فهرست مطالب

فصلنامه توسعه کارآفرینی
سال هفتم شماره 2 (پیاپی 24، تابستان 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/06/04
  • تعداد عناوین: 10
|
  • یوسف وکیلی، سید مهدی الوانی، قنبر محمدی الیاسی صفحات 191-210
    هدف این پژوهش شناسایی عوامل محیطی موثر بر توسعه کارآفرینی در بخش عمومی است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و از نظر شیوه گردآوری اطلاعات، توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری این پژوهش کارکنان شهرداری و شهروندان هستند. برای بررسی عوامل محیطی و سنجش کارآفرینی نمونه آماری شامل 220 نفر از کارکنان شهرداری و برای سنجش عملکرد شهرداری (رضایت شهروندان) نمونه ای شامل200 نفر از شهروندان انتخاب شدند. برای گردآوری اطلاعات از ابزار پرسشنامه و برای تحلیل داده ها از رگرسیون و مدل معادلات ساختاری استفاده شد. یافته ها نشان می دهند که عوامل محیطی روابط متفاوتی با کارآفرینی در شهرداری داشتند. محدودیت های قانونی، مداخلات سیاسی، افق زمانی کوتاه مدت، فاصله قدرت، پرهیز از بی اطمینانی، تقدیر گرایی و فردگرایی مانع توسعه کارآفرینی و قابلیت رویت عمومی (توجه رسانه ها)، رقابت و تکنولوژی مشوق کارآفرینی هستند. در نهایت، کارآفرینی عمومی با عملکرد بخش عمومی (رضایت شهروندان) رابطه مثبت دارد و به بهبود آن منجر می شود.
    کلیدواژگان: شهرداری، عملکرد، عوامل محیطی، کارآفرینی، کارآفرینی عمومی
  • سید محمدرضا حسینی مقدم، سید رضا حجازی صفحات 211-229
    کارآفرینی پدیده ای نوین در اقتصاد است که در گستره ای وسیع و در تعاملی چند سویه با بازارگرایی نقشی تعیین کننده در بهبود و ارتقای عملکرد سازمان ها ایفا می کند. این تحقیق از حیث هدف، کاربردی و از حیث روش، از نوع توصیفی است. هدف از انجام این پژوهش ارزیابی تاثیر گرایش کارآفرینانه بر عملکرد بانک ها با در نظر گرفتن بازارگرایی به عنوان متغیر میانجی در رابطه بین این دو متغیر است. به این منظور، سه فرضیه تدوین شد. برای گردآوری اطلاعات لازم به منظور آزمون فرضیه ها، از پرسشنامه ای استاندارد حاوی 37 پرسش در 11 بعد استفاده و بین 234 نفر از مدیران بانک های دولتی و خصوصی در سطح استان گیلان، به عنوان جامعه آماری تحقیق، توزیع شد. برای تحلیل داده ها و آزمون فرضیه ها از روش تحلیل عاملی و تحلیل مسیر بهره گرفته شد. نتایج آزمون فرضیه های تحقیق ضمن تایید تاثیر بازارگرایی بر عملکرد نشان داد که به طورکلی بین گرایش کارآفرینانه و عملکرد به صورت مستقیم و همین طور به واسطه بازارگرایی و به طور غیر مستقیم نیز رابطه معناداری وجود دارد و متغیر بازارگرایی بر این رابطه تاثیر بسزایی می گذارد.
    کلیدواژگان: بازارگرایی، عملکرد، گرایش کارآفرینانه
  • محمد مهدی طوطی فر طهران پور، بابک ضیاء صفحات 231-245
    تحولات سریع علم و فناوری در صنعت ورزش کارآفرینان و سرمایه گذاران ورزشی را نیازمند به کارگیری رویکردهای خلاقانه و نوآورانه کرده است. در این شرایط، کسب وکارهای کوچک ورزشی با تکیه برنوآوری، به دنبال بهبود عملکرد وافزایش مزیت رقابتی خود بوده و در این راستا به نقش سرمایه فکری به عنوان یک منبع غیر قابل لمس بیش از پیش واقف شده اند. این پژوهش برمبنای هدف، از نوع کاربردی و از نظرماهیت توصیفی- همبستگی است. جامعه آماری پژوهش شامل 465 نفر از کارآفرینان کسب وکارهای کوچک ورزشی استان تهران بود که با محاسبه فرمول کوکران و با روش نمونه گیری تصادفی حجم نمونه ای 210 نفر برای پاسخگویی به پرسشنامه استاندارد انتخاب شدند. تحلیل رگرسیون در مورد میزان تاثیر ابعاد سرمایه فکری بر نوآوری کسب وکار مشخص می کند که بیشترین تاثیر را ابعاد سرمایه انسانی و سرمایه رابطه ای (مشتری) بر نوآوری کسب وکارهای کوچک ورزشی داشته اند و متغیر سرمایه ساختاری پیش بینی کننده معنی داری برای نوآوری کسب وکارهای کوچک ورزشی نیستند.
    کلیدواژگان: سرمایه انسانی، سرمایه رابطه ای (مشتری)، سرمایه ساختاری، سرمایه فکری، کسب و کارهای کوچک، نوآوری کسب وکار
  • باقر کرد، الیاس خاشی صفحات 247-265
    در رویکردهای مربوط به تحولات اقتصادی و صنعتی در انتهای قرن بیستم تغییرات اساسی و عمیقی رخ داده و توسعه صنعتی مبتنی بر خوشه ها، به عنوان یک استراتژی نوین مورد توجه برنامه ریزان و سیاست گذاران کشورهای صنعتی و در حال توسعه قرار گرفته است. هدف از این پژوهش شناسایی و اولویت بندی عوامل ایجاد خوشه صنعتی خرمای سراوان است. این پژوهش از نوع کاربردی و به روش کمی و به شکل توصیفی- پیمایشی در منطقه سراوان انجام شده است. نمونه گیری به روش قضاوتی است و جامعه آماری این پژوهش 56 نفر از خبرگان (شامل استادان و کارشناسان) خوشه صنعتی خرمای سراوان هستند. برای شناسایی عوامل ایجاد خوشه از مطالعات کتابخانه ای و روش دلفی با همیاری گروه خبره و برای تعدیل عوامل از تجزیه و تحلیل آماری با کمک نرم افزار spss19 استفاده شد. چون بعضی عوامل با یکدیگر وابستگی داشتند، با استفاده از تکنیک فرایند تحلیل شبکه ای به بررسی اهمیت نسبی این عوامل پرداخته شد و با کمک نرم افزار سوپردسیژن اولویت بندی این عوامل صورت گرفت. نتایج نشان داد مولفه های تمرکز جغرافیایی و ارتباطات بین بنگاه ها بیشترین و کمترین عوامل ایجاد خوشه صنعتی خرمای این منطقه هستند.
    کلیدواژگان: ایجاد خوشه صنعتی، خوشه صنعتی، روش دلفی، سراوان، فرایند تحلیل شبکه ای
  • ابوالقاسم شریف زاده، غلامحسین عبدالله زاده صفحات 267-287
    با وجود اهمیت کارآفرینی دانشگاهی، بسیاری از دانشگاه ها و موسسات آموزش عالی به اطلاعات و سنجه های دقیق و معتبر برای پایش و ارزشیابی فعالیت های مرتبط با کارآفرینی دانشگاهی دسترسی ندارند. نشانگرهای کارآفرینی دانشگاهی را می توان مانند واحدهای اطلاعاتی راهبردی در برنامه ریزی توسعه کارآفرینانه دانشگاهی مد نظر قرار داد؛ از این رو این پژوهش با هدف شناسایی و اعتبارسنجی مجموعه ای نمایا از نشانگرهای کارآفرینی دانشگاهی در حوزه آموزش عالی کشاورزی به عنوان واحدهای اطلاعاتی راهبردی در برنامه ریزی توسعه دانشگاهی انجام شد. برای دستیابی به هدف تحقیق از فن دلفی در سه دور بهره گرفته شد. بر این پایه، روی هم رفته از هجده خبره برای مشارکت در انجام مطالعه دلفی کمک گرفته شد و سرانجام با بهره گیری از فرایند تحلیل سلسله مراتبی و تاپسیس 63 نشانگر در قالب پنج مولفه دسته بندی و رتبه بندی شد: 1. سرمایه گذاری در کارآفرینی دانشگاهی (9 نشانگر)، 2. فعالیت کارآفرینی دانشگاهی (10 نشانگر)، 3. عملکرد فعالیت های کارآفرینی دانشگاهی (19 نشانگر)، 4. بهره وری کارآفرینی دانشگاهی (9 نشانگر) و 5. نتایج و پیامدهای کارآفرینی دانشگاهی (16 نشانگر).
    کلیدواژگان: آموزش عالی کشاورزی، تحلیل چندمعیاری کارآفرینی دانشگاهی، نشانگرهای کارآفرینی
  • مجتبی اختری، علی حسین کشاورزی صفحات 289-304
    بسیاری از صاحب نظران مدیریت بر این باورند که تصمیم گیری مترادف مدیریت یا مهم ترین بخش و جوهره آن است. بنابراین شناخت عوامل موثر بر تصمیم گیری موضوع بسیار مهمی است و در این راستا تحقیق حاضر با هدف بررسی تاثیر نوع انگیزه شغلی بر تصمیم گیری کارآفرینان انجام شده است. موضوع کلیدی این تحقیق، انگیزه شغلی است. در راستای سوال اصلی تحقیق، اثر متغیر مستقل (نوع انگیزه شغلی) بر متغیر وابسته (تصمیم گیری کارآفرینان) آزموده شد. این تحقیق از نظر هدف، کاربردی و از نظر نوع داده ها و شیوه جمع آوری آن ها از نوع توصیفی- پیمایشی است که از طریق پرسشنامه انجام شده است. جامعه آماری این تحقیق، 48 نفر از کارآفرینان مستقر در پارک علم و فناوری دانشگاه تهران بودند که از میان آن ها 46 نفر به سوال ها پاسخ دادند. نتایج به دست آمده از طریق آزمون T یک نمونه ای نشان می دهد که متغیرهای انگیزه شغلی از نوع خطی و خبره بر تصمیم گیری کارآفرینان تاثیرگذارند اما متغیرهای انگیزه شغلی از نوع مارپیچ و انتقالی تاثیر معناداری بر تصمیم گیری کارآفرینان ندارند. به نظر می رسد که ضعف در کار تیمی و گروهی همچنین ترویج گرایش به مشاغل ثابت و دولتی را می توان از جمله دلایلی برشمرد که باعث عدم تاثیر متغیرهای انگیزه شغلی مارپیچ و انتقالی بر تصمیم گیری کارآفرینان شده است.
    کلیدواژگان: انگیزه شغلی، تصمیم گیری، تصمیم گیری کارآفرینانه، کارآفرینان
  • آصف کریمی، بهزاد بانکی پور، محمود احمدپور داریانی صفحات 305-326
    هدف اصلی این تحقیق شناسایی و تحلیل سازوکارهای توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط در استان قزوین است. این پژوهش از نظر هدف، کاربردی و به لحاظ رویکرد تحقیق، کمی است. شیوه جمع آوری داده ها از نوع توصیفی- پیمایشی است. جامعه آماری این تحقیق مدیران کسب و کارهای کوچک و متوسط در استان قزوین بودند که بر اساس فرمول کوکران 93 نفر از آن ها به روش نمونه گیری طبقه ای با انتساب متناسب انتخاب شدند. ابزار اصلی جمع آوری داده ها پرسشنامه بود که روایی آن از طریق پانل متخصصان بررسی و کسب شد. برای تعیین میزان پایایی پرسشنامه از ضریب آلفای کرونباخ استفاده شد (94/0). داده ها با استفاده از نرم افزار SPSS نسخه 19 و همچنین نرم افزار LISREL نسخه 5/8 تجزیه و تحلیل شدند. یافته های تحقیق نشان می دهد که سازوکارهای مالی - تسهیلاتی، حمایتی، آموزشی، مدیریتی و ارتباطی از جمله مهم ترین سازوکاهای توسعه کسب و کارهای کوچک و متوسط هستند.
    کلیدواژگان: توسعه، سازوکارها، کسب و کارهای کوچک و متوسط
  • محمدرضا حمیدی زاده، منیژه قره چه، مهدی عطایی، میکائیل پشاآبادی صفحات 327-347
    شرکت ها باید در محیطی با ناامنی و خطرهای محیطی فزاینده کار کنند؛ محیطی که در آن مرزهای سازمانی سیال شده و دیدگاه غالب این است که بازاریابی سنتی دیگر پاسخگوی نظم جدید نیست. بازاریابی کارآفرینانه پارادایمی جدید و میان رشته ای در بازاریابی است که می تواند کاستی های بازاریابی سنتی را رفع کند. در این پژوهش، در پی بررسی اثر ابعاد این پارادایم بر عملکرد شناسه تجاری موسسات کوچک و متوسط آموزشی هستیم. این پژوهش از نظر طرح تحقیق، توصیفی- پیمایشی و از منظر هدف، کاربردی است. داده ها از طریق توزیع پرسشنامه میان کارمندان و مشتریان 70 موسسه آموزشی کوچک و متوسط شهر شیراز جمع آوری شده است. روش نمونه گیری پژوهش روش آسان است. مدل مفهومی شامل هشت متغیر بوده و هفت فرضیه طراحی شده است. برای آزمون مدل از نرم افزار SMART-PLS استفاده شده است. در این پژوهش، بعد فرصت گرایی بر عملکرد شناسه تجاری اثر معنادار نداشته است. علاوه بر این، مشخص شد که بعد مشتری گرایی بیشترین اثر معنادار و بعد ریسک پذیری نیز کمترین اثر معنادار را بر عملکرد شناسه تجاری داشته است. با توجه به تایید نشدن اثر فرصت گرایی بر عملکرد شناسه تجاری، توصیه می شود در مطالعات آتی این بعد بیشتر بررسی شود.
    کلیدواژگان: ابعاد بازاریابی کارآفرینانه، عملکرد شناسه تجاری، موسسات کوچک و متوسط آموزشی
  • صبا کاکاپور، حسین خنیفر صفحات 349-367
    بی شک، شرکت های دانش بنیان نقش مهمی در اقتصاد کشورهای در حال توسعه ایفا می کنند. نوآوری و کارآفرینی در این شرکت ها می تواند عامل مهمی برای توسعه پایدار آن ها باشد. کارآفرینی سازمانی و عوامل تاثیرگذار بر آن جایگاه ویژه ای در تحقیقات امروزی دارد؛ از این رو این پژوهش به بررسی روابط میان بازارگرایی، کارآفرینی سازمانی و مهارت اجتماعی کارآفرینان در شرکت های دانش بنیان می پردازد. این تحقیق بر حسب هدف از نوع تحقیقات کاربردی و بر حسب روش جمع آوری اطلاعات از نوع تحقیقات توصیفی- همبستگی است. سازه های تحقیق در نمونه آماری مورد مطالعه با روش تحقیق توصیفی توصیف شدند. روابط بین سازه های تحقیق نیز از طریق روش تحقیق همبستگی و مدلسازی معادلات ساختاری بررسی شد. با استفاده از پرسشنامه نظرات 240 نفر از کارآفرینان و مدیران شرکت های دانش بنیان شهر تهران جمع آوری شد. روایی و پایایی پرسشنامه با استفاده از آزمون های مرتبط سنجیده و تایید شد. برای تجزیه وتحلیل داده ها از آزمون های ضریب همبستگی پیرسون و مدل معادلات ساختاری استفاده شد. نتایج تحقیق نشان داد مهارت اجتماعی کارآفرینان بر بازارگرایی سازمانی تاثیر معنادار دارد ولی بر کارآفرینی سازمانی تاثیر معنادار ندارد؛ همچنین نتایج تحقیق نشان داد که سازه بازارگرایی بر کارآفرینی سازمانی شرکت های دانش بنیان دارای تاثیر معنادار است.
    کلیدواژگان: بازارگرایی، کارآفرینی سازمانی، مهارت اجتماعی
  • حسین صمدی میارکلایی، حسنعلی آقاجانی، حمزه صمدی میارکلایی صفحات 369-388
    دانشگاه کارآفرین مفهومی جذاب و معرف دانشگاه هایی است که فرصت ها، رویه ها، فرهنگ ها و محیط های سودمندی را به منظور ترغیب و پذیرش کارآفرینی دانشجویان و دانش آموختگان فراهم می آورند. دانشگاه کارآفرین مکانی است که کارآفرینی بخشی از اساس نهادی آن است. در واقع، ظهور دانشگاه کارآفرین پاسخی به اهمیت روزافزون دانش در نظام ملی و منطقه ای نوآوری و ادراک جدید از دانشگاه است. هدف از پژوهش حاضر ارزیابی شاخص های دانشگاه هزاره سوم (دانشگاه کارآفرین) در دانشگاه مازندران از طریق سیستم استنتاج فازی است. روش این پژوهش از نظر نحوه گردآوری داده ها، روش پیمایشی و از نظر مقاصد پژوهش، کاربردی است. جامعه آماری این تحقیق 75 نفر از استادان، متخصصان و مسئولان دانشگاه مازندران بودند، که برای نمونه گیری از روش سرشماری استفاده شد. در تحقیق حاضر، برای جمع آوری داده ها از پرسشنامه دانشگاه کارآفرین گیب (2012) و به منظور تجزیه و تحلیل داده ها از آزمون فرضیه فازی استفاده شده است. یافته ها نشان داد که ویژگی ها و شاخص های دانشگاه کارآفرین در دانشگاه مازندران مولفه های چشم انداز، ماموریت و استراتژی دانشگاه؛ حاکمیت و اداره دانشگاه، ساختار و طرح سازمانی، چند رشته ای و فرا رشته ای، قدرت نفوذ و استفاده از منابع متنوع، مدیریت ذی نفعان و ارزش های جامعه، دانش آموختگان، انتقال دانش، مرکز رشد، تامین مالی مخاطرات در شرکت های مشتق از دانشگاه، بین المللی سازی و در نهایت آموزش کارآفرینانه و آموزش سرمایه گذاری در سطح نامناسبی قرار دارند.
    کلیدواژگان: آموزش عالی، دانشگاه کارآفرین، دانشگاه هزاره سوم، کارآفرینی
|
  • Yousef Vakili, Seyed Mahdi Alvani, Ghanbar Mohammadi Elyasi Pages 191-210
    The purpose of this study is to study the role of environmental determinants in entrepreneurship in the public sector. This is an applied and descriptive-correlation study. The statistical population is Tehran Municipality''s employees and clients. A sample of 220 municipal employees and a sample of 200 citizens were selected to evaluate the role of environmental factors in entrepreneurship and municipality’s performance (citizen satisfaction) respectively. Questionnaires were used for data collection and the data was analyzed using regression and structural equation model. The findings showed that environmental determinants have different effects on entrepreneurship. Legal constraints، political interventions، short-term time horizon، power distance، uncertainty avoidance، Fatalism، individualism، were negatively associated with entrepreneurship and entrepreneurship are hampered. Public visibility (media attention)، ­competition and technology were positively associated with entrepreneurship and incentives entrepreneurship. Finally، public entrepreneurship has a positive relationship with public sector performance (satisfaction of citizens) and will lead to its improvement.
    Keywords: entrepreneurship, environmental factors, municipal, Performance, public entrepreneurship
  • Seyed Mohammad Reza Hosseini Moghadam, Seyed Reza Hejazi Pages 211-229
    Entrepreneurship as a new phenomenon in the economy، in a broad and multi-way interactive orientation، plays a decisive role in improving the performance of organizations. This research is applied and descriptive. The purpose of this study was to evaluate the effect of entrepreneurial orientation on performance of banks considering market orientation as a mediator between these two variables. To this end، three hypotheses were formulated. To gather the necessary data to test the hypothesis، a standard questionnaire containing 37 questions in 11 aspects was distributed among 234 executives of public and private banks in Guilan province. Factor and path analysis were used to analyze the data and test the hypotheses. While confirming the impact of market orientation on performance، the results also showed that there is a significant relationship between entrepreneurial orientation and performance directly and indirectly (through market orientation) and market orientation has a major impact on this relationship.
    Keywords: entrepreneurial orientation, market orientation, Performance
  • Mohammad Mahdi Toutifar Tehranpour, Babak Ziyae Pages 231-245
    The rapid changes in sport industry urge sport investors and entrepreneurs to adopt creative and innovative approaches. In this situation، intellectual property is among the most important organizational assets and the potential success of an organization is rooted in their intellectual capabilities. On the other hand، relying on innovation، Small businesses are seeking to improve their performance and to increase their competitive advantage. The purpose of this study is to examine the effect of intellectual capital on SMEs innovation in sport industry in Tehran province. From 465 small businesses working in the aforementioned industry، 210 samples have been selected. The research method is descriptive and correlation technique has been used. The data was collected using a questionnaire and analyzed using simple and multiple regression analysis. The regression analysis showed that among different dimensions of intellectual capital، human and relational (customer) capital، have the greatest impact on sport business innovation and the structural capital is not a good predictor.
    Keywords: business innovation, human capital, intellectual capital, relational capital (customer), small businesses, structural Capital
  • Baqer Kord, Elyas Khashi Pages 247-265
    Approaches to economic and industrial developments changed enormously in late twentieth century. And cluster-based industrial development attracted the attention of planners and policy makers from developing and industrialized countries as a new strategy. The purpose of this study was to identify and prioritize the factors affecting the creation of Saravan Dates industrial cluster. This is an applied quantitative study and was conducted by a descriptive survey in Saravan region. Judgment sampling was used and the statistical population was 56 experts of Saravan dates industrial clusters. To identify the factors that created the cluster، library studies and a structured interview (Delphi method) were used with the assistance group of experts and to mitigate the factors، we used the software spss19. And because certain factors were interdependent with each other، the technique of network analysis was used to examine the relative importance of these factors and then they were prioritized using Super Decisions software. The results showed that geographic focus and communication between the entities were the most and the least influential factors on the creation of dates industrial cluster in this region.
    Keywords: analytic network process, dates, Delphi, industrial cluster
  • Abolghasem Sharifzadeh, Gholam Hossein Abdollahzadeh Pages 267-287
    In spite of the importance of academic entrepreneurship، universities and higher education institutions lack accurate information and measures to monitor and evaluate activities of academic entrepreneurship. Indicators of academic entrepreneurship could be used as units of strategic information for planning entrepreneurial university development. Thus، this research aimed to identify and validate a set of representative indicators of academic entrepreneurship in higher agricultural education. To that end، the Delphi technique was designed to be developed in three rounds. Finally، using AHP and TOPSIS، the five categories of indicators of academic entrepreneurship was ranked، including: (1) investment in academic entrepreneurship (9 indicators)، (2) total activities of academic entrepreneurship (10 indicators)، (3) performance of academic entrepreneurship (19 indicators)، (4) productivity of academic entrepreneurship (9 indicators)، and (5) impacts of academic entrepreneurship (16 indicators).
    Keywords: academic entrepreneurship, entrepreneurship indicators, higher agricultural education, multi, criteria analysis
  • Mojtaba Akhtari, Alihossien Keshavarzi Pages 289-304
    Many management experts believe that the decision-making is management synonymous or the most important part of it. Therefore، understanding the influencing factors on decision making is a significant issue and the purpose of the present study is to investigate the effect of career motives on entrepreneurial decision making. To answer the main question in this research، the effect of the independent variable (career motives) on the dependent variables (entrepreneurs’ decision making) were tested. This is an applied descriptive - survey research which was conducted by questionnaire. The questionnaire validity and reliability were tested by content validity and Cronbach''s alpha (0. 729) method respectively. The Research Statistical population were 48 Entrepreneurs in Science and Technology Park of Tehran University from which 46 people responded to the questions. The results obtained from one sample T -test show that the linear career motive and expert career motive variables have a positive impact on the entrepreneurs’ decision making، but spiral career motive and transitory career motive variables have no significant effect on entrepreneurs’ decision making.
    Keywords: career motives, decision making, entrepreneurial, entrepreneurial decision making
  • Asef Karimi, Behzad Bankipour, Mahmoud Ahmadpour Daryani Pages 305-326
    The main purpose of this study was to identify and analyze the mechanisms of small and medium enterprises (SMEs) development in Qazvin province. The study is an applied quantitative research. The data was collected using a descriptive-survey method. The statistical population of the study consisted of managers in charge of SMEs in Qazvin province. 93 people were selected as the sample by using proportionate stratified sampling method based on Cochran Formula. The main data-collection tool was the questionnaire. Validity of the questionnaire was approved by a panel of experts. In order to measure the reliability of questionnaire، Cronbach Alpha coefficients was used (0. 94). The data was analyzed by SPSSand LISREL software. The findings indicate that financial– facilities، support، educational، management and communication mechanisms are the most important mechanism for SMEs development.
    Keywords: Development, mechanism, small, medium enterprises (SMEs)
  • Mohammad Reza Hamidizadeh, Manijeh Gharehche, Mahdi Ataei, Michaeil Pashabadi Pages 327-347
    Firms must work in an environment with increasing risk and uncertainty، where organizational and economic boundaries are meant to be broken and the dominant idea is that traditional marketing no longer meets the needs of the new discipline. Instead، entrepreneurial marketing is a new and inter-disciplinary paradigm which can eliminate the shortcomings of the traditional marketing. The present study seeks to investigate the effects of different dimensions of this paradigm on brand performance of small and medium-sized educational institutions. This is an applied research conducted within the framework of a descriptive survey. The data was collected through distribution of questionnaires among the staff and customers of 70 small and medium-sized educational institutions in Shiraz، Iran. Sampling method is convenience. The conceptual model includes eight variables and seven hypotheses. SMART-PLS was used to test the model. Results show that six hypotheses were confirmed and one of them was rejected. In the present research، opportunity orientation dimension doesn’t have any significant effect on brand performance. Moreover، customer orientation and risk taking dimensions were proved to have the most and the least significant effects on brand performance، respectively. Given that opportunity orientation dimension has no significant effect on brand performance، it’s recommended that future studies further investigate this aspect.
    Keywords: brand performance, dimensions of entrepreneurial marketing, small, medium, sized educational institutions
  • Saba Kakapour, Hossein Khonifar Pages 349-367
    Knowledge-based firms play a critical role in economics of developing countries. Innovation and entrepreneurship are two important factors for sustainable development of these firms. Corporate entrepreneurship and recognizing factors impacting them have become important in recent years. The purpose of this paper is to examine the relations between corporate entrepreneurship، market orientation and social skills among Iranian knowledge-based entrepreneurial organizations (KBEs). A total of 240 usable questionnaires were received from entrepreneurs and top managers. These were subjected to a structural equation modeling (SEM) analysis. The results show that social skills positively affect market orientation، and market orientation influences corporate entrepreneurship but the effect of social skill on corporate entrepreneurship was not significant.
    Keywords: corporate entrepreneurship, market orientation, social skill
  • Hossein Samadi Miarkolaei, Hasanali Aghajani, Hamzeh Samadi Miarkolaei Pages 369-388
    The ''entrepreneurial university'' is a personable concept which defines those universities providing opportunities، practices، cultures and environments to encourage student and graduate to entrepreneurship. They are universities where entrepreneurship is institutionalized in them. Indeed، the emergence of entrepreneurial university is a response to increasingly important of knowledge in local and national innovation system and new perception of university. The purpose of the present research is to evaluate Indexes and Features of the university of third millennium (entrepreneurial university) in university of Mazandaran، with fuzzy inference analysis. The study is an applied research the data was collected using survey method. Statistical population includes 75 persons of professors، specialists and administrators in Mazandaran University. The data was collected using Entrepreneurial University questionnaire designed by Gibb (2012) and analyzed by fuzzy hypothesis test. The findings showed that indexes and features of the entrepreneurial university in University of Mazandaran including vision، mission، strategy، governance، organizational structure، multidisciplinary and trans-disciplinary، leverage، public value and stakeholder engagement، alumni، knowledge transfer، incubation، venture funding of companies affiliated with the university، internationalization، and enterprise entrepreneurship education are in not desirable level.
    Keywords: entrepreneurship, entrepreneurial university, higher, education, university of third millennium