فهرست مطالب

پلیس زن - پیاپی 20 (بهار و تابستان 1393)

نشریه پلیس زن
پیاپی 20 (بهار و تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/04/18
  • تعداد عناوین: 6
|
  • علیرضا باباغیبی ازغندی*، حبیب الله سالارزهی صفحه 5
    مقدمه و هدف
    احساس امنیت یکی از ابعاد اساسی مفهوم امنیت در معنای کلی آن است. ایجاد احساس امنیت برای خانواده ها در فضای سایبر در برابر تهدیداتی که از جانب کنشگران مختلف، ابعاد مختلف امنیت جانی، جمعی، مالی و فکری آنها را تحت تاثیر قرار می دهد، یکی از مهمترین دغدغه های پلیس فضای تبادل اطلاعات(فتا) در جامعه امروز ما است. به نظر می رسد عملکرد اجتماعی این نهاد تخصصی انتظامی به اشکال گوناگون می تواند در فرایند تولید و استمرار احساس امنیت خانواده ها در فضای سایبری موثر باشد. هدف تحقیق، بررسی ارتباط بین نقش اجتماعی پلیس فتا بر احساس امنیت خانواده ها در شهر مشهد است.
    روش کار
    روش تحقیق پیمایشی و از نوع همبستگی است. ابزار اصلی جمع آوری اطلاعات در این پژوهش پرسشنامه می باشد. جامعه آماری تحقیق، کلیه خانواده های ساکن شهر مشهد می باشند که در انتخاب نمونه از روش نمونه گیری خوشه ایو نمونه گیری تصادفی استفاده شده است و تعداد 1000 سرپرست خانواده به صورت نمونه انتخاب شده اند. تجزیه و تحلیل داده ها با استفاده از آزمون های آماری مورد نظر و در قالب نرم افزارهای Spss و Amos انجام شده است.
    یافته ها
    یافته های پژوهش نشان می دهند که نقش های اجتماعی پلیس فتا، ارتباط گسترده ای با احساس امنیت خانواده ها در فضای سایبر دارد. مهمترین یافته تحقیق، وجود رابطه معنادار و مثبت بین نقش اجتماعی پلیس فتا با احساس امنیت خانواده های ساکن این شهر در فضای سایبر است. در رابطه با معناداری هر یک از ابعاد؛ بعد پاسخگویی مناسب پلیس فتا به خانواده ها با بعد فکری، بعد برگزاری کلاس های آموزشی توسط پلیس فتا برای خانواده ها با بعدهای جمعی و مالی، بعد جلب اعتماد خانواده ها به توانمندی این پلیس با بعدهای جمعی و فکری، بعد ارائه راه های دسترسی سریع به پلیس فتا برای خانواده ها با بعدهای جانی و جمعی، بعد انعکاس موفقیت های این پلیس برای خانواده ها با بعدهای جمعی و فکری، بعد ارائه راهکارهای کاربردی کنترل افراد در فضای سایبر برای خانواده ها با بعدهای مالی و فکری و بعد ارائه اخطارهای پیشگیرانه در فضای سایبر برای خانواده ها با تمامی ابعاد احساس امنیت معنادار است. با نتایج بدست آمده از ابعاد متغیرهای ذکر شده می توان گفت که بیشترین مقدار تاثیرگذاری در مولفه جلب اعتماد خانواده ها به توانمندی پلیس فتا با بعد جمعی احساس امنیت خانواده ها(0.182 = r) است و کمترین مقدار تاثیرگذاری نیز مولفه پاسخگویی در نقش اجتماعی پلیس با بعد جانی احساس امنیت خانواده ها(0.013 = r) است.
    بحث و نتیجه گیری
    نتایج تجزیه و تحلیل داده ها نشان می دهد که از یافته های این پژوهش می توان جهت آگاه سازی مدیران ناجا و نیز شفاف سازی و تقویت نقش اجتماعی پلیس فتا در برنامه های تولید احساس امنیت خانواده ها در فضای سایبر استفاده نمود.
    کلیدواژگان: احساس امنیت خانواده، ارزیابی، پلیس فتا، فضای سایبر، نقش اجتماعی
  • لیلا ذوقی، بیتا آجیل چی، اسماعیل سعدی پور صفحه 24
    هدف از پژوهش حاضر، بررسی رابطه منبع کنترل با عزت نفس در دانشجویان دختر نیروی انتظامی بود. بدین منظور در یک پژوهش از نوع همبستگی، تعداد 96 نفر از دانشجویان دختر دانشگاه نیروی انتظامی در شهر تهران، به روش نمونه گیری در دسترس انتخاب شده و به پرسش نامه های منبع کنترل نوویکی و استریکلند(1973) و عزت نفس کوپر اسمیت(1968) پاسخ دادند. تحلیل داده ها با استفاده از ضریب همبستگی پیرسون نشان داد که بین منبع کنترل با عزت نفس کل، عزت نفس اجتماعی و عزت نفس تحصیلی در سطح 05/0P< رابطه معنادار منفی وجود دارد. علاوه بر این رگرسیون تک متغیری نشان داد که منبع کنترل توان پیش بینی معنادار عزت نفس را در سطح 05/0P< به طور منفی دارا می باشد.
    کلیدواژگان: منبع کنترل، عزت نفس، دانشجویان، ناجا
  • عصمت صالحی*، مجید نعیم یاوری صفحه 39
    زمینه
    اینترنت یکی از تکنولوژی های ارتباطی جدید می باشد که امروزه در زندگی اجتماعی افراد جامعه، مزایای بسیاری برای پیشبرد اهداف علمی، پژوهشی، فراغتی و... دارد؛ اما استفاده نادرست از این تکنولوژی ارتباطی منجر به برخی از آسیب های اجتماعی گشته است. اعتیاد به اینترنت و نیز برخی مشکلات امنیتی از جمله آسیب های ناشی از کاربرد نادرست این تکنولوژی محسوب می گردد. از سوی دیگر خانواده به عنوان نهادی موثر می تواند نقش موثری در کاهش آسیب های یادشده داشته باشد و نقش موثری در فرایند رشد اجتماعی و جامعه پذیری جوانان ایفا کند.
    هدف
    مطالعه حاضر با هدف شناخت رابطه بین عوامل خانوادگی با اعتیاد به اینترنت و آسیب های ناشی از آن در بین جوانان شهر یزد انجام شد.
    روش
    مطالعه حاضر از نوع پیمایش بوده و جامعه آماری آن را افراد گروه سنی 15 تا 30 سال ساکن در شهر یزد تشکیل دادند. حجم نمونه با استفاده از فرمول کوکران 384 نفر محاسبه شد و با استفاده از نمونه گیری خوشه ایچندمرحله ای داده ها گردآوری شده است.
    یافته ها
    نتایج نشان داد که بین ارزش های خانوادگی، کنترل اجتماعی والدین، حمایت اجتماعی خانواده، تحصیلات والدین و آگاهی والدین از تکنولوژی های ارتباطی با آسیب های ناشی از استفاده نادرست از اینترنت رابطه معناداری وجود دارد (0/001>p). نتایج آنوای یکراهه نیز نشان داد که متغیرهای نظارت اجتماعی والدین، آگاهی والدین از تکنولوژی های ارتباطی، تحصیلات پدر، درآمد خانواده و جنسیت به ترتیب بیشترین سهم معنی داری را در پیش بینی متغیر (اعتیاد به اینترنت) داشته اند.
    نتیجه گیری
    توجه به نهاد خانواده یکی از اصلی ترین ملزومات کاهش آسیب های اجتماعی جامعه می باشد. نتایج نشان دادند که نهاد خانواده می تواند نقش خود را در جهت پیشگیری از آسیب پذیری فرزندان در حوزه اعتیاد به اینترنت؛ با تقویت ارزش های خانوادگی، تقویت حمایت اجتماعی از فرزندان، کنترل اجتماعی مناسب و... ایفا نماید؛ لذا اهتمام در خصوص فرهنگ سازی استفاده صحیح از اینترنت در خانواده، بالابردن آگاهی خانواده ها و توجه به نیازهای فراغتی جوانان اهمیت بسزایی دارد.
    کلیدواژگان: اینترنت، اعتیاد به اینترنت، آسیب های اجتماعی، خانواده
  • نیره جاویدا نی* صفحه 63
    خانواده یکی از مهمترین گروه های اجتماعی است که به سبب نیاز انسانها به زندگی اجتماعی شکل گرفته است؛ لیکن امروزه در پی تغییرات گسترده ای که در جوامع حاصل شده، آسیب های فراوانی بر پیکره این نهاد وارد شده است که نتیجه آن سست شدن این نهاد و گسترش روز افزون طلاق است. افزایش نرخ طلاق در جامعه ایران نیز که طی سال های اخیر رو به فزونی نهاده، نگرانی های اجتماعی فراوانی را به وجود آورده است. در این راستا پژوهش حاضر سعی دارد به بررسی عوامل موثر بر درخواست طلاق از سوی زنان شهرستان همدان بپردازد. این پژوهش با استفاده از روش پیمایش و از طریق پرسشنامه خود-اجرا صورت گرفته است. جمعیت آماری شامل256 نفر می باشد که از میان زنان متقاضی طلاق مراجعه کننده به دادگاه های خانواده شهر همدان انتخاب شده است. بر اساس نتایج بدست آمده 37% از طلاقهای درخواستی به علت خشونت بوده است. با توجه به نقش پر رنگ خشونت خانگی ویژگی های زنان متقاضی طلاق به علت خشونت در این تحقیق مورد بررسی قرار گرفته است. در بین این ویژگی ها سن زنان، تعداد فرزندان، دیدگاه آنان نسبت به خشونت، محل سکونت و سطح تحصیلات آنان در عدم تحمل خشونت و ایجاد انگیزه در اقدام به درخواست طلاق نقش مهمی دارند.
    کلیدواژگان: خانواده، زنان، طلاق، خشونت
  • مسعود حاجی زاده میمندی*، سیمین ترکی صفحه 85
    احساس امنیت که یک مفهوم ذهنی وروانی می باشد به این معنی است که فرد در درون خود این احساس را داشته باشد که خطری وی را تهدید نمی کند.این احساس به عنوان یکی از نیازهای اساسی هر جامعه در ارتباط متقابل با عوامل اجتماعی، فرهنگی و اقتصادی می باشد. زنان به عنوان نیمی از جامعه و محوردرونی خانواده نقش مهمی در بازتولید احساس امنیت اجتماعی در خانواده و جامعه دارند. امروزه نقش و اهمیت احساس امنیت در پیشرفت هر جامعه ای تا بدان پایه است که آن را بستر و پیش نیاز هر گونه توسعه ای می دانند. پژوهش حاضر با هدف شناخت عوامل اجتماعی مرتبط با احساس امنیت اجتماعی زنان در شهر یزد، انجام شده است. روش پژوهش پیمایشی بوده است. جامعه آماری پژوهش شامل جمعیت زنان 15 سال و بالاتر شهر یزد می باشد که تعداد انها 191666 نفر بوده و با استفاده فرمول کوکران حجم نمونه 280 نفربه دست آمده است. روش نمونه گیری خوشه ایچند مرحله ای بوده است. تکنیک اصلی جمع آوری اطلاعات پرسشنامه محقق ساخته بوده که پایائی آن به روش محاسبه ضریب آلفای کرونباخ واعتبار آن به روش محتوائی سنجیده شده و از وضعیت مطلوبی برخوردار بوده است.نتایج پژوهش نشان می دهد که میزان احساس امنیت اجتماعی، مشارکت اجتماعی و خشونت خانگی زنان شهر یزد پایین ولی دینداری در میان آنان بالا بوده است. احساس امنیت با متغیرهای تحصیلات، وضعیت اشتغال و دینداری رابطه معنی داری داشته ولی با متغیرهای سن، وضعیت تاهل، خشونت خانگی، مشارکت اجتماعی این رابطه معنی دار نبوده است.
    کلیدواژگان: احساس امنیت، امنیت اجتماعی، خشونت خانگی، مشارکت اجتماعی، دینداری، زنان، شهر یزد
  • جنسیت و استرس پلیس / اثرات همگرا و واگرای محیط کار، تعارض کار و خانواده و روش های مقابله با استرس در افسران پلیس زن و مرد
    نی هه، جی هونگ ژائو، کارول ای آرچبولد ترجمه: حسین درجانی*، علی امامی، مجتبی اسلامی صفحه 104
    این مقاله به بررسی تاثیر محیط کار، تعارض کار و خانواده و روش های مقابله با استرس های فیزیکی و روانی در میان افسران پلیس می پردازد. از آنجا که داده های پژوهش از یک جامعه آماری بزرگ از پلیس های مقیم ایالت نیو اینگلند آمریکا بدست آمده؛ در این مقاله توجه ویژه ای به تفاوت ها و شباهت ها از گروه های جنسیتی مختلف خواهیم داشت. تحقیق حاضر نشان می دهد که در هر دو گروه مردان و زنان، صرف نظر از میزان متغیرهای مداخله گر همچون جسمی، اضطراب و افسردگی؛ تعارض کار و خانواده و روش های مخرب مقابله با استرس قوی ترین و بدترین محرک های تنش زا می باشند. از سوی دیگر تشخیص داده شد که تاثیرات واگرایی در برخورد با یک محیط کاری منفی و نامطلوب، منجر به افزایش دوستی ها و ایجاد مکانیزم های مقابله سازنده با استرس های مربوط به کار در دو گروه مردان و زنان پلیس می شود. همچنین مفهوم این تاثیرات واگرا و همگرا نیز مورد بررسی قرار گرفته اند.
    کلیدواژگان: جنسیت، پلیس، استرس، واگرایی، همگرایی
|
  • Alireza Babagheibi Azghandi*, Habibollah Salarzehi Page 5
    Introduction and
    Objectives
    Sense of security is one of the fundamental aspects of security concept in its general meaning. Creating a sense of security for families in cyberspace against threats from different actors which affects different aspects of their physical، social، financial and intellectual security is one of the main concerns of Information Exchange Space Police (FATA) in our today''s society. It seems that the social function of this specialized police organization can be effective in the process of producing and continuity of families'' security feeling in cyberspace in various forms. The purpose of this study is to examine the relationship between social roles of FATA police on families'' security feeling in Mashhad.
    Method
    This is a survey study and correlation type. Data was gathered by means of a questionnaire. The statistical population of this study is all families residing in Mashhad، which 1000 heads of households have been selected by cluster and random sampling method. Data analysis was performed by applying statistical tests in the form of SPSS and AMOS soft wares.
    Findings
    The findings show that social roles of FATA police have a wide relation to families'' security feeling in cyberspace. The main finding of this study is a positive and significant relationship between social role of FATA police and families'' security feeling residing in this city in cyberspace. In relation with significance of each dimension; Appropriate response of FATA police dimension with intellectual dimension، holding educational classes by FATA police for families with social and financial dimensions، gaining the trust of families to police ability with intellectual and social dimensions، offering the quick access to FATA police for families with life and social dimensions، reflection of the police success for families with social and intellectual dimensions، providing practical approaches for controlling people in cyberspace with financial and intellectual dimensions and providing preventive alerts in cyberspace for families with all dimensions of security feeling are significant. With the obtained results from the dimensions of mentioned variables، it can be said that the highest impact is on the component of gaining the trust of families to FATA police''s ability with the social dimension of families'' security feeling (r=0. 182) and the minimum impact is on the component of the response in the police social role with life and families'' security feeling (r=0. 013).
    Conclusion
    Analysis of data shows that the findings of this study can be used to inform police managers and also strengthen the social role of FATA police in programs generating families'' security feeling in cyberspace.
    Keywords: Familie's Security Feeling, Assessment, FATA Police, Cyberspace, Social Role
  • Leila Zoghi, Bita Ajilchi, Esmaeil Sadipour Page 24
    The aim of this study was to investigate the relationship between locus of control and self-esteem among female students of Police University. For this purpose، in this correlation study، 96 female students of Police University were selected by available sampling method and they answered to questionnaires of Nowicki and Strickland (1973) locus of control and self-esteem of Cooper Smith (1968). Data analysis by using the Pearson correlation coefficient showed that there is a significant negative relationship between locus of control with whole self-esteem، social self-esteem and educational self-esteem (p<0. 05). In addition، univariate regression showed that the locus of control can predict significant self-esteem negatively، at the level of p< 0. 05.
    Keywords: Locus of Control, Self, Esteem, Students, NAJA
  • Esmat Salehi*, Majid Naeim Yavari Page 39
    Background
    Internet is one of new communication technologies which have many benefits for achieving scientific، research، leisure… goals in nowadays social life of people; but improper use of this communication technology has led to some social damages. Internet addiction and also some security problems are considered as damages caused by improper use of this technology. On the other hand، the family as an effective organization could have an effective role in reducing mentioned damages and play a useful role in the social development process and socialization of youth.
    Objective
    This study has aimed to investigate the relation between family factors and internet addiction and damages caused by it among young people residing in Yazd.
    Method
    This is a survey study and its statistical population is age group between 15 to 30 years old residing in Yazd. The sample size was calculated by using Cochran formula 384 people and data was gathered by using multi stage cluster sampling.
    Findings
    The results showed that there is a significant relationship between family values، parental social control، family social support، parental education and parental awareness of communication technologies with damages caused by improper use of internet (p < 0. 001). One way ANOVA results also showed that parental social control، parental awareness of communication technologies، father education، family income and gender variables respectively، have had the most significant role in predicting variable (internet addiction).
    Conclusion
    Paying attention to the family is one of the main requirements of reducing social damages. The results showed that the family can play its role in order to prevent children vulnerability in the field of internet addiction with strengthening family values، social support of children and appropriate social control; so efforts about making culture of proper use of internet in families، raising awareness of families and paying attention to the leisure needs of youth have a considerable importance.
    Keywords: Internet, Internet Addiction, Social Damages, Family
  • Nayere Javidani* Page 63
    Family is one of the important social groups which are formed due to the human need for social life; but nowadays because of extensive changes that have been made in communities، numerous damages have been entered in the body of this entity which it led to weakening this entity and the increasing expansion of divorce. Increasing the divorce rate in Iran، which is growing in recent years، has created many social concerns. In this regard، this study attempts to investigate factors affecting on divorce request by women residing in Hamadan. This study was performed by using of survey method and self-administered questionnaires. The statistical population consists of 256 people that are selected among divorce requesting women attending the family court in Hamadan. According to the results، the reason about 37% of requested divorces have been violence. Due to the strong role of domestic violence، characteristics of women seeking divorce because of violence، has been investigated in this study. Among these characteristic ages، number of children، their attitude toward violence، residence and their education play an important role in the intolerance of violence and motivating them in requesting a divorce.
    Keywords: Family, Women, Divorce, Violence
  • Masoud Hajizade Meymandi*, Simin Torki Page 85
    Security feeling which is a psychological and a mental concept، means that person has the feeling within himself that a danger doesn''t threaten him. This feeling as a basic need of every society is in interaction with the social، cultural and economic factors. Women as half of society population and internal axis of family play an important role in reproduction of social security feeling in family and society. Nowadays the role and importance of security feeling in the development of any society is so far that it''s known as the bed and requirements of any development. This study aimed to identify social factors associated with the women social security feeling in Yazd. This is a survey research. The statistical population is 15 years old women and older in Yazd that are 191666 people and by using Cochran formula a sample size of 280 people were obtained. The method of sampling was multistage clustering. The main technique of data collection was a researcher made questionnaire that its reliability was calculated by using Cronbach''s alpha coefficient and its validity was measured by using content method and they were desirable. The results show that the amount of social security feeling، social participation and domestic violence of women in Yazd were low but the religiousness was high among them. Security feeling has a significant relationship with education، employment status and religiousness variables، but it hasn''t any significant relationship with variables of marital status، domestic violence and social participation.
    Keywords: Security Feeling, Social Security, Domestic Violence, Social Participation, Religiousness, Women, Yazd
  • Gender and Police Stress / Convergent and Divergent Effects of Workplace Environment, Conflict Of Work and Family and Methods of Dealing with Stress among Men and Women Police Officers
    Ni He, Jihong Zhao, Carol A. Archbold, Translated By: Hossein Darjani*, Ali Emami, Mojtaba Eslami Page 104
    This study investigates the impact of workplace environment، conflict of work and family and methods of dealing with physical and psychological stress among police officers. As the research data obtained from a large statistical population of police officers residing in New England in America. In this paper، we will have special attention to the differences and similarities of the different gender groups. The present study shows that in both men and women''s groups، regardless of the amount of confounding variables such as physical، anxiety and depression; conflict of work and family and methods of dealing with stress are the strongest and worst stressful stimuli. On the other hand، was diagnosed that the divergent effects in dealing with a negative and unfavorable work environment resulting in increasing friendships and creating constructive coping mechanisms to work related stress in both men and women police groups. Also، the concept of these diverging and converging effects has been studied.
    Keywords: Gender, Police, Stress, Divergence, Convergence