فهرست مطالب

آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران - سال سی و ششم شماره 2 (پیاپی 86، تابستان 1393)

فصلنامه آنستزیولوژی و مراقبتهای ویژه ایران
سال سی و ششم شماره 2 (پیاپی 86، تابستان 1393)

  • 72 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1393/09/01
  • تعداد عناوین: 12
|
  • سرمقاله: تعرفه خدمات پزشکی از پی گذر نیمی از سال
    صفحه 2
  • محمد علیپور، سید حسین ذوقی*، مجید رضوی صفحه 3
    مقدمه

    بیهوشی عمومی معمولا نیازمند گذاشتن یک لوله مناسب داخل تراشه‌ای در داخل نای است. در بعضی بیماران و یا در شرایط خاصی انجام لوله‌گذاری مشکل بوده و نیاز به استفاده از وسایل کمکی توسط فرد ماهر است. پژوهشگران این مطالعه با استفاده از تجربیاتشان اقدام به ساختن لوله داخل تراشه قابل انعطافی از PVC  کردند که روش استفاده آسان‌تری دارد. این مطالعه با هدف مقایسه عوارض ناشی از لوله‌گذاری با لوله تراشه‌ای رایج و لوله قابل انعطاف اختراعی توسط پژوهشگر این مطالعه انجام شد.

    مواد و روش‌ها: 

    این مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی انجام گرفت. 128 بیمار کاندید بیهوشی عمومی الکتیو به صورت تصادفی با لوله PVC رایج (53 =تعداد) یا لوله قابل انعطاف جدید (76=تعداد) لوله‌گذاری شدند. همه بیماران به روش یکسان تحت القا بیهوشی قرار گرفتند. اطلاعات آماری با نرم‌افزار SPSS تجزیه و تحلیل شد. 05/0p<  معنی‌دار در نظر گرفته شد.

    نتایج

    گلودرد در 39 نفر (6/73%) از گروه شاهد و 55 نفر (6/72%) از گروه مطالعه مشاهده نشد که تفاوت معناداری بین دو گروه نیست(433/0p=). همچنین از نظر بروز سرفه بین بیماران دو گروه تفاوت معناداری مشاهده نشد.42 نفر (2/79%) از گروه شاهد و 69 نفر (8/90%) از گروه مطالعه دچار سرفه در ساعات مختلف ارزیابی بعد از عمل نشدند (272/0=p). هیچ‌یک از افراد مورد مطالعه دچار خشونت صدا نشدند.

    بحث: 

    لوله تراشه قابل انعطاف اختراعی توسط پژوهشگراین طرح از نظرکارآیی در انجام لوله‌گذاری و عوارض مشابه نمونه‌های خارجی رایج در بازار است ضمن اینکه از قیمت مناسب‌تر و روش استفاده آسان‌تر و عدم نیاز به وسایل جانبی مختلف برخوردار است.

    کلیدواژگان: لوله تراشه قابل انعطاف، رایج، عوارض، لوله گذاری
  • حکیمه حسین رضایی*، سکینه سبزواری، ام سلمه رودی، سعیده وارسته صفحه 10
    مقدمه

    سوء تغذیه یک مشکل شایع در میان بیماران بستری در بخش‌های مراقبت ویژه محسوب می‌شود. حمایت تغذیه‌ای در بخش مراقبت‌های ویژه به عنوان جزء جدایی‌ناپذیر مراقبت از بیمار پذیرفته شده است. با این حال، تغذیه در مقایسه با سایر مراقبت‌ها در اولویت پایین‌تری باقی مانده است. در حال حاضر اطلاعات کمی در ارتباط با درک از تغذیه انترال در پرستاران وجود دارد، به همین دلیل این پژوهش با هدف بررسی درک پرسنل شاغل در بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌های آموزشی شهر کرمان در مورد مراقبت‌های پرستاری مربوط به تغذیه انترال در نیمه دوم سال1392 انجام شد.

    مواد و روش‌ها:

     این مطالعه توصیفی – مقطعی در سال 1392 روی 119 نفر از کارکنان شاغل در بخش‌های مراقبت ویژه بیمارستان‌های آموزشی شهر کرمان که مسوولیت تغذیه بیماران را انجام می‌دهند و به روش سرشماری و مبتنی بر هدف انتخاب شدند، انجام شد. ابزار گردآوری داده‌ها، پرسشنامه پژوهشگر ساخته مشتمل بر دو بخش بود. بخش اول برای بررسی ویژگی‌های دموگرافیک و بخش دوم برای سنجش درک، مشتمل بر 14 سناریو در مورد تغذیه انترال بود. برای تحلیل داده‌ها از نرم‌افزار SPSS 18 و روش‌های آماری توصیفی و آزمون‌های تی مستقل، ضریب همبستگی پیرسون و آنووا[1] استفاده شد.

    یافته‌ها:

     در این مطالعه مشخص شد 4/92% واحدهای مورد پژوهش را زنان تشکیل می‌دادند و 7/80% آنها متاهل و 6/96% دارای مدرک لیسانس پرستاری بودند. نمره کلی درک پرسنل در زمینه تغذیه لوله‌ای، از 14 نمره، 99/1±68/6 بود یعنی 7/47% نمره کلی درک را کسب کردند و درک آنها مثبت اما از سطح متوسط کمتر بود. بالاترین نمره درک در زمینه پیشگیری از انسداد لوله و عفونت بود. نتایج حاصل همچنین نشان داد که تنها بین درک واحدهای مورد پژوهش در زمینه تغذیه انترال و اضافه‌کاری ارتباط معنی‌دار آماری وجود داشت.

    نتیجه‌گیری: 

    براساس نتایج این مطالعه، پرسنل مسوول تغذیه بیماران کمتر از نیمی (7/47% نمره کلی) از نمره درک را کسب کردند. با توجه به نقش مهم پرستار در مدیریت تغذیه لوله‌ای، باید استانداردهای عملی و دستورالعمل‌های مبتنی بر شواهد در بخش‌های مراقبت ویژه آموزش داده شوند تا پرسنل با آگاهی بیشتر و درک مثبت و احساس توانایی بیشتر، عملکرد اصولی‌تری را در زمینه تغذیه انترال اتخاذ کنند.

    کلیدواژگان: درک، بخش مراقبت های ویژه، تغذیه انترال، سناریو
  • علیرضا میرخشتی، بهزاد نعمتی هنر، آرش توفیق، مازیار بذرافشان، الهام معماری* صفحه 19
    مقدمه

    عدم کنترل مناسب درد بعد از جراحی کله‌سیستکتومی لاپاراسکپیک از عوامل نارضایتی و تاخیر در ترخیص بیماران است. با توجه به عوارض سیستمیک تجویز مخدرها از روش‌های متعددی از جمله اپیدورال سینه‌ای و داخل صفاقی به عنوان جایگزین برای کاهش درد بعد از عمل استفاده می‌گردد . در این مطالعه ما به مقایسه دو روش بی دردی تزریق تک‌دوز داخل صفاقی با تزریق تک دوز اپیدورال سینه‌ای در کله سیستکتومی لاپاراسکپیک پرداختیم.

    مواد و روش

     در یک مطالعه کارآزمایی بالینی تصادفی 52 بیمار 18 تا 68 ساله با ASA[1] کلاس 1 و 2 کاندید عمل جراحی کله سیستکتومی لاپاراسکپیک در دو گروه داخل صفاقی (I) و اپیدورال سینه‌ای (T) تقسیم شدند. در گروه I قبل از تزریق تروکار، 80 میلی لیتر محلول بوپیواکایین 125/0٪ همراه 50 میکروگرم فنتانیل و اپی نفرین 200000/1 در داخل فضای صفاقی و در محل برش زیر ناف تزریق می شود.  به هنگام تزریق دارو بیماران در وضعیت ترندلنبرگ قرار می گیرند. در گروه T پیش از برداشتن تروکار و با اطلاع تیم جراحی، از طریق کاتتر اپیدورال به میزان 15سی سی محلول بوپیواکایین 125/0٪ همراه 50 میکروگرم فنتانیل و اپی نفرین 200000/1 تزریق شد. میزان درد بیماران به هنگام ترخیص از ریکاوری و ظرف 6، 12و 24 ساعت بعد از جراحی با استفاده از مقیاس سنجش بصری[2] ارزیابی گردید. اولین زمان نیاز به داروی بی دردی با VAS‍‌ بیشتر از 3 در هر دو گروه ثبت و با یکدیگر مقایسه شد. میزان کلی مورفین مصرفی در ریکاوری و  تا 24 ساعت بعد نیز ثبت گردیده و با یکدیگر مقایسه شد. همچنین معیارهای همودینامیک و تهوع و استفراغ بعد از عمل ثبت گردید.
     

    یافته‌ها: 

    اثرات ضد درد بعد از عمل و اولین زمان نیاز به بی‌دردی در روش تزریق تک‌دوز داخل صفاقی در مقایسه با تزریق تک‌دوز اپی دورال سینه‌ای از لحاظ آماری با یکدیگر تفاوت معنی دار نداشتند.(value 05/0<p).

    نتیجه‌گیری:

     هم روش تزریق تک دوز داخل صفاقی و هم تزریق تک‌دوز اپیدورال سینه‌ای،  تکنیک‌های موثری هستند که می توانند بر حسب شرایط در کنترل درد بیماران بعد از جراحی کله‌سیستکتومی لاپاراسکپیک مورد استفاده قرار گیرند.

    کلیدواژگان: کله سیستکتومی لاپاروسکپیک، درد بعد از عمل، ضد درد با تزریق داخل صفاقی، ضد دردی با با تزریق اپیدورال سینه ای
  • سید علیرضا مهدوی، سیدسجاد رضوی، افسانه صادقی، احمد خالقی نژاد طبری، محسن روزرخ، احمد اقبالی، علی علی عسگری، فاطمه عبدالله گرجی، بابک قرایی* صفحه 26
    زمینه و هدف

     کودکان در بیان درد قاصرند و باید به درد ناشی از عمل آنها توجه شود. برای پرهیز از عوارض مخدری و داروهای ضد التهابی غیر استروییدی بر آن شدیم تا به مقایسه استامینوفن وریدی با مپریدین وریدی برای کنترل درد پس از عمل هرنیورافی در کودکان بپردازیم. هدف این مطالعه بررسی مقایسه‌ای میزان کاهش درد به وسیله دو روش بی‌دردی با پاراستامول و مپریدین وریدی است.

    مواد و روش‌ها:

    هشتاد نفر کودک تحت عمل هرنیورافی یک‌طرفه به طور تصادفی به دو گروه تقسیم شدند. به یک گروه استامینوفن وریدی با دوز 15 میلی‌گرم / کیلوگرم، و به گروه دیگر مپریدین وریدی با دوز 1 میلی‌گرم / کیلوگرم بلافاصله پس از القاء بیهوشی تجویز شد و نتایج بی‌دردی با معیار OPS در ریکاوری و تا 6 ساعت پس از حضور در بخش سنجیده شد. درمان درد با مورفین اضافی صورت گرفت و میزان درد و مخدر مصرفی کلی در دو گروه مورد مقایسه قرار گرفتند.

    نتایج

     میانگین سنی و نسبت جمعیتی در بین دو گروه از نظر آماری تفاوت نداشت (8/4±1/3 سال در گروه استامینوفن و 6/4±9/2 سال در گروه مپریدین و 85/0p=، نسبت دختر به پسر در هر دو گروه 5/42 به 5/57 درصد). میانگین درد در ریکاوری و ساعت اول حضور در بخش در دو گروه تفاوت آماری نداشت. در دومین تا ششمین ساعت حضور در بخش، میزان درد در گروه مپریدین کمتر از گروه استامینوفن بود. بعد از عمل، تعداد کودکانی که از دومین ساعت حضور در بخش به بعد به علت درد، مورفین دریافت داشته و از مطالعه خارج شدند در گروه استامینوفن بیشتر از گروه مپریدین بود (در دومین تا ششمین ساعت حضور در بخش به ترتیب 10، 3، 9، 15 و 3 کودک در گروه استامینوفن، مورفین گرفته و از مطالعه خارج شدند در حالی که 7 کودک در ششمین ساعت حضور در بخش از گروه مپریدین خارج شدند).

    نتیجه‌گیری:

     در این مطالعه نشان داده شد که داروی مپریدین وریدی در کودکانی که تحت جراحی هرنیورافی یک‌طرفه قرار می‌گیرند کاهش درد مناسب‌تری نسبت به پاراستامول وریدی داشته است.

    کلیدواژگان: استامینوفن، مپریدین، هرنیورافی یک طرفه
  • فاطمه حاجی محمدی، محسن نراقی، افشار اعتمادی آل آقا*، مهرداد بهزادی، سید محمد میراسکندری، پیمان دبیر مقدم، پاتریشیا خشایار، زهرا مختاری، سارا محمدی، مهناز جدید کار صفحه 35
    مقدمه

    با وجود به‌کارگیری تکنیک‌های مختلف برای کاهش خونریزی حین عمل، خونریزی حین آندوسکپی سینوس یکی از مهم‌ترین معضلات مشترک سرویس بیهوشی و جراحی باقی مانده است. ترانس آمین با خواص آنتی‌فیبرینولیتیک برای کاهش خونریزی حین اعمال جراحی ارتوپدی، پیوند و جراحی قلب استفاده می‌شود، ولی تاکنون هیچ مطالعه‌ای در مورد اثرات وریدی این دارو در کنترل خونریزی حین آندوسکپی سینوس انجام نشده است.
    در این مطالعه اثر ترانس‌آمین وریدی بر میزان خونریزی و کیفیت فیلد جراحی حین عمل جراحی آندوسکپی سینوس بررسی شده است.

    مواد و روش‌ها: 

    در یک مطالعه کارآزمایی بالینی 88 بیمار کاندید جراحی آندوسکپی سینوس بر اساس جدول اعداد تصادفی در یکی از دو گروه ترانس آمین یا دارونما قرار گفتند. در گروه اول پس از القاء بیهوشی 15 میلی‌گرم به ازاء هر کیلوگرم ترانس‌آمین انفوزیون شد و در گروه دارونما 200 سی سی نرمال سالین انفوزیون شد. روش بیهوشی و جراحی در دو گروه یکسان بود و جراح و متخصصان بیهوشی از داروی داده شده به بیمار بی‌اطلاع بودند. در انتهای عمل حجم کلی خونریزی توسط متخصصان بیهوشی و کیفیت فیلد عمل توسط جراح ارزیابی و در دو گروه مقایسه شد.

    یافته‌ها:

     خونریزی در گروه ترانس‌آمین 30/51±41/98 و در گروه دارونما 75/71±98/148 بود  (01/0= p). مقیاس رضایت جراح از فیلد عمل نیز در گروه ترانس آمین بالاتر از گروه دارونما بود.

    نتیجه‌گیری:

     ترانس‌آمین وریدی در جراحی FESS موجب تغییر کلینیکی بارزی در میزان خونریزی و رضایت جراح نمی‌شود.

    کلیدواژگان: ترانس آمین، آندوسکپی سینوس، خونریزی
  • مسعود تربیت، مریم داودی*، بابک منافی، ضیاء توتونچی صفحه 41
    مقدمه

    کاتتریزاسیون ورید ساب کلاوین یکی از شایع‌ترین اقدامات تهاجمی در عمل جراحی قلب است. هدف از این مطالعه مقایسه کاتتریزاسیون ورید ساب کلاوین چپ و راست از طریق روش اینفراکلاویکولر در بیماران تحت عمل جراحی بای پس عروق کرونر با گرافت [1] LIMA بوده است.

    مواد و روش‌ها:  

    مطالعه به صورت کارآزمایی بالینی آینده‌نگر تصادفی بر روی 193 بیما ر طی 9 ماه انجام شد. تکنیک کاتترگذاری در هر دو سمت چپ و راست به روش اینفراکلاویکولر بود. در همه بیماران لوله سینه‌ای درهمی توراکس چپ حین عمل جراحی تعبیه شد و سپس تعداد کاتتریزاسیون موفق و عوارض در دو سمت مقایسه گردید.

    یافته‌ها: 

    از بین 193 بیمار که کاتترگذاری در آنها انجام گرفت در 177 (7/92٪) مورد کاتتریزاسیون در بار اول موفق بود که تعداد 105 (1/92٪%) مورد در سمت راست و تعداد 72 (1/91٪) مورد در سمت چپ بود که تفاوت معنی‌داری بین دو سمت مشاهده نشد. عدم قرارگیری صحیح نوک کاتتردر سمت راست (6/9٪) به طور معنی‌داری (003/0 =p) بیشتر از سمت چپ (0٪) بود. هرچند پنوموتوراکس ناشی از کاتتریزاسیون فقط در سمت راست مشاهده شد ولی هیچ تفاوت معنی‌داری در پنوموتوراکس و دیگر عوارض بین دو سمت مشاهده نگردید.

    نتیجه‌گیری: 

    با توجه به یافته‌های این مطالعه به نظر می‌رسد عدم قرارگیری صحیح نوک کاتتر در سمت چپ، در مقایسه با راست کمتر است. اگرچه میزان عوارض و موفقیت کاتتریزاسیون در دو سمت تفاوتی نداشت.

    کلیدواژگان: جراحی بای پس عروق کرونر قلب، کاتتریزاسیون ورید ساب کلاوین، روش اینفرا کلاویکولر
  • بهرام نادری نبی، محمد حقیقی، ولی ایمان طلب*، مریم پالیزکار، امیرحسین فتحی صفحه 47
    مقدمه

     وقوع سرفه ناشی از فنتانیل (FIC) طی القاء بیهوشی عمومی نامطلوب بوده و بین 65-28% متغیر است. سرفه، فشار داخل جمجمه، چشم و شکم را افزایش می‌دهد. این مطالعه تصادفی شده دوسویه کور اثر پیش‌درمانی با پروپوفول و سولفات منیزیم را بر بروز و شدت سرفه ناشی از فنتانیل ارزیابی می‌کند.

    مواد و روش‌ها: 

    312 بیمار 60-18 ساله با کلاس 1 و 2  ASA[1] که کاندید اعمال جراحی الکتیو ارتوپدی بودند به صورت تصادفی در سه گروه قرار گرفتند (هر گروه 104 نفر). گروه 1، 30 میلی‌گرم / کیلوگرم سولفات منیزیم (به حجم 5 سی‌سی)، گروه 2، 3/0 میلی‌گرم / کیلوگرم پروپوفول (به حجم 5 سی‌سی) و گروه 3، 5 سی سی نرمال سالین یک دقیقه قبل از تجویز 2 میکروگرم / کیلوگرم فنتانیل دریافت کردند. بروز، شدت و زمان وقوع سرفه یک دقیقه پس از تجویز فنتانیل ثبت شد. 05/0 p-value< معنی‌دار تلقی می‌شد.

    نتایج

     بروز سرفه ناشی از فنتانیل در گروه‌های 1، 2 و 3 به ترتیب 5/12%، 6/9% و 7/33% بود (05/0p<  برای گروه‌های درمان 1 و 2 در مقابل گروه کنترل 3)؛ ولی تفاوت آماری معنی‌داری در شدت و زمان بروز سرفه بین سه گروه وجود نداشت.

    بحث: 

    سولفات منیزیم (30 میلی‌گرم / کیلوگرم) و پروپوفول (3/0 میلی‌گرم / کیلوگرم) یک دقیقه قبل از تزریق فنتانیل (2 میکروگرم / کیلوگرم) بروز سرفه ناشی از فنتانیل را به میزان قابل ملاحظه‌ای کاهش داد.

    کلیدواژگان: سرفه، فنتانیل، پروپوفول، سولفات منیزیم
  • الهام سپهوند*، رستم جلالی، مریم میرزایی صفحه 53
    مقدمه

     برای ارزیابی سطح هوشیاری و پیش‌آگهی بیماران در بخش مراقبت‌های ویژه داشتن یک مقیاس استاندارد ضروری است. تاکنون مقیاس‌های زیادی برای تعیین سطح هوشیاری مورد استفاده قرار گرفته‌اند. معیار FOUR یک مقیاس جدید است که با در نظر گرفتن محدودیت‌های GCS[1] توسعه یافته است و می‌تواند در بخش مراقبت‌های ویژه مفید باشد. هدف از این مطالعه بررسی میزان آگاهی پرسنل پزشکی از معیار FOUR در بیمارستان‌های آموزشی درمانی شهر خرم‌آباد در سال 1390 است.

    مواد و روش‌ها:

     این پژوهش یک پژوهش توصیفی – تحلیلی – مقطعی است. نمونه‌گیری با روش تصادفی طبقه‌ای از بین پرستاران بیمارستان‌های آموزشی شهر خرم‌آباد انجام شد و حجم نهایی نمونه به 90 نفر رسید. ابزار گردآوری داده‌ها پرسشنامه محقق ساخته‌ای بود که دارای روایی محتوی و صوری و شامل دو قسمت اطلاعات دموگرافیک و 24 سوال در مورد میزان آگاهی و نیز در مورد معیار FOUR بود. پس از جمع‌آوری، داده‌ها با نرم‌افزارSPSS-16  آنالیز و از تست‌های کای دو  و تی تست استفاده شد.

    یافته‌ها:

     تعداد نمونه‌ها 90 نفر با میانگین سنی 31±28/7 و محدوده سنی 23 تا50 سال و سابقه کار 1 تا 28 سال با میانگین 8/6 ± 75/7 بود. 4/24٪ نمونه‌ها مرد و 6/75٪ آنها زن بودند. میانگین و انحراف معیار نمره کل آزمون 93/6 و 9/5± بود. میزان آگاهی نمونه‌ها در موضوع مورد مطالعه 60% در حد ضعیف 4/34% در حد متوسط و 6/5% در حد خوب بود. تفاوت آماری معنی‌داری بین میزان آگاهی با جنس، مدرک تحصیلی، بخش محل خدمت، وضعیت تاهل و شرکت در سمینار وجود نداشت. بین میزان آگاهی با سن، سابقه کار و خدمت در بیمارستان‌های شهر تفاوت معنی‌داری وجود داشت (05/0 <p).

    نتیجه‌گیری: 

    نتایج نشان داد که سطح آگاهی در مورد معیار FOUR ضعیف است. با توجه به معتبر و کاربردی بودن معیار FOUR، نیاز هست که با دادن آموزش‌های لازم (هم دیداری و هم نوشتاری)، سطح آگاهی پرسنل را بالا برد تا بتوان از این معیار  به عنوان جایگزین مناسبی برای GCS در ارزیابی سطح هوشیاری بیماران کمایی استفاده کرد.

    کلیدواژگان: معیار FOUR، میزان آگاهی، پرسنل پزشکی، بیمارستان های آموزشی درمانی
  • سارا آدرویشی، فاطمه جوهرفروش، شعله نسیون پور، فرشته امیری*، مرتضی نصیری صفحه 60

    امروزه عمل جراحی لاپاراسکپی از جمله رایج‌ترین اعمال جراحی شکمی محسوب می‌شود، که علاوه بر فواید پرشمار، عوارضی نیز به همراه دارد. آمفیزم زیرجلدی گاز دی‌اکسیدکربن می‌تواند به علت دمیدن اتفاقی اکستراپریتونیال گاز حین جراحی‌های لاپاراسکپیک ایجاد شود. در این گزارش مرد 34 ساله‌ای که برای انجام عمل جراحی لاپاراسکپی تشخیصی به اتاق عمل آمده بود و حین عمل دچار آمفیزم زیر جلدی شدید گردید، معرفی می‌گردد. برای بیمار تغییرات تهویه صورت گرفت و با لوله تراشه به واحد مراقبت‌های ویژه منتقل گردید. طی 24 ساعت آمفیزم زیر جلدی به تدریج کاهش یافت و بیمار بعد از 24 ساعت بدون عارضه مرخص گردید.

    کلیدواژگان: آمفیزم زیرجلدی، دی اکسید کربن، لاپاراسکپی
  • ممدرضا درودیان صفحه 67
  • اخبار
    صفحه 71
|
  • Mohammad Alipoor, Seyyed Hussain Zoghi*, Majid Razavi Page 3
    Introduction

    General anesthesia is usually required to insert an endotracheal tube into the trachea. In some patients or some conditions intubation is difficult and requires the use of assistive devices by an expert. Investigator of this study used his experience to make a flexible tracheal tube from P.V.C. which was easy to use. This study aimed to compare the complications of endotracheal intubation with common tracheal tube and flexible tube made by the researcher in this study.

    Materials And Methods

    This research was a clinical trial study. A total of 128 patients candidate for elective general anesthesia were randomly assigned to intubate with common PVC tubes (n=53) or flexible tubes (n=76). The induction of anesthesia was similar for all the patients. Data were analyzed with SPSS software and P<0.05 was significant.

    Results

    There was no sore throat in 39 (%73/6) participants in control group and 55 (%72/6) subjects in study group; no significant difference was observed between the two groups (p=0.433). Furthermore no significant difference was detected between groups regarding the incidence of cough. 42 patients (%79/2) of the control group and 69 patients (%90/8) of study group didn’t have cough at different evaluation times after operation (p=0.272). Neither of subjects developed hoarseness.Conclousions: The tracheal tube designed by the researcher, in terms of performance efficiency and complications, is comparable with foreign available brands in the market. Besides it is more economic, easier to use and does not require accessory device.

    Keywords: Flexible endotracheal tube, common, complications, intubation
  • Hakimeh Hosseainrezaei*, Sakine Sabzavare, Omesalime Rodee, Sedigheh Varaste Page 10
    Introduction

    Malnutrition is a common problem among patients admitted to intensive care units. Nutrition support in intensive care units (ICUs) is accepted as an integral part of patient care; however, feeding remains a low priority compared with other ICU treatments. At present there is little information describing the enteral feeding perception of critical care nurses so this research tried to investigate nurses’ perception about NGT feeding in intensive care unit of city of Kerman medical university’s hospitals in 2013.

    Materials And Methods

    This research was a descriptive and cross-sectional study. Participants were 119 nurses whom worked in Kerman medical university’s hospitals and did not do sampling. The instrument for data collection was a researcher – made questioaire and included two parts: first part included 10 questions about demographic characteristics, second part included 14 scenario for survey nurses’ perception about tube. Descriptive statistics and t-test, ANOVA and Pearson correlation were index used for data analysis with software SPSS 18.

    Result

    In this study, we found that 92.4% of the subjects were women, and 80.7% of them were married and 96.6% of them had a bachelor's degree in nursing. Mean score of perception was 6.68 ±1.99 out of 14. Highest score of nurse's perceptions was related to prevention of tubal obstruction and infection. So although there was a positive perception but it was less than the average, as well as there were significant difference between perception and overtime.

    Conclusions

    The result of this study showed that score of Nurse's perception was less than half (47.7 % overall score). It is recommended that Evidencebased standards and guidelines should be taught to nurses in intensive care units to gain more awareness and positive perception and feeling more capable, thus taking more principled action during enteral nutrition.

    Keywords: perception, intensive care unit (ICU), enteral feeding, scenario
  • Alireza Mirkheshti, Behzad Nemati Honar, Arash Toufigh, Mazyar Bazrafshan, Elham Memari* Page 19
    Introduction

    Lack of adequate pain control after laparoscopic cholecystectomy is of displeasure and delays post-operative discharge. Considering the systemic side effects of opioids, several techniques including thoracic epidural or intraperitoneal analgesia are used as an alternative to control postop pain. In this study we compare the analgesic effects of single dose intraperitoneal bupivacaine plus fentanyl to single dose of thoracic epidural as two different analgesic techniques in laparoscopic cholecystectomy.

    Materials And Methods

    In a randomized clinical trial, 52 ASA class I, II patients between 18 to 68 candidate for laparoscopic cholecystectomy were divided into intraperitoneal (I) and thoracic epidural (T) groups. In (I) group, before Trocar removal, 80 ml of 0.125% Bupivacaine plus 50 microgram fentanyl and 1/200000 epinephrine were injected intraperitoneally via infra umbilical incision site. In (T) group 15 ml of 0.125% bupivacaine plus 50 microgram fentanyl and 1/200000 epinephrine wereinjected through epidural thoracic space. Pain at thetime of discharge from recovery room and within 6,12 and 24 hours after surgery, using visual analog scale (VAS) were evaluated and the first time of analgesic need with VAS>3 were recorded and compared. Total morphine consumption in recovery room and within 24 hours post-operative were recorded and compared. Moreover, hemodynamic parameters and postop nausea and vomiting were assessed.

    Results

    Effects of postop analgesia and time to first analgesic requirement in intraperitoneal and thoracic epidural groups were not statistically different (p values> 0.05).

    Conclusion

    Both intraperitoneal and thoracic epidural analgesia are effective techniques in post laparoscopic cholecystectomy pain control, which are applicable according to patient’s condition.

    Keywords: Laparoscopic cholecystectomy, intraperitoneal analgesia, thoracic epidural analgesia
  • Seyyed Alireza Mahdavi, Seyyed Sajjad Razavi, Afsane Sadeghi, Ahmad Khaleghnezhad Tabari, Mohsen Roozroukh, Ahmad Eghbali, Ali Aliasghari, Fateme Abdollah Gourji, Babak Gharaee* Page 26
    Introduction

    Pediatric patients are unable to express their pain by words therefore we should properly manage this topic. NSAIDs and opioids have side effects therefore intravenous paracetamol with fewer side effects has been advocated recently. We aimed to compare the analgesic effect of paracetamol with meperidine in pediatric patients scheduled for unilateral hernioraphy.

    Materials And Methods

    Eighty patients were randomly allocated in two groups (paracetamol and meperidine). Both groups received a same anesthesia protocol. Paracetamol 15 mg/kg and meperidine 1mg/kg were intravenously injected at the beginning of surgery. Analgesia was assessed by OPS criteria postoperatively for 6 hours. Those with higher scores received morphine rescue therapy and were excluded. Pain scores and those who required morphine were compared in the two groups.

    Results

    Age and gender were not statistically different between groups (3.1±4.8 yr in paracetamol and 2.9±4.6 in meperidine group; p=0.85. Male to female ratio was 57.5/42.5 in both groups). Pain score was not statistically different in recovery and the first hour postoperatively, however scores were higher in paracetamol group thereafter. More patients required morphine as rescue therapy in paracetamol group compared to Meperidine (10, 3, 9, 15 and 3 patients in paracetamol group received morphine from the second hour until 6th hour postoperative in ward, while 7 patien in Meperidine group received rescue therapy in their 6th hour postoperative in ward).

    Conclusion

    Intravenous Meperidine reduced postoperative pain more effectively than paracetamol in pediatric patients undergoing unilateral hernioraphy.

    Keywords: Acetaminophen, meperidine, unilateral inguinal hernia repair
  • Fateme Haji, Mohammadi, Mohsen Naraghi, Afshar Etemadi Ale Aghaa*, Mehrdad Behzadi, Seyyed Mohammad Mireskandari, Peyman Dabir Moghaddam, Patrishia Khashayar, Zahra Mokhtari, Sara Mohammadi, Mahnaz Jadidkar Page 35
    Introduction

    Bleeding during functional endoscopic sinus surgery (FESS) remains a challenge for both surgeons and anesthesiologists despite several modalities available for improving the surgical field. In spite of demonstrated favorable effects of Tranexamic acid (TA) on bleeding tendency in cardiac, major orthopedic, transplantation and prostate surgeries, Its IV use in FESS has never been examined. This study was conducted to evaluate the efficacy of intravenous TA in improving the surgical field in FESS.

    Materials And Methods

    In placebo-controlled clinical trial a total of 88 ASA physical status I-II patients, aged 15-66 years, undergoing endoscopic sinus surgery under general anesthesia were allocated based randomly table number, to receive either intravenous TA 15mg/kg or sterile water 200 cc as a bolus dose immediately before induction of anesthesia. Anesthesia and surgery protocols were the same in both groups. Bleeding and satisfaction scores were obtained from the surgeon and his aid and compared between two groups.

    Results

    In view of the surgeon, the median (range) bleeding scores in the TA group was 98.41 (51.35) and in placebo group was 148.98 (71.75) (pvalue= 0.01). Accordingly the surgeon was more satisfied with the surgical field in the TA group than placebo group.

    Conclusion

    Intravenous TA can not clinically reduce bleeding during FESS.

    Keywords: Tranexamic acid, functional endoscopic sinus surgery, bleeding
  • Masoud Tarbiat, Maryam Davoodi*, Babak Manafi, Ziae Toutoonchi Page 41
    Background

    Percutaneous subclavian vein catheterization is one of the most common invasive procedures performed in cardiac surgery. The aim of this study was to compare left and right subclavian vein catheter placement via the infraclavicular approach in patients undergoing coronary artery bypass graft surgery.

    Materials And Methods

    This prospective, randomized clinical trial was performed in 193 patients. The technique of cannulation was the same for both the right and the left sides included infraclavicular approach. If catheterization of the subclavian vein was unsuccessful after 2 attempts,the other side subclavian vein was attempted. The success and complication rates were compared in both sides.

    Results

    In 193 patients, catheterization attempts were performed, in whom 177catheterizations (91.7%) were successful during the first attempt, 105 (92.1%) on the right side and 72 (91.1%) on the left side. There were no significant differences between success rate and side of catheterization. Malposition of the catheter tip on the right side (9.6%) was significantly more(p =0.003) than the left side (0%). There were no significant differences between the incidence of the other complications on the two sides.

    Conclusion

    Compared with the right side, insertion of the cannula on the left side resulted fewer catheter tip misplacements although both sides showed the same incidence of cannulation failures and other complications.

    Keywords: CABG (coronary artery bypass graft surgery), subclavian vein catheter, infraclavicular
  • Abbas Sedighinejad, Bahram Naderi Nabi, Mohammad Haghighi, Vali Imantalab*, Maryam Palizkar, Amirhossein Fathi Page 47
    Introduction

    The incidence of fentanyl-induced cough (FIC) during induction of general anesthesia varies from 28-65% and is undesirable. It increases intracranial, intraocular and intra-abdominal pressures. This prospective, randomized, doubleblind, placebo-controlled study evaluated the effect of propofol and magnesium sulfate pretreatment on the incidence and severity of FIC.

    Materials And Methods

    312 ASA class 1-2 patients, aged 18-60 years, scheduled for orthopedic elective surgery, were randomly allocated into three groups (n=104 for each). Group 1 received 30 mg/kg magnesium sulfate (5 ml), group 2 received 0.3 mg/kg propofol (5 ml), and group 3 received 5 ml normal saline 1 min before administration of 2 μg/kg fentanyl. The incidence, severity and the onset time of cough were recorded for 1 min after fentanyl administration. P value<0.05 was significant.

    Results

    The incidence of FIC was 12.5%, 9.6% and 33.7% in groups 1, 2, 3, respectively (P<0.05 for treatment groups 1 and 2 versus control group 3). There was no significant differences in the severity or onset time of cough among the three groups.

    Conclusion

    Intravenous magnesium sulfate (30 mg/kg) and propofol (0.3 mg/kg) 1 min before the administration of intravenous fentanyl (2μg/kg) significantly reduced the incidence of FIC.

    Keywords: Cough, fentanyl, propofol, magnesium sulfate
  • Elham Sepahvand*, Rostam Jalali, Maryam Mirzaei Page 53
    Introductions

    To assess the level of consciousness and prognosis in ICU is essential to have a standardized scale. Since many measures have been used to determine the level of consciousness. FOUR new scale is a measure that has been developed keeping in the limitations of the GCS which could be useful in intensive care unit. The purpose of this study was to measure the level of awareness of medical personnel in hospitals of Khorramabad in 2010 about FOUR.

    Materials And Metods: 

    This was a descriptive_cross_sectional study. A stratified random sampling method was conducted among nurses in teaching hospitals of Khorramabad, final volume of the sample was 90. The data gathering tool was a questionnaire containing demographic information and consists of 24 questions about knowledge and the criteria of FOUR score. After collection, the data were analyzed with SPSS_16 software and chi_ square tests and t tests were used.

    Results

    A total of 90 patients with a mean age and age range of 23 to 50 13±7.28 years experience, 1 to 28 years with a mean of 6.8±7.75. 24.4% were male and 75.6% were female. The mean total scores was 5.9 ± 6.93, respectively. Knowledge of the subjects in this study, 60% as poor, 34.4% moderate and 5.6% as well. No significant difference between the knowledge of sex, degree of service, marital status and attendance of seminar was seen. etween the knowledge age, years of service in hospitals, there was no significant difference (p<0.05).

    Conclusion

    The results showed that awareness about FOUR standard is poor.

    Keywords: Criterion FOUR, knowledge, medical personnel, hospital care
  • Sara Adarvishi, Fatemeh Javaherforoosh, Sholeh Nesyonpour, Fereshteh Amiri*, Morteza Nasiri Page 60

    Laparoscopic surgery is the most common abdominal surgical procedures throughout the world. In addition to its numerous benefits, there are also significant complications. Subcutaneous emphysema as a complication of insufflation of carbon dioxide can be created blowing accidentally extraperitoneal during laparoscopic surgery. In this report, 34_year_old man with a history of hepatitis, who came to the operating room for a diagnostic laparoscopy surgery, developed subcutaneous at the end of surgery. The patient was immediately ventilated and with intubation transferred to the intensive care unit. The subcutaneous emphysema subsided during 24 hours and the patient was discharged without any complications after 24 hours.

    Keywords: subcutaneous emphysema, carbon dioxide, laparoscopy