فهرست مطالب

فصلنامه مدیریت بازرگانی
سال ششم شماره 20 (تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/19
  • تعداد عناوین: 10
|
  • محمد منتظری، علیرضا ابراهیمی، پرویز احمدی، آمنه راهنما صفحات 207-226
    با ظهور تجارت الکترونیک، سازمان ها در حال تغییر تجارت و کسب و کار خود هستند. اکثر محققان بر آن اند که تجارت الکترونیکی زمانی می تواند موفق باشد که عموم مردم به محیط مجازی اعتماد کنند. درجه بالای اعتماد نه تنها انتظارات مشتری از یک معامله رضایت بخش را برآورده می سازد، بلکه تردید و ریسک درک شده از معاملات آنلاین را حذف می نماید. هدف از این پژوهش بررسی عوامل موثر بر قصد خرید اینترنتی در بین مشتریان وب سایت رایانه است. برای آزمون فرضیه های پژوهش، از آزمون همبستگی پیرسون، رگرسیون خطی، و مدل تحلیل مسیر استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد که شرکت های مجازی می توانند، با ایجاد محیطی امن و ایجاد ضمانت هایی در خرید موفق، تمایل به خرید آنلاین مشتریان را، با کاهش ریسک درک شده و افزایش منفت درک شده و اعتماد، افزایش دهند. همچنین، افزایش توجه مدیران شرکت های مجازی به پیشایندهای شناختی، تجربی، شخصیتی، و حالت عاطفی باعث افزایش اعتماد و کاهش ریسک درک شده مشتریان آنلاین می شود.
    کلیدواژگان: اعتماد، تجارت الکترونیک، ریسک ادراک شده، قصد خرید
  • محمد رحیم اسفیدانی، سید محمد محمودی، مسعود کیماسی، حمزه محمدی، محمدرضا پارسافرد صفحات 227-250
    بی تردید هدف هر بنگاه اقتصادی تحقق هرچه بیشتر بهره وری است. بخش بندی بازار در اکثر حوزه ها، به ویژه صنعت بانکداری خرد، ابزاری استراتژیک در جهت تخصیص بهینه منابع و، در نتیجه، تحقق این هدف است. در این راستا، پژوهش حاضر با هدف بخش بندی بازار بانکداری خرد بر مبنای مزایای مورد انتظار مشتریان صورت پذیرفت. به منظور تحقق این هدف، علاوه بر مطالعات میدانی، از طریق مصاحبه اکتشافی با 43 مشتری، کارشناس شعبه (صف)، و کارشناس ستادی چندین بانک، 166 مزیت استخراج شد. از طریق پرسشنامه خبرگان این مزیت ها به 50 سوال کاهش یافت و بین 60 نفر از مشتریان به صورت پیش آزمون توزیع شد. پس از تایید روایی و پایایی، با روش نمونه گیری خوشه ایو فرمول کوکران حجم نمونه 669 به دست آمد. سپس، از طریق تحلیل عاملی 9 عامل و از طریق تحلیل خوشه ای4 بخش مشخص شد. بخش سوم بزرگ ترین بخش در میان بخش ها شناسایی شد. این بخش برای عواملی چون کارکنان و اعتماد، راحتی، سهولت خدمات، و تکنولوژی اهمیت بسیاری قائل است. نهایتا، متناسب با ویژگی های رفتاری هر بخش، راهکار متناسب بازاریابی ارائه شد.
    کلیدواژگان: بانکداری خرد، بخش بندی بازار، تحلیل خوشه ای، تحلیل عاملی، مزایای مورد انتظار
  • فرشته امین، سید رضاسیدجوادین، علی رمضانی صفحات 251-270
    چالش سازمان ها در قرن بیست ویکم رقابت بر مبنای منابع گران قیمتی است که تعیین کننده بقا و رشد آن هاست؛ این منابع عبارت اند از: مدیریت، نیروی انسانی، زمین، سرمایه، و منابع سرمایه ای (تجهیزات). از میان این منابع مدیریت و نیروی انسانی از جایگاه و اهمیت خاصی برخوردار است. در حال حاضر، مزیت رقابتی بسیاری از کشور ها در نیروی انسانی توانمندی است که رسالت استفاده بهینه سایر منابع را بر عهده دارند. امروزه، موفقیت سازمان ها به تعداد نیروی انسانی وابسته نیست، بلکه به سطح توانمندی منابع انسانی مرتبط است. تلاش سازمان ها برای توسعه منابع انسانی «توانمندسازی» نام دارد و به عنوان یکی از ابزارهای استراتژیک کسب مزیت رقابتی مطرح است. در این تحقیق، مدل استراتژیک توانمندسازی منابع انسانی به صورت یک الگوی مدون در هفت مرحله ارائه و نحوه اجرا و تکنیک های مورد استفاده در یک شرکت حفاری و اکتشاف بررسی شده است. وجه تمایز الگوی طراحی شده در ارتباط با برنامه ریزی استراتژیک نیروی انسانی، تحلیل محیط خارجی با استفاده از مدل انسوف، تحلیل محیط داخلی با استفاده از مدل مینزبرگ، طبقه بندی منابع انسانی با کمک الگوی گروه مشاوران بوستون، و ارائه استراتژی های مناسب در قالب مدل توانمندسازی هرسی و بلانچارد است.
    کلیدواژگان: برنامه ریزی استراتژیک منابع انسانی، توانمندسازی، مدل BCG، مدل توانمندسازی هرسی و بلانچارد، مدل مینزبرگ
  • نسترن حاجی حیدری، مسعود کیماسی، علی عمویی صفحات 271-290
    در این مطالعه به دنبال آن بودیم که شاخص های کلیدی عملکرد بازاریابی را شناسایی کنیم و ابزاری تعریف کنیم تا به وسیله آن عملکرد بازاریابی را در صنعت بانکداری بسنجیم. بدین منظور، از روش فراترکیب برای استخراج شاخص های عملکرد بازاریابی از مطالعات کیفی، از آزمون قضاوت خبرگان برای تایید، وزن دهی، و تعدیل ابزار سنجش، و از پرسشنامه تعدیل شده برای ارزیابی عملکرد بازاریابی صنعت بانکداری بهره گرفتیم. شاخص های شناسایی شده به واسطه روش فراترکیب در پنج بعد دسته بندی شد: مشتری؛ برند؛ بازار؛ نوآوری؛ مالی. نتایج آزمون خبرگان نشان داد که ابعاد مشتری و مالی اهمیت بیشتری نسبت به سایر ابعاد در سنجش عملکرد بازاریابی دارند. نتایج آزمون میدانی بیانگر آن بود که عملکرد بازاریابی بانک ها بالاتر از سطح متوسط قرار دارد و عملکرد بانک های غیر دولتی بهتر از عملکرد بانک های دولتی است. همچنین، بانک ها در ابعاد برند، بازار، و نوآوری بهتر از ابعاد مالی و مشتری عمل کرده اند.
    کلیدواژگان: ارزیابی عملکرد بازاریابی، شاخص عملکرد بازاریابی، صنعت بانکداری، فراترکیب
  • حسین حیدری، محمد فاریابی، علیرضا فضل زاده صفحات 291-314
    این مطالعه تلاش می کند دانش حاضر در زمینه احساس گناه مصرف کننده را از طریق پیشنهاد یک مدل ساختاری بررسی کند و در قالب این مدل رفتارهای خرید آینده فرد را پیش بینی نماید. این مطالعه با استفاده از روش تحلیل عاملی در میان جامعه مصرف کنندگان مراجعه کننده به مراکز خرید شهر کرمانشاه به اجرا درآمد. ابزار گردآوری داده ها پرسشنامه استاندارد احساس گناه مصرف کننده آیلا اوزان و همکاران (2012) با روایی محتوایی 0/62 و پایایی 0/78 بود، و با استفاده از نرم افزارهای SPSS و آموس تجزیه و تحلیل انجام گرفت و، در نهایت، مشخص شد که بین احساس گناه و خریدکردن، خریدنکردن، تخطی از هنجار ها، خود سرزنشی، و لذت گرایی در سطح اطمینان 95 درصد رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین، بین احساس گناه و واکنش های مقابله ای و نیز بین واکنش های مقابله ای و پیش بینی رفتارهای خرید در آینده رابطه مثبت و معناداری وجود دارد. همچنین، در مدل نهایی، خریدنکردن دارای بیشترین تاثیر در بروز احساس گناه در مصرف کننده بود.
    کلیدواژگان: احساس گناه، پیش بینی، رفتار خرید، طراحی مدل، مصرف کننده
  • عباسعلی رستگار، مرتضی اکبرزاده صفویی صفحات 315-336
    به منظور افزایش تاثیر مثبت و مدیریت شایسته مارک تجاری، شرکت ها به استراتژی هایی نیاز دارند. اجرای این استراتژی ها سبب رشد و تقویت ارزش ویژه مارک تجاری می شود. در این زمینه، تحقیق حاضر به بررسی اهمیت ارزش ویژه مارک تجاری در صنعت بانکداری و تاثیر رفتار شهروندی سازمانی و رضایت مشتری بر این مقوله مهم می پردازد. جامعه آماری این تحقیق کارکنان و مشتریان بانک ملی بودند. بدین منظور، به ترتیب 110 و 390 پرسشنامه از این دو جامعه جمع آوری شد. به منظور سنجش روایی پرسشنامه تحقیق از تحلیل عاملی تاییدی مرتبه اول و دوم و برای تعیین پایایی از آلفای کرونباخ استفاده شد. فرضیات پژوهش به کمک بخش ساختاری مدل معادلات ساختاری، یعنی تحلیل مسیر، بررسی شد. مطابق نتایج به دست آمده، رفتار شهروندی سازمانی تاثیری مستقیم، مثبت، و معنادار بر رضایت مشتری و ارزش ویژه مارک تجاری دارد. از سویی دیگر، رضایت مشتری می تواند موجب افزایش ارزش مارک تجاری شود. این تحقیق گامی نو است در جهت ارتباط عوامل مرتبط با مشتری و عوامل مرتبط با کارمند.
    کلیدواژگان: ارزش ویژه مارک تجاری، رضایت مشتری، رفتار شهروندی سازمانی، ماتریس اهمیت، وضعیت
  • سید محمد طباطبایی نسب، خدیجه ارجمند صفحات 337-358
    تحقیق حاضر با هدف بررسی رابطه بین سبک های تصمیم گیری خرید، ابعاد نوجویی ذاتی، و ابعاد شخصیتی مصرف کننده انجام یافته است. در گام نخست مصرف کنندگان، بر اساس مشابهت در سبک خرید، در سه خوشه دسته بندی شدند. سپس، به تحلیل رفتار خوشه ها بر اساس سبک تصمیم گیری، ابعاد نوجویی ذاتی، و ابعاد شخصیتی نئو پرداخته شد. نتایج تحلیل نشان داد که بین سه خوشه شناسایی شده در ابعاد نوجویی ذاتی و سه بعد شخصیتی نئو (روان نژندی، اشتیاق به تجارب تازه، و درون گرایی) تفاوت معنی داری وجود ندارد. اما بین خوشه ها در دو بعد شخصیتی نئو (توافق پذیری و وظیفه شناسی) تفاوت مشاهده می شود. همچنین، مطالعه مبانی نظری نشان داد که از سه بعد نوجویی مصرف کننده بعد نوجویی ذاتی ارتباط قوی تری با ابعاد شخصیتی دارد. بنابراین، ارتباط ابعاد نوجویی ذاتی با ابعاد شخصیتی تجزیه و تحلیل شد. نتایج بیانگر ارتباط مستقیم بعد شخصیتی روان نژندی با نوجویی احساسی است و بین سایر ابعاد شخصیتی نئو با نوجویی احساسی و شناختی رابطه معنی داری مشاهده نشد.
    کلیدواژگان: ابعاد شخصیتی نئو، سبک خرید، نوجویی احساسی، نوجویی ذاتی، نوجویی شناختی
  • احمدرضا قاسمی، حسین آدوسی صفحات 359-380
    زیرساخت های حمل و نقل از جمله عوامل کلیدی در توسعه کشور ها و صنایع محسوب می شوند. از این رو، توسعه متوازن زیربخش های آن از جمله عوامل متضمن توسعه پایدار به شمار می رود. هدف از پژوهش حاضر بررسی تاثیر مولفه های عملکرد لجستیک بر توان رقابت پذیری ملی است. بدین منظور، رابطه داده های ثانویه شاخص های عملکرد لجستیک بانک جهانی و رقابت پذیری جهانی مجمع جهانی اقتصاد، با بهره گیری از رگرسیون چندمتغیره پنلی، ارزیابی شد. نمونه آماری با رویکرد غیرتصادفی از داده های پنلی شاخص های GCI و مولفه های LPI در کشور هایی بود که در گزارش های سالانه 2007، 2010، و 2012 در این دو نهاد ارزیابی شده اند. یافته های حاصل از آزمون تاثیر مولفه های عملکرد لجستیک بر رقابت پذیری کشور ها، با به کارگیری نرم افزار Eviews نسخه 6 و مدل های پنل دیتا، نشان دهنده تاثیر مثبت و معنادار شاخص های حمل و نقل، گمرکات، و زیرساخت ها بر رقابت پذیری جهانی کشور هاست.
    کلیدواژگان: رقابت پذیری، زیرساخت های حمل و نقل، مدل های پنل دیتا، GCR، LPI
  • علی گلرخ، امیر خانلری صفحات 381-400
    بانک بیمه، به عنوان فروش محصولات بیمه ای از طریق بانک ها، یکی از مصادیق فروش متقاطع از سوی نهادهای مالی و خرید متقاطع از جانب مشتریان است. این رویکرد با افزایش رقابت و برای ایجاد یک سوپرمارکت مالی به منظور تامین همه نیازهای مالی مشتریان از یک ارائه دهنده به شدت در حال رشد است. در این راستا، نخست لازم است عواملی که باعث ایجاد انگیزه در مشتریان یک بانک برای خرید محصولات بیمه ای می شود شناسایی گردد. این تحقیق توصیفی- پیمایشی است. هدف اصلی این تحقیق شناسایی عوامل موثر بر تمایل مشتریان برای خرید متقاطع بانک بیمه است. چارچوب نظری تحقیق بر مبنای مدل سورلی و همکاران در سال 2008 ایجاد شده و بر این اساس دارای 6 فرضیه است. نتایج بررسی ها نشان داد تصویر بانک و اعتماد مشتریان به بانک به صورت مثبت و معناداری با تمایل به خرید متقاطع بانک بیمه رابطه دارد. همچنین، ارزش دریافتی با رضایتمندی و رضایتمندی با تصویر و اعتماد رابطه مثبت و معناداری دارند.
    کلیدواژگان: بانک بیمه، تمایل مشتری، خرید متقاطع، فروش متقاطع
  • غلامحسین نیکوکار، علی جهان بیک لویی، علی فرهادی، یاسر علیدادی صفحات 401-416
    هدف این مقاله آزمون اثر مکانیسم های حاکمیت شرکتی بر هزینه های نمایندگی در نمونه ای متشکل از شرکت های ایرانی است. مقاله حاضر اثر مکانیسم های حاکمیت شرکتی بر دو پراکسی متفاوت از هزینه های نمایندگی، یعنی فروش کل به دارایی کل (گردش دارایی) و نسبت هزینه های عملیاتی به فروش کل را بررسی می کند. از بین سازوکارهای کنترل هزینه های نمایندگی درصد اعضای غیرموظف هیئت مدیره و درصد سرمایه گذاران نهادی، به عنوان متغیر مستقل، بررسی شده اند. تحلیل و بررسی همبستگی با استفاده از رگرسیون مقطعی صورت گرفته است. یافته های تحقیق نشان می دهد، در صورت استفاده از نسبت گردش دارایی به عنوان معیاری برای اندازه گیری هزینه های نمایندگی، بین درصد اعضای غیرموظف و هزینه های نمایندگی رابطه معناداری وجود دارد، اما این رابطه برای سرمایه گذاران نهادی معنادار نیست.
    کلیدواژگان: اعضای غیرموظف هیئت مدیره، حاکمیت شرکتی، مالکیت سرمایه گذاران نهادی
|
  • Pages 207-226
    With the advent of e-commerce، organizations are changing their business. Most researchers believe that electronic trading can be successful when the public will trust in virtual environments. High degree of confidence not only can meet customer expectations of a satisfactory transaction، but can also eliminate certainty and perceived risk of online transactions. The aim of this research is to study the factors affecting the intention of purchase among customers of the Rayaneh website. The results showed that virtual companies can create a safe environment that guarantees the successful purchase and reduce the perceived risk and increase perceived benefit and trust. The rise of virtual company administrators، antecedents of cognitive، experiential، and emotional state as well as individual personality increases the reliability and reduce the perceived risk for online customers.
    Keywords: Electronic Commerce, Intention of Purchase, Risk Perceived, Trust
  • Pages 227-250
    Goal of any enterprise is to be more efficient and gain more benefits. Market segmentation in most areas, particularly retail banking industry, is a strategic tool for optimum allocation of resources and as a result achieving this objective. This study with the purpose of retail banking market segmentation is based on the benefits expected. To accomplish this goal, In addition to field studies through exploratory interviews with 43 costumers and staff experts in several banks, 166 benefits have been extracted from the studies. Through experts’ questionnaire and distribution of pre-test to 60 persons, these benefits have been reduced to 50 questions. After verifying the reliability and validity by winy cluster sampling method and Cochran formula, the sample size has been determined up to 669. Then through factor analysis, 9 factors and through cluster analysis 4 parts have been found. The largest part of the sector was identified as the third sector. In this section, such factors as employee and trust, convenience, ease of service, and technology are important distinctions. Finally, in accordance with section behavioral characteristics, appropriate marketing strategy has been presented.
    Keywords: Cluster Analysis, Expected Benefits, Factor Analysis, Market Segmentation, Retail Banking
  • Pages 251-270
    Organizational challenge in the twenty-first century is competition due to the expensive resources that determine survival and growth of enterprises. The resources can be categorized as management, labor, land, capital resources and equipment. Among these materials, human resources and management have a special place. At present, Competitive advantage in many countries is based on Human resource capabilities as the factors responsible for the optimal use of other sources. Today, organizational success isnt dependent on the number of human resources, but it is related to the level of human capability. Organizations efforts to improve the quality of human resources development is known as empowerment. This is proposed as one of the strategic tools for competitive advantage. In this research, strategic model of human resource empowerment is presented as a systematic pattern in seven distinct stages. This has been studied in PEDEX Company as a case study. What distinguishes the designed pattern in conjunction with the strategic planning of human resources is analysis of the external environment using the Ansof model, analysis of the internal environment using the Minzberg model, human resource classification using Boston Consulting Group model. This also provides appropriate strategies in the framework of Hersey and Blanchard Empowerment Model.
    Keywords: Ansof Model, Boston Consulting Group Model, Empowerment of Human Resources, Hersey, Blanchard Empowerment Model, Minzberg Model, Strategic Planning of Human Resources
  • Pages 271-290
    In this study we have investigated the marketing key performance indicators and also attempted to develop a tool for measuring the marketing performance in the banking industry. For this purpose we have used meta-synthesis method for extracting indicators of marketing performance from available qualitative studies, and benefit the test judgment of experts to confirm and weigh these indicators and to modify the measurement tool. Finally, a modified questionnaire has been employed to assess marketing performance in the banking industry. Identified indicators with using meta-synthesis method have been classified based on five dimensions including customer, brand, market, financial and innovations. Expert Test results have revealed that customer and financial dimensions of marketing performance are more important among others. Field test results have also indicated that the marketing performance is above average in banking industry and that the private banks had a better performance. It can also be found that the banks have better actions in brand, market and innovation dimensions than financial and customer dimensions.
    Keywords: Banking Industry, Marketing Performance Assessment, Marketing Performance Indicators, Meta, Synthesis
  • Pages 291-314
    Consumer guilt is a feeling that may be resulted from someone recognition of having failed to achieve the internalized personal or social moral standards in the context of consumption. The present study aims to contribute to current knowledge of consumer guilt by offering a comprehensive structural model of the consumer guilt in order to predict future buying behavior. The method of this study (SEM) among the consumers referred to those in the commercial and shopping complexes in the city of Kermanshah by random. Data have been collected by questionnaire of guilt consumer by Ayla ÖZHAN DEDEOĞLU and CVI with 62.0 and 78% reliability. The questionnaires have been distributed among the costumers. The data have been analyzed by the SPSS and Amos applications. The findings reveal that regret Make a purchase, Withheld purchase, transgression of norms, self-control failures and indulgence in hedonic desires are the antecedents that significantly explain consumer guilt. Among the responses studied in literature, only those related to reparative action, psychological repair work and justification are significantly loaded to coping responses factor. The final model has the greatest impact on the incidence of feeling guilty and withheld purchase by the consumer.
    Keywords: Consumer Guilt, Forecasting, Model Design, Purchasing Behavior
  • Pages 315-336
    In order to enhance positive effects of organizational citizenship behavior along with a decent brand management, companies need to execute strategies to develop and reinforce brand equity. For this, the present research investigates the importance of brand equity in the banking industry as well as the effects of the organizational citizenship behavior and customer satisfaction on this important subject. The population of the current research is the employees and the customers of the Melli Bank. To gather the required data, 110 and 390 questionnaires have been distributed among a sample of the population in sequence. The first and second- order confirmatory factor analysis have been employed to assess the validity of the research questionnaire. Cronbach’s Alpha has also been applied to assess the reliability of the questionnaire. The hypotheses of the research have been tested bypath analysis, which is the structural part of the structural equation modeling. As the results show, in one hand, organizational citizenship behavior has a positive, direct, and significant effect on customer satisfaction as well as brand equity. On the other hand, customer satisfaction can enhance brand equity. The current research takes new steps towards the relation between customer criteria and employee criteria.
    Keywords: Brand Equity, Customer Satisfaction, Importance, Situation Matrix, Organizational Citizenship Behavior
  • Pages 337-358
    This study has examined the relationship between decision styles in purchase, the aspects of innate innovativeness and personality dimensions. First, consumers have been classified into 3 clusters according to similarities in shopping style. Then, the cluster behavior analysis based on the shopping styles, aspects of innate innovativeness and NEO personality dimensions. Results don’t show any significant difference between aspects of innate innovativeness and three aspects of NEO personality (Neuroticism, Openness, Extroversion), but the difference is noticeable among the cluster and between two dimensions (Agreeableness and Conscientiousness). Theoretical Study also shows that among the three aspects of consumer innovativeness, there is relationship between innate innovativeness dimension and personality dimensions. Therefore, the relationship between innate innovativeness dimension and personality dimensions has been analyzed. The results of the research suggest a direct relationship between personality dimension of Neuroticism and sensory innovativeness, but there isn’t any Neo personality and cognitive innovativeness and sensory innovativeness.
    Keywords: Cognitive Innovativeness, Innate Innovativeness, NEO Personality Dimensions, Sensory Innovativeness, Shopping Style
  • Pages 359-380
    Transportation infrastructure is one of the key success factors in industrial and national development. Indeed, balanced development in transportation intersections has played a significant role in sustainable development. The present research tries to investigate the impact of logistic indicator on global competitiveness. To achieve the goal secondary data from GCR (Global Competitiveness Report) and LPI (Logistic Performance Indicator) multivariate Panel regression technique have been used. Statistical sample with non-probability strategy include GCI and LPI panel data in 2007, 2010 and 2012. Findings of the research by EVEIEWS 6 and panel data model reveal significant and positive impact on GCI and customs, infrastructure and shipments.
    Keywords: Competitiveness, GCR, LPI, Panel Data Model, Transportation Infrastructure
  • Pages 381-400
    Bancassurance as selling insurance product consider the banks as an example of cross selling to customer from financial institutions viewpoint and, on the other hand, cross buying by customers. Regarding increased competition, creating a financial supermarket to provide all financial services to customers is strongly growing. In this context, first it is necessary to identify factors affecting customers to purchase insurance from a bank. The present study is a survey-descriptive research that aims to identify factors affecting customer intentions for cross buying bancassurance. The conceptual model is based on the work of Sorrell and colleagues (2008). The results indicated that bank image and customers’ trust to bank have a positive and significant relationship with intentions to cross buy bancassurance and that a significant positive relationship was found between perceived value with satisfaction and also satisfaction with the image and trust.
    Keywords: Bancassurance, Cross Buying, Cross Selling, Customer Intentions
  • Pages 401-416
    This study attempts to investigate the impacts of several corporate governance mechanisms on two alternative proxies for agency costs, namely the ratio of total sales to total assets (asset turnover) and the ratio of selling, general and administrative expenses to total sales (SG&A). Agency costs, non-executive directors on the board, and institutional investors are dependent variables. The analysis is conducted by a cross-sectional regression approach. Findings of the research are different in regard to measuring scales of agency costs. There is significant relationship between non-executive directors and agency costs, in regard to asset turnover as a measuring scale, but this is not a significant relationship for institutional investors. By using the ratio of operational expenses to sales as measuring scale of agency costs, there is not also significant relationship between non-executive directors and agency costs, but this is significant relationship for institutional investors. In regard to combination of reverse ratio of asset turnover and ratio of operational expenses to sales as measuring scales of agency costs, there is significant relationship between non-executive directors and institutional investors with agency costs.
    Keywords: Corporate Governance, Non, Executive Directors on the Board, Ownership of Institutional Investors