فهرست مطالب

توسعه سازمانی پلیس - سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 50، پاییز 1393)

نشریه توسعه سازمانی پلیس
سال یازدهم شماره 3 (پیاپی 50، پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/03
  • تعداد عناوین: 6
|
  • علی ندایی، امیر عباس نجفی صفحات 11-22
    هیچ کس نمی تواند عواقب ناشی از وقوع تصادفات را نادیده بگیرد. این واقعه یکی از تهدیدات جامعه بشری است که هر روزه منجر به زخمی شدن انسان های زیادی می شود و جان عده ای را نیز می گیرد. سازمان های مسئول همواره سعی در فرهنگ سازی و وضع قوانین جدید به منظور بهبود تصادفات ترافیکی داشته اند. به مثابه یکی از ابزارهای کنترل تصادفات، با داشتن الگویی مناسب و شایان اعتماد برای پیش بینی تصادفات، می توان با اتخاذ تمهیداتی مناسب احتمال وقوع آن را تا حدی بسیار زیاد کاهش داد. در این مقاله، داده های مربوط به تصادفات جاده ای کشور در نظر گرفته شده و یک الگوی ماشین بردار پشتیبان با نرخ خطای چندگانه برای دسته بندی آن عرضه خواهد شد که در آن خطای دسته بندی در هر یک از دسته های موجود با سایر دسته های متفاوت است. این واقعیت از آنجا نشئت می گیرد که وجود خطا در پیش بینی تصادف منجر به جرح با پیش بینی خطای فوتی متفاوت است. مزیت روش مذکور توجه به وخامت خطا در کنار دقت دسته بندی است. با توجه به نتایج محاسباتی و مقایسه با روش مرسوم ماشین بردار پشتیان، روش عرضه شده با در نظر گرفتن نرخ خطای چندگانه و نامتعادل از لحاظ هزینه خطای دسته بندی دارای برتری نسبی است؛ بنابراین با استفاده از آن، به مثابه الگویی پیش گویانه برای تحلیل اثرگذار بودن عوامل در وقوع تصادفات، قوانینی به منظور کنترل نرخ تصادفات استخراج خواهد شد.
    کلیدواژگان: تصادفات جاده ای، نرخ خطای چندگانه، ماشین بردار پشتیبان، دسته بندی
  • محمدرضا ملکی، امیرحسین امیری، مهدی بشیری صفحات 23-38
    یکی از مهمترین آسیبهای اجتماعی جامعه ایران موضوع مواد مخدر است. مصرف مواد مخدر از جنبه های متنوع اقتصادی، فرهنگی، روانی، اخلاقی و حقوقی آثاری بسیار مخرب در پی دارد. بنابراین کنترل قاچاق مواد مخدر در کشور بسیار ضروری است و باعث بهبود سلامت جامعه می شود. توزیع مواد مخدر می تواند به وسیله دو مشخصه کیفی همبسته شامل وزن مواد مخدر کشف شده و تعداد قاچاقچیان دستگیر شده در کشور توصیف شود. فرض می شود که مشخصه کیفی اول از نوع متغیر و دارای توزیع نرمال و مشخصه کیفی دوم از نوع وصفی و دارای توزیع پواسون باشد. همچنین این دو مشخصه همبستگی مثبت دارند. در این مقاله دو روش مبتنی بر تابع تحلیل تمایز، شامل روش ترکیبی تحلیل تمایز با شبکه عصبی و روش ترکیبی تحلیل تمایز با نمودار کنترل میانگین متحرک موزون نمایی، برای کنترل هم زمان دو مشخصه فوق ارائه می شود. عملکرد روش های پیشنهادی در کشف تغییرات مختلف در مشخصه های کیفی از طریق شبیه سازی و بر حسب معیار متوسط طول دنباله ارزیابی می شود. سرانجام، برای توضیح بیشتر روش های پیشنهادی مثالی عددی عرضه شده است. نتایج نشان می دهد که روش های عرضه شده عملکردی رضایتبخش دارد و پلیس می تواند برای پایش توزیع مواد مخدر در کشور از آن استفاده کند.
    کلیدواژگان: موادمخدر، مشخصه های کیفی متغیر و وصفی همبسته، تحلیل تمایز، شبکه عصبی مصنوعی، نمودار کنترل میانگین متحرک موزون نمایی
  • محمد علی بهشتی نیا، جلیل وزیری صفحات 39-60
    گسترش عملکرد کیفیت روشی نظاممند برای برقراری ارتباط کافی بین نیازهای مشتری و ویژگی های خدمت یا محصول نهایی است. امروزه جامعه پلیس نیاز به برقراری ارتباط بیشتر با شهروندان به مثابه مشتریان خود دارد، تا بتواند سطح خدمات خود را ارتقا دهد. در این مقاله ابتدا، با استفاده از روش گسترش عملکرد کیفیت، خانه کیفیت فازی برای خدمات پلیس عرضه می شود. بدین منظور خواسته های نمونه ای 211 نفری از افراد مختلف از استانهای مختلف تحلیل و بررسی شده است. سپس 28 خواسته کیفی از اظهارات شهروندان استخراج می شود و در سطرهای خانه کیفیت قرار می گیرد. فرایندهای اصلی پلیس به مثابه الزامات فنی در ستون های خانه کیفیت قرار گرفته است. سپس الگویی برای اولویتبندی اقدامات پلیس به منظور تامین خواسته های مشتریان با استفاده از مسئله کوله پشتی عرضه می شود.
    کلیدواژگان: گسترش عملکرد کیفیت، خدمات پلیس، خانه کیفیت فازی، مسئله کوله پشتی
  • ربابه قدرتی، بختیار استادی، علی حسین زاده کاشان صفحات 61-82
    برای حرکت به سمت پیشرفت و تعالی باید به دانش فردا مجهز شد. الگوهای تعالی سازمانی ابزارهایی قوی و چارچوبی برای سنجش و اندازه گیری میزان کارایی نظام ها و فرایندهاست. در این مقاله سعی بر آن است که، با معرفی الگوهای تعالی سازمانی و مروری بر ادبیات مرتبط با آن ها، عوامل کلیدی موفقیت در اجرای این الگوها شناسایی و اولویت بندی شود و بدین طریق به نیروی پلیس در تحقق اهداف و رسالت هایش یاری رسانده شود. در این تحقیق، نویسندگان با استفاده از پژوهش های میدانی و با استفاده از داده های ثانویه (اطلاعات کتابخانه ای از جمله مطالعه و بررسی کتب، نشریات و مقالات داخلی و خارجی و جست وجو در پایگاه های اطلاع رسانی) اطلاعات را جمع آوری و تحقیقی توصیفی عرضه کرده اند. نتایج حاصل از این تحقیقات در جدولی گردآوری شده و نهایتا، برای اولویت بندی این عوامل، جدول حاصل به صورت پرسش نامه برای نظرسنجی در اختیار افسران پلیس قرار داده شده است. سپس با استفاده از محاسبه ضریب تغییرات (CV) عوامل تحلیل و اولویت بندی شده است. آنچه حاصل شد این است که، برای اجرای موفق الگوهای تعالی سازمانی، توجه به نه حوزه اصلی مهم است، که عبارت است از: مدیریت، کارکنان، تامین کنندگان، مشتریان، راهبرد، فرایند، ساختار، فرهنگ و فناوری سازمان. هر یک از این ابعاد نیز زیرعوامل خاص خود را دارد.
    کلیدواژگان: الگوهای تعالی سازمانی، سنجش و اندازه گیری میزان کارایی نظام ها و فرایندها، عوامل کلیدی موفقیت، پلیس
  • فتانه صلح دوست صفحات 83-122
    اغلب تحقیقات مدیریت راهبردی منابع انسانی بر روی سازمان های مجرد و کانونی و نیز بر روی فعالیت هایی که در داخل شرکت ها وجود دارد متمرکز شده است. هدف از این مقاله پی ریزی شالوده ای برای بررسی مدیریت راهبردی منابع انسانی در زنجیره تامین است. در این مقاله چارچوبی برای شناسایی عوامل موثر بر اهمیت تاثیرگذاری اتخاذ گرایش زنجیره تامین و نیز ضرورت دست یابی و سرمایه گذاری در گرایش زنجیره تامین برای شکل دهی احتمالاتی مفصل عرضه می شود که شیوه های مدیریت راهبردی منابع انسانی را شکل می دهد. برای رسیدن به این هدف چندین راه کار از مدیریت راهبردی منابع انسانی به زنجیره تامین تجزیه و تحلیل می شود: 1- برجسته کردن تقاطع نادیده گرفته شده بین دو جریان از تحقیقات مدیریت راهبردی منابع انسانی و گرایش زنجیره تامین برای طرح راهبردهایی در حل چالش های پیچیده مدیریتی و سرمایه گذاری در فرصت های رقابتی ایجاد شده توسط روابط مرزی متقابل. 2- گسترش شرایط مرزی مدیریت راهبردی منابع انسانی و نظام های منابع انسانی از شرکت عمدتا مجرد درون سازمانی و تمرکز بر شرکتی دیگر که شامل هر دو نوع روابط برون سازمانی و درون سازمانی باشد.3- معرفی چارچوبی برای درک ارتباط بین نظام های منابع انسانی، گرایش زنجیره تامین و نتایج راهبردی.4- معرفی چارچوبی برای تحقیق در زمینه زنجیره تامین با تکیه بر نظریه پردازی های قبلی در مدیریت راهبردی منابع انسانی. سرانجام، نقش منابع انسانی نیروی انتظامی برای بهبود کیفیت و دست یابی به وضعیت مطلوب مطرح می شود و گزاره هایی برای تحقیقات آینده همراه با یک الگوی تصمیم گیری مطرح می شود که مفاهیمی مهم را برای پژوهش در زمینه های مدیریتی شرح می دهد.
    کلیدواژگان: مدیریت راهبردی منابع انسانی، زنجیره تامین، تناسب راهبردی، کیفیت، پلیس
  • محمد حسنی، زهرا حیدری زاده، ابوالفضل قاسم زاده علیشاهی، مینا سهرابی صفحات 123-142
    سازمان های متعهد به اخلاق اسلامی کار از پایبندی و عدالت سازمانی بیشتری برخوردارند و، در حین تغییر، می توانند نگرش هایی مثبت تر از خویش بروز دهند. پژوهش پیش رو با هدف بررسی نقش اخلاق کار اسلامی بر تعهد سازمانی و نگرش درباره تغییر سازمانی در میان کارکنان ستاد احیای امر به معروف و نهی از منکر استان آذربایجان غربی صورت گرفته است. مروری بر پیشینه تحقیق این پژوهش نشان می دهد که ارزش های اخلاقی در سازمان می تواند در اینکه کارکنان تغییرات را بپذیرند نقشی مهم ایفا کند. جامعه آماری این تحقیق سیصد نفر شامل همه کارکنان شاغل در ستاد بود که از میان آن ها 171 نفر با استفاده از فرمول کوکران به عنوان نمونه انتخاب شدند. روش تحقیق توصیفی از نوع همبستگی است و برای گردآوری اطلاعات از پرسش نامه های استاندارد استفاده شده است. به منظور ارزیابی روابط بین متغیرهای مکنون اندازه گیری شده در الگوی مفهومی، از روش الگویابی معادلات ساختاری استفاده شده است. یافته های حاصل از تحلیل همبستگی میان متغیرهای پژوهش نشان می دهد که بین این متغیرها همبستگی مثبت و معناداری وجود دارد. در این پژوهش نقش میانجی عدالت سازمانی در روابط بین متغیرهای اخلاق کار اسلامی و تعهد سازمانی و همچنین بین اخلاق کار اسلامی و نگرش درباره تغییر سازمانی تایید شد.
    کلیدواژگان: اخلاق کار اسلامی، تعهد سازمانی، نگرش ها درباره تغییر سازمانی، عدالت سازمانی
|
  • Ali Nedaie, Amir Abbas Najafi Pages 11-22
    No one can ignore the irreversible consequences of the accidents. It is one of the social threats that decimate people time to time. Corresponding organizations attempt to improve and reduce the rates of the accidents. For this aim, having an efficient and reliable predictive model may lead to making suitable decisions for reducing the accident rates. The current research addresses a predictive model for road accidents in Iran using a well-known classification technique, namely support vector machine with multiple error rate. Numerical experiments affirm the superiority of the proposed method and leads to some extracted rules for reducing the rates of the accidents.
    Keywords: Road Accident, Multiple Error Rate, Support Vector Machine, Classification
  • Mohammad Reza Maleki, Amirhossein Amiri, Mahdi Bashiri Pages 23-38
    Nowadays, narcotic drugs problem is one of the most important social damages in Iran. Addiction can lead to some destructive effects in the society including economic, cultural, mental, moral and legal effects. Hence, monitoring the smuggling of narcotic drugs in Iran is inevitable and improves the community health. Distribution of the narcotic drugs can be characterized by two correlated quality characteristics including the weights of discovered narcotic drugs and the number of arrested smugglers by the police. It is assumed that the first quality characteristic is a variable and follows a normal distribution whereas the second is an attribute and follows a Poisson distribution. The positive correlation also exists between the variable and attribute quality characteristics. In this paper, two methods based on the discriminant analysis are proposed for simultaneous monitoring of correlated variable and attribute quality characteristics. The first method is based on the combination of discriminant analysis technique and artificial neural network and the second is based on the discriminant analysis technique and exponential weighted moving average (EWMA) control chart. The performance of the proposed methods in detecting different step shifts in the quality characteristics is evaluated through simulation in terms of average run length criterion. Finally, a numerical example is presented to elaborate the proposed methods. The results confirm the high performance of both methods for monitoring purpose and can be implemented by the police to monitor the distribution of the narcotic drugs in the country.
    Keywords: Narcotic Drugs, Correlated Variable, Attribute Quality Characteristics, Discriminant Analysis, Artificial Neural Network, Exponentially Weighted Moving Average Control Chart
  • Mohammad Ali Beheshti, Jalil Vaziri Pages 39-60
    Quality performance development is a systematic method for establishing required relation between costumer's needs and service characteristics or end product. Today police community needs to establish more relation with citizens as its customers so that to improve its service level. In this article using quality performance development method, fuzzy house of quality for police service is introduced. Therefore the sample requests of 211 people from different Iranian provinces were analyzed. Then 28 quality request of citizen comments were extracted and inserted in quality house boxes. Police main processes as technical requirements inserted in the quality house boxes. Then a model for prioritization of police measures for providing costumers requests using knapsack problem is introduced.
    Keywords: Quality Performance Development, Police Service, Fuzzy House of Quality, Knapsack Problem
  • Robabeh Ghodrati, Bakhtiar Ostadi, Ali Husseinzadeh Kashan Pages 61-82
    To move toward the progress and excellence we should be equipped with future knowledge. Business excellence models are powerful tools and framework for evaluating and measuring the effectiveness of systems and processes. So, this paper is an attempt to introduce business excellence models and its related literature reviewed in order to identify and prioritize critical success factors (CSFs) in the implementation of these models. In this way, the police force is helped in achieving its mission and goals. In this study, for collecting data, the authors have used field studies and the secondary data (such as library information including books, journals, papers and search in information data base). Then, CSFs were analyzed and prioritized by calculating the coefficients of variation. The results show that the nine dimensions are important for the successful implementation of business excellence models. These dimensions are: Management, Employees, Suppliers, Customers, Strategy, Process, Structure, Culture and Organization Technology. Each of these dimensions has its own sub-criteria.
    Keywords: Business Excellence Models, Performance Measurement, Evaluation of Systems, processes, Critical Success Factors (CSFs), Police
  • Fataneh Solhdoost Pages 83-122
    Human resource strategy management research has often been focused on micro and macro organizations and on activities inside companies. It is intended to provide a basis to study human resource strategy management in supply chain. In this article a framework for recognition of effective factors on supply chain trend acceptance and the need for access and funding in supply chain trend for formation of detail probabilities are introduced that formulate the human resource strategy management methods. To achieve this, some mechanisms from human resource strategy management to supply chain are analyzed as follow:1-highlighting intersection ignored between two trends of human resource strategy management and supply chain for planning strategies to solve management complicated challenges and investing in competition opportunities created by corresponding frontier relation.2-Development of human resource strategy management frontier conditions and human resource systems from mainly Micro intra organization and focusing on other company that maintains both internal and external organization relations.3-Introduction of a framework to understand the relation between human resource systems, supply chain trend and strategic results.4-Introduction of a framework for research in supply chain based on prior theory making in human resource strategy management. Finally, the role of Iran police human resource for quality improvement and access to better situation introduced and suggestions for future research along with a decision making model introduced that explains important concepts for research in management field.
    Keywords: Human Resource Strategy Management, Supply Chain, Strategic Suitability, Police
  • Mohammad Hassani, Zahra Haydarizadeh, Abolfazl Ghasemzadeh Alishahi, Mina Sohrabi Pages 123-142
    Organizations abided by Islamic work ethics provide more organization commitment and justice and at the time of changes can demonstrate more positive attitudes of themselves. This research is going to study the role of Islamic work ethics on organization commitment and attitude of personnel working in organization for enjoinment of goodness and forbiddance of wrongdoing in western Azerbaijan province. Review of research history indicated that ethical values in organization can play a role in accepting the changes by personnel. Statistical population of this research is 300 people from all personnel working in the organization of enjoinment of goodness and forbiddance of wrongdoing out of which 171 selected by Cochran formula as sample. It is a descriptive correlative research. Standard questionnaires were used for data collection. Structural equation modeling method was used to appraise the relation between measured hidden variants in conceptual model. The results of correlative analysis between research variants indicated that between these variants meaningful and positive correlation exist. In this research, the mediator role of organization justice confirmed between organization commitment and Islamic work ethics variants and also between Islamic work ethics and attitude towards organization changes.
    Keywords: The Islamic work Ethics, Organization Commitment, Attitudes towards organization change, Organization Justice