فهرست مطالب

مجله دانشکده علوم پزشکی نیشابور
پیاپی 1 (زمستان 1392)

  • تاریخ انتشار: 1393/01/30
  • تعداد عناوین: 8
|
  • علی غلامی*، لیلا شورورزی، علی رستگاری، آزاده تقوی صفحه 10
    مقدمه و هدف
    کودکان به دلیل نیازهای ویژه غذایی جهت رشد بطور قابل توجهی در معرض ابتلا به سوء تغذیه هستند. سوء تغذیه به ویژه کم وزنی تغذیه ای به عنوان یکی از مشکلات در کودکان مطرح می باشد. این مطالعه با هدف بررسی شیوع کم وزنی در کودکان 3 تا 6 ساله روستایی در شهرستان نیشابور انجام شده است.
    مواد و روش ها
    این مطالعه بصورت مقطعی و بر روی کلیه کودکان 3 تا 6 ساله مهد کودکهای روستایی شهرستان نیشابور در سال 1388 انجام شده است. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 و آزمونهای آماری تی استودنت، کای اسکوئر و کروسکال والیس انجام شده است.
    نتایج
    در این مطالعه مشاهده شد که 576 نفر (5/ 35 %) از 1621 کودک مورد بررسی دچار کم وزنی بودند، از این تعداد 330 نفر پسر (39 %) و 246 نفر دختر (7/ 31 %) بودند که این اختلاف از نظر آماری معنا دار بود (002 / P=0). از بین کودکان دچار کم وزنی، 445 کودک دچار کم وزنی خفیف (3/ 77 %)، 119 کودک دچار کم وزنی متوسط (7/ 20 %) و 12 کودک دچار کم وزنی شدید (1/ 2%) بودند. بیشترین شیوع کم وزنی در کودکان 6 ساله مشاهده شد.
    نتیجه گیری
    با توجه به نتایج حاصله در این مطالعه شیوع کم وزنی در کودکان 3 تا 6 ساله مورد بررسی بالاخص پسران در سطح بالایی می باشد و بهتر است آموزش های لازمه به والدین در زمینه تغذیه صحیح کودکان داده شود.
    کلیدواژگان: شیوع، کم وزنی، کودکان، نیشابور
  • مرضیه رئیسی، تیمور ملکپور، محمدتقی محمودی، معصومه دلارام، معصومه علیدوستی* صفحه 14
    مقدمه و هدف
    امنیت از نیازهای اساسی انسان به شمار می رود و با زوال آن آرامش خاطر انسان از بین می رود. پژوهش حاضر با هدف تعیین عوامل مرتبط با احساس امنیت در دانشجویان دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد انجام شد.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی 200 دانشجو از دانشگاه علوم پزشکی شهرکرد به روش تصادفی ساده وارد مطالعه شدند. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه محقق ساخته مشتمل بر مشخصات دموگرافیک و سوالات سنجش احساس امنیت در 4 بعد بود. اطلاعات با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 16 تجزیه و تحلیل شد و سطح معناداری آزمون(05/P<0) در نظر گرفته شد.
    نتایج
    127 نفر(5/ 63 %) دانشجوی دختر و 73 نفر (5/ 36 %) پسر بودند میانگین و انحراف سن در دختران 47 / 2± 47 / 22 و در پسران 21/82±2/46 بود. احساس امنیت در سلامت جسم و احساس امنیت شغلی در دختران بطور معنی داری کمتر از پسران بود. بین سن و احساس امنیت شغلی ارتباط معنی دار و معکوس وجود داشت. بجز احساس امنیت در تعامل با دیگران، سایر ابعاد امنیت با ترم تحصیلی ارتباط معنی دار و معکوس داشتند(001/P<0). سطح تحصیلات پدر با احساس امنیت عاطفی و احساس امنیت در تعامل با دیگران ارتباط معنی دار و مستقیم داشت (05/P<0).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان دهنده احساس امنیت متوسط در دانشجویان بود و لزوم برنامه های آموزشی برای والدین جهت برقراری روابط بهتر با فرزندانشان را نشان می دهد همچنین از آنجا که با افزایش سن مهمترین معضل دانشجویان اشتغال می باشد توجه هرچه بیشتر مسئولین به اشتغال جوانان احساس می شود.
    کلیدواژگان: احساس امنیت، دانشجویان، عوامل مرتبط
  • مهدی جلالی، سمیه جلالی، مسعود شفیعی مطلق، حسین مردی، سید امیر رضا نگهبان، وحدت فرجی، طومار کندی، محمد جهانگیری صفحه 19
    مقدمه و هدف
    افراد بی شماری در سراسر جهان در مشاغل مختلف با مواد شیمیایی متنوعی در تماس می باشند. هدف این مطالعه ارزیابی ریسک بهداشتی مواجهه شغلی با مواد فرار موجود در بنزین در کارکنان شاغل در جایگاه های توزیع سوخت بنزین شهر مشهد به منظور ارائه راهکارهای کنترلی انجام پذیرفت.
    مواد و روش ها
    این مطالعه به صورت مقطعی و در 20 جایگاه توزیع سوخت بنزین واقع در شهر مشهد در 6 ماهه اول 1391 انجام پذیرفت. به منظور ارزیابی ریسک بهداشتی مواد شیمیایی از روش ارائه شده واحد ایمنی و بهداشت وزارت کار سنگاپور استفاده گردید. برای این منظور ابتدا وظایف شغلی و فرآیندهای شغلی تعیین و درجه خطر (HR) و درجه مواجهه (ER) کارکنان با هریک از مواد شیمیایی مورد بررسی تعیین گردید. در نهایت با قرار دادن این دو پارامتر در فرمول نهایی، سطوح ریسک برای هر یک از مواد بدست آمد.
    نتایج
    نتایج مطالعه نشان داد بیشترین ریسک بهداشتی در وهله اول مربوط به شغل پم پچی و مواجهه با بنزن م یباشد (36 / risk=4) و در مرحله بعد نیز بیشترین ریسک با بنزن و در شغل تخلیه چی به دست آمد (26 /risk=4).
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد که پرسنل شاغل در جایگاه های توزیع سوخت بنزین در سطوح بالایی در مواجهه با ترکیبات فرار موجود در بنزین می باشند. استفاده از اقدامات کنترلی مانند نصب سیستم بازیافت بخارات، تعمیر و نگهداری مناسب تجهیزات توزیع سوخت و همچنین طراحی اتاقک مخصوص برای پمپچی ممکن است به میزان قابل توجهی باعث کاهش ریسک مواجهه با این ترکیبات گردد.
    کلیدواژگان: ارزیابی ریسک بهداشتی، مواجهه شغلی، ترکیبات BTEX، جایگاه های عرضه سوخت بنزین
  • غلامرضا محمدی*، مسعود زارع، علی کاوسی صفحه 28
    مقدمه و هدف
    یکی از مشکلات شایع بیماران مبتلا به نارسایی مزمن کلیه اختلالات وناتوانی های جنسی می باشد،و شایعترین مشکل بیماران مذکراختلال در نعوظ است. ناتوانی در دستیابی به فعالیت جنسی رضایتبخش و در نتیجه بروز استرس ناشی ازآن، تعامل با دیگران را تحت تاثیر قرارمی دهد. هدف این مطالعه بررسی کیفیت زندگی جنسی افراد مذکر مبتلا به بیماری انتهایی کلیوی در نیشابور بود.
    مواد و روش ها
    در این مطالعه توصیفی– مقطعی، 64 بیمار مذکر تحت درمان درمرکزهمودیالیز شهرستان نیشابور درسال 1390 مورد مطالعه قرارگرفتند. ابزار جمع آوری داده ها پرسشنامه ایندکس بین المللی اختلال نعوظ (5-IIEF) بود. اطلاعات جمع آوری شده با نرم افزار آماری SPSS نسخه 15، آمارتوصیفی (فراوانی، میانگین، انحراف معیار) مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    %87/5 بیماران بدرجات مختلف به اختلال نعوظ دچار بودند. 5/ 33 درصد بیماران دچار اختلال شدید، 5/ 16 دچار اختلال متوسط، 12/5 درصد دچار اختلال خفیف تا متوسط، 25 درصد دچار اختلال خفیف و تنها 5/ 12 درصد بدون مشکل در نعوظ بودند.
    نتیجه گیری
    باتوجه به شیوع بالای اختلال عملکرد جنسی در بیماران دیالیزی، متاسفانه توجه روانپرستاران و پرستاران به این مسئله کم است. لذا برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی، برگزاری دوره های آموزشی برای بیماران و کارکنان، تغییر در شیوه زندگی و ارزیابی اولیه بیماران از نظر ناتوانی جنسی پیشنهاد می شود.
    کلیدواژگان: مشکلات جنسی، اختلال نعوظ، نارسائی مزمن کلیه، همودیالیز
  • میلاد غلامی، مجتبی امکانی، * عزیزاله دهقان، هادی دانشمندی، هادی هادی زاده صفحه 32
    مقدمه و هدف
    ارتقای سطح سلامت جسمانی و روانی شاغلین در محیط های کاری و یکی از اقدامات مهم و اساسی در جهت افزایش بهره وری محسوب می شود این مطالعه با هدف بررسی وضعیت سلامت عمومی و عوامل موثر بر آن در کارکنان یک صنعت انجام پذیرفت.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر بصورت مقطعی- تحلیلی انجام شد. تمامی افراد شاغل در این صنعت بصورت سرشماری مورد مطالعه (110 نفر) قرار گرفتند. ابزار جمع آوری اطلاعات پرسشنامه ویژگی های دموگرافیک و نیز پرسشنامه سلامت عمومی (GHQ) شامل 28 سوال بود. تجزیه و تحلیل داده ها به وسیله نرم افزار SPSS نسخه 20 و با استفاده از آزمون های آماری تی مستقل، آنالیز واریانس یک طرفه و ضریب همبستگی اسپیرمن انجام شد.
    یافته ها
    براساس نتایج بدست آمده، میانگین امتیاز سلامت عمومی در زیر گروه های اختلالات جسمانی 78 / 2 ± 06 / 6، اضطراب 64 / 2 ± 01 / 4، اختلالات اجتماعی 98 / 3± 97 / 11و افسردگی 74 / 3± 30 / 3 بدست آمد. در این زیر گرو ه ها به ترتیب 67/ 3%، 82 / 7%، 7/ 3% و 85 / 5% از افراد در دسته سالم قرار گرفتند. همچنین بین متغیر های سن و سابقه کار و امتیاز زیر گروه های سلامت عمومی از نظر آماری اختلاف معنی داری وجود نداشت، در حالیکه بین نمره کل سلامت عمومی و سطح تحصیلات از نظر آماری تفاوت معنی داری وجود داشت) 04 /. )P=0
    نتیجه گیری
    از عواملی همچون سطح تحصیلات می توان به عنوان عوامل موثر بر وضعیت سلامت عمومی افراد شاغل در این صنعت نام برد. در بررسی حاضر درصد بسیار کمی از افراد در زیرگروه اختلالات اجتماعی، در گروه سالم قرار گرفتند. لذا می توان با انجام بررسی و تمرکز در این حیطه و اتخاذ تصمیمات اجرایی مثبت، به افزایش وضعیت سلامت عمومی افراد کمک نمود.
    کلیدواژگان: سلامت عمومی، GHQ، عوامل موثر، کرمان
  • هاشم حشمتی، ناصر بهنام پور، فرشته خراسانی، زهرا مقدم* صفحه 36
    مقدمه و هدف
    دیابت یکی از بیماری های غددی شایع در جهان است، افراد دیابتی بیش از سایر افراد جامعه دچار مشکلات چشمی، عصبی، قلبی عروقی، نارسایی کلیه می شوند. با توجه به شیوع بالای دیابت و عوارض آن در این پژوهش به بررسی شیوع عوارض مزمن دیابت و برخی عوامل مرتبط آن در بیماران مراجعه کننده به مرکز دیابت شهر فریدونکنار پرداخته شد.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع توصیفی - تحلیلی است. جامعه آماری، بیماران مبتلا به دیابت نوع 2مراجعه کننده به مرکز دیابت شهر فریدونکنار و به روش تصادفی ساده تعداد 400 پرونده بیمار انتخاب شد. ابزار پژوهش چک لیست محقق ساخته ای بود که هم اطلاعات دموگرافیک و اطلاعات مربوط به بیماری و عوارض را می سنجید، داده های جمع آوری شده توسط نرم افزار SPSS نسخه 18 و با استفاده از آزمون های آماری کای اسکوئر و تی مستقل مورد تجزیه و تحلیل قرار گرفت.
    نتایج
    از 400 پرونده بیمار مورد بررسی، 77 نفر (3/ 19 %) مرد و 323 نفر(7/ 80 %) زن بودند. و 5/ 90 % بیمار این مرکز مبتلا به عوارض مزمن دیابت بودند که از این میان 8/ 65 % مبتلا به نوروپاتی، 8/ 26 % عارضه چشمی، 5/ 14 % عارضه کلیوی، 8/ 38 % عوارض قلبی و 5/ 50 % مبتلا به سایر عوارض بودند.
    نتیجه گیری
    نتایج پژوهش حاکی از شیوع بالای عوارض در بیماران مورد مطالعه می باشد، لذا آموزش و ارتقاء سطح دانش بیماران نسبت به بیماری و عوارض آن، همراه با مراقبت و غربالگری با دقت بیشتر و تشخیص زود هنگام دیابت، برای پیشگیری از عوارض بیماری، مورد نیاز می باشد.
    کلیدواژگان: دیابت، نوروپاتی، رتینوپاتی، نفروپاتی، عوارض قلبی، عروقی
  • ناصر هاشمی نژاد، سمیه رحیمی مقدم، سمیه قره بایی، ساناز اماندادی قطب آبادی صفحه 44
    مقدمه و هدف
    حوادث شغلی مشکلات زیادی را از نظر اقتصادی و اجتماعی بر جامعه تحمیل می کنند. هدف از این مطالعه بررسی حوادث شغلی در یکی از کارخانه های تولید و بهره برداری ماهیان خاویاری بندر ترکمن در سال 1389 بوده است.
    مواد و روش ها
    مطالعه توصیفی و بصورت مقطعی با استفاده از فرم های گزارش حادثه موجود در کارخانه انجام گرفت. سپس چک لیستی دو بخشی طراحی شد. بخش اول آن مشخصات فرد حادثه دیده مانند سن، جنس، تحصیلات، سابقه کار و وضعیت تاهل و بخش دوم خصوصیات مربوط به حادثه مانند علل، پیامدها، زمان و محل حادثه را شامل می شد. شاخص های توصیفی با نرم افزار Excel بدست آمد.
    نتایج
    اغلب حادثه دیدگان (54 %) بین 50 - 45 سال سن داشتند، از نظر ساعت وقوع حادثه ساعت 10 صبح بیشترین فراوانی (51 %) را به خود اختصاص داده بود، ماه مهر با 6/ 12 درصد و دی و بهمن هر کدام با 7/ 11 درصد بیشترین فراوانی حوادث را در بین ماه های سال داشتند. از نظر عضو حادثه دیده، دست با فراوانی (79 %) بوده و از نظر نوع حادثه، بریدگی ها (68 %) بیشترین فراونی را دارا می باشند.
    نتیجه گیری
    نتایج نشان داد، حوادث مختلفی در این کارخانه روی می دهد اما برخی از حوادث به دلیل عدم وجود سیستم دقیق گزارش و ثبت حوادث ثبت نمی شوند. پیشنهاد می شود کلیه حوادث طبق روش های علمی و استاندارد پیشنهاد شده بوسیله سازمان بین الملی کار ثبت و طبقه بندی گردند.
    کلیدواژگان: حوادث شغلی، آنالیز حوادث، ماهیان خاویاری
  • محسن شمسی*، زینب بیرانوند صفحه 49
    مقدمه و هدف
    عوارض ناشی از مصرف خودسرانه داروها در افراد جامعه از اهمیت زیادی برخوردار است، این بررسی با هدف تعیین آگاهی، نگرش، عملکرد و برخی از عوامل موثر بر مصرف خودسرانه داروها در دانشجویان لرستان صورت پذیرفته است.
    مواد و روش ها
    مطالعه حاضر از نوع مقطعی و بصورت تحیلی بر روی 600 نفر از دانشجویان دو دانشگاه لرستان و علوم پزشکی این استان در سال 1391 اجرا گردید. نمونه ها بصورت تصادفی سیستماتیک انتخاب گردید. در پژوهش حاضر روش گردآوری اطلاعات پرسشنامه شامل مشخصات دموگرافیک، سوالات آگاهی، نگرش و چک لیست عملکرد دانشجویان در خصوص مصرف خودسرانه داروها بوده است. برای تجزیه و تحلیل یافته های این پژوهش از آزمون های آماری آنالیز واریانس و ضریب همبستگی پیرسون استفاده و سطح معنی داری 05/0 در نظر گرفته شده است.
    نتایج
    میانگین سن در دانشجویان علوم پزشکی و غیر پزشکی اختلاف معنی داری نداشتند (151/P=0). میانگین نمره آگاهی دانشجویان علوم پزشکی و غیر علوم پزشکی به ترتیب 4/ 15 ± 8/ 84 و 2/ 14 ± 5/ 61 مشاهده شد که اختلاف بین آنها معنی دار بود (001/P=0). میانگین نمره نگرش در دانشجویان علوم پزشکی و غیر علوم پزشکی 3/ 14 ± 8/ 69 و 2/ 13 ± 3/ 65 بود که با یکدیگر اختلاف معنی داری نداشتند (365/P=0). نمره عملکرد دانشجویان علوم پزشکی و غیر علوم پزشکی در خصوص مصرف خودسرانه داروها به ترتیب برابر با 6/ 15 ± 1/ 86 و 1/ 13 ± 3/ 68 بود. که این مقدار در بین دانشجویان علوم پزشکی بیشتر و این اختلاف معنی دار بود (001/P=0).
    نتیجه گیری
    علیرغم بالا بودن آگاهی و نگرش دانشجویان اقدام به خودرمانی در آنها بالا می باشد.
    کلیدواژگان: خود درمانی، دارو، نگرش، دانشجو، علوم پزشکی
|
  • Ali Gholami *, Leila Shorvarzi, Ali Rastegari, Azadeh Taghavi Page 10
    Introduction &
    Aims
    Children, with special dietary needs due to growth are significantly at risk for malnutrition. Malnutrition, particularly underweight malnutrition, is one of the nutritional problems in children. This study investigated the prevalence of children underweight 3- 6 years old in the villages of Neyshabur.
    Methods
    This cross-sectional study was done in all 3-6 year- old children (1621 cases) in the rural kindergartens of Neyshabur in 1388. Collected data were analyzed by SPSS software ver. 16, used t-student, Chi-square and Kruskal-Wallis tests.
    Results
    This study showed that 576 cases (Prevalence=35.5%) of 1621 children under observation were suffering from underweight, of this number, 330 cases (Prevalence=39%) were boys and 246 cases (Prevalence 31.7%) were girls.This difference was statistically significant (P=0.002). 77.2% of children had mild malnutrition, 20.7% had moderate malnutrition and 2.1% had severe malnutrition.The highest prevalence of underweight was observed in 6- year- old children.
    Conclusion
    According to the results of this study, the prevalence of underweight in children studied in rural areas, especially in boys, is relatively high and appropriate training is essential to be given to parents in the field of proper nutrition in children.
    Keywords: Prevalence, Underweight, Children, Neyshabur
  • Marziye Reisi, Timor Malekpor, Mohammad Taghi Mahmoudi, Masoumeh Delaram, Asoumeh Alidosti* Page 14
    Introduction &
    Aims
    The security is one of the basic needs of human and with the deterioration will be lost human comfort. The study was performed with purpose of determine the associated factors with sense of security in students of Shahrekord university of medical sciences.
    Methods
    In this descriptive study, 200 students from Shahrekord University of medical sciences were studied simple random sampling. Data collection tool was a questionnaire that researcher made(a=0.81), including demographic characteristic and evaluation questions of security sense(in the 4 aspects). Data were analyzed by using the spss 16 software and significant level of test were considered (P<0.05).
    Results
    127 girl students (63.5%) were and 73 boy (36.5%). Average age in girls was 22.47 ±2.47 and in boys was 21.82± 2.64. Sense of security in physical health and job security in girls lower than boys significantly. Between age and job security was significant relationship and negative. Except sense of security in interaction with others, other security aspects with semester were significant relationship and negative(P<0.001). Education level of father with a sense of emotional security and sense of security in interaction with others was significant relationship and direct(P<0.05).
    Keywords: Sense of security, Students, associated factors
  • Mahdi Jalali, Somaieh Jalali, Masood Shafii Motlagh, Hossein Mardi, Amir Reza Negahban Seied, Vahdat Faraji Tomarkandi, Mohammad Jahangiri* Page 19
    Introduction &
    Aims
    volatiles compounds are major causes of air pollution that exposure to these compounds can cause a lot of health effects on people. Benzene, Toluene, Ethyl benzene and Xylene (BTEX) are volatiles components of Gasoline that occupational exposures with them cause irreversible effect on the health of people. The purpose of this study was to assess the risk arising from occupational exposure of BTEX on workers in Gasoline refueling stations of Mashhad in order to provide guidelines to control them.
    Methods
    This cross-sectional study was conducted in 20 refueling station in the Mashhad city in 2012. In order to assess the health risk of chemical uses the proposed method by National Institute of Safety and Health in Singapore. Firstly job tasks and work process was determined and risk ranking was calculated in each job task by aid of hazard and exposure rate for any of chemicals. Finally were obtained the risk level for each of the material by Placement of these two parameters in the final equation.
    Results
    The result showed that maximum health risk is primarily related to the pumper and in exposing to benzene (risk=4.5) and in next stage is in unloading Operators with Ethyl benzene.
    Conclusion
    Results showed that workers in Gasoline refueling stations exposed to high levels of vapors BTEX compounds. Using of ways control includes; installation of vapors recovery system, proper maintenance of equipments gasoline refueling and design of chamber for pumper; significantly can be reduces the risk of exposure to these compounds.
    Keywords: Health Risk Assessment, Occupational Exposure, BTEX Compounds, Gasoline Refueling Stations
  • Gholam Reza Mohammadi*, Masood Zare, Ali Kavosi Page 28
    Introduction &
    Aims
    One of the most common problems in patients with chronic renal failure is sexual impairment and inability. The most common problem in patients is erectile dysfunction. Inability to achieve satisfactory sexual activity causes stress and consequently relationships with others would be affected. The purpose of this study the Quality of Sexual Life of Males with End-Stage Renal Disease in Neyshabur
    Methods
    In this descriptive, cross-sectional study, 64 male patients in hemodialysis center in Neyshabur (2012) were studied. Data collected by means of International Index of Erectile Dysfunction (IIEF5), were analyzed using SPSS15 software and doing descriptive (Frequency, mean, and standard deviation).
    Results
    87/5% of patients suffered from various degrees of erectile dysfunction; 33/5% with severe impairment, 16/5% with moderate impairment, 12/5% with mild to moderate impairment, 25% with mild impairment and only 12/5% had no difficulty in erection.
    Conclusion
    Unfortunately, despite the high prevalence of sexual dysfunction in dialysis patients, psychiatrists and nurses pay little attention to it. In order to prevent such problems, training courses for staff and patients, lifestyle changes and patient assessment of sexual dysfunction are recommended.
    Keywords: Sexual problems, Erectile Dysfunction, Chronic Renal Failure, Hemodialysis
  • Milad Gholami, Mojtaba Emkani*, Azizallah Dehghan, Hadi Daneshmandi, Hadi Hadizadeh Page 32
    Introduction &
    Aims
    From World Health Organization’s point of view, health is well-being in terms of physical, social and mental not merely the absence of disease. Public health is the very important factor in the industries if neglecting, its effects on both individuals and organization would be irreparable. This study aimed to assess the general health condition and its effective factors in an industry staff.
    Methods
    This was across sectional study and all employees in this industry were recurred or collected by census (n= 110). The demographic questionnaire and the General Health Questionnaire (GHQ) was used for data collection. Data analysis was performed by using SPSS software (Ver.20) and the independent t-tests, ANOVA and Spearman correlation coefficient test.
    Results
    Based on the results, the average score for general health in sub groups of physical disorders was 6.06±2.78, anxiety was 4.01±2.64, social disorder was 11.97±3.98 and depression was 3.30 ±3.74. In these sub groups 67.3%, 82.7%, 7.3% and 85.5% of the subjects were in healthy group. There was no statistically significant difference between the variables of age and work history, and score of public health sub-groups whereas there was a statistically significant difference between the total score of general health and education.
    Conclusion
    Factors such as education can be named as effective factor on the general health condition of employees in this industry. In the present study, a very small percentage of individuals in social disorder sub-groups, were normal. Therefore, by conducting survey and focus in this area and executive decisions positively, we can contribute to increase general health condition.
    Keywords: Public health, organization, GHQ
  • Hashem Heshmati, Naser Behnampour, Fereshte Khorasani, Zahra Moghaddam* Page 36
    Introduction &
    Aims
    Diabetes is one of the most common glandular diseases in the world. Patient with diabetes are more than other individuals with eye problems, nervous, cardiovascular, renal insufficiency. According to the importance of the subject and high prevalence of diabetes and its complications, the current study was designed and done with the aim of determinants of Prevalence of chronic complications of type 2 diabetes and its related factors in referred diabetes patients to Freydonkenar diabetes center.
    Methods
    This is a descriptive-analytical study that was done in referred diabetes patients with type 2 diabetes to Freydonkenar diabetes center and 400 records of patient were selected via randomly method. The research instrument was a self-made check-list including demographic characteristics and diabetes complications. Collected data were analyzed by using SPSS18 and Chi-squared & t test.
    Results
    from 400 Records of patients, 77 patients were (19/3%) males and 323 (80/8%) female 90.5% of the patient suffers from chronic complications of diabetes. 65.8% suffer from neuropathy, 26.8% eye complications, 14.5% renal complications and 38.8 cardiovascular complications and 50.5% other complications.
    Conclusion
    The results showed Prevalence of diabetes complications is high. so we recommended appropriate intervention such as educational intervention for promoting knowledge of the patients and screening for preventing complications of the disease.
    Keywords: Diabetes, Neuropathy, Retinopathy, Nephropathy, Cardiovascular Complications
  • Naser Hasheminejad, Somayeh Rahimi Moghadam, Somayeh Gharebayi, Sanaz Amandadi Ghotbabadi Page 44
    Introduction &
    Aims
    Job accidents impose many economic and social problems on the society. The purpose of this study was to determine the frequency of accidents and their relation to epidemiologic factors in the production and exploitation factory of sturgeon in the port of Bandar Turkaman in 2009.
    Methods
    This descriptive study used statistical information and accidents report forms in the factory. A two-part checklist was designed. The former part contained the injured person’s profile such as age, sex, education, work experience and marital status, and the latter part contained details related to the accident itselfsuch as the causes, consequences, time and location of the accident. Data were analyzed with the software Excel.
    Results
    The survey results showed that most accident victims (54%) were aged between 50-45 years. The most frequent accidents was happened at 10 a.m. September with a 12.6 percent and January and February, each with 11.7 percent, had the highest frequency of accidents among the months of the year. The most injured organ was the hand with the percent of 79, and as for the type of accidents, cutting (68%) had the highest frequency.
    Conclusion
    Studies showed that many accidents occur in this factory but some job accidents are not recorded because the system for reporting and recording accidents in detail does not exist. It is recommended that all accidents be recorded in accordance with scientific methods and standards recommended by the International Labour Organization classification.
    Keywords: Occupational Accidents, Accident Investigation, Factory sturgeon
  • Mohsen Shamsi *, Zeynab Beyranvand Page 49
    Introduction &
    Aims
    Self-medication is one of the most health social problem specially more important in student illustration behavior for society. The purpose of this study was to determine knowledge, attitude and practice about self medication in student of medical and non medical science in lorestan.
    Methods
    This is an analytical and cross-sectional study that carried out on 600 student of medical and none medical in lorestan university in 2013. Sample procedure was systematic random. Data collecting with questionnaire including knowledge, attitude and the checklist of practice health worker about self-medication. For analyzing the data we used the analysis of Variance، Pearson Correlation and considering significant values of P<0/05.
    Results
    The mean age of student of medical and none medical was 22. 9± 2. 2 and 21. 2±2. 4 years respectively and don’t significant difference observed (P=0. 151). The mean knowledge was 84. 8±15. 4 and 61. 5 ±14. 2 respectively and significant observed (P=0. 001). The mean attitude 69. 8±14. 3 and 65. 3±13. 2 respectively and no significant observed (P=0. 365). The mean performance of the medical and non-medical students about self-medication was 86. 1±15. 6 and 68. 3± 13. 1 respectively, which was higher score in medical student and significant difference (p 0. 001).
    Conclusion
    The prevalence of self-medication among the student was very high beside high level of knowledge and attitude therefore a necessarily a program for changing the habits of subject to refer to physician when illness.
    Keywords: Self, medication, Drug, Attitude, Student, Medical Sciences