فهرست مطالب

فصلنامه علوم زیستی ورزشی
پیاپی 22 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/02
  • تعداد عناوین: 8
|
  • کمال عزیزبیگی، رامین امیر ساسان، سیروان آتشک صفحات 245-257
    اجرای فعالیت مقاومتی با افزایش فشار اکسیداتیو همراه است. با وجود این به طور کامل مشخص نیست که چگونه شدت تمرین مقاومتی بر سطوح استراحتی شاخص های فشار اکسیداتیو تاثیر می گذارد. بنابراین هدف تحقیق حاضر بررسی تمرین مقاومتی با شدت متوسط و زیاد بر فشار اکسیداتیو بود. 20 آزمودنی مرد (7/.±6/20سال، 06/0±74/1 متر و 4±1/71 کیلوگرم) داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند و به طور تصادفی در دو گروه مقاومتی با شدت زیاد و متوسط قرار گرفتند. قبل و بعد از برنامه تمرینات مقاومتی نمونه گیری از خون صورت گرفت و فعالیت آنزیم کراتین کیناز (CK)، غلظت مالون دی آلدئید (MDA) و ظرفیت آنتی اکسیدان پلاسما (TAC) اندازه گیری شد. برنامه تمرینی سه جلسه در هفته به مدت هشت هفته انجام گرفت. گروه مقاومتی با شدت زیاد و متوسط تمرینات را به ترتیب با شدت90- 85 و70-65 درصد یک تکرار بیشینه انجام دادند. مشاهده شد در تعامل گروه × زمان اجرای دو نوع تمرین مقاومتی بر کراتین کیناز، ظرفیت آنتی اکسیدان پلاسما و مالون دی آلدئید تفاوت معناداری ایجاد نکرد (05/0≤P). با وجود این مقدار MDA بعد از دوره تمرینات در هر دو گروه به طور معناداری کاهش یافت (05/0≥P). هرچند تغییرات معناداری نسبت به پیش آزمون در CKو TAC دیده نشد (05/0≤P). می توان گفت تمرین مقاومتی با شدت متوسط تا زیاد می تواند موجب کاهش غلظت مالون دی آلدئید شود و فشار اکسیداتیو را کاهش دهد. به نظر می رسد این مسئله مستقل از شدت تمرینات مقاومتی است.
    کلیدواژگان: آنتی اکسیدان، تمرین با وزنه، فشار اکسیداتیو، مالون دی آلدئید
  • رضا قراری عارفی، محمد همتی نفر، محمدرضا کردی صفحات 259-272
    افزایش شدت فعالیت بدنی با کاهش خطر ابتلا به بیماری های قلبی عروقی مرتبط است و احتمالا به این دلیل به بهبود مشخصات لیپوپروتئین های خون منجر می شود. بنابراین هدف از پژوهش حاضر، بررسی تاثیر شش هفته تمرین تناوبی شدید (HIIT) بر پروفایل لیپیدی مردان جوان غیرفعال است. به این منظور، 18 مرد جوان غیرفعال، داوطلبانه در این تحقیق شرکت کردند و به طور تصادفی به دو گروه تجربی (9n=، سن: 41/1±33/24 سال، قد: 91/4±22/176 سانتی متر، وزن: 59/6±27/72 کیلوگرم) و کنترل (9n=، سن: 01/2±27/23 سال، قد: 88/6±22/180 سانتی متر، وزن: 23/7±27/76 کیلوگرم) تقسیم شدند. آزمودنی های گروه تمرین به مدت شش هفته و هر هفته سه جلسه تمرین تناوبی شدید را اجرا کردند. از همه آزمودنی ها قبل و بعد از شش هفته اجرای HIIT در حالت ناشتا خون گیری به عمل آمد. تجزیه وتحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری t مستقل و t همبسته نشان داد، درصد چربی بدن در گروه تمرین به صورت معناداری کاهش یافت (P=0.019). هرچند غلظت های سرمی تری گلیسرید، لیپوپروتئین با چگالی پایین، کلسترول تام و نسبت کلسترول تام به لیپوپروتئین با چگالی بالا کاهش و مقادیر لیپوپروتئین با چگالی بالا افزایش یافتند، این تغییرات از نظر آماری معنادار نبودند (P>0.05). این یافته ها نشان می دهد، اجرای شش هفته HIIT به بهبود نسبی غیرمعنادار نیمرخ لیپیدی در مردان جوان غیرفعال منجر شد که با کاهش معنادار درصد چربی در گروه تمرین همراه است. با توجه به این نتایج، احتمالا اجرای HIIT از نظر تاثیر زمانی عامل کارامدی برای پیشگیری و بهبود عوامل خطرزای بیماری های قلبی عروقی در جوانان غیرفعال است.
    کلیدواژگان: تمرین تناوبی شدید، تری گلیسرید، لیپوپروتئین با چگالی بالا، لیپوپروتئین با چگالی پایین
  • زهره نوری*، فرزانه تقیان، غلامرضا شریفی صفحات 273-286

    غواصان اسکوبا و حبس نفس برای اجرای بهترین غوص به اعماق آب، به آمادگی تنفسی نیاز دارند تا در حین ماموریت، دچار مشکلات تنفسی و خستگی نشوند. در این مطالعه که در تابستان 1388 روی غواصان استان اصفهان انجام گرفت، غواصان به دو گروه اسکوبا و حبس نفس تقسیم شدند. برای هر گروه تعهد نامه، برنامه تمرینی و تجهیزات خاص هر تکنیک اختصاص داده شد. آزمودنی ها 17 نفر (9 نفر اسکوبا و 8 نفر حبس نفس) بودند. از همه آزمودنی ها تست اسپیرومتری جاگر به عنوان پیش آزمون در آزمایشگاه فیزیولوژی گرفته شد و پارامترهای حداکثر ظرفیت حیاتی (VCMAX)، ظرفیت دمی (IC)، ظرفیت حیاتی اجباری (FVC) و حجم بازدمی اجباری در یک ثانیه (FEV1)، ثبت شد. بعد از دو ماه برنامه تمرینی زیر بیشینه برای هر گروه پارامترها دوباره اندازه گیری و ثبت شد. ابتدا از آزمون Tهمبسته، به منظور مقایسه نتایج حاصل از پیش آزمون و پس آزمون در هر گروه استفاده شد و سپس برای مقایسه دو جامعه ازT مستقل (P< 0/05) استفاده شد. بعد از یک دوره تمرینی در پارامترهایFVC، VC MAX افزایش معناداری در هر دو گروه و نیز در هر گروه نسبت به پیش آزمون خود مشاهده شد. نتایج حاکی از آن است که غواصان اسکوبا به علت حمل تجهیزات و سازگاری با دستگاه تنفسی بعد از یک دوره تمرینی در تست های ریوی خود پیشرفت داشتند، این حالت همپای غواصان حبس نفس بود که تمریناتی را برای افزایش رکورد حبس نفس خود انجام می دادند.

    کلیدواژگان: اسپیرومتری، غواصی اسکوبا، ظرفیت های ریوی، غواصی حبس نفس
  • علیرضا صفرزاده، ملیحه حاجی زاده رستمی، الهه طالبی گرکانی، رزیتا فتحی صفحات 287-300
    امنتین-1 آدیپوکین تازه شناخته شده ای است که اغلب از بافت چربی احشایی ترشح می شود. سطوح در گردش امنتین-1 به طور معکوس با چاقی ارتباط دارد. اطلاعات اندکی در مورد تاثیر تمرینات ورزشی بر غلظت سرمی امنتین-1 وجود دارد. هدف از اجرای این پژوهش بررسی تاثیر چهار هفته تمرین مقاومتی فزاینده بر سطوح سرمی امنتین-1 است. شانزده سر موش صحرایی نر از نژاد ویستار با میانگین وزن 19 ± 288 گرم به طور تصادفی به گروه های تمرین (8n=) و کنترل (8n=) تقسیم شدند. تمرین مقاومتی شامل بالا رفتن از نردبان (8 تکرار در روز، 3 روز در هفته) با وزنه های آویزان شده به دم حیوان، به ترتیب با وزنه هایی معادل 50، 75، 90 و 100 درصد ظرفیت حمل بیشینه جلسه قبل و افزایش 30 گرمی در تکرارهای بعدی بود. پس از 4 هفته تمرین مقاومتی غلظت سرمی امنتین-1، گلوکز و نیمرخ لیپیدی اندازه گیری شد. چهار هفته تمرین مقاومتی فزاینده موجب افزایش قدرت (ظرفیت حمل بیشینه) موش های صحرایی شد. تفاوت معنا داری در غلظت سرمی امنتین-1، گلوکز و نیمرخ لیپیدی بین گروه ها مشاهده نشد (05/0 P >). تغییرات وزن موش های صحرایی در گروه تمرین در مقایسه با گروه کنترل به طور معنا داری کمتر بود (049/0 P =). نتایج این پژوهش حاکی از عدم تغییر سطوح سرمی امنتین-1 و نیمرخ لیپیدی موش های صحرایی با وجود افزایش قدرت و جلوگیری از افزایش وزن در اثر تمرین مقاومتی است. به منظور مشخص شدن تاثیر تمرینات ورزشی و ترکیب بدنی بر سطوح در گردش امنتین-1 تحقیقات بیشتر ضرورت دارد.
    کلیدواژگان: امنتین، 1، فعالیت ورزشی، نیمرخ لیپیدی
  • ساسان نقی زاده، علی اصغر رواسی صفحات 301-315
    قلب، هورمونی به نام پپتید ناتریورتیک دهلیزی تولید و ترشح می کند. هدف از این تحقیق، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی و سرعتی بر ANP در مردان غیرورزشکار بود. آزمودنی های تحقیق، 36 مرد سالم غیرورزشکار بودند که به طور تصادفی به سه گروه 12 نفری (مقاومتی با میانگین±انحراف معیار: سن 9/2 ± 1/33 سال، سرعتی با میانگین±انحراف معیار: سن 5/2 ± 1/32 سال، کنترل با میانگین±انحراف معیار: سن 6/2 ± 6/32 سال) تقسیم شدند. برنامه تمرینی گروه مقاومتی شامل 8 هفته،3 روز در هفته، 5 ست /5 حرکت،50-80 RM1 و برنامه تمرینی گروه سرعتی 8 هفته، 3 روز در هفته، 5 بار 10متر - 4بار 20متر- 3 بار 30متر- 3 بار 60 متر- 2 بار 100 متر-1 بار 200 متر بود و گروه کنترل در این مدت هیچ برنامه تمرینی نداشتند. قبل و بعد از دوره تمرین دو نمونه خونی برای اندازه گیری ANPگرفته شد. داده ها با استفاده از نرم افزارSpss (نسخه 18) و آمار توصیفی، آزمون های تی زوجی، تحلیل واریانس یکطرفه و آزمون تعقیبی توکی در سطح معناداری 05/0≥ P تجزیه وتحلیل شد. نتایج نشان داد هشت هفته تمرین مقاومتی و سرعتی موجب افزایش معنادار ANP پلاسما شد (05/0≥P). در دو گروه مقاومتی و سرعتی تفاوت غیرمعناداری درANP پلاسما (106/0=P) و بین گروه کنترل و دو گروه مقاومتی و سرعتی تفاوت معناداری مشاهده شد (000/0=P). براساس یافته های تحقیق حاضر می توان گفت که تمرینات مقاومتی و سرعتی تغییراتی در سطوح هورمون ANP ایجاد می کند و احتمالا تاثیرات سودمند فعالیت بدنی در افراد سالم به واسطه تغییر در این شاخص ها باشد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی و سرعتی، غیرورزشکار مرد، ANP پلاسما
  • حمزه دانشمندی، حمید دانشمندی صفحات 317-332
    هدف از تحقیق حاضر بررسی تاثیر هشت هفته تمرین دویدن تداومی و چهار هفته بی تمرینی بر پراکسیداسیون چربی (MDA) و پاسخ دستگاه ضد اکسایشی بعد از یک جلسه فعالیت حاد بود. بدین منظور 20 مرد سالم غیرفعال به صورت تصادفی در دو گروه 10 نفره تجربی و کنترل قرار گرفتند. ابتدا، قبل و بعد از یک جلسه فعالیت حاد نمونه گیری خون به منظور تعیین مقدار MDA، اسید اوریک، بیلی روبین و پروتئین تام انجام گرفت. سپس آزمودنی های گروه تجربی به مدت هشت هفته و هفته ای سه جلسه به تمرینات دویدن تداومی پرداختند، اما آزمودنی های گروه کنترل در این مدت هیچ برنامه تمرینی نداشتند. بعد از هشت هفته، دوباره نمونه گیری خون قبل و بعد از یک جلسه فعالیت حاد به منظور اندازه گیری متغیرها انجام گرفت. پس از چهار هفته بی تمرینی به دنبال هشت هفته تمرین، از گروه تجربی مجددا خون گیری قبل و بعد از یک جلسه فعالیت حاد به منظور اندازه گیری متغیرها انجام گرفت. نتایج حاصل از آنالیز واریانس یکطرفه با اندازه گیری های مکرر افزایش معناداری در مقدار پراکسیداسیون چربی (MDA) و اسید اوریک ناشی از یک جلسه فعالیت حاد در گروه تجربی پس از هشت هفته تمرین نشان داد (05/0 P<)، اما تفاوت معناداری در غلظت بیلی روبین و پروتئین تام پس از هشت هفته تمرین مشاهده نشد (05/0 P>). به علاوه پس از چهار هفته بی تمرینی افزایش معناداری در مقدار پراکسیداسیون چربی (MDA) مشاهده شد(05/0 P<)، اما تغییرات در غلظت اسید اوریک، بیلی روبین و پروتئین تام پلاسما معنادار نبود (05/0 P>).
    نتیجه اینکه هشت هفته تمرین دویدن تداومی احتمالا سبب ایجاد سازگاری در دستگاه ضد اکسایشی و استرس اکسایشی می شود. اما در اثر بی تمرینی نتایج استرس اکسایشی معکوس می شود.
    کلیدواژگان: بی تمرینی، پراکسیداسیون چربی، تمرین دویدن تداومی، دستگاه ضد اکسایشی غیر آنزیمی، فعالیت حاد
  • علی اصغر فلاحی، عباسعلی گائینی، محسن جاویدی، علی اکبر جدیدیان، خسرو نصیری صفحات 333-350
    هدف از تحقیق حاضر توصیف و ارزیابی ابعاد پیکری عمومی و سوماتوتایپ بازیکنان نخبه مرد تیم ملی هندبال بزرگسالان ایران و مقایسه آن با بازیکنان نخبه اروپایی در پست های مختلف بود. 19 هندبالیست نخبه عضو تیم ملی ایران (چهار دروازه بان، چهار گوش، دو پخش کن، دو خط زن، هفت بغل) با میانگین سنی3.79±24.42 سال و میانگین3.23± 5.88 سال سابقه عضویت در تیم ملی در این پژوهش شرکت کردند. ارزیابی ها شامل قد، وزن، شاخص توده بدنی و ویژگی های آنتروپومتریایی عمومی دیگر مانند درصد چربی، ضخامت چربی (6و8 نقطه ای)، WHR، و سوماتوتایپ بدنی بود. نتایج نشان داد میانگین قد همه بازیکنان 6.6.±188 سانتی متر و کمتر از میانگین قد تیم های نخبه اروپایی (188.98)، میانگین وزن 12.98± 91.57 کیلوگرم و بیشتر از میانگین وزنی تیم های نخبه اروپایی (86.74)، شاخص توده بدنی3.24± 25.76 کیلوگرم بر متر مربع و میانگین درصد چربی 2.65 ±9.06 کمتر از میانگین درصد چربی بدنی تیم های نخبه اروپایی (9.14)، و سوماتوتایپ بازیکنان به ترتیب اندومورفی، مزومورفی و اکتومورفی 2.12، 5.49 و 2.36 متفاوت تر از تیم های نخبه اروپایی (2.52و 4.76و 1.73) است. همچنین، ابعاد پیکری بازیکنان در پست های مختلف با هم متفاوت بود. هریک از پست های هندبال به ویژگی های پیکری و سوماتوتایپ ویژه ای نیاز دارند که مربیان و متخصصان امر استعدادیابی باید به آنها توجه داشته باشند. در نتیجه به طور خلاصه بازیکنان هندبال ایرانی نخبه در مقایسه با بازیکنان تیم های نخبه اروپایی سنگین وزن تر (حدود 5 کیلوگرم)، و کوتاه قد ترند (حدود 1 تا 3 سانتی متر). علاوه بر این سوماتوتایپ بازیکنان ایرانی در پست های مختلف و در مقایسه با تیم های اروپایی متفاوت است.
    کلیدواژگان: ابعاد پیکری، بازیکنان نخبه هندبال، سوماتوتایپ بدنی
  • محمدرضا اسد، مریم مرسلی، بهنوش وثاقی قراملکی صفحات 351-363
    هدف از تحقیق حاضر، بررسی تاثیر هشت هفته تمرین مقاومتی و مکمل سازی HMB بر سطح مایوستاتین سرمی مردان غیرورزشکار بود. پژوهش حاضر از نوع نیمه تجربی بود. به همین منظور 20 مرد غیرورزشکار داوطلبانه در تحقیق شرکت کردند و به دو گروه تجربی (10n=) با میانگین سنی 39/1± 75/28 سال، قد 30/4± 83/179 سانتی متر، وزن 27/5 ± 81 کیلوگرم و درصد چربی 40/6± 65/28 و گروه کنترلn=10)) با میانگین سنی 14/2± 28 سال، قد 71/3± 25/18 سانتی متر، وزن 58/3 ± 23/84 کیلوگرم و درصد چربی 97/5±21/29 تقسیم شدند. هر دو گروه پروتکل هشت هفته ای تمرین مقاومتی (5 حرکت، 3 جلسه در هفته با شدت 50 تا 80 درصد) را اجرا کردند. گروه تجربی در طول مدت پژوهش روزانه 3 گرم مکمل HMB دریافت کردند. در گروه کنترل از دارونما استفاده شد. قبل از تمرینات و 48 ساعت پس از آخرین جلسه برنامه تمرینی از آزمودنی ها در شرایط ناشتا نمونه گیری خون به عمل آمد. نتایج تحلیل آماری با استفاده از آزمون t مستقل نشان داد مصرف مکمل HMB تاثیر معناداری بر سطح سرمی مایوستاتین ندارد. از یافته های پژوهش می توان نتیجه گرفت مکمل HMB تاثیر مهمی در مهار مایوستاتین ندارد.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومتی، مایوستاتین، مکمل HMB
|
  • Kamal Azizbeigi, Ramin Amirsasan, Sirvan Atashak Pages 245-257
    Resistance exercise is associated with increased oxidative stress. However، it is not completely obvious how resistance training intensity can affect the rest levels of oxidative stress indexes. Therefore، the aim of the present research was to study the effect of moderate resistance (MR) and high resistance (HR) training on oxidative stress. 20 males (age: 20. 6±0. 7 yr، height: 1. 74±0. 06 m، weight: 71. 1±4 kg) voluntarily participated in the research and were randomly assigned to one of the HR and MR groups. Blood samples were collected before and after the training program and activities of creatine kinase (CK)، malondialdehyde (MDA) and total antioxidant capacity (TAC) were measured. The training program was performed for eight weeks، three sessions per week. HR and MR subjects performed the training with 85-90% and 65-70% of one repetition maximum (1RM) respectively. The results showed no significant difference in CK، TAC and MDA in the interaction of group and time of two resistance training protocols (P≥0. 05). However، both MR and HR groups decreased MDA significantly after the training (P≤0. 05). But there were no significant changes in CK and TAC compared with the pretest (P≥0. 05). It can be concluded that both MR and HR training can decrease MDA and oxidative stress. It seems that this decrease is separate from the intensity of the training.
    Keywords: Antioxidant, Malondialdehyde, Oxidative Stress, Weight Training
  • Reza Gharari Arefi, Mohammad Hemati Nafar, Mohammad Reza Kordi Pages 259-272
    Increasing the intensity of physical activity is associated with reduced risk of cardiovascular diseases and this may be the reason why the blood lipoprotein profiles improve. So the aim of this study was to investigate the effect of six weeks of a high intensity interval training (HIIT) on lipid profile of sedentary young men. For this purpose، 18 sedentary young men voluntarily participated in this study and were randomly divided into training group (n=9، age=24. 33±1. 41 yr، height=176. 22±4. 91 cm، weight=72. 27±6. 59 kg) and control group (n=9، age=23. 27±2. 01 yr، height=180. 22±6. 88 cm، weight=76. 27±7. 23 kg). The training group performed the high intensity interval training for 6 weeks and 3 sessions per week. Blood samples were collected before and after six weeks of high intensity interval training in the fasting state. Data were analyzed by paired t test and independent t test. The results showed a significant decrease in body fat percentage of the training group (P=0. 019). Although serum concentrations of triglycerides، low-density lipoprotein، total cholesterol and the ratio of total cholesterol to high-density lipoprotein decreased and high-density lipoprotein levels increased، these changes were not statistically significant (P>0. 05). These findings indicated that six weeks of HIIT led to an insignificant relative improvement in lipid profile in sedentary young men and a significant decrease in fat percentage of the training group as well. According to these results، implementation of HIIT may be an efficient factor to prevent and improve the cardiovascular disease risk factors in sedentary young men with regard to the time effect.
    Keywords: High, Density Lipoprotein, High Intensity Interval Training, Low, Density Lipoprotein, Triglycerides
  • Zohreh Noori, Farzaneh Taghian, Gholamreza Sharifi Pages 273-286

    The aim of the present study was to examine the effect of 8 weeks of resistance training and HMB supplementation on serum myostatin levels of non-athlete men. In this quasi-experimental study، 20 non-athlete men voluntarily participated in the study and were divided into experimental group (n=10، mean age 28. 75±1. 39 yr، height 179. 83±4. 30 cm، weight 81±5. 27 kg and BF% 28. 65±6. 40) and control group (n=10، mean age 28±2. 14 yr، height 180. 25±3. 71 cm، weight 84. 23±3. 58 kg and BF% 29. 21±5. 97). Both groups performed the 8-week resistance training protocol (5 sets، 3 sessions per week، 50-80% 1RM intensity). Experimental group ingested 3 gr of HMB daily while placebo was used in the control group. Fasting blood samples were obtained prior to the training and 48 hours after the last session of the training protocol. The results of independent t test revealed that HMB supplementation had no significant effect on serum myostatin level. The findings of this study leads to the conclusion that HMB supplementation has no significant effect on myostatin inhibition.

    Keywords: HMB Supplementation, Myostatin, Resistance Training
  • Alireza Safarzadeh, Maliheh Hajizadeh Rostami, Elahe Talebi Garakani, Rozita Fathi Pages 287-300
    Omentin-1 is a novel adipokine that is predominantly secreted by visceral adipose tissue. Circulating levels of omentin-1 is inversely related to obesity. There is limited information about the effect of exercise training on serum omentin-1 concentration. The aim of this study was to investigate the effect of four weeks of progressive resistance training on serum omentin-1 levels. 16 male Wister rats (mean weight 288±19 g) were randomly divided into control (n=8) and training (n=8) groups. The resistance training consisted of climbing a ladder (8 repetitions/day، 3 days/week) carrying a load suspended from the tail with weights equivalent to 50، 75، 90، and 100% of their previous maximal carrying capacity and 30 g increment for each subsequent climb. After four weeks of resistance training، serum concentration of omentin-1، glucose and lipid profile were measured. Four weeks of progressive resistance training increased strength (maximal carrying capacity) in rats. Also، no significant difference was observed in serum concentration of omentin-1، glucose and lipid profile between the groups (P>0. 05). Changes of body weights in the resistance training rats were significantly lower than the control group (P=0. 049). The results of this study indicated that serum levels of omentin-1 and lipid profile remained unchanged in rats despite of increased strength and prevention of weight gain induced by resistance exercise. Further studies are needed to elucidate the effects of exercise training and body composition on circulating levels of omentin-1.
    Keywords: Exercise, Lipid Profile, Omentin, 1
  • Sasan Naghizadeh, Ali Asghar Ravasi Pages 301-315
    Heart produces and secretes a hormone called atrial natriuretic peptide. The aim of this research was to investigate the effect of eight weeks of resistance and sprint training on ANP of non-athlete men. 36 non-athlete healthy men were randomly divided into three groups (12 subjects each group): resistance (mean age ± SD: 33. 1±2. 9 years)، sprint (mean age ± SD: 32. 1±2. 5 years) and control (mean age ± SD: 32. 6±2. 6 years). Training program of resistance group was 8 weeks، 3 days per week، 5/5 set motion، 50-80 1RM) and sprint group was 8 weeks، 3 days per week، 5 times 10 m — 4 times 20 m — 3 times 30 m — 3 times 60 m — 2 times 100 m — 1 time 200 m and control group had no training during this period. Two blood samples were collected before and after the training period in order to measure ANP. Data were analyzed by SPSS 18، descriptive statistics، paired t test، one-way ANOVA and Tukey''s post hoc test at P≤0. 05. The results showed that the resistance and sprint training for eight weeks significantly increased plasma ANP (P≤0. 05). There was an insignificant difference in plasma ANP between resistance and sprint groups (P=0. 106) and a significant difference between the control group and two groups of resistance and sprint (P=0. 000). Based on the findings of the present study، it could be concluded that resistance and sprint training change the level of ANP hormone and that the beneficial effects induced by exercise training in healthy individuals might be due to changes in these parameters.
    Keywords: Non, Athlete Man, Plasma ANP, Resistance, Sprint Training
  • Hamzeh Daneshmandi, Hamid Daneshmandi Pages 317-332
    The aim of this study was to assess the effects of eight weeks of continuous running trainingand four weeks of detraining on lipid peroxidation (MDA) and anti-oxidative system response after an acute exercise session. For this purpose، 20 sedentary healthy males were randomly divided into two groups: experimental and control. At the beginning، before and after one acute exercise session، blood samples were taken to evaluate lipid peroxidation (MDA)، uric acid، bilirubin and total protein. Then، the experimental group was trained by continuous running three sessions per week for eight weeks while control group did not participate in any exercises during this period. After eight weeks، blood samples were taken again before and after an acute exercise session in order to measure the variables. After four weeks of detraining following eight weeks of exercise، experimental group participated in the third acute exercise session and blood samples were similarly taken in order to measure the variables. The results of one-way ANOVA with repeated measures indicated that lipid peroxidation (MDA) and uric acid significantly increased after one acute exercise session in the experimental group after eight weeks of exercise (P<0. 05). But، No significant differences were observed in bilirubin concentration and total protein after eight weeks of exercise (P>0. 05). Although significant increases were observed in lipid peroxidation (MDA) after four weeks of detraining (P<0. 05)، the changes in uric acid concentration، bilirubin and plasma total protein were not significant (P>0. 05). It can be concluded that eight weeks of continuous running training may create adaptation in anti-oxidative system and oxidative stress، but the effects of oxidative stress is reversed due to detraining.
    Keywords: Acute Exercise, Continuous Running Training, Detraining, Lipid Peroxidation, Non, Enzymatic Anti, Oxidative System
  • Ali Asghar Fallahi, Abbas Ali Gaeini, Mohsen Javidi, Ali Akbar Jadidian, Khosro Nasiri Pages 333-350
    The aim of this study was to describe and assess general anthropometric measurements and somatotypes of elite male players of Iran adult handball national team and to compare these measurements with those of European elite players in different positions. 19 elite handball players of Iran national handball team including goalkeepers (n=4)، wing (n=4)، center backs (n=2)، pivots (n=2) and backs (n=7) (mean age: 24. 42±3. 79 years، mean experience in national team 5. 88±3. 23 years) participated in this study. Anthropometric measurements including height، weight، body mass index، BF%، body fat content (6 and 8 points)، WHR and somatotypes of players were measured. The results showed that mean height of all players was 188±6. 6 cm which was lower than the mean height of European elite teams (188. 98)، mean weight was 91. 57±12. 98 kg which was more than the mean weight of European elite teams (86. 74)، mean BMI was 25. 76±3. 24 kg/m2، mean BF% was 9. 06±2. 65 which was lower than the mean BF% of European teams (9. 14) and players'' somatotype points (endomorphy، mesomorphy and ectomorphy respectively) were 2. 12، 5. 49 and 2. 36 which were different from European teams (2. 52، 4. 76، 1. 73). Also، anthropometric measurements of players in different positions were different; therefore، each handball position needs specific anthropometric measurements and somatotypes to which coaches and talent identification staff should pay special attention. In conclusion، Iranian elite handball players were heavier (about 5 kg) and shorter (about 1 to 3 cm) than elite European players. In addition، the somatotypes of Iranian players in different positions were different from elite Europeans teams.
    Keywords: Anthropometric Measurements, Elite Handball Players, Somatotype
  • Mohammad Reza Asad, Maryam Morsali, Behnoush Vasaghi Gharamaleki Pages 351-363
    The aim of the present study was to examine the effect of 8 weeks of resistance training and HMB supplementation on serum myostatin levels of non-athlete men. In this quasi-experimental study، 20 non-athlete men voluntarily participated in the study and were divided into experimental group (n=10، mean age 28. 75±1. 39 yr، height 179. 83±4. 30 cm، weight 81±5. 27 kg and BF% 28. 65±6. 40) and control group (n=10، mean age 28±2. 14 yr، height 180. 25±3. 71 cm، weight 84. 23±3. 58 kg and BF% 29. 21±5. 97). Both groups performed the 8-week resistance training protocol (5 sets، 3 sessions per week، 50-80% 1RM intensity). Experimental group ingested 3 gr of HMB daily while placebo was used in the control group. Fasting blood samples were obtained prior to the training and 48 hours after the last session of the training protocol. The results of independent t test revealed that HMB supplementation had no significant effect on serum myostatin level. The findings of this study leads to the conclusion that HMB supplementation has no significant effect on myostatin inhibition.
    Keywords: HMB Supplementation, Myostatin, Resistance Training