فهرست مطالب

رسانه - سال بیست و پنجم شماره 3 (پیاپی 96، پاییز 1393)

فصلنامه رسانه
سال بیست و پنجم شماره 3 (پیاپی 96، پاییز 1393)

  • 210 صفحه،
  • تاریخ انتشار: 1393/09/10
  • تعداد عناوین: 10
|
  • سعیدرضا عاملی، منیژه اخوان صفحه 5
    دوفضایی شدن زیست جهان معاصر بر ضرورت بازمهندسی تغییرات نوظهوری که در ترکیب و سرشت حیات اجتماعی ایجاد شده است، اذعان دارد، تغییراتی که برآیند منطقی”دوظرفیتی شدن جهان دوفضایی شده“است. در این میان، در پرتوی چنین”توسعه واقعی مجازی“است که می توان از”بازی های رایانه ای“در کنار”بازی های سنتی“نام برد و از توسعه قلمروی مطالعات صنعت بازی ها در دو فضای واقعی و مجازی سخن به میان آورد. باید توجه داشت که گسترش قلمروی مطالعات بازی ها بر اساس دوظرفیتی شدن صنعت بازی ها، تنها محدود به ظهور بازی های رایانه ای جدید و یا تغییر و بازآرایی و گسترش بازی های سنتی در فضایی جدید نیست و باید دیگر ظرفیت های فضای مجازی را که می توانند زمینه مطالعاتی در نظر گرفته شوند، مورد توجه قرار داد و از ظرفیت های آنها در حوزه های تحقیقاتی استفاده کرد. در این مقاله با توجه به مسئله مورد بررسی که”اولویت سنجی ارزشی کاربران وب گاه های اجتماعی و کاربرمحور در ارتباط با بازی های رایانه ای“است، از میان سازه های فضای مجازی، فضای وب گاه ها مورد توجه قرار دارد. براین اساس، در این مقاله استخراج، دسته بندی و تحلیل اطلاعات از داده های مرتبط با نیازهای کاربران از وب گاه های اجتماعی و کاربرمحور بر اساس وب گاه های اجتماعی در ارتباط با بازی های رایانه ای در دو مرحله صورت می گیرد:الف. شناسایی وب گاه های اجتماعی و کاربرمحور در ارتباط با بازی های رایانه ای؛ و ب. فراتحلیل کیفی وب گاه های بازی های رایانه ای.
    روش شناسی مورد استفاده برای مطالعه موضوع مورد مطالعه، روش فراتحلیل کیفی است که در آن نظر کاربران انجمن های اینترنتی مقوله بندی شده و سپس تحلیل می شود. یافته های این مطالعه نشان می دهد که اولویت ها و انتظارات بازیکنان از بازی های رایانه ای در سطح ارزشی، ظرفیتی و محتوایی قابل تقسیم است و بر اساس پیشرفت فناوری وب، روند بازی های رایانه ای در آینده به سمت یکپارچگی دنیای بازی ها با زندگی واقعی و همه جا حاضربودن و همه جا ممکن بودن بازی ها در حرکت است.
    کلیدواژگان: بازی الکترونیکی، بازی تلفن همراه، فناوری وب، اولویت سنجی، وب یک تا پنج
  • سیده راضیه یاسینی صفحه 29
    بازنمایی چهره اشخاص مقدس در آثار سینمایی از آغاز تاکنون، به انحای گوناگونی صورت گرفته است. با تامل بر سیر تطور این موضوع می توان دریافت که هم راستا با تغییر نگرش ها و رویکردهای معنوی و عقلی تولیدکنندگان این آثار، جایگاه مقدسین نیز در منظر ایشان تغییر کرده و به تبع آن، بازنمایی چهره های مقدس در آثار سینمایی نیز دستخوش تغییر شده است. اکنون، با توجه به اقبال ملل مسلمان به تولید آثار سینمایی با مضامین دینی، نحوه بازنمایی پیامبران ادیان توحیدی در آثار سینمایی اهمیت خاصی یافته است؛ زیرا بر مبنای برخی ممنوعیت های مذهبی، باید از هر نوع چهره پردازی، در خصوص پیامبر اسلام و معصومین (ع)، پرهیز شود. از همین رو است که پرداختن به موضوع بازنمایی شخصیت های مقدس اسلامی در سینما که تصویرپردازی مولفه اصلی آن است، با چالش های مهم و پیچیده ای روبه رو شده است. تاملی بر آثار سینمایی تولیدشده در این باره و بررسی میزان تحقق تصویرپردازی متناسب با شان معنوی بزرگان دینی، در عین پرهیز از نمایش مستقیم و کامل ایشان، می تواند از موانع موجود در این عرصه کاسته و مسیر را برای تولید آثار سینمایی مبتنی بر بازنمایی متناسب با شان ملکوتی ایشان، هموار سازد.
    این مقاله با مروری بر پیشینه موضوع تصویرپردازی از سیمای پیامبر اسلام (ص) در سینما به تحلیل نشانه شناختی فیلم محمد رسول الله (ص)، به عنوان مهم ترین فیلم متمرکز بر زندگی ایشان پرداخته است. تحلیل نشانه شناختی صحنه های منتخب این فیلم، بر اساس ادبیات نشانه شناسی، متن هر صحنه را در دو محور همنشینی و جانشینی بررسی می کند تا از آن صحنه، رمزگشایی شود. بر این اساس، نشان داده می شود که چگونه کارگردان این فیلم، با استفاده از نمادها و رمزگان گوناگون، تمهیداتی را در نگارش فیلمنامه، نحوه تصویربرداری، استفاده نمادین از موسیقی و... اندیشیده است تا در عین بازنمایی وجود مقدس پیامبر اسلام با رویکردی تنزیه گرایانه، از ارائه تصویری جسمانی از پیامبر اسلام (ص) پرهیز کند.
    کلیدواژگان: تنزیه گرایی، سینما، فیلم، شخصیت مقدس، پیامبر اسلام (ص)
  • محمد صحفی، ایرج قره داغی صفحه 55
    هدف این پژوهش، بررسی تطبیقی جایگاه کالاها و محصولات فرهنگی در بین شرکت ها و برندهای برتر از نظر بودجه تبلیغاتی با تکیه بر جداول هزینه های تبلیغاتی و جداول شرکت های برتر است که بر اساس رتبه بندی سازمان مدیریت صنعتی با توجه به سیاست های کلی قانون برنامه پنجم توسعه در حوزه فرهنگ صورت گرفته است.
    چارچوب نظری این تحقیق، تلفیقی از نظریات منتقدان مطالعات فرهنگی در خصوص اقتصاد فرهنگ و صنعت فرهنگ با تمرکز بر تبلیغات تجاری و نیز اهمیت برندینگ در فرهنگ و هویت جامعه از منظر دیوید آکر از صاحب نظران برند در عرصه بین المللی است.
    در این پژوهش، تلفیقی از روش های تحقیق پیمایشی، اسنادی و تحلیل محتوای جداول هزینه های تبلیغات به کار گرفته شده است.
    نتایج حاصل دراین زمینه شامل جداول 10 شرکت برتر از نظر بودجه تبلیغاتی و شرکت های برتر ایرانی از نظر میزان فروش (رتبه بندی سازمان مدیریت صنعتی) نشان می دهد:—شرکت های برتر ایرانی و شرکت های برتر از نظر بودجه تبلیغاتی، در طول سال های 1390 تا 1392، جایگاه بسیار نازلی برای کالاها و محصولات فرهنگی قائل بوده اند.
    —بیشترین تبلیغات به موسسات مالی و بانک ها، شرکت های خدمات ارتباطی و فناوری اطلاعات و لوازم خانگی و مواد غذایی از نظر بودجه و نیز تعداد و تکرار اختصاص دارد.
    کلیدواژگان: برنامه پنجم توسعه، فرهنگ، اصول و سیاست های فرهنگی، تبلیغات تجاری، برندهای برتر، کالا ها و محصولات فرهنگی
  • محمدحسن مبارکی، مهرداد امیررضایی رودسری صفحه 79
    در سه دهه گذشته تصویر رسانه ها از کارآفرینان به طور چشمگیری تغییر کرده است اما رسانه ها چه اثری بر خط مشی کارآفرینی، آرمان ها و فعالیت ها دارد؟
    وسایل ارتباط جمعی به ویژه مطبوعات با قدرت اطلاع رسانی قوی خود نقش بسیار مهمی در ابعاد آگاهی، دانش و ارزش های اجتماعی، اقتصادی و کارآفرینانه دارند و با اثرگذاری بر اندیشه ها می توانند بر حفظ ارزش های اجتماعی و توسعه انگیزه کارآفرینانه تاکید بورزند. ارزیابی عملکرد رسانه های مکتوب در اطلاع رسانی پیرامون ابعاد توسعه کارآفرینی می تواند به افکار عمومی جهت بخشیده و سرعت انتشار اطلاعات و اخبار در حوزه کارآفرینی را مورد تحقیق و سنجش قرار دهد. با توجه به پیچیدگی و رقابت تنگاتنگ موجود در بازار که البته با تحولات سریع محیط کسب و کار و نیز گذر از جامعه صنعتی به جامعه اطلاعاتی همراه است، کارآفرینی می تواند همچون محرک توسعه اقتصادی نقش مهمی در این مورد بازی کرده و موجب افزایش بهره گیری، اشتغال زایی و رفاه اجتماعی شود.
    مطبوعات می توانند بر ارزش ها، رفتار و افکار فرد تاثیر بگذارند؛ لذا تحقیق حاضر تلاشی است برای پاسخ به این سوال که چگونه مطبوعات می توانند با اطلاع رسانی دقیق، ابعاد کارآفرینی را توسعه دهند.
    در این تحقیق برای دستیابی به ادبیات و مبانی نظری از روش کتابخانه ای و در بخش عملی تحلیل محتوایی از گزارش های علمی در مطبوعات، مصاحبه های کارآفرینان در مطبوعات و اخبار تحلیلی و تفسیری در زمینه کارآفرینی در مطبوعات استفاده شد. برای انجام این تحقیق تقریبا 2100 شماره از روزنامه های اقتصادی، اجتماعی، سیاسی و غیره در عرض یک سال مورد بررسی قرار گرفت. نتایج حاصل از این پژوهش نشان می دهد که نقش مطبوعات در توسعه ابعاد کارآفرینی و نقش اطلاع رسانی آنها در ایجاد انگیزه کارآفرینانه بسیار اندک است. و بیشتر به اطلاع رسانی صرف و انعکاس فعالیت های انجام شده در این حوزه می پردازند.
    کلیدواژگان: رسانه های جمعی، کارآفرینی، کسب و کار، روزنامه ها، توسعه
  • احسان پوری، مهدی شهبازی صفحه 99
    مبنای نظری رسانه های دگراندیش مفهوم ضدهژمونیک گرامشی و مفهوم صنعت فرهنگ مکتب فرانکفورت است. آنها با این مفاهیم به نقد کارکرد رسانه های جمعی جریان اصلی در توزیع و تقویت افکار سرمایه داری و هژمونی سرمایه داری در جامعه می پردازند. رسانه های جریان اصلی، رسانه های ایدئولوژیک، هژمونیک و غیرانتقادی هستند که در راستای حفظ نظام سرمایه داری، تقویت پروژه جهانی شدن و امپریالیسم فرهنگی فعالیت می کنند.
    رسانه های دگراندیش در مقابل رسانه های جریان اصلی تعریف می شود، هدف رسانه های دگراندیش به چالش کشیدن اشکال سرمایه داری مسلط در حوزه محصول رسانه ای، ساختار رسانه ای، محتوا، توزیع و دریافت رسانه ای است. رسانه های دگراندیش به موضوعاتی نظیر جنبش های اجتماعی، رویکردهای پسامارکسیستی و مطالبات سیاسی جدید می پردازد. رسانه های دگراندیش در ادبیات نظری ارتباطات و فضای رسانه ای کشور شناخته شده نیست و نهادهای سیاسی و رسانه ای کشور سیاست مشخصی برای کاربست آن در دیپلماسی رسانه ای ندارند. پژوهش حاضر ضمن بررسی ابعاد نظری رسانه های دگراندیش رهیافت هایی برای استفاده از رسانه های دگراندیش در دیپلماسی رسانه ای ارائه می دهد. رسانه های دگراندیش به مثابه فرصتی برای نظام رسانه ای کشور به شمار می رود که می تواند از این پتانسیل به منظور بازنمایی خود و مدیریت افکار عمومی جوامع دیگر استفاده کند.
    کلیدواژگان: رسانه دگراندیش، رسانه جریان اصلی، ضد هژمونیک، صنعت فرهنگ، دیپلماسی رسانه ای
  • سید نصرالله ساداتی صفحه 113
    نظام بین المللی از آغاز دهه 70 پس از سقوط دیوار برلین و تغییر حکومت های کمونیستی شرق اروپا و در پی آن با فروپاشی شوروی دچار تحول اساسی شده است. این تحول به ویژه پس از حادثه 11 سپتامبر با دگرگونی قابل توجهی در سیاست ها و روش ها روبه رو شد. در این شرایط جدید، رسانه ها به عنوان جلوداران اصلی این حرکت قلمداد می شوند.
    امروزه دیگر رسانه مانند گذشته فقط منعکس کننده رفتار سیاستمداران و کشورها نیستند، بلکه به عنوان بازیگران فعال در میدان سیاست در تصمیم سازی و حتی تصمیم گیری ها نقش موثری ایفا می کنند. در جوامعی مثل ایران که رسانه ها می توانند افراد را در حوزه های فرهنگی ترغیب کنند، این دیپلماسی نقش بسزایی دارد. در فضای موجود برای مقابله با تهاجم وسیع رسانه ای دشمنان نظام، یکی از راه های معقول و منطقی ایجاد جریان خبرسازی به عبارتی دیپلماسی رسانه ای فعال با همکاری نهادهای درگیر دیپلماسی همچون وزارت خارجه و... است.
    در این راستا شناخت دیپلماسی رسانه ای مهم و از اهمیت بسزایی برخوردار است، این مقاله در نظر دارد تا با روش توصیفی تحلیلی، با تعاریف دیپلماسی و دیپلماسی عمومی، دیپلماسی رسانه ای را توصیف و نقش و کارکرد دیپلماسی رسانه ای، ابزارهای دیپلماسی رسانه ای و مفروضات کارکرد رسانه ها در عرصه دیپلماسی را بیان و در پایان مدل های دیپلماسی رسانه ای را تشریح کند.
    کلیدواژگان: روابط بین الملل، سیاست خارجی، دیپلماسی رسانه ای، دیپلماسی عمومی
  • علی محمد مزیدی، محمدرضا جهانگیری صفحه 131
    این پژوهش درصدد بررسی عملکرد و مقایسه دو خبرگزاری داخلی و خارجی، ایرنا و بی بی سی(BBC)، استو هدف اصلی آن شامل تحلیل خبررسانی نوشتاری و تصویری خبرگزاری ایرنا و بی بی سی(BBC)از مسابقات المپیک 2012 لندن است.
    روش تحقیق مورد استفاده در این پژوهش کیفی و از نوع تحلیل محتوا است. جامعه آماری تحقیق پیش رو نیز کلیه خبرهای ورزشی خبرگزاری های ایرنا و بی بی سی(BBC) است که در مدت یک ماه المپیک 2012 بر روی سایت منتشر شده است. بر روی سایت خبری بی بی سی(BBC)در مجموع123 خبر موجود بود که 120 اخبار مورد بررسی قرار گرفت و از بین 1000 خبر موجود ورزشی بر روی سایت خبری ایرنا، 120 خبر به روش نمونه گیری تصادفی سیستماتیک به عنوان نمونه انتخاب شد و داده ها با استفاده از نرم افزار آماری SPSSمورد تجزیه و تحلیل قرار گرفتند.
    یافته های تحقیق حاکی از آن بود که بین دو خبرگزاری در حوزه های نوع مطلب، عکس، سبک خبری، عناصر خبری و پوشش خبری براساس جنسیت تفاوت معنادار به لحاظ آماری وجود دارد؛ بهاین معنا که نوع مطلب رویدادگرا و عکس های آرشیوی و همچنین سبک خبری هرم وارونه و عناصر خبری”چه“و”که“ایرنا بیش از بی بی سی(BBC)و توجه خبر ورزشی بانوان بی بی سی(BBC) بیش از ایرنا بود و در نهایت در زمینه موضوع ورزشی و ارزش های خبری بین دو خبرگزاری تفاوتی معنادار به لحاظ آماری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: تحلیل محتوا، خبرگزاری ایرنا، خبرگزای بی بی سی (BBC)، المپیک 2012، لندن
|
  • S.R. Ameli, M. Akhavan Page 5
    Dual specization of living in the contemporary world underlines the need for reengineering of modern changes that have been created in the makeup and nature of social life – changes that are the logical consequence of the “dual specized world’s becoming dual capacity.” It is under such “real – virtual development” that we can talk about “computer games” along “traditional games” as well as development of the game industry realm in real and virtual spaces. It must be noted that expansion of the scope of games studies on the basis of dual capacity of the games industry is not limited to emergence of new computer games or change, marketing and expansion of traditional games in a new space. Here attention should also be paid to the capacities of virtual spaces as grounds for research. This paper reviews “value priorities of social website users in connection with computer games” and pays special attention to website space among virtual website structures. On this basis, the paper classifies and analyzes the data related to the needs of social website users in connection with computer games in two stages: A. Identification of social and user-based websites concerning computer games; and B. Qualitative meta-analysis of computer game websites. The methodology used in this study is qualitative meta-analysis in which the views of internet association users have been classified and then analyzed. The findings of this research show that the priorities and expectations of players from computer games are dividable in terms of value, capacity and content. Moreover, based on the progress of web technology, the trend of computer games in the future is directed at integration of games world with real life and the games being present everywhere and possible everywhere.
    Keywords: Electronic games_mobile gaming_web technology_priority assessment_web 1 to 5
  • S. R. Yasini Page 29
    Representation of images of holy personalities in movies has taken place in different ways from the beginning till now. Thinking about the evolution of this issue, it can be realized that in line with the change in attitudes and spiritual and rational approaches of producers of these works, the status of holy personalities has also changed in their viewpoints and consequently representation of holy figures in movies has undergone changes. At present with respect to the interest shown by Muslim nations in production of movies with religious themes, the mechanism of representing prophets of monotheistic religions in movies has been attached special importance because on the basis of certain religious prohibitions any kind of depiction of the Prophet of Islam (PBUH) and his infallible household should be avoided. For this reason, dealing with the issue of representing Islamic holy personalities in movies, where depicting them is the main factor, has faced important and complicated challenges. Scrutinizing the produced movies in this respect and reviewing the level of depiction made in them in proportion with the spiritual status of religious noblemen and simultaneously avoiding their direct and complete depiction can reduce obstacles existing in this field and pave the way for producing movies based on reproduction in proportion with their divine status. Reviewing the history of depiction of the image of Prophet of Islam (PBUH) in movies, this paper provides a semiotic analysis of “The Message: the Story of Islam” or “Mohammad, the Messenger of God” as the most important film that focuses on the prophet’s life. On the basis of semiotics literature, the semiotic analysis of chosen scenes of this film reviews each scene in the paradigmatic and syntagmatic axes in order to decode that scene. On this basis, it is shown how the director of the movie has devised provisions in writing the screenplay, the mechanism of filming and using music symbolically by applying various symbols and codes so that while representing the holy Prophet of Islam (PBUH) with a purifying approach he would avoid representing a physical image of the Prophet.
    Keywords: Purifying, Film, holy personality, Prophet of Islam (PBUH)
  • M. Sahfi, I. Ghare Daghi Page 55
    The objective of this study is to review comparatively the status in top companies and brands of cultural products and goods from the viewpoint of advertising budget with emphasis on tables of the advertising expenses and of top companies on the basis of ranking of the Industrial Management Institute with respect to the general policies of the Fifth Development Plan in cultural field. The theoretical framework of this research is a combination of the viewpoints of critics of cultural studies in the field of economy of culture and culture industry with focus on commercial advertising and on the importance of branding in culture and identity of the society from the viewpoint of David Aker, a pundit in the field of branding at international level. In this study a combination of methods including survey, documentation and content analysis of tables of advertising expenses has been used. The findings of the research, including 10 top companies in terms of advertising budget and top Iranian companies in terms of sale amount (rankings of Industrial Management Institute), show: Top Iranian companies and top companies in terms of advertising budget have considered a very low position for cultural goods and products in the years between 2011 and 2013. Most of the advertising is related to financial institutions and banks, communicative and information technological services companies, household appliances and foodstuff from the viewpoint of budget, number and recurrence.
    Keywords: Fifth development plan, Culture, cultural principles, policies, commercial advertisement, top brands, cultural goods, products
  • M.H. Mobaraki, M. Amir Rezaei Page 79
    During the past three decades the media image of entrepreneurs has changed considerably. But, what effects do the mass media have on the policy, ideals and activities of entrepreneurship? With their strong information dissemination power, the mass media- the print media in particular- play a very important role in the dimensions of knowledge, awareness as well as social, economic and entrepreneurship values. By influencing thoughts, the media can lay emphasis on preservation of social values and development of entrepreneurship motives. Assessment of the performance of the print media in dissemination of information on dimensions of entrepreneurship development can orient the public opinion and evaluate the speed of publication of information and news in the field of entrepreneurship. With respect to the complexity and tight rivalry existing in the market- which of course is accompanied by rapid developments in the business atmosphere and passing from industrial society to information society- entrepreneurship can play an important role in this respect like stimuli for economic development and cause increase in productivity, creation of job opportunities and social welfare. The press can influence the values, conducts and thoughts of the people. Therefore, this study attempts to respond to the question as how the print media can expand dimensions of entrepreneurship through precise information dissemination. This study has used library method for its literature review and theoretical principles. For the practical section, content analysis of scientific reports, interviews by entrepreneurs and commentaries and analyses published by the print media on entrepreneurship have been used. To conduct the research, over 2100 issues of economic, social and political newspapers during one year were reviewed. The findings of the research indicate that the role of the print media in promoting dimensions of entrepreneurship and their role in creating entrepreneurship motivation is very tiny. And they mainly focus on merely disseminating information and reflecting on activities carried out in this field.
    Keywords: mass media, Entrepreneurship, Business, Newspapers, Development
  • E. Pouri, M. Shahbazi Page 99
    The theoretical basis of alternative media is the anti-hegemonic concept of (the Italian Marxist theoretician and politician Antonio) Gramsci and the concept of culture industry of the Frankfurt School. With these concepts, they criticize the function of the mass media, the main current in distribution and reinforcement of capitalistic thoughts and capitalistic hegemony in the society. The mainstream media are ideological, hegemonic and non-critical media which act to preserve the capitalistic system and strengthen globalization and cultural imperialism project. The alternative media are defined as opposed to the mainstream media. The objective of alternative media is to challenge forms of capitalism dominant in the fields of media products, media structure, as well as media content, distribution and reception. These media deal with subjects such as social movements, post-Marxist approaches and new political demands. The alternative media are not known in the theoretical literature of communication and media atmosphere of the country and Iran’s political and media institutions do not have clear policies to use them in media diplomacy. While reviewing the theoretical dimensions of alternative media, this study presents approaches to use the alternative media in media diplomacy. The alternative media are considered an opportunity for the media system of the country, which can use this potential to represent itself and to manage the public opinion of other societies.
    Keywords: Alternative media, mainstream media, anti-hegemony, Culture Industry, media diplomacy
  • S. N. Sadati Page 113
    The international order has faced fundamental changes since the beginning of the 1970s and following the fall of the Berlin Wall, change of communist governments in East Europe and collapse of the Soviet Union. This development was faced with considerable transformation in policies and procedures especially after 9/11. Under the new conditions, the mass media are considered the main vanguards of this movement. Today, the media are not merely reflecting the conducts of statesmen and states as they used to do in the past, but they play an effective role as active players in the political arena in decision making and even decision taking. In communities such as Iran where the media can persuade people in cultural fields, this diplomacy plays a significant role. To counter the broad media inroad of the enemies of the establishment, one of the rational and reasonable ways under the current atmosphere is building agenda or in other words active media diplomacy in cooperation with concerned institutions such as the Ministry of Foreign Affairs… In this line, recognition of media diplomacy is imperative and enjoys considerable importance. By using descriptive-analytical method and definitions of diplomacy and public diplomacy, this paper intends to define media diplomacy and describe the role and function of media diplomacy, its tools and instruments and functions of media in the diplomatic arena and finally explain media diplomacy models.
    Keywords: international relations, Foreign policy, media diplomacy, Public Diplomacy
  • M.R. Jahangiri Page 131
    This paper intends to review the performances of the Islamic Republic News Agency (IRNA) and the British Broadcasting Media (BBC) and compare the two domestic and foreign news agencies. Our main objective is to analyze the print and photo coverage of the 1012 London Olympic Games by IRNA and BBC. The methodology of this research is qualitative and content analysis has been used. Its statistical population is all the sports news stories aired by IRNA and BBC within the month-long 2012 Olympic Games. BBC posted a total of 123 news stories of which 120 were reviewed in this study. From among 1000 news stories covered by IRNA, 120 were selected on the basis of systematic random sampling method and SPSS was used to analyze the data. The findings of the research indicate that there is a significant difference between the performance of the two news agencies in the fields of type of subject, photo, news writing style, news elements and news coverage on the basis of gender; that is the stories are event-oriented, pictures are archived ones, the news writing style is inverted pyramid and the news elements of ‘what’ and ‘who’ are used by IRNA more than BBC, while the latter showed more attention to stories about female athletes. On the subject and news values there was no significant difference from statistical point of view between the two news agencies.
    Keywords: content analysis, IRNA, BBC, 1012 Olympic, London