فهرست مطالب

ابن سینا - سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 45، زمستان1392)

فصلنامه ابن سینا
سال پانزدهم شماره 4 (پیاپی 45، زمستان1392)

  • تاریخ انتشار: 1392/12/26
  • تعداد عناوین: 8
|
  • سیاوش چلبیانی، امیر نظامی اصل، امیر خوشوقتی*، عباس نورمحمدی، امین ارسنگ، شهرام قیومی، صابر امیرپور میاندوآب اصل صفحات 4-9
    مقدمه
    روی (زینک) اثرات مثبت متعددی از جمله تقویت سیستم ایمنی و دفاع بر علیه عوامل عفونی دارد لیکن تحقیقات بسیار اندکی در مورد اثرات آن در شرایط میکروگراویتی انجام شده است.
    روش بررسی
    در این مطالعه، 24 رت آزمایشگاهی به صورت انتخاب تصادفی به تعداد مساوی در چهار گروه، دو گروه میکروگراویتی شبیه سازی شده (TS) و دو گروه گراویتی طبیعی (F) قرار گرفتند و با مکمل زینک یا بدون مکمل با آب خوراکی تغذیه شدند. پس از 2 هفته، تزریق داخل پریتونئال E.coli انتروپاتوژنیک انجام گرفت و بعد از 24 ساعت نمونه های خون، مایع پریتونئال، و بافت طحال کشت شد. جداول تعداد کلنی های رشد یافته تهیه، و تجزیه و تحلیل آماری انجام شد.
    یافته ها
    در گروه های TS نسبت به گروه های F، تعداد کلنی باکتری بیشتری، دیده شد (p≤0.05). افزودن مکمل خوراکی زینک به رژیم غذایی چه در گروه های TS و چه در گروه های F باعث کاهش تعداد کلنی رشد یافته در کشت نمونه های خون، مایع پریتونئال و بافت طحال مشاهده شد.
    بحث و نتیجه گیری
    تحقیق حاضر مشخص ساخت میزان عفونت زایی باکتری در حالت میکروگراویتی بیش از حالت گراویتی می باشد. همچنین تجویز مکمل خوراکی زینک در هر دو حالت میکروگراویتی و گراویتی، منجر به کاهش عفونت زایی باکتری شد. در نتیجه استفاده از مکمل خوراکی زینک برای کاهش و کنترل عفونت زایی باکتری در سفرهای فضایی پیشنهاد می گردد.
    کلیدواژگان: طب هوافضا، میکروگراویتی، زینک سولفات، باکتری E، coli
  • شهرام محمدی*، رحیمه مهدی زاده، علیرضا خوشدل، ایرج میرزایی دیزگاه صفحات 10-16
    مقدمه
    تمرین مقاومتی از مولفه های ضروری اکثر برنامه های ورزشی محسوب می گردد. هدف کلی از انجام این تحقیق، بررسی اثر تمرین مقاومتی کم شدت با جریان خون محدود شده بر سطح سرمی هورمون رشد (GH) و فاکتور رشد شبه انسولین-1(IGF-1) در مردان جوان بود.
    روش بررسی
    30 مرد جوان سالم با دامنه سنی 24-19 سال که داوطلب شرکت در مطالعه شدند، به عنوان نمونه آماری انتخاب شدند و به طورتصادفی در سه گروه تمرین مقاومتی کم شدت با جریان خون محدود شده (BFR) (با شدت 20 % یک تکرار بیشینه [one repetition maximum یا 1RM]، 3 ست 15 تکرار)، تمرین مقاومتی شدید بدون BFR (سه ست 10 تکرار با شدت 80 % 1RM) و کنترل قرار گرفتند. هر دو گروه تمرینی هفته ای سه روز تمرین های اسکوات و جلو پا را به مدت سه هفته انجام دادند. سطح سرمی GH و IGF-1 قبل و بعد از تمرین صبح و در حالت ناشتا اندازه گیری شد. برای مقایسه تفاوت میانگین متغیرها از آزمون آماری ANOVA استفاده شد. سطح معنی داری آماری p< 0.05 تعیین شد.
    یافته ها
    تحلیل داده ها نشان داد تمرین مقاومتی BFR باعث افزایش معنی دار سطح سرمی GH و IGF-1 در مقایسه با مقادیر پیش از تمرین شد(p< 0.05). در گروه تمرین مقاومتی بدون BFR فقط افزایش در سطح سرمی GH در مقایسه با مقادیر پیش از تمرین معنی دار بود (p< 0.05). بین سطوح سرمی GHو IGF-1 گروه تمرین BFR با گروه تمرین مقاومتی بدون BFR و گروه کنترل اختلاف معنی داری مشاهده شد (p< 0.05).
    بحث و نتیجه گیری
    به طور کلی می توان نتیجه گرفت که تمرین مقاومتی کم شدت BFR کوتاه مدت می تواند باعث افزایش بیشتر هورمون های آنابولیک در مردان جوان شود.
    کلیدواژگان: تمرین مقاومت، قدرت عضلات، هورمون رشد، فاکتور رشد شبه انسولین، 1
  • منیره عبادی، سیمین تاج شریفی فر، آرمین زارعیان* صفحات 17-23
    مقدمه
    محافظت های فردی و جمعی اولین قدم دفاعی در برابر آلودگی با عوامل شیمیایی است. هدف از این مطالعه تاثیرآموزش حفاظت فردی در حملات شیمیایی به دو روش اجرای آموزش سنتی و اجرای شبیه سازی بر دانش دانشجویان پرستاری نظامی بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر یک مطالعه کارآزمایی آموزشی بود که در آن 78 نفر از دانشجویان پرستاری به صورت تصادفی انتخاب شدند. ابزار گردآوری اطلاعات که توسط پژوهشگر ساخته شده است شامل دو بخش اطلاعات جمعیت شناسی و آزمون سنجش دانش بود. این پرسشنامه 16 سوالی دارای یک جواب درست بود که به صورت چند گزینه ای طراحی شد. جهت تعیین اعتبار ابزار گردآوری داده ها از روش اعتبار محتوی و جهت تعیین پایایی ابزار از روش آزمون مجدد استفاده شد. نتایج با استفاده از نرم افزار آماری SPSSو با استفاده از آزمون های آماری تجزیه و تحلیل گشت.
    یافته ها
    میانگین نمره دانش گروه اجرای آموزش به روش سنتی قبل از مداخله 21/95 و برای گروه شبیه سازی 22/67 (P=0.204) و میانگین نمره دانش گروه اجرای آموزش به روش سنتی پس از مداخله 31/26 و برای گروه شبیه سازی 26/22 بود (P=0.846).
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که آموزش موجب افزایش آگاهی دانشجویان پرستاری می گردد ولی با وجود افزایش آگاهی دانشجویان در زمینه حفاظت فردی، تفاوت آماری معناداری بین دو روش آموزشی سنتی و شبیه سازی وجود ندارد.
    کلیدواژگان: سلاح های شیمیایی، حفاظت فردی، دانشجویان پرستاری
  • فرهاد آوخ کیسمی، علی مهدوی*، محمدرضا ابراهیمی صفحات 24-29
    مقدمه
    اختلالات روانی علت مهمی از بیماری ها در میان سربازان می باشد و دلیل شایعی برای معافیت از خدمت سربازی بوده است. این مطالعه با هدف تعیین رابطه خودزنی و اختلال شخصیت در سربازان انجام گرفت.
    روش بررسی
    در این مطالعه موردی - شاهدی 30 سرباز مراجعه کننده به درمانگاه یک بیمارستان روانپزشکی (گروه مورد) و 30 سرباز مراجعه کننده به درمانگاه یک مرکز نظامی غیرروانپزشکی (گروه شاهد) به صورت تصادفی انتخاب شدند. افراد تحت مصاحبه بالینی و معاینه روانی قرار گرفتند و اختلالات شخصیت در این بیماران براساس معیارهای DSM-IV-TR تشخیص داده شد. فراوانی خودزنی و اختلال شخصیت در میان این افراد مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    یافته ها
    در این بررسی 63/3% از سربازان مورد و 6/7% از گروه شاهد سابقه خودزنی داشتند. 56/7% بیماران روانپزشکی و 20% سربازان شاهد مشخصه های اختلالات شخصیت داشتند. بطور کلی در گروه مورد 78/9% از افرادی که خودزنی داشتند در مقابل 18/2% افراد بدون سابقه خودزنی دارای اختلال یا صفات شخصیت کلاستر B بودند که از نظر آماری اختلاف معنی داری وجود داشت (0/002=p). این اختلاف در گروه شاهد نیز معنی دار باقی ماند (0/003=p).
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به ارتباط خودزنی با شخصیت کلاستر B و همچنین تکانشگری بودن این شخصیت ها، با بررسی قبل از ورود به خدمت سربازی و شناسایی و درمان پیشگیرانه یا معاف کردن موارد شدید می توان از بروز خودزنی و خودکشی جلوگیری کرد.
    کلیدواژگان: سربازان، اختلال شخصیت، خود زنی
  • ناهید محرابی*، مجتبی صادقی صفحات 30-35
    مقدمه
    بهره مندی کلینیک طب فیزیکی بیمارستان از یک سیستم اطلاعاتی با کیفیت مطلوب در رسیدن به اهداف گوناگونی نظیر مراقبت و درمان بیماران، آموزش و پژوهش موثر است. هدف این مطالعه مقایسه ی سیستم مدیریت اطلاعات کلینیک طب فیزیکی در یک بیمارستان نظامی و مقایسه آن با سه بیمارستان وابسته به دانشگاه های علوم پزشکی در شهر تهران بود.
    روش بررسی
    پژوهش حاضر از نوع توصیفی- مقطعی می باشد. در این پژوهش از طریق بررسی کتابخانه ای، چک لیست هایی تدوین گردید و در ابتدا برای تعیین اشکالات به صورت مطالعه اولیه دریکی از بیمارستان های مورد بررسی، اجر ا شد و پس از اعمال تغییرات لازم در بین اعضای جامعه پژوهش توزیع گردید. انتخاب پرونده های کلینیک طب فیزیکی به روش تصادفی ساده انجام شد.
    یافته ها
    یافته ها در این پژوهش نشان داد که فراوانی «ثبت عناصر اطلاعاتی» در پرونده سرپایی کلینیک طب فیزیکی در بیمارستان نظامی، 71% و در سایر بیمارستان ها به ترتیب 69%، 65% و 50% بود. همچنین در بررسی امکانات سیستم اطلاعاتی کلینیک طب فیزیکی مشخص گردید که از لحاظ برخورداری «امکانات» (نیروی انسانی، فضا و تجهیزات و فرایند) بیمارستان نظامی47 % و سایر بیمارستان ها به ترتیب 79%، 58 % و 21% بود.
    بحث و نتیجه گیری
    بر اساس نتایج حاصل از پژوهش، در بررسی سیستم مدیریت اطلاعات بهداشتی کلینیک های طب فیزیکی از دیدگاه نیروی انسانی، وجود کاردان یا کارشناس مدارک پزشکی به عنوان متصدی پذیرش و بایگانی و کدگذاری بیماری ها و حضور تمام وقت مدیر در مرکز طب فیزیکی ضروری است. از نظر فضا، برای واحد پذیرش و بایگانی باید فضایی مستقل در نظر گرفت. برای ورود، پردازش، تحلیل و ذخیره سازی اطلاعات مراکز طب فیزیکی باید از تجهیزات (نرم افزاری–سخت افزاری) و کارت درمان سرپایی استفاده شود. وجود دستورالعمل لازم برای مستندسازی و شرح وظایف کارکنان واحد پذیرش، بایگانی و مدیر طب فیزیکی در فرایندهای مورد نیاز باید مورد توجه قرار گیرد.
    کلیدواژگان: مدیریت اطلاعات بهداشت، طب فیزیکی، بیمارستان
  • فریبا نبوی آل آقا*، فرح نادری، علیرضا حیدرئی، محمد علی نظری، علی نیک سیرت، فرهاد آوخ کیسمی صفحات 36-41
    مقدمه
    رسیدن به عملکرد بهینه به همراه بهبود زمان واکنش از مهم ترین اهداف هنرمندان، ورزشکاران، نظامیان و سایر مشاغلی است که نیاز به اجرای دقیق و بدون اشتباه دارند و بیش از هر چیزی آنها را به تلاش و تمرین وا می دارد. یکی از روش های مورد استفاده روانشناسان برای رسیدن به عملکرد بهینه و اوج اجرا، آموزش نوروفیدبک است. این پژوهش با هدف مطالعه ی تاثیر آموزش افزایش موج (SMR (sensori motor rhythm: 12-15 Hz بر عملکرد اجرایی و زمان واکنش افراد با مشاغل حساس انجام شد.
    روش بررسی
    در این طرح نیمه آزمایشی پیش آزمون-پس آزمون با گروه کنترل، 36 داوطلب شرکت کننده به صورت تصادفی در سه گروه آزمایشی (نوروفیدبک واقعی)، پلاسبو (نوروفیدبک ساختگی) و کنترل قرارگرفتند. از آنجا که داوطلبان شرکت کننده از گروه های مختلف بودند، برای هماهنگ شدن گروه ها از آموزش تنیس روی میز جهت ارزیابی عملکرد اجرا استفاده گردید. ابتدا هر سه گروه از نظر عملکرد اجرای تنیس روی میز و زمان واکنش ارزیابی شدند، سپس دو گروه آزمایشی و پلاسبو به مدت 20 جلسه تحت آموزش نوروفیدبک (واقعی و ساختگی) قرار گرفتند و نیز به هر سه گروه هم زمان آموزش تنیس روی میز توسط مربیان حرفه ای در 20 جلسه داده شد. شرکت کنندگان دو مرتبه در نیمه و پایان دوره، مورد ارزیابی عملکرد اجرا و دو مرتبه در ابتدا و انتهای دوره مورد ارزیابی زمان واکنش قرار گرفتند.
    یافته ها
    نتایج حاصل از تحلیل واریانس با اندازه گیری مکرر و تفاضل پیش آزمون-پس آزمون نشان داد آموزش نورفیدبک با افزایش SMRبر عملکرد اجرایی و زمان واکنش آزمودنی ها تاثیر دارد.
    بحث و نتیجه گیری
    با توجه به تاثیر مثبت این روش بر عملکرد و زمان واکنش افراد، این مطالعه نشان داد که نوروفیدبک می تواند به عنوان یک روش موثر برای دستیابی به عملکرد بهینه مورد استفاده قرار گیرد.
    کلیدواژگان: نوروفیدبک، زمان واکنش، عملکرد اجرا
  • فرشاد نجفی پور*، محمدعلی رضوانفر، سعید زارعی صفحات 42-45
    مقدمه
    درد در بسیاری از بیماری ها دیده می شود و گاه به صورت درمان نشده باقی می ماند از سوی دیگر با توجه به اینکه طب رزمی یکی از وظایف اصلی بهداشت و درمان نیروهای مسلح است، کنترل درد مجروحین عملیاتی با دارویی غیر مخدر و یا جایگزین کردن داروهای کنترل درد مخدر و اعتیاد آور فعلی با دارویی موثر که اعتیادآور نباشد ضروری است. هدف این مطالعه تعیین میزان تاثیر افشانه متوکسی فلوران (پنتروکس) بر کنترل درد مجروحین و مقایسه آن با پتیدین و یا مورفین تزریقی بود.
    روش بررسی
    این طرح به روش تجربی و در بین 71 نفر از مجروحین عملیاتی که در طول سال 1388 به بیمارستان نظامی در تهران اعزام و بستری شده بودند، مورد مطالعه قرار گرفت. برای مقایسه میزان تاثیر داروها مقیاس استاندارد درد (مقیاس مک گیل) به کار گرفته شد. برای تحلیل داده ها از روش های آمار مقایسه ای و توصیفی استفاده شد.
    یافته ها
    برای کنترل درد 41 نفر از مجروحین، داروی پتیدین و یا مورفین تزریقی و برای کنترل درد 30 نفر از مجروحین، افشانه پنتروکس مورد استفاده قرار گرفت. نتایج این مطالعه به طور قطع حاکی از آنست که افشانه پنتروکس به راحتی در مجروحین هوشیار، بدون عوارض قابل توجهی می تواند مصرف شود اما به کاهش درد آنها کمک شایانی نمی کند. در مقابل مصرف پتیدین یا مورفین به کاهش درد مجروحین کمک چشمگیری می نماید.
    بحث و نتیجه گیری
    پنتروکس نمی تواند جایگزین مناسبی برای پتیدین و مورفین در کاهش درد مجروحین عملیاتی باشد.
    کلیدواژگان: متوکسی فلوران، داروهای مخدر، کنترل درد
  • فاطمه قدرت نما، بیتا روحانی* صفحات 46-53
    اصطلاح «دندانپزشکی نظامی» همواره حس کنجکاوی عامه ی مردم را برمی انگیزد، حال آنکه دندانپزشکی نظامی تفاوت زیادی با رشته ی دندانپزشکی ندارد. این رشته همان علم دندانپزشکی می باشد که در مکان ها و موقعیت های ویژه نظامی قرار می گیرد. بنابراین باید جهت رفاه حال نظامیان دارای ویژگی های خاصی باشد که با اهداف این قشر از جامعه هماهنگی داشته باشد. نوع بیماران، تجهیزات و برنامه ریزی جهت آموزش این گروه ویژه با سایر اقشار اجتماع متفاوت است. همچنین این رشته افراد خاصی را به عنوان دندانپزشک نظامی می طلبد و عده ای نیز که به این افراد آموزش می دهند باید دارای شرایط ویژه ای باشند. در این مقاله مروری سعی شده است که اهمیت علم دندانپزشکی نظامی روشن شود. جهت گسترش این شاخه ی مهم از رشته ی طب نظامی در کشور ما، همکاری کلیه ی متخصصین و محققان این رشته الزامی می باشد.
    کلیدواژگان: تجهیزات، دندانپزشکی نظامی، طب نظامی
|
  • S. Chalbiani, A. Nezami-Asl, A. Khoshvaghti *, A. Nourmohammadi, A. Arsang, S. Ghioumi, S. Amirpour Pages 4-9
    Background
    Zinc has several positive effects on the immune system''s defense against infectious agents. However، very little research has been done on its effects in terms of microgravity.
    Materials And Methods
    In this study، 24 rats randomly selected for four groups، two groups microgravity simulation (TS) and two groups of normal gravity (F) which were supply with or without oral zinc supplements. After two weeks، Enteropathogenic E. coli peritoneal injection was carried out and after 24 hours specimens of blood، peritoneal fluid، and spleen tissue were cultured. The statistical analysis was performed on tables provide the number of grown colonies.
    Results
    TS groups compared to the F groups had greater numbers of colonies (p≤0. 05). It was observed that adding supplemental zinc to the diet either in TS or F groups would reduce the number of colonies grown in cultures of blood، peritoneal fluid، and spleen.
    Conclusion
    The present study revealed the extent of bacterial infection in microgravity is over the normal gravity mode. The administration of oral zinc supplementation، in both microgravity and normal gravity، leads to reduce the bacterial infection. As a result، the use of oral zinc supplement is recommended for reducing and controlling bacterial infection in space travel.
    Keywords: Aerospace medicine, Microgravity, Zinc sulfate, E. coli
  • S. Mohammadi *, R. Madizadeh, Ar Khoshdel, I. Mirzaii, Dizgah Pages 10-16
    Background
    Resistance training is one of the most essential components of exercise programs. The aim of the study was to investigate the effect of blood flow restricted resistance (BFR) training on serum levels of growth hormone (GH) and insulin like growth factor 1 (IGF-1).
    Materials And Methods
    A total of 30 healthy young men (aged 19-24 yrs) were volunteered for this study. Subjects were randomly assigned into three groups: a low intensity blood flow restricted resistance exercise (BFR) group (20% of 1-RM, 3 sets 15 reps), a traditional high intensity resistance exercise without blood flow restriction (HI) group (3 sets of 10 repetitions at 80% of 1-RM) and a control group. Both BFR and HI groups trained 3 days per week for 3 weeks for knee extension and squat exercises. Fasting growth hormone (GH) and IGF-1 levels were measured in the morning pre-and post- exercise sessions. Data were analyzed with one-way ANOVA in the level of p< 0.05.
    Results
    GH and IGF-1 significantly increased in post exercise in BFR group compared to baseline (P<0.05). GH significantly increased in post exercise in HI group compared to baseline (P<0.05). After 3 weeks, serum GH and IGF-1 levels increased significantly in BFR group compared to HI and control groups (P<0.05).
    Conclusion
    In conclusion, short term BFR exercise stimulated increases in anabolic hormones in young men.
    Keywords: Resistance Training, Muscle Strength, Growth Hormone, Insulin, like growth factor 1
  • M. Ebadi, St Sharififar, A. Zareiyan * Pages 17-23
    Background
    Protections of individual and collective is the first step defense against contamination by chemical agents. This study was designed to compare the effect of conventional and simulation training on nursing students’ knowledge in Personal protection in chemical attacks.
    Materials And Methods
    In this training trial study, 78 nursing students from AJA University of Medical Sciences were selected and allocated randomly to two groups of simulation and conventional education. Data collection included a researcher-made questionnaire which was completed by nursing students before and two weeks after education. Its validity was determined by content validity method and its reliability by test/retest. Data was analyzed using descriptive and interpretive statistical methods by SPSS software.
    Results
    Knowledge scores means in the two methods of simulation and conventional education increased from 22.67 and 21.95 (P=0.204) before education to 26.22 and 26.31 (P=0.846) after education. Mean scores of knowledge in the two methods significantly increased after education (P<0.05). There was no significant difference between the two methods concerning knowledge scores means.
    Conclusion
    The present study showed that education is necessary for increasing knowledge, but there was no significant difference between the two methods concerning knowledge scores means in personal protection in chemical attacks.
    Keywords: Chemical warfare, Safety, Nursing students
  • F. Avakh, A. Mahdavi *, Mr Ebrahimi Pages 24-29
    Background
    Mental disorders are one of most common reason for early separation of soldiers from the military service. The purpose of this study was to evaluate the relation of self-mutilation and personality disorder among soldiers.
    Materials And Methods
    In this case-control study, 30 soldiers referred to an army psychiatric hospital (cases) and 30 soldiers referred to another military health center (controls) were evaluated for personality disorders by clinical interviews on the basis of DSM-IV criteria. The frequency of self-mutilation and personality disorders were then analyzed by SPSS statistical software.
    Results
    Totally, 63.3% of case group and 6.7% of control group had history of self-mutilation. The frequency of personality disorders was 56.7% and 20% in cases and controls, respectively. In case group, 78.9% and 18.2% of patients, respectively, with and without a history of self-mutilation, had cluster B personality disorder (P=0.002). This difference remain significant among control group (P=0.003).
    Conclusion
    Regarding the relationship between self-mutilation with cluster B personality and impulsivity of these personalities, detection and preventive treatment of patients or exempt in severe cases prior to entering military service may be useful for reducing the incidence of self-mutilation and suicide.
    Keywords: Soldiers, Personality Disorder, Self, Mutilation
  • N. Mehrabi *, M. Sadeghi Pages 30-35
    Background
    Health information management system has an irrefutable role in raising quality level of treatment and health care. The aim of this study was to compare health information management system in physical medicine clinic of a military hospital and civilian university hospitals in Tehran city.
    Materials And Methods
    It is a descriptive cross-sectional survey. The check lists were revised through study in library and hospital information services. A pilot study was performed in a sample hospital to find out the problems of the check lists and then they were distributed among research subjects. Simple random method was carried out in 200 selection patient cases.
    Results
    Findings indicated that the relative frequency of recording information elements present in outpatient cases referring to physical medicine clinic was 71% in military hospital and 69%, 65%, and 50% in other hospitals. Also, the rate of facilities (human resources, place, equipment, and process) was 47% in military hospital and 79%, 58%, and 21% in other hospitals.
    Conclusion
    According to the result of this study, the health information management system facilities, presence of skilled medical record technicians as receptionists, archive and coding disease and fulltime manager is necessary in these clinics. Separated and independent place for reception and archive unit are also required. Equipment (including software and hardware) should be supplied for data entry, data process, and data analysis. It needs to be considered in instructions for documenting and duties of admission unit, archives unit, and director in these clinics.
    Keywords: Health information management, Physical medicine, Hospital
  • F. Nabavi Aleagha *, F. Naderi, A. Heidarei, M. Nazari, A. Nicksirat, F. Avakh Pages 36-41
    Background
    Achieving to peak performance and reaction time (RT) is the most important aim of artists, athletes, military personnel and every one whose job needs delicacy. Neurofeedback is one of the new ways which is used by sport psychologist in order to attaining the peak performance. This study aimed to investigate the influence of (sensori motor rhythm: 12-15 Hz) SMR neurofeedback training on peak performance and RT of individuals with difficult jobs.
    Materials And Methods
    The research project was experimental and 36 volunteers were randomly divided in three groups, experimental group (real neurofeedback), placebo (virtual neurofeedback) and control group. As far as our volunteers were from various groups, they were put in a same situation (playing table tennis) for evaluating their peak performance. All groups were evaluated in table tennis performance and RT. Then, the experimental intervention was performed. All participating groups were trained for table tennis for 20 sessions and the experimental group as well as the placebo got the neurofeedback training and table tennis training simultaneously. All three groups participated in the post-test in the middle and at the end of the study. All the data were analyzed by repeated measurements, multivariate/ analysis of variance by subtracting the pre-test post-test in order to examine the hypothesis.
    Results
    Results of data analysis have shown that SMR training influenced on performance and RT of participants in a special task.
    Conclusion
    Neurofeedback training can improve trainers’ performance. For this reason, it can be used for achieving peak performance and decrease RT in athletes.
    Keywords: Neurofeedback, Reaction time, Task performance
  • F. Najafipour *, Ma Rezvanfar, S. Zareiy Pages 42-45
    Background
    Pain among patients is prevalent and often remains untreated. On the other hand, given that military medicine is one of the main tasks of the Armed Forces Health, pain relief for battlefield wounded soldiers with non-narcotic medications or replacing the current narcotics with an effective non-addictive drug is necessary. The aim of this study was to determine the effect of inhaled methoxyflurane (Penthrox®) on pain control of injured patients and comparison it with injection of pethidine/morphine.
    Materials And Methods
    In this experimental study, 71 wounded patients were included who were admitted to Nezaja hospitals in Tehran in 2009. To compare the effectiveness of medications standard pain scale (McGill) was used. Descriptive and comparison analyses were performed for data analysis.
    Results
    Totally, pain was treated with pethidine/morphine and penthrox® with in 41 and 30 patients, respectively. The results strongly indicate that penthrox® can easily be used for conscious injured battlefield patients without significant complications, but it had no a great help for their pain relief. In contrast, pethidine/morphine significantly reduced the pain of wounded patients.
    Conclusion
    Penthrox® may not be an alternative to pethidine/morphine for pain relief among battlefield Wounded soldiers.
    Keywords: Methoxyflurane, Narcotic Analgesics, Pain Managements
  • F. Ghodratnama, B. Rohani* Pages 46-53
    The term “Military Dentistry” always stirs people's curiosity, while military dentistry does not differ much from the discipline of dentistry. This field is the same as the science of dentistry that places in specific situations and locations of military. So, for the welfare of the troops, it should have certain characteristics that are coordinated with the purposes of this group of society. Type of patients, equipment and planning for education in this special group are different from other segments of society. Also, this field requires certain individuals as military dentists, and people also teach them should have special conditions. In this review, it has been tried to clarify the importance of military dentistry. In our country, in order to develop this important branch of the discipline of military medicine, the cooperation of all professionals and researchers in this field is mandatory.
    Keywords: Equipment, Military Dentistry, Military Medicine