فهرست مطالب

مطالعات اقتصادی کاربردی ایران - پیاپی 11 (پاییز 1393)

فصلنامه مطالعات اقتصادی کاربردی ایران
پیاپی 11 (پاییز 1393)

  • تاریخ انتشار: 1393/09/18
  • تعداد عناوین: 10
|
  • حسین اصغرپور، علی مهدیلو صفحات 1-26
    هدف اصلی این مطالعه بررسی تاثیر محیط های تورمی بر درجه عبور نرخ ارز در ایران طی سال های 1389-1355 می باشد. بدین منظور ابتدا با استفاده از مدل مارکوف- سویچینگ، محیط های تورمی بالا و پایین استخراج شده و سپس با استفاده از آزمون هم انباشتگی جوهانسون- جوسلیوس، تاثیر محیط های تورمی به همراه تاثیرگذاری متغیرهای هزینه ی نهایی شرکای تجاری، درجه ی باز بودن اقتصاد و نرخ ارز رسمی بر شاخص قیمت کالاهای صادراتی مورد کنکاش علمی قرار گرفته است. یافته های تجربی تحقیق نشان می دهد که محیط های تورمی تاثیر نامتقارن بر درجه ی عبور نرخ ارز بر قیمت صادرات داشته است، به طوری که در محیط های تورمی بالا، درجه عبور نرخ ارز 77/0 درصد و در محیط های تورمی پایین، درجه ی عبور نرخ ارز 51/0 درصد می باشد. همچنین نتایج نشان می دهد متغیر هزینه نهایی شرکای تجاری تاثیر مثبت و معنی داری و متغیر درجه ی باز بودن اقتصاد، تاثیر منفی و معنی داری بر شاخص قیمت کالاهای صادراتی دارا می باشند. نتیجه گیری کلی این است که در محیط های تورمی بالا، درجه ی عبور نرخ ارز در ایران تشدید شده و قدرت رقابتی صادرات کشور را کاهش می دهد. از این رو افزایش نرخ ارز به ویژه در شرایط تورمی بالا سیاست مناسبی برای توسعه صادراتی نمی باشد.
    کلیدواژگان: درجه عبور نرخ ارز، محیط تورمی، مدل مارکوف، سویچینگ، هم انباشتگی جوهانسون، جوسلیوس، قیمت صادرات
  • منصور رزاء نژاد، عبدالکریم حسین پور، ابراهیم انواری صفحات 27-47
    بازارهای مالی مغز سیستم اقتصادی و کانون اصلی تصمیم گیری هستند و چنانچه این بازارها با شکست و نارسایی مواجه شوند، عملکرد کل سیستم اقتصادی آسیب خواهد دید. این مطالعه به بررسی رابطه بلندمدت (همجمعی آستانه ای) توسعه بازارهای مالی با نابرابری درآمد در اقتصاد ایران در دوره زمانی 1350 تا 1390 پرداخته است. نتایج حاصل بیانگر این هستند که همجمعی آستانه ای میان متغیرهای مدل وجود دارد و نتایج آزمونTVAR-LR نشان می دهد که مدل تنها یک آستانه دارد. همچنین، نتایج حاصل بیانگر این است که توسعه بازار مالی تا یک حد آستانه ای، نابرابری درآمدی را افزایش می دهد و بعد از این حد آستانه ای، نابرابری درآمدی کاهش می یابد. برای کاهش نابرابری درآمدی یک حد آستانه ای ضروری است. همچنین، سرعت تعدیل قبل و بعد از مقدار آستانه به ترتیب 41 درصد و 80 درصد هستند و سرعت تعدیل بعد از رسیدن به مقدار آستانه موردنظر بیشتر خواهد شد و بعد از مقدار آستانه در هر دوره 80 درصد از عدم تعادل ها در دوره بعدی تصحیح می شود.
    کلیدواژگان: توسعه مالی، همجمعی آستانه ای، نابرابری درآمدی، اقتصاد ایران
  • محمدنبی شهیکی تاش، علی نوروزی صفحات 49-79
    در این پژوهش به منظور تحلیل ساختار بازارهای صنعتی ایران از مدل های ساختاری و غیرساختاری در 131 صنعت کد 4 رقمیISIC در طی دوره 1375 تا 1387 استفاده شده است. یافته های تحقیق براساس شاخص های لرنر، بون و هرفیندال نشان می دهد که ضریب رقابت در بخش صنعت ایران اندک است. به عبارت دیگر، ارزیابی درجه رقابت و انحصار در صنایع کارخانه ای ایران حاکی از آن است که با توجه به مقادیر شاخص بون (0.12-) و هرفیندال- هیرشمن (0.24)، صنعت کشور در شرایط رقابت انحصاری قرار دارد و شاخص لرنر (0.36)، نیز موید این نتیجه است. شایان ذکر است که صنعت «تولید وسایل نقلیه و موتوری»با سهمی معادل 16.38 درصد، بیشترین سهم ارزش فروش نسبی در صنایع کارخانه ای ایران را دارا است که با توجه به محاسبه انواع شاخص های تمرکز، دارای ساختار بازار انحصاری می باشد.
    کلیدواژگان: شاخص تمرکز، شاخص لرنر، شاخص بون، صنعت، رقابت انحصاری
  • سیدفخرالدین فخرحسینی صفحات 81-106
    مفهوم شکل گیری عادات مربوط به مصرف در تابع مطلوبیت خانوار نمونه در مدل های ادوار تجاری حقیقی می تواند پدیده جایزه ریسک را توضیح دهد. تحلیل جزئی در مورد پویایی های از مدل شکل گیری عادات در مصرف و فراغت به صورت کامل در ایران انجام نشده است. در این مطالعه با تعدیلاتی در الگوی ادوار تجاری حقیقی، یک مدل تعادل عمومی پویای تصادفی (DSGE[1]) برای اقتصاد ایران طراحی شده است که در آن می توان خصوصیات ادوار تجاری اقتصاد ایران را با فرض وجود وجود پارامترهای عادات مصرفی و فراغت در تابع مطلوبیت نشان داد. یافته های این پژوهش حاکی از آن است که وجود پارامترهای عادات مصرفی و فراغت در مدل می تواند میزان مصرف، فراغت و تولید را بیش از پیش تغییر دهد. نتایج نشان می دهد اگر پارامتر شکل گیری عادات فراغت در تابع مطلوبیت وجود داشته باشد می تواند تولید را بیشتر کاهش دهد.
    کلیدواژگان: مدل DSGE، کالیبراسیون، ترجیحات مصرف و فراغت، شکل گیری عادات
  • فیروز فلاحی صفحات 107-128
    چگونگی اثرگذاری پول بر متغیرهای حقیقی اقتصاد از جمله مهم ترین موضوعات مورد بحث در اقتصاد بوده و در این راستا نظرات مختلفی از سوی مکاتب اقتصادی ارایه شده است. در همین راستا مطالعات تجربی زیادی برای بررسی روابط علی بین تولید و پول انجام گرفته که نتایج متفاوتی در بر داشته است، که این امر می تواند به دلیل به کارگیری روش های مختلف در این مطالعات بوده باشد. مدل های VAR از جمله متداول ترین روش های مورد استفاده در این مطالعات می باشد اما به دلیل وجود ضعف های اساسی آن از جمله فرض ثابت بودن پارامترها در طی زمان، استفاده از روش های مناسب و دقیق ضروری است.
    در این مطالعه سعی شده است رابطه علی بین پول و تولید اقتصاد ایران طی دوره ی 1391:3-1376:1 به روش مارکوف سوئیچیینگ مورد بررسی قرار گیرد. توانایی ملحوظ کردن تغییر در نحوه ارتباط بین این دو متغیر در طی زمان از مهم ترین ویژگی های روش مارکف سوئیچینگ می باشد. نتایج تخمین این مدل با در نظر گرفتن دو رژیم متفاوت نشان می دهد که فقط در رژیم 1 که شامل دوره ی 1384:3 تا 1390:3 هست پول علت گرنجری تولید بوده و خنثی نمی باشد. همچنین در هر دو رژیم تولید علت گرنجری پول بوده اما نحوه ی ارتباط آن با پول در طی زمان ثابت نبوده و در رژیم 1، این دو متغیر در جهت عکس هم تغییر کرده اند.
    کلیدواژگان: علیت گرنجر، مارکوف سوئیچینگ، خنثایی پول، تغییر رژیم، شکست ساختاری، پول، تولید
  • زهره شیرانی فخر، رحمان خوش اخلاق، علیمراد شریفی صفحات 129-157
    بخش صنعت به عنوان یکی از مولدترین بخش های اقتصادی از عمده ترین متقاضیان انرژی و مخصوصا گازطبیعی است، از این رو در این مطالعه تابع تقاضای گازطبیعی در بخش صنعت ایران با استفاده از مدل سری زمانی ساختاری برآورد می شود. مدل سری زمانی ساختاری دارای جزء غیرقابل مشاهده ی روند است که پس از تبدیل این مدل به صورت فضاحالت و با به کارگیری الگوریتم فیلتر کالمن از طریق روش حداکثر راستنمایی برای دوره ی زمانی 1390-1360 برآورد شده است. نتایج این مطالعه حاکی از آن است که اولا ماهیت روند ازنوع روند هموار است و ثانیا به صورت غیرخطی حرکت می کند. همچنین با توجه به تابع تقاضای برآورد شده، کشش قیمتی تقاضای گازطبیعی در بخش صنعت در کوتاه مدت و بلندمدت به ترتیب برابر با 16/0- و 33/0- است که نشان می دهد قیمت گاز در کوتاه مدت و بلندمدت کم کشش و حتی افق زمانی که یکی از عوامل موثر بر مقدار کشش است در مورد این کالا تاثیرگذار نبوده است. لذا، پیشنهاد می شود سیاست های غیرقیمتی نظیر هدایت بخش تولید از طریق معافیت استهلاک مالیاتی وتامین منابع از طریق نظام بانکی برای صنایع مورد توجه قرار گیرد. کشش تولیدی گازطبیعی در کوتاه مدت 08/2 و در بلندمدت 99/0 می باشد که نشان می دهد در کوتاه مدتدربخش صنعت همگام باافزایش تولید،با شدتبیشتریمصرفگاز طبیعیمشاهدهمی شود. کشش متقاطع قیمتی برای برق نیز در کوتاه مدت و بلندمدت به ترتیب 76/0 و 64/1 استدر نتیجه در بلندمدت امکان تغییر شیوه ی تولید و یا جایگزینی دستگاه ها زیاد است. نتایج حاصل از در نظرگرفتن اثر اجرای قانون هدفمندکردن یارانه ها نیز نشان می دهد که برخلاف انتظار اجرای این قانون اثری روی تقاضای گاز طبیعی در بخش صنعت ندارد.
    کلیدواژگان: تقاضای انرژی، گاز طبیعی، بخش صنعت، مدل سری زمانی ساختاری، روند ضمنی تقاضای انرژی
  • کیومرث شهبازی، شهربانو نظرپور صفحات 159-185
    تجارت خارجی به عنوان یکی از ابزارهای جهانی شدن، زمینه ساز رقابت بین المللی و مشارکت کشورها در فعالیت های اقتصادی است. در جریان تجارت خارجی فعالیت هایی که از توان رقابتی برخوردار نباشند، امکان بقا را از دست داده و سطح بیکاری را افزایش می دهند. اما اگر تجارت خارجی از طریق توسعه و رونق صادرات افزایش یابد به ایجاد فرصت های شغلی دارای کارایی بالاتر منجر می شود. هدف اصلی این پژوهش بررسی تاثیر رونق صادر اتی بر نرخ بیکاری در ایران می باشد. بدین منظور از داده های سالیانه دوره ی زمانی 1390-1353، روش خود توضیح با وقفه های گسترده، آزمون همجمعی باند و آزمون علیت گرنجر استفاده شده است. نتایج نشان دهنده ی وجود رابطه همجمعی بین متغیر های تحقیق بوده و حاکی از این است که رونق صادراتی در هر دو دوره کوتاه مدت و بلندمدت بر نرخ بیکاری تاثیر منفی و معنی داری داشته است. ضریب جمله تصحیح خطا نشان می دهد که در هر دوره 95 درصد از عدم تعادل در نرخ بیکاری به سمت روند بلندمدت خود تعدیل می شود. نتایج آزمون گرنجر شرطی نشان می دهد که رابطه علیت کوتاه مدت میان متغیرها وجود ندارد، اما رابطه علیت بلندمدت از رابطه مبادله، موجودی سرمایه بخش های قابل مبادله، موجودی سرمایه بخش های غیرقابل مبادله، عرضه ی نیروی کار و نرخ تورم به نرخ بیکاری در سطح 5% پذیرفته می شود.
    کلیدواژگان: رونق صادراتی، نرخ بیکاری، بیماری هلندی، رهیافت آزمون کرانه ها
  • کیومرث سهیلی، شهرام فتاحی، مهناز سرخوندی صفحات 187-217
    سیاست پولی به عنوان اهرمی در دست بانک مرکزی قرار دارد و در راستای رسیدن ثبات اقتصادی وکنترل قیمت ها به کار گرفته می شود. براساس قاعده تیلور سیاست گذاران پولی با تغییر در نرخ بهره نسبت به انحراف از تولید بالقوه و تورم هدف واکنش نشان می دهند، بنابراین بررسی تابع واکنش بانک مرکزی ایران که نشان دهنده ی میزان قاعده مندی بانک مرکزی در پاسخ به شکاف تولید و تورم است مفید به نظر می رسد. رویکردی که اخیرا توجه بسیاری را به خود جلب کرده این است که که میزان حساسیت بانک مرکزی نسبت به دو هدف یعنی شکاف تولید و انحراف تورم در ادوار مختلف تجاری متفاوت است، بنابراین در این مطالعه، مدل ها براساس روش رگرسیون کوانتایل برای زمانی که واکنش بانک مرکزی متقارن یا نامتقارن است، با بهره گیری از داده های دوره ی زمانی 1353-1389 برآورد شده اند. نتایج حاکی از آن است که در دوره های رکود و رونق بانک مرکزی نسبت به شکاف تولید واکنشی از خود نشان نمی دهد و نسبت به انحراف از تورم واکنشی خلاف انتظار از خود نشان می دهد.
    کلیدواژگان: تقارن یا عدم تقارن، رگرسیون کوانتایل، بانک مرکزی
  • علیرضا علیپور، سید حبیب الله موسوی، صادق خلیلیان صفحات 219-238
    بخش کشاورزی یکی از مهم ترین بخش های تولیدی در اقتصاد ایران است که در چندین سال اخیر در معرض اثرپذیری از افزایش قیمت حامل های انرژی قرار گرفته است. نهاده ی انرژی یکی از مهم ترین عوامل تولیدی اثرگذار بر عملکرد بخش های تولیدی ازجمله بخش کشاورزی است که با توجه به نقش کلیدی آن در فرآیند تولید، کاهش یا افزایش احتمالی میزان تقاضا و مصرف آن از اهمیت قابل توجهی برخوردار است. ازاین رو، مطالعه ی حاضر در پی پاسخ آن است تاثیر آزادسازی قیمت انرژی بر تقاضای عوامل تولیدی عمده ی بخش کشاورزی ایران به چه ترتیب است. بدین منظور با استفاده از داده های تابلویی مرتبط با دوره ی زمانی 1390-1370 تابع تقاضای مشروط عوامل تولید در بخش کشاورزی استان های کشور مورد تخمین قرار گرفت. نتایج نشان داد که در صورت آزادسازی قیمت انرژی در کشور، تقاضای آن در بخش کشاورزی کاهش می یابد. همچنین، با افزایش قیمت حامل های انرژی، تقاضای عوامل تولید زمین و نیروی کار افزایش می یابد. علت این امر نیز اتخاذ و تداوم حمایت های جایگزین و نیز تخصیص اعتبار جهت اصلاح ساختار مصرف انرژی همگام با آزادسازی قیمت حامل های انرژی است. در نهایت نتایج نشان داد که برآیند این سیاست ها باعث شده تا آزادسازی قیمت حامل های انرژی به عنوان فرصتی برای بخش کشاورزی ایران تلقی شود.
    کلیدواژگان: آزادسازی قیمت انرژی، زمین، نیروی کار، سیستم معادلات به ظاهر نامرتبط (ISUR)، بخش کشاورزی
  • محمود هوشمند، محمد هاشم نیا، زهرا عبداللهی، زهره اسکندری پور صفحات 239-255
    در بسیاری از کشورهای در حال توسعه، بخش کشاورزی به عنوان بخش مسلط بر اقتصاد شناخته شده است. افزایش روز افزون تقاضای مواد غذایی، سهم بالای بخش کشاورزی در اشتغال بر اهمیت این بخش می افزاید و شاید بتوان توسعه بخش کشاورزی را پیش شرط توسعه اقتصادی دانست. سرمایه همواره به عنوان یکی از عوامل موثر بر رشد اقتصادی به حساب می آید. با توجه به نقش دولت در اقتصاد و لزوم سرمایه گذاری بخش خصوصی در اقتصاد، این مطالعه به بررسی تاثیر تولید ناخالص داخلی، هزینه های زیربنایی دولت، مخارج مصرفی دولت، نرخ بهره، تورم و نااطمینانی بر سرمایه گذاری بخش خصوصی در بخش کشاورزی پرداخته است. برای این منظور از آمار سری زمانی طی دوره ی 1350 تا 1387 و از روش جوهانسون-جوسیلیوس (1990) استفاده شده است.
    نتایج حاصل از این مطالعه بیانگر آن است که هزینه های زیربنایی دولت و رشد اقتصادی بر سرمایه گذاری خصوصی در بخش کشاورزی تاثیر مثبت و معنی دار دارند. از طرفی متغیر نااطمینانی و نرخ بهره بر سرمایه گذاری خصوصی در بخش کشاورزی تاثیر منفی و معنی داری دارند.
    کلیدواژگان: سرمایه گذاری خصوصی، بخش کشاورزی، هزینه های زیربنایی دولت، مدل پویا، ایران
|
  • H. A., Ali M. Pages 1-26
    The main objective of this study is to investigate the impact of inflationary environment on the degree of exchange rate pass through in Iran over the period 1975-2009. For this purpose، first high and low inflation regimes has been derived using the Markov–Switching model and then، the impact of inflationary environments on exchange rate pass through to export prices have been estimate using Johansen- johansen juselius cointegration technique. The empirical findings show that the environment inflationary impact has symmetric effects on the degree of exchange rate pass- through to export prices a، so that the high inflationary environment، the degree of exchange rate pass through is 0/77% and low inflationary environment، the degree of cross rates of exchange is 0/51 percent. Also، the empirical results show that marginal cost of partners and openness have a positive and negative and significant impact on the export prices in Iran، respectively. The overall conclusion is that in the high inflationary environment، the degree of exchange rates pass- through has been increased and consequently export competitiveness has declined. Therefore، the rise in exchange rates، especially in high inflationary environment there is not suitable policy for export development.
    Keywords: Exchange Rates Pass, Through, Inflationary Environments, Markov, Switching Models, Johansen Juselius Cointegration, Export prices
  • M. Z., A. H., E. A Pages 27-47
    Financial markets are the head of economic systems and the center of decision-making. If these markets face failure، functioning of the economic system will suffer as a whole. This study investigates the long-run relationship (threshold co-integration) of financial development with income inequality in the Iran’s economy for the period 1971 to 2011. The results indicate that there is threshold co-integration among the variables and the results of TVAR. LR test show that the model has only one threshold. Also، the results suggest that financial market development increases income inequality till a particular threshold value. After this، threshold value decreases income inequality. A threshold of financial development is necessary to reduce income inequality. Also، speeds of adjustment before and after threshold value are 41% and 80% respectively. The adjustment speed will increase after reaching the threshold value and in each period 80 percent of non-equilibrium is adjusted in the next period after threshold value.
    Keywords: Financial development, Threshold Cointegration, Income Inequality, Iran's Economy
  • M. Sh, A. N Pages 49-79
    This paper evaluates industrial market structure using structural model and non-structural model in 131 industries with 4 digits ISIC code during 1996 to 2008. The results of concentration indicators show that competition factor in Iran''s industry sector is are low. On the other hand، analysis degree of competition and monopolistic in indicate that according to Boone indicator (-0. 12) and Herfindahl-Hirschman index (0. 24)، Iran''s manufacturing industries sector operate under conditions of monopolistic competition، and also Lerner index (0. 36) confirm this result. «Manufacture of Motor Vehicles» with a share of equal to 16. 38 percentages has the biggest relative sales share، that base on concentration indicators estimate، operates close to monopolistic condition.
    Keywords: Concentration Index, Lerner Index, Boone Index, Industry, Monopolistic Competition
  • S. F Pages 81-106
    In real business cycle models، the concept of habit formation، which can explain phenomena such as the equity premium puzzle، is mostly restricted to the consumption part of the utility function of the representative household. At least، a detailed analysis of the dynamics of a model with habit formation in both consumption and leisure does not yet exist in Iran studies. In this study، by making adjustments in real business cycle model، a dynamic stochastic general equilibrium model (DSGE) is designed for Iran in which one can show the business cycle characteristics of Iranian economy. Findings in this research show that leisure and consumption habits parameters in the model can change consumption، leisure and production more than before. The results indicate that if the leisure habit parameter is considered in the utility function، it can reduce production further.
  • F. F Pages 107-128
    The causal link between money and output has been widely debatedin the literature over the past decades; however، the results are inconclusive. The review of the literature shows that results of causality tests appear to be sensitive to the sample period employed. To overcome this problem، we use a VAR model with time varying parameters، and these variations are governed by a Markov chain. In this paper، we use quarterly data from 1376 to 1391 and a Markov-Switching VAR model with two regimes to examine the causality between the output and money in Iran. The results show that money Granger-causes output only in the first regime، which covers the period from 1384:3 to 1390:3. Therefore، in the Iranian economy money is not always neutral. In addition، the results show that the output is a Granger-cause of the money in both regimes; however، the link is negative in the regime 1. In other words، it indicates that money and output were changing in opposite directions in the regime 1.
    Keywords: Granger Causality, Markov Switching, Money Neutrality, Structural Break, Money, Output
  • Z. Sh, R. Kh, A. Sh Pages 129-157
    The industry as one of the most productive sectors is one of the most applicants energy especially natural gas. In this study using structural time series model (STSM) for evaluating demand for natural gas in the industrial sector of Iran is the focus of the analysis. Such model contains unobservable elements which have been transported to state space model with the use of kalman filter and is estimated by implementing maximum likelihood approach for the period of 1981-2011. Finding of the research is that، first of all the nature of the trend is smooth one. Secondly، it is changing on a nonlinear basis. The estimated demand function shows that price elasticity for natural gas in the long and short run is less than unit، correspondingly، (-0. 33) and (-0. 16). So، natural gas price in the short and long term is inelastic and even the time horizon which is one of the effective factors on the value of elasticity، have no influence on this good. Hence، it is suggested using nonpricing policies like induce production sector through tax-deductible depreciation and financing industries through the banking system. However، production elasticities of natural gas in the short and long run، correspondingly، are 2. 08 and 0. 99. These findings show that in the short term to keep pace with increased production in the manufacturing sector، the more intensive use of natural gas is observed. Cross elasticity for electricity is estimated to be 1. 64 in the long run and 0. 76 in the short run. This result suggests that in the long run the possibility of changing or replacing devices is high. The result of considering the implementation of the Targeting of Subsidies Plan shows that this policy has no influence on natural gas demand in industrial sector of Iran.
    Keywords: Demand for Energy, Natural gas, Industrial sector, Structural time series model, Underling Energy Demand Trend
  • K. S., Sh N. Pages 159-185
    Foreign trade as one of the tools of globalization leads to international competition and participation of countries in economic activities. In the foreign trade process، uncompetitive activities will lost the ability to survive and will increase the level of unemployment. But if foreign trade increases through the development and boom of exports، it will lead to the creation of job opportunities with higher performance. The aim of this research is to analyze the effects of export booms on the unemployment rate in Iran. To this end، the annual data during the period 1974-2012، ARDL model، bounds test cointegration and Granger causality test were used. The results indicate the existence of cointegration between the variables. The results show that the export booms in both the short run and long run have a negative and significant effect on unemployment rate. The error correction term shows in each period 95 percent of disequilibrium will adjust along the long run equilibrium path. The results of conditional Granger causality test show that there is no short-run causality between variables. However، the long-run causality relationship from terms of trade، capital accumulation in tradable sector، capital accumulation in non-tradable sector، labor supply، and inflation to unemployment rate is accepted at the 1% level.
    Keywords: Export boom, Unemployment, Dutch Disease, Bounds Testing Approach
  • K. S., Sh F. Pages 187-217
    Monetary policy is the lever by which the Central Bank can achieve economic stability and price control. In this study، the reaction function of the Central Bank to the deviations of target inflation and potential output is used based on Taylor’s rule. The approach which has recently been considered is that the rate of Central Bank reactions to the objectives of output gap and inflation deviation is different in different business cycles. Therefore، in this study، the models are estimated using quantile regression during the period 1353-1389 for the time which Central Bank reaction is symmetric or asymmetric. The results show that the Central Bank does not react to the output gap during the periods of recession and prosperity while it reacts to the inflation deviation in the opposite way.
    Keywords: Symmetry or Asymmetry, Quantile Regression, Central Bank
  • A. A., H. M., S. Kh Pages 219-238
    Agricultural sector is one of the most productive sectors of the Iranian economy which has been exposed to energy price increases interact in the recent years. Energy is one of the most important factors affecting the performance of productive sectors such as agriculture which due to its key role in the production process، its probable reducing or increasing in demand and consumption is involving considerable importance. Therefore، this study seeks to answer that according to the subordinated relationship between agricultural performance and energy and other factors demand، how is the impact of liberalization of the energy prices on the demand for the Iranian agricultural major production factors. Hence، in this study، using the panel data for the period of 1991-2011 and the system of seemingly unrelated equations (ISUR) the conditional demand function of the production factors of the agricultural sectors was estimated for the provinces. Results showed that energy demand in the agricultural sector will reduce by the liberalization of the energy price. Also، the results showed that by increasing the energy carrier’s price، the demand for the production factors land and labor in the agricultural sector will increase. It is because of the adoption and continuation of alternative funding and allocation of credits for the energy consumption reforms to keep pace with the liberalization of the energy price. Finally، results showed that the outcome of these polices has caused that the liberalization of the energy prices can be seen as opportunity for the agricultural sector.
    Keywords: Energy Price Liberalization, Land, Labor Force, Seemingly Unrelated Regressions (ISUR), Agricultural Sector
  • Mahmod Hoshmand, Mohammad Hashem Niya, Zahra Abdollahi, Zohreh Eskandari Pour Pages 239-255
    In many developing countries، agriculture as the dominant sector of the economy is known. High share of employment and value added in agriculture and increasing food demand increases the importance of this sector and the agricultural sector may be seen as a precondition for economic development. Capital has always been known as one of the factors affecting economic growth is considered. According to the government''s role in the economy and the need for private investment in the economy، this study examines the impact of GDP on infrastructure spending، government spending، government consumption، interest rates، inflation and uncertainty on private investment in agriculture has. For this purpose، time series data during 1350 to 1387 and of Johansen - Juselius (1990) are used. The results of this study indicate that government infrastructure spending and economic growth in private investment in the agricultural sector are significant and positive impact On the other variable interest rate uncertainty and private investment in the agricultural sector are significant and negative impact.
    Keywords: private investment in agriculture sector, Infrastructure government spending, Dynamic modeling, Iran