطح LDL-C، TG، TC و نسبت LDL-C/HDL-C می شود ولی تاثیری بر سطح HDL-C ندارد.
    کلیدواژگان: کلسترول، تری گلیسریدها، لیپوپروتئین ها (LDL)، لیپوپروتئین ها (HDL)
  • عفاف کریمی پور، مهدی عباس نژاد، مهناز کسمتی، محمد صوفی آبادی* صفحات 179-184
    اهداف
    هورمون های جنسی و ورزش هر کدام به تنهایی بر اضطراب اثرگذارند. این پژوهش با هدف بررسی تاثیر ورزش و دوز فارماکولوژیک هورمون جنسی پروژسترون بر اضطراب، در موش های صحرایی ماده بالغ فاقد تخمدان انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تجربی، 40 سر موش صحرایی ماده بالغ ویستار به وزن تقریبی 20±200گرم مورد استفاده قرار گرفتند. تخمدان همه موش ها پس از بیهوشی برداشته و به طور تصادفی به 5 گروه گروه کنترل که هیچ گونه تیماری دریافت نکردند، گروه دریافت کننده روغن کنجد به عنوان حلال پروژسترون، گروه ورزش+روغن کنجد، گروه پروژسترون (8میلی گرم برکیلوگرم وزن بدن) و گروه پروژسترون+ورزش تقسیم شدند. نیم ساعت پس از تزریق درون صفاقی حلال یا پروژسترون یا قبل از آن انجام ورزش درصد دفعات ورود حیوان به بازوی باز و درصد زمان حضور در بازوی باز اندازه گیری شد.
    یافته ها
    تزریق درون صفاقی پروژسترون به میزان 8میلی گرم برکیلوگرم میانگین درصد ورود به بازوهای باز و نیز میانگین درصد زمان سپری شده در بازوهای باز را نسبت به گروه کنترل کاهش داد (p<0.05). انجام ورزش قبل از تجویز پروژسترون این دو علامت اضطراب ناشی از تزریق پروژسترون را مهار کرد.
    نتیجه گیری
    تجویز هورمون پروژسترون در مقادیر فارماکولوژیک اضطراب را افزایش می دهد و فعالیت فیزیکی می تواند از این اثر بکاهد.
    کلیدواژگان: ورزش، پروژسترون، اضطراب، هورمون های استروئیدی گنادی
  • علی محمدپور، مهدی بصیری مقدم، منیره تابعی* صفحات 185-190
    اهداف
    بهبود روش های کنترل قند خون بیماران دیابتی در سال های اخیر منجر به کاهش عوارض مزمن بیماری شده است. با توجه به اینکه لانست زدن ماوم به انگشت تجربه دردناکی است، پژوهش حاضر با هدف مقایسه شدت درد و رضایتمندی بیماران از خونگیری از ساق پا و انگشت انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه تحلیلی- مقایسه ای که در سال 93-1392 در بخش های داخلی دو بیمارستان انجام شد، 260 بیمار دیابتی به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شدند. پرسش نامه اطلاعات جمعیت شناختی و پرسش نامه پژوهشگرساخته میزان رضایتمندی برای گردآوری داده ها مورد استفاده قرار گرفت و میزان رضایتمندی از خونگیری از انگشت دست و ساق پا سنجیده شد. داده ها به نرم افزار SPSS 14.5 وارد و با آزمون های مجذور کای، T زوجی، همبستگی اسپیرمن و من ویتنی تجزیه و تحلیل شد.
    یافته ها
    میزان رضایتمندی بیماران در نمونه گیری از ساق پا به طور معنی داری بیشتر از نمونه گیری از انگشت بود (p<0.001; χ2=18.61). شدت درد احساس شده در نمونه گیری ساق پا (7.46±1.31) به طور معنی داری کمتر از نمونه گیری انگشت دست (8.15±0.83) بود (p<0.001; t=8.16).
    نتیجه گیری
    ساق پا به عنوان یکی از نقاط برای انجام خودپایشی قند خون درد کمتر و رضایتمندی بیشتری در بیماران مبتلا به دیابت نوع دو ایجاد می کند.
    کلیدواژگان: دیابت، رضایت مندی بیمار، درد، خودپایشی قند خون
  • محمدرضا نوری دلویی*، رسول عبدالله زاده صفحات 191-201
    مقدمه
    ژن p53، معروف ترین ژن بازدارنده توموری است که در بیش از 50% سرطان های انسانی دچار جهش می شود. این ژن با عنوان هایی چون «نگهبان ژنوم»، «ژن فرشته نگهبان» و «استاد نگهبان» توصیف شده است که به نقش حیاتی آن در پایداری ژنومی، و سرکوب توموری عمدتا با القای آپوپتوز، توقف چرخه سلولی، پیری، و مهار رگ زایی اشاره دارد. در این مقاله مروری، پیشرفت های اخیر در رابطه با p53، به ویژه نقش آن در آپوپتوز و نیز رویکردهایی جهت هدف قراردادن p53 و تنظیم کننده های آن برای درمان سرطان مورد بحث و بررسی قرار گرفته است که هدف کلی این درمان ها فعال کردن p53 در سلول های سرطانی به منظور کشتن آنها یا غیرفعال کردن موقتی p53 در سلول های سالم برای محافظت آنها در مقابل پرتودرمانی یا شیمی درمانی است.
    نتیجه گیری
    با توجه به نقش های حیاتی p53 در مهار سرطان زایی، این پروتئین یکی از مهم ترین اهداف دارویی برای درمان سرطان است. براساس نوع تغییرات ژنتیکی ایجادشده در p53 در سلول های توموری و سالم، می توان ترکیبی از داروهای متفاوت را به کار برد و نیز با فهم بهتر از مسیرهای پیام رسانی که p53 در آنها درگیر است می توان پروتئین های بالادست یا پایین دست جدیدی را کشف کرد که به عنوان اهدافی برای داروهای جدید عمل کنند.
    کلیدواژگان: ژن P53، آپوپتوز، درمان سرطان، ژن درمانی
|
  • Abdolsamad Abdi_Abdolhossein Parnow * Mohammad Azizi Page 133
    Aims
    Migraine is a common neurological disorder which causes numerous pain and suffering for patients. In addition to the pharmacological treatments, a non-pharmacological treatment such as exercise is recommended to prevent migraine. This study aimed to investigate the effects of high intensity aerobic training on migraine indicators in the patients.
    Materials and Methods
    The present semi-experimental study with one-group pretest-posttest designing was done on migraine patients of Noorabad City, Iran, using convenience sampling. 12 inactive men with migraine were participated in this study. The study was last 16 weeks. The subjects did high intensity aerobic training in 40-45min and 2 sessions in the week. 48hours after the last training session, body composition indices and aerobic endurance and 4 weeks after completion of the training program, migraine headache indices were reassessed. Statistical analysis was done using student T-test for dependent group by SPSS 19 software.
    Findings
    High intensity aerobic training reduced migraine headache indicators including the attacks frequency (p=0.025), severity of the attacks (p=0.024) and the duration (p=0.031) and it also improved the aerobic fitness of the subjects (p=0.001) significantly. Lipid percentage reduced 1.49% significantly (p=0.024).
    Conclusion
    8 weeks of high intensity aerobic training program can reduce the migraine headache indices (migraine attack frequency, intensity and the duration).
    Keywords: Migraine Disorders, Excercise, Physical Fitness, Headache
  • Ebrahim Hosseini *, Davood Mehrabani, Fatemesadat Razavi Page 139
    Aims
    Using chemical drugs to treat disease often is associated with side effects. Recently, using herbal medicines, which have fewer side effects, has flourished to treat many diseases, including infertility. This study was done aimed to investigate the effect of palm pollen aqueous extract on sexual hormones and follicle cells numbers in adult female BALB/c mice.
    Materials and Methods
    This experimental study was done in animal house of Shiraz University of Medical Sciences in 2012. 40 adult female BALB/c mice were divided into 5 control, sham and experimental groups receiving 100, 200 and 400mg/kg of the body weight of the extract groups each with 8 members. Levels of testosterone, estrogen and progesterone were measured by radioimmunoassay and ovarian follicles numbers were counted after separation of the ovaries and sectioning and staining using Hematoxylin & Eosin by light microscopy. The results of hormonal assays were analyzed based on One-way ANOVA and Duncan's multiple range tests using SPSS 18 software.
    Findings
    A significant increase was observed at the level of testosterone, estrogen and progesterone compared to the control group only in the experimental group 3 (receiving 400mg/kg palm pollen extract) (p<0.01). Also, only in the experimental group 3 a significant increase was observed in the number of secondary follicles (p<0.05) and the number of antral follicles (p<0.01) compared to the control.
    Conclusion
    400mg/kg palm pollen aqueous extract increases the amount of sexual hormones and secondary and antral follicle numbers in adult female mice.
    Keywords: Pollen, Estrogens, Progesterone, Testosterone
  • Mahnaz Bakrani, Kahin Shahanipour *, Vali Allah Mehrzad Pages 145-149
    Aims
    Ovarian cancer is the most common lethal malignancy female reproduction system which is diagnosed in advanced stages in the majority of cases. The main purpose of this study was to compare serum level of β-hCG tumor markers, calcium, phosphorus and alkaline phosphatase enzyme activity in healthy subjects and patients with ovarian cancer and to investigate the possibility of using these factors as markers of ovarian cancer.
    Materials and Methods
    This case-control study was carried out on people referring to Seyedoshohada Hospital in Isfahan and 44 women with ovarian cancer and 44 healthy women were studied from February 2012 to April 2012. β-hCG tumor marker was measured using ELISA method and serum calcium, phosphorus and alkaline phosphatase enzyme activity was measured by the photometric method. Independent T-test was used to compare studied indices between two groups.
    Findings
    A significant difference was observed only between β-hCG mean of patient group (2.96±1.30 units per liter) and healthy group (2.27±1.17 units per liter) (p=0.014). The mean concentration of calcium, phosphorus and alkaline phosphatase activity were not significant between patients and healthy groups (p>0.05).
    Conclusion
    β-hCG serum level in ovarian cancer patients undergoing chemotherapy or radiotherapy is more than healthy subjects. Also, serum level of calcium, phosphorus and alkaline phosphatase enzyme activity in ovarian cancer patients under therapy is not associated with the disease status.
    Keywords: Ovary, ? hCG, Calcium, Phosphorus
  • Maryam Razavi, Maryam Tehranipour *, Jina Khayatzadeh Pages 151-156
    Aims
    Any damages to the nerve fiber blocking connection with the neurons cell body (vital cell substances synthesis part), can lead to degenerative changes in proximal and distal parts of the damaged neuron. Some plants due to the antioxidant substances are effective in the survival and division of the neurons. This study aimed to investigate the effect of alcoholic extract of Salvia chloroleuca leaves on destruction of spinal cord anterior horn alpha motoneurons after sciatic nerve injury in rats.
    Materials and Methods
    In this experimental study 24 male Wistar rats aged 12weeks and weighting 200-250gr were provided. The animals were divided into 4 (each=6) control, damaged, damaged + treatment with 50mg/kg alcoholic extract and damaged+treatment with 75mg/kg alcohol extract groups. To calculate the alpha motoneurons in the anterior horn of the spinal cord in the right side the dissector method was used. Data were analyzed using Minitab 13 software by independent T and ANOVA tests.
    Findings
    The mean density of alpha motoneurons in spinal anterior horn in control group was 1711.5±47.4, in damaged was 730.7±33.4, in damaged+treatment with 50mg/kg alcoholic extract was 1211.2±34.8 and in damaged+treatment with 75mg/kg alcoholic extract was 987.4±36.8. Mean difference between both treatment groups and damaged group was significant (p=0.001).
    Conclusion
    Salvia chloroleuca leaf extract increases the density of alpha motor neurons in the anterior horn of the spinal cord in rats with sciatic nerve injury, and this increase in neuronal density is associated with the intake of the extract.
    Keywords: Salvia, Nerve Degeneration, Sciatic Nerve, Neuroprotective Agents
  • Seyed Reza Attarzadeh Hosseini *, Morteza Motahari Rad, Keyvan Hejazi Pages 157-163
    Aims
    Restriction of fluid intake during Ramadan is one of the most common causes of renal dysfunction. The aim of this study was to compare the effect of one month fasting along with regular exercise on male wrestlers’ electrolytes changes and serum osmolality.
    Materials and Methods
    This semi-experimental study with repeated tests design was done on male wrestlers in Ramadan June and August 2014 (about 16-hour fasting). Among volunteers 9 elite and healthy wrestlers with 8 years experiences were selected using selective available and purposive sampling. Serum electrolytes and body compounds were measured 3 days before the Ramadan, 14 days after fasting and two weeks after Ramadan in the equal conditions. Data were analyzed using analysis of variance of repeated measures test.
    Findings
    Body weight (p=0.001) and the body water amount (p=0.037) were reduced at the end of Ramadan significantly. Urea within group mean changes (p=0.049), Creatinine (p=0.031), Uric Acid (p=0.0001) and Sodium (p=0.01) during Ramadan were increased significantly compared with the beginning of Ramadan. Serum osmolality within group changes mean (p=0.001) increased during Ramadan significantly.
    Conclusion
    Fasting increases serum electrolytes and osmolality in professional athletes.
    Keywords: Fasting, Exercise, Electrolytes, Serum
  • Seyyed Meysam Abtahi Froushani *, Hadi Esmaili Gouvarchingaleh, Bahman Mansori Mothlag, Mohammad Babaei Pages 165-170
    Aims
    Steroid hormones have powerful effect on all levels of the innate and adaptive immune systems. Among steroid hormones, estrogens play a key role in the regulation of homeostasis of bone marrow activity, cardiovascular system and central nervous system. The main purpose of this study was to determine the possible effects of moderating role of estrogen on humoral and cellular immune responses following the sheep red blood cells challenge in the mouse model.
    Materials and Methods
    14 mice were divided into two groups and were immunized with SRBC antigen. The treated mice were injected with estrogen for two weeks (5mg/kg- intraperitoneally) from the beginning of the study. Specific humoral and cellular immunity, susceptibility of macrophages respiratory burst and proliferation of immune cells were measured. The Mann-Whitney test was used in order to compare using SPSS 19 software.
    Findings
    The 17 beta-estradiol treated mice showed a significant increase in DTH reaction. MTT test results showed an increase in the rate of lymphocyte proliferation in estrogen-treated group compared with control group. The spleen weight mean in treated mice group (28.62±1.76) showed a significant increase compared to control group (21.00±1.83) (p<0.01). The results of NBT reduction showed a decrease in spleen macrophages/monocyte respiratory burst capability.
    Conclusion
    It seems that 17 beta-estradiol can be considered as the moderating immune system compound.
    Keywords: Estradiol, Immunity, Humoral, Immunity, Cellular, Adaptive Immunity
  • Majid Kashef, Sara Zare Karizak *, Meisam Shabaninia Pages 171-177
    Aims
    Increase of harmful blood lipid levels such as low-density lipoprotein, triglyceride, total cholesterol, and reduction in the amount of beneficial lipids such as high density lipoprotein is one the most important risk factors for cardiovascular disease. The aim of this study was to compare the effects of an exhausting session of intense exercise on blood lipid profiles in active and inactive individuals.
    Materials and Methods
    The present semi-experimental study was done on physical education and non-physical male students of Tehran Shahid Raja’ei Teacher Training University and 20 persons were selected by purposive sampling and based on medical information. The subjects were divided into active and inactive male students. Physical activity questionnaire consisted of 16 questions to assess the level of physical activity and exercise test as Cunningham & Faulkner was intense and exhausting. Physical activity questionnaire consisted of 16 questions was used to assess the level of physical activity and Cunningham & Faulkner test was used as intense exercise and exhausting. All blood samples collected from finger capillary in the sitting position. Data were analyzed by SPSS 20 software using independent T, correlated T, covariance analysis and repeated measures variance and Pearson's correlation coefficient tests.
    Findings
    A significant difference was observed in weight (p=0.031), and BMI (p=0.05), BF (p=0.28) and VF (p=0.01) between active and inactive persons. There was a significant correlation between anthropometric indices and all blood lipid indices (p<0.05), which was inversely correlated regarding HDL-C.
    Conclusion
    A single-session severe exhausting exercise can increase the LDL-C, TG, TC and LDL-C/HDL-C, while it has no effect on HDL-C level.
    Keywords: Cholesterol, Triglycerides, Lipoproteins, LDL, Lipoproteins, HDL
  • Efaf Karimipour, Mahdi Abbasnejad, Mahnaz Kesmati, Mohammad Sofiabadi * Pages 179-184
    Aims
    Sex hormones and exercise may influence anxiety, individually. This study was done to investigate the effect of exercise and progesterone on anxiety in ovariectomized female rats.
    Materials and Methods
    In this experimental study, 40 adult female Wistar rats weighting 200±20gr were used. They were ovarectomized after anesthesia. They were randomly divided to five groups including control (no treatment), sesame oil, exercise and sesame oil, progesterone (8mg/kg), progesterone and exercise. 30min after intraperitoneally injection of the vehicle or progesterone or before exercise the percentage of animal enterance to the open arms and the percentage of time spent in the open arms were measured.
    Findings
    Intraperitoneally injection of progesterone (8mg/kg) reduced the mean percentage of open arms entries and the average percentage of time spent in the open arms compared to control group (p<0.05). Doing exercises before injection of progesterone inhibited both progesterone-induced anxiety related symptoms.
    Conclusion
    Administration of pharmacological doses of the progesterone hormone increases anxiety and physical activity can reduce this effect.
    Keywords: Exercise, Progesterone, Anxiety, Gonadal Steroid Hormones
  • Ali Mohamadpour, Mehdy Basirimoghadam, Monireh Tabee * Pages 185-190
    Aims
    Blood sugar control methods improvement in diabetic patients has led to its chronic complications reduction recently. The present study aimed to compare the severity of pain and patient satisfaction of blood sampling from the legs and fingers, since continuous lancet to the finger is painful.
    Materials and Methods
    This analytical comparative study was done on 260 diabetic patients in the internal wards of two hospitals in 2013-14. The subjects were selected by convenience sampling method. To collect data, demographic questionnaire and satisfaction measurement researcher-made questionnaire were used and the satisfaction rate of blood sampling from finger and leg was measured. Data were entered into SPSS 14.5 software and were analyzed by Chi-square, paired T, Spearman correlation and Mann-Whitney tests.
    Findings
    Patient satisfaction was significantly higher in blood sampling from the leg than the finger (p<0.001; χ2=18.61). The pain perception of sampling from the leg (7.46±1.31) was significantly lower than sampling from the finger (8.15±0.83) (p<0.001; t=8.16).
    Conclusion
    The leg causes less pain perception and more patient satisfaction in type II diabetes patients as one of the sites of the blood glucose self-monitoring.
    Keywords: Diabetes Mellitus, Patient Satisfaction, Pain, Blood Glucose Self, Monitoring
  • Mohammadreza Nooridaluiie *, Rasoul Abdollah Zadeh Pages 191-201
    Introduction
    P53 is the most famous tumor suppressor gene that is mutated in over 50% of human cancers. This gene has been described as "guardian of the genome"," the guardian angel gene", and the " master watchman", referring to its critical role in genomic stability, and tumor suppression mainly by inducing apoptosis, cell cycle arrest, and senescence, inhibition of angiogenesis. In this review article were discussed recent advances in p53 research, mainly its role in apoptosis and the approaches to target p53 and its regulators for cancer treatment aimed to either to activate p53 in cancer cells to kill them or temporarily inactivation of p53 in the normal cells to protect them against chemo-radiation.
    Conclusion
    Due to the vital roles of P53 in carcinogenesis inhibition, this protein is one of the most important therapeutic targets for cancer therapy. Based on genetic variation type in P53, in the normal and tumor cells, a combination of different therapies can be used and also by more comprehensive consideration of the involved signaling pathways new upstream and downstream novel proteins can be discovered to act as targets for new therapeutic targets.
    Keywords: Genes, p53, Apoptosis, Mutation, Genetic Therapy