فهرست مطالب

Iranian Journal of Veterinary Medicine
Volume:8 Issue: 3, Summer 2014

  • تاریخ انتشار: 1393/09/06
  • تعداد عناوین: 10
|
  • علی عباس نیکوند، محمدرحیم حاجی حاجیکلایی، علیرضا قدردان مشهدی، مسعود قربانپور، بابک محمدیان صفحات 157-161
    هدف
    بررسی شیوع عفونت های ادرار و ارتباط آن با ضایعات هیستوپاتولوژی مثانه و کلیه در گاو میش
    روش کار
    535 راس گاو (143 راس ماده، 210 راس نر) ارجاعی به کشتارگاه اهواز تحت مطالعه قرار گرفتند. بعد از کشتار نمونه ادرار از مثانه اخذ گردید. نمونه های ادرار بر روی محیط های مک کانکی وبلاد آگارکشت و بعد از 48-24 ساعت انکوبه از نظر رشد باکتری بررسی شدند. باکتری های جداشده با استفاده از روش های بیوشیمیایی تعیین هویت شدند. از بافت کلیه و مثانه نمونه برای بررسی های هیستوپاتولوژی تهیه گردید. نمونه ها با استفاده از رنگ آمیزی هماتوکسیلین و ائوزین رنگ آمیزی شدند.
    نتایج
    ازمجموع 353 نمونه ادرار (5/38%) 19 نمونه دارای باکتری بودند که این مقدار در گاوهای ماده 6/3% و گاوهای نر 4/8% بوده است. (21%) E.coli، استافیلوکوکوس (31/6%)، استرپتوکوکوس (15/8%)، پروتئوس (15/8%) و کلبسیلا (5/3%)، یرسینیا (5/3%)، اکتینومایسس و پاستورلا همزمان جدا شدند. در بررسی های هیستوپاتولوژی (14/4%)51 و (1/4%)5 نمونه به ترتیب واجد دارای التهاب مزمن مثانه و پیلونفریت بودند. از ادرار 3 راس مبتلا به التهاب مزمن مثانه و 2 راس مبتلا به پیلونفریت باکتری جدا شد. بررسی های آماری نشان داد ارتباطی بین آلودگی ادرار با التهاب مزمن مثانه و پیلونفریت وجود ندارد.
    نتیجه گیری
    نتایج حاصل از این مطالعه نشان می دهد که در تمام موارد ضایعات عفونی دستگاه ادراری امکان جدا نمودن باکتری وجود ندارد و در دام های فاقد ضایعه دستگاه ادرای نیز باکتری های مسبب بیماری حضور دارد و برای ایجاد ضایعه نیاز به عوامل مستعد کننده دارند.
    کلیدواژگان: گاومیش، کلیه، مثانه، باکتریولوژی، پاتولوژی
  • سمیه نمرودی، امیر رستمی، کیوان مجیدزاده اردبیلی، آرش قلیانچی صفحات 163-168
    مطالعه فیلوژنتیکی ویروس دیستمپر شناسایی شده در ایران، بر اساس ژن نوکلئوپروتئین(1390 -1387) بیماری دیستمپر سگ ها یک بیماری بسیار کشنده که بسیاری از گوشتخواران را مبتلا می کند، می باشد. با این وجود اطلاعات زیادی از وضعیت اپیدمیولوژی ویروس دیستمپر سگ ها و ساختمان ژنی آن در ایران وجود ندارد. در این مطالعه با استفاده از تست واکنش زنجیره ای پلیمراز داخلی، حضور ژن نوکلئوپروتئین ویروس دیستمپر در نمونه های تهیه شده از 19 سگ دارای علائم بیماری دیستمپر، مورد مطالعه قرار گرفت(1390-1387). در نمونه های مختلفی از 14 سگ، ژن نوکلئوپروتئین مورد شناسایی قرار گرفت. مطالعات فیلوژنتیکی انجام شده بر اساس بخشی از ژن نوکلئوکپسید، موجب شناسایی 2 شاخه ویروس دیستمپر که بطور واضح با سویه واکسن متفاوتند، در ایران شد. یک شاخه، متعلق به دسته ویروس های دیستمپر اروپایی و یک شاخه متعلق به دسته آرکتیک می باشد. با توجه به مطالعات فیلوژنتیک محدود موجود، بر روی وضعیت ژنتیکی ویروس دیستمپر در کشورهای همسایه ایران، نمی توان به راحتی اجداد ویروس دیستمپر در ایران، بخصوص شاخه آرکتیک را ریشه یابی کرد. این مطالعه اولین مطالعه فیلوژنتیکی انجام شده بر روی ویروس دیستمپر سگ ها در ایران می باشد.
    کلیدواژگان: ویروس دیستمپر سگ ها، مطالعه فیلوژنتیک، ژن نوکلئوپروتئین
  • شیلا هادی نیا، محمود شیوآزاد، حسین مروج، مجید الهیاری شهراب، وو کیون کیم صفحات 169-178
    زمینه مطالعه
    متیونین گیاهی می تواند نسبت به متیونین سنتتیک با تعیین زیست فراهمی این منبع متیونین مقایسه شود.
    هدف
    کارایی زیستی نسبی متیونین گیاهی در مقایسه با DL- متیونین بر پایه عملکرد و پاسخ ایمنی منابع متیونین در این آزمایش روی جوجه های گوشتی نر بررسی شد. 160 جوجه گوشتی نر با جیره پایه فاقد متیونین و یا جیره پایه ای که 3 و 4 سطح دو منبع متیونین به آن اضافه شده بودند تغذیه شدند.
    روش کار
    رگرسیون نمایی چندگانه نمایی و چندگانه خطی برای تخمین زیست فراهمی متیونین گیاهی نسبت به متیونین سنتتیک بر پایه عملکرد و پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی به کار گرفته شد.
    نتایج
    افزایش وزن و خوراک مصرفی جوجه های گوشتی، بدون در نظر گرفتن نوع منبع متیونین، نسبت به جوجه های تغذیه شده با جیره پایه به طور معنی داری افزایش یافت (p<0.05). در سن 28 روزگی، پاسخ ایمنی جوجه های گوشتی معنی دار نبود (p>0.05) درحالیکه در سن 42 روزگی، جوجه های گوشتی به طور معنی داری با افزایش سطوح متیونین تحت تاثیر قرار گرفتند.
    نتیجه گیری نهایی: کارایی زیستی متیونین گیاهی نسبت به متیونین سنتتیک بر پایه محصول 55% (برای افزایش وزن)، 71% (برای خوراک مصرفی) و 70% (برای محلول 1-کلرو 2و 3 دی نیترو بنزن)، 67% (برای سلول خونی قرمز گوسفند) و 68% (برای فیتوهماگلوتنین) می باشد. کارایی زیستی نسبی متیونین گیاهی در مقایسه با متیونین سنتتیک 67% به طور میانگین بر پایه عملکرد رشد و کلیه پاسخ های ایمنی می باشد. متیونین گیاهی می تواند به عنوان یک منبع جدید و طبیعی از متیونین در صنعت طیور به کار گرفته شود.
    کلیدواژگان: کارایی زیستی، جوجه های گوشتی، پاسخ ایمنی، منابع متیونین، رگرسیون چندگانه
  • علی اصغر چلمه، مهرداد پورجعفر، خلیل بدیعی، سعید نظیفی صفحات 179-185
    زمینه مطالعه

    پاسخ فاز حاد از دیدگاه حفظ هموستاز بدن حیوان حائز اهمیت است و سنجش پروتئین ها، سیتوکین ها و آنزیمهای فاز حاد موجود در گردش خون را می توان در ارزیابی عملکرد سطح ایمنی بدن حیوان در مواجهه با عوامل خارجی نظیر لیپوپلی ساکارید باکتریایی به کار گرفت. اندازه گیری این فراسنجه ها در خلال اندوتوکسمی در حیوانات، دارای ارزش تشخیصی و پیش آگهی دهنده است.

    هدف

    هدف از انجام این مطالعه تجربی، تبیین پاسخ فاز حاد به دنبال القای اندوتوکسمی توسط اشرشیاکولی سروتیپ O55:B5 در گوسفند دنبه دار ایرانی بود. همچنین بررسی همبستگی بین فراسنجه های پاسخ فاز حاد و الگوی تغییرات آنها در خلال اندوتوکسمی در گوسفند نیز از اهداف مطالعه حاضر بود.

    روش کار

    تعداد 5 راس میش دنبه دار ایرانی به ظاهر سالم (با وزن بدنی kg 5 ± 25) به طور تصادفی انتخاب شده و لیپوپلی ساکارید اشرشیاکولی سروتیپ O55:B5 به میزان μg/kg 20 به صورت وریدی به هر حیوان تزریق شد. مایع درمانی به مدت 120 دقیقه پس از تزریق لیپوپلی ساکارید انجام شد و 180 دقیقه به طول انجامید. نمونه های خون از هر گوسفند، قبل، 1، 2، 3، 4، 5، 6 و 24 ساعت پس از تجویز لیپوپلی ساکارید اخذ و سرمها جداسازی شد. غلظتهای سرمی هاپتوگلوبین، سرم آمیلوئید آ، تومور نکروز فاکتور آلفا، اینترفرون گاما، گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز مورد ارزیابی واقع شد.

    نتایج

    پس از القای اندوتوکسمی، افزایش سریع و معنی دار هاپتوگلوبین، سرم آمیلوئید آ، تومور نکروز فاکتور آلفا و اینترفرون گاما مشاهده شد. غلظت سرمی گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز پس از تزریق وریدی لیپوپلی ساکارید به طور معنی داری کاهش یافت. نتایج مطالعه تجربی حاضر نشان داد که هاپتوگلوبین، سرم آمیلوئید آ، تومور نکروز فاکتور آلفا و اینترفرون گاما در تمام ساعات پس از القای اندوتوکسمی، همبستگی مثبت معنی داری با یکدیگر داشتند. این فراسنجه ها در تمام این ساعات به طور معنی داری با گلوتاتیون پراکسیداز و سوپراکسید دیسموتاز همبستگی منفی داشتند.

    نتیجه گیری نهایی

    نتایج مطالعه تجربی حاضر می تواند شواهدی را از ارتباط بین پروتئین ها، سیتوکین ها و آنزیم های پاسخ فار حاد و تغییرات آن ها در خلال اندوتوکسمی در گوسفند فراهم کند.

    کلیدواژگان: اندوتوکسمی، بیومارکرهای پاسخ فاز حاد، گوسفند دنبه دار ایرانی، همبستگی
  • آنیا آهنی آذری، تقی زهرایی صالحی، بهار نیری فسایی، امید مددگار، مسعود آل بویه صفحات 187-192
    دربین همه تکنیک های رایج برای جهش زایی هدفمند سیستم λ Red recombinase به طور گسترده ای برای غیرفعال کردن ژن های کروموزومی در باکتری ها استفاده شده است. در این روش همیشه خطر تجزیهDNA خطی وارد شده توسط آنزیم های محدود الاثر وجود دارد که سبب کاهش فرکانس نوترکیبی می شود. برای رفع این مشکل ما یک وکتور نوترکیب برای غیرفعال کردن ژن phoP در سالمونلا تیفی موریوم ساختیم. به منظور ساخت این وکتور از SOEing PCR و آنزیم های محدودالاثر استفاده شد. پلاسمید حاصل،pTAAZ92، حاوی یک کاست کانامایسین با دو بازوی طویل هومولوگ مجاور ژنphoP می باشد. با الکتروپوریشن pTAAZ92 به سالمونلا تیفی موریوم کاست کانامایسین از طریق نوترکیبی همولوگ جایگزین ژن phoP می شود. با توجه به هومولوژی زیاد ژن phoP در بسیاری از گونه های سالمونلا می توان از این پلاسمید برای حذف ژن phoP در اکثر این گونه ها استفاده نمود.
    کلیدواژگان: سالمونلا تیفی موریوم، اختلال در ژن، جهش زایی هدفمند، کاست کانامایسین
  • سعیده جانی تبار، عبدالعلی ملماسی، غلام رضا امین، سعید بکایی، محمد ملازم، فتانه نادری نژاد، ر شریفی صفحات 193-198
    زمینه مطالعه
    اگزالات و سیترات ادرار در تشکیل سنگ ادراری اگزالات کلسیم و گاما گلوتامیل ترانسفراز در ارزیابی آسیب کلیه در گربه ها نقش کلیدی دارند. اثرات مطلوب Cynodon dactylon در جلوگیری از تشکیل سنگ اگزالات کلسیم در رت ها به اثبات رسیده است.
    هدف
    مطالعه ی حاضر به منظور ارزیابی تغییرات مقادیر اگزالات، سیترات و GGT ادرار پس از تجویز عصاره ی C. dactylon به گربه هایی که به طور تجربی هایپر اگزالوریک شده اند، صورت گرفته است. تا کنون هیچ تحقیقی به منظور بررسی اثرات مفید این گیاه در گربه ها صورت نگرفته است.
    روش کار
    13 گربه نر بالغ به طور اتفاقی به 3 گروه تقسیم شدند. گروه A جیره استاندارد و آب آشامیدنی دریافت کرده در حالیکه گروه های B و C، روزانه اتیلن گلیکول نیز با دوز غیر سمی (mg/kg 130) به مدت 30 روز دریافت کردند. گروه C، به همراه اتیلن گلیکول عصاره ی آبی الکلی (C. dactylon (mg/kg 400 را نیز از روز صفر تا 30 دریافت نمود. نمونه های ادرار در روز های 0، 15 و 30 جمع آوری شده و از نظر اگزالات، سیترات و GGT مورد ارزیابی قرار گرفتند.
    نتایج
    اگزالات ادرار در گروه B در روز های 15 و 30، به طور معنا داری بیشتر از گروه C بوده و سیترات ادرار در گروه C در روز 15 نسبت به سایر گروه ها بالاتر بوده است. گرچه سیترات ادرار در کل طول مطالعه در گروه های B و C روند کاهشی داشته است. سطح گاما گلوتامیل ترانسفراز ادرار در طول مطالعه در گربه های هایپر اگزالوریک افزایش و در گروه درمانی کاهش یافته است.
    نتیجه گیری نهایی: بر اساس نتایج ما، عصاره ی C.dactylon سبب کاهش هایپر اگزالوری شده و اثرات مطلوبی در پیشگیری از آسیب کلیه در گربه ها دارد. این یافته ها توضیحات علمی جهت به کار بردن C.dactylon در پیشگیری و درمان احتمالی سنگ کلیه در گربه ها و انسان ها ارائه می دهند.
    کلیدواژگان: Cynodon dactylon، گربه، اگزالات، سیترات، گاما گلوتامیل ترانسفراز
  • فرید براتی، محمد نوری*، سعد گورانی نژآد، آناهیتا رضایی، بهروز میهن دوست، سید رضا فاطمی طباطبایی صفحات 199-205
  • آرمین توحیدی، محمدرضا فرشیدپور، محمد چمانی، مهدی ژندی، عباس گرامی، محسن نوری صفحات 207-212
    در این مطالعه، اثر افزودن آل-ترانس رتینول در محیط کشت لقاح و رشد رویان بر تکامل رویان موش آزمایشگاهی در طی دو آزمایش ارزیابی شد. در آزمایش نخست، اووسیت هایی که پیش تر در محیط کشت بالغ شده بودند، در کنار اسپرم در درون محیط لقاح آزمایشگاهی حاوی غلظت های صفر، 1، 5 و10 میکرولیتر آل-ترانس رتینول قرار داده شدند. پس از لقاح، زیگوت های حاصل به طور جداگانه در محیطCZB به مدت 5 روز تا مرحله بلاستوسیست کشت داده شدند. در آزمایش دوم، زیگوت های حاصل در شرایط برون تنی، در محیط کشت CZB که حاوی غلظت های صفر، 1، 5 و10 میکرولیتر آل-ترانس رتینول بود، به مدت 5 روز تا مرحله بلاستوسیست قرار داده شدند. در آزمایش نخست، نرخ تشکیل بلاستوسیست به طور معنی داری در گروه 5 میکرولیتر بیشتر از بقیه گروه ها بود. همچنین، درصد رویان های با کیفیت عالی (درجه یک) در این گروه به طور معنی داری بیشتر از گروه های صفر و 1 میکرولیتر بود. در آزمایش دوم، غلظت های مختلف آل-ترانس رتینول تغییری در نرخ تشکیل بلاستوسیست ایجاد نکرد، اما درصد رویان های درجه یک در گروه 10 میکرولیتر بیشتر از شاهد بود. نتایج این آزمایش نشان می دهد که افزودن 5 میکرولیتر آل-ترانس رتینول در محیط لقاح آزمایشگاهی می تواند نرخ تکامل و خصوصیات ریخت شناختی رویان ها را بهبود بخشد. از طرفی افزودن این ماده به محیط کشت رویان می تواند بدون تغییر در نرخ تکامل رویان موش آزمایشگاهی، سبب بهبود ویژگی های ریخت شناختی آن شود.
    کلیدواژگان: رتینول، اووسیت، لقاح، تکامل، موش
  • مینا ضرابی، عبدالله جمشیدی، سعید خانزادی، جمشید رزم یار صفحات 213-218
    زمینه مطالعه
    اسپیروکتوز روده ای پرندگان توسط براکیسپیراهای گرم منفی مارپیچی شکل در پرندگان ایجاد شده و منجر به اسهال، کاهش تولید تخم مرغ و آلودگی سطح تخم ها به مدفوع می گردد.
    هدف
    در این مطالعه جهت بررسی تنوع گونه ای براکیسپیرا ها در گله های مرغ تخمگذاربود.
    روش کار
    در این مطالعه تعداد 100 سواب کلواک از 20 گله تخمگذار در شمال شرقی ایران جمع آوری گردید.
    نتایج
    پس از کشت و آزمایشات مرفولوژیک 41 نمونه (41%) مثبت ارزیابی گردید، ولی در آزمایش PCR اختصاصی جنس تعداد 37(37%) نمونه به عنوان جنس برکیسپایرا مورد تایید قرار گرفت. در آزمایش PCR با پرایمر های اختصاصی گونه، آلودگی انفرادی در تعداد 18 نمونه (48/6%) به برکیسپایرا پیلوسی کولای و تنها در دو نمونه (5/4%) به برکیسپایرا اینترمدیاتشخیص داده شد. آلودگی همزمان در تعداد 3نمونه (8/1%) به برکیسپایرا اینتر مدیا و برکیسپایرا مردوخی، و در تعداد 3 نمونه به برکیسپایرا اینتر مدیا و برکیسپایرا اینوسنس تشخیص داده شد و برکیسپایرا پیلوسی کولای دارای بیشترین میزان آلودگی همزمان در 11 مورد (29/7%) به همراه سایر گونه های مورد بررسی بود.
    نتیجه گیری نهائی: شدت علائم اسپروکتوز روده ای در عفونت همزمان با گونه های پاتوژن و غیر پاتوژن کاهش نشان می داد که می تواند نشان دهتده نقش رقابتی سویه های غیر پاتوژن در جلوگیری و کاهش کلونیزه شدن سویه های پاتوژن باشد.
    کلیدواژگان: اسپیروکتوز رودهای، برکیسپایرا، مرغ تخمگذار، PCR
  • محسن نوری، امید دزفولیان صفحات 219-224
    سابقه
    گله شامل 23 میش و 2 قوچ به اسارت گرفته شده بود که به همراه بره های خود نگهداری می شدند. دام ها وحشی بوده و از زادگاه طبیعی خود (استان اصفهان) آورده شده بودند. دام ها در یک محوطه کوچک با کفی از جنس بتون نگهداری می شدند. جیره شامل یونجه، سیلوی ذرت و یک کنساتنره تجاری بود.
    یافته های بالینی: کپسول شاخی انگشت رشد بیش از اندازه ای داشت و نشانه های التهاب تحت بالینی نسوج مورق همچون خونریزی کف و زرد شدگی نسوج شاخی قابل تائید بود. هر دو نشانه به شکل غیرقابل انتظاری میزان شیوعی برابر 9/73 درصد را از خود نشان دادند.
    آزمایشات تشخیصی: نمونه های مورد مطالعه در طول معاینات انجام شده طی 4 ماه برروی یک گله میش وحشی بدست آمده بودند و از نظر بالینی و پاتولوژی مورد ارزیابی قرار گرفتند. هیپرپلازی اپیدرمی پزودوکارسینوماتوزی که با تزاید بیش از اندازه سلول های اپیتلیالی با ساختارهای مارپیچی فاقد الگوی خاص مانند دیس کراتوزیس یا شاخی شدن مرکزی مشخص می شود، مشاهده شد.
    ارزیابی نهایی: یافته های این مطالعه با نتایج سایر تحقیقات که التهاب تحت بالینی نسج مورق را بیماری چند عاملی دانسته و با عواملی همچون تغذیه و مدیریت که در تقابل با یکدیگر هستند، همسو است. مدیریت جیره، طراحی مناسب محل نگهداری و سم چینی منظم به نظر می رسد در پیشگیری از التهاب نسج مورق که عاملی مستعدکننده در بروز ضایعات شدیدتر در سم است، موثر باشد.
    کلیدواژگان: میش، غیر اهلی، پودودرماتیت، خونریزی کف، لامینایتیس تحت بالینی
|
  • Aliabbas Nikvand, Mohammad Rahim Haji Hajikolaei, Ali, Reza Ghadrdanmashhadi, Masoud Ghorbanpour, Babak Mohammadian Pages 157-161
    Background
    Cystitis and pyelonephnitis in ruminants most often result from ascending urinary tract infection (UTI).
    Objectives
    Investigating the prevalence of urine infection and its relationship with histopathological findings of bladder and kidney.
    Methods
    This study was carried out on 353 slaughtered buffalos (143 female and 210 male) at Ahvaz abattoir, southwest of Iran. After slaughter, urinary samples were taken directly from bladder by sterile syringe. The bladder and kidney were inspected and samples from them were taken for histophatological study. All of the urine samples were incubated for isolation of bacteria on blood agar and MacConkey. Biochemical characterizations of the isolates were performed according to Bergey's manual of systemic bacteriology. Histopathological samples were taken from representative parts of each bladder and kidney and were stained with haematoxylin and eosin.
    Results
    Out of the 353 urine samples, 19 (5.38%) were positive. The percentages of infected cattle in female and male were 6.3% and 4.8%, respectively. These bacteria were isolated: E.coli (21%), Staphylococcus spp. (31.6%), Streptococcus spp. (15.8%), Proteus spp. (15.8%), Klebciella spp. (5.3%), Yercinia spp. (5.3%), and Actinimyces and Pasteurelle spp.(5.3%). In histopathological examination, 51(14.4%) and 5 (1.4%) of the buffalos had chronic cystitis and pyelonephritis, respectively. Bacteria were isolated only in 3 cases of chronic cystitis and 2 cases of pyelonephritis. Statistical analysis showed there was no relationship between isolation of bacteria from urine with cystitis and pyelonephritis.
    Conclusions
    Some cases of chronic cystitis are not able to isolate of bacteria from urine and for causing pyelonephritis they need predisposing factors which caused urine retention.
    Keywords: buffalo, bacteriology, bladder, kidney, pathology
  • Somayeh Namroodi, Amir Rostami, Keivan Majidzadeh Ardebili, Arash Ghalyanchi Langroudi Pages 163-168
    Background
    Canine Distemper (CD) is a lethal systemic disease affecting a wide variety of terrestrial carnivores.
    Objectives
    This study was performed to survey epidemiological and molecular characteristics of the canine distemper virus(CDV) strains circulating in Iran.
    Methods
    In this study, 19 CDV-suspected unvaccinated dogs from Northeast and center of Iran were analyzed for presence of CDV nucleoprotein (NP) gene using Nested-PCR during 2008- 2011. Different biological samples of 14 dogs were positive.
    Results
    The phylogenetic analysis based on partial NP gene sequences indicated the presence of two major clusters that are clearly different from vaccine strains in Iran. One cluster belongs to the European group and the other one to the Arctic group. CONCLUTIONS: Due to a lack of phylogenetic analysis on CDV in countries bordering Iran, except Turkey, the ancestor of Iranian sequences specially Iranian Arctic sequences could not be definitely identified. This study is the first report on phylogenetic analysis of CDV from domestic dogs in Iran.
    Keywords: canine distemper virus, NP gene, phylogenetic study
  • Sheila Hadinia, Mahmood Shivazad, Hossein Moravej, Majid Alahyari, Shahrasb, Woo Kyun Kim Pages 169-178
    Background
    Herbal methionine can be compared relative to Dl-methionine with evaluation of bioavailability of this source of methionine.
    Objectives
    An experiment was carried out to determine the relative bioefficacy of herbal methionine (H-Met)® relative to DL-methionine (DL-Met) on performance criteria and immunocompetence of Met sources in male broilers. Atotal of 160 male broilers were fed a Met-deficient basal diet or the basal diet supplemented with three or four concentrations of each Met sources.
    Methods
    Multiexponential and multilinear regressions were used to determined bioavailability of herbal methionine (HMet) ®relative to DL-Met on performance and immunocompetence of broilers.
    Results
    Body weight gain and feed intake of the broilers fed H-Met or DL Met improved in the experiment, regardless of Met sources, relative to those broilers that were fed the basal diet. Immunocompetence of broilers were not significant at 28 day of age (p>0.05), whereas the broilers were significantly affected by the additional levels of Met sources at 42 day of age.
    Conclusions
    The bioefficacy estimates for H-Met® relative to DL-Met on a product basis were 55% for weight gain, 71% for feed intake, 78% for feed conversion ratio, 70% for dilution 1-choloro 2- 3-dinitrobenzene (DNCB), 67% for sheep red blood cell (SRBC), and 68% for phytohemagglutinine (PHA-P). The relative effectiveness of H-Met® compared to that of DL-Met is 68% on average across performance criteria and all immune criteria tested. H-Met®can be supplemented as a new and natural source of Met for the poultry industry.
    Keywords: bioefficacy, broilers, immunocompetence, methionine sources, multiregression
  • Aliasghar Chalmeh, Mehrdad Pourjafar, Khalil Badiei, Saeed Nazifi Pages 179-185
    Background

    The acute phase response is beneficial to the animal in restoring homeostasis, and measuring the circulating acute phase proteins, cytokines, and enzymes can be used to evaluate the innate immune system's responses to invader agents such as bacterial lipopolysaccharide. Measurement of these parameters has shown to be useful as diagnostic and prognostic markers in animal endotoxemia.

    Objectives

    The aim of the present experimental study was expression of the acute phase response following the induction of endotoxemia by Escherichia coli serotype O55:B5 in sheep and the relationships among the acute phase response parameters during endotoxemia and their changing patterns.

    Methods

    Five clinically healthy 1-year-old Iranian fattailed ewes (25±1.5 kg, bodyweight) were randomly selected and lipopolysaccharide from Escherichia coli serotype O55:B5 was infused at 20 μg/kg intravenously to each animal. Fluid therapy was performed in all ewes over 120 minutes after lipopolysaccharide injection and continued for 180 minutes. Blood samples were collected from all ewes prior and 1, 2, 3, 4, 5, 6, and 24 hours after lipopolysaccharide injection and sera were separated. Serum concentrations of haptoglobin, serum amyloid A, tumor necrosis factor-alpha, interferon-gamma, superoxide dismutase, and glutathione peroxidase were assayed.

    Results

    The rapid and significant elevation of haptoglobin, serum amyloid A, tumor necrosis factor-alpha, and interferon-gamma were seen after endotoxemia induction. Serum concentrations of superoxide dismutase and glutathione peroxidase were significantly decreased after intravenous lipopolysaccharide infusion. The results of the present experimental study showed that haptoglobin, serum amyloid A, tumor necrosis factor-alpha, and interferon-gamma at all hours studied after endotoxemia induction were positively correlated together. These parameters were negatively correlated with superoxide dismutase and glutathione peroxidase at all hours after lipopolysaccharide infusion.

    Conclusions

    The results of the present experiment can provide evidence for associations among acute phase proteins, cytokines, and enzymes and their changes during endotoxemia in sheep.

    Keywords: acute phase response, correlation, endotoxemia, Iranian fat, tailed sheep
  • Ania Ahani Azari, Taghi Zahraei Salehi, Bahar Nayeri Fasaei, Omid Madadgar, Masoud Alebouyeh Pages 187-192
    Background
    Among all common techniques in sitedirected mutagenesis, λ Red recombinase system has been widely used to knock out chromosomal genes in bacteria. In this method, there is always the risk of DNA Linear digestion by host's restriction enzymes that leads to the low frequency of recombination.
    Objectives
    To overcome this, we constructed a recombinant vector to disrupt phoP gene in Salmonella typhimurium.
    Methods
    The SOEing PCR method and restriction enzymes were used to construct the vector.
    Results
    The resulting plasmid, pTAAZ92, contains a Kanamycin cassette with two long homologous arms flanking of the phoP gene.
    Conclusions
    After electrotransformation of the pTAAZ92 into the Salmonella typhimurium, the phoP gene is replaced by the Kanamycin cassette through homologous recombination. According to the high homology of the phoP gene in many of Salmonella species the pTAAZ92 can be used to disrupt the phoP gene in most of these species.
    Keywords: gene disruption, Kanamycin cassette, Salmonella typhimurium, sitedirected mutagenesis
  • Saeedeh Janitabar, Abdolali Malmasi, Gholam Reza Amin, Saied Bokaie, Mohammad Molazem, Fataneh Naderinezahad, R. Sharifi Pages 193-198
    Background
    Urinary oxalate and citrate are the key factors in caox urolithiasis of cats and Gamma Glutamyl Transferase is a good test for assessment of kidney damage. Favorable effects of Cynodon dactylon on calcium oxalate stone formation have recently been proved in rats.
    Objectives
    The present study was designed to investigate the alteration of urinary oxalate, citrate, and GGT after administration of the hydroalcoholic extract of Cynodon dactylon to experimental hyperoxaluric cats. No scientific study has been done so far to demonstrate the beneficial effect of this plant in cats.
    Methods
    13 mature male cats were randomly divided into 3 groups: group Areceived standard diet and drinking water while, group B and C also received ethylene glycol at sub-toxic dose (130 mg/kg) daily for 30 days. Group C received hydroalcoholic extract of C.dactylon (400 mg/kg) from day 0 to 30, as well. Urine samples were collected on days 0, 15, and 30 and were analyzed for oxalate, citrate, and GGT levels.
    Results
    Urine oxalate level in group B was significantly higher than group C on days 15 and 30. Urinary citrate excretion was significantly higher in group C compared to the other groups on day 15; however, it decreased during the entire experiment in groups B and C. Urinary Gamma Glutamyl Transferase level was increased in hyperoxaluric cats and decreased in the treated group during the experiment.
    Conclusions
    Based on our results, C.dactylon extract could reduce the hyperoxaluria and has beneficial effects on preventing the renal damage in cats. Such findings provide a scientific explanation for applying C.dactylon in prevention and possible treatment of CaOx kidney stones in cats and humans.
    Keywords: cat, citrate, Cynodon dactylon, gamma glutamyl transferase, oxalate
  • Baratif., Nourim.*, Goorani Nejads., Rezaeea., Mihandoostb., Fatemi Tabatabee, S.R Pages 199-205
    Background
    The effect of heat stress on physiological parameters has been well documented. However, there are reports of a genetic based heat tolerance in some sheep breeds.
    Objectives
    The aim of the present study was to monitor the physiological responses of an Iranian fat-tailed breed against heat stress and an acute stress insult.
    Methods
    Atotal number of 15 fall-born ram lambs were selected and subjected to direct summer solar radiation throughout the day (May 2009 to February 2010). Ten lambs were semi-castrated in October to see the physiologic response of animals to an acute stress. The general parameter as well as blood chemistry and cortisol were analyzed during the study.
    Results
    The results showed that all physiologic parameters had significant changes; however, their values were in normal range. The fact that the animals in the present study experienced their first exposure of heat stress and a significant increase in serum cortisol concentration in semicastrated lambs in October, compared to the respected values in the hottest months of the experiment, may indicate a genetic based adaptability of the breed in Iran.
    Conclusions
    The present study shows the dynamic changes of general and biochemical parameters in response to chronic heat stress and an acute stress that raises a possible tolerance of the breed against heat stress.
    Keywords: general examination, heat stress, ram lamb, serum biochemistry
  • Armin Towhidi, Mohammad Reza Farshidpour, Mohammad Chamani, Mehdi Zhandi, Abbas Gerami, Mohsen Nouri Pages 207-212
    Background
    All-trans retinol is a biological antioxidant scavenging the ROS in the cell culture.
    Objectives
    This study was conducted to investigate the effect of all-trans retinol in fertilization and culture medium on mouse embryo's developmental competence.
    Methods
    This study was designed into two experiments. In the first experiment, in vitro mature oocytes were co-cultured with sperm in fertilization medium containing different concentrations of all-trans retinol (0, 1, 5, and 10 μM). After fertilization, zygotes in each group were separately cultured in CZB culture medium for 5 days to the blastocyst stage. In the second experiment, in vitro produced zygotes were cultured in CZB culture medium containing different concentrations of all-trans retinol (0, 1, 5, and 10 μM) for 5 days to the blastocyst stage.
    Results
    In the first experiment, the blastocyst formation rate significantly increased by 5 μM in all-trans retinol, which was more than those of the other groups. Also, percentage of grade one embryos was significantly higher in the presence of 5 μM all-trans retinol than those in the presence of 0 and 1 μM all-trans retinol. In the second experiment, different concentrations of all-trans retinol could not alter blastocyst formation rate; however, the percentage of grade one embryo was higher in the presence of 10 μM all-trans retinolthan that of the control group.
    Conclusions
    These results showed that supplementation of fertilization medium with 5 μM alltrans retinol could improve mouse embryo's development and morphology. On the other hand, supplementation of embryo culture medium can improve mouse embryo morphology without any effect on embryo developmental competence.
    Keywords: development, fertilization, mouse, oocyte, retinol
  • Mina Zarabi, Abdollah Jamshidi, Saeid Khanzadi, Jamshid Razmyar Pages 213-218
    Background
    Avian intestinal spirochetosis (AIS) is caused by spiral-shaped Gram-negative Brachyspira spp. in poultry. It is known as a cause of diarrhea, low egg production, and increased occurrence of dirty eggs in layer hens.
    Objectives
    In this study, the presence of some Brachyspira spp. was investigated in laying hens.
    Methods
    A total of 100 cloacal swab samples were individually collected from 20 laying hen flocks showing fecal egg staining in northeast of Iran.
    Results
    Using culture and morphologic examination, 41 samples (41%) from 20 flocks were positive; however, by using genus-specific PCR, only 37 (37%) samples were confirmed as Brachyspira spp. Using speciesspecific primers, single colonization was identified in 18 samples associated with B. pilosicoli (48.6%), while single colonization with B. intermedia was found in only two samples (5.4%). Simultaneous colonization by B. intermedia and B. murdochii was detected in 3 samples (8.1%). B. pilosicoli was the most prevalent species in concurrent colonization in 11 cases (29.7%). Finally, cocolonization by B. intermedia and B. innocens was identified in 3 samples (8.1%).
    Conclusions
    The results of this study showed the colonization of different species of Brachyspira with dominance of B. pilosicoli in layer hens.
    Keywords: Brachyspira, intestinal spirochetosis, laying hen, PCR
  • Mohsen Nouri, Omid Dezfulian Pages 219-224
    The herd consisted of 25 captive Esfahan mouflons and their offspring. The mouflons were wild and originated from their natural habitat in Esfahan province. They had been kept in small enclosures with rough concrete floors. The diet consisted of alfalfa hay, corn silage, and a commercial concentrate. The mouflons showed severe claw overgrowth and detectable subclinical form of laminitis such as sole hemorrhage and yellow wax discoloration. Both prevalences were unexpectedly high (73.9%). The majority of foot lesion samples included in this study were taken from mouflons examined in the course of veterinary practice over a period of 4 months in a farm for clinical and histopathological purposes. Pseudocarcinomatous epidermal hyperplasia which are characterized by extreme proliferation of epithelial cells with large amounts of whorl-like structures that show no specific pattern, like dyskeratosis or central keratinization. Our findings were supportive of researchers who have suggested that subclinical laminitis is a multifactorial disease that involves a complex interaction between nutrition and management. Feeding management, proper design of facilities and routine trimming seems to prevent subclinical laminitis is predisposed for more serious lesions in Esfahan mouflons.
    Keywords: exotic mouflon, pododermatitis, sole haemorrhages, subclinical laminitis